Laatste Nieuws

Beleef de 40e editie van Taptoe Oosterbeek op zaterdag 20 september 2014

Tijdens de taptoeavond verwelkomen we vele toeschouwers uit binnen- en buitenland. Onder hen nog steeds ‘Slag om Arnhem’-veteranen en familie. Daarnaast ontvangen wij geïnteresseerde bezoekers uit Engeland, Polen, Canada, Verenigde Staten, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, België en Tsjechië. Jong en oud(er) komen samen op het Raadhuisplein om te genieten van het showspektakel dat plaats vindt in het hart van Oosterbeek. Aansluitend aan het hoofdprogramma volgt de traditionele finale. Deze finale staat in het teken van de Airborne Herdenkingen.

Zaterdag: Taptoe op het Waagplein in Alkmaar

Op zaterdag 20 september worden in de historische binnenstad van Alkmaar optredens verzorgd door de een diversiteit aan showkorpsen uit ons land. De Taptoe in Alkmaar onderscheidt zich op gebied van lichteffecten, een gevarrieerd programma en het decor van het prachtige historische Alkmaarse Waagplein.

Het programma ziet er als volgt uit:
- 15.00 uur Streetparade door Jong Advendo door binnenstad Alkmaar
- 16.00 uur Middagshow door Jong Advendo op Waagplein in Alkmaar
- 19.15 uur Voorprogramma avondshow met blaasensemble van Artiance

Seezo Uniformen is failliet

Uniformenfabrikant Seezo is op 12 september door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. Dat valt te lezen op faillissementsdossier.nl. Meerdere Nederlandse showkorpsen hebben hun uniform door Seezo laten maken. Het is nog niet bekend of het faillissement ook gevolgen heeft voor die korpsen. Als curator is aangesteld mr. A.A. Dooijeweerd.

‘Royal Tattoo’ Nationale Taptoe 2014, Ahoy Rotterdam

Beleef de kleurrijke show rond Nederlandse militaire muziek waarin, mars-, moderne en klassieke muziek elkaar afwisselen. De Nationale Taptoe biedt u een unieke muzikale show, Nederlandse en buitenlandse militaire muziek, Orkesten en groepen van topniveau, Entertainment, folklore en reflectie, een puur Nederlandse traditie em een pakkende show van begin tot einde.

Play-Inn Advendo Korpsen Sneek

Op zondag 26 oktober a.s. organiseert Advendo een zogenaamde Play-Inn in het verenigingsgebouw aan de Korte Vreugde 22 in Sneek. Op deze dag willen wij geïnteresseerde muzikanten uit geheel Nederland de gelegenheid bieden mee te repeteren met het vlaggenschip van Advendo.

Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven zijn de dingen moeilijk
Lucius Annaeus Seneca (circa 5 v.C. - 65 n.C.)

Amerikaanse gastdocent voor jouw band?

Vanaf 23 september tot ongeveer 1 oktober zal Ayatey Shabazz te gast zijn in Europa. Ayatey is eigenaar van, onze Amerikaanse partner, The Devmusic Company en komt naar Europa voor de DCE Championships. Ayatey heeft samen met Dirkjan van Groningen dit jaar het programma voor Jong Beatrix geschreven en wil kennis komen maken met de marching band en drumcorps scene in Europa. Shabazz studeerde aan de Universiteit van Southern Mississippi in Hattiesburg onder andere compositie bij Albert Gower, die hem adviseerde componist te worden.

Het muziektheater van Taptoe Delft

In mijn wereld, en vaak ook van een hoop mensen die korpsmuziek.nl bezoeken, zijn er van die taptoes waar je vroeger heen ging met je ouders en die je nog steeds bezoekt (mochten ze nog georganiseerd worden). Die taptoes zijn vaak een onderdeel van een feestweek of een nationale feestdag en een mooi voorbeeld is de taptoe in Rijnsburg die gelukkig dit jaar weer plaatsvond. Deze taptoes zijn vaak kleinschalig en onbekend bij het grotere publiek, maar ze ademen sfeer, gezelligheid en sentiment. Er komen grote namen, maar ook de kleinere muziekverenigingen maken hun opwachting.

Duizenden muzikanten bij Bundesschützenfest in Kerkrade

Op 19, 20 en 21 september 2014 is Kerkrade gastheer van het Bundesschützenfest 2014. Tijdens dit grootschalige schuttersevenement komen zo`n 300 schutterijen met circa 20.000 schutters uit het Duitse deelgebied Nordrhein Westfalen en Limburg naar Kerkrade om deel te nemen. Het is voor het eerst in de lange geschiedenis van het Bundesschützenfest dat dit evenement buiten Duitsland plaats zal vinden.

Taptoe Deurne, ”Deurne at the Royal Park"

Zaterdag, 13 september vindt één van Deurnes grootste muzikale evenementen plaats “Taptoe Deurne”. De organisatie van Taptoe Deurne is wederom in handen van DrumFanfare Peelland. Het thema ”Deurne at the Royal Park” is geheel in stijl van DrumFanfare Peelland. Ditmaal is er niet gekozen voor Engelse marsen maar voor populaire muziek afkomstig van het Engelse continent. Bekende nummers van onder andere The Beatles, The Rolling Stones, Status Quo, Queen en een James Bond thema zullen wij tijdens de show voor u ten gehore brengen.

Showband Marum organiseert unieke show-en muziekavond

Op vrijdag 12 september vindt in Marum een bijzondere show-en muziekavond plaats. De plaatselijke showband verzorgt samen met diverse andere Noordelijke bands een avond vol muziek en show. De deelnemende verenigingen zijn Concordia Zevenhuizen, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, Con Spirito Joure, Excelsior Groningen, Bicycle Showband Crescendo Opende, Bigband & Zo Marum en Showband Marum.