Jong Haaglanden schittert in Ahoy

Op vrijdagavond 25 september j.l. heeft Jong Haaglanden, het jeugdorkest van Drumfanfare Haaglanden, een schitterend optreden verzorgd in Ahoy Rotterdam. Zij waren voor de derde keer op rij uitgenodigd om met dertien andere jeugdorkesten deel uit te maken van de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie. Een initiatief van de Stichting Nationale Taptoe met als doel jeugdorkesten meer bij de Nationale Taptoe te betrekken.

Jubal en Johan Friso Nederlandse kampioenen 2015

Jubal is zaterdag in eigen huis winnaar geworden van de DCN Finals. Het Dordtse korps pakte in het stadion van FC Dordrecht  de nationale titel in de Premier Class. Ruim 1500 toeschouwers trakteerden de Nederlands kampioen op een staande ovatie. Juliana uit Middelburg werd tweede. Jubal (81,20) won met ruim twee punten voorsprong op Juliana (79,00). Bijzonder was dat alle captions meegingen naar het Jubal Muziek Centrum. In de Open Class maakte de Federatieband zijn rentree.

Jong Beatrix wint goud in Duitsland

Jeugd drum corps Jong Beatrix heeft afgelopen weekend in Hameln het Open Duitse Kampioenschap gewonnen. Naast een super score sleepte de groep ook alle sectieprijzen in de wacht, zoals best percussion, best front ensemble en best visual.

Al maanden waren de leden van deze Hilversumse vereniging druk bezig met de voorbereidingen voor deze onvergetelijke reis. Zo hielpen de kinderen als parcourwachter tijdens de City Run, hielden ze een grootscheepse autowasactie, verzamelden ze honderden statiegeldflessen en deden allerhande klusjes.

Succesvolle promotiemiddag DVS

De Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) kan terugzien op een succesvolle promotiemiddag in het centrum van Katwijk aan Zee afgelopen zaterdag. Op deze winderige, maar gelukkig grotendeels droge middag, heeft het winkelend publiek kunnen genieten van optredens van het leerlingenorkest, de Junioren, Marchingband, Big Band Plus en pretband Wehnou. Tussendoor draaide het Rad van Avontuur overuren. Vele gelukkigen gingen naar huis met een prachtige prijs ter beschikking gesteld door ondernemers van Winkeliersvereniging Zeezijde en overige ondernemers in Katwijk en omgeving.

Festiviteiten rondom 60 jaar Sternse Slotlanders

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat in Franeker een drumband werd opgericht. Deze kreeg de naam “De Franeker Jeugd Drumband”, maar is later genoemd naar het eens zo prachtige slot op het Sjûkelan, “De Sternse Slotlanders”. Ze begonnen met blikken trommels en majorettes, maar tegenwoordig is er high performance instrumentarium en zijn er colorguards. Iets dat al die tijd nog niet is veranderd: qua muziek alleen maar slagwerk, gestemd en ongestemd. In dit jubileumjaar staan er enkele bijzondere momenten op het programma.

VIOS Mijdrecht leerlingen geslaagd voor HaFaBra examen

Afgelopen zaterdag deden 8 leerling van muziekvereniging VIOS uit Mijdrecht met succes HaFaBra examen bij Stichting Kunst Rond De Venen in Wilnis. Deze muziekschool heeft voor het afnemen van de examens een samenwerkingsverband met muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht. Onder het toeziend oog en luisterend oor van de examinatoren gingen de 8 jonge VIOS-muzikanten met een gezonde spanning op voor hun praktijkexamen A. Het theoretische deel hadden de jongelingen eerder dit jaar al met goed gevolg afgelegd.

Johan Friso wint in Leeuwarden

Johan Friso heeft bij de tweede DCN-contest in Leeuwarden de winst gepakt in de Junior Class. De Zeeuwen hadden de lange busreis naar het hoge Noorden allerminst in de benen zitten en legden een puike show op de grasmat.

Met een score van 70.40 liet Johan Friso grote concurrent Jong Jubal (67.40) achter zich. De Jong-Holland Junioren legden knap beslag op de derde plaats (61.70), voor Jong Beatrix (59.35). De Zwijndrechtenaren legden bovendien beslag op de Proud Talent Award, een speciale prijs die werd bejureerd door de Friese bond OMF.

Jeugdband Takostu wint eigen Jeugdfestival

Voor het eerst in de vier jaar dat muziekvereniging Takostu een Jeugdfestival organiseert, is de Takostu jeugd er in geslaagd om er met de hoofdprijs vandoor te gegaan. Deze editie waren er twee klasses waarin de jeugd tegen elkaar kon uitkomen. De Jeugdklasse voor ‘gevorderde’ jeugd, en een Kidsklasse voor de jongste groepen bij muziekverenigingen. Stiens is het eerste en enige festival met een Kidsklasse. In een spannende strijd won de jongste jeugd van het Kamper Trompetterkorps die Kidsklasse.

Sternse Kids behalen 2e prijs op Jeugdfestival Stiens

Vorig jaar deden de Sternse Kids voor de eerste keer gezamenlijk mee aan een wedstrijd. Zij deden dat toen op het Jeugdfestival met een marcherend optreden. Dit verliep zo goed dat ze dit jaar weer mee wilden doen maar dan met een showoptreden. Vele weken werd er dus geoefend op hun allereerste show “make a move”. Voordat het showtime was werd er op een parkeerplaatsje achteraf nog voor de laatste keer geoefend en toen waren ze er echt helemaal klaar voor.

KTK MusicKidz verovert 1e plaats Kids-Klasse in Stiens

Voor het eerst in hun geschiedenis hebben de KTK MusicKidz een festival gewonnen in de zogenaamde Kids-Klasse.
Na het bekendmaken van de winnaars explodeerden de meegereisde supporters en begeleiders om samen met de kidz de overwinning te vieren.

Na de fantastische overwinningen van het Jong Kamper Trompetter Korps en het Kamper Trompetter Korps, beide onderdelen werden de afgelopen weken Nederlands Kampioen Show, was het afgelopen zaterdag de beurt aan het nieuwste onderdeel binnen het KTK.