CGN gaat fors investeren in Individuals & Ensembles

De Color Guard Nederland Individuals & Ensembles 2012 moeten groter en beter worden dan de voorgaande edities. CGN heeft een plan opgesteld voor het evenement op zaterdag 21 april 2012. Om dat plan uit te voeren zijn twee projectcoördinatoren aangesteld. Peter Jan de Werk gaat al direct aan de slag met de uitwerking van het project. Hij was tot vorig jaar taakgroeplid van CGN en in 2001 mede-initiator van de terugkeer van de I&E competitie bij CGN. Harrold de Raad gaat zich deze zomer bij het team voegen. Hij is vooral bekend als (staff)lid van Juliana drum & bugle corps uit Middelburg.

“We hebben de heren een ferme opdracht gegeven”, aldus Niels Merkx, binnen de Taakgroep CGN verantwoordelijk voor Marketing en PR. “Ze hebben zichzelf aangemeld om het op te gaan pakken, maar we wilden er allemaal wel een echte uitdaging van maken.”
“De I&E competitie moet groter worden,” begint De Werk. “Het moet aantrekkelijker worden en vooral geen bijevenement, maar een hoofdevenement.” Ook De Raad is enthousiast. “Deelname aan Individuals & Ensembles is enorm goed voor de deelnemers en de verenigingen waarbij ze aangesloten zijn. Ze werken zo als lid en stafflid tegelijk en leren vooral erg veel over hun eigen talenten. Met de input van juryleden kunnen ze aan de slag en van het optreden voor publiek worden ze sterkere performers.”

Naast de gebruikelijke klassen zal vooral gekeken worden naar de andere aspecten van het evenement. De opdracht omhelst een groot educatief deel, wat tot stand zou kunnen komen d.m.v. clinics. Ook zal er kritisch gekeken worden naar de aangeboden klassen. Lezers die ideeën hebben over de I&E competitie kunnen die nu al kwijt via pj [dot] dewerk [at] colorguard [dot] orgDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . De competitie is op 21 april 2012 in Eemnes. “We hebben er enorm veel zin in om dit weer een echt topevenement te maken”, zegt Peter Jan over de opdracht.

Bron: CGN