Zaterdag: Drachten laatste reguliere contest

De laatste reguliere contest van het CGN seizoen staat voor de deur. Zaterdag reizen we weer massaal naar het altijd gezellige Drachten, voor de tweede keer dit jaar. Een bomvolle contest! Slechts 41 groepen konden deelnemen en we moesten dan ook teams teleurstellen. Maar we hopen hen massaal op de tribune te zien.

De laatste krachtmeting kent een voltallige World- en Open Class. In die laatste klasse zien we het debuut van Passie Open. Ze wonnen zaterdag tijdens de Regional de A-Class en nu mogen ze het een trede hoger gaan proberen. In de A-Class kunnen we zien of koploper Dynamix die positie kan handhaven. Ze missen wel wat concurrentie, maar enkele groepen liggen op de loer. In de AA-Class is het ook spannend, want CMV Hosanna krijgt hier concurrentie. Koploper ACF Silky is er niet, dus de contouren blijven onduidelijk tot Eindhoven.

Er is geen Prep Class op deze contest, maar de Junior en Cadet Class zullen voor voldoende spanning gaan zorgen in de middag. De Percussion competitie is interessant. Hoewel European X de smaakmaker is in de Marching Open Class, maar alleen, zien we ook seizoensdebuten. Slechts één keer zien we de stoere vrouwen van Lady's Hardware uit Bolsward. Altijd een welkome afwisseling in het programma. De Premier Cadets zijn ook terug! In 2005 zagen we hen voor het laatst op de CGN vloer. Serenity Indoor Percussion zal haar debuut maken en concurrentie krijgen van de Sterne Slotlanders in hun nieuwe klasse, de Marching A-Class.

Kortom, reden genoeg om klokke 14.30 uur op de tribune te zitten en daar de hele dag niet meer vandaan te komen. Alle informatie over de contest treft u op deze pagina.