Overige Evenementen

Programma jubileum Taptoe Groningen compleet

Het programma voor de jubileum editie van de Taptoe Groningen is compleet. Als laatste korps is het jachthoornkorps Showband Urk uit Urk aan het programma toegevoegd. De programmacommissie was nog op zoek naar een specifieke instrumentale bezetting om tijdens het programma te variëren in de klankkleuren. Met het toevoegen van het jachthoornkorps showband Urk denkt de organisatie een mooi en gevarieerd programma te kunnen brengen.

Showband Marum tiende op Wereldkampioenschappen Denemarken

Showband Marum is afgelopen weekend in het Deense BrØndby tijdens het Wereldkampioenschap voor showkorpsen in de top-10 geëindigd. Na maandenlange voorbereiding en diverse sponsoracties, reisde de band donderdag af naar BrØndby, nabij Kopenhagen. De band plaatste zich tijdens het EK in Rastede in juli 2014 voor deze wereldkampioenschappen.

Showband Jong-Holland pakt 3e plaats in Leeuwarden, Junioren pakken 'Talent' award.

Afgelopen weekend heeft Jong-Holland met twee korpsen deelgenomen aan de wedstrijden van Drum Corps Nederland tijdens het PROUD event in Leeuwarden. In het stadion van SC Cambuur heeft Jong-Holland Junioren deelgenomen in de Junior Class en Showband Jong-Holland in de Premier Class.

Showband Jong-Holland Junioren heeft met 61.70 punten een geweldige 3e plaats behaald. De Color Guard heeft zelfs een 1e plaats behaald. Daarnaast heeft het corps de Talent Award gewonnen. Een extra prijs waaruit blijkt dat het talent van deze jonge , enthousiaste groep wordt gewaardeerd.

Laurentius organiseert tweede editie Picknickconcert

Vanwege het grote succes van vorig jaar gaat Muziekvereniging Laurentius ook dit jaar weer een picknickconcert organiseren. Het picknickconcert wordt aanstaande zondag 5 juli in het Burgemeester Berkhoutpark in Voorschoten. Neem uw kleedje mee voor een gezellige middag, een lunch is ter plekke te koop, en kom luisteren naar een zeer gevarieerd programma. Dit is uitlopend van een eerste concertje van de Music Kids, een optreden van het concertorkest, de swingende en herkenbare showmuziek van Jong Laurentius en tot slot het prachtige repertoire van Drumfanfare Laurentius.

Leeuwarden barst vandaag tijdens Proud Event uit z’n voegen

Het Blue Devils International Corps en veertien andere drumcorps en showbands zullen Leeuwarden vandaag op z’n kop zetten. Vanaf 11.00 uur is er op het Zaailand een gratis slagwerkspektakel. Proud Event zelf begint om 15.15 uur in het Cambuurstadion. Kaarten zijn nog verkrijgbaar!

Samenwerkingsconcert Qharmony & Drumfanfare Michaël Nijmegen

Op 27 juni a.s. verzorgen Qharmony, hét grootste studentenorkest van Nijmegen, en Drumfanfare Michaël (DFM) gezamenlijk een concert. Het belooft een mooie en muzikale avond te worden met een divers repertoire. Tevens is het erg uniek om op een avond te kunnen genieten van een fanfare én een harmonie.

Taptoe Hazerswoude 2015

Zaterdag 20 juni is het zover: Taptoe Hazerswoude! Dit muzikale evenement zal weer plaatsvinden op het terrein van VV Hazerswoudse Boys. Het is weer gelukt om Taptoe Hazerswoude gratis toegankelijk en daarmee laagdrempelig te houden. Dit kon alleen door de geweldige financiële steun van de Hazerswoudse middenstand. Hier is Drumfanfare TTH ontzettend blij mee! Op deze manier kunnen we u laten genieten van een afwisselend en kwalitatief hoogwaardig programma.

Mars der Muzikanten 21 juni Haarlem

Op zondag 21 juni is er op de Grote Markt te Haarlem weer een Mars der Muzikanten, de 58ste jaargang. Na vele succesvolle edities, is er dit jaar weer een MdM met korpsen van hoog niveau. Naast de optredens van de bekende Haarlemse showbands Blij met Muziek, Jong Damiate Haarlem, Damiate Band Haarlem en de X2-Band hebben we dit jaar een spectaculair optreden van de Reunion Band, een initiatief van de Federatie van Haarlemse Amateur Muziekkorpsen. Ongeveer 85 oud leden van Haarlemse muziekverenigingen hebben ruim anderhalf jaar gerepeteerd voor een eenmalig show optreden.

Gelreband Dieren organiseert Jubileumtaptoe

Een nieuwe locatie en een deelnemersprogramma waar de organisatie alleen nog maar van durfde te dromen. Komende zaterdag 13 juni om 20:00 uur is er op het hoofdveld van VV Dieren een taptoe, georganiseerd door de Gelreband. Deze taptoe is het hoogtepunt van het jubileumjaar van de vereniging, die dit jaar 50 jaar bestaat.

MSC Taptoe Sprang-Capelle

Zaterdagavond 13 juni aanstaande, vanaf 19.15 uur, organiseerd MSC, wat staat voor Marijke Sprang-Capelle, de MSC Taptoe 2015. Tijdens deze avond vol muzikale hoogtepunten zullen diverse muziekkorpsen hun muzikale kunsten vertonen op het taptoeterrein aan De Gaard (Neo '25) te Waalwijk.

TI-2015