Overige Evenementen

De Show “Rhapsody in Green” naar de 24e editie van Taptoe Groningen

De muziekcommissie van Taptoe Groningen heeft als zesde, en tevens laatste, deelnemer de Marchingband DVS-Katwijk aan het programma toegevoegd. DVS behoort tot de absolute top in de amateurmuziek-wereld. Onder leiding van zijn huidige dirigent, Rob Balfoort, is DVS in de loop der jaren gegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk.

AMIGO Leiden vijfde deelnemer 24e Taptoe Groningen

Show- & Marchingband AMIGO is een jonge en dynamische band die sinds de oprichting in 1995 in hoog tempo is ontwikkeld tot een band met internationale allure.

Van Limburg Stirum Band uit Wezep vierde deelnemer Taptoe Groningen

Het is al weer vijf jaar geleden dat de van Limburg Stirum Band, bekend als vLS Band, uit Wezep heeft deelgenomen aan Taptoe Groningen. Dit is dan ook mede de aanleiding, voor de organisatie, deze band weer eens uit te nodigen voor de 24e editie van Taptoe Groningen. De vLS band is een show- en drumfanfare die al geruime tijd op hoog niveau musiceert. Hun enthousiaste muzikanten met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, gaan voor prestatie en gezelligheid. De vLS band is regelmatig te zien tijdens optochten, parades, taptoes en concoursen in binnen- en buitenland.

Proud Event Leeuwarden gaat niet door; voorbereidingen afgebroken

De eerste editie van Proud Event, dat in het eerste weekend van oktober zou plaatsvinden in het Leeuwarder WTC Expo, gaat niet door. Op donderdag 10 juli heeft het stichtingsbestuur medewerkers en vrijwilligers van Proud Event ingelicht over het afblazen van het driedaagse evenement. Het stichtingsbestuur heeft vast moeten stellen dat er voor Proud niet een verantwoorde financiële dekking gerealiseerd kan worden.

Chinezen winnen Open Europees Kampioenschap Show in Rastede

De Beijing University Marchingband uit China heeft afgelopen weekend het Open Europees Kampioenschap Show in het Duitse Rastede gewonnen. De Chinezen bleven met 92,44 punten Nederlandse korpsen als Beatrix Hilversum (91,38), Irene Ede (90,00), Showband Marum (87,63) en het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum (87,38). De wedstrijd tijdens de Rasteder Musiktage werd beoordeeld aan de hand van de WAMSB-variant van het One World System. Bijna 2.000 mensen genoten in de zon van een mooie strijd.

Lunchconcert Marnierskapel der Koninklijke Marine op 10 juli

donderdag 10 juli 2014 organiseert Stichting Taptoe ’s-Hertogenbosch een lunchconcert met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het concert vindt plaats op de Parade in de Bossche binnenstad en duurt van 12.30 tot 13.30 uur.

Muzikale vertolking '1001 Nacht' naar Taptoe Groningen

Het showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk zal tijdens de 24ste editie van de Taptoe Groningen haar muzikale show '1001 Nacht' gaan uitvoeren. Het Noord- Brabantse showkorps vult voor de tweede keer in haar bestaan een programmaonderdeel tijdens de Taptoe Groningen. Bij het eerste bezoek aan Groningen boekte dit, voor het Groninger publiek, vrij onbekend orkest veel succes en mocht het dan ook als de grootste verrassing van de avond genoemd worden. Reden te meer om als organisatie dit showkorps te blijven volgen.

Jubal wint laatste NK-voorronde in Huizen

Regerend Nederlands kampioen Jubal heeft in Huizen zijn favorietenrol waargemaakt. Het Dordtse topkorps schreef op sportpark De Wolfskamer de laatste NK-voorronde op zijn naam. Veelvoudig Nederlands kampioen Beatrix uit Hilversum nestelde zich knap op de tweede plaats, voor Juliana uit Middelburg. Ook in de Junior Class hadden de Dordtenaren succes. Want daarin eindigde Jong Jubal op de eerste plaats.

Afwisselend programma Taptoe Ter Aar

Zaterdag 28 juni organiseert Drum- & Showband “Dice Musica ‘83” de inmiddels traditioneel geworden Taptoe Ter Aar. De organisatie heeft een afwisselend programma samen weten te stellen.

Om 19.00 uur marcheren alle deelnemende muziekverenigingen een ronde door de straten van Ter Aar. Startend vanaf Sporthal de Vlinder komen alle deelnemers uit op het Lindenplein. Op dit taptoeterrein begint om 19.30 uur het voorprogramma met daarin de afsluiting van het muziekproject Kinderen Maken Muziek en een optreden van de jeugd van de Oranje Garde uit Klundert.

Voorverkoop contest Huizen sluit vanavond

Aanstaande zaterdag is het tijd voor de best bezette DCN-contest van het jaar. In Huizen verschijnen maar liefst zestien topkorpsen aan de start. Nog geen kaarten? De voorverkoop sluit vanavond!