Laatste Nieuws

Toekomstplannen BEATRIX’ Hilversum

Naar buiten toe is het vergeleken met andere jaren erg stil geweest vanuit Beatrix’. Hier en daar werd wel opgetreden en er werd elk weekend trouw gerepeteerd. Maar de hamvraag voor u en ook onze eigen leden is natuurlijk, keert Beatrix’ terug en zo ja, hoe?

Showband Jong-Holland pakt 3e plaats in Leeuwarden, Junioren pakken 'Talent' award.

Afgelopen weekend heeft Jong-Holland met twee korpsen deelgenomen aan de wedstrijden van Drum Corps Nederland tijdens het PROUD event in Leeuwarden. In het stadion van SC Cambuur heeft Jong-Holland Junioren deelgenomen in de Junior Class en Showband Jong-Holland in de Premier Class.

Showband Jong-Holland Junioren heeft met 61.70 punten een geweldige 3e plaats behaald. De Color Guard heeft zelfs een 1e plaats behaald. Daarnaast heeft het corps de Talent Award gewonnen. Een extra prijs waaruit blijkt dat het talent van deze jonge , enthousiaste groep wordt gewaardeerd.

Bicycle Showband Crescendo naar International Military Tattoo Ystad in Zweden

Voor Bicycle Showband Crescendo is het al een aantal jaren geleden dat het in Scandinavië was te bewonderen. Na vorig jaar Hong Kong en Roemenië aan het lijstje van aangedane landen te kunnen toevoegen is het nu tijd voor Zweden!

Laurentius organiseert tweede editie Picknickconcert

Vanwege het grote succes van vorig jaar gaat Muziekvereniging Laurentius ook dit jaar weer een picknickconcert organiseren. Het picknickconcert wordt aanstaande zondag 5 juli in het Burgemeester Berkhoutpark in Voorschoten. Neem uw kleedje mee voor een gezellige middag, een lunch is ter plekke te koop, en kom luisteren naar een zeer gevarieerd programma. Dit is uitlopend van een eerste concertje van de Music Kids, een optreden van het concertorkest, de swingende en herkenbare showmuziek van Jong Laurentius en tot slot het prachtige repertoire van Drumfanfare Laurentius.

FB Korpsen in Disneyland Parijs

Stel je een weekend voor vol plezier en vermaak … van de hand schudden van je favoriete Disney figuren, meelopen in de Disney Pre-Parade door de Mainstreet, een optreden verzorgen op het Royal Castle Stage en tot de zon ondergaat genieten van al het moois wat Disneyland Parijs te bieden heeft, en dan de dag er op touren langs de bezienswaardigheden van Parijs.

VIOS Mijdrecht leerlingen geslaagd voor HaFaBra examen

Afgelopen zaterdag deden 8 leerling van muziekvereniging VIOS uit Mijdrecht met succes HaFaBra examen bij Stichting Kunst Rond De Venen in Wilnis. Deze muziekschool heeft voor het afnemen van de examens een samenwerkingsverband met muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht. Onder het toeziend oog en luisterend oor van de examinatoren gingen de 8 jonge VIOS-muzikanten met een gezonde spanning op voor hun praktijkexamen A. Het theoretische deel hadden de jongelingen eerder dit jaar al met goed gevolg afgelegd.

Sternse Slotlanders behalen 3e plaats op Open Europese Kampioenschappen show

Zaterdag 27 juni was het eindelijk zover een gezellig weekendje weg met zowel de Showband als de Jeugdband. De reis ging naar Rastede waar beide groepen deel zouden nemen aan de Open Europese Kampioenschappen Show. Bij aankomst in Duitsland bij ons verblijf voor dit weekend, een school, werden allereerst alle spullen uitgeladen en de bedjes opgemaakt. Hierna volgde voor beide groepen een inspeel/indraai moment. Om 12:50 uur was het dan zover, de Jeugdband mocht hun show Hitzone laten zien.

Showband Urk 2e op European Open Championships

Afgelopen weekend vond de 60e European Open Championships in Rastede, Duitsland plaats. Het Jachthoornkorps, welke twee weken geleden kampioen werd op het ODSC in Assen, moest het opnemen tegen topkorpsen uit de hele wereld. Met hun show “The Sound of Nature”, een verwijzing naar de warme klanken van de jachthoorns, wisten ze de jury te imponeren en werden beloond met een geweldige 2e plaats. De band “Municipal de Taubate” uit Brazilie mag zich een jaar lang European Open Champion noemen.

NFPC 4e op Europees Kampioenschap

De muzikanten en colorguards van het North Frisian Percussion Corps, hebben afgelopen weekend hun successen doorgezet in het Duitse Rastede. Tijdens het Europees Kampioenschap op de Rasteder Musiktage wist de groep met hun nieuwe show 'Mystical Traveler' de vierde plaats te bemachtigen en mochten daarnaast twee keer goud in ontvangst nemen.

Verslag Taptoe Borculo (deelnemersverslag)

Begin je eindelijk de routine van het taptoes lopen weer een beetje te pakken te krijgen, is het alweer de laatste voor de zomervakantie! Op zaterdag 27 juni reisden de Chr. Muziek- en Showband Juliana en jeugdshowband Bernhard af naar de Achterhoek, voor een middagtaptoe in Borculo.