Laatste Nieuws

Showcorps Leinegarde en de ‘Utlopers’ naar Taptoe Groningen

Het Trompeter- Showcorps Leinegarde uit het Duitse Neustadt zal deelnemen aan de 27ste Taptoe Groningen. Het korps was al meerdere malen te gast in Groningen en door de jaren heen zijn er sterke vriendschappelijke banden opgebouwd. Natuurlijk gaat de kwaliteit van het orkest boven een vriendschappelijke band en op eerstgenoemde grond is er ook een beslissing genomen om de ‘Leinegarde’ met haar nieuwe show uit te nodigen.

MusicKidz live show

Ze zijn er klaar voor. Jill, Joelle, Romy, Hugo, Lucas en Chris. Deze VIOS MusicKidz van seizoen 2016-2017 laten op 17 februari vanaf 19:00 uur van zich horen in clubgebouw De Notenkraker aan de Windmolen 77 in Mijdrecht.

Afgelopen vrijdag werden tijdens de laatste les voor het live optreden, nog even wat laatste puntjes op de i gezet. De opkomst, de optredens, het blaas- en slagwerk, alles werd nog even geoefend. En, we mogen stellen dat ze er klaar voor zijn. Dus dat wordt vrijdagavond vanaf 7 uur genieten bij VIOS.

Vierde plaats voor United-Northern Winterguard in Wijchen

Eindelijk was het weer zover. Contest 2 voor United-Northern Winterguard. Een contest in het zuiden van het land. In Wijchen om precies te zijn. Een hele dag spektakel in een prachtige sporthal. De dag begon vroeg voor United-Northern Winterguard. De bus vertrok ‘s ochtends vroeg al richting het Gelderse Wijchen. Gelukkig was er in Sportcentrum Arcus genoeg te zien. Maar liefst 43 deelnemers. Voor de ware fans was het genieten. Ditmaal namelijk niet alleen een colorguardcontest, maar ook de eerste contest voor zowel IPC als Winds.

Dutch March & Show Event 2018 - 50 jaar SCVK: 80 positieve reacties

De inventarisatie van de Stichting Combinatie Van Korpsen met betrekking tot haar 50 jarig jubileumevenement is een groot succes gebleken. Zo’n 80 Nederlandse bands hebben positief gereageerd op de vraag of zij aan het Dutch March & Show Event 2018 zouden willen deelnemen. Enkele verenigingen hebben nog niet gereageerd dus dit aantal kan nog iets stijgen. Dit aantal ligt in ieder geval beduidend hoger dan in 2007, toen de SCVK een inventarisatie deed voor deelname aan Showkorpsendag 2008 en nagenoeg 55 showbands positief reageerden.

Con Spirito Joure start een uniek project “Join the Band”

De vereniging bestaat dit jaar 50 jaar! Een mijlpaal waaraan niet zonder meer voorbij wordt gegaan. Naast het organiseren van een taptoe en diverse andere activiteiten worden o.a. oud leden opgeroepen om een band te vormen die een speciale naam krijgt en wel met een heel speciale inhoud. Op 26 februari aanstaande wordt een “ Lift Off “ gepresenteerd van het unieke project. “Join the Band” !!

Nacht van de Militaire Muziek 2017

Zaterdag 18 maart vindt in het NMM de derde ‘Nacht van de Militaire Muziek’ plaats. 200 militaire musici presenteren 34 concerten op de mooiste plekken in het museum. Speciale gasten dit jaar zijn: Vincent Bijlo, Laura Lunansky, Wicked Jazz Sounds, Johnny Rosenberg, Die Verdammte Spielerei, Jan van Duikeren en de strijkers van het Harlekijn Klein Symfonie Orkest van Herman van Veen.

Valentijnsactie De Broederband Kampen

Speciaal voor Valentijnsdag heeft muziekvereniging De Broederband een actie gelanceerd. Op 7 april a.s. geeft het orkest een groots concert in het teken van de Liefde, Broederband in Love. De Valentijnsactie is beschikbaar tot 15 februari 2017, kost €20 en bestaat uit twee toegangskaarten in geschenkverpakking, speciale plekken, een glaasje bubbels, pauzedrankje en wat lekkers. Dus wil jij je Valentijn op een originele manier verrassen, bestel dan snel het Valentijnsarrangement via reserveringen [at] debroederband [dot] nl.

Taptoe wordt Airborne Taptoe Oosterbeek

Taptoe Oosterbeek is een jaarlijkse traditie waarnaar velen uitkijken. Dit jaar tekent de organiserende Stichting Taptoe Oosterbeek alweer voor de 43e editie van het muziek- en showspektakel. Het evenement is in 1975 oorspronkelijk ontstaan om de plaatselijk amateurmuziek onder de aandacht te brengen, maar is inmiddels al vele jaren meer dan dat. Taptoe Oosterbeek vormt namelijk het muzikale slotstuk van de jaarlijkse Airborne Herdenkingen.

Jong Kamper Trompetter Korps neemt deel aan Indoor Percussion

De absolute top van de Nederlandse Indoor Percussion groepen, een sfeervolle ambiance en bijzondere optredens. Dat zijn de ingrediënten van de WGI Regional wedstrijden in Almere. Het jong KTK zal op zaterdag 25 februari 2017 voor eerst te zien zijn binnen het Indoor Percussion circuit.

Winst voor Advendo Junior in Wijchen

Het CGN circus was afgelopen zaterdag neergestreken in Wijchen. Het dak van de goed gevulde Sporthal Arcus ging er vanaf toen bekend werd dat de Advendo Junior met hun show Burlesque 1e werden in de Junior Class met een score van 77,44 punten.