Overige Evenementen

Visserijdagentaptoe: Variatie in stijlen uitgangspunt in Harlingen op vrijdagavond

De toeschouwers van de grote Visserijdagentaptoe worden op vrijdag 29 augustus op een uniek spektakel gepresenteerd. Niet alleen is er bij de samenstelling gekeken naar een variatie in stijlen, maar bovendien zijn er diverse primeurs te beleven door de wijze waarop de muziekstukken voor het voetlicht worden gebracht. En dat alles voor niets, want dankzij de steun van vele sponsors en vrijwilligers is de Visserijdagentaptoe op het terrein van K.V. Eendracht gratis toegankelijk.

Regio Orkest Taptoe Groningen samengesteld

Het Regio orkest dat tijdens de 24e Taptoe Groningen een optreden zal verzorgen is samengesteld: uit Spijk/Bierum komt de Muziekvereniging CBS en uit Siddeburen komt de Muziekvereniging Concordia. Beide verenigingen waren al eens eerder onderdeel van het regio orkest tijdens de Taptoe Groningen, maar dan in een andere samenstelling.  Tijdens het programma zal een derde vereniging zich bijvoegen. Dat is de MacDowell Pipeband uit Hoogkerk-Groningen.

34e editie van Taptoe Middelkoop Duiven

Voor Liemers Harmonie Duiven staat inmiddels de 34e editie van Taptoe Middelkoop Duiven voor de deur. Deze taptoe staat als opmaat voor het schuttersfeest en de kermis van schutterij Onderling Genoegen. Met grote trots presenteert Taptoe Middelkoop Duiven dit jaar haar eigen logo, een eigen website (www.taptoeduiven.nl), een eigen Facebookpagina en een Twitter account @taptoeduiven.

Vierde editie Muziekfestival Delfzijl op 27 en 28 september

Op zaterdag 27 september en zondag 28 september as. vindt de vierde editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl is het grootste openluchtfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland en belooft ook dit jaar weer indrukwekkend te worden. Twee dagen lang kan het publiek genieten van een grote verscheidenheid aan amateur blaas- en slagwerkmuziek, met zowel een regionale en een landelijke uitstraling. Het laat een groot publiek horen en zien wat amateur muziek, in al haar facetten, inhoudt.

Open dag Kamper Trompetter Korps

Op zaterdagmiddag 6 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Open Dag van het Kamper Trompetter Korps. Dit keer wijkt de vereniging uit naar het VIA College, Flevoweg 68 in Kampen. Een mooie locatie waar het publiek naast veel informatie kan genieten van verschillende shows. Speciaal voor de jeugd zijn er natuurlijk de KTK Music Kidz en het Jong Kamper Trompetter Korps en een flink aantal activiteiten om er een knallende middag van te maken.

Taptoe Delft past programma aan i.v.m. vliegramp MH17

Uit respect voor de nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 en de aanhoudende spanningen in Oost-Europa heeft het stichtingsbestuur van Taptoe Delft besloten om het special item, met de titel ‘Music, Songs and Dance from Russia’ definitief uit het programma te halen.

Programma Aalbers-Taptoe Bemmel 2014 definitief

Op zondagmiddag 14 september staat het centrum van Bemmel in het teken van de jaarlijke Streetparade en Aalbers-Taptoe Bemmel. ESKA Bemmel organiseert dit jaar voor de 41e keer een taptoe en heeft daarvoor een gevarieerd programma weten samen te stellen door showkorpsen met diverse stijlen en uitstraling vast te leggen.

De Show “Rhapsody in Green” naar de 24e editie van Taptoe Groningen

De muziekcommissie van Taptoe Groningen heeft als zesde, en tevens laatste, deelnemer de Marchingband DVS-Katwijk aan het programma toegevoegd. DVS behoort tot de absolute top in de amateurmuziek-wereld. Onder leiding van zijn huidige dirigent, Rob Balfoort, is DVS in de loop der jaren gegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk.

AMIGO Leiden vijfde deelnemer 24e Taptoe Groningen

Show- & Marchingband AMIGO is een jonge en dynamische band die sinds de oprichting in 1995 in hoog tempo is ontwikkeld tot een band met internationale allure.

Van Limburg Stirum Band uit Wezep vierde deelnemer Taptoe Groningen

Het is al weer vijf jaar geleden dat de van Limburg Stirum Band, bekend als vLS Band, uit Wezep heeft deelgenomen aan Taptoe Groningen. Dit is dan ook mede de aanleiding, voor de organisatie, deze band weer eens uit te nodigen voor de 24e editie van Taptoe Groningen. De vLS band is een show- en drumfanfare die al geruime tijd op hoog niveau musiceert. Hun enthousiaste muzikanten met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, gaan voor prestatie en gezelligheid. De vLS band is regelmatig te zien tijdens optochten, parades, taptoes en concoursen in binnen- en buitenland.