Laatste Nieuws

Showband Marum groeit en onderzoekt deelname aan WK

Showband Marum gaat na een succesvol jaar kijken of het financieel mogelijk is om mee te doen aan het Wereldkampioenschap van de World Association of Marching Show Bands. Dit kampioenschap vindt van 1 tot en met 6 juli plaats in het Deense Kopenhagen. Afgelopen jaar plaatste de band zich voor dat WK met een mooie vierde plaats op het EK in het Duitse Rastede.

Exempel viert verjaardag met NEXT StageNight

Op 21 november is muziekvereniging Exempel jarig en daarom geven zij een feest! Iedereen is van van harte welkom om dit feest mee te vieren op zaterdag 22 november 2014 in Cultureel Centrum d’n As aan de Asmunt 3 te Empel. Met slingers en goede muziek wordt u getrakteerd op een concert van Exempel's Stageband Next en Stageband Amigo uit Leiden. Aanvang is 20.30 uur (zaal open vanaf 20.00 uur) en de entree is gratis!

Show- & Marchingband MVB, na lange tour opladen voor nieuw seizoen

De Show- & Marchingband MVB (MVB) heeft een druk naseizoen achter de rug. Een tour door Europa naar taptoes in Zaventem (B) en Oostende (B), Bloemencorse in Bad Ems (D) en een tour de la France. Daar werd Souchez aangedaan voor een herdenking van de eerste wereldoorlog en voor vier dagen afgereisd naar Ville-La-Grand voor de militaire taptoe aldaar.

"Aqua-Music", Doemiddag voor de jeugd en Muziekavond in Wezep

Een aantal weken geleden heeft u oa op Korpsmuziek.nl een vooraankondiging kunnen lezen voor Aqua Music. Dit is de laatste week voor het muziekspektakel. De gezamenlijke muziekverenigingen hopen op een grote opkomst en dat daarmee de belangstelling voor muziek zal toenemen.

Amerikaanse dansdocent bij The Pride Open 2015

The Pride Open is alweer enkele weken aan de slag. Binnenkort maken ze hun 2015 staffteam bekend maar nu is al bekend dat ze Amerikaans dansdocent Anna Clarke aan zich hebben weten te binden! Anna begon haar guard carriere in Marion Catholic Winterguard. In 2008 besloot ze ook Drum Corps te gaan doen. Ze liep in de sabreline van The Cadets. Kort daarna ging Anna dans studeren aan University of Illinois. Ze studeerde daar in 2012 af als Performing Arts Professional.

Cadence Drumline & Drumspirit winnen Vlamo Showwedstrijden 2014

Cadence Drumline uit Kaulille werd zondag 19 oktober 2014 uitgeroepen tot "Vlamo Kampioen Show / Star Division". Het is duidelijk dat zij aan het werk gingen met de jurycommentaren die zij tijdens hun vorige deelname (2012) hadden ontvangen. Met negen slagwerkers serveerden zij een heus concept met als noemer "De Vier Seizoenen". Gewaardeerd door de jury met een score van 84,2 punten goed voor het predicaat ZILVER. Percussion Ensemble DrumSpirit uit Dadizele liet zich opmerken met hun "In Flanders Fields" concept.

BBM start Tamboer-Maître cursus

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen start in januari 2015 met een Tamboer-Maître cursus onder leiding van docent Jan Peeters. De lesstof omvat 5 onderwerpen en wordt in 26 uur praktisch onderricht, terwijl elk onderwerp kort theoretisch wordt ingeleid i.v.m. de thuisstudie. Op 18 april vindt het examen plaats.

Inhoud TM-cursus 2015 Kunstbalie-Tilburg
Organisatie: Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM)

Cursusdagen: 17+31 januari; 14+28 februari; 14+28 maart 2015.
Examen: 18 april 2015

BTW tarief voor dirigenten: "Gedeeltelijke duidelijkheid is gecreëerd"

De afgelopen twee weken hebben wij, VGK Accountants B.V., het nieuwe BTW-Besluit, welke staatsecretaris Wiebes heeft uitgebracht bestudeerd en intern besproken. Ons valt in dit besluit twee onderwerpen op. Het onderscheid tussen een vaste en een gastdirigent is nu komen te vervallen. Dit is zondermeer een wens van velen geweest om daar duidelijkheid te krijgen. Die duidelijkheid is er nu. Zowel de vaste als de gastdirigent zal hetzelfde behandeld gaan worden. Hiermee is de discussie over wat nu eigenlijk een vaste of gastdirigent is ook komen te vervallen.

Marching & Music Contest en Majoretteconcours Schiedam

Zaterdag 1 november a.s. is het weer zover, dan is Sport- en Evenementenhal Margriet in Schiedam weer gevuld met honderden enthousiaste muzikanten die deelnemen aan de 24ste editie van dit volgens de reglementen van de KNMO georganiseerde concours. Om 09.30 uur bijt het eerste korps, t.w. De Woudlopers uit Hoogwoud de spits af. In het dag vullende programma wisselen slagwerkkorpsen, blaaskorpsen en majorettegroepen elkaar af, hetgeen voor het publiek zeker aantrekkelijk is.

Najaarsconcert Drumfanfare TTH Hazerswoude

Op zaterdag 1 november geeft Drumfanfare TTH haar tweejaarlijkse najaarsconcert in Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-dorp. In de afgelopen periode is er hard geoefend om ook dit jaar weer een spetterend programma neer te zetten. Het belooft weer een prachtige muzikale avond te worden met onder andere de première van de muziek van de nieuwe show met als thema ‘To the Stars and Beyond’.