Laatste Nieuws

Afscheid Eddy Knoop tijdens reünie Tamboer-maître Opleiding SAMO / MBGF

Op zaterdag 2 april 2016 zal de heer Eddy Knoop voor de laatste keer het examen afnemen van "zijn" tamboer-maîtrecursus. Hij heeft zelf aangegeven dat dit de laatste keer zal zijn dat wij een beroep op hem kunnen doen en vindt het mooi geweest! Gezien het feit dat Eddy Knoop vanaf de jaren '70 met ongekende passie en bedrevenheid zo ongeveer alle tamboer-maîtres in Gelderland en Flevoland (en ver daarbuiten)heeft opgeleid willen wij als MBGF dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Jubal Drumline in "Havasi Symphonic Arena Show" in Boedapest

Na een succesvolle trip naar Litouwen met de Jubal drumline eind oktober, staat volgende week donderdag het volgende buitenlandse avontuur op de agenda voor de Jubal drumline. De Hongaarse piano virtuoos Havasi heeft Jubal teruggevraagd om opnieuw mee te spelen in zijn grootse "Havasi Symphonic Arena Show" in Boedapest. Dit jaar brengt Havasi in zijn show de beste acts van de laatste drie jaar. Daar mocht volgens Havasi de Jubal drumline niet bij ontbreken.

Concert Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen"

Aanstaande zaterdag houdt "Drumband Rhenen" haar jaarlijks concert. Tijdens dit concert komen alle disciplines van de band aan bod. Ook de jeugd speelt hierbij een belangrijke rol. De vereniging heeft de laatste 2 jaar veel tijd en energie gestoken in het mallet-musicKidzz! project. Dit resulteert in een leuke groep jonge kinderen! De grote band presenteert haar nieuwe repertoire voor volgend jaar met verschillende soorten stylen muziek.

Nieuw winterguard-samenwerkingsverband "United" presenteert showprogramma Universe

Met trots presenteren drie noordelijke showbands een nieuw samenwerkingsverband tussen drie A-class winterguardgroepen. Winterguardgroep United is een samenwerking tussen de winterguardunits Intension van Showband Marum, ²Xtreme van Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en N-Motion van Showband Noordenveld uit Roden. Instructrice Martje-Maaike Bijker: “Door de handen ineen te slaan willen we meer mogelijkheden bieden voor de ontwikkeling van dans-, entertainment en performance talent in de regio”.

European X in 2016 naar WGI

Het is officieel! European X zal als eerste indoor percussion ensemble uit Nederland meedoen aan de officieuze wereldkampioenschappen die in april worden gehouden in Dayton/Ohio, USA. Vanaf de oprichting van ons ensemble in 2009 bestond al het verlangen om ooit deze reis te gaan ondernemen. WGI biedt immers het meest inspirerende podium in de wereld voor het spelletje dat we spelen. Dit seizoen zijn we er klaar voor en laten we deze grote wens in vervulling komen.
De groep van in totaal ongeveer 35 personen zal van 7 tot 18 april in de Verenigde Staten zijn.

MusicKids, een prachtige aanvulling voor het Arnhems Trompetterkorps

Het Kinder Kunsmake Festival in de Arnhemse wijk Presikhaaf had in mei dit jaar de primeur. Hier startte de campagne om kinderen enthousiast te maken voor slagwerk en blaasmuziek.

Vette pret @ MusicKids
De realisatie van MusicKids is een feit! Na de zogenoemde kick-off volgden nog drie jeugdevenementen waar kinderen naar hartenlust instrumenten konden uitproberen. Vooral de sousafoon was een schot in de roos want alle kinderen kregen geluid uit machtig grote instrument.

Open Repetitie Show-en Marchingband Mercurius Assen

Show-en Marchingband Mercurius uit Assen houdt op dinsdag 1 december een open repetitie. Iedereen die een blaas- of slaginstrument kan of wil bespelen is van harte welkom op deze repetitie, vanaf 19.30 uur in sportpark de Hoogspanning, Hoogspanningsweg 6 in Assen. Mercurius is net begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen en kan nog zeker muzikanten gebruiken om de band te versterken.

Najaarsconcert Rotterdam aan Zee

Op zaterdag 28 november geeft Harmonievereniging Rotterdam aan Zee haar najaarsconcert in LCC de Hoekstee te Hoek van Holland. Op deze avond spelen het Leerlingenorkest, de Marching Band en de Concert Band een afwisselend repertoire.

Het Kamper Trompetter Korps presenteert haar nieuwe showproductie

Het designteam van het Kamper Trompetter Korps heeft in samenwerking met Corps Style Concepts de laatste maanden keihard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe showproductie van het KTK. Gisterenavond is in het eigen clubgebouw in Kampen onder grote belangstelling de showproductie gepresenteerd aan de leden en vrijwilligers van het korps.

Show- & Marchingband Kunst & Genoegen onderdeel van filmproductie

Op 29 november a.s. zullen de muzikanten van de SMB van K&G onderdeel zijn tijdens een opnamedag van de film “de Held”. Het boek van schrijfster Jessica Durlacher wordt verfilmd met diverse bekende Nederlandse actrices en acteurs, zoals o.a. Monic Hendrickx, Susan Visser, Daan Schuurmans en Thijs Boermans.