Laatste Nieuws

WMC NIEUWS: Minder Amerikaanse invloeden, 80 is weer goud en eerste juryleden zijn bekend

Het aftellen naar het WMC is begonnen en de organisatie brengt dan ook steeds meer nieuws en details naar buiten. Onlangs werden de nieuwe reglementen al gepubliceerd, met daarin een aantal opvallende zaken. Voor Korpsmuziek was dat reden om artistiek directeur Harrie Reumkens aan de tand te voelen. We zetten de belangrijkste nieuwtjes op een rijtje en voor deelnemers is dit een must-read!

80 is goud!

Adest Musica-lid schenkt trompet aan Colombiaanse trompettiste

De Adest Musica trompettiste Daphne de Vries heeft Michelle Rocio Moreno de dag van haar leven bezorgd. Sinds november 2015 is Hans Asscheman, oud lid van K&G en music Kids docent, betrokken bij de schoolband 'Banda feminina Clemencia de Caycedo' uit Bogota, Colombia. Trompettiste Michelle, 11 jaar en lid van dit orkest, speelt al enkele jaren op een zeer slechte trompet, eigendom van de school. Haar grote wens om ooit zelf een trompet te hebben, om zodoende thuis te kunnen oefenen, is onverwacht in vervulling gegaan.

Jubal Dordrecht wint nipt van Italiaanse kampioen bij World Band Challenge in Modena (IT)

Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht heeft zaterdag de World Band Challenge in het Italiaanse Modena gewonnen. Het Nederlandse drumcorps bleef de Italiaanse kampioen Unity met slechts een tiende van een punt voor. Jubal scoorde tijdens de wedstrijd 90,8 punten. Unity, het nieuwe samenwerkingsverband tussen de Besana Secutores en Mosson Drum & Bugle Corps, kreeg van de jury 90,7 punten.

Showband Irene wint European Open Show Championship in Rastede

Op het internationale muziekconcours in het Duitse Rastede heeft Showband Irene uit Ede het European Open Championship op het onderdeel Show gewonnen. In de kwalificatie op zaterdag gaven de Edenaren al blijk van hun kunnen met een zeer sterk optreden. In de finalewedstrijd op zondag bleek Irene wederom de sterkste in de hoogste divisie.

WMC Kerkrade 2017: het aftellen is begonnen

Inwoners en bezoekers van de gemeente Kerkrade worden er sinds vandaag op bijzondere wijze aan herinnerd dat de 18de editie van het befaamde Wereld Muziek Concours met rasse schreden nadert. Door een simpele blik te werpen op een speciale countdownklok die is aangebracht op de gevel naast het monumentale raadhuis, kunnen ze in één oogopslag bepalen hoelang ze nog geduld moeten hebben voordat het grote vierjaarlijkse feest, dat gehouden wordt van 6 tot en met 30 juli 2017, losbarst.

DCN blijft tot en met 2020 in Huizen

Drum Corps Nederland zet tot en met 2020 de show in Huizen voort. De organisatie tekende tijdens de laatste editie een overeenkomst voor vier jaar extra. Voetbalvereniging SV Huizen en Drum Corps Nederland werken al vele jaren goed samen, en 'contest Huizen' is inmiddels een begrip geworden. De geschiedenis van de contest gaat zelfs terug tot de jaren 80 van de vorige eeuw, toen voorganger Drum Corps Holland er al drum corps wedstrijden organiseerde.

North Frisian Percussion Corps (NFPC) behaald zesde plaats in Rastede

Afgelopen vrijdag is het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum vol goede moed afgereisd naar Rastede in Duitsland om mee te doen aan het open Europees kampioenschap show. Aan deze wedstrijden deden showbands mee uit o.a. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Polen, Oostenrijk. Zaterdag waren de voorrondes. Om 18.00 uur was het NFPC de beurt om hun show Se7en te laten zien aan het publiek en te laten beoordelen door een internationaal juryteam.

Programma Taptoe Groningen bijna compleet

Op één deelnemer na is het programma van de Taptoe Groningen zo goed als rond. Naast de eerder vastgelegde korpsen als de Rijnmondband uit Schiedam, de Sternse Slotlanders uit Franeker, de Iserlohner Stadtmusikanten uit Iserlohn (D) en de Maastrichtse Verkennersband uit Maastricht heeft de organisatie recent weer twee korpsen bij kunnen schrijven die deel zullen nemen aan het hoofdprogramma.

TAPTOEvoorKIKA op Urk

Na edities in Gorinchem, Den Bosch, Hoofddorp en Nijmegen wordt op zaterdag 1 oktober a.s. Urk het toneel voor de TAPTOEvoorKIKA. Voor de eerste keer vindt deze plaats in de openlucht en wel op Sportpark De Vormt. Voorafgaand aan de taptoe, die om 19.30 uur begint, is er tussen 17.00 uur en 18.00 uur een Streetparade door het oude gedeelte van Urk met de deelnemende korpsen.

60-jarig jubileum Jong Beatrix in drie minuten

Vooruitlopend op de officiële viering heeft junior drum corps Jong Beatrix een film online gezet, waarin binnen drie minuten de 60 jaar geschiedenis van dit jonge zusje van Beatrix’ Drum & Bugle Corps voorbij komt. ‘Van Tamboer (en - Pijperkorps) naar Junior Drum Corps’ is de ondertitel van deze film die het tijdvak van 1956 tot 2016 omvat.