Laatste Nieuws

Regio Orkest Taptoe Groningen samengesteld

Het Regio orkest dat tijdens de 24e Taptoe Groningen een optreden zal verzorgen is samengesteld: uit Spijk/Bierum komt de Muziekvereniging CBS en uit Siddeburen komt de Muziekvereniging Concordia. Beide verenigingen waren al eens eerder onderdeel van het regio orkest tijdens de Taptoe Groningen, maar dan in een andere samenstelling.  Tijdens het programma zal een derde vereniging zich bijvoegen. Dat is de MacDowell Pipeband uit Hoogkerk-Groningen.

34e editie van Taptoe Middelkoop Duiven

Voor Liemers Harmonie Duiven staat inmiddels de 34e editie van Taptoe Middelkoop Duiven voor de deur. Deze taptoe staat als opmaat voor het schuttersfeest en de kermis van schutterij Onderling Genoegen. Met grote trots presenteert Taptoe Middelkoop Duiven dit jaar haar eigen logo, een eigen website (www.taptoeduiven.nl), een eigen Facebookpagina en een Twitter account @taptoeduiven.

Vierde editie Muziekfestival Delfzijl op 27 en 28 september

Op zaterdag 27 september en zondag 28 september as. vindt de vierde editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl is het grootste openluchtfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland en belooft ook dit jaar weer indrukwekkend te worden. Twee dagen lang kan het publiek genieten van een grote verscheidenheid aan amateur blaas- en slagwerkmuziek, met zowel een regionale en een landelijke uitstraling. Het laat een groot publiek horen en zien wat amateur muziek, in al haar facetten, inhoudt.

Drum Major King’s Guard Norway naar Nationale Tamboer-maître dagen 2014

Op zaterdag 27 september 2014 zal Rune Wiik, plaatsvervangend Inspecteur Militaire Muziek uit Noorwegen en tamboer-maître / commandant van “Band of the King’s Guard” tijdens de clinic exercitie en stoktekens behandelen die in gebruik zijn bij The Band of The King’s Guard Norway.

Nationale Tamboer-maitre dagen 2014

Kritische vragen aan staatsecretaris n.a.v. BTW tarief dirigenten

De Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Mona Keijzer (CDA) hebben kritische vragen gesteld aan de staatsecretaris van Financiën inzake het BTW tarief voor dirigenten werkzaam in de amateursector. Zowel de KNMO (namens de instrumentale amateurmuziek) als de VNK (namens de koren) en de BVO (namens de dirigenten) vragen al geruime tijd om duidelijkheid voor de bij hun aangesloten verenigingen en dirigenten.

van Limburg Stirum Korpsen gaan vol voor het tweede deel van het seizoen

De van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep hebben heerlijk genoten van de rust tijdens de zomervakantie. We hopen dat u dat ook heeft gedaan! Na een aantal repetities is de vLS Band alweer helemaal klaar voor het tweede deel van dit mooie muzikale jaar. En dat belooft met de start van de nieuwe show en mooie optredens een fantastische afsluiter van het seizoen te worden.

Showband Marum organiseert unieke show-en muziekavond

Op vrijdag 12 september vindt in Marum een bijzondere show-en muziekavond plaats. De plaatselijke showband verzorgt samen met diverse andere Noordelijke bands een avond vol muziek en show. De deelnemende verenigingen zijn Concordia Zevenhuizen, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, Con Spirito Joure, Excelsior Groningen, Bicycle Showband Crescendo Opende, Bigband & Zo Marum en Showband Marum.

A.T.K bereidt zich voor op Concours Schiedam

De vakanties zijn voorbij en het Arnhems Trompetterkorps gaat zich vanaf nu serieus voorbereiden op het concours dat op 1 november in Schiedam gehouden wordt. Voor het eerst in vele, vele jaren betreedt het korps de arena waarin het zich laat beoordelen op haar kunnen.

Open dag Kamper Trompetter Korps

Op zaterdagmiddag 6 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Open Dag van het Kamper Trompetter Korps. Dit keer wijkt de vereniging uit naar het VIA College, Flevoweg 68 in Kampen. Een mooie locatie waar het publiek naast veel informatie kan genieten van verschillende shows. Speciaal voor de jeugd zijn er natuurlijk de KTK Music Kidz en het Jong Kamper Trompetter Korps en een flink aantal activiteiten om er een knallende middag van te maken.

Leeuw Exempel krijgt mobiel

Lex de leeuw, mascotte van Drumfanfare Exempel, is helemaal verslaafd aan Whatsapp. Op zijn “Lex Mobiel” doet hij niets liever dan mooie foto’s maken van Exempel en deze versturen naar alle contacten in zijn vriendenlijst. Het PR team vond het dan ook leuk als hij voortaan zijn Lex Mobiel gebruikt om de vrienden en fans op de hoogte te houden van alle optredens en activiteiten waar Exempel actief is.