WMC

Oranje trapt ‘Grutsk’ af voor WMC

Grutsk, ofwel Fries voor: trots! Dat is het thema dat centraal staat in het optreden van de drumfanfare en majorettes van christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017, komende zomer in Kerkrade. Dit weekend trapte Oranje officieel af met de voorbereidingen op het WK voor amateurmuzikanten door het thema bekend te maken. Doel is op het onderdeel Mars in de zogeheten World Division waar de drumfanfare in uit komt, een maximaal resultaat te halen met Friese trots.

Jubal Zwolle naar WMC 2017

Showband Jubal Zwolle gaat in 2017 met de show ‘24’ naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.

Unieke show ‘24’
Sinds afgelopen jaar werkt Jubal Zwolle aan een eigen en unieke show. Onder de titel ’24: a day in a big city’ laat de Zwolse showband in ongeveer 12 minuten zien en horen wat er in 24 uur tijd te beleven is in één van de grootste steden ter wereld. De uitvoering van deze show is van dermate hoog niveau dat Jubal ermee wil deelnemen aan het grootste muziekconcours ter wereld.

Junioren én Marchingband DVS naar Wereld Muziek Concours 2017

Voor het eerst in het bestaan van de Christelijke Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) nemen de Junioren en de Marchingband deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) Kerkrade. Het vierjaarlijkse prestigieuze WMC vindt plaats van 6 -30 juli 2017. De organisatie van het WMC Kerkrade heeft inmiddels aan DVS laten weten dat zowel de Junioren als de Marchingband zijn ingedeeld op zaterdag 29 juli 2017.

Percussiegroep Ridderster naar WMC Kerkrade!

Ook Percussiegroep Ridderster heeft onlangs de officiële bevestiging van het Wereld Muziek Concours mogen ontvangen. Bestuur, leden en instructie zijn er dan ook zeer trots op dat de percussiegroep in het vijfde levensjaar van de vereniging alweer de 2e uitnodiging voor deelname aan de “Olympische spelen voor muzikanten” heeft mogen ontvangen. De enthousiaste groep slagwerkers mag in het weekend van 15 / 16 juli aan de startstreep van het Parkstad Limburg Stadion verschijnen. In vergelijking met het optreden van 2013 is er veel veranderd binnen de club.

Primeur WMC-mars vLS tijdens 24-uurs muziekmarathon

Tijdens de 24-uurs muziekmarathon op vrijdagavond 9 december zal van 22:00 uur tot 24:00 uur de WMC-mars, onder leiding van Rudy Böhmer, ingestudeerd worden. Voor de muzikanten van de vLS is dit de eerste kennismaking met de WMC-mars voor 2017. Een spannend moment voor zowel de muzikanten als de schrijver!

Nog geen zekerheid over deelname van Surasakmontree als regerend WMC-kampioen

Het WMC kan nog niet zeggen of Surasakmontree School Brassband, de regerend WMC-kampioen op het onderdeel Show, ook meedoet in 2017. Daar waar K&G (Mars) en Advendo (Marsparade) zich al hebben ingeschreven, is nog niet duidelijk welke Thaise korpsen naar het WMC komen. In 2013 bestond de hele top-3 uit Thaise bands: Surasakmontree, Suranari en Pattaya City. De deelname van het Blue Devils International Corps is nagenoeg definitief.

WMC “barst los” op het KNMO Congres

Volgend jaar vindt het WMC weer plaats en vaste bezoekers van het SMP-congres weten dat dan tijdens het congres in het voorafgaande jaar het WMC aanwezig zal zijn met inhoudelijke sessies over de reglementen. Het WMC heeft al diverse artikelen over de reglementen gepubliceerd en komt deze op 19 november nader toelichten.

Naast een zeer interessante sessie over de vraag of de reglementering voor de Concertdivisie in de nabije toekomst als voorbeeld zal gaan dienen voor de overige divisies voor de blaasmuziek, zal het WMC ook voor de SMP-sector een aantal sessies verzorgen.

KNMO Congres; Nieuw WMC reglement en 'One World System' voor Concertdivisie

Het is een veelbesproken onderwerp: het laten vervallen van het verplichte werk in het nieuwe WMC reglement voor de Concertdivisie, de hoogste klasse van de blaasmuziek tijdens het WMC 2017. Daarnaast wordt er ook een nieuwe jurysystematiek toegepast, die we kennen uit de showbandwereld, geheel gebaseerd op het One World System dat destijds door Henk Smit en Paul Doop is ontworpen. Hierbij gaat het om meer dan alleen maar de muziek zo goed mogelijk spelen zoals in de partituur is voorgeschreven.

WMC-nieuws: Kunstgras in stadion zorgt voor verbod op fietsen en geverfde belijning

De stadionwedstrijden tijdens het WMC worden komende zomer gehouden op het kunstgras van het Parkstad Limburg Stadion. Even leek het erop dat er een evenementenvloer op de grasmat zou worden gelegd, maar het WMC ziet daar van af. Wel zijn er nu beperkingen. Er mogen namelijk geen lijnen op het veld worden geverfd of gekalkt én fietsen zijn verboden. Het is nog niet bekend of dit gevolgen heeft voor de deelname van Bicycle Showband Crescendo. Het WMC laat echter weten dat het schandalig zou zijn als wordt vastgehouden aan het verbod.

Nog niet duidelijk of Blue Devils International bij WMC meedoet in competitie

Het is nog niet duidelijk of het Blue Devils International Corps tijdens het WMC meedoet in competitie. Dat laat artistiek directeur van het WMC, Harrie Reumkens, desgevraagd weten. Afgelopen weekend werd bekend dat de Blue Devils plannen hebben om met het International Corps naar Europa te komen. Onderdeel is dan een optreden tijdens het WMC.