Jong Excelsior Delft

Het Jeugdkorps van de Chr. Showorkesten Excelsior Delft is opgericht op 13 mei 1953 en draagt de naam Showkorps Jong Excelsior Delft. In haar inmiddels 56-jarig bestaan heeft Showkorps Jong Excelsior Delft, zowel in Nederland als in het buitenland, al een goede naam als jeugdkorps opgebouwd. 

Door de overgang van enkele jeugdleden naar het seniorenorkest en als gevolg van een terugloop in het aantal aanmeldingen, is begin 2007 besloten Showkorps Jong Excelsior Delft tijdelijk terug te trekken uit de actieve medewerking aan taptoe, parades en ander evenementen, echter… 

Na afwezigheid van 1,5 jaar is Showkorps Jong Excelsior weer helemaal terug en presenteerde het korps zichzelf tijdens de Streetparade in Delft op 13 september 2008. Het korps, onder leiding van tambour-maître Eline van der Borg, verzorgde een prachtig optreden in geheel nieuwe uniformen en met grotendeels nieuwe instrumenten.  

Dit jonge korps, ontstaan uit het succesvolle Music Kids project dat begin 2007 is gestart, wordt gevormd door circa 35 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 16 jaar en bestaat uit een uitgebreide slagwerk-, trompet-, fluit-, trombone-, bariton en saxofoonsectie.

Deze groep zal overigens in de loop van dit en volgend jaar verder uitgebreid worden met nog eens minimaal 15 kinderen, die momenteel nog in opleiding zijn. 

Door de veelzijdigheid aan instrumenten én het enthousiasme van haar leden weet Showkorps Jong Excelsior Delft dit in haar optredens te vertalen met goed in het gehoor liggende muziek.  

Wij hopen u daarom binnenkort weer terug te zien bij een taptoe, parade of ander evenement, waar wij wat ons betreft weer veel aan zullen gaan deelnemen. 

City: 
Delft
Jaar: 2013
Wedstrijd Division Punten Rank Jaarsorteerpictogram
NK Jeugd Marswedstrijden 80.75 6 2013
Jaar: 2012
Wedstrijd Division Punten Rank Jaarsorteerpictogram
NK Jeugd Marswedstrijden 82.56 4 2012