Laatste Nieuws

Maastrichtse Verkennersband vanaf vandaag Dakloos

De Pinksterdagen werden gebruikt om het pand leeg te maken. Woensdagochtend werd voor het laatst de sleutel in het slot gedaan van het verenigingslokaal van de Maastrichtse Verkennersband (MVB). Vanaf vandaag is een van de beste muziekkorpsen van Maastricht dakloos.

Vancore organiseert een unieke “Clinic Select” met Tamboers & Pijpers v.h. Korps Mariniers ivm 350 jaar Korps Mariniers

Op zaterdag 30 Mei a.s. organiseert Vancore Percussion een eenmalige unieke dag in samenwerking met Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers der Nederlanden. Een dag over onze Nederlandse “Trommel” cultuur en kostbare rijke Nederlandse historie die ten grondslag ligt aan iedere Marching slagwerker in Nederland. Deze Historie wordt mede door de Tamboers & Pijpers al Jarenlang in ere gehouden en beschermt. Het Korps Mariniers bestaat dit jaar 350 jaar en dat geeft aanleiding tot een unieke “Clinic Select” die u niet mag missen!.

Junioren DVS naar NK jeugdkorpsen mars en show

Op zaterdag 6 juni nemen de Junioren van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) deel aan het open Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugdkorpsen in Vlissingen. Na een jaar van afwezigheid strijden zij met tien andere jeugdorkesten om de prijzen bij de mars- en showwedstrijden.

Mars der Muzikanten: Reunion Band 2015 is er klaar voor

Na bijna 2 jaar voorbereiding en vele uren repetitie is de Reunion Band 2015 er klaar voor. 21 juni 2015 zal het 85 leden tellende korps zich door middel van een show presenteren tijdens de Mars der Muzikanten welke vanaf 13.30 uur op de Grote Markt in Haarlem gehouden zal worden.

Zonnig dagje Frankrijk voor Sint Joris

Zondag 17 mei stond er een dagje Frankrijk op de agenda voor Sint Joris Showband. Na een gezellige busrit naar Lambres les Douai stond het korps uiteindelijk een uurtje te vroeg opgesteld voor de optocht. Gelukkig scheen de warme Franse zon behoorlijk en was er een mooi parkje in de buurt, waardoor niemand het erg vond om nog even te wachten.

3e jeugdtaptoe Jong Euroband beloofd weer spektakel

Aanstaande zaterdag is het zover: de 3e jeugdtaptoe van jeugdmuziekkorps “Jong Euroband” gaat van start. Een prachtig muziekspektakel staat er weer te gebeuren op de Slinge en de Asterlo in Rotterdam-Charlois. Met deelname van maar liefst 9 muziek- en showgroepen!

Van Limburg Stirum Band kijkt vooruit met nieuwe show, bluEmotion

Dinsdag 21 april 2015 werd in het clubgebouw van de van Limburg Stirum Korpsen de showpresentatie gehouden aan de leden van het seniorenkorps. Na maanden voorbereiding door de showcommissie, een commissie bestaande uit leden en technische staff, zaten de leden op het puntje van de stoel tijdens de presentatie van het nieuwe showproduct: “BluEmotion”.

Parcours outdoor marswedstrijd Klundert bekend

Naar aanleiding van de vraag uit het werkveld tijdens het nationaal SMP-congres 2014 heeft de KNMO doelgroep SMP besloten dit jaar als pilot de gelegenheid tot deelname aan een beoordeeld buitenoptreden te bieden. Dit outdoor onderdeel wordt gekoppeld aan het concours te Klundert op 17 oktober.

Korpsen hebben, voor wat betreft het marcherende gedeelte, de keuze uit:
- deelname aan de indoor Marching & Music Contest in Sporthal de “Niervaert”;
- deelname aan de outdoor Marching & Music Contest in een stratenparcours te Klundert;

Showband Jong-Holland met twee corps naar 1e wedstrijd DCN seizoen 2015

Zowel Jong-Holland als Jong-Holland Junioren zullen aanstaande zaterdag deelnemen aan 1e Contest van Drum Corps Nederland. Tijdens deze wedstrijd zullen beide corps in een sterk deelnemersveld hun show 2015 aan het publiek én jury laten zien en horen.

Wie zijn dat dan, die 'Vrienden van' ? - Vrienden van Flora Band Live!

De voorbereidingen voor 'Vrienden van Flora Band Live!' 2015 op 30 mei zijn in volle gang! De kaartverkoop gaat als een trein en onze muzikanten zijn enthousiast. Toch zijn er nog veel mensen die vragen: 'Maar wie zijn dan die vrienden van jullie?'

Een logische vraag, want zo'n naam impliceert dat de Flora Band daar niet alleen op het podium staat. En dat klopt! Want de mannen van de Flora Band zijn voor de tweede keer de samenwerking aangegaan met Allstars Coverband.