SWJK Marum/Opende

End 2005 werd besloten om de jeugdkorpsen van Showband Marum en het Wielrijdersmuziekkorps Crescendo Opende samen te voegen. Hierdoor ontstond een groter jeugdkorps met meer mogelijkheden om een show in te studeren en optredens te verzorgen. De naam van dit nieuwe korps is Samenwerkende Jeugdkorpsen (SWJK) Marum/Opende.

SWJK bestaat uit blazers (trompetten, baritons, saxofoons, dwarsfluiten en piccolo’s), slagwerkers (snares, bassdrums en toms) en een colorguard. De groep studeert iedere 1 à 2 jaar een eigen show in waarmee zij verscheidene keren per jaar optreedt en deelneemt aan o.a. het NK Show te Assen.

Wanneer uw kind lid wordt van één van de verenigingen krijgt hij of zij eerst muziekles van een gediplomeerde leraar of lerares, via Kunstbedrijven Westerkwartier of binnen Showband Marum. Een instrument krijgt hij/zij altijd in bruikleen van de vereniging.

Natuurlijk wil uw kind zo snel mogelijk meespelen in de jeugdband. Wij vinden dit ook erg belangrijk en in overleg met de instructie van de jeugdband en de muziekdocent wordt gekeken wanneer uw kind er aan toe is om mee te spelen in de jeugdband. Hij of zij komt dan eerst in het jeugdensemble. Daar speelt uw kind mee tijdens de muzikale repetities en als dat goed gaat, mag hij of zij ook meedoen met straatoptredens. Uw kind doet echter nog niet mee met de show van de jeugdband. Deze stap kan worden gemaakt als de instructie van de jeugdband en de muziekdocent zien dat uw kind daar aan toe is.

De jeugdleden van Showband Marum repeteren op de vrijdagavond van 18.15 tot 19:15 uur. Twee keer per maand is er een gezamelijke repetitie met de leden van Opende, op de tweede woensdag (in Opende) en de laatste vrijdag (in Marum) van de maand. De instructie van SWJK bestaat uit Matthijs van Houten, Jaap Wils, Leonard Tolsma, Gerard Venema, Marrit Agema, Marrit van der Zee en Iris Kersaan.

City: 
Marum/Opende
E-mailadres: 
manager [at] showbandmarum [dot] nl
Jaar: 2012
Wedstrijd Division Punten Rank Jaarsorteerpictogram
Jeugdfestival Stiens Showwedstrijden 82 2 2012