Overige Evenementen

Kaartverkoop Taptoe Groningen reeds gestart

De kaartverkoop voor de 25ste Taptoe Groningen is reeds gestart. Door de vele verzoeken heeft het bestuur gemeend om de kaartverkoop wat eerder te laten starten dan de geplande 1 augustus. Via de webshop en de diverse voorverkoopadressen, die te vinden zijn op de site en op de facebookpagina, kunnen de kaarten besteld of afgehaald worden.

29 Augustus: grote streetparade in centrum Leek

Leekster streetparade compenseert gemis 29e Taptoe Leek. Vier topkorpsen uit de regio verzorgen op zaterdag 29 augustus een optreden in het centrum van Leek. Showband Marum, DOS Ulrum, Excelsior Groningen en drumfanfare Avanti uit Groningen zullen tussen 15.00 en 17.00 uur het winkelende publiek vermaken met hun muzikale kunnen. De organisatie van het evenement is in handen van de taptoecommissie Leek.

35e Taptoe Middelkoop Duiven

Liemers Harmonie Duiven houdt op zaterdag 29 augustus voor de 35ste maal Taptoe Middelkoop Duiven. Om 20.00 uur zal de Taptoe geopend worden door de organiserende vereniging, die ook haar nieuwste show met het thema ‘Back to the Eighties’ brengt. De show is een terugblik naar de tijd waarin Taptoe Middelkoop Duiven voor het eerst georganiseerd werd.

Voor de 65ste keer het grootste praalwagenevenement van Noord Nederland in Sint Nyk

Op de eerste donderdag van september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Allegorische Optocht plaats. Op 3 september 2015 zal het evenement alweer voor de 65ste keer van start gaan in het centrum van Sint Nicolaasga. Sint Nyk, zoals het dorp in de volksmond wordt genoemd, zal dan veranderen in een bruisende, kleurrijke wereld, waarin alle fantasie en creativiteit van de bewoners tot leven komt. Dit zal worden begeleid door de klanken van muziekkorpsen en showbands.

Honderden muzikanten op benefietfestival voor ernstig zieke Jolan

Op 29 augustus vindt in Zuidbroek een uniek muziekspektakel plaats. Honderden muzikanten van een aantal Noordelijke verenigingen zetten zich daar belangeloos in voor de driejarige ernstig zieke Jolan uit Noordbroek. Jolan lijdt aan Neuroblastoomkanker en heeft een behandeling nodig die alleen in de Verengde Staten gegeven wordt. Dit zal 60.000 euro gaan kosten. Om dit geld bijeen te krijgen is in april 2015 de Stichting Zorg voor Jolan opgericht. Buurman van Jolan, Gertjan Bruins, kwam op het idee een benefietmuziekfestival te organiseren.

Programma jubileum Taptoe Groningen compleet

Het programma voor de jubileum editie van de Taptoe Groningen is compleet. Als laatste korps is het jachthoornkorps Showband Urk uit Urk aan het programma toegevoegd. De programmacommissie was nog op zoek naar een specifieke instrumentale bezetting om tijdens het programma te variëren in de klankkleuren. Met het toevoegen van het jachthoornkorps showband Urk denkt de organisatie een mooi en gevarieerd programma te kunnen brengen.

Showband Marum tiende op Wereldkampioenschappen Denemarken

Showband Marum is afgelopen weekend in het Deense BrØndby tijdens het Wereldkampioenschap voor showkorpsen in de top-10 geëindigd. Na maandenlange voorbereiding en diverse sponsoracties, reisde de band donderdag af naar BrØndby, nabij Kopenhagen. De band plaatste zich tijdens het EK in Rastede in juli 2014 voor deze wereldkampioenschappen.

Showband Jong-Holland pakt 3e plaats in Leeuwarden, Junioren pakken 'Talent' award.

Afgelopen weekend heeft Jong-Holland met twee korpsen deelgenomen aan de wedstrijden van Drum Corps Nederland tijdens het PROUD event in Leeuwarden. In het stadion van SC Cambuur heeft Jong-Holland Junioren deelgenomen in de Junior Class en Showband Jong-Holland in de Premier Class.

Showband Jong-Holland Junioren heeft met 61.70 punten een geweldige 3e plaats behaald. De Color Guard heeft zelfs een 1e plaats behaald. Daarnaast heeft het corps de Talent Award gewonnen. Een extra prijs waaruit blijkt dat het talent van deze jonge , enthousiaste groep wordt gewaardeerd.

Laurentius organiseert tweede editie Picknickconcert

Vanwege het grote succes van vorig jaar gaat Muziekvereniging Laurentius ook dit jaar weer een picknickconcert organiseren. Het picknickconcert wordt aanstaande zondag 5 juli in het Burgemeester Berkhoutpark in Voorschoten. Neem uw kleedje mee voor een gezellige middag, een lunch is ter plekke te koop, en kom luisteren naar een zeer gevarieerd programma. Dit is uitlopend van een eerste concertje van de Music Kids, een optreden van het concertorkest, de swingende en herkenbare showmuziek van Jong Laurentius en tot slot het prachtige repertoire van Drumfanfare Laurentius.

Leeuwarden barst vandaag tijdens Proud Event uit z’n voegen

Het Blue Devils International Corps en veertien andere drumcorps en showbands zullen Leeuwarden vandaag op z’n kop zetten. Vanaf 11.00 uur is er op het Zaailand een gratis slagwerkspektakel. Proud Event zelf begint om 15.15 uur in het Cambuurstadion. Kaarten zijn nog verkrijgbaar!