Laatste Nieuws

Finalemuziek taptoes: Een zaak van ieder showkorps

De showsector zit weer in de lift. Het aantal taptoes stijgt sinds anderhalf jaar gestaag. Met deze stijging stijgt ook het aantal aanvragen van organisaties voor gezamenlijke muzikale werken tijdens de finale. Met enige regelmaat krijgt de Stichting Combinatie Van Korpsen deze vraag van organisaties. Daarnaast hebben inmiddels ook verschillende showkorpsen aangegeven dat zij graag een database willen met daarin gezamenlijke werken voor de gehele showsector.

Heb jij op zolder nog een instrument liggen ?

Auriga is een woongroep van zorginstelling ’s Heerenloo waar jongeren wonen met een niet-zichtbare beperking. Zij kunnen door verschillende omstandigheden niet meer thuis wonen. Muziek is voor deze jongeren heel belangrijk. Voor sommigen is het een uitlaatklep, voor anderen een manier om contacten te leggen waar dat niet met woorden lukt. Helaas hebben zij niet voldoende middelen om muziekinstrumenten aan te schaffen. Daarom zoeken we naar alternatieve manieren om de wens van de kinderen te vervullen. Vandaar deze oproep:

Nieuwe website Advendo Korpsen Sneek

Op vrijdagavond 28 november a.s. wordt de vernieuwde website van de Advendo Korpsen gepresenteerd aan de leden, bestuur en vrijwilligers van de Advendo Korpsen Sneek. Met de introductie van smartphones, tablets en andere mobiele apparaten in combinatie met veranderd surfgedrag in het algemeen waren grondige aanpassingen aan de website van Advendo noodzakelijk.
Het resultaat van maanden hard werken is een nieuwe frisse modern vormgegeven website met verbeterde navigatie, adaptive design en nog veel meer in het oog springende aanpassingen.

Clinic “Honoring the past through creative writing techniques for the field drum” Pasic 2014

Het is precies 40 jaar geleden dat Sjoerd Westra zijn eerste Baseler trommel solo inspeelde op de plaat van Pasveer met op de achtergrond de Oldehove toren uit Leeuwarden. Het is ook precies 50 jaar geleden dat Sjoerd de instructie overnam van Jaap Pasveer.

Nationaal Congres SMS trekt weer veel bezoekers

Het Nationaal Congres Show Mars en Slagwerkensembles 2014 trekt veel belangstellenden. Er zijn al bijna 100 aanmeldingen ontvangen en gebaseerd op eerdere ervaringen wordt er op gerekend dat er nog wel flink wat last minute aanmeldingen zullen volgen. Namens de KNMO doelgroep Show Mars en Percussie leidt Paul Doop als dagvoorzitter dit congres, met tal van interessante sessies op niveau.

In de afgelopen weken zijn er diverse artikelen over het congres 2014 gepubliceerd. U kunt deze nog nalezen door op de links in het onderstaande programma te klikken. 

Open Dutch Showcorps Championships opent zondag eigen site en inschrijving

Op zaterdag 13 juni 2015 zal de 17e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen plaats vinden. In het kader hiervan heeft de facilitaire organisatie ODSC Assen besloten een eigen site te ontwikkelen en deze zal as. zondag 23 november live gaan. De timing heeft te maken met het Nationaal Congres Show Mars en Slagwerkensembles wat as. zaterdag gehouden wordt. Ook de inschrijving voor het ODSC 2015 gaat dan open.

Nationaal Congres Show Mars en Slagwerkensembles: "Indoor Circuit", "juridische zaken" en "jeugd met autisme"

De Wet en de Muziekvereniging, Hebt u weleens de auteurswet gelezen? Waarschijnlijk niet! Op het komende Nationaal Congres Show, Mars en Slagwerkgroepen 2014 zal er tijdens de parallelsessie “ De wet en de muziekvereniging” aandacht besteed worden aan de consequenties van de auteurswet voor muziekverenigingen. Mevr. Mr. Maud de Leeuw zal u in vogelvlucht meenemen door de auteurswet.

Nieuw instructieteam Showband Noordenveld

Er is in 2014 veel veranderd binnen Showband Noordenveld. Zo heeft de band afgelopen september haar nieuwe uniform gepresenteerd. Het bordeaux rood blijft gehandhaafd maar wel in een geheel, door de band zelf ontworpen, nieuw jasje. Daarnaast heeft Showband Noordenveld vanaf november een nieuw instructieteam aangesteld die samen met de band gaat werken hun eigen stijl verder uit te bouwen.

Big Party Plus groot succes

Big Party Plus was één groot muzikaal feest. Voor het eerste lustrumoptreden van Big Band Plus had het orkest de samenwerking gezocht met de coverbands Support Act, Reloaded en Antje Monteiro. Locatie was Tripodia in Katwijk.

Takostu organiseert in 2015 vierde JeugdFestival editie

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert Muziekvereniging Takostu uit Stiens voor de vierde keer het jeugdfestival Stiens. Na drie succesvolle edities zal ook in 2015 het kunstgrasveld voor het Stienser clubgebouw het toneel zijn van wedstrijden in de jeugd-, basis- en kidsklasse. De inschrijving is opengesteld en de uitnodigingen worden naar eerdere deelnemers verstuurd. Voor jeugdbands en instructie is dit een uitgelezen kans ervaring op te doen. Alleen al om een wedstrijddag te beleven en te ervaren is voor jeugd belangrijk. Inschrijven dus!