Laatste Nieuws

Muziek & Integratie!, door Geert Vanmaeckelberghe

Bootvluchtelingen, ... we kennen allemaal de beelden op televisie. Massaal, herhaaldelijk en onophoudelijk. Karim Dobti Abdul (21 jaar) en Sami Aljumaa (23 jaar) zijn twee jongeren uit Syrië, die gevlucht zijn voor de oorlog. Ze zijn gebeten door muziek. Inmiddels spelen ze allebei bij niet één, maar drie muziekverenigingen in Oostende: Showkorps Willen Is Kunnen, de Kon. Stadsharmonie en the Ostend Street Orchestra (Toso). Benieuwd naar hun verhaal, zochten we hen op voor een gesprek.

Show en Drumfanfare Oranje treedt op bij taptoe voor KiKa

Show en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden komt zaterdag 1 oktober a.s. in actie voor KiKa. Op Urk wordt deelgenomen aan de ‘Taptoe voor KiKa’, waarbij de opbrengst van de avond ten goede komt aan de Stichting KiKa. Een goed initiatief, waaraan Oranje graag haar medewerking verleend.

Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours in 2017.
Terwijl de leden van Oranje nog genieten van een mooi taptoe naseizoen. Want zowel in oktober als in november komt Oranje

Veluwe Taptoe in Barneveld

Zaterdag 22 oktober vindt de Veluwe Taptoe Indoor plaats in de Veluwehal aan de Nieuwe Markt in Barneveld. Deze muziekshow wordt inmiddels voor de vierde keer georganiseerd en is inmiddels een traditie. Het programma bestaat na de muzikale opening uit 7 zeer diverse muzikale showacts. Hiervoor heeft de organisatie diverse gerenommeerde muziekkorpsen gecontracteerd.

Slagwerkconcert Huissen

In het kader van haar 30 jarig jubileum organiseert de slagwerkgroep van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen op zaterdag 8 oktober a.s. een slagwerkconcert. Sinds begin dit jaar staat de slagwerkgroep onder leiding van Mike de Geest en waait er een frisse wind door de vereniging. Door de jaren heen heeft de groep leuke en bijzondere muzikale prestaties neergezet en haar bestaan zeker bewezen. Dit jaar zijn daar bijzondere optredens bij gekomen.

Nationale Taptoe in teken van samenwerking

De Nationale Taptoe is het stadium van een reeks losse optredens ontgroeid. Musici, artiesten en andere performers werken samen in multidisciplinaire optredens waarmee de voorstelling aan diepgang wint. Deze samenwerking maakt de Nederlandse Taptoe uniek. Tijdens de finale keert de taptoe terug naar haar kernwaarden met Bruckners Locus Iste. Te zien in Rotterdam Ahoy van 30 september tot en met 2 oktober.

Open Dag Sternse Slotlanders Franeker

Showband Sternse Slotlanders zet op zaterdag 1 oktober 2016 de voordeur van het clubgebouw open voor de jaarlijkse Open Dag. Van 13:30 tot 16:00 uur kunnen geïnteresseerden van jong (vanaf 8 jaar) tot oud kennis maken met muziek en dans.  Vanzelfsprekend worden demonstraties gegeven en is er de mogelijkheid om mee te doen aan workshops. Durf het te proberen! Je bent van harte welkom. Het programma van de Open Dag wordt deze week via social media bekend gemaakt. Er is ook een vette prijs te winnen met een prijsvraag.

Flora Band naar Nationale Taptoe

Deze week staat compleet in het teken van dé Nationale Taptoe voor de Show, Marchingband & Concertband Flora Band. De van oorsprong militaire taptoe heeft in eerste plaats doel om de Nederlandse militaire orkesten en onderdelen van de Nederlandse Krijgsmacht aan een breder publiek te tonen. Voor de Flora Band is het dan ook een grote eer dat zij als enige burgerorkest zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze taptoe.

The Company en Jong Jubal gekroond tot DCE-kampioenen 2016

The Company en Jong Jubal zijn de winnaars van de DCE European Championships 2016. Meer dan 2000 bezoekers werden zaterdag in Kerkrade getrakteerd op 21 fantastische korpsen met in totaal 33 showoptredens.

The Company ging al in de Prelims aan de leiding. Die voorsprong werd in de avond niet meer uit handen gegeven. 'Inspire Me' werd door de jury beloond met 89.85 punten. Dat was 0.9 punten meer dan de nummer twee, Jubal uit Dordrecht. Jubal wist met 'The Next Ten Minutes' vooral uit te blinken in de visuele captions, gezien de hoge ogen die het korps op deze onderdelen gooide.

Frank Cummings en Nick Jesus: Nieuwe leiders van het European X ‘Open class’ ensemble

European X is erg trots te kunnen melden dat Frank Cummings onze Battery zal leiden dit seizoen en dat Nick Jesus ons front ensemble gaat coördineren. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het design van ons nieuw te vormen A class ensemble. Beide heren hebben veel ervaring als instructeur bij Worldclass ensembles binnen DCI, WGI en ook diverse schoolprogramma’s in de VS.

Taptoe voor KiKa, komende zaterdag op Urk

Aanstaande zaterdag 1 oktober is het zover. Urk is het toneel voor een editie van TAPTOEvoorKIKA. Het doel van deze taptoe is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Kika. Zij hebben veel geld nodig voor onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte uit te bannen.