WMC

Topkorpsen samenwerkingsverband SCVK doen promotietour WMC 2017

WMC Kerkrade is voor de promotie van het 18e WMC een samenwerking aangegaan met de Stichting Combinatie Van Korpsen. De samenwerking is erop gericht om Nederlandse topkorpsen actief bij de opening van WMC 2017 te betrekken en deze ook in te zetten tijdens een WMC promotietour die rond Koningsdag 2017 van start zal gaan. Daarbij worden ook andere dan de gebruikelijke plaatsen in de brede Euregio aangedaan.

Komt er een dak op het Parkstad Limburg Stadion?

Het WMC onder dak in 2017? Het zou zomaar kunnen, want de gemeente Kerkrade heeft een architectenbureau laten berekenen wat het kost om het Parkstad Limburg Stadion te laten overkappen. Dat meldt Drum Corps Europe op de eigen website.

Stichting Taptoe Drogeham pakt voor tweede keer uit

De twee editie van Taptoe Drogeham staat zaterdag 7 juni vanaf 19:30 uur op het programma. Vijf Korpsen verzorgen samen een prachtig evenement op sportpark t’ Doltsje. Stichting Taptoe Drogeham draagt zorg voor het programma van de tweede Taptoe Drogeham en heeft vijf uiteenlopende orkesten weten te boeken.

Winnaars prijsvraag DVD set WMC bekend

De loting uit de goede inzenders leveren twee winnaars op: AJ Wisse en Geale Broersma kunnen binnenkort een DVD set van het WMC2013 verwachten. Van harte met jullie prijs, we nemen zsm contact op voor de adres gegevens. De DVD sets, en ook nog een beperkt aantal vorige WMC's, zijn aan te koop op de website van Mirasound 

Internationale trommel- toeter- en sjoklup Lutkewierum Marsparade - Brilliant Division +uitslag&Recaps

Op dit vierde WMC weekend is de jury speciaal teruggehaald en ingevlogen om de Brilliant divisie in de Marsparade te beoordelen. In deze divisie vinden we één deelnemende band, ITT&S uit Lutkewierum. Het korps schitterde door afwezigheid tijdens de WMC wedstrijden van 2009 doordat de chauffeur van de bus de verkeerde plaats had ingetikt in de navigatie. Toch was de band net op tijd in het stadion om tijdens de finale van de laatste WMC dag een gast optreden te verzorgen.

De grote terugblik op de Mars- en Showwedstrijden tijdens het WMC 2013; inclusief reflectie en analyses

 Drie weekenden lang was het goed toeven in Kerkrade. Het WMC vond plaats onder geweldige weersomstandigheden. Natuurlijk, er waren dagen bij dat het warm was, maar er waren ook verwachtingen dat de laatste 2 dagen met regen en onweer te maken zouden krijgen. De grapjes over de komst van dit weer en Adest waren niet van de lucht. Maar gelukkig, ook het laatste weekend vond plaats onder mooie weersomstandigheden.

AUDIO: Persconferentie – 'Het One World System heeft goed gewerkt'

Het nieuwe One World System heeft goed gewerkt tijdens de mars- en showwedstrijden op het Wereld Muziek Concours. Dat zegt juryvoorzitter Henk Smit. Ondanks dat het voor de juryleden een moeilijke taak was om de verschillende stijlen te beoordelen en met elkaar te vergelijken, is hij wel tevreden met de uitkomst van de wedstrijd. Over de winnaar, het Thaise Surasakmontree, leek geen discussie te zijn geweest. Hieronder ziet u een korte samenvatting van de persconferentie. Onder aan het verslag kunt u de hele persconferentie (ongeveer 18 minuten) terugluisteren.

WMC-voorzitter Reg van Loo tot in het diepst van zijn ziel geroerd

De voorzitter van het WMC, Reg van Loo, is tot in het diepst van zijn ziel geroerd als hij terugdenkt aan het verloop van het Wereld Muziek Concours. Dat zei hij tijdens de persconferentie na afloop van de mars- en showwedstrijden. ‘Ik zit hier met een heel trots gevoel!’, aldus Van Loo.

De voorzitter vindt dat hij het WMC niet had kunnen organiseren zonder de hulp van meer dan 200 vrijwilligers. ‘We hebben samen gebouwd aan een evenement dat je in alle opzichten geslaagd mag noemen. Dat was alleen maar mogelijk dankzij hun steun en inzet.’

AUDIO: Speaker Fer Kousen vond het één groot feest

Speaker Fer Kousen heeft genoten van het WMC. Het was voor hem één groot feest en hij heeft een geweldige ervaring achter de rug. Korpsmuziek sprak met hem na de persconferentie die volgde op de laatste prijsuitreiking. Kousen liet weten dat hij gevraagd is om over vier jaar weer de microfoon ter hand te nemen. Ook vertelde Fer nog iets over Korpsmuziek. 

Thaise bands grijpen de macht op het WMC

Drie Thaise bands hebben de macht gegrepen op de Showwedstrijden bij het Wereld Muziek Concours. Surasakmontree Brass Band uit Bangkok kreeg na hun sfeervolle optreden het vaandel uitgereikt, nadat ze 93,74 punten scoorden. De top van de traditionelere Nederlandse bands konden in Kerkrade geen potten breken en moesten genoegen nemen met een plaats naast het podium. Op de Mars zagen we in de top van het klassement wel alleen maar Nederlandse bands. K&G Leiden haalde het vaandel terug naar Leiden. Advendo Sneek won de Marsparade.