Geslaagd leerlingenconcert Rotterdam aan Zee

Harmonievereniging Rotterdam aan Zee uit Hoek van Holland heeft een groot aantal leerlingen dat les krijgt op verschillende instrumenten. Afgelopen zaterdag waren veel van hen te beluisteren tijdens een leerlingenconcert in de foyer van LCC De Hoekstee. Een gevarieerde en muzikale avond.

Jubileum jeugdtaptoe Jong Euroband: één groot feest

Zaterdag 23 mei jl. was het weer zover: de derde jeugdtaptoe van Jong Euroband werd gehouden op de inmiddels bekende en traditionele plaats aan de Asterlo in Rotterdam Charlois. En ook dit keer werd het weer één groot feest! Een bijzondere editie in dit jubileumjaar van Jong Euroband: de jeugdafdeling bestaat nl. 10 jaar! Naast enkele collega jeugd muziekkorpsen van Jong Euroband werd er ook deelgenomen door de twirlgroep Liberté en de Brassband van de brassbandschool van de SKVR.

Jong Beatrix geeft sprookjesachtig optreden in Efteling

Afgelopen vrijdag heeft de Hilversumse mars- en showband Jong Beatrix twee optredens gegeven in de Efteling. Ondanks het regenachtige weer, was het toch een gezellige drukte in het park. Tijdens de parade werd het jongeren korps gretig bewonderd en op de film gezet. Onder de vleugels van de grote vogel van de attractie Vogelrok gaf Jong Beatrix ook nog een wervelende show.

Geslaagd JeugdFestival in Stiens

Op 21 juni stond het Friese Stiens bol van de Drum- Show & Marsmuziek. In de avond de jaarlijkse Taptoe en overdag werd voor de derde maal het JeugdFestival Stiens georganiseerd door muziekvereniging Takostu. Al vroeg in de ochtend waren de vrijwilligers van de vereniging druk in de weer om het festival terrein in te richten op- en rond het kunstgrasveld voor het verenigingsgebouw. Rond 10.00 uur druppelen de deelnemende verenigingen binnen, ook de jury, de speaker en de pers werden door de organisatie ontvangen in het clubgebouw.

Jeugd Play Inn Rheden (verslag)

Korpsmuziek plaatste vorige week al het volgende bericht: Op 9 november 2013 vindt de 4e editie van Play Inn & Jeugd Taptoe Rheden plaats. In navolging van de succesedities van 2006, 2008 en 2010 heeft het bestuur van de Mars & Showband Rheden besloten om deze grootse jeugdhappening in 2013 opnieuw te organiseren. Vanuit heel Nederland komen meer dan 200 kinderen, in de leeftijd van 7-16 jaar, naar Rheden om muziek te maken met elkaar. Dit jaar komen de muzikanten vanuit Rheden, Dieren, Schiedam, Groessen, Rotterdam , Scheveningen, IJsselmuiden en Wezep.

Circus op de Kazerne daverend succes!

Afgelopen zaterdag kleurde het clubhuis van de Jong Flora Band zwart, rood en goud; de kleuren van de band, de kleuren van het circus. De jonge muzikanten en tientallen vrijwilligers hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om een prachtig evenement neer te zetten. En met succes!

NK 2013 Junior Class

Het blijft Nederland... Is het Nederlands Kampioenschap Drum Corps in het ene jaar één grote onweerswolk, het andere jaar een fantastische nazomer-dag, nu was het vooral een grote onzekerheid wat het weer ons ging brengen. Hoe mooi is het dan om te ervaren dat alle nattigheid in de ochtend naar beneden klettert, om als contrast de middag en de avond lekker droog te houden.

Tijdens de NK 2013 Junior Class kwamen Confetti, Jong-Holland Junioren, Jong Beatrix, Johan Friso en Jong Jubal tegen elkaar uit in Dordrecht.

Jeugd Taptoe Delft 2013 (verslag)

Je kunt alles organiseren, behalve het weer. Na 17 relatief droge jaren is helaas de 18e editie van de jeugdtaptoe wat natter dan gebruikelijk, maar dit mag vooral de pret niet drukken. Zo’n 250 kinderen uit heel Nederland zijn rond de klok van 12 in het clubgebouw van de Chr. Showorkesten Excelsior uit Delft om deel te nemen aan de jaarlijkse jeugdtaptoe. Een feestelijke editie dit jaar, aangezien de gastheer dit jaar 60 jaar bestaat.

Verslag, 2e editie van Jeugd Festival Stiens

Op zaterdag 22 juni was er de tweede editie van het Jeugd Festival in Stiens. Tijdens dit festival kunnen jeugdkorpsen zich met elkaar meten in de jeugdklasse of in de basisklasse. Dit jaar waren er 9 aanmeldingen, van wie er een aantal vorig jaar ook al mee hadden gedaan. Zo was titelverdediger Jong Pasveer weer aanwezig, maar waren ook CMV Hosannah, Jeugdband Sternse Slotlanders , SWJK, Jong Jubal uit Zwolle en natuurlijk ook de Jeugdband van Takostu present. Nieuwe deelnemers waren de Music Kids van Advendo, Jeugdkorps Showband Urk en Showband Jong KDO.

Jong Flora Band 2e op Nederlands Kampioenschap Jeugdkorpsen

Afgelopen zaterdag, 1 juni, nam de Jong Flora Band deel aan de Nederlands Kampioenschappen voor Jeugdkorpsen in Vlissingen. Een spannende dag voor de jonge muzikanten. Een bus vol opgewonden en enthousiaste jeugdleden vertrok al vroeg richting Zeeland. Het Rijnsburgse jeugdkorps had zich voor het kampioenschap ingeschreven op het onderdeel 'mars'. Na een voorspoedige reis, werden de uniformen aangetrokken en kon het inspelen beginnen.