Overige Evenementen

Taptoe ’s Hertogenbosch 2017 met volle bezetting

Voor de lustrumeditie van Taptoe ’s Hertogenbosch 2017 zijn een aantal fantastische korpsen gecontracteerd die garant staan voor een hoogstaande en afwisselende avond op zaterdag 17 juni a.s. Met het Wereld Muziek Concours WMC in het verschiet laten de deelnemende korpsen niets aan het toeval over: zij laten in ’s Hertogenbosch zien en horen waartoe men in staat is. Met de toezegging van JUBAL Drum&Bugle Corps uit Dordrecht is het showprogramma compleet.

De deelnemers aan de taptoe zijn:
-Kamper Trompetter Korps (KTK) - Kampen

20 mei; 23e Taptoe Tiel, een WMC editie

Zaterdag 20 mei staat in de binnenstad van Tiel weer de jaarlijkse Taptoe en Streetparade op het programma. Vanaf 12.00 trekken de 5 gecontracteerde showbands door de binnenstad en begeven zich na de streetparade naar het gratis toegankelijke Taptoeterrein waarna om 14.30 de Taptoe zal beginnen.

Bigbandfestival Heerenveen

Op zaterdag 27 mei vindt de tweede editie plaats van het Bigbandfestival Heerenveen. Tussen 13:00 - 19:00 uur spelen op het gemeenteplein vier bigbands afgewisseld met dansdemonstraties van DanceCentre Faya. De organiserende partij, Bigband Heerenveen, bijt om 13:00 uur het spits af. Pas twee jaar oud zijn ze en nu al een volwassen orkest, volledig bezet en vol vuur. In een mooie mix van jonge en iets minder jonge muzikanten laten zij zien en horen dat ze een leegte hebben opgevuld in het muzikale landschap van Heerenveen.

PROMS concert Rotterdam aan Zee met Charly Luske

Op zaterdag 27 mei bestaat Muziekvereniging Rotterdam aan Zee 100 jaar. Op deze jubileumdatum wordt in LCC De Hoekstee, op basis van het 'Night of the Proms- concept', een groots concert gegeven. Hierbij zullen klassieke muziek en popmuziek elkaar 'ontmoeten'.

Harmonie Wilhelmina houdt taptoe op sportpark in Den Dungen

In de aanloop naar de viering van haar 100-jarig jubileum in 2018 houdt Harmonie Wilhelmina uit Den Dungen op zaterdag 20 mei 2017 een taptoe op het sportpark van Sportclub Den Dungen aan de Hooidonksestraat. Het publiek kan gaan genieten van shows van “Show- en Marchingband Amantius” en van de “Jeroen Bosch Verkennersband”, beide korpsen uit 's-Hertogenbosch. Uit Tilburg komt “Dutch Pipes and Drums”, de oudste pipeband van het vasteland van Europa. Met haar doedelzakken en slagwerk zorgt deze band voor de typische Schotse klanken bij deze taptoe.

Bevrijdingstaptoe Leiderdorp op 7 mei

Op zondagmiddag 7 mei kan in Leiderdorp van de Bevrijdingstaptoe worden genoten. “Het is voor het eerst dat we een taptoe organiseren”, vertelt Hans Kruidenberg, voorzitter van de Oranjevereniging Leiderdorp. “Het leek ons een erg leuke afsluiting van de Oranjefeesten dit jaar. Gelukkig vonden RCL en Tamarco dat ook, en met elkaar hebben we dit voor elkaar gekregen. RCL stelt het terrein beschikbaar en de kantine waar iets gedronken kan worden en Tamarco legde het contact met de bands.”

Toporkesten bij Taptoe ’s Hertogenbosch 2017

Voor de 5e editie, het eerste lustrum, van Taptoe ’s Hertogenbosch heeft de organisatie fantastische showkorpsen gecontracteerd die garant staan voor show en muziek op hoog niveau! En dat mag ook wel verwacht worden van één van de grootste taptoes van Nederland. We stellen alvast enkele deelnemers aan u voor:

Kamper Trompetter Korps

Taptoe Havelte; Taptoeshow op Bevrijdingsdag Holtingerveld

Taptoe Havelte 2017, onderdeel van de Bevrijdingsdag op het terrein van Toegangspoort Holtingerveld, brengt meer dan 100 muzikanten op de been die op vrijdag 5 mei een fraaie afwisselende muziekshow geven. De drie deelnemende korpsen komen uit Veenendaal, Vught en Marum.

Taptoe Leiden start kaartverkoop

In het kader van het Samenwerkingsverband Muziekverenigingen Bollenstreek en met het oog op het komende Wereld Muziek Concours 2017 in Kerkrade (WMC) wordt in Leiden een taptoe van topniveau georganiseerd. Tijdens de taptoe, die aan de vooravond van het WMC gehouden wordt, zullen onder andere de volgende paradepaardjes uit de Bollenstreek optreden:

-Marchingband Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk
-Show- Marching- en Concertband Flora Band uit Rijnsburg
-Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim

Taptoe Huizen 2017 op Koningsdag

De Huizer Taptoe is de feestelijke afsluiting van Koningsdag. Veel mensen genieten ieder jaar van de gezellige sfeer en het aansprekende programma. Voor jong en oud echt een feestje.