Laatste Nieuws

WMC Try-Out Concours in Klundert

Deelnemers aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade kunnen op zaterdag 27 mei 2017 hun product door een vakkundige jury laten beoordelen op een speciaal daarvoor ingericht TRY-OUT concours in Klundert. Met de commentaren van de jury (die zoveel mogelijk volgens de WMC-regels zal werken) en uiteraard ook de waarnemingen van het eigen instructieteam hebben de korpsen de mogelijkheid om in de aanloop naar hun optreden in Kerkrade nog enkele weken te werken aan het finetunen van hun mars of show.

Eerste contest voor United-Northern Winterguard is een feit!

Zaterdag 14 januari was het dan eindelijk zover, de eerste contest van het nieuwe winterguardseizoen voor United Northern Winterguard. Een contest die plaats vond in het Friese Drachten. Lekker dichtbij. Een soort van thuiswedstrijd. Een hele middag en avond kwaliteit en vermaak op de vloer van Sportcentrum Drachten. De (staff) leden hadden er allemaal super veel zin in!

Tijdens het middagprogramma kon een volle tribune genieten van de jeugd. Zij mochten als eerste de wedstrijdvloer betreden. Er waren prachtige shows te zien, dit beloofde wat voor het avondprogramma.

Arnhems Trompetterkorps verder in nieuw concept: 'ATK Brass'

Met trots presenteren de muzikanten van het Arnhems Trompetterkorps de nieuwe formule waarmee zij zich zullen presenteren aan het publiek: ATK Brass. De huidige groep muzikanten wil dolgraag met elkaar muziek blijven maken en daardoor is het plan ontstaan om het over een andere boeg te gooien. Dat betekent loslaten van het vertrouwde marcheren en een show, maar nieuwe mogelijkheden aanboren in de vernieuwde samenstelling.

Primeur voor ‘Take One’; Alle noordelijke WMC ‘stadion’ deelnemers te zien op één middag

Nog nooit in de voorgaande edities is het gelukt om alle WMC deelnemers uit het Noorden op het programma te krijgen. Op de zaterdagmiddag van 29 april 2017 gaat het echt gebeuren. ALLE noordelijke korpsen laten hun nieuwste product aan elkaar- en aan het grote publiek zien. Het evenement, dat heel toepasselijk ‘Take One’ heet, is voor de showkorpsen de eerste grote testcase voor het WMC. De instructieleden van de korpsen gaan elkaar tijdens het evenement voorzien van tips en tricks. ‘Take One’ 2017 vindt plaats op het sportcomplex van SWZ Boso in Sneek.

Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden maakt zich klaar voor Internationale taptoe in Glasgow

De planning is klaar, de vluchttijden zijn bekend en de koffers kunnen worden gepakt! De leden van Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden maken van 17 tot en met 22 januari een fantastische trip naar het Schotse Glasgow waar zij deelnemen aan de Internationale Taptoe. The Glasgow Tattoo is één van de bekendste taptoes in Europa. AMIGO is dan ook verheugd dat zij hieraan deel mag nemen.

K&G lanceert nieuwe website

Onlangs heeft K&G een nieuwe website gelanceerd waarop belangstellenden alle actuele informatie kunnen vinden over muziekvereniging K&G. De nieuwe website is tot stand gekomen door de enthousiaste inzet van enkele leden en een vrijwilliger van buiten de vereniging die enkele maanden geleden de koppen bij elkaar staken en tot de conclusie kwamen dat de oude website aan vervanging toe was.

De Broederband in love!

Vrijdag 7 april 2017 organiseert muziekvereniging De Broederband haar jaarlijkse grote concert. Volgens goed gebruik belooft ook dit concert weer een ware happening te worden, waarbij de bezoeker een avond entertainment ondergaat. Het dagelijkse nieuws is vol ellende, oorlogen en geweld.

Marching Music Contest “Free Style” Elburg krijgt vevolg met Pilot WMC parcours

De succesvolle MMC Pilot ‘Free Style’ die afgelopen zomer in Elburg door de Muziek Bond Gelderland Flevoland (MBGF) georganiseerd werd, krijgt op 17 juni 2017 een vervolg.

Geslaagde try-out noordelijke winterguardgroepen

Afgelopen zondag vond in het Topsportcentrum te Leek een gezamenlijke try-out van maar liefst tien noordelijke winterguardgroepen plaats. Deze winterguardgroepen zijn onderdeel van vier noordelijke showbands: Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk, Showband Marum, Showband Noordenveld en Showband Concordia.

DVS luidt nieuwe jaar in en maakt show thema WMC bekend: "Into the Light"

Op woensdag 4 januari hield de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) haar nieuwjaarsreceptie in het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar de hand te schudden en een gelukkig Nieuwjaar te wensen. In zijn toespraak blikte voorzitter a.i. Arie van Duijn kort terug op de bestuurlijke ontwikkelingen en succesvolle optredens van alle orkesten in het afgelopen jaar, maar keek hij vooral vooruit naar 2017.