Open avond Jong Euroband met 21 inschrijvingen zeer succesvol

De onlangs gehouden open avond bij Jong Euroband in Rotterdam was dit jaar een groot succes. De verwachtingen waren weer hoog gespannen na de gehouden muziekworkshops op de basisscholen in de week hieraan voorafgaande. Zouden er eenzelfde aantal kinderen (10) binnen komen als het jaar hiervoor? Stiekem werd natuurlijk wel gehoopt op wat meer, maar de toestroom dit keer overtrof alle verwachtingen. Maar liefst 24 kinderen met hun ouders en soms ook broertje of zusje wisten repetitiegebouw Schalmei dit keer te vinden!

Leerlingen ESKA slagen voor muziekexamen

Op 5 november jl. waren een vijftal leden met enkele ouders naar Twello afgereisd omdat daar de landelijke theorie-examens van de KNMO(Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) werden afgenomen. Na intensief les te hebben gehad, waren allen goed voorbereid op deze toets. Het was even spannend tot de uitslag kwam, maar allen zijn geslaagd met cijfers tussen 7 en 8,5! We feliciteren Duncan, Dyonne, Jadon, Nevin en Bodil van harte en zijn er trots op dat ze zulke goede scores hebben weten te behalen!

Jong Kamper Trompetter Korps naar het Wereld Muziek Concours

Het Jong Kamper Trompetter Korps heeft van het Wereld Muziek Concours (WMC) het bericht ontvangen dat ze ingedeeld zijn voor deelname in het 2e weekend. Het Jong Kamper Trompetter Korps zal voor de tweede keer in haar historie deelnemen aan het WMC. Het toeval wil dat dit precies in het 50e jubileumjaar valt. Een bijzonder moment voor de jeugdafdeling van het Kamper Trompetter Korps en een beloning voor het succes van de afgelopen jaren. Het Jong KTK zal met haar show ‘City of Stars’ in Kerkrade aantreden.

Jong Oranje IJsselmuiden imponeert in Schiedam

Op zaterdag 5 november jl. is het Jong Oranje gelukt om tijdens het mars concours in Schiedam een grote indruk achter te laten bij de jury en deelnemers. Het jeugdorkest van Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden behaalde in de 4e divisie 90 punten voor hun marcherend optreden en behaalde hiermee een dikke eerste prijs met lof van de jury.

Mars Concours

Nieuwe instrumenten voor jeugd van Jubal

Dinsdagavond 1 november mocht showband Jubal Zwolle de eigen jeugdmuzikanten verblijden met 10 splinternieuwe trompetten. Later volgen nog meer nieuwe instrumenten. Door het succes van de Muzikidz-cursussen van de afgelopen jaren, kreeg showband Jubal Zwolle een tekort aan instrumenten. Met behulp van bijdragen van het Hervormd Weeshuis, de Stadkamer en het Prins Bernard Cultuurfonds kreeg Jubal onlangs voldoende mogelijkheden om het instrumentarium uit te breiden met 10 trompetten, 6 saxofoons, 4 dwarsfluiten en 4 trombones.

Kom Jong Oranje succes wensen!

Aanstaande zaterdag 5 november reist Jong Oranje IJsselmuiden al vroeg af richting Schiedam om deel te nemen aan het mars concours. Het wordt een spannende dag voor enkele jeugdleden zal het de eerste keer zijn dat ze meedoen en voor een aantal jeugdleden de afsluiting van hun carrière bij het jeugdorkest en gaan doorstromen naar het A-orkest van Oranje.
Zij komen uit in de 4e divisie en gaan samen met nog 2 orkesten strijden om de titel in deze divisie.

Voorbereiding

Open Dag K&G University

Muziekeducatie voor kinderen krijgt met verschillende landelijke initiatieven weer de aandacht die het verdient. De Leidse muziekvereniging K&G speelt hier goed op in, zij zijn sinds deze maand gestart met een heuse K&G University én hebben geïnvesteerd in professionele groepslessen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Inschrijving NK Jeugd 2017 in Vlissingen nu geopend

Na het fantastische succes van het NK Jeugd 2016 zijn de voorbereidingen voor het Open NK Jeugd 2017 in volle gang. Vele muzikanten en muziekliefhebbers zien nu al uit naar de komende editie welke zal plaatsvinden op zaterdag 27 mei 2017.

Jong Exempel dubbel in de prijzen in Enschede

Op zaterdag 08 oktober 2016 deed Jong Exempel uit Empel mee aan het show- & marchingconcours in Enschede. Maanden van voorbereiding wierpen haar vruchten af, want het jeugdorkest van de Empelse vereniging ging met een dubbele eerste prijs naar huis: Voor de mars met 88.83 punten en een individuele maitre prijs voor Jolijn Janssen.

DVS organiseert Instrumentenparade

De Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) organiseert op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 12.30 uur de Instrumentenparade in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Door het volgen van workshops gaan kinderen op ontdekkingstocht door de wereld van muziek (leren) maken. De organisatie van de Instrumentenparade is in handen van de werkgroep Jeugd.