ODSC verwacht groot aantal deelnemers; Inschrijving is open !

De 19e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen zal plaatsvinden op 10 juni 2017 op het bekende terrein van Achilles 1894. De eerste inschrijvingen voor 2017 zijn al binnen en er wordt alweer druk gewerkt aan de voorbereidingen. Het is niet geheel zeker of de "finals" ook zullen plaatsvinden. Reden is een mogelijk hoog aantal deelnemers vanwege het Wereld Muziek Concours dat in juli gehouden wordt. Het ODSC wordt door veel korpsen als springplank of laatste test gezien.

Nog een paar dagen te gaan… KNMO-Congres

Zaterdag 19 november is het dan zover: het KNMO Congres 2016. Inhoud voert de boventoon op dit landelijke congres.

KNMO-Congres: Samenwerkend vermogen 2.0

Synergie binnen de showbandsector behouden en uitbouwenSamenwerking binnen de showbandsector is anno 2016 belangrijker dan ooit. Het aantal toe-schouwers loopt bij veel evenementen terug, subsidies worden verder teruggeschroefd of geheel stop gezet, sponsoren investeren minder of geheel niet meer in de showbandsector en gemeenten staan niet te springen om een showevenement te bekostigen. Organisaties van taptoes, middag-shows en corso’s zijn daardoor terughoudender geworden.

KNMO Congres: Educatie en Effectiever repeteren

Veel showkorpsen zitten in hun maag met de showrepetities. Het duurt vaak lang om de show in te studeren. Leden zitten te wachten totdat ze door de instructie op de juiste plek zijn neergezet. Minuten later wordt uitgelegd in hoeveel tellen gelopen moet worden van en naar de verschillende figuren. Sommige korpsen hebben inmiddels alle leden de tekeningen gegeven van de show zodat een lid weet waar hij/zij moet staan. En toch duurt het dan nog steeds lang. Met de komst van software voor het schrijven van een choreografie voor showbands is er veel veranderd.

Marching & Music contest en Showconcours Schiedam 2016

Het is weer bijna zover! Het jaarlijks de eerste zaterdag van november terugkerende Marching Music contest & Showconcours, Concours Schiedam, vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 november a.s. in Sport- en Evenementenhal Margriet. Dit evenement trekt ieder jaar weer grote aantallen liefhebbers van mars- en showwedstrijden naar Schiedam, zowel deelnemers als bezoekers. Ook dit jaar doen weer een groot aantal muziekverenigingen mee in diverse divisies, in totaal 28. .

DrumSpirit is "Vlamo Kampioen Show / 2016", GOUD voor Calypso en WIK

De Vlamo Showwedstrijden die op 16 oktober 2016 plaats vonden in Evenementenhal De Schelp te Wevelgem kenden een zinderend verloop! Een volgepakte tribune (waar is er nog één plaatsje vrij), het talrijke publeik genoot van de verschillende shows.

Schrijf nu in voor het KNMO Congres 2016!

De inschrijving voor het KNMO Congres 2016 op 19 november te Eemnes is gestart. Het is belangrijk om in te schrijven zodat u op de nieuwe mailinglijst van de KNMO komt te staan en bij een volgend congres als eerste weet wat het programma is.

KNMO Congres: "De inhoud als voertuig voor de verbinding"

Het KNMO Congres 2016 staat helemaal in het teken van inhoudelijke sessies. De KNMO wil toegevoegde waarde bieden aan haar bonden en verenigingen en biedt een breed programma voor instructeurs, arrangeurs, choreografen, dirigenten, bestuurders en leden van verenigingen. Met maar liefst 11 onderwerpen verdeeld over 16 parallelsessies is er voor alle doelgroepen genoeg om naar uit te kijken.

MBGF Tamboer-maître Opleiding

Dit seizoen gaan we aan de slag met de tamboer-maître opleiding nieuwe stijl. De opleiding wordt volgens een modulair systeem ingericht en bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Basis Exercitie;
2. Instructeur basisexercitie;
3. Stokhoudingen en stoktekens;
4. Takteren en dirigeren;
5. Protocol & Ceremonieel: Muziek tijdens feestdagen en herdenkingen

De docenten

Ed Oosterom
Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers en Marinierskapel der Koninklijke Marine

Van Taptoe naar Totaaltheater: Proud on Stage switcht na stoppen van Taptoe Leeuwarden naar theaterpodium

Taptoe Leeuwarden is verleden tijd. De laatste editie van deze Taptoe vond plaats in 2013. De voormalige organisatie van één van ’s lands grootste en bekendste burgertaptoes heeft nu de bakens verzet. Ze richten zich inmiddels op Proud on Stage: een totaaltheaterspektakel. Het podium van de Leeuwarder stadsschouwburg De Harmonie is het decor van dit nieuwe evenement en de eerste editie vindt al plaats op zaterdag 15 oktober.