Laatste Nieuws

DVS denkt na over reis Moskou

Op 17 juli 2014 werd Nederland getroffen door één van de grootste vliegrampen in de Nederlandse geschiedenis toen vlucht MH17 op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur werd neergeschoten boven Oekraïne. Aan boord waren 15 bemanningsleden en 283 passagiers van wie 193 met de Nederlandse nationaliteit. Wat deze ramp betekent voor deelname van DVS aan het International Spasskaya Tower Festival in Moskou eind augustus, is nog niet bekend.

Nieuwe uniformen Marchingband Euphonia Bakhuizen

Marchingband Euphonia Bakhuizen is bezig haar marching optredens naar een hoger plan te tillen en als onderdeel daarvan heeft zij nieuwe uniformen aangeschaft. De uniformen in de korpskleuren zwart, wit en rood zijn voor het eerst gedragen op de Rasteder Musiktage begin juli. De jury complimenteerde Euphonia daar met haar nieuwe uniformen met “sterke kleuren”. De uniformen zijn onlangs in de gemeente geshowd op diverse plaatsen tijdens een tour met een Amerikaanse gele schoolbus.

AMIGO Leiden vijfde deelnemer 24e Taptoe Groningen

Show- & Marchingband AMIGO is een jonge en dynamische band die sinds de oprichting in 1995 in hoog tempo is ontwikkeld tot een band met internationale allure.

DINDUA Show 2015: 'A Journey Home'

Het moment weer iedereen naar uitkijkt: na een lange dag werken of in de schoolbanken gezeten te hebben lekker naar huis toe! Of dit nou op de fiets, met de auto of het OV is, muziek helpt je om lekker ontspannen weer thuis te komen. Showkorps "D.I.N.D.U.A-OLDEKERK" neemt de kijker in 2015 mee tijdens "A Journey Home". Naar welke radiozender luister jij als je onderweg bent? Klassiek, rock of de Top 40? Voor iedereen zal dit anders zijn en daarom zullen er tijdens de show ook verschillende muziekstijlen de revue passeren.

4daagse Nijmegen met respect voor lopers en nabestaanden vliegtuigramp

"Geschokt door de gebeurtenissen rond de vliegramp in Oekraïne betuigen deelnemers aan de 98ste Vierdaagse, de organisatoren en al hun partners van dit internationale wandelevenement hun diepste medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers."

Beatrix' Rasteder Musiktage 2014

Het weekendje weg naar Rastede voor deelname aan de Rasteder Musiktage stond ook dit jaar weer op de agenda. Op vrijdag vertrok de hele stoet van bus, Iveco en truck naar Rastede. Een rit van ongeveer 4 uur waarbij het één en al gezelligheid was met een drankje, allerlei hapjes, kaartspelletjes en geklets.

Soberheid tijdens 98ste Vierdaagse

Als gevolg van de vliegramp zal de laatste dag van de Vierdaagse een uiterst sober karakter kennen. Besloten is dat alle muziek vandaag verdwijnt uit de Vierdaagse. Tijdens de intocht en op de Wedren zal geen muziek te beluisteren zijn. "Fanfaremuziek is vandaag niet gepast", aldus marsleider Johan Willemstein. De gemeente en Stichting De 4DAAGSE adviseren de toeschouwers langs de route om geen muziek te maken en om gepast te vieren dat wandelaars hun mars hebben afgelegd.

Juliana Amersfoort - Schloss Marienburg Tattoo (verslag)

Voor de zomervakantie wacht nog 1 optreden. Als de verwachtingen uitkomen wordt dit het hoogtepunt van het seizoen: 2 uitverkochte shows op de piepkleine binnenplaats van een groot kasteel, Schloss Marienburg. Dit kasteel staat in de buurt van Hannover in Duitsland.

Van Limburg Stirum Band uit Wezep vierde deelnemer Taptoe Groningen

Het is al weer vijf jaar geleden dat de van Limburg Stirum Band, bekend als vLS Band, uit Wezep heeft deelgenomen aan Taptoe Groningen. Dit is dan ook mede de aanleiding, voor de organisatie, deze band weer eens uit te nodigen voor de 24e editie van Taptoe Groningen. De vLS band is een show- en drumfanfare die al geruime tijd op hoog niveau musiceert. Hun enthousiaste muzikanten met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, gaan voor prestatie en gezelligheid. De vLS band is regelmatig te zien tijdens optochten, parades, taptoes en concoursen in binnen- en buitenland.

St. Sebastianus loopt mee met Nijmeegse Vierdaagse

De wandelaars zijn net van start gegaan met de internationale wandelmarsen van de Nijmeegse Vierdaagse. De drumfanfare van St. Sebastianus en Jong St. Sebastianus kijken al uit naar de intocht van aankomende vrijdag.