Zeer succesvolle Zeskamp voor Jeugdorkesten

Afgelopen zaterdag 12 april was het een waar drukke boel op de ijsbaan in Voorschoten: Muziekvereniging Laurentius organiseerde een grote jeugdactiviteit voor Jong Laurentius en vooral ook voor andere jeugdorkesten uit de regio. Een uitgestelde jubileumactiviteit van vorig jaar, toen Jong Laurentius 20 jaar en Muziekvereniging Laurentius 90 jaar bestond.

Primeur nieuwe show jeugdkorps Bernhard bij seizoenspresentatie showkorpsen Amersfoort

Op zaterdag 19 april presenteren de Chr. Muziek- en Showbands Juliana & Bernhard hun nieuwe showprogramma voor 2014. Vooral voor de jeugd van Bernhard belooft het een spannende avond te worden. Zij spelen dan voor de allereerste keer hun gloednieuwe show “This is love”. Deze show heeft als thema de liefde. Met nummers als “This is love” van Will I Am; “We found Love” van Rihanna ft.

Jong Beatrix speelt op Veteranendag voor onze Koning

Eerst lijkt het vooral wat vreemd; een jeugdkorps op de Nederlandse Veteranendag op 28 juni in Den Haag. Kinderen van 8 tot 16 jaar tussen de volwassen, en soms zelfs hoogbejaarde, (ex-)militairen? Is dat wel een goede combinatie? Deze 10e editie van de Veteranendag - bijgewoond door Koning Willem-Alexander - staat echter vooral in het teken van educatie, waarbij veteranen onder het motto 'Back to School' scholen bezoeken en de kinderen daar vertellen over hun ervaringen als militair.

Jong KTK naar Duitsland

Het Jong Kamper Trompetter Korps reist op zaterdag 3 mei a.s. af naar de Hanzestad Soest in Duitsland. Soest is officieel Partnerstad van Kampen en de jonge muzikanten vinden het een eer om in Soest een aantal optredens te verzorgen. Naast een spectaculaire optocht zal het Jong KTK natuurlijk de show “Paradise” laten horen met oa. muziek van Coldplay en Kate Perry.

Het optreden in Duitsland is tevens een mooie voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap in Vlissingen waar de muzikanten in Juni aan mee gaan doen.

Leerlingen ESKA blazen al aardig nootje mee

het nieuwe seizoen staat voor de deur, leerlingen werken hard aan muziekopleiding en de clubkas campagne gaat van start. De dagen worden weer langer en de zon heeft al aardig van zich doen laten spreken. Alles duidt op de start van een nieuw seizoen. Eska heeft in de winter niet stil gezeten om te vernieuwen. Nieuwe werken op de lessenaar en de show, die tijdens o.a. Aalbers-taptoe Bemmel is te zien, is flink aangepakt. In het weekend van 22 en 23 maart wordt er een studieweekend gehouden om hard te werken aan het nieuwe seizoen. Waar Eska in 2014 is te zien vind u op onze website.

Open Nederlands Kampioenschap Jeugd 2014

Zaterdag 7 juni is Vlissingen weer de muziekstad nummer één van Nederland. Op het sportpark aan de Irislaan vindt in de middaguren weer het Open Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen plaats.

Jong St. Sebastianus naar Int. Verloren Maandagstoet Sint Truiden (B)

Op 3 maart 2014 reist Jong St. Sebastianus Gendt (NL) af naar onze Belgische zuiderburen om een optreden te verzorgen in de carnavalsoptocht van de stad Sint Truiden. Om 14.11 uur vertrekt daar een bonte parade van praalwagens en muziekkorpsen van diverse nationaliteiten door het centrum.

Deelname Jong K&G Stichting Opkikker voor Jeroen

Afgelopen dinsdag 11 februari heeft Jong K&G een optreden verzorgd ten behoeve van Stichting Opkikker. De familie de Nobel werd door de Stichting Opkikker uit Almere volledig verrast met een dag vol bijzondere evenementen voor hun zoon Jeroen. Zo werden ze al om 09.00 uur thuis opgehaald, werd een bezoek gebracht aan de brandweer, deelgenomen aan een chocoladeworkshop, en een etentje bij een restaurant. Maar de absolute afsluiting van de dag was een verrassingsbezoek aan het clubgebouw van K&G.  

Amigo's eerste B4Kids bezoek succesvol

Op 6 februari jl. heeft AMIGO haar eerste bezoek gebracht aan B4Kids Kinderopvang, met als doel een educatief programma te bieden aan de jeugd. Bij aankomst werd eerst kennis met elkaar gemaakt en werd er eerst ontdekt wat de kinderen al van muziek wisten. Zeker toen alle instrumenten aan bod kwamen werd er door de kinderen enthousiast gereageerd en bleken enkele familieleden van de kinderen ook al een instrument te bespelen.

Ook werden diverse geluidsfragmenten beluisterd en werd er een filmpje over AMIGO bekeken, waarbij AMIGO al werd herkend van de 3 October Optocht!

Inschrijftermijn Open NK Jeugd 2014 verlengd

De Stichting NJF heeft besloten de inschrijftermijn voor deelname aan het Open NK voor Jeugdkorpsen op zaterdag 7 juni 2014 te Vlissingen te verlengen tot één februari 2014. Er is momenteel nog ruimte voor deelnemers aan de mars, marsparade en/of show- wedstrijden.

Schrijf u alleen deze maand nog in voor deelname aan het Open NK Jeugd 2014, de inschrijftermijn voor deelname sluit op 31 december 2013.