Muziek & Integratie!, door Geert Vanmaeckelberghe

Bootvluchtelingen, ... we kennen allemaal de beelden op televisie. Massaal, herhaaldelijk en onophoudelijk. Karim Dobti Abdul (21 jaar) en Sami Aljumaa (23 jaar) zijn twee jongeren uit Syrië, die gevlucht zijn voor de oorlog. Ze zijn gebeten door muziek. Inmiddels spelen ze allebei bij niet één, maar drie muziekverenigingen in Oostende: Showkorps Willen Is Kunnen, de Kon. Stadsharmonie en the Ostend Street Orchestra (Toso). Benieuwd naar hun verhaal, zochten we hen op voor een gesprek.

Vernieuwing? Of toch vernieling?

We zijn nog geen blauwe maandag begonnen met het nieuwe Show- & Marching seizoen en het woord is alweer gevallen; VERNIEUWING. Discussies op social media vliegen wéér de bekende kanten op. Een discussie die al tientallen jaren loopt en telkens terugkomt, zonder dat die op inhoud wordt besproken.

POLL: De Mars wedstrijden staan ter discussie, laat ook jou mening horen!

Tijdens het komende Congres Mars- Show- & Percussie staat er een belangrijk item op de discussie agenda: de Marswedstrijden. Het fundament en de essentie van een muziekvereniging, wat sommige korpsen hebben verheven tot kunst. Waar ze urenlang op repeteren en wat ze tijdens wedstrijden met trots presenteren.

Sommigen vinden dit kunststukje niet meer van deze tijd, oubollig en saai om naar te kijken. Is dat wel zo? Kijken ze wel goed genoeg? Mogen ze wel tornen aan de absolute roots van 'ons' bestaan?

Er gaat niets boven een muzikaal Groningen (verslag GM vd B)

Dit zijn de wervende teksten op het affiche van Taptoe Groningen 2013 en dit bracht mij op het idee om te kijken of de wervende teksten van Henk Vonhoff, als commissaris van de koningin, was hij zestien jaar lang het boegbeeld van de provincie Groningen die hij steeds gebruikte om het toerisme naar Groningen te bevorderen ook van toepassing zijn op deze westerling.

Voorspel de top 10 Show World Division en win een mooie prijs!

Majestic stelt een leuke prijs beschikbaar voor degene die exact de top10 eindranking kan voorspellen in de Show Wedstrijden World Division. Te winnen valt een T shirt, een luxe stokkentas en Innovative Percussion trommelstokken t.w.v. € 100,-

Kijk naar de ranking tot nu toe, vul deze aan met de deelenemers van komend weekend en stuur je voorspelling op voor 16:00 uur, zaterdagmiddag 27 Juli naar: info [at] majestic-percussion [dot] com

De tijd binnenkomst mail is bepalend voor deelname, na 16.00 uur telt NIET mee! Bij meerdere correcte inzendingen volgt een loting.

Majestic Percussion Team wenst alle WMC deelnemers heel veel succes!

Inmiddels is het WMC al in volle gang en zijn de eerste wereldtitels voor Brassbands al binnen. Helemaal geweldig en onze felicitaties! Komende vrijdag zijn de eerste podium wedstrijden voor slagwerkensembles en dan zaterdag beginnen de eerste Mars en Show wedstrijden! Het hoogtepunt voor ons allen voor dit jaar.

ODSC 2013 verslag Topklasse + recaps dagwedstrijden

Het Kamper Trompetter Korps, Het eerste korps in de topklasse, KTK met ‘From both sides now’. We gaan van het donkere naar het licht. Strak in het zwart rode pak, gepoetste helmen, de Kampers staan klaar. Ze bezetten alle zijden van het speelveld. Prachtige en imponerende opening met gebruik van samples. Direct veel beweging, donkere muziek, the dark side is begonnen. Zoals gezegd veel beweging waarbij de zwenkingen nog niet altijd even strak zijn. Wel veel veranderingen en veel visueel effect. Alles past precies en goed getimed.

ODSC 2013 verslag Middenklasse (live geschreven)

Showband Noordenveld

ODSC 2013 verslag Jeugdklasse

Het is bijna half tien, vandaag een bijzondere wedstrijd. Het ODSC heeft de primeur van het nieuwe jurysysteem, het ‘One World Systeem’. Het systeem dat dit jaar ook tijdens het WMC gebruikt zal worden. Niet alleen nieuw en spannend voor de deelnemers maar ook voor de juryleden.

Voor het dagprogramma:
Overall Effect 1 Paul Doop
Overall Effect 2 Rob Overvliet
Music Ensemble Rob Balfoort
Music Performance 1 René Leckie
Music Performance 2 René van Dijke
Visual Ensemble Edwin Beens

PR, waar gaat het mis. Bij ons, bij hun of bij jou?

PR is enorm belangrijk in onze sector, we willen immers allemaal dikke rijen publiek langs de de weg of op de taptoe terreinen. Daarnaast kan PR optredens en leden opleveren en dat is ook wat iedereen graag wil. Toch gaat het ergens mis volgens mijn bescheiden mening. Bijvoorbeeld komend weekend!. Wist je dat er een Marsconcours wordt gehouden in Oldebroek?, met een groot aandeel van WMC deelnemers? Toevallig als je het Radioprgramma Ballistic Brass hebt geluisterd kun je het weten.