2ThePoint: Talkshow voor de Showsector deel II

Korpsmuziek.nl bracht zondagavond 25-11-2012 deel twee van de Talkshow 2ThePoint online. De opnames van dit programma zijn eerder dit jaar gemaakt in het gebouw van Takostu in Stiens en was de tweede pilot-uitzending van 2ThePoint via internet. Aan de talkshow praten bekende- en minder bekende gasten over diverse onderwerpen zoals o.a. jeugdbeleid & behoud, organisatie, groepsgedrag en het gebruik van socialmedia. Bekijk hieronder aflevering 2. Reacties op de aflevering zijn welkom via email naar de KM redactie. Er zal in de nabije toekomst bekeken worden of deze manier van informeren en discussieren doorgang kan vinden richting het Wereld Muziek Concours. Reacties vanuit de sector worden daarom ook zeer gewaardeerd.

Aflevering II van #2TP

Ouder materiaal en de eerste aflevering:
Cor Vosseberg, initiator van Korpsmuziek.nl en uitgever van het magazine ‘On the Front’, was al lange tijd op zoek naar een manier om mensen uit de showsector bij elkaar te brengen en daar een praatprogramma van te maken. “Met dit format hebben we een manier in handen, we hadden het geluk dat multimediastudent Lars Walta hoorde van het idee en kansen zag voor een afstudeerproject waarbij hij, samen met de redactie van Korpsmuziek, een format in elkaar heeft geschreven.” 

Of dit dé nieuwe manier is om de sector te dienen of te ‘verrijken' moet na de tweede aflevering blijken. Het uiteindelijke doel is om onderwerpen meer bespreekbaar te maken en de openbare discussiebereidheid te vergroten. In deze tweede aflevering schuiven Peter Kleine Schaars (oa K&G), Wiebo Kooi (Advendo), Hendrik Buwalda (Takostu) en Fred Kerkamp (Irene) aan bij presentatrice Grietina Nowee en host Piet van Houten.

“Je kunt tijdens de uitzending via twitter reacties sturen: @Talk2ThePoint en met #2TP in de tekst zal de reactie live in de linkerbalk verschijnen, laat Vosseberg weten. Je kan dus realtime mee discussiëren".

De twee 2ThePoint uitzendingen zijn mede mogelijk gemaakt door Van der Glas, Blaas- & Slaginstrumenten, Majestic Percussion Instruments, Muziekvereniging Takostu Stiens, Korpsmuziek.nl redactie en het team van Flashing Four uit Sneek.

De eerste aflevering is hieronder te bekijken: