Beste illusionist van de wereld naar Taptoe Leeuwarden

De Prince of Illusions, die afgelopen weekend in het Engelse Blackpool werd uitgeroepen tot de beste illusionist van de wereld, komt naar Taptoe Leeuwarden. De wereldkampioen, die Marcel Kalisvaart heet, geeft een aantal korte optredens op het muziekevenement. Naast de Prince of Illusions heeft de organisatie van de grootste burgertaptoe van Nederland een uitstekend deelnemersveld weten te contracteren. Op 13 oktober is het WTC Expo Center in Leeuwarden gastheer van alweer de 39e editie van het vooruitstrevende muziekevenement.

Taptoe Leeuwarden werkt ook in 2012 met een thema. 'We hebben dit jaar besloten om een 'Music & Mysterie Show' te maken', legt regisseur Piet van Houten uit. 'We gaan het publiek confronteren met een aantal vraagtekens rond de toekomst van ons evenement. Daarnaast bieden we ze een gevarieerd programma met topkorpsen een aantrekkelijke tussenacts. Daar gaat deze illusionist, waarvan we wisten dat hij veelbelovend is, zeker voor zorgen. Het is voor ons ook fantastisch nieuws dat hij wereldkampioen is geworden.'

Naast de Prince of Illusions komt ook de kersverse Open Nederlandse Kampioen Adest Musica uit Sassenheim. De organisatie heeft verder de topkorpsen Beatrix Drum and Bugle Corps uit Hilversum, Floraband Rijnsburg, Irene Ede en het Leeuwarder Pasveerkorps gecontracteerd. Bijzonder worden het optreden van de Leeuwarder Sambaband Almondegas en de drie Friese zangeressen Elly May, Carin en Agnes. Op de taptoe neemt de Blauhuster Dakkapel afscheid van het grote publiek, want ze doen er hun laatste optreden. Ook kan het publiek in een sfeervolle ambiance ook genieten van de Menaemer Feintsjes. 'We zijn nog bezig met een andere deelnemer', zegt Van Houten.

Voorafgaand aan de Taptoe vindt in de Leeuwarder binnenstad de traditionele streetparade plaats. 's Avonds bevolken duizenden bezoekers de tribunes in het WTC Expo Center. De online kaartverkoop begint op 1 augustus. Kaarten zijn dan te koop via de site van de taptoe: www.taptoeleeuwarden.nl. Taptoe Leeuwarden vindt plaats op 13 oktober.

Telegraaf: Kalisvaart 's werelds beste illusionist