Overige Evenementen

20 september: Taptoe Pijnacker op het Raadhuisplein

Op zaterdag 20 september organiseert Drumfanfare Haaglanden vanaf 14.30 uur voor het tweede achtereenvolgende jaar een gevarieerde taptoe op het Raadhuisplein in Pijnacker. Toegang is gratis. De taptoe wordt voorafgegaan door een korte streetparade door “het oude dorp”. Om 14.30 uur staat vervolgens het jeugdkorps Jong Haaglanden klaar op het Raadhuisplein om de taptoe te openen met hun show “Hits4Kids”.

Beleef de 40e editie van Taptoe Oosterbeek op zaterdag 20 september 2014

Tijdens de taptoeavond verwelkomen we vele toeschouwers uit binnen- en buitenland. Onder hen nog steeds ‘Slag om Arnhem’-veteranen en familie. Daarnaast ontvangen wij geïnteresseerde bezoekers uit Engeland, Polen, Canada, Verenigde Staten, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, België en Tsjechië. Jong en oud(er) komen samen op het Raadhuisplein om te genieten van het showspektakel dat plaats vindt in het hart van Oosterbeek. Aansluitend aan het hoofdprogramma volgt de traditionele finale. Deze finale staat in het teken van de Airborne Herdenkingen.

Zaterdag: Taptoe op het Waagplein in Alkmaar

Op zaterdag 20 september worden in de historische binnenstad van Alkmaar optredens verzorgd door de een diversiteit aan showkorpsen uit ons land. De Taptoe in Alkmaar onderscheidt zich op gebied van lichteffecten, een gevarrieerd programma en het decor van het prachtige historische Alkmaarse Waagplein.

Het programma ziet er als volgt uit:
- 15.00 uur Streetparade door Jong Advendo door binnenstad Alkmaar
- 16.00 uur Middagshow door Jong Advendo op Waagplein in Alkmaar
- 19.15 uur Voorprogramma avondshow met blaasensemble van Artiance

Taptoe Deurne, ”Deurne at the Royal Park"

Zaterdag, 13 september vindt één van Deurnes grootste muzikale evenementen plaats “Taptoe Deurne”. De organisatie van Taptoe Deurne is wederom in handen van DrumFanfare Peelland. Het thema ”Deurne at the Royal Park” is geheel in stijl van DrumFanfare Peelland. Ditmaal is er niet gekozen voor Engelse marsen maar voor populaire muziek afkomstig van het Engelse continent. Bekende nummers van onder andere The Beatles, The Rolling Stones, Status Quo, Queen en een James Bond thema zullen wij tijdens de show voor u ten gehore brengen.

Excelsior Renkum presenteert: Taptoe Renkum

Op 27 september 2014 organiseert Excelsior Renkum haar eigen taptoe in ‘De Rijnkom’ te Renkum. Dit ter gelegenheid van het 80 jaar bestaan van haar muziekvereniging. Het jubileumjaar wil Excelsior Renkum graag groots met u vieren!

24ste Taptoe Sleeuwijk

Waar een klein dorp groot in kan zijn? Het organiseren van een taptoe natuurlijk. Met een top 10 notering vorig jaar voegt Taptoe Sleeuwijk zich nu bij de top van Nederland. Het park aan de Notenlaan wordt daarom ook dit jaar weer omgetoverd tot een prachtig taptoeterrein. Geen uitgestrekt voetbalveld, maar een intieme sfeer in het hartje van Sleeuwijk. Alle grote namen uit de amateurtop van Nederland hebben het heilige gras van Sleeuwijk al eens betreden.

8 optredens in 13 dagen voor show- and marchingband Da Capo uit Lisse

Voor de show- and marchingband van Da Capo uit Lisse, zal deze week het naseizoen gaan beginnen. En wat voor 1. Met een goed gevulde agenda in het vooruitzicht zijn de leden alweer enkele weken in repetitie na een verdiende vakantie. De show- and marchingband zal in 13 dagen 8 optredens verzorgen.

Taptoe Heerenveen viert haar 10e jubileum

Wat 10 jaar geleden als indoortaptoe in Thialf begon is inmiddels uitgegroeid tot een gratis toegankelijke taptoe op het Gemeenteplein in het centrum van Heerenveen. Dit alles onder het motto: “Wij brengen de muziek bij u”! Dat dit een succesformule is blijkt wel ook de grote aantallen bezoekers die de taptoe ieder jaar weer bezoeken. Daarnaast zorgt de streetparade voor “reuring in het centrum” !

Jarige Harmonie St. Laurentius winnaar van de 39e Mars- en Showwedstrijden

Harmonie St. Laurentius heeft zondag j.l. in haar eigen Bemelen op de laatste dag van een uniek jubileumfeest de Mars- en Showwedstrijden van de Muziekfederatie Limburg Zuid West naar zich toe getrokken. De jarige muziekvereniging, onder leiding van tambour-maître Cyril Bollen, instructeur Bert Offermans en dirigent Ron Daelemans, behaalde voor de optocht door Bemelen -met feestelijk vlagvertoon door de bewoners langs de route- én de showpresentatie nabij hoeve Frijns de hoogste score. St.

Aalbers Taptoe Bemmel 2014

De regen heeft plaats gemaakt voor mooie dagen oftewel het wordt weer tijd voor Aalbers-taptoe Bemmel. Op 14 september zal dit jaar de 41ste taptoe Bemmel plaatsvinden op het gazon bij kasteel de Kinkelenburg. Met om 13:00uur de start van de streetparade, vanaf 14:30uur het voorprogramma op het gazon en 15:00uur de start van de taptoe.