Jeugd uit Urk in voorbereiding: Discipline, binding en plezier!

Afgelopen drie dagen zijn het Jeugd- en Kidskorps van Showband Urk op instructiekamp geweest in de buurt van Hellendoorn. De korpsen hebben hard gewerkt aan hun nieuwe show, die ze voor het eerst zullen laten zien tijdens het Jeugdfestival in Stiens. Naast het harde werk was er voldoende tijd voor leuke activiteiten als een bosspeurtocht, bonte avond en een heuse mudrun.

De avonturen van de vereniging zijn te volgen op hun Facebook pagina: www.facebook.com/showband.
 

Gendt: Onverklaarbaar ...

Er was eens...  in een idyllisch plaatsje, hier heel, heel dicht bij in ons eigen Nederland. Vlak bij de Duitse grens, daar waar het leven nog even gemoedelijk voortkabbelt als de meanderende Waal. Daar in de Gelderse heerlijkheid Gendt, waar al jaren een sprankelend showkorps genaamd "Jong Sebastianus" met veel plezier de sterren van de hemel speelt. Daar is het, waar er steeds meer onverklaarbare dingen worden waargenomen!

Jorrit Fredrix maakt de blitz op Gala middelbareschool in Brunssum

Afgelopen donderdag 20 april liet Jorrit Fredrix van Showband Corio op een uiterst originele manier zien dat het supercool is om lid te zijn van een showband. Jorrit had op die avond namelijk zijn gala ter gelegenheid van de afsluiting van zijn middelbare schoolcarrière in zalencomplex d’r Brikke Oave in Brunssum.

Groots muziekfestival bij Jong Euroband

Op zaterdag 27 mei a.s. zal het verenigingsgebouw van de Euroband in Rotterdam het decor zijn van een schitterend muzikaal spektakel. Maar liefst 8 jeugdmuziekkorpsen zullen dan in de grote zaal van de Schalmei hun kunnen tonen in een voor Rotterdam uniek muzikaal festijn.

De jeugdkorpsen nemen allemaal deel aan het samenwerkingsverband JKO, waarin ook Jong Euroband participeert. Een speciale werkgroep vanuit Jong Euroband zal het festival organiseren.

Jong Jubal viert 85-jarig jubileum met groots jubileumfeest

Jong Jubal bestaat in 2017 85 jaar, en dat wordt natuurlijk gevierd! Wij geven een jubileumfeest, en wat voor een! Want wat is leuker dan je jubileum vieren samen met Jong Beatrix, Johan Friso en Jong-Holland Junioren?

Music Kids Experience XXL 2017, Wat leuk is moet je vaker doen !

Op zaterdagmiddag 8 april a.s. (start om 13.30 uur) organiseert Advendo voor de tweede keer de gratis openbare workshop/clinic Music Kids Experience XXL in de Sneeker Sporthal aan de Van Giffenstraat in Sneek. Tijdens de vorige editie in 2016 hebben ruim 100 kinderen op super vette wijze kennis gemaakt met de wereld van muziek en dans.

JeugdFestival Stiens verlengt inschrijfperiode

In Stiens staat voor de zesde keer het JeugdFestival op de agenda. Op zaterdag 24 juni zullen tot nu toe 11 jeugdkorpsen zich presenteren aan het publiek en de jury. Omdat onlangs het JeugdFestival in Vlissingen (NJF) is gecanceled is de inschrijving voor Stiens verlengt tot uiterlijk 15 mei. Op het programma staan inmiddels “vaste” deelnemers die jaarlijks terug komen. Ook melden zich weer nieuwe gasten, en dat is goed om te zien. Iedereen is welkom in Stiens.

Groot succes voor het Jong KTK bij WGI Almere

Afgelopen zaterdag was het voor de slagwerkers van het Jong KTK zover: De WGI Regionals Indoor Percussion wedstrijden in Almere. Met hun show ‘Promise’ hebben de slagwerkers van het Jong Kamper Trompetter Korps afgelopen zaterdag een veelbelovend debuut gemaakt.

Showband Bernhard naar het Wereld Muziek festival voor jeugdkorpsen in Zürich

Het jaar 2017 wordt een enerverend jaar voor de muzikanten van de Christelijke Muziek- & Showband Bernhard uit Amersfoort. Dit jaar wordt er de nieuwe show “It’s all about time” ingestudeerd met het thema “Tijd” ofwel, alles draait om de tijd. De jeugdige muzikanten uit de keistad Amersfoort hebben de afgelopen tijd al hard gestudeerd op de muziek. Rob Balfoort heeft de muzikale arrangementen gemaakt. Het is muziek op maat, exact geschreven op de bezetting van Bernhard.

Jong St. Sebastianus viert carnaval in Keulen

Jong St. Sebastianus uit Gendt reist met de carnaval naar Keulen om deel te nemen in een optocht. Met het lied give me everything tonight zullen ze aankomende zondag live te zien zijn op Duitse zender WDR. Na het succes van vorig jaar, tijdens de carnavalsoptocht in Mönchengladbach, heeft Jong St. Sebastianus dit jaar een uitnodiging mogen ontvangen om de carnavalsoptocht van aanstaande zondag 26 februari in Keulen te mogen opvrolijken met muzikale klanken.