WMC

WMC-nieuws: Kunstgras in stadion zorgt voor verbod op fietsen en geverfde belijning

De stadionwedstrijden tijdens het WMC worden komende zomer gehouden op het kunstgras van het Parkstad Limburg Stadion. Even leek het erop dat er een evenementenvloer op de grasmat zou worden gelegd, maar het WMC ziet daar van af. Wel zijn er nu beperkingen. Er mogen namelijk geen lijnen op het veld worden geverfd of gekalkt én fietsen zijn verboden. Het is nog niet bekend of dit gevolgen heeft voor de deelname van Bicycle Showband Crescendo. Het WMC laat echter weten dat het schandalig zou zijn als wordt vastgehouden aan het verbod.

Nog niet duidelijk of Blue Devils International bij WMC meedoet in competitie

Het is nog niet duidelijk of het Blue Devils International Corps tijdens het WMC meedoet in competitie. Dat laat artistiek directeur van het WMC, Harrie Reumkens, desgevraagd weten. Afgelopen weekend werd bekend dat de Blue Devils plannen hebben om met het International Corps naar Europa te komen. Onderdeel is dan een optreden tijdens het WMC.

Blue Devils wil met International Corps naar WMC

De Blue Devils zijn van plan om met het Blue Devils International (BDI) Corps naar het WMC te gaan. Het zou voor de tweede keer zijn dat ze met een speciale selectie naar Europa komen. BDI zou willen optreden in landen als Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Litouwen. Dat blijkt uit de informatie die bekend is gemaakt voor het trekken van leden voor BDI.

WMC NIEUWS: Minder Amerikaanse invloeden, 80 is weer goud en eerste juryleden zijn bekend

Het aftellen naar het WMC is begonnen en de organisatie brengt dan ook steeds meer nieuws en details naar buiten. Onlangs werden de nieuwe reglementen al gepubliceerd, met daarin een aantal opvallende zaken. Voor Korpsmuziek was dat reden om artistiek directeur Harrie Reumkens aan de tand te voelen. We zetten de belangrijkste nieuwtjes op een rijtje en voor deelnemers is dit een must-read!

80 is goud!

WMC Kerkrade 2017: het aftellen is begonnen

Inwoners en bezoekers van de gemeente Kerkrade worden er sinds vandaag op bijzondere wijze aan herinnerd dat de 18de editie van het befaamde Wereld Muziek Concours met rasse schreden nadert. Door een simpele blik te werpen op een speciale countdownklok die is aangebracht op de gevel naast het monumentale raadhuis, kunnen ze in één oogopslag bepalen hoelang ze nog geduld moeten hebben voordat het grote vierjaarlijkse feest, dat gehouden wordt van 6 tot en met 30 juli 2017, losbarst.

Topkorpsen samenwerkingsverband SCVK doen promotietour WMC 2017

WMC Kerkrade is voor de promotie van het 18e WMC een samenwerking aangegaan met de Stichting Combinatie Van Korpsen. De samenwerking is erop gericht om Nederlandse topkorpsen actief bij de opening van WMC 2017 te betrekken en deze ook in te zetten tijdens een WMC promotietour die rond Koningsdag 2017 van start zal gaan. Daarbij worden ook andere dan de gebruikelijke plaatsen in de brede Euregio aangedaan.

Komt er een dak op het Parkstad Limburg Stadion?

Het WMC onder dak in 2017? Het zou zomaar kunnen, want de gemeente Kerkrade heeft een architectenbureau laten berekenen wat het kost om het Parkstad Limburg Stadion te laten overkappen. Dat meldt Drum Corps Europe op de eigen website.

Stichting Taptoe Drogeham pakt voor tweede keer uit

De twee editie van Taptoe Drogeham staat zaterdag 7 juni vanaf 19:30 uur op het programma. Vijf Korpsen verzorgen samen een prachtig evenement op sportpark t’ Doltsje. Stichting Taptoe Drogeham draagt zorg voor het programma van de tweede Taptoe Drogeham en heeft vijf uiteenlopende orkesten weten te boeken.

Winnaars prijsvraag DVD set WMC bekend

De loting uit de goede inzenders leveren twee winnaars op: AJ Wisse en Geale Broersma kunnen binnenkort een DVD set van het WMC2013 verwachten. Van harte met jullie prijs, we nemen zsm contact op voor de adres gegevens. De DVD sets, en ook nog een beperkt aantal vorige WMC's, zijn aan te koop op de website van Mirasound 

Internationale trommel- toeter- en sjoklup Lutkewierum Marsparade - Brilliant Division +uitslag&Recaps

Op dit vierde WMC weekend is de jury speciaal teruggehaald en ingevlogen om de Brilliant divisie in de Marsparade te beoordelen. In deze divisie vinden we één deelnemende band, ITT&S uit Lutkewierum. Het korps schitterde door afwezigheid tijdens de WMC wedstrijden van 2009 doordat de chauffeur van de bus de verkeerde plaats had ingetikt in de navigatie. Toch was de band net op tijd in het stadion om tijdens de finale van de laatste WMC dag een gast optreden te verzorgen.