Laatste Nieuws

Nieuwe ‘Marine style’ voor MV Noordenveld

De snaredrum spelende muzikanten van Showband Noordenveld, het marcherende korps van muziekvereniging Noordenveld, hebben op Koningsdag een statig instrument in gebruik mogen nemen. Een nieuwe marine trom van de prestigieuze fabrikant Majestic Holland.

Dat Showband Noordenveld met marine trommen voorop loopt en speelt is niet nieuw. Toch zijn de nieuwe trommen aanzienlijk anders. De voormalige marine trommen hebben een houten ketel maar zijn ook iets platter. Hierdoor krijg je een scherp maar ook een mat geluid wat goed past bij dwarsfluiten, piccolo en melodisch slagwerk.

NFPC geeft spektakel in Dokkum

De lente is weer op volle toeren. Ook voor het North Frisian Percussion Corps en Rhythm Girls is het seizoen weer aangebroken van diverse optredens en wedstrijden. Zo ook op zaterdagmiddag 7 mei 2016 op de Bargemerk in Dokkum. Van 14.00 tot 16.00 uur laten de leden van het North Frisian Percussion Corps en Rhythm Girls u een waar spektakel zien.

Ben je jong, muzikaal en sportief, dan mag je deze middag niet missen! Jonge mensen vanaf +/- 6 jaar krijgen volop gelegenheid om kennis te maken met alle disciplines, welke door het Corps en Girls worden uitgevoerd.

Gerd Kleijberg nieuwe dirigent Deltaband

Gerd Kleijberg is de nieuwe dirigent van de Deltaband uit Vlissingen. De Brabander neemt het stokje over van Jan Spruit, die begin maart afscheid nam. De 34-jarige Kleijberg is afkomstig uit de show- en marchingwereld en is zelf trompettist. Als dirigent was hij jarenlang verbonden aan Jong Exempel. "Ik zie er erg naar uit om met de Deltaband aan de slag te gaan," vertelt Kleijberg.

Taptoe Havelte met korpsen uit Assen, Renkum en Amersfoort

Tijdens Bevrijdingsdag Holtingerveld 5 mei gaat om 13.00 uur Taptoe Havelte van start. In opdracht van Stichting ROAAH selecteerde Buro Reprise uit Beilen drie gerenommeerde Nederlandse korpsen voor deelname aan deze editie. Uit Assen is dat de Mercurius Marching Showband die haar nieuwste show Vive La France ten gehore brengt, met Franse muziek zoals Une Belle Histoire en Champs-Elysées.

Try-Out concours Klundert in 2017 voor WMC-deelnemers

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM), onderdeel van de KNMO, organiseert in samenwerking met Slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert een try-out concours voor WMC deelnemers op de mars-, marsparade en showwedstrijden. Dat gaat gebeuren op zaterdag 27 mei 2017 op het voetbalveld van VV Klundert. Hier zal exact het officiële parcours zoals dat in Kerkrade zal liggen aangebracht worden.

Van NATO Taptoe naar Taptoe Arnhem / Arnhem Tattoo

Oudere Arnhemmers weten nog wel dat na de oorlog tot 1969 in de zomer jaarlijks een week lang de NATO-Taptoe gehouden werd op het marktplein. Onder druk van de provobeweging viel in 1970 het doek voor dit muzikale evenement. De NATO-taptoe met zijn internationale muzikanten trok elk jaar tienduizenden bezoekers, leverde geld op voor de middenstand, werd live uitgezonden op televisie en regelmatig met koninklijk bezoek vereerd.

Inventarisatie Tamboer-Maître cursus 2016 door Brabantse Muziekbond

In 2015 organiseerde de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) in samenwerking met Kunstbalie een zeer succesvolle Tamboer-Maître cursus onder leiding van docent Jan Peeters. Twaalf deelnemers slaagden met vlag en wimpel voor hun Tamboer-Maître diploma.

Jubileumconcert, 20 jaar Rijnmondband 3

Twintig jaar geleden werd de Rijnmondband 3, podiumorkest van de Rijnmondband Schiedam,opgericht. Het orkest is een graag geziene gast bij diverse gelegenheden en het repertoire bestaat o.a. uit popmuziek, musicalmuziek, marsmuziek en Nederlandse meezingers. Het jubileum wordt gevierd met een concert op zaterdag 30 april 2016. Behalve de Rijnmondband 3 treedt ook K&G 3, het podiumorkest van K&G Leiden, op. Beide orkesten staan garant voor een mooie muzikale avond.

VIOS - Spektakel in een nieuw jasje

Wat een spektakel was het in sporthal de Phoenix. Muziekvereniging VIOS presenteerde haar programma’s voor het komende seizoen. Met een nieuw en modern repertoire, gave wedstrijdshows door de meiden van TwirlPower, een spannende ruimtereis van het opleidingsorkest, de presentatie van het project op de Proostdijschool en de première van de nieuwe taptoeshow “Past & Present” liet VIOS zien dat zij na ruim 115 jaar niet alleen vooruitgang nastreeft, maar ook daadwerkelijk boekt.

Percussion Unlimited wint Premier Class IMG Middelburg

Percussion Unlimited heeft zaterdag de Premier Class gewonnen van de Indoor Music Games in Middelburg. In de SoundSport-klasse ging Beatrix er met een gouden medaille vandoor. Het was de allereerste keer dat er een evenement van de Inoor Music Games in Nederland werd gehouden, een samenwerking met de Juliana Korpsen Middelburg. Vijf deelnemers waren in Middelburg van de partij, waarvan drie in de IMG Premier Class. Showband Calypso uit Zwevegem en Harpe Davids Indoor Percussion uit Zoetermeer bleken aan elkaar gewaagd. Calypso scoorde net iets meer en werd met 67.85 punten tweede.