Laatste Nieuws

Daan Cornelissen Nederlands Kampioen slagwerk

Op het Nederlands Kampioenschap voor solisten heeft de 16-jarige slagwerker van Drumfanfare TTH uit Hazerswoude de eerste prijs gepakt. Met een puntentotaal van 98 van de maximale 100 punten, behaalde hij tevens de hoogste score van de dag (dus over alle instrumentgroepen heen) en oogstte hij veel bewondering bij de jury en het publiek.

Jubal speelt zich naar toppositie van European Music Games ranglijst

Door de winst tijdens de DCN-show in Huizen heeft Jubal zich zaterdag op de nummer één positie geplaatst van de European Music Games ranking. Jubal is als eerste (ruim) door de 70 puntengrens heen. De Dordtenaren waren goed op dreef in Huizen en zetten een score van 74.15 punten neer. Hoewel de nummer twee, Juliana uit Middelburg, ook een flinke puntenwinst boekte ten opzichte van Roosendaal (69.80), werd het gat tussen de twee iets groter. De Starriders eindigden met hun show 'About Time' als derde met 65.20 punten.

Voor elk wat wils bij taptoe Mijdrecht (verslag)

Op zaterdag 25 juni vond voor de 31ste keer de Taptoe Mijdrecht plaats. Met ook dit jaar een gevarieerd en zeer aantrekkelijk programma. Helaas bleef het deze middag niet geheel droog. Desondanks dat was het, met voor elk wat wils, weer aangenaam vertoeven op het Raadhuisplein.

Jubileumtaptoe; Juniorenkorps Showband Jong-Holland 80 jaar

Het juniorenkorps van Showband Jong-Holland uit Zwijndrecht bestaat dit jaar 80 jaar. Natuurlijk willen we dit mooie jubileum vieren met alle inwoners van Zwijndrecht en omstreken. De activiteiten starten op zaterdag 2 juli 2016 om 11 uur als de burgemeester van Zwijndrecht het defilé afneemt bij het gemeentehuis in Zwijndrecht tijdens de straatparade.

Taptoe Mijdrecht 2016

Op zaterdag 25 juni vindt voor de 31ste keer de Taptoe Mijdrecht plaats. Ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma dat om 14:00 uur begint op het Raadhuisplein in Mijdrecht. De toegang is gratis. Omstreeks 13:15 uur vertrekken de deelnemende bands vanaf het clubgebouw De Notenkraker van gastheer VIOS. De straatparade begint aan de Windmolen en voert via diverse straten naar het taptoeterrein in het dorpscentrum van Mijdrecht. Daar is dan om 13:30 uur het voorprogramma al begonnen met een optreden van dweilorkest DORST.

Jong Oranje naar Partnerstad Meinerzhagen

Aankomende zaterdag 25 juni verzorgt Jong Oranje IJsselmuiden twee optredens in de partnerstad Meinerzhagen. Zij zijn op uitnodiging van Werkgroep Partnersteden gevraagd om daar de festiviteiten bij te wonen en muzikaal op te luisteren.

Jong Oranje is zeer vereerd met deze uitnodiging en gaat zaterdag al vroeg in de ochtend vertrekken richting Meinerzhagen.
Bij aankomst zal het orkest eerst een kort optreden verzorgen in het centrum van Meinerzhagen, dit in samenwerking met de plaatselijke Fanfarezug.

NFPC met nieuwe show naar ODSC Assen

Het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum kwam zaterdagavond met een trots en tevreden gevoel weer terug uit Assen. Het Dokkumer Showkorps nam daar deel aan de Open Dutch Showcorps Championships. Ondanks de harde wind en regen behaalde het NFPC in de middenklasse 82.19 punten. Voor de eerste keer werd de nieuwste show “SE7EN” opgevoerd. De juryrapporten bevestigen dat het NFPC een prima start hebben gemaakt richting het WMC van 2017.

KTK en Jong KTK overheersen op nationaal kampioenschap

Het Kamper Trompetter Korps en het Jong Kamper Trompetter Korps overheersten gisteren op overtuigende wijze tijdens het Open Nederlands Kampioenschap voor showkorpsen in Assen. Het Kamper Trompetter Korps mag zich het komende jaar wederom Nederlands kampioen noemen. Het Jong Kamper Trompetter Korps won de jeugdklasse en is daarmee ODSC Jeugdkampioen 2016.

Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden vanuit middenklasse Overall ODSC winnaar

op zaterdag 18 juni heeft Oranje met volle overtuiging bewezen dat een middenklasser showorkest ook zeker overall ODSC Kampioen kan worden. Oranje deed dit en nam tevens de Wilcard voor Taptoe Groningen mee naar huis.

Succesvolle ODSC voor de Franeker Slotlanders in Assen

Na vele trainingsuren was het dan eindelijk SHOWDAY! De Showband van de Sternse Slotlanders reisde zaterdag af naar Assen om aldaar deel te nemen aan het ODSC (Open Dutch Showcorps Championships). Voordat er aan de reis begonnen werd was er nog een korte repetitie ingepland om nog 1 keer alles door te lopen. Het weer zat echter niet mee en iedereen kwam dan ook na deze repetitie zeiknat op het clubgebouw terug. Toen moest er nog hard gewerkt worden… De instrumenten weer droog maken en de vlaggen droog föhnen!