MusicKidz live show

Ze zijn er klaar voor. Jill, Joelle, Romy, Hugo, Lucas en Chris. Deze VIOS MusicKidz van seizoen 2016-2017 laten op 17 februari vanaf 19:00 uur van zich horen in clubgebouw De Notenkraker aan de Windmolen 77 in Mijdrecht.

Afgelopen vrijdag werden tijdens de laatste les voor het live optreden, nog even wat laatste puntjes op de i gezet. De opkomst, de optredens, het blaas- en slagwerk, alles werd nog even geoefend. En, we mogen stellen dat ze er klaar voor zijn. Dus dat wordt vrijdagavond vanaf 7 uur genieten bij VIOS.

Jong Kamper Trompetter Korps neemt deel aan Indoor Percussion

De absolute top van de Nederlandse Indoor Percussion groepen, een sfeervolle ambiance en bijzondere optredens. Dat zijn de ingrediënten van de WGI Regional wedstrijden in Almere. Het jong KTK zal op zaterdag 25 februari 2017 voor eerst te zien zijn binnen het Indoor Percussion circuit.

Jong Oranje Nederlands Kampioen Mars (4e div.)

Tijdens het Nederlands Kampioenschap mars georganiseerd door de KNMO, afgelopen zaterdag 21 januari, heeft Jong Oranje de titel op de mars gewonnen in de 4e divisie. Met een score van 89,17 punten lieten zij de concurrentie ver achter zich en mag zich dan ook Nederlands Kampioen op de mars van deze divisie noemen.

6e JeugdFestival Stiens op 24 juni 2017

Op zaterdag 24 juni 2017 organiseert Muziekvereniging Takostu uit Stiens voor de zesde keer het JeugdFestival Stiens. Na vijf achtereenvolgende edities zal ook in 2017 het kunstgrasveld voor het Stienser clubgebouw het toneel zijn van wedstrijden in de jeugd-, basis- én kidsklasse. De inschrijving is opengesteld en de eerste aanmeldingen zijn zelfs al binnen. Voor jeugdbands en instructie is dit een uitgelezen kans ervaring op te doen. Alleen al om een wedstrijddag te beleven en te ervaren is voor jeugd belangrijk. Inschrijven dus!

Ook dit jaar weer een WinterBattle bij Jong Euroband

Na het grote succes van de eerste editie vorig jaar kon het natuurlijk niet uitblijven. Daarom organiseert Jong Euroband ook dit jaar weer een muzikale winterbattle in de Schalmei.

Op dinsdagavond 20 december a.s. is het weer zover en is de grote zaal van de Schalmei wederom het strijdtoneel voor de battle. De zaal zal in winterse- en kerstsferen worden aangekleed en daarmee een sfeervolle ambiance zijn voor de optredende teams.

Open avond Jong Euroband met 21 inschrijvingen zeer succesvol

De onlangs gehouden open avond bij Jong Euroband in Rotterdam was dit jaar een groot succes. De verwachtingen waren weer hoog gespannen na de gehouden muziekworkshops op de basisscholen in de week hieraan voorafgaande. Zouden er eenzelfde aantal kinderen (10) binnen komen als het jaar hiervoor? Stiekem werd natuurlijk wel gehoopt op wat meer, maar de toestroom dit keer overtrof alle verwachtingen. Maar liefst 24 kinderen met hun ouders en soms ook broertje of zusje wisten repetitiegebouw Schalmei dit keer te vinden!

Leerlingen ESKA slagen voor muziekexamen

Op 5 november jl. waren een vijftal leden met enkele ouders naar Twello afgereisd omdat daar de landelijke theorie-examens van de KNMO(Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) werden afgenomen. Na intensief les te hebben gehad, waren allen goed voorbereid op deze toets. Het was even spannend tot de uitslag kwam, maar allen zijn geslaagd met cijfers tussen 7 en 8,5! We feliciteren Duncan, Dyonne, Jadon, Nevin en Bodil van harte en zijn er trots op dat ze zulke goede scores hebben weten te behalen!

Jong Kamper Trompetter Korps naar het Wereld Muziek Concours

Het Jong Kamper Trompetter Korps heeft van het Wereld Muziek Concours (WMC) het bericht ontvangen dat ze ingedeeld zijn voor deelname in het 2e weekend. Het Jong Kamper Trompetter Korps zal voor de tweede keer in haar historie deelnemen aan het WMC. Het toeval wil dat dit precies in het 50e jubileumjaar valt. Een bijzonder moment voor de jeugdafdeling van het Kamper Trompetter Korps en een beloning voor het succes van de afgelopen jaren. Het Jong KTK zal met haar show ‘City of Stars’ in Kerkrade aantreden.

Jong Oranje IJsselmuiden imponeert in Schiedam

Op zaterdag 5 november jl. is het Jong Oranje gelukt om tijdens het mars concours in Schiedam een grote indruk achter te laten bij de jury en deelnemers. Het jeugdorkest van Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden behaalde in de 4e divisie 90 punten voor hun marcherend optreden en behaalde hiermee een dikke eerste prijs met lof van de jury.

Mars Concours

Nieuwe instrumenten voor jeugd van Jubal

Dinsdagavond 1 november mocht showband Jubal Zwolle de eigen jeugdmuzikanten verblijden met 10 splinternieuwe trompetten. Later volgen nog meer nieuwe instrumenten. Door het succes van de Muzikidz-cursussen van de afgelopen jaren, kreeg showband Jubal Zwolle een tekort aan instrumenten. Met behulp van bijdragen van het Hervormd Weeshuis, de Stadkamer en het Prins Bernard Cultuurfonds kreeg Jubal onlangs voldoende mogelijkheden om het instrumentarium uit te breiden met 10 trompetten, 6 saxofoons, 4 dwarsfluiten en 4 trombones.