FAQ

RSS FEED
Hoe werkt de RSS van de nieuwe Korpsmuziek.nl website en hoe stel ik die zelf in ?
 
Allereerst zal er in principe niets veranderen aan het algemene RSS adres. De Korpsmuziek headlines blijven dan gewoon zichtbaar in de bestaande websites van Korpsen en Organisaties.
 
Deze is direct bruikbaar (zonder sponsor berichten):
http://www.korpsmuziek.nl/taxonomy/term/1,2,16,34,35,513,1141/feed
 
Zelf inrichten, vanaf nu is het mogelijk de RSS feed zelf in te richten. Vanaf de hoofdpagina is het mogelijk om per onderwerp op de RSS button te klikken. Als dat adres gebruikt wordt dan komen alleen updates in dat onderwerp in de feed. Neem bijvoorbeeld Showkorpsen: http://korpsmuziek.nl/taxonomy/term/1/feed. Met een beetje handigheid is deze uit te breiden met de Jeugdkorpsen, dat ziet er dan zo uit: http://korpsmuziek.nl/taxonomy/term/1,2/feed ... enz. Kijk dus per onderwerp naar het getal achter /term/ en voeg deze toe met een komma.
 
RSS Inrichten op "woord" of "zoekterm", nu wordt het leuk.... Neem bijvoorbeeld de RSS feed op van je eigen vereniging of organisatie.... met het volgend voorbeeld krijg je alle updates van WMC artikelen te zien: http://korps.test.customsoft.nl/taxonomy/term/5/feed Hoe komen we daar ?.... Klik rechtsboven onder zoeken op "More options". De redactie van korpsmuziek.nl zet bij elk bericht zoekwoorden (taxonomy). Deze zorgen ervoor dat artikelen op de site makkelijk zijn te vinden. Deze zoekwoorden hebben ook een nummer en in het voorbeeld WMC hierboven is dat nummer 5.
 
Een vreemde combinatie maar de RSS inrichten zoals deze is mogelijk: http://korpsmuziek.nl/taxonomy/term/5,106,8,243/feed
 ****************************
Adverteren op Korpsmuziek.nl
Er zijn verschillende manieren om te adverteren op Korpsmuziek.nl. Mail voor meer informatie naar: info [at] korpsmuziek [dot] nl  en wij zullen u uitgebreide informatie verstrekken.

 ****************************
Actief deelnemen aan Korpsmuziek.nl
Bent u actief in de muziekwereld?, of juist zoekend naar een leuke betrokkenheid na uw actieve muziek carriere?. Meld je dan aan bij dé website voor de showsector: Korpsmuziek.nl. Maakt u leuke foto's, kunt u misschien een leuk artikel schrijven? of heeft u andere ideeen?, mail naar redactie [at] korpsmuziek [dot] nl en laat van je horen !!
 ****************************
Foto's insturen
Heeft u een leuke reportage voor het fotoalbum op Korpsmuziek.nl ?, gebruik bijvoorbeeld www.wetransfer.com om grote-, of complete ZIP bestanden naar ons te versturen. Mail foto's naar: redactie [at] korpsmuziek [dot] nl