Laatste Nieuws

ODSC dagprogramma "indoor" naar De Bonte Wever in Assen

Op zaterdag 13 juni 2015 zal de 17e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen plaats vinden. Ook voor dit jaar was gepland om het dagprogramma te houden op terrein van Achilles 1894. Echter het hoofdveld krijgt dit jaar groot onderhoud en is daardoor niet beschikbaar.

Vancore organiseert een unieke “Clinic Select” met Tamboers & Pijpers v.h. Korps Mariniers i.v.m. 350 jaar Korps Mariniers

Op zaterdag 30 Mei a.s. organiseert Vancore Percussion een eenmalige unieke dag in samenwerking met Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers der Nederlanden. Een dag over onze Nederlandse “Trommel” cultuur en kostbare rijke Nederlandse historie die ten grondslag ligt aan iedere Marching slagwerker in Nederland. Deze Historie wordt mede door de Tamboers & Pijpers al Jarenlang in ere gehouden en beschermt. Het Korps Mariniers bestaat dit jaar 350 jaar en dat geeft aanleiding tot een unieke “Clinic Select” die u niet mag missen!.

Showband Marum gaat naar Denemarken

Begin juli 2015 gaat Showband Marum deelnemen aan de World Association of Marching Show Bands (WAMSB) wereldkampioenschappen in het Deense Kopenhagen. Met het behalen van een 3e en 4e plaats tijdens de Europese Kampioenschappen in het Duitse Rastede afgelopen jaar plaatse zich de band hiervoor. De showwedstrijden vinden plaats in het grote BrØndby stadion in Kopenhagen, dat plaats biedt aan maar liefst 29.000 bezoekers.

K&G Leiden naar Groningen en concertmiddag in de der Aa kerk

Show-and Marchingband K&G uit Leiden zal op zaterdag 7 november naast de reeds eerder gecontracteerde showbands uit het westen des land, de Chr. Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk en de drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim, ook deelnemen aan de jubileum editie van de Taptoe Groningen. Hiermee heeft de Groninger Taptoe reeds drie toporkesten op het programma staan waarvan de organisatie nu al overtuigd is dat het een groot muzikaal feest zal worden in Groningen.

BEATRIX’ organiseert open Colorguard repetite

Altijd al willen mee trainen met de colorguard van Beatrix’ en op deze manier kennis maken met leden én staff van deze getalenteerde groep? Dat is nu mogelijk! Beatrix’ organiseert op 15 maart 2015 tussen 12.00-16.00 uur een open repetitie in Sporthal Kerkelanden te Hilversum.

Ticket verkoop TAPTOEvoorKIKA 2015 gestart

Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp is zaterdagavond 25 april 2015 het toneel voor de 3e editie van TAPTOEvoorKIKA. De aanvang is exact om 19.30 uur en de hal is vanaf 18.30 uur open voor het publiek.

Toegangsbewijzen zijn alleen te bestellen via www.taptoevoorkika.nl . Volwassenen betalen € 15,00 per persoon en kinderen t/m 12 jaar € 10,00. Parkeren is gratis. De opbrengst van de kaartverkoop wordt geschonken aan de Stichting KiKa.

Nieuwe website SCVK online

De nieuwe website van de Stichting Combinatie Van Korpsen is online! Sinds 20 februari 2015 heeft de oude website plaats gemaakt voor een nieuwe multi-functionele website met een frisse moderne look. Niet alleen kunnen we bezoekers aan onze website nog beter informeren over onze stichting en de showsector in het algemeen; ook hebben we onze social media uitgebreid om al onze volgers van de nieuwste nieuwsfeitjes en foto’s te kunnen voorzien.

Pasveerkorps voor de derde keer naar het World Band Festival in Luzern

Begin oktober reist het Pasveerkorps voor de derde keer af naar het Zwitserse Luzern om daar deel te nemen aan “Tattoo on Stage”, onderdeel van het World Band Festival. Deze prestigieuze optredens, in de prachtige concertzaal KKL van Luzern, staat hoog op het verlanglijstje van menige vereniging en de Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden is dan ook enorm trots hier voor de derde keer uitgenodigd te worden.

De deelnemers aan deze taptoe komen uit de hele wereld. De meewerkende korpsen zijn dit jaar:

Beschermheer Graaf van Limburg Stirum bezoekt mars- en showrepetitie

Beschermheer bezoekt op zaterdag 21 februari 2015 de mars- en showrepetitie van het junioren- en seniorenkorps van de van Limburg Stirum Korpsen. Afgelopen vrijdagavond begon het studieweekend voor het juniorenkorps. Deze avond en een groot gedeelte van de zaterdag werden de muziekstukken voor de mars en de nieuwe show voor het komende taptoeseizoen intensief ingestudeerd. Het studieweekend werd afgesloten met een 2,5 uur durende mars- en showrepetitie in de sporthal waarbij de jeugd de mars- en showonderdelen afwerkten.

Crescendo bij Musikparade 2015

Bijna exact een jaar nadat we terug zijn gekomen uit HongKong en vele optredens in 2014 later is het inmiddels 2015 en is het eerste weekend vol optredens van dit jaar ook alweer achter ons, de tijd vliegt, maar wat blijft het mooi om steeds weer op te mogen treden! Vrijdagochtend rond de klok van half zes was het alweer een drukte van belang bij het BaronTheater in Opende. Dit is onze thuishaven en vanaf hier vertrek ook de bus van onze vaste vervoerder Wiebenga Reizen.