Laatste Nieuws

Marching Band Rotterdam aan Zee met Carnaval in Bonn

Maandag 8 februari, 06.30 uur. De Marching Band van Rotterdam aan Zee vertrekt samen met de majorettes van De Glazen Stad richting Bonn in Duitsland. Hier wordt zoals elk jaar een carnavalsoptocht gehouden die door o.a. de Marching Band muzikaal begeleid zal worden. De busreis was zoals altijd weer heel gezellig en na aankomst konden we ons gelijk voorbereiden op de tocht. Gelukkig zat ook het weer mee. De weersvoorspellingen gaven niet veel goeds aan, maar gelukkig brak, tegen ieders verwachting in, de zon door en konden we de optocht toch lopen zonder doorweekt terug te komen.

“Prikkelen, leren en inspireren” met Tim Fairbanks

Het is alweer 3 jaar geleden dat er een masterclass werd georganiseerd voor Choreografen in Nederland. Toen was het Michael Gaines die een weekend lang in Nederland diverse sessies hield met als centraal thema Visual Design. Nu drie jaar later kunnen we een miniversie van deze masterclass serie geven door een samenwerking tussen The X Academy, Pyware, CSC Academy en CGN. Tim Fairbanks is de gastdocent van deze mini masterclass genaamd “ Prikkelen, Leren en Inspireren”. Tim zal in een 4 uur durende sessie de deelnemers meenemen in zijn denkproces van drill design.

Open dag en groots concert Irene op 5 maart

Showkorpsen Irene organiseren op 5 maart een Open Dag en een Concert voor de hele familie. Van 13:30 tot 17:00 uur kunt u in ons gebouw de Kei kennis maken met alle onderdelen van Irene: Leerlingen, Jeugdshowband, Showband en Irene3 . We laten zien hoe muziekles werkt, welke instrumenten er zijn en hoe Irene loopt tijdens het musiceren. Daarnaast is het Longfonds aanwezig met tips om uw longen gezond te houden en leuke blaasspellen voor jong en oud.

Nieuw twee-jaarlijks evenement in Hanzestad Kampen: 'De Vlag van Kampen'

Kampen is rijk aan muziekverenigingen, koren, ensembles, etc. ‘Kampen, Cultuurstad aan de IJssel’ is jarenlang de slogan geweest van onze stad. Toch gebeurt er maar bar weinig om elkaar te treffen en samen met deze hobby bezig te zijn. Voor Rico Doorn (De Broederband) en Johnny Middelbos (AMDG) reden om de hoofden bij elkaar te steken en met iets nieuws te komen: De Vlag van Kampen.

ODSC tot 2020 Open Nederlands Kampioenschap Show; “K.N.M.O. versterkt samenwerking met FO ODSC”

Vrijdag 29 januari 2016 was belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het ODSC. In een gezamenlijke bijeenkomst van het K.N.M.O. en de Facilitaire Organisatie ODSC werd Open Nederlands Kampioenschap Show tot 2020 toegewezen aan het ODSC. Door de FO ODSC wordt dit gezien als een belangrijke erkenning van al het vrijwilligerswerk van de afgelopen 17 jaar.

Stuif es in bij DVS groot succes

Op zaterdag 30 januari organiseerde de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk ‘Stuif es in bij DVS’ in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg. Ondanks het slechte weer werd het open huis goed bezocht. De deelnemers volgden diverse workshops, maakten zelf een instrument, probeerden alle instrumenten uit en luisterden naar het leerlingenorkest en de Junioren. Negen jongens hebben zich na afloop ingeschreven voor drie gratis lessen Algemene Muzikale Vorming. De organiserende werkgroep Jeugd spreekt van een groot succes.

Adest Musica brengt exclusieve muziekavond

Afgelopen zaterdag brachten circa 500 muziekliefhebbers een bezoek aan het vernieuwde Van der Valk Hotel Sassenheim - Leiden. Drum- en Showband Adest Musica presenteerde een winteravondconcert. De schitterende opzet van de vernieuwde accommodatie in combinatie met sterk presterende muzikanten bleek een mooie formule. Een geslaagde avond, met een exclusief karakter, is wat volgde.

‘Aanhaakrepetitie’ ATK in Arnhem

Arnhem, gemaakt om er jong te blijven en oud te worden. Om je talenten te ontwikkelen en carrière te maken. Om tot jezelf te komen en uit te gaan. Je maakt het in Arnhem!

Introductie Indoor Percussie en Indoor Winds in Wijchen

Voor verenigingen die zoeken naar een andere en opwindende invulling van de winterperiode organiseert CGN een introductie over Indoor Percussion (IPC) en Winds, een grootse wintertak van de KNMO. Op 13 februari is er de mogelijkheid om uitgebreid en live kennis te maken met IPC en Winds

Internationale slagwerkcompetitie; Iets voor jou ?

Op 8 Mei a.s. wordt er een internationale wedstrijd/competitie gehouden voor jonge slagwerkers 18 jaar en jonger voor gestemd slagwerk in the Unitd Kingdom. De competitie "Southern Percussion Young Tuned Percussionist of The Year" wordt gehouden i.s.m. Mike Balter Mallets op de Purcell School for Young Musicians in London.