Show- & Marchingband Kunst & Genoegen onderdeel van filmproductie

Op 29 november a.s. zullen de muzikanten van de SMB van K&G onderdeel zijn tijdens een opnamedag van de film “de Held”. Het boek van schrijfster Jessica Durlacher wordt verfilmd met diverse bekende Nederlandse actrices en acteurs, zoals o.a. Monic Hendrickx, Susan Visser, Daan Schuurmans en Thijs Boermans.

De voorbereidingen zijn al in volle gang, en de details worden nog uitgewerkt. De muzikanten van K&G zullen het ceremoniële gedeelte muzikaal en visueel voor hun rekening nemen. Het gaat hierbij om de “graduation” van kadetten van de United States Marines Corps, die na een “bootcamp” van 13 weken hun bevordering krijgen tot officieel marinier. Daarnaast zullen diverse muzikanten ook figureren in een peloton van figuranten verkleed als US Marines.

De keuze voor deelname is op K&G gevallen vanwege hun uniform wat afgeleid is van het USMC en hun exercitie en muzikale vaardigheden. De “graduation”, is de ceremoniële bevordering, en is een onderdeel van de opleiding (bootcamp) van een lid van de US Marines. Onder begeleiding van de klanken van traditionele marsen zoals Marines Hymne, Semper Fidelis en Washington Post zullen de diverse pelotons over het plein marcheren muzikaal begeleid door K&G, precies zoals men in Amerika, o.a. Parris Island, doen.

Het wordt een drukke dag voor de muzikanten, maar wel een leuk moment om het bijzonder succesvolle jaar 2015 af te sluiten