Aftellen naar 3e jeugdtaptoe van Jong Euroband

Het voorjaar is nu goed begonnen en dus komt ook de derde editie van de jeugdtaptoe van Jong Euroband steeds dichterbij. Op zaterdag 23 mei a.s. is het weer zover: de jeugdtaptoe met streetparade in Rotterdam Charlois gaat weer draaien. De hele organisatie is weer rondgekomen, van de vergunning tot en met de locatie en de financiën.

Jubal Zwolle stelt kinderraad in

Sinds zaterdag 18 april heeft showband Jubal Zwolle een eigen kinderraad. Dit is een manier om de jeugd te betrekken bij de vereniging en hen kwaliteiten en vaardigheden bij te brengen die later weer van pas kunnen komen.

De eerste kinderraad
Tijdens de Showcase (de traditionele seizoensopener van Jubal Zwolle) op zaterdag 18 april, is de allereerste kinderraad ingesteld. Drie jeugdleden van Jong Jubal zijn hierbij gekozen om een jaar lang ideeën ter verbetering van de showband aan te dragen en voorstellen bespreekbaar te maken in het bestuur.

Jong en oud samen tijdens Palmpasen

Jong St. Sebastianus bracht tijdens Palmpasen een serenade in het verzorgingshuis St. Jozef in Gendt. Het was op de zondagochtend van Palmpasen al luid door het dorp te horen. Jong St. Sebastianus was onderweg om kinderen op te halen. Alle kinderen stonden al klaar met prachtig versierde Palmpaasstokken met daar boven op een 'broodhaantje'.

Geslaagde voorspeelmiddag Jong Sint Sebastianus trekt 110 toeschouwers

De geslaagde voorspeelmiddag van Sint Sebastianus trok veel publiek. Op zaterdag 28 maart werd de voorspeelmiddag gehouden bij café De Klok. In totaal waren er 110 mensen en 41 leerlingen die hun kunsten lieten zien en horen.

Juryteam NK Jeugd wijkt af van Nationaal Reglement Show

Het juryteam voor de jubileum-editie van het NJF is bekend. In Vlissingen zullen de verrichtingen van de korpsen tijdens het Nederlands Kampioenschap worden beoordeeld door de juryleden: R. Balfoort, P. Doop, R. van Dijke, R. Overvliet en K. Vossenberg.

In afwijking tot het gestelde in het Nationaal Reglement Show 2015, artikel 06, 07 en 08 verleent de KNMO doelgroep SMP dispensatie aan de organisatie van het NK voor Jeugdkorpsen 2015 om de beoordeling uit te voeren met een juryteam bestaande uit 5 personen en de rubrieken en captions aan te passen.

Takostu organiseert JeugdFestival Stiens

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert Muziekvereniging Takostu uit Stiens voor de vierde keer het jeugdfestival Stiens. Na drie succesvolle edities zal ook in 2015 het kunstgrasveld voor het Stienser clubgebouw het toneel zijn van wedstrijden in de jeugd-, basis- en kidsklasse. De inschrijving is opengesteld en de uitnodigingen zijn naar eerdere deelnemers verstuurd. Voor jeugdbands en instructie is dit een uitgelezen kans ervaring op te doen. Alleen al om een wedstrijddag te beleven en te ervaren is voor jeugd belangrijk. Inschrijven dus!

VIOS MusicKidz geslaagd

De VIOS MusicKidz seizoen 2014-2015 is helaas weer voorbij. Zes coole meiden hebben van de juffen Marinda en Esther op de vrijdagavond 20 leuke lessen gehad waarin ze veel hebben geleerd over muziek en muziek maken. MusicKidz is al een aantal jaren hét succesvolle gratis opleidingsprogramma van VIOS waarin kinderen vanaf 6 jaar kennis maken met muziek, het notenschrift en (de werking van) mu-ziekinstrumenten.

Gezamenlijke studiedag voor opleidingsorkesten Wilsum, 't Harde en Hasselt

Als men lid wordt van een muziekvereniging, is het leren bespelen van een instrument het eerste waar men mee begint. Maar als je dit eenmaal een beetje onder de knie hebt, is het ook hard nodig om dit instrument te bespelen in groepsverband. Met andere woorden: "Hoe gebruik ik mijn instrument in een orkest?". Om hiermee te kunnen oefenen hebben veel muziekverenigingen een jeugd- of opleidingsorkest. Ook het Chr. fanfarekorps Irene uit Hasselt, heeft zo'n orkest.

Slagwerkers Jong Exempel starten actie voor nieuwe trommels

Ooit waren ze mooi wit: de trommels van Jong Exempel. Maar na jaren van intensief gebruik binnen en buiten, bij zonneschijn en regen zijn ze vergeeld. De vellen zijn op en de snarenmat zijn in slechte staat. Daarom is het tijd om de verouderde trommels van de 8 jonge slagwerkers te vervangen met een gloednieuwe snaretromlijn.

Jong Euroband gaat tweede lustrumjaar in

Jeugdorkest “Jong Euroband” uit Rotterdam gaat met 2015 een interessant en uitdagend jaar in. Er staan allerlei activiteiten en evenementen op het programma waar de jongens en meisjes met belangstelling naar uitkijken! Zo is het dit jaar 10 jaar geleden dat de Euroband is gestart met de jeugdafdeling. Bij dit tweede lustrum zal in oktober van dit jaar (de maand van de oprichting) uitgebreid worden stilgestaan. Zo zijn bijvoorbeeld al voorbereidingen gaande voor een gezellige muziekdag in de Schalmei op zaterdag 3 oktober.