column

Vernieuwing? Of toch vernieling?

We zijn nog geen blauwe maandag begonnen met het nieuwe Show- & Marching seizoen en het woord is alweer gevallen; VERNIEUWING. Discussies op social media vliegen wéér de bekende kanten op. Een discussie die al tientallen jaren loopt en telkens terugkomt, zonder dat die op inhoud wordt besproken.

PR, waar gaat het mis. Bij ons, bij hun of bij jou?

PR is enorm belangrijk in onze sector, we willen immers allemaal dikke rijen publiek langs de de weg of op de taptoe terreinen. Daarnaast kan PR optredens en leden opleveren en dat is ook wat iedereen graag wil. Toch gaat het ergens mis volgens mijn bescheiden mening. Bijvoorbeeld komend weekend!. Wist je dat er een Marsconcours wordt gehouden in Oldebroek?, met een groot aandeel van WMC deelnemers? Toevallig als je het Radioprgramma Ballistic Brass hebt geluisterd kun je het weten.

Het verenigingsgevoel. Bestaat dat nog..?

Eén of tweemaal per week trainen en deelnemen aan de wedstrijden. Als je tenminste niet bent verhinderd. En alles moet goed geregeld zijn. Dat is wat het gros van de leden van een gemiddelde sportvereniging verstaat onder het “verenigingsgevoel”. Het bestuur van de club moet maar zien dat het de boel draaiende weet te houden en daar moet je je als verenigingslid vooral niet mee bemoeien. Dat is in grote lijnen zo’n beetje hoe een verenigingslid zich anno 2013 opstelt. Andersom zijn verenigingsbestuurders vaak de binding met de vereniging volledig kwijt.

KM Column: Vernieuwing… door Marco P.J. Borst

Het was een veelbesproken onderwerp in de aanloop naar het WMC van 2009: “vernieuwing”. Ik heb het steeds een moeilijk onderwerp gevonden. Wat is dan precies vernieuwing? Eigenlijk is alles toch al eens een keer gedaan? Is het niet vreselijk moeilijk om origineel -dus vernieuwend- te zijn? In 2009 waren er showkorpsen die zich in het kader van “vernieuwing” ineens een heel andere stijl gingen aanmeten. Ze waren meteen hun eigen identiteit kwijt en hun show werd niet door iedereen begrepen.

"Veter faalangst"

Ruim 1800 stoelen. Meer dan de helft kun je niet eens zien door de rook die er hangt en het felle licht dat in je ogen schijnt. Drie avonden uitverkocht; de zaal was letterlijk tot aan het dak afgeladen. Het weekend van 1 en 2 oktober speelden we met Advendo in het Kultur- und kongresszentrum Luzern; een megagroot theater waarin het World band festival werd gehouden.

Wie van de drie?

Wie van de Drie is de Nederlandse versie van de Amerikaanse televisiequiz "To Tell the Truth"; het werd uitgezonden door de AVRO van 1963 tot 1983 en in de jaren 90 door onder andere RTL in 1991 en 1994. Vanaf 17 december 2010 is het programma terug op de buis bij omroep MAX. De show begon altijd muzikaal met een karakteristieke melodie als het panel (3-tal) het podium op marcheerde (parodie). Er werd wat afgelachen met domme pret door het zittende panel met Babylonische spraakverwarringen en verkeerde keuzes in ordening!

TOP of FLOP GPSD

De Grote Prijs Stad Dordrecht werd georganiseerd door Meet the Top Events olv. Leo Scheffers. Is dit evenement nu een “TOP” of een “FlOP”? Zo werd op TV in de jaren 50-60 nieuwe Singeltjes (plaatjes) geplugd of afgevoerd met een druk op de knop door panel leden met de aanduiding top of flop.

Column: Bruisend of slaapverwekkend seizoen 2011?

Beste lezers, wat een glorieuze winner heeft DCI 2011 opgeleverd. The Cadets Drum & Bugle Corps heeft één van haar beste programma’s alle tijde neergezet, muzikaal en vooral choreografisch tóch van een andere planeet. Een weergaloze artistieke soepelheid, ongekende snelheden en wisselingen in vormgeving, waarbij een uitbeeldingskracht tussen donkere en witte kostuums (Demonen en Engelen) nog nooit eerder zo virtuoos is neergezet.

GOOISCHE Mannen en Vrouwen "2”

Zaterdagavond, 7 mei, 22 graden en ronduit een schitterende ambiance tijdens Taptoe Laren, door MCC-ers en Larense vrijwilligers gecreëerd. Met behulp van héle sterke sponsors zijn 3 korpsen uit de WMC 2009 top 5 binnengehaald als DVS, Adest Musica en Pasveer aangevuld met Amigo en Percussion Unlimited. Even terugkomen op die sfeer.

Kunstzinnige dirigenten....

Als afsluiter van een taptoe worden er vaak een aantal gezamenlijke stukken ten gehore gebracht. Meestal staat het koraal ‘Blijf bij mij Heer’ en het Wilhelmus op het programma. Dit alles wordt meestal geleidt door de tambour-maître van het korps die de taptoe organiseert. Om dat dirigeren kan ik me als slagwerker, die tijdens deze twee liederen niet hoeven te spelen, altijd kostelijk vermaken.

Inhoud syndiceren