Overige Evenementen

Muziekparade Zeist 2016

Op zaterdag 10 september 2016 organiseert Stichting Muziekstad Zeist de Muziekparade tussen 13.00 – 17.00 uur in het centrum van Zeist. Stichting Muziekstad Zeist organiseert vanaf 2012 regelmatig muziekevenementen waarbij publiek gratis toegang heeft. De Stichting is gestart met het Veteranenconcert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Vervolgens vond op de eerste Koningsdag in 2014 een grote Muziekshow plaats en werd vorig jaar het Bevrijdingsconcert georganiseerd.

Taptoe Amersfoort in teken van Jeugd en Belgenjaar

De 90-jarige Muziek- en Showband Juliana organiseert op 3 september 2016 ‘Taptoe Amersfoort’, een muziekfestijn met mars- en showmuziek van hoog niveau. In het kader van het Amersfoortse Belgenjaar heeft Juliana op verzoek van de gemeente zelfs het Belgische Showkorps ‘Willen is Kunnen’ uit Oostende uitgenodigd én speelt de Fanfare van het Korps Nationale Reserve een arrangement van een lied, gevonden in het archief van het Belgische opvangkamp dat 100 jaar geleden in Amersfoort opgezet was.

Programma Taptoe Groningen bijna compleet

Op één deelnemer na is het programma van de Taptoe Groningen zo goed als rond. Naast de eerder vastgelegde korpsen als de Rijnmondband uit Schiedam, de Sternse Slotlanders uit Franeker, de Iserlohner Stadtmusikanten uit Iserlohn (D) en de Maastrichtse Verkennersband uit Maastricht heeft de organisatie recent weer twee korpsen bij kunnen schrijven die deel zullen nemen aan het hoofdprogramma.

Taptoe Mijdrecht 2016

Op zaterdag 25 juni vindt voor de 31ste keer de Taptoe Mijdrecht plaats. Ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma dat om 14:00 uur begint op het Raadhuisplein in Mijdrecht. De toegang is gratis. Omstreeks 13:15 uur vertrekken de deelnemende bands vanaf het clubgebouw De Notenkraker van gastheer VIOS. De straatparade begint aan de Windmolen en voert via diverse straten naar het taptoeterrein in het dorpscentrum van Mijdrecht. Daar is dan om 13:30 uur het voorprogramma al begonnen met een optreden van dweilorkest DORST.

Taptoe in Tholen: zaterdag 16 juli

De late vakanties, het zomerweer en de viering van 650 jaar stadsrechten in het Zeeuwse stadje Tholen
maken het mogelijk om 16 juli een (eenmalige) taptoe te houden.

Taptoe Oosterbeek gaat door

Het was, en is nog steeds het gesprek van de week: de groots aangekondigde militaire taptoe Arnhem wordt wellicht afgeblazen vanwege grote ongeregeldheden binnen de organisatie. Buitenlandse muziekkorpsen en facilitaire diensten stopten hun medewerking, Zelfs Commissaris van de Koning Cornielje trok zijn handen af van het evenement. Arnhemse muziekverenigingen staken veel tijd en energie in voorbereiding op hun medewerking aan het evenement en naar verluid zijn er 7000 mensen die afwachten of ze hun geld nog wel terug kunnen krijgen.

Zaterdag: JeugdTaptoe Delft 2016

Zaterdag 18 juni is het weer zover; de 21e jeugdtaptoe Delft. Een unieke taptoe speciaal voor jeugdkorpsen; want hoeveel jeugdtaptoes zijn er nu in Nederland, laat staan een jaarlijks terugkerende! Het is dit jaar weer gelukt om een programma samen te stellen met jeugdkorpsen op een locatie die misschien wel de mooiste van Nederland is.

Open repetitie, Doe mee met Drumfanfare TTH

Veelzijdig, enhousiast en ambitieus. Dat is de beste manier om de ongeveer veertig muzikanten van Drumfanfare TTH uit Hazerswoude te beschrijven. Op vrijdagavond 24 juni heb jij de kans om een avondje gezellig mee te repeteren en kennis te maken met de club. Dus bespeel je een instrument? Kom dan zonder verdere verplichtingen naar Hazerswoude voor een leuke muzikale avond.

Showband Calypso organiseert 8ste Internationale Taptoe

Showband Calypso, uit Zwevegem (België), organiseert op zaterdag 2 juli 2016 voor de 8ste keer een internationale taptoe. Dit in samenwerking met de gemeente Zwevegem in het kader van de 11-juli viering. Het spektakel begint al vanaf 16u00 met een straatparade doorheen de Otegemstraat in het centrum van Zwevegem, waarmee de korpsen aan het publiek een eerste keer voorgesteld worden. Vanaf 20u00 vangt de taptoe aan op een nieuwe locatie. Ditmaal gaat de taptoe door op het oefenveld van de voetbal, gelegen achter het Sportpunt 2 te Zwevegem.

Heuvelrug Taptoe in Doorn

Zaterdag 11 juni vindt voor de eerste keer de Heuvelrug Taptoe plaats in Doorn. Deze nieuwe muziekshow zal worden gehouden op het terrein van de IJs/Skeelerbaan in Doorn. Er wordt een tribune geplaatst waar bijna 400 personen op kunnen zitten en er zijn staanplaatsen achter dranghekken rondom het showveld.