WMC

Drie Nederlanders in WMC-jury tijdens Mars- en Showwedstrijden

Het WMC heeft dinsdag de juryteams voor het komende WMC bekend gemaakt. In de jury zitten onder andere Ruud Bohmer (Mars, Marsparade en Show), Henk Smit (Mars) en Peter Vulperhorst (Marsparade en Show). Lees snel verder voor de complete indeling!

In het juryteam zitten een aantal vaste namen zoals Gary George, Henk Smit, Ruud Bohmer, Nipath Kanchanahuth en George Oliviero. De Tsjech Blahunek en Canadese Linda Moorhouse zijn onbekendere namen. Opvallende naam is ook die van Peter Vulperhorst, die op het WMC zijn debuut maakt als jurylid.

Weekendindeling en deelnemersveld WMC bekend; Thaise bands worden nog toegevoegd

Het WMC heeft het deelnemersveld en de weekendindeling voor de show-, mars- en marsparadewedstrijden gepubliceerd. De Thaise korpsen ontbreken nog op die lijst. Volgens artistiek directeur Harrie Reumkens wordt hun deelname echter pas in februari bekend gemaakt in verband met de rouwperiode voor de overleden Koning Bhumibol.

Calgary Stampede Showband uit Canada gaat voor winst in Kerkrade

De Calgary Stampede Showband uit Canada is blij te kunnen melden dat ze zullen deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade komende zomer. De Showband zal uitkomen in de World division en deelnemen aan de showwedstrijd.

Bicycleband Crescendo gewoon op de fiets tijdens het WMC

Ze zaten in het Groningse dorpje Opende wel eventjes in angst en onzekerheid. Het WMC meldde een aantal maanden geleden dat de eigenaar van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade tijdens de show- en marsparadewedstrijden een fietsverbod had afgekondigd. Eventjes leek de deelname van 's werelds bekendste fietsorkest op losse schroeven te staan. Maar na een stille lobby is nu toch duidelijk geworden dat Bicycle Showband Crescendo Opende gewoon van de partij is op het WMC. Op de fiets, welteverstaan!

Oranje trapt ‘Grutsk’ af voor WMC

Grutsk, ofwel Fries voor: trots! Dat is het thema dat centraal staat in het optreden van de drumfanfare en majorettes van christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017, komende zomer in Kerkrade. Dit weekend trapte Oranje officieel af met de voorbereidingen op het WK voor amateurmuzikanten door het thema bekend te maken. Doel is op het onderdeel Mars in de zogeheten World Division waar de drumfanfare in uit komt, een maximaal resultaat te halen met Friese trots.

Jubal Zwolle naar WMC 2017

Showband Jubal Zwolle gaat in 2017 met de show ‘24’ naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.

Unieke show ‘24’
Sinds afgelopen jaar werkt Jubal Zwolle aan een eigen en unieke show. Onder de titel ’24: a day in a big city’ laat de Zwolse showband in ongeveer 12 minuten zien en horen wat er in 24 uur tijd te beleven is in één van de grootste steden ter wereld. De uitvoering van deze show is van dermate hoog niveau dat Jubal ermee wil deelnemen aan het grootste muziekconcours ter wereld.

Junioren én Marchingband DVS naar Wereld Muziek Concours 2017

Voor het eerst in het bestaan van de Christelijke Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) nemen de Junioren en de Marchingband deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) Kerkrade. Het vierjaarlijkse prestigieuze WMC vindt plaats van 6 -30 juli 2017. De organisatie van het WMC Kerkrade heeft inmiddels aan DVS laten weten dat zowel de Junioren als de Marchingband zijn ingedeeld op zaterdag 29 juli 2017.

Percussiegroep Ridderster naar WMC Kerkrade!

Ook Percussiegroep Ridderster heeft onlangs de officiële bevestiging van het Wereld Muziek Concours mogen ontvangen. Bestuur, leden en instructie zijn er dan ook zeer trots op dat de percussiegroep in het vijfde levensjaar van de vereniging alweer de 2e uitnodiging voor deelname aan de “Olympische spelen voor muzikanten” heeft mogen ontvangen. De enthousiaste groep slagwerkers mag in het weekend van 15 / 16 juli aan de startstreep van het Parkstad Limburg Stadion verschijnen. In vergelijking met het optreden van 2013 is er veel veranderd binnen de club.

Primeur WMC-mars vLS tijdens 24-uurs muziekmarathon

Tijdens de 24-uurs muziekmarathon op vrijdagavond 9 december zal van 22:00 uur tot 24:00 uur de WMC-mars, onder leiding van Rudy Böhmer, ingestudeerd worden. Voor de muzikanten van de vLS is dit de eerste kennismaking met de WMC-mars voor 2017. Een spannend moment voor zowel de muzikanten als de schrijver!

Nog geen zekerheid over deelname van Surasakmontree als regerend WMC-kampioen

Het WMC kan nog niet zeggen of Surasakmontree School Brassband, de regerend WMC-kampioen op het onderdeel Show, ook meedoet in 2017. Daar waar K&G (Mars) en Advendo (Marsparade) zich al hebben ingeschreven, is nog niet duidelijk welke Thaise korpsen naar het WMC komen. In 2013 bestond de hele top-3 uit Thaise bands: Surasakmontree, Suranari en Pattaya City. De deelname van het Blue Devils International Corps is nagenoeg definitief.