Laatste Nieuws

Taptoe Duiven 2014 (verslag)

Voor de vierendertigste keer organiseerde de Liemers Harmonie Duiven haar taptoe. Ook dit jaar moest wederom uitgeweken worden naar de parkeerplaats voor de sporthal in het centrum van Duiven, maar dit deed geen afbreuk aan de sfeer en muzikaliteit. Het is een traditie geworden dat de Liemers Harmonie muzikaal de opening verzorgt (incl. saluutschoten) en ook dit jaar werd hier niet van afgeweken.

Het grootste praalwagenevenement van Noord Nederland voor de 64ste keer van start in Sint Nyk

Op de eerste donderdag van september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Allegorische Optocht plaats. Op 4 september 2014 zal deze optocht voor de 64ste keer van start gaan in het centrum van Sint Nicolaasga. Sint Nyk, zoals het dorp in de volksmond wordt genoemd, zal dan veranderen in een bruisende, kleurrijke wereld, waarin alle fantasie en creativiteit van de bewoners tot leven komt. Dit zal worden begeleid door de klanken van muziekkorpsen en showbands.

Streetparade en aansluitend extra taptoevoorstelling Taptoe Delft

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 september a.s. is er de negende editie van Taptoe Delft. Traditiegetrouw organiseert Stichting Taptoe Delft op de zaterdagmiddag van het taptoeweekend een grootse streetparade. De streetparade is gratis toegankelijk. Aan deze parade doen in ieder geval bijna alle orkesten van de taptoeshow mee. Verder zijn er nog 10 andere muziekkorpsen uitgenodigd om mee te lopen. Dit zijn showkorpsen, show- en marchingbands en drumfanfares.

K&G lanceert nieuwe en unieke jeugd-huisstijl: "Jij bent K&G!"

Hierbij nodigt christelijke muziekvereniging Kunst & Genoegen uit Leiden u uit voor de lancering van de jeugdvisie "Jij bent K&G!". Een uniek plan waarmee K&G, voor de jongste Leidenaren, nog meer ‘met twee benen’ in Leiden gaat staan.Hiermee gaat K&G zijn jeugdpromotie en ledenwerfcampagne naar een hoger plan tillen en probeert zo elk kind in Leiden en omgeving in aanraking te laten komen met blaasmuziek én K&G. Want niet alleen “Wij zijn K&G” maar “Jij bent K&G!”.

Visserijdagentaptoe: Variatie in stijlen uitgangspunt in Harlingen op vrijdagavond

De toeschouwers van de grote Visserijdagentaptoe worden op vrijdag 29 augustus op een uniek spektakel gepresenteerd. Niet alleen is er bij de samenstelling gekeken naar een variatie in stijlen, maar bovendien zijn er diverse primeurs te beleven door de wijze waarop de muziekstukken voor het voetlicht worden gebracht. En dat alles voor niets, want dankzij de steun van vele sponsors en vrijwilligers is de Visserijdagentaptoe op het terrein van K.V. Eendracht gratis toegankelijk.

Regio Orkest Taptoe Groningen samengesteld

Het Regio orkest dat tijdens de 24e Taptoe Groningen een optreden zal verzorgen is samengesteld: uit Spijk/Bierum komt de Muziekvereniging CBS en uit Siddeburen komt de Muziekvereniging Concordia. Beide verenigingen waren al eens eerder onderdeel van het regio orkest tijdens de Taptoe Groningen, maar dan in een andere samenstelling.  Tijdens het programma zal een derde vereniging zich bijvoegen. Dat is de MacDowell Pipeband uit Hoogkerk-Groningen.

34e editie van Taptoe Middelkoop Duiven

Voor Liemers Harmonie Duiven staat inmiddels de 34e editie van Taptoe Middelkoop Duiven voor de deur. Deze taptoe staat als opmaat voor het schuttersfeest en de kermis van schutterij Onderling Genoegen. Met grote trots presenteert Taptoe Middelkoop Duiven dit jaar haar eigen logo, een eigen website (www.taptoeduiven.nl), een eigen Facebookpagina en een Twitter account @taptoeduiven.

Vierde editie Muziekfestival Delfzijl op 27 en 28 september

Op zaterdag 27 september en zondag 28 september as. vindt de vierde editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl is het grootste openluchtfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland en belooft ook dit jaar weer indrukwekkend te worden. Twee dagen lang kan het publiek genieten van een grote verscheidenheid aan amateur blaas- en slagwerkmuziek, met zowel een regionale en een landelijke uitstraling. Het laat een groot publiek horen en zien wat amateur muziek, in al haar facetten, inhoudt.

Drum Major King’s Guard Norway naar Nationale Tamboer-maître dagen 2014

Op zaterdag 27 september 2014 zal Rune Wiik, plaatsvervangend Inspecteur Militaire Muziek uit Noorwegen en tamboer-maître / commandant van “Band of the King’s Guard” tijdens de clinic exercitie en stoktekens behandelen die in gebruik zijn bij The Band of The King’s Guard Norway.

Nationale Tamboer-maitre dagen 2014

Kritische vragen aan staatsecretaris n.a.v. BTW tarief dirigenten

De Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Mona Keijzer (CDA) hebben kritische vragen gesteld aan de staatsecretaris van Financiën inzake het BTW tarief voor dirigenten werkzaam in de amateursector. Zowel de KNMO (namens de instrumentale amateurmuziek) als de VNK (namens de koren) en de BVO (namens de dirigenten) vragen al geruime tijd om duidelijkheid voor de bij hun aangesloten verenigingen en dirigenten.