Overige Evenementen

Mars der Muzikanten: Reunion Band 2015 is er klaar voor

Na bijna 2 jaar voorbereiding en vele uren repetitie is de Reunion Band 2015 er klaar voor. 21 juni 2015 zal het 85 leden tellende korps zich door middel van een show presenteren tijdens de Mars der Muzikanten welke vanaf 13.30 uur op de Grote Markt in Haarlem gehouden zal worden.

Wie zijn dat dan, die 'Vrienden van' ? - Vrienden van Flora Band Live!

De voorbereidingen voor 'Vrienden van Flora Band Live!' 2015 op 30 mei zijn in volle gang! De kaartverkoop gaat als een trein en onze muzikanten zijn enthousiast. Toch zijn er nog veel mensen die vragen: 'Maar wie zijn dan die vrienden van jullie?'

Een logische vraag, want zo'n naam impliceert dat de Flora Band daar niet alleen op het podium staat. En dat klopt! Want de mannen van de Flora Band zijn voor de tweede keer de samenwerking aangegaan met Allstars Coverband.

Zaterdag: Street Parade & Taptoe Bergen op Zoom

Op zaterdag 16 mei wordt er in Bergen op Zoom een Taptoe met Streetparade georganiseerd. Op het gevarieerde programma staan zowel landelijk bekende korpsen als regionale korpsen en harmonieën. De Bergse Taptoe is gratis toegankelijk voor iedereen. Enkel voor een zitplaats op de tribunes die op de Grote Markt geplaatst zullen worden, wordt een schappelijk bedrag van 10 euro gevraagd. Deze zitplaatsen kunt u reserveren via tribunezp [at] taptoebergenopzoom [dot] nl.

Het programma op zaterdag 16 mei gaat om 14:30 uur van start:

Bevrijdingsconcert Juliana, Bernhard en Willem III Amersfoort

Op 7 mei 1945, na de bevrijding, marcheerde Juliana als eerste muziekkorps weer door de Amersfoortse straten. Een unieke (verenigings)gebeurtenis, die grote indruk op de leden en de Amersfoortse bevolking maakte destijds. In het kader hiervan brengen de Chr. Muziek- en Showbands Juliana & Bernhard en concertorkest Willem III een grootse theatervoorstelling in beeld, licht en geluid in de Bernhardkazerne te Amersfoort om onze vrijheid te herdenken en te vieren, met als titel: “Festival of Music, 70 years of Liberation”

Taptoe Kapelle - 20 juni 2015

Na een succesvolle editie in 2011 wordt er ook dit jaar Taptoe Kapelle georganiseerd door Showkorps Jonge Kracht. Op zaterdag 20 juni bent u van harte welkom op het korfbalveld aan de Vroonlandseweg in Kapelle. Parkeren kunt u op het naastgelegen parkeerterrein van de voetbalvereniging.

Om 19:00 uur vangt de taptoe aan en wordt u een gratis avondvullend programma aangeboden met shows van:
-Showkorps Juliana uit ’s Gravendeel,
-Drumfanfare DIOS uit Oijen,
-Deltaband Vlissingen,
-Twirl- & Dancefactory uit Kapelle

Glasstad (mars) Taptoe 2015

Op 30 mei 2015, is het groot feest in Leerdam. Twee jubilea op dezelfde dag. Alweer voor de 70ste keer wordt de landelijk bekende Glasstadmars gehouden waarbij een paar duizend wandelaars mee lopen. De uittocht wordt ondersteund door diverse regionale muziekkorpsen.

Voorverkoop spectaculair Proud Event gestart

De voorverkoop voor het Proud Event en de DCN Contest in het Leeuwarder Cambuurstadion is woensdag gestart. Bezoekers kunnen op 27 juni genieten van de Nederlandse drumcorpstop, vier regionale topshowbands en als klap op de vuurpijl twee showoptredens van het Blue Devils International Corps uit Concord, Californië (USA).

Bevrijdingstaptoe Schiedam

Vandaag, bevrijdingsdag, organiseert de Schiedamse afdeling van de VNFG een grote taptoe op de Maasboulevard in Schiedam. Op het taptoeterrein, dat omringd zal zijn door tribunes met 1.500 gratis zitplaatsen, zal een aantal Nederlandse showbands, zoals DVS uit Katwijk, Floraband uit Rijnsburg, Dutch Pipes & Drums uit Tilburg en natuurlijk de Rijnmondband, een gevarieerd showprogramma presenteren.

Eerste Proud Event wordt unieke ontmoeting tussen ‘twee werelden’

Het Blue Devils International Corps, de Nederlandse drumcorpstop en vier top-showkorpsen uit de Friese regio. Dat zijn de ingrediënten van het allereerste Proud Event dat op 27 juni plaatsvindt in het Cambuurstadion in Leeuwarden.

Bevrijdings Taptoe Neede op woensdag avond 6 mei

In het kader van 70-jarig bevrijding wordt er op woensdagavond 6 mei 2015 in Neede een TAPTOE georganiseerd. Het is de organisatie gelukt om van deze taptoe een groot evenement te maken, waaraan de volgende verenigingen deelnemen: