Laatste Nieuws

Proud on Stage haalt Top Secret Drum Corps naar Leeuwarden

Het wereldberoemde Top Secret Drum Corps uit het Zwitserse Basel, komt op zaterdag 14 oktober naar de tweede editie van Proud on Stage. Dat is een totaaltheaterspektakel in Stadsschouwburg De Harmonie met show, muziek, dans en percussie van topniveau. Naast Top Secret, dat voor hun optredens de hele wereld over reist, zijn onder andere ook zangeres Elske DeWall, het Pasveerkorps en dansgroep Avant Garde Collective, winnaar van het popuaire tv-programma Battle on the Dancefloor, onderdeel van het programma.

Taptoe Huizen 2017 op Koningsdag

De Huizer Taptoe is de feestelijke afsluiting van Koningsdag. Veel mensen genieten ieder jaar van de gezellige sfeer en het aansprekende programma. Voor jong en oud echt een feestje.

Bevrijdingstaptoe Zeist keert terug op Slot Zeist

Stichting Muziekstad Zeist viert dit jaar haar eerste lustrum en viert dat met haar 5e evenement: de Bevrijdingstaptoe Zeist op vrijdag 5 mei 2017 op het voorplein van Slot Zeist. De toegang is gratis! De Stichting wilde met de viering van haar 5-jarig bestaan en de organisatie van het 5e evenement een kwalitatief hoogstaand programma op een bijzondere locatie. Daarin is het bestuur geslaagd. Op de komende Bevrijdingsdag keert de Taptoe Zeist na bijna 25 jaar eenmalig terug op de historische locatie Slot Zeist. Hier vonden tussen 1984 en 1993 tien eerdere succesvolle taptoes plaats.

SCVK: DMSE 2018 wordt SKD 2018

Het bestuur van de Stichting Combinatie Van Korpsen heeft helaas het besluit moeten nemen om te stoppen met de organisatie van het Dutch March & Show Event 2018. Wij zijn positief verrast door het enorme aantal aanmeldingen van 80 showkorpsen en dan blijkt na uitvoerig onderzoek dat het evenement logistiek, veiligheidstechnisch en juridisch niet haalbaar is. In 9 jaar tijd, nadat we Showkorpsendag 2008 met 53 showkorpsen hebben georganiseerd, is o.a. de aansprakelijkheid bij dergelijke evenementen enorm aangescherpt.

Opening seizoen Rijnmondband

Op zaterdagmiddag 22 april (vanaf 13:00 uur) openen alle onderdelen van de Rijnmondband het seizoen 2017 in het centrum van Schiedam. Op het Stadserf wordt het Schiedamse publiek onder andere getrakteerd op de première van de WMC (Wereld Muziek Concours) Show ‘La Balle Rouge’.

Centrum Hengelo opnieuw het decor voor de KoningsTaptoe

Vanaf 26 april 2017 19:30u. is de markt in het centrum van Hengelo voor de vierde keer opnieuw het decor voor de KoningsTaptoe. Zes bijzondere orkesten van een hoge kwaliteit zullen hun shows ten gehore brengen. Het muzikale evenement wordt afgesloten met een gezamenlijke finale.

Frans Marcus Memorial Taptoe Bergen op Zoom

Met nog maar enkele weken te gaan, worden in de voorbereiding op de 2017 Editie van De Frans Marcus Memorial Taptoe Bergen op Zoom de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Zaterdag 27 mei wordt een zeer spectaculaire internationale editie. Met dank aan onze sponsoren is er in de opmaat het avondprogramma in de middag, tussen 14.30 – 17.00 uur weer een Streetparade door het centrum met medewerking van (3 korpsen vermelden).

Groots muziekfestival bij Jong Euroband

Op zaterdag 27 mei a.s. zal het verenigingsgebouw van de Euroband in Rotterdam het decor zijn van een schitterend muzikaal spektakel. Maar liefst 8 jeugdmuziekkorpsen zullen dan in de grote zaal van de Schalmei hun kunnen tonen in een voor Rotterdam uniek muzikaal festijn.

De jeugdkorpsen nemen allemaal deel aan het samenwerkingsverband JKO, waarin ook Jong Euroband participeert. Een speciale werkgroep vanuit Jong Euroband zal het festival organiseren.

Muziek als medicijn, AMIGO opent bijzonder festival

Op 14 april jl. heeft Show- & Marchingband AMIGO Leiden meegewerkt aan de openingsceremonie van het Muziek en het Brein festival. Een bijzonder festival georganiseerd door LUDWIG waarbij professor Erik Scherder de aftrap verrichte met een bijzonder vlammend en inspirerend betoog. Het festival welke de rol belicht die muziek kan spelen bij breingerelateerde aandoeningen vond plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De muzikanten van AMIGO brachten het nummer Can't Help Falling in Love in de uitvoering van Elvis én UB40.

Oranje Taptoe Assen knipoogt naar ODSC en WMC

Op Koningsdag wordt voor de 15e keer de Oranje Taptoe in Assen georganiseerd. Ook dit jaar heeft de organisatie een prachtig programma weten samen te stellen, waardoor het publiek bijna 3 uur kan genieten van een prachtig muziekspektakel.

Wat betreft de deelnemende showbands zijn het allemaal toekomstige deelnemers van het ODSC (10 juni in Assen) en/of WMC. Het gaat hierbij om de volgende showbands:
-Mercurius Marching & Showband Assen (ODSC)
-Showband Noordenveld Roden (ODSC en WMC)