Laatste Nieuws

K&G komend jaar niet welkom bij viering Leids Ontzet na schenden van afspraken

K&G Leiden is zeker een jaar niet meer welkom bij de viering van het Leids Ontzet op 3 oktober. De stichting 3 Oktoberviering heeft de samenwerking met K&G tijdelijk opgeschort omdat de band zich meerdere jaren niet aan afspraken over alcoholgebruik heeft gehouden en daarmee de veiligheid en de goede sfeer van de 3 Oktober-viering in gevaar bracht. Op de site van de stichting valt te lezen dat Jong K&G en K&G3 komend jaar nog wel welkom zijn.

International Military Christmas Tattoo Leiden

Het is met veel plezier dat wij uw aandacht vragen voor een spectaculair event van internationale klasse. Met de totstandkoming van de nieuwe grote congreshallen van Holiday Inn hebben wij de draad in 2015 weer opgepakt met het organiseren van de 1e International Military Christmas Tattoo. Omdat dit een succes was zal deze Tattoo ook in 2016 weer worden georganiseerd en wel op 10 december. De kerstshow van 10 december 2016 gaat nog mooier worden dan in 2015.

Flora Band knalt in Birmingham, seizoen 2016 op uniek wijze afgesloten

Show-, Marching- en Concertband Flora Band uit Rijnsburg is het afgelopen weekend in Birmingham geweest. Daar waren de muzikanten deelnemer aan de Birmingham Tattoo 2016. De mannen van de Flora Band kunnen terug kijken op een mooi weekend.

Open avond Jong Euroband met 21 inschrijvingen zeer succesvol

De onlangs gehouden open avond bij Jong Euroband in Rotterdam was dit jaar een groot succes. De verwachtingen waren weer hoog gespannen na de gehouden muziekworkshops op de basisscholen in de week hieraan voorafgaande. Zouden er eenzelfde aantal kinderen (10) binnen komen als het jaar hiervoor? Stiekem werd natuurlijk wel gehoopt op wat meer, maar de toestroom dit keer overtrof alle verwachtingen. Maar liefst 24 kinderen met hun ouders en soms ook broertje of zusje wisten repetitiegebouw Schalmei dit keer te vinden!

Oranje trapt ‘Grutsk’ af voor WMC

Grutsk, ofwel Fries voor: trots! Dat is het thema dat centraal staat in het optreden van de drumfanfare en majorettes van christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017, komende zomer in Kerkrade. Dit weekend trapte Oranje officieel af met de voorbereidingen op het WK voor amateurmuzikanten door het thema bekend te maken. Doel is op het onderdeel Mars in de zogeheten World Division waar de drumfanfare in uit komt, een maximaal resultaat te halen met Friese trots.

Jubal Zwolle naar WMC 2017

Showband Jubal Zwolle gaat in 2017 met de show ‘24’ naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.

Unieke show ‘24’
Sinds afgelopen jaar werkt Jubal Zwolle aan een eigen en unieke show. Onder de titel ’24: a day in a big city’ laat de Zwolse showband in ongeveer 12 minuten zien en horen wat er in 24 uur tijd te beleven is in één van de grootste steden ter wereld. De uitvoering van deze show is van dermate hoog niveau dat Jubal ermee wil deelnemen aan het grootste muziekconcours ter wereld.

ODSC verwacht groot aantal deelnemers; Inschrijving is open !

De 19e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen zal plaatsvinden op 10 juni 2017 op het bekende terrein van Achilles 1894. De eerste inschrijvingen voor 2017 zijn al binnen en er wordt alweer druk gewerkt aan de voorbereidingen. Het is niet geheel zeker of de "finals" ook zullen plaatsvinden. Reden is een mogelijk hoog aantal deelnemers vanwege het Wereld Muziek Concours dat in juli gehouden wordt. Het ODSC wordt door veel korpsen als springplank of laatste test gezien.

Fasnacht & Basler Drumming

Onlangs nam "World of Drumming" ons mee naar de stad Basel, Zwitserland, de thuisbasis van één van de meest unieke optochten en stijl van drummen. Elk jaar rond februari en maart komen drummers uit de hele wereld naar de stad Basel om door de straten te marcheren en te spelen in Basler-style, veelal met picolo's. Terwijl de optochten er op het eerste gezicht vreemd en eigenaardig uitzien wordt er op een zeer complexe maar zeer traditionele manier muziek gespeeld.

Junioren én Marchingband DVS naar Wereld Muziek Concours 2017

Voor het eerst in het bestaan van de Christelijke Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) nemen de Junioren en de Marchingband deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) Kerkrade. Het vierjaarlijkse prestigieuze WMC vindt plaats van 6 -30 juli 2017. De organisatie van het WMC Kerkrade heeft inmiddels aan DVS laten weten dat zowel de Junioren als de Marchingband zijn ingedeeld op zaterdag 29 juli 2017.

Percussiegroep Ridderster naar WMC Kerkrade!

Ook Percussiegroep Ridderster heeft onlangs de officiële bevestiging van het Wereld Muziek Concours mogen ontvangen. Bestuur, leden en instructie zijn er dan ook zeer trots op dat de percussiegroep in het vijfde levensjaar van de vereniging alweer de 2e uitnodiging voor deelname aan de “Olympische spelen voor muzikanten” heeft mogen ontvangen. De enthousiaste groep slagwerkers mag in het weekend van 15 / 16 juli aan de startstreep van het Parkstad Limburg Stadion verschijnen. In vergelijking met het optreden van 2013 is er veel veranderd binnen de club.