Jeugd Play Inn Rheden (verslag)

Korpsmuziek plaatste vorige week al het volgende bericht: Op 9 november 2013 vindt de 4e editie van Play Inn & Jeugd Taptoe Rheden plaats. In navolging van de succesedities van 2006, 2008 en 2010 heeft het bestuur van de Mars & Showband Rheden besloten om deze grootse jeugdhappening in 2013 opnieuw te organiseren. Vanuit heel Nederland komen meer dan 200 kinderen, in de leeftijd van 7-16 jaar, naar Rheden om muziek te maken met elkaar. Dit jaar komen de muzikanten vanuit Rheden, Dieren, Schiedam, Groessen, Rotterdam , Scheveningen, IJsselmuiden en Wezep.

Circus op de Kazerne daverend succes!

Afgelopen zaterdag kleurde het clubhuis van de Jong Flora Band zwart, rood en goud; de kleuren van de band, de kleuren van het circus. De jonge muzikanten en tientallen vrijwilligers hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om een prachtig evenement neer te zetten. En met succes!

NK 2013 Junior Class

Het blijft Nederland... Is het Nederlands Kampioenschap Drum Corps in het ene jaar één grote onweerswolk, het andere jaar een fantastische nazomer-dag, nu was het vooral een grote onzekerheid wat het weer ons ging brengen. Hoe mooi is het dan om te ervaren dat alle nattigheid in de ochtend naar beneden klettert, om als contrast de middag en de avond lekker droog te houden.

Tijdens de NK 2013 Junior Class kwamen Confetti, Jong-Holland Junioren, Jong Beatrix, Johan Friso en Jong Jubal tegen elkaar uit in Dordrecht.

Jeugd Taptoe Delft 2013 (verslag)

Je kunt alles organiseren, behalve het weer. Na 17 relatief droge jaren is helaas de 18e editie van de jeugdtaptoe wat natter dan gebruikelijk, maar dit mag vooral de pret niet drukken. Zo’n 250 kinderen uit heel Nederland zijn rond de klok van 12 in het clubgebouw van de Chr. Showorkesten Excelsior uit Delft om deel te nemen aan de jaarlijkse jeugdtaptoe. Een feestelijke editie dit jaar, aangezien de gastheer dit jaar 60 jaar bestaat.

Verslag, 2e editie van Jeugd Festival Stiens

Op zaterdag 22 juni was er de tweede editie van het Jeugd Festival in Stiens. Tijdens dit festival kunnen jeugdkorpsen zich met elkaar meten in de jeugdklasse of in de basisklasse. Dit jaar waren er 9 aanmeldingen, van wie er een aantal vorig jaar ook al mee hadden gedaan. Zo was titelverdediger Jong Pasveer weer aanwezig, maar waren ook CMV Hosannah, Jeugdband Sternse Slotlanders , SWJK, Jong Jubal uit Zwolle en natuurlijk ook de Jeugdband van Takostu present. Nieuwe deelnemers waren de Music Kids van Advendo, Jeugdkorps Showband Urk en Showband Jong KDO.

Jong Flora Band 2e op Nederlands Kampioenschap Jeugdkorpsen

Afgelopen zaterdag, 1 juni, nam de Jong Flora Band deel aan de Nederlands Kampioenschappen voor Jeugdkorpsen in Vlissingen. Een spannende dag voor de jonge muzikanten. Een bus vol opgewonden en enthousiaste jeugdleden vertrok al vroeg richting Zeeland. Het Rijnsburgse jeugdkorps had zich voor het kampioenschap ingeschreven op het onderdeel 'mars'. Na een voorspoedige reis, werden de uniformen aangetrokken en kon het inspelen beginnen.

JeugdTaptoe Jong Euroband: Muziek, Show, Zon én Droog!

Geholpen door onverwachte zonnige én droge weersomstandigheden is de tweede editie van de jeugdtaptoe van Jong Euroband op zaterdag 25 mei jl. weer een grandioos succes geworden. Hierdoor kon de streetparade gewoon doorgaan en kon ook de taptoe zoals gepland gewoon buiten afgewerkt worden. Het werd weer een prachtig feest in Rotterdam Zuid!

Junioren DVS in kindercarnavalsoptocht ‘Kokkerhout’

Op zaterdag 9 februari hadden de junioren van DVS hun eerste optreden van 2013. Zij liepen mee in de kinderoptocht der Babyfaaten in Noordwijkerhout, alias Kokkerhout. Om precies elf over tien ’s morgens gaven Prins Charming en Prinses Esmeralda het startsein voor de kleurrijke kindercarnavalsoptocht.

Jong Jubal DCE European Champions Junior Class 2012

Jong Jubal is vandaag in het Parkstadstadion in Kerkrade Kampioen geworden van de Junior Class. Daarmee zijn ze tevens DCE European Champion Junior Class 2012. Hieronder het verslag van hun optreden, live geschreven door Matthijs van Houten, Korpsmuziek.nl

Succesvol 1e Jeugdfestival Stiens

Voor de eerste keer organiseerde Muziekvereniging Takostu Stiens een jeugdfestival. Op 23 juni presenteerde acht jeugdkorpsen zich op het naast het clubgebouw gelegen kunstgrasveld voor de jury en publiek. Het weer deed goed mee, veel zon, misschien wat te veel wind maar gelukkig de hele dag droog en veel zon.