Laatste Nieuws

Jong Jubal viert 85-jarig jubileum met groots jubileumfeest

Jong Jubal bestaat in 2017 85 jaar, en dat wordt natuurlijk gevierd! Wij geven een jubileumfeest, en wat voor een! Want wat is leuker dan je jubileum vieren samen met Jong Beatrix, Johan Friso en Jong-Holland Junioren?

Verjaardagsmars voor Muziekvereniging "Harmonie" Slikkerveer

Ter ere van haar 125 jarig jubileum organiseert muziekvereniging "Harmonie" Slikkerveer op 8 april een gezellige mars door Slikkerveer, het oudste en gezelligste wijkje van Ridderkerk. Met alle deelnemers wordt één groot korps gevormd (drumband & orkest) met muzikanten en verengingen uit de wijde omgeving (jong, oud, ervaren en onervaren) om een klein uurtje te marcheren over straat.

LEX AWARD voor Stichting Taptoe Delft

Tijdens een uitverkocht jubileum concert bij Perron-3 in Rosmalen kreeg stichting Taptoe Delft gisteren avond de eerste LEX Award uitgereikt door drumfanfare Exempel. Irma van der Kraaij van de stichting was blij verrast om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Met LEX Award gaat Exempel jaarlijks een organisatie bedanken die opvallend positief bijdraagt aan het verzorgen van een podium voor show- en marching bands.

Taptoe Leiden start kaartverkoop

In het kader van het Samenwerkingsverband Muziekverenigingen Bollenstreek en met het oog op het komende Wereld Muziek Concours 2017 in Kerkrade (WMC) wordt in Leiden een taptoe van topniveau georganiseerd. Tijdens de taptoe, die aan de vooravond van het WMC gehouden wordt, zullen onder andere de volgende paradepaardjes uit de Bollenstreek optreden:

-Marchingband Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk
-Show- Marching- en Concertband Flora Band uit Rijnsburg
-Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim

WMC start Crowdfunding voor bands uit Colombia en Zuid-Afrika

Om een meisjesband uit Colombia en een Zuid-Afrikaanse Fieldband dit jaar te laten deelnemen aan het Youth Camp organiseert het Wereld Muziek Concours een crowdfunding. De bands hebben zelf niet de middelen om naar Kerkrade te komen en daarom doet WMC een beroep op haar achterban. Met de reis en het verblijf van de orkesten is een groot bedrag gemoeid. De WMC-organisatie hoopt met deze actie een groot deel van dat bedrag op te halen. 

Showband Urk maakt zich op voor WMC 2017

Het is voor de leden van het Jachthoornkorps van Showband Urk een spannende periode. Voor het eerst in de geschiedenis van de muziekvereniging wordt er deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De band maakte in 2015 en 2016 indruk bij diverse wedstrijden. Al snel kwam de vraag waarom er niet ingeschreven zou worden bij de wedstrijd der wedstrijden in Kerkrade. Showband Urk zal in het laatste WMC weekend deelnemen aan de showwedstrijden. De leden hebben extra repetities ingepland en werken er hard aan om in de eerste divisie show goed uit de verf te kunnen komen.

"Rock Alive" nieuwe show thema Show- & Marchingband Victory

Show- & Marchingband Victory is de afgelopen periode gegroeid naar 46 spelende leden. Daarom is besloten om een nieuwe show te gaan brengen in 2017. Zij presenteren u: "Rock Alive", waarbij bekende nummers van o.a. Queen en Guns 'n Roses uitgevoerd zullen worden, afwisselend met swingende slagwerknummers. Victory heeft wederom een show met hoog entertainment gehalte waarbij oude tijden herleven.

Music Kids Experience XXL 2017, Wat leuk is moet je vaker doen !

Op zaterdagmiddag 8 april a.s. (start om 13.30 uur) organiseert Advendo voor de tweede keer de gratis openbare workshop/clinic Music Kids Experience XXL in de Sneeker Sporthal aan de Van Giffenstraat in Sneek. Tijdens de vorige editie in 2016 hebben ruim 100 kinderen op super vette wijze kennis gemaakt met de wereld van muziek en dans.

Dutch Music Games 'Open Class' speciaal voor jeugdkorpsen

Zoals iedereen ondertussen wel weet gaat het NJF in Vlissingen voor jeugdkorpsen dit jaar niet door. Dit betreuren wij als Dutch Music Games (DMG) ten zeerste. Zoals iedereen zal begrijpen is de stelling heel duidelijk: wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst. Daarom hebben wij als DMG-bestuur de koppen bij elkaar gestoken en zijn we allemaal bezorgd hoe het in de toekomst met de korpsmuziek zal gaan voor de jeugd, maar ook de seniorkorpsen uiteraard.

Showband speelt " A Chuck Mangione Portrait"

De Showband is afgelopen zaterdag naar Leeuwarden afgereisd voor de CGN indoor Winds Contest. Hier hebben zij optreden met de gloednieuwe show " a Chuck Mangione portrait". Om 15:15 was het ouderwets showtime! voor de showband IJmuider Harmonie.