Vlamo Showwedstrijden ook volgens OWS

Zondag 21 oktober 2011 organiseert Vlamo wedstrijden voor showkorpsen. Dit jaar een heel bijzondere editie! Niet alleen omdat het de tiende keer is maar ook om dat er voor het eerst gejureerd zal worden volgens het One World System! Dit is een rechtstreeks gevolg van de raadpleging die tijdens een overlegronde met showkorpsen op 3 maart 2012 werd gevoerd. Hierbij werd de vraag gesteld of alle rubrieken van het begrip show wel werden gewaardeerd en of er voldoende aandacht was voor het generel effect? Bij de start van de Vlamo Showwedstrijden (tien jaar geleden) ging men gebruik maken van de Reglementen Show van Unisono. Inmiddels zijn de Vlaamse showkorpsen kwalitatief gegroeid en kan je het product dat nu wordt gebracht onmogelijk nog vergelijken met de beginjaren.

Heel wat korpsen zijn de laatste jaren bewust bezig met effect, maar dat werd in de vorige reglementen niet echt beloond. Daar komt nu dus verandering in. De opsplitsing die er bij ons nog was tussen met of zonder visuele ondersteuning (color guard) komt volledig te vervallen. De showkorpsen bij ons zijn verschillend inzake bezetting en stijl, de nieuwe reglementering laat toe om over de verschillen heen te kijken en de overall winnaar aan te duiden.

Wij verwachten hier positieve respons en hopen ook op Nederlandse deelnemers. De omschakeling naar de nieuwe wedstrijdreglementen moet een stimulans zijn voor de korpsen om nog doordachter en creatiever om te gaan bij de programmakeuze en de uitvoering van het concept.

Vlamo Showwedstrijden: 21 oktober 2012
Locatie: Evenementenhal "De Schelp" Wevelgem (BE)

Het juryteam:
Overall Effect (music): Wim Lasoen
Overall Effect (visual): Paul Doop (jury voorzitter)

Music Ensemble 1 (melodisch): Rob Balfoort
Music Ensemble 2 (ritmisch): Rene van Dijke

Visual Ensemble: Edwin Beens
Visual Performance: Rene Ranzijn

Inschrijven kan vóór 3 september 2012. Info of wedstrijdreglement kan opgevraagd worden bij martin [dot] gobyn [at] vlamo [dot] be, tel +32 (0) 9 265 80 06 www.vlamo.be