Laatste Nieuws

Show- & Marchingband K&G op trainingskamp

Van woensdag 24 t/m zondag 28 mei gaan de leden van de Show- & Marchingband ter voorbereiding op het komende WMC op trainingskamp in het Limburgse Bocholtz. In de buurgemeente van Kerkrade wordt gebruikt gemaakt van de accommodatie van voetbalvereniging R.K.V.V. Sportclub ’25. Velden, kleedkamers en keuken staan ter beschikking en zelf neemt K&G enkele grote tenten van het K&G-kamp mee. Een grote tent zal als keuken dienen en de andere tenten als slaapgelegenheid.

Vlaggetjesdag Taptoe Scheveningen 2017

Op zaterdag 17 juni vind in Scheveningen de bekende Vlaggetjesdag Taptoe plaats. De plaats waar de zeven deelnemers hun shows zullen presenteren is het hiervoor ingerichte taptoeterrein aan de Zeesluisweg in Scheveningen.

Jeugdfestival Jong Euroband beloofd spektakel!

Het al eerder aangekondigde jeugdfestival van Jong Euroband op zaterdag 27 mei a.s. in Rotterdam beloofd een geweldig muzikaal feest te worden. Maar liefst 8 jeugd muziekkorpsen hebben zich aangemeld voor 13 optredens op de drie verschillende onderdelen.

Taptoe ’s Hertogenbosch 2017 met volle bezetting

Voor de lustrumeditie van Taptoe ’s Hertogenbosch 2017 zijn een aantal fantastische korpsen gecontracteerd die garant staan voor een hoogstaande en afwisselende avond op zaterdag 17 juni a.s. Met het Wereld Muziek Concours WMC in het verschiet laten de deelnemende korpsen niets aan het toeval over: zij laten in ’s Hertogenbosch zien en horen waartoe men in staat is. Met de toezegging van JUBAL Drum&Bugle Corps uit Dordrecht is het showprogramma compleet.

De deelnemers aan de taptoe zijn:
-Kamper Trompetter Korps (KTK) - Kampen

ArminOnly, a Once in a lifetime Experience!

Wie kon zich ooit voorstellen dat een 'Show & Drumfanfare' in een mega productie zou staan van één van de meest bekende DJ’s ter wereld. En voor wie zich dat wel kon voorstellen, dat in een vier uur durend spektakel met wereldberoemde artiesten, 40.000 laaiend enthousiaste toeschouwers en dan zelfs nog een tweede avond, live uitgezonden op RTL4 en een wereldwijde stream met 5 miljoen viewers… dat een Show & Drumfanfare 5 maal volledig in het programma opgenomen zou worden. Niemand zal het ontgaan zijn, dit onvoorstelbare overkwam Advendo Sneek.

Breda eert John Philip Sousa en brengt 150 sousafonisten bij elkaar

Vandaag eerden in Breda zo’n 150 sousafonisten Marsenkoning en naamgever John Philip Sousa (1854-1932). Na een sousafonenduet van stadsbeiaardier Paul Maassen in de toren van de Grote Kerk paradeerden de muzikanten van het zware koper door de historische binnenstad van Breda. Daar lieten ze gezamenlijk twee van de beroemdste marsen van JP Sousa horen: The Liberty Bell en The Stars and Stripes Forever.

Mijn 25e Taptoe organiseer ik voor de 100e verjaardag van Rotterdam aan Zee

Sinds 1997 organiseer ik taptoes en regel ik show- en marchingbands voor parades, defilé’s en corso’s. In 1997 werd ik als het ware in het diepe gegooid toen ik werd gevraagd of ik Taptoe Ter Heijde en de grote taptoe in Monster wilde organiseren. Dit was de allereerste keer dat ik dat deed, maar ze waren geslaagd en heb ik taptoe Monster totaal drie keer mogen organiseren. Helaas is de organisatie daarna gestopt. En in Ter Heijde is het met 5 showkorpsen een jaarlijks terug kerende taptoe.

Proefles Kidsclub ViJoS goed bezocht door enthousiaste kids

De proefles van Kidsclub ViJoS afgelopen zaterdag was een succes. De les van het nieuwe onderdeel van ViJoS werd goed bezocht door jonge en leergierige kids en hun ouders. Kidsclub ViJoS is voor jonge kinderen de ideale manier om spelenderwijs muziek te leren maken. Er werden tijdens de proefles van Kidsclub ViJoS ritmes gespeeld op effectinstrumenten. Daarnaast werd er gezongen, gedanst en zelfs de eerste theorielesjes kwamen voorbij. Dit alles om de enthousiaste kinderen meer te leren over muziek en vooral over muziek maken.

20 mei; 23e Taptoe Tiel, een WMC editie

Zaterdag 20 mei staat in de binnenstad van Tiel weer de jaarlijkse Taptoe en Streetparade op het programma. Vanaf 12.00 trekken de 5 gecontracteerde showbands door de binnenstad en begeven zich na de streetparade naar het gratis toegankelijke Taptoeterrein waarna om 14.30 de Taptoe zal beginnen.

WMC Try-Out concours op 27 mei in Klundert

Slagwerkkorps Oranje Garde Klundert en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen organiseren op zaterdagmiddag 27 mei een concours in het teken van het naderende WMC. Op het kunstgrasveld van voetbalvereniging VVK zullen elf muziekkorpsen in totaal 12 optredens laten zien in alle disciplines. Zowel op mars en show, maar er zal ook een marsparade te zien zijn in Klundert.