The next Level: Jong Euroband levert drie nieuwe leden aan SMB

Onlangs hebben drie leden van Jong Euroband de overstap gemaakt naar de grote broer van de Euroband, de Show- en Marchingband. Het is gebruikelijk bij de Euroband dat jeugdleden die daarvoor in aanmerking komen direct na de zomervakantie in het betreffende seizoen de overstap maken naar “de grote Euroband”.

Dit moment is gekomen als de betreffende jeugdleden de vereiste leeftijd hebben bereikt (16 jaar in het seizoen waarin men over gaat naar de SMB) en nadat zij een jaar hebben meegedraaid (stage gelopen) binnen de SMB. Dit jaar viel deze eer te beurt aan maar liefst drie jeugdleden! Voor Dwayne Camron, Jeremy Dalm en Lisanne Star was het grote moment gekomen. Alle drie waren zij sinds 2006 lid van Jong Euroband en hebben binnen deze jeugdafdeling hun opleiding genoten. Het moment dat het jeugdkorps voor het eerst “de straat op” ging in 2008 hebben zij dus alle drie mogen meemaken. Dwayne en Jeremy beiden op slagwerk en Lisanne op dwarsfluit en later piccolo. Met gepaste trots konden zij nu door korpsleider Irma van Gelder van Jong Euroband officieel worden overgedragen aan tamboer-maitre André Booy van de Show- en Marchingband. En dit gebeurde natuurlijk niet onopgemerkt. Tijdens de halfjaarlijkse “voorspeelavond” van Jong Euroband werden de drie kanjers onder grote belangstelling van de andere (jeugd)leden, ouders en aanhang in het zonnetje gezet met deze bereikte mijlpaal in hun nog zo jonge muzikale carrière. De gehele Show- en Marchingband rukte hiervoor speciaal uit om Dwayne, Jeremy en Lisanne in het korps op te nemen. Onder luid applaus en met de nodige muzikale omlijsting marcheerden de drie ex Jong Eurobandleden vervolgens in de SMB af. Een nieuwe en hopelijk lange en succesvolle toekomst tegemoet binnen de Rotterdamse Euroband!

KM: Dit is een "levend" artikel. Elke vereniging die de jeugd even in de kijker wil zetten zal hieraan worden toegevoegd. Stuur ook in: redactie [at] korpsmuziek [dot] nl