Laatste Nieuws

"Benefietmiddag voor het Vergeten Kind" `s-Hertogenbosch

Voor de vierde keer organiseert Charity 4 Children een benefietmiddag voor het goede doel. Deze keer staat “Het Vergeten Kind” centraal: Ruim 32.000 kinderen in Nederland leven in sobere opvangcentra.

Burgemeester en gemeentebestuur huldigen Europees kampioen Jong Jubal

De leden van Jong Jubal waren met een smoes naar het Stadhuis gelokt om zogenaamd een optrden te verzorgen voor de politieke delegaties uit partnersteden Varna en Recklinghausen. Wat de leden en instructeurs niet wisten is dat het eigenlijk ging om een huldiging vanwege de behaalde kampioenstitels op zowel het Nederlands als het Europees kampioenschap.

Airborne Taptoe Ede stopt op hoogtepunt

De organisatie van de Airborne Taptoe Ede heeft besloten met ingang van 2015 te stoppen met het evenement. De beslissing is volgens voorzitter Ed van Seters met pijn in het hart genomen. "De mensen waren heel enthousiast over de taptoe. We hadden nog nooit zoveel lovende kritieken. Het was een hartstikke mooie taptoe. Het is verschrikkelijk en doet ontzettend veel pijn."

POLL: De Mars wedstrijden staan ter discussie, laat ook jou mening horen!

Tijdens het komende Congres Mars- Show- & Percussie staat er een belangrijk item op de discussie agenda: de Marswedstrijden. Het fundament en de essentie van een muziekvereniging, wat sommige korpsen hebben verheven tot kunst. Waar ze urenlang op repeteren en wat ze tijdens wedstrijden met trots presenteren.

Sommigen vinden dit kunststukje niet meer van deze tijd, oubollig en saai om naar te kijken. Is dat wel zo? Kijken ze wel goed genoeg? Mogen ze wel tornen aan de absolute roots van 'ons' bestaan?

Play-inn bij showband Corio Heerlen

Op zaterdag 8 november organiseert Showband Corio een play-inn voor jong en oud. Op deze dag zijn alle muzikanten en verenigingen uit de weide omtrek van harte welkom om samen met onze eigen instructeurs en enkele gastdocenten muziek te maken. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid om kennis te maken met Showband Corio en zo een kijkje in hun muzikale keuken te nemen.

Workshops zullen worden gegeven door:

René Henket trompettist bij André Rieu
Ruud Merx trombonist bij André Rieu

Dordrecht: "A season in review", Drum & Bugle Corps in het theater

Een nieuw nieuwe initiatief! "A season in review" in het theater, georganiseerd door Jubal Drum & Bugle Corps. Dat trok zo een maand na de Drum Corps Europe finals een zaal vol geïnteresseerden naar Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. Op het programma: Jubal & Friends, wat inhield dat naast Jong Jubal en Jubal ook Beatrix en Juliana acte de presence gaven.

Open repetitie Rijnmondband Schiedam

Op vrijdagavond 21 november houdt de Schiedamse Rijnmondband een open repetitie om liefhebbers de gelegenheid te geven om mee te repeteren met het orkest. Tijdens deze repetitie wordt onder leiding van de professionele instructeurs van de band een muziekstuk ingestudeerd dat aan het eind van de avond zal worden uitgevoerd. Om mee te kunnen spelen is minimaal Hafabra niveau B vereist.

De bezetting van de band bestaat uit trompetten, es-cornet, altsaxen, tenorsaxen, althoorns, baritons, schuiftrombones, sousafoons en snares.

Veluwe Taptoe 2014 (verslag)

Vrijdagavond 24 oktober 2014 vond de tweede editie van De Veluwe Taptoe plaats in de mooie Veuwehal in Barneveld. De organisatie had voor deze tweede editie een aantal mooie korpsen uitgenodigd voor deze taptoe, helaas moest Mallet-Percussionband Rhenen verstek laten gaan wegens een sterfgeval maar Jong Dap Apeldoorn heeft deze plek netjes opgevuld.

Showband Excelsior Renkum opende de taptoe met het openingsintrade Summon the Heroes wat onwennig door de akoestiek en daardoor ongelijk, gelukkig werd het gedurende het nummer beter.

Nationaal Congres: "De marswedstrijd heeft zijn langste tijd gehad"

“Ouderwets, niet meer van deze tijd, langste tijd gehad…” Het zijn uitspraken die we wel horen in het land. Men trekt deze conclusie omdat het aantal deelnemers aan deze concoursen afneemt. Ook worden er vraagtekens gezet bij marswedstrijden die binnen plaatsvinden, terwijl het WMC de marswedstrijden buiten organiseert. “Waarom doen we dit binnen want mars is toch per definitie voor buiten?” Waarom staan we stil tijdens de marswedstrijden?

Big Band Plus DVS viert eerste lustrum met Big Party Plus

Big Band Plus uit Katwijk viert haar eerste lustrum op 14 november in de grote zaal van Tripodia met ‘Big Party Plus…’. Een avondvullend programma voor jong en oud met een keur aan artiesten en muzikanten. Big Band Plus is de jongste telg binnen de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS). De organisatie van de avond is in handen van de Stichting Taptoe Katwijk.