Laatste Nieuws

Advendo, Takostu & Irene op verjaardagsvisite

Zaterdagochtend 4 oktober a.s. vertrekken Drum- en Showfanfare Advendo, Showband Takostu en Showband Irene voor een tweetal optredens in Neustadt (Niedersachsen) De korpsen zijn door het jubilerende Trompeter-Showcorps Leinegarde uitgenodigd voor een gastoptreden in hun eigen jubileum avond.

Muziek- en Showband Bernhard derde bij landelijk jeugdconcours

De Chr. Muziek- en Showband Bernhard uit Amersfoort is dit weekeinde als derde geëindigd bij de jeugdmanifestatie van de Nationale Militaire taptoe in Rotterdam. Een prestatie waar iedereen van dit jeugdkorps en de rest van de vereniging zeer trots op is. 

Jong Exempel scoort opnieuw hoog met ‘Boys versus Girls’

De jonge welpen van Drumfanfare Exempel hebben op zondag 28 september opnieuw laten zien dat zij bij de beste jeugd marchingbands van Nederland horen. Het jeugdorkest deed mee tijdens de jeugd manifestatie van de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam. Tijdens deze gejureerde wedstrijd behaalde zij met maar liefst 84,00 punten een tweede plek op de ranglijst.

Landelijke tambour-maître dagen 20 en 27 september (verslag)

In navolging op de geslaagde tambour-maître dag van 2013 organiseerde het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tambour-maitres van de Nederlandse krijgsmacht wederom dit jaar niet één maar twee speciale tambour-maître dagen.

DVS pakt uit met promotiedag en mini taptoe in Katwijk

Op zaterdag 4 oktober organiseert de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap sterk (DVS) een promotiedag in Katwijk aan Zee en staat het centrum bol van de mars- en showmuziek. De dag wordt afgesloten met een mini taptoe op het Andreasplein. Alle reden voor een bezoek aan het gezellige winkelhart Zeezijde. Locatie is de Princestraat, hoek Andreasplein.”

CGN Winds-divisie: Primeur voor showband Concordia Zevenhuizen

Tijdens de presentatie van het nieuwe showseizoen van Concordia Zevenhuizen werden de leden aangenaam verrast. Het instructieteam maakte bekend dat de showband mee gaat doen in de nieuwe Winds-divisie van CGN. De Dynam!x groepen van Concordia doen al vele seizoenen aan mee aan de CGN wedstrijden en acteren aan de top van de Nederlandse color guard groepen. Nu er een Winds-division is toegevoegd aan het programma van CGN is besloten dat de showband hier aan mee gaat doen.

Coming: Percussion Unlimited Music Camp

Bij het denken aan de maand september gaat menig drumcorps fan's hart sneller kloppen. Bij PU is oktober dit jaar de maand waarin de kriebels opkomen; dan komt het muzikale ensemble voor het eerst compleet bij elkaar en iedereen is welkom. In het begin van het seizoen is er met de huidige leden van PU een basis gelegd qua bezetting, en vanuit hier is de uitbreiding van het ensemble razendsnel gegaan. Zo staat er voor het eerst in de geschiedenis van Percussion Unlimited een pit met 5 mallet spelers!

Nationale Taptoe JeugdShowmanifestatie, de uitslagen

Vóór aanvang van de voorstelling van de Nationale Taptoe treedt in het Voorprogramma een aantal jeugdorkesten op in het kader van de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie. Dit is een initiatief van de Stichting Nationale Taptoe met als doel jeugdorkesten meer bij de Nationale Taptoe te betrekken. In 2009 werd dit voor de eerste keer georganiseerd.

Langverwachte nieuwe CD Marinierskapel verkrijgbaar

Bent u liefhebber van jazzmuziek, bigband, easy listening, blaasmuziek of een militair orkest? Dan is er goed nieuws: vanaf heden is dit alles samengebracht op een nieuwe CD met composities en bewerkingen van de Amerikaanse top arrangeur Sammy Nestico. Gespeeld door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine onder leiding van majoor Peter Kleine Schaars. Alle opgenomen werken zijn onder supervisie van de grootmeester speciaal op maat geïnstrumenteerd voor de Marinierskapel, waardoor de solisten en specialisten van alle secties optimaal in het zonnetje zijn gezet.

Audio-interviews na DCE European Championships

Korpsmuziek.nl hield na de DCE Finals een aantal interviews met hoofdrolspelers tijdens de DCE Championships. Zo spraken we met de programma coordinator, de zangeres en een mellofoonspeler van winnaar The Company. Ook hielden we een kort interview met JD Shaw, brass arrangeur van Santa Clara Vanguard. Indrukwekkend is het interview met Frank Wienen, visual captionhead van Jubal. De interviews zijn hieronder te beluisteren.

Interview Mark, Program Coordinator The Company