Laatste Nieuws

Derde Showcase van Jubal Zwolle

Op zaterdag 18 april presenteert showband Jubal Zwolle zijn derde Showcase. Op deze avond stellen alle onderdelen zich voor aan het aanwezige publiek. De Showcase vindt van 19:00 tot 21:30 uur plaats in het Jubalgebouw (Geert Grootestraat 1 in Zwolle).

Van jong tot oud

Advendo Colorguard teams sluiten seizoen succesvol af tijdens de CGN Championships

De Advendo colorguard teams reisden zaterdagochtend vroeg af naar Eindhoven. Onze lichtstad was net als vorig jaar gastheer van de CGN Championship Finals. Ondanks de afstand tot Sneek waren de tribunes weer goed gevuld met Sneker fans om zowel Advendo als Impact teams aan te moedigen. De 2015 CGN Championship Finals is de belangrijkste wedstrijd van het jaar en moet voor alle deelnemers de kroon op hun trainingsarbeid van de laatste maanden worden. 56 deelnemers hebben gestreden voor de hoogste scores en slechts een paar teams mochten met de prijzen naar huis.

Juliana en Bernhard samen op pad met “Saturday Night”

Dit jaar zal er op taptoevelden een unieke show worden opgevoerd door de Chr. Muziek- en Showbands Juliana en Bernhard Amersfoort. Juliana zal met jeugdkorps Bernhard als massed band de show “Saturday Night” gaan uitvoeren. 

Taptoe trapt feestweek Bunschoten-Spakenburg 2015 af

Woensdagavond 29 april aanstaande wordt Sportpark de Westmaat gevuld met muziek! Taptoe Bunschoten-Spakenburg ontvangt op het kunstgras van IJsselmeervogels 4 Nederlandse showbands die garant staan voor muziek en show! De opening wordt verzorgd door (Gelegenheids)fanfare De Visafslag. Een orkest dat speciaal voor de Taptoe is samengesteld om klokslag halfacht de aftrap te verrichten.

Show- en muziekavond Muziekvereniging Noordenveld in teken van 90 jarig bestaan

Op zaterdag 18 april houdt Muziekvereniging Noordenveld haar jaarlijkse Show- en muziekavond welke voorheen ook wel bekend was als de uitvoering. De nieuwe naam die wij aan de uitvoering geven is “Editie MV Noordenveld” en zal deze editie helemaal in het teken staan van het 90 jarig jubileum wat de vereniging dit jaar viert. Alle groepen zullen zich van hun beste kant laten zien. De avond wordt georganiseerd in sporthal de Hullen te Roden en zal om 19:30 uur beginnen.

Pasveerkorps met de kleine broers en zussen op stap

Menigeen moet er niet aan denken… maar wij vinden het leuk! Gezellig met zijn allen het land in, genieten van alles wat deze hobby zo mooi maakt! Op 9 mei en 13 juni gaan Jong Pasveer en het Pasveerkorps er weer samen op uit. Eerst op 9 mei naar Taptoe Oudewater en op 13 juni naar Taptoe ‘s Hertogenbosch.

Open brief aan iedereen die de showsector een warm hart toedraagt, en de doelgroep SMP in het bijzonder

Beste muzikanten, liefhebbers, kaderleden, creatieve geesten, Cees,

De KM-redactie voelt zich geroepen om een open brief te schrijven aan iedereen in Nederland die de showsector een warm hart toedraagt. Of het nu als actief muzikant is, of als oud-lid, liefhebber, instructie- of bestuurslid. In het speciaal is deze brief ook bedoeld voor Cees, Frans, Patrice, Wim, Bert, Jaap, Louis, Aafke, Peter en Priscilla: de leden van de doelgroep Show, Mars, Percussie van de KNMO.

Oranje Comité Drachten pakt vol trots uit met Taptoe op 2 mei

In het kader van 70-jarig bevrijding 2015 wordt er op zaterdag 2 mei 2015 weer een TAPTOE in Drachten georganiseerd. De organisatie is in handen van het Oranje Comité Drachten en het was hun insteek om van deze taptoe een groot evenement te maken. Trots is het Oranje Comité Drachten dat het hun gelukt is de volgende deelnemers te kunnen contracteren.

-Drum- en Showfanfare Advendo – Sneek
-Show- and Marchingband K&G – Leiden
-Drum- en Bugle Corps Jubal – Dordrecht
-Floraband – Rijnsburg

Rijnmondband Schiedam in de ArenA vóór oefeninterland Nederlands elftal

De Schiedamse Rijnmondband zal op 31 maart in de Amsterdam ArenA de volksliederen spelen, voorafgaand aan de bijzondere oefenwedstrijd: Spanje is die avond de tegenstander. Na de memorabele 5-1 overwinning van Arjen Robben, Robin van Persie en co. tijdens de eerste poulewedstrijd op het WK, zint Spanje ongetwijfeld op wraak. Maar Oranje zal het niet zover willen laten komen. Alle ingrediënten voor een spectaculaire wedstrijd zijn dus aanwezig! Het oefenduel begint om 20.45 uur.

Drumfanfare Michaël presents: the Sound of Musical

Bijna precies een jaar na het spetterende jubileumconcert verzorgt Drumfanfare Michaël uit Nijmegen haar jaarlijkse concert op zaterdagavond 11 april. Dit jaar staat het concert in het teken van musicals. Graag nemen we u mee in onder andere de muzikale verhalen van Tarzan, Les Misarables, Flashdance en The Phantom of the Opera. Het concert vindt plaats in gebouw Roomsch Leven aan de Heyendaalseweg 239 in Nijmegen. De toegang is gratis. Na afloop van het concert zijn we benieuwd hoe u het ervaren heeft en doen wij een beroep op uw gulle gift.