Laatste Nieuws

KM in de ‘winterstand’

2014 was opnieuw een druk jaar met opnieuw hoogte- en dieptepunten in de sector. Zoals de jaarlijkse gewoonte zullen we geen terugblik op het jaar geven. Wat geweest is, is geweest. We kijken graag met jullie naar de toekomst en die lijkt er bij de meeste clubs goed uit te zien maar bij anderen is die zorgelijk. Ook de evenementen komen weer langzaam op de agenda. Ook daar is het voor velen weer een jaarlijks terugkerend feestje, maar bij anderen is de situatie minder rooskleurig.

Inschrijving ZomerOrkest Nederland 2015 gestart

Het ZomerOrkest Nederland, kortweg ZON, neemt zijn muzikanten én publiek mee in een spetterende ervaring van blaasmuziek. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Het ZON speelt niet in de traditionele concertzalen maar zoekt je op in winkelcentra, op terrasjes en op pleintjes.

Leiden en Alphen aan den Rijn gaven uniek kerstconcert

De Maranathakerk te Alphen aan den Rijn was zaterdagavond 13 december 2014 het decor voor het kerstconcert van het Alphense koor Singing Devotion & Stageband AMIGO uit Leiden. Het thema van de avond was AN AMERICAN CHRISTMAS dat zich vooral uitte in het repertoire van beide muziekgroepen. Het koor bracht onder andere The Royal line, O holy night, All I want for Christmas en als afsluiting het swingende Christmas on Broadway ten gehore.

Marching and Cycling Band HHK houdt op te bestaan

Tot grote treurnis van het bestuur en de leden van de Marching and Cycling Band HHK houdt de MaC-Band HHK op te bestaan. Ondanks het aanwezige enthousiasme en de motivatie van de leden hebben de dalende subsidies en teruglopende ledenaantallen ervoor gezorgd dat de vereniging financieel gezien niet meer langer kan bestaan. Dit is voor de MaC-Band HHK een grote domper, zeker omdat wij vorig jaar nog het 40-jarig jubileum van het fietspeloton hebben gevierd en dit jaar ons 50-jarig jubileum hebben mogen vieren.

Show en Drumfanfare Nescio Emmeloord, beëindigt alle activiteiten.

Na een bestaan van ruim 18 jaar ziet Show en Drumfanfare Nescio zich nu gedwongen te stoppen met zijn activiteiten. Er zijn te weinig actieve leden, die nog marcherend hun muzikale hobby willen of kunnen uitvoeren. Doordat er te weinig aanwas is van nieuwe leden, wat een landelijk probleem blijkt te, kan de vereniging met zo weinig leden geen muziekcorps meer op straat zetten.

Muziekbond Gelderland-Flevoland start Tamboer-maître opleiding

De tamboer-maître opleiding was één van de langstlopende en meest succesvolle opleidingen van SAMO Gelderland Flevoland en heeft in de afgelopen 25 jaar veel nieuwe tamboer-maîtres afgeleverd. Door de landelijke fusie werd SAMO Gelderland-Flevoland opgeheven en kwam er even een eind aan het cursorisch werk voor de amateur muzieksector in de provincies Gelderland en Flevoland. 

Arnhems Trompetterkorps en Mr H.M. van der Zandt gaan samenwerken

Onder toeziend oog van de muzikanten is op donderdag 4 december de samenwerkingsovereenkomst tussen beide muziekverenigingen ondertekend. Om dit geheel een feestelijk tintje te geven werden twee taarten aangesneden met daarop de foto’s van beide muziekverenigingen.

Kerst Concerten 2014

Op 22 december wordt in Hattemerbroek een 'winterwandeling' gehouden met veel muziek, lekkers en lichtjes onderweg. De bewoners in Hattemerbroek kunnen naast meelopen ook straten, hun huis of tuin voorzien van lichtjes of geweldige sfeer. Aan het einde van de winterwandeling staat er voor iedere deelnemer een lekker kopje snert klaar!

Advanced, Advendo Juniors en de Advendo Kids naar CGN Winterguard 2015

Geen winterslaap voor de Advendo Colorguard. De leden van de Advendo Kids, Advendo Juniors en Advanced zijn al weken, zowel thuis als bij de vereniging hard aan het trainen. Hun shows dienen namelijk klaar te zijn voor de start van het CGN winterguard seizoen op 17 januari a.s. In Drachten mogen ze voor het eerst in 2015 aan het grote publiek laten zien waar zij de afgelopen maanden zo hard aan gewerkt hebben.

Blazersbende en leerlingen in concert met ESKA Bemmel

Deze week blazersbende concerten voor de basisscholen de Borgwal en Pius X. En een kerstconcert met de leerlingen van ESKA. Na veel oefenen, thuis en op school, is het deze week zover. Dinsdag zullen de leerlingen van de Borgwal, in de aula van het OBC Junior college om 19:30uur, hun blazerbende concert geven in samenwerking met ESKA. Voor de leerlingen van de Pius X zal dit concert op woensdag worden gehouden in de Donatuskerk tevens om 19:30uur.