Laatste Nieuws

Ruim 400 muzikanten tijdens Taptoe Rijnsburg

Op zaterdag 28 mei vindt op sportpark Middelmors taptoe Rijnsburg plaats. Een wervelend evenement, dat u niet mag missen! Waar elders in Nederland vindt u zoveel topkorpsen bij elkaar: Kunst en Genoegen uit Leiden, DVS en Jong DVS uit Katwijk, Adest Musica uit Sassenheim en uiteraard de Show- Marching en Concertband Flora Band en Jong Flora Band uit Rijnsburg, allemaal bij elkaar op één taptoe.

Jubal Dordrecht maakt zich op voor 13 dagen Italië

Na een zeer succesvolle tournee van drie weken door de VS afgelopen zomer, heeft Jubal drum & bugle corps voor deze zomer opnieuw een buitenlandse tournee op de agenda staan. In juli reist het corps voor 13 dagen af naar Italië. Het is alweer de zesde maal dat het corps een trip naar Italië maakt.

Gerben Jongsma wint De Slach fan Fryslân 2016

Zaterdag 21 mei 2016 werd in Cultuurcentrum De Wâldsang in Buitenpost voor het eerst het solistenconcours voor slagwerkers, De Slach fan Fryslân, gehouden. De Slach fan Fryslân georganiseerd door de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF). De beoordeling vond plaats op basis van het Unisono Reglement voor Solisten en Ensembles. Dit betekent dat de indeling in divisies plaatsvind en er een puntenwaardering wordt toegekend op basis van het zogeheten 100-puntensysteem.

Try-out Jong K&G 'Op weg naar het NJF'

Op Zondag 29 mei vindt de Try-out van Jong K&G plaats. Tijdens deze generale repetitie voor het Nederlands Jeugd Festival (NJF), zal Jong K&G zijn Mars- en Showoptredens voor het NJF aan het publiek laten zien. Elke eerste zaterdag van juni strijden de beste jeugdorkesten om de titel 'Nederlands Kampioen' op de onderdelen Mars en Show. Jong K&G reist daarom op zaterdag 4 juni af naar Vlissingen om de mars titel te verdedigen en de titel op de show te winnen!

CD-presentatie: Saluut! Een groet aan de Veteranen

Een concert maken met liedjes, gebaseerd op verhalen van veteranen, bleek een schot in de roos. Dat is wat Renee van Bavel met de Fanfare ‘Bereden Wapens’ deed. Een concert, niet alleen voor veteranen maar ook voor buurtgenoten, plaatsgenoten en familie. Zodat ook zij hun verhalen horen. Op 28 mei komt de CD Saluut! Een groet aan de Veteranen uit. Zo worden hun verhalen ook buiten de concertzaal gehoord.

Show- & Marchingband AMIGO Leiden overtreft verwachtingen op Internationaal Concours

De leden van Show-& Marchingband AMIGO uit Leiden hebben op 15 mei jl. deelgenomen aan de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage landen in het Belgische Hamont. De Leidenaren hoopten om een 1e prijs, dat wil zeggen minimaal 85 punten, mee naar huis te kunnen nemen. De jury was echter wel gecharmeerd van de prestaties van het orkest en beloonde dit met 91,65 punten, een 1e prijs Cum Laude.

Veelzijdigheid tijdens Taptoe Klundert 2016

U heeft er misschien al van gehoord of gelezen, aanstaande zaterdag 21 mei is de avond voor Taptoe Klundert. Op het evenementenveld aan de Vestkant zullen vijf muziekverenigingen totaal acht shows presenteren. Op het programma staan het Jeugdkorps Oranje Garde, K.D.O. uit Groessen, Jong Bazuin uit Leerdam, Slagwerkkorps Oranje Garde, Rijnmondband uit Schiedam met de show's Break Out en Soulmates, Jong K.D.O. en The Band of Liberation & Pipes uit Leiden met mezzosopraan Miss Emma Brown.

Rotterdam aan Zee investeert in 30.000 euro in instrumenten en uniformen

In 2017 viert harmonievereniging Rotterdam aan Zee uit Hoek van Holland haar 100-jarig bestaan. Tijdens de vele (muzikale) activiteiten die tijdens het jubileumjaar op de rol staan, wil de vereniging zich zowel qua klankkleur als uitstraling, perfect presenteren aan de ongetwijfeld vele 'toehoorders'. De aankoop van een aantal nieuwe instrumenten en uniformen ter uitbreiding en vervanging is zeer gewenst. Om deze doelstelling te realiseren heeft Rotterdam aan Zee een ambitieus investeringsplan opgesteld, onder het toepasselijk motto: 'Zie ons dan, hoor ons dan'.

ODSC Assen maakt deelnemers en jury-team NK Show bekend

Op zaterdag 18 juni 2016 worden voor de achttiende maal de “Open Showcorps Championships” in Assen gehouden. Dit mega evenement voor showkorpsen werd de afgelopen zeventien jaren met groot succes georganiseerd in Assen.

70hrs2beat en 7courses2eat ten bate van het nieuwe Advendo uniform

Het kan u niet ontgaan zijn dat Advendo dit jaar 70 jaar bestaat. Reden genoeg voor een feestje waarbij iedereen, die de Advendo Korpsen een warm hart toe draagt, van harte welkom is. Op woensdag 1 juni a.s. om 18.00 wordt het startschot gegeven voor een 70 uur durend feest met allerlei leuke activiteiten in en rondom het Advendo gebouw aan de Korte Vreugde in Sneek. Het feest zal op zaterdag 4 juni worden afgesloten met een spectaculaire muzikale finale in de Stadhuistuin van Sneek.