Laatste Nieuws

March & Showband Rheden brengt Rosso

Marco Borsato zit 25 jaar in het vak en dat mag groots gevierd worden. Nadat Marco in 2006 als eerste artiest met zijn eigen creatie Symphonica in Rosso het Gelredome stadion keer op keer op zijn grondvesten liet trillen, is het na artiesten als o.a. Diana Ross, Nick & Simon, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Sting, Doe Maar en Anouk opnieuw Marco Borsato die dit prestigieuze muziekspektakel op zijn naam schrijft.

Agenda Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

24 april Taptoe tgv Koningsdag in Den Helder
Op vrijdag 24 april, aanvang 19.30 uur, zal de Marinierskapel samen met de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers op het Bernhardplein in Den Helder een Marinetaptoe uitvoeren ter gelegenheid van Koningsdag.

Taptoe opnieuw afsluiter van Koningsdag in Huizen

De Huizer Taptoe was vorig jaar een succesvolle afsluiting van de eerste Koningsdag. Wat een opkomst, gezellige sfeer en aansprekend programma. Voor jong en oud een feestje. Gemeenteraadslid Rob Bource heeft zich dan ook opnieuw ingezet om de Taptoe in Huizen op Koningsdag opnieuw mogelijk te maken. Samen met de Oranje Stichting Huizen en de steun van veel

Seizoensopening Euroband met premières

Zondag 19 april is het zover: de Euroband Seizoensopening. Tijdens deze informele middag zullen de afdelingen van Euroband Rotterdam hun nieuwe programma voor 2015 presenteren. Zo zal Popkoor Xing-Rotterdam haar repertoire met nieuwe nummers laten horen, beleeft Jong Euroband de muzikale première van zijn nieuwe show en zal de Show- & Marchingband het thema van de nieuwe alternatieve show bekend maken en voor het eerst voor publiek muzikaal ten gehore brengen.

Marinus Vuijk neemt afscheid als jurylid

Tijdens de laatst gehouden jurydag voor de juryleden MMC en CS stond op de agenda een opvallend agendapunt. Ik had op de agenda vermeld: “een mooi moment……..”. Het mooie moment was om Marinus Vuijk te bedanken voor alle werkzaamheden die hij in de afgelopen decennia heeft gedaan voor de sector SMP. Dagvoorzitter Rudy Böhmer nam het woord en bedankt Marinus uitvoerig en ging vooral in op de eerste jaren, toen beiden nog actief waren in militaire dienst. De eerste voorzichtige en verrassende schreden op weg naar het ontstaan van de “dru

Concerten Marinierskapel en Tamboers & Pijpers: 'Marinier van Michiel de Ruyter'

Samen met de Marinierskapel en Tamboers & Pijpers vertelt Frank Groothof het verhaal van de Zeeuwse boerenjongen Corneel die met een paar vrienden aanmonstert op 'De Zeven Provinciën', het vlaggenschip van de beroemde admiraal Michiel de Ruyter. Ze gaan als mariniers vechten tegen de Engelse vloot en winnen vele zeeslagen. Maar op een dag gaat het mis als ze door de Fransen worden verslagen. Corneel springt met een paar kameraden over boord en weet de Franse kust te bereiken.

PRIMEURS bij TAPTOEvoorKIKA

In Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp vind zaterdagavond 25 april 2015 de 3e editie van TAPTOEvoorKIKA plaats. De aanvang is exact om 19.30 uur en de hal is vanaf 18.30 uur open voor het publiek. Gratis parkeren.

Sebastianus presenteert nieuwe show

Aanstaande zondag 19 april vanaf 14.30 uur presenteert Sint Sebastianus voor het eerst de nieuwe show “The 4 Elements Experience” op het Julianaplein in Gendt. En er zijn prachtige vendeldemonstraties te zien zijn en de Stageband laat ook mooie muziekwerken horen. Er is hard gewerkt door de leden van Sint Sebastianus. Vanaf september is de drumfanfare begonnen met het instuderen van de muziek.

Inspiratiebijeenkomsten raamleerplannen bij LKCA

Het LKCA organiseert vijf gratis inspiratiebijeenkomsten (23 april, 21 mei, 26 mei, 4 juni en 9 juni) over de vernieuwde raamleerplannen voor blaasinstrumenten en slagwerk. De nieuwe exameneisen worden toegelicht, zodat u uw leerlingen goed kunt voorbereiden op het examen nieuwe stijl.

Pilot beoordeling outdoor marsoptreden tijdens MMC concours in Klundert

Naar aanleiding van de vraag uit het werkveld tijdens het nationaal SMP-congres 2014 heeft de KNMO doelgroep SMP besloten dit jaar als pilot de gelegenheid tot deelname aan een beoordeeld buitenoptreden te bieden. Dit outdoor onderdeel wordt gekoppeld aan het concours te Klundert op 17 oktober.

Korpsen hebben, voor wat betreft het marcherende gedeelte, de keuze uit:
- deelname aan de indoor Marching & Music Contest in Sporthal de “Niervaert”;
- deelname aan de outdoor Marching & Music Contest in een stratenparcours te Klundert;