Burgemeester en gemeentebestuur huldigen Europees kampioen Jong Jubal

De leden van Jong Jubal waren met een smoes naar het Stadhuis gelokt om zogenaamd een optrden te verzorgen voor de politieke delegaties uit partnersteden Varna en Recklinghausen. Wat de leden en instructeurs niet wisten is dat het eigenlijk ging om een huldiging vanwege de behaalde kampioenstitels op zowel het Nederlands als het Europees kampioenschap.

Succesvolle instrumentenparade DVS

'Het was een superdag in alle opzichten!' Janne-Marie Haasnoot en Johan van Iterson van de werkgroep Jeugd kijken tevreden terug op de eerste instrumentenparade van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) op 11 oktober jl. Met de komst van elf jongens was de dag een groot succes. 'Zeker omdat zij doelbewust hadden gekozen voor deelname.'

Succesvolle promotiedag DVS Katwijk

De Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) kan terugzien op een mooie en succesvolle promotiedag. Het centrum van Katwijk aan Zee stond op zaterdag 4 oktober bol van muziek met optredens van het leerlingenorkest, de Junioren, Marchingband en Big Band Plus. De dag werd afgesloten met een taptoe op het Andreasplein.

Jong K&G wint de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie

Jong K&G uit Leiden heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie gewonnen. Zij eindigden met 86.75 op de eerste plaats. Met hun nieuwe ‘Europa’ Show namen zij de professionele jury leden en het publiek op zondagmiddag 28 september 2014 mee op een muzikale rondreis door Europa.

Muziek- en Showband Bernhard derde bij landelijk jeugdconcours

De Chr. Muziek- en Showband Bernhard uit Amersfoort is dit weekeinde als derde geëindigd bij de jeugdmanifestatie van de Nationale Militaire taptoe in Rotterdam. Een prestatie waar iedereen van dit jeugdkorps en de rest van de vereniging zeer trots op is. 

Jong Exempel scoort opnieuw hoog met ‘Boys versus Girls’

De jonge welpen van Drumfanfare Exempel hebben op zondag 28 september opnieuw laten zien dat zij bij de beste jeugd marchingbands van Nederland horen. Het jeugdorkest deed mee tijdens de jeugd manifestatie van de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam. Tijdens deze gejureerde wedstrijd behaalde zij met maar liefst 84,00 punten een tweede plek op de ranglijst.

Nationale Taptoe JeugdShowmanifestatie, de uitslagen

Vóór aanvang van de voorstelling van de Nationale Taptoe treedt in het Voorprogramma een aantal jeugdorkesten op in het kader van de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie. Dit is een initiatief van de Stichting Nationale Taptoe met als doel jeugdorkesten meer bij de Nationale Taptoe te betrekken. In 2009 werd dit voor de eerste keer georganiseerd.

Open middag bij Adest Musica

Lijkt muziek maken jou leuk? Dat komt goed uit, want op zaterdag 4 oktober a.s. kun jij kennis komen maken met Drum- en Showband Adest Musica. Kom op deze middag alles te weten over muziek maken en marcheren in een echt muziekkorps!

DVS Katwijk organiseert instrumentenparade

Op zaterdag 11 oktober organiseert de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) een instrumentenparade in het clubgebouw aan de Ambachtsweg 2. Een leuke manier om gratis en zonder verplichtingen kennis te maken met de vereniging, de verschillende instrumenten en de muziekopleidingen van DVS. De organisatie van de instrumentenparade is in handen van de werkgroep Jeugd.

Nieuwe dirigent Jeugdband Adest Musica

De zomerperiode is inmiddels achter de rug, een nieuw schooljaar is vanstart. De muzikanten van Jeugdband Adest Musica sloten de vakantie af met een werkweekend in Ter Aar. Hierin maakte de muzikanten van de jeugdafdeling kennis met hun nieuwe dirigent, Matthijs Kruik. Hij volgt hiermee de voormalig muzikaal leider van de Jeugdband, Pascal Bakker, op.