Nationaal Show Congres 2010

Het seizoen voor de drum- en showfanfares loopt ten einde. Nog met een paar taptoes te gaan de clubs weer naar binnen om zich voor te bereiden op volgend jaar. Dit is tevens de tijd voor Het Nationaal Show Congres 2010 (NSC).

Het NSC 2010 kent weer vele interessante onderwerpen welke we de komende weken zullen bekendmaken. Vorig jaar stond het NSC in het teken van Imago en dat trok vele bezoekers. Dit jaar is het thema vooruitkijken. De sector is in beweging en de wereld om de sector heen ook.

De beoogde fusie tussen de Landelijke Muziekorganisaties is helaas gestrand maar is dan het einde van de synergie die men wilde bereiken? We zullen er wellicht wat van horen op het komende congres.

Het WMC bestaat volgend jaar 60 jaar en dat gaat ze vieren. Het WMC heeft voor de showbands wat in petto en dat zullen ze uit de doeken doen op het NSC. Tevens gaat het WMC iets vertellen over een pilot met een vernieuwd showreglement voor 2013. Dit is een sessie waar uw instructeurs bij willen zijn want vele showbands zijn nu al aan het nadenken over het WMC 2013.

Dit zijn zomaar twee onderwerpen uit een hele reeks gericht op de toekomst. Het ShowKorps Overleg(SKO) is voornemens een sessie te houden en natuurlijk zal ook het "Lagerhuis" niet ontbreken. De komende weken gaan we de verschillende sessies voorstellen en toelichten. Belangrijk is natuurlijk dat u de datum vrijhoudt. Deze datum is vorig jaar al bekend gemaakt dus er is geen reden om er niet te zijn.

Net NSC is HET congres voor de showbands in Nederland. Het is het grootste congres voor de sector Show in Europa. Vorig jaar bezochten meer dan 130 mensen dit congres en waardeerden het congres met een dikke voldoende.

Datum: 20 november 2010
Aanvang: 12.30 uur zaal open
13.00 aanvang NSC 2010
Einde: 17.30 uur
Lokatie: Van der Valk Hotel Schiphol A4 (ringweg A4/A10)

Het congres wordt georganiseerd door Kunstfactor en is gratis toegankelijk. We verzoeken u wel in te schrijven. Inschrijven kunt u als volgt:

Stuur een email naar m [dot] hess [at] kunstfactor [dot] nl (M. Hess) en vermeldt in uw email de volgende gegevens:
• Naam vereniging
• Plaats vereniging
• Naam deelnemer
• Functie deelnemer: Bestuurslid/Instructeur/Commissielid/Lid
• Emailadres deelnemer

Indien u geen lid bent van een vereniging maar wel interesse hebt in dit congres bent u natuurlijk ook van harte welkom. Vermeldt u dan in de email:
• Naam organisatie (indien u komt namens een organisatie)
• Naam deelnemer
• Functie deelnemer(indien van toepassing)
• Emailadres deelnemer

Tot ziens op het NSC 2010.
Zorg dat u erbij bent!