Laatste Nieuws

Top slagwerker Mark Reilly te gast bij Beat Supplier in Amersfoort

Deze clinic /workshop mag u als liefhebber van trommelen, beter gezegd tamboers, absoluut liet missen! Of je nu alleen klassiek trommelt, rockdrummer bent, op de muziekschool les krijgt, speelt bij een traditioneel showkorps of je bent helemaal “into the American style drumcorps DCI”, dit is waar het om draait, puur trommelen! Mark is inmiddels een bekende onder vele slagwerkers in Europa maar de meesten van jullie hebben hem nog niet live zien spelen. Pak nu deze unieke kans.

Oranje Taptoe Assen na 5 jaar terug op Koningsdag

Afgelopen week is bekend geworden dat op Koningsdag na 5 jaar afwezigheid in Assen weer de Oranje Taptoe gehouden gaat worden. Tot 2010 was dit een jaarlijks terugkerende taptoe op Koninginnedag. Toen in 2011 de organisatie van Koninginnedag gegund werd aan een commercieel bedrijf, verdween deze prachtige taptoe van de agenda. De organisatie van Koningsdag is nu opnieuw door de gemeente Assen gegund en wel aan MKB Assen. Deze binnenstadsvereniging wil graag weer de taptoe terug op de agenda van Koningsdag.

KNMO NK mars-wedstrijden Waalwijk (verslag)

Afgelopen weekend was een team van Korpsmuziek.nl aanwezig bij de NK mars-wedstrijden in sporthal de Slagen te Waalwijk. John van Alebeek en Jerry Verheijen hebben van de wedstrijd onderstaand verslag geschreven. Helaas is het niet gelukt dit live te verslaan. Vandaar het onderstaande verslag ter plaatse gemaakt. De jury voor vandaag: Rob Bafoort, Ruud Böhmer en André Willems.

Exempel in Concert: 'Love Is All'

Op 28 februari 2015 geeft de Empelse vereniging Exempel met al haar orkesten een avondvullend programma in het Van Der Valk Hotel in Nuland. De Marchingband en Jong Exempel spelen voor het eerst hun shows in een concertzaal en samen met Stageband Next geven zij alvast een voorproefje op het nieuwe seizoen. Een avond vol schitterende muziek waarin de passie & energie van de club centraal staat.

Theatershow slagwerk KAMV en Amersfoortse Scholen in de Kunst: 'Percultural breekt los'

Met Percultural wil de slagwerkgroep KAMV andere kunstdisciplines ontmoeten om samen interessante en vernieuwende projecten te realiseren. Voor deze tweede editie heeft de slagwerkgroep contact gezocht met Scholen in de Kunst. Samen met regisseur Reinier Bavinck is een voorstelling ontwikkeld waar naast percussie een aandeel is voor een acteur en filmmaker, een theaterkoor, een zangeres en twee instrumentale solisten. In de voorstelling wordt een verhaal verteld zonder dat er gesproken wordt. Alle interactie, gedachten en gevoelens horen we in de muziek.

Sternse Kids Color Guard 3e in Drachten

Na het succes van vorig jaar doen de meiden van de Sternse Kids Color Guard dit jaar weer mee aan de wedstrijden van Color Guard Nederland (CGN). De 1e wedstrijd van het seizoen was afgelopen zaterdag 17 januari in Drachten. Dit jaar voeren de Sternse Kids een show uit op de muziek van de film Teen Beach Movie. In vergelijking met de andere deelnemers in de Kids klasse is dit een opvallende keuze. Waar vele deelnemers kiezen voor een winterthema kijken de Sternse Kids uit naar de zomer.

Succesvolle start Advendo Colorguard teams

Drachten was gisteren even het middelpunt van Nederland op het gebied van de colorguard sport. Deze enerverende hobby met daarin elementen van dans, conditie, discipline en choreografie had Sportcentrum de Splitting uitgekozen als locatie van de eerste CGN contest van 2015. De drie Advendo colorguard teams ondersteund door de in grote aantallen meegereisde supporters konden eindelijk na maanden oefenen hun shows tonen aan een groot en enthousiast publiek.

M.E.T.R.O. viert 60-jarig bestaan met een jubileumconcert

Muziekvereniging M.E.T.R.O. Scheveningen vierde dit jaar haar 60-jarig bestaan. Bij een verjaardag horen feestelijke activiteiten, daarom sluiten we het jubileumjaar op zaterdag 31 januari 2015 af met een jubileumconcert in het nieuwe Zuiderstrandtheater in Scheveningen.

Percussion Unlimited presenteert: Immortal

Het jaar 2015 is een paar weken oud, tijd voor PU om de show van dit seizoen naar buiten te brengen. Percussion Unlimited presenteert met trots: Immortal

Immortal
Onsterfelijkheid, de meest gezochte, begeerde en tegelijkertijd gevreesde bovennatuurlijke kracht. Zij die het eeuwige leven hebben zullen de meeste macht hebben, maar daar waar er macht is, zal er geprobeerd worden om deze te veroveren.

Kaartverkoop TAPTOEvoorKIKA 2015 gestart

Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp is zaterdagavond 25 april 2015 het toneel voor de 3e editie van TAPTOEvoorKIKA. De aanvang is exact om 19.30 uur en de hal is vanaf 18.30 uur open voor het publiek.