Jong Euroband gaat tweede lustrumjaar in

Jeugdorkest “Jong Euroband” uit Rotterdam gaat met 2015 een interessant en uitdagend jaar in. Er staan allerlei activiteiten en evenementen op het programma waar de jongens en meisjes met belangstelling naar uitkijken! Zo is het dit jaar 10 jaar geleden dat de Euroband is gestart met de jeugdafdeling. Bij dit tweede lustrum zal in oktober van dit jaar (de maand van de oprichting) uitgebreid worden stilgestaan. Zo zijn bijvoorbeeld al voorbereidingen gaande voor een gezellige muziekdag in de Schalmei op zaterdag 3 oktober.

Blazersbende en leerlingen in concert met ESKA Bemmel

Deze week blazersbende concerten voor de basisscholen de Borgwal en Pius X. En een kerstconcert met de leerlingen van ESKA. Na veel oefenen, thuis en op school, is het deze week zover. Dinsdag zullen de leerlingen van de Borgwal, in de aula van het OBC Junior college om 19:30uur, hun blazerbende concert geven in samenwerking met ESKA. Voor de leerlingen van de Pius X zal dit concert op woensdag worden gehouden in de Donatuskerk tevens om 19:30uur.

Takostu organiseert in 2015 vierde JeugdFestival editie

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert Muziekvereniging Takostu uit Stiens voor de vierde keer het jeugdfestival Stiens. Na drie succesvolle edities zal ook in 2015 het kunstgrasveld voor het Stienser clubgebouw het toneel zijn van wedstrijden in de jeugd-, basis- en kidsklasse. De inschrijving is opengesteld en de uitnodigingen worden naar eerdere deelnemers verstuurd. Voor jeugdbands en instructie is dit een uitgelezen kans ervaring op te doen. Alleen al om een wedstrijddag te beleven en te ervaren is voor jeugd belangrijk. Inschrijven dus!

Lions Club Katwijk schenkt 2.500 euro aan jeugd DVS

De Lions Club Katwijk overhandigde afgelopen vrijdag een cheque van 2.500 euro aan de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS). De opbrengst van de Open Katwijks Koppel Kaart Kampioenschappen was dit jaar bestemd voor de jeugd van DVS. Claudia Durieux, voorzitter van de werkgroep Jeugd, ontving de cheque uit handen van Lions-president Gerard Herbrink.

Burgemeester en gemeentebestuur huldigen Europees kampioen Jong Jubal

De leden van Jong Jubal waren met een smoes naar het Stadhuis gelokt om zogenaamd een optrden te verzorgen voor de politieke delegaties uit partnersteden Varna en Recklinghausen. Wat de leden en instructeurs niet wisten is dat het eigenlijk ging om een huldiging vanwege de behaalde kampioenstitels op zowel het Nederlands als het Europees kampioenschap.

Succesvolle instrumentenparade DVS

'Het was een superdag in alle opzichten!' Janne-Marie Haasnoot en Johan van Iterson van de werkgroep Jeugd kijken tevreden terug op de eerste instrumentenparade van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) op 11 oktober jl. Met de komst van elf jongens was de dag een groot succes. 'Zeker omdat zij doelbewust hadden gekozen voor deelname.'

Succesvolle promotiedag DVS Katwijk

De Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) kan terugzien op een mooie en succesvolle promotiedag. Het centrum van Katwijk aan Zee stond op zaterdag 4 oktober bol van muziek met optredens van het leerlingenorkest, de Junioren, Marchingband en Big Band Plus. De dag werd afgesloten met een taptoe op het Andreasplein.

Jong K&G wint de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie

Jong K&G uit Leiden heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie gewonnen. Zij eindigden met 86.75 op de eerste plaats. Met hun nieuwe ‘Europa’ Show namen zij de professionele jury leden en het publiek op zondagmiddag 28 september 2014 mee op een muzikale rondreis door Europa.

Muziek- en Showband Bernhard derde bij landelijk jeugdconcours

De Chr. Muziek- en Showband Bernhard uit Amersfoort is dit weekeinde als derde geëindigd bij de jeugdmanifestatie van de Nationale Militaire taptoe in Rotterdam. Een prestatie waar iedereen van dit jeugdkorps en de rest van de vereniging zeer trots op is. 

Jong Exempel scoort opnieuw hoog met ‘Boys versus Girls’

De jonge welpen van Drumfanfare Exempel hebben op zondag 28 september opnieuw laten zien dat zij bij de beste jeugd marchingbands van Nederland horen. Het jeugdorkest deed mee tijdens de jeugd manifestatie van de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam. Tijdens deze gejureerde wedstrijd behaalde zij met maar liefst 84,00 punten een tweede plek op de ranglijst.