Kijken naar jezelf is ook een kunst...

Boy Oh boy..... wat had ik graag meegegaan naar Taptoe Ede, een op papier TOP taptoe, een TOP locatie en smullen geblazen van TOP korpsen.... maar man oh man.... bij het lezen van het KM verslag vrees ik dat 30 april niet meer de verwachting “top” kan waarmaken....

Eerst maar eens over het gezeur dat het veld te klein is, er veel wind stond en de yardbordjes omver lagen.... Als het veld te klein is moet je als vereniging de ballen hebben om niet te gaan of een show niet alleen op een WMC baseren, dat er wind staat is niet vreemd op een open terrein, dan moet je alleen nog indoor Taptoes gaan draaien en zonder een yardbordje in de line is de onderlinge afstand net zo groot als vorige week !.... krijgen we hier hetzelfde gezeur als bij het voetbal ?, gras te lang, te kort, te droog, te nat, echt, 50/50 of kunst.... dak open of dicht.... bah...

Ja of Nee....
Is een beetje kritisch verslag soms niet mogelijk in onze wervelende showwereld ?, denken we al bij voorbaat dat "wij" het altijd goed doen ?, dat wat "een ander" ervan vind waanzin is ?

Wat mag er dan nog wel geschreven worden ?!?... of nee, we wachten de verslagen op de korpsensite af... waar ik er nu één vind waar wel twee hele regels over het daadwerkelijk optreden staat, nee da's lekkere PR.... Als je niet meer dan een paar regels kunt vertellen over een optreden, dan vraag ik me af of het wel zo’n goede show was.... Misschien kunnen we het op de beschikbare films zelf zien en horen..?.. of halen die YouTube niet eens... (lees: mediaverboden opgelegd door management of bestuur)

Publiek vermaak....
”Als het publiek het maar leuk vond” is ook een veel geschreven op twitter. Jah duh... natuurlijk heeft het doorsnee publiek er lol in, vind de korpsen prachtig en applaudisseert ... maar wacht eens even.... Met een deelnemersveld als in Ede komen ook de kenners naar dit soort Taptoes, vanuit alle hoeken van het land en zelfs het buitenland !! Mensen die de winter en het hele voorjaar zich op Taptoes.nl zitten te verheerlijken op wat hun de beste 30april Taptoe op papier lijkt, surfen de korpsensites af naar de eerste oefen resultaten, bekijken de trailers, PR stukjes en verwachten programma's..... Want de korpsen zelf laten maar wat graag weten waar ze mee bezig zijn en wat voor fantastische dingen we van ze kunnen verwachten.

Hoofdprijs het hele jaar of goedkoper in april....
Ook die optie heb ik voorbij zien komen... zit misschien wel wat in als je voor het product gaat maar is het geen gevaar voor de Taptoes aan het begin van het seizoen ?..... nee, die shows moeten gewoon af zijn en groeien in de loop van het seizoen.

Grebessov