Showband Juliana Amersfoort

De Chr. Muziek- en Showband Juliana heeft vier maal in het hoofdprogramma van de Nationale Taptoe Breda opgetreden tussen alle Nederlandse Militaire beroepsorkesten. Tweemaal werd er een gouden medaille behaald op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, in 2009 werd met 92.47 punten zelfs de 6e plaats in de ranglijst behaald op de mars. Inmiddels heeft Juliana al vier keer deelgenomen aan het grote Defilé in Den Haag op Nationale Veteranendag.

Juliana kan zich met recht een waardig ambassadeur van Amersfoort noemen. De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland.
Naast veel presentaties tijdens taptoes is Juliana ook in staat goed voor de dag te komen op het concertpodium waarbij de samenwerking met een artiest of solist niet wordt geschuwd. In het recente verleden heeft Juliana opgetreden met bekende artiesten als Harry Slinger en Jan Vayne, maar ook met solotrompettist Olaf Schipper. Daarnaast wordt regelmatig samen gespeeld met koren of andere orkesten.De muzikanten van Juliana brengen op de taptoevelden twee shows en kunnen daarvoor kiezen uit twee verschillende, stijlvolle, uniformen.
De Chr. Muziek- en Showband Bernhard is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de top-jeugdkorpsen van Nederland en is een graag geziene gast op taptoes en festivals.Met haar 38 jeugdige muzikanten in de leeftijd van 9 tot 16 jaar weet Bernhard tijdens haar optredens jeugdig enthousiasme met goed in het gehoor liggende muziek en veel beweging te combineren. Daarmee wordt zowel binnen als over de landsgrenzen erg veel succes geoogst. Zo trad Bernhard op 28 augustus 1999 voor de 3e maal in haar bestaan in het voorprogramma van de Nationale Taptoe Breda op.
Concertorkest Willem III is het derde orkest van onze vereniging en bestaat sinds januari 2009. Naast de beide showbands, die veelvuldig op taptoes te zien zijn, is dit een zitorkest. De leden zijn (bijna)allemaal oud Juliana-muzikanten die er nu voor hebben gekozen om niet meer deel te nemen aan de “loopoptredens”. Het orkest is toegankelijk voor oudleden vanaf 40 jaar(mannen) of 35 jaar(vrouwen).

City: 
Amersfoort
E-mailadres: 
secretaris [at] juliana-amersfoort [dot] nl
Jaar: 2013
Wedstrijd Division Punten Rank Jaarsorteerpictogram
WMC Show First Division 85.25 6 2013
Jaar: 2009
Wedstrijd Division Punten Rank Jaarsorteerpictogram
WMC Marswedstrijden Wereld Divisie 92.47 6 2009
Jaar: 1997
Wedstrijd Division Punten Rank Jaarsorteerpictogram
WMC Mars Star Division 82.7 4 1997