Laatste Nieuws

Facebook filmpje brengt AMIGO naar Glasgow Tattoo

Zoals ieder jaar liep Show- & Marchingband AMIGO ook afgelopen 3 oktober mee in de Grote Optocht van het Leidens Ontzet. Eén van de nummers die ten gehore werd gebracht was 'Paradise City', een arrangement van het bekende nummer van Guns 'N Roses. Een filmpje van deze uitvoering werd al snel via Facebook verspreid, welke verrassend genoeg ook terecht kwam bij organisatieleden van de Glasgow Tattoo. Zij waren zo onder de indruk dat de Show- & Marchingband kort hierop werd gevraagd voor deelname hun taptoe in 2017!

Muziekparade Zeist 2016

Op zaterdag 10 september 2016 organiseert Stichting Muziekstad Zeist de Muziekparade tussen 13.00 – 17.00 uur in het centrum van Zeist. Stichting Muziekstad Zeist organiseert vanaf 2012 regelmatig muziekevenementen waarbij publiek gratis toegang heeft. De Stichting is gestart met het Veteranenconcert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Vervolgens vond op de eerste Koningsdag in 2014 een grote Muziekshow plaats en werd vorig jaar het Bevrijdingsconcert georganiseerd.

Taptoe Amersfoort in teken van Jeugd en Belgenjaar

De 90-jarige Muziek- en Showband Juliana organiseert op 3 september 2016 ‘Taptoe Amersfoort’, een muziekfestijn met mars- en showmuziek van hoog niveau. In het kader van het Amersfoortse Belgenjaar heeft Juliana op verzoek van de gemeente zelfs het Belgische Showkorps ‘Willen is Kunnen’ uit Oostende uitgenodigd én speelt de Fanfare van het Korps Nationale Reserve een arrangement van een lied, gevonden in het archief van het Belgische opvangkamp dat 100 jaar geleden in Amersfoort opgezet was.

Nog niet duidelijk of Blue Devils International bij WMC meedoet in competitie

Het is nog niet duidelijk of het Blue Devils International Corps tijdens het WMC meedoet in competitie. Dat laat artistiek directeur van het WMC, Harrie Reumkens, desgevraagd weten. Afgelopen weekend werd bekend dat de Blue Devils plannen hebben om met het International Corps naar Europa te komen. Onderdeel is dan een optreden tijdens het WMC.

Blue Devils wil met International Corps naar WMC

De Blue Devils zijn van plan om met het Blue Devils International (BDI) Corps naar het WMC te gaan. Het zou voor de tweede keer zijn dat ze met een speciale selectie naar Europa komen. BDI zou willen optreden in landen als Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Litouwen. Dat blijkt uit de informatie die bekend is gemaakt voor het trekken van leden voor BDI.

WMC NIEUWS: Minder Amerikaanse invloeden, 80 is weer goud en eerste juryleden zijn bekend

Het aftellen naar het WMC is begonnen en de organisatie brengt dan ook steeds meer nieuws en details naar buiten. Onlangs werden de nieuwe reglementen al gepubliceerd, met daarin een aantal opvallende zaken. Voor Korpsmuziek was dat reden om artistiek directeur Harrie Reumkens aan de tand te voelen. We zetten de belangrijkste nieuwtjes op een rijtje en voor deelnemers is dit een must-read!

80 is goud!

Adest Musica-lid schenkt trompet aan Colombiaanse trompettiste

De Adest Musica trompettiste Daphne de Vries heeft Michelle Rocio Moreno de dag van haar leven bezorgd. Sinds november 2015 is Hans Asscheman, oud lid van K&G en music Kids docent, betrokken bij de schoolband 'Banda feminina Clemencia de Caycedo' uit Bogota, Colombia. Trompettiste Michelle, 11 jaar en lid van dit orkest, speelt al enkele jaren op een zeer slechte trompet, eigendom van de school. Haar grote wens om ooit zelf een trompet te hebben, om zodoende thuis te kunnen oefenen, is onverwacht in vervulling gegaan.

Jubal Dordrecht wint nipt van Italiaanse kampioen bij World Band Challenge in Modena (IT)

Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht heeft zaterdag de World Band Challenge in het Italiaanse Modena gewonnen. Het Nederlandse drumcorps bleef de Italiaanse kampioen Unity met slechts een tiende van een punt voor. Jubal scoorde tijdens de wedstrijd 90,8 punten. Unity, het nieuwe samenwerkingsverband tussen de Besana Secutores en Mosson Drum & Bugle Corps, kreeg van de jury 90,7 punten.

Showband Irene wint European Open Show Championship in Rastede

Op het internationale muziekconcours in het Duitse Rastede heeft Showband Irene uit Ede het European Open Championship op het onderdeel Show gewonnen. In de kwalificatie op zaterdag gaven de Edenaren al blijk van hun kunnen met een zeer sterk optreden. In de finalewedstrijd op zondag bleek Irene wederom de sterkste in de hoogste divisie.

WMC Kerkrade 2017: het aftellen is begonnen

Inwoners en bezoekers van de gemeente Kerkrade worden er sinds vandaag op bijzondere wijze aan herinnerd dat de 18de editie van het befaamde Wereld Muziek Concours met rasse schreden nadert. Door een simpele blik te werpen op een speciale countdownklok die is aangebracht op de gevel naast het monumentale raadhuis, kunnen ze in één oogopslag bepalen hoelang ze nog geduld moeten hebben voordat het grote vierjaarlijkse feest, dat gehouden wordt van 6 tot en met 30 juli 2017, losbarst.