Slagwerkensemble Excelsior Oostendorp winnaar eerste Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen

Op zaterdag 12 april werd in Veluvine Nunspeet voor de eerste maal het Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen georganiseerd. Tijdens deze kampioenschappen namen vijf ensembles deel. Het meest succesvol bleek Excelsior Oostendorp met de uitvoering van El-Gee welke speciaal gecomponeerd werd door Henk Smit.

Majestic Holland BV introduceert nieuwe bekken productlijn 'Majic'

Tijdens de internationale muziekbeurs in Frankfurt heeft Majestic Holland BV zijn nieuwe bekkens geïntroduceerd. Deze nieuwe productlijn die onder de merknaam Majic wordt verkocht is door Murat Diril en Wolfgang Basler ontwikkeld. Murat Diril wordt door velen gezien als de beste bekken maker van Turkije. De bekkens worden nog volgens eeuwenoude traditie geproduceerd en volledig met de hand gehamerd, waardoor een rijk klankspectrum en perfecte stemming wordt gegarandeerd. Wolfgang Basler is agent voor Majestic Holland in Duitsland en door zijn jarenlange ervaring als o.a.

16e Open Dutch Showcorps Championships 14 juni 2014, inschrijven tot 30 april

Op zaterdag 14 juni 2014 de 16e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen plaats vinden. Het ODSC heeft een zodanige belangrijke plaats in onze showwereld in genomen en door steun van gemeente Assen en het bedrijfsleven kan ook in 2014 het evenement plaatsvinden. De lokale organisatie ligt weer in handen van de Facilitaire Organisatie ODSC, zijnde dezelfde mensen achter de schermen als afgelopen jaren.

Muziekorganisatie lanceert nieuw verdienmodel voor showsector

Een aantal topshowkorpsen en taptoe-organisaties lanceren deze zomer een nieuw verdienmodel voor de showsector. De korpsen en de organisaties, die zich hebben verenigd in de stichting Onafhankelijke Muziek Organisaties, hebben goedkeuring gekregen om een wed-systeem op te richten, waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd voor de sector. Ook Korpsmuziek.nl en On the Front zijn betrokken bij het nieuwe plan. ‘De sector heeft het zwaar: de inkomsten vallen tegen, subsidies zijn verdwenen en cultuur wordt wegbezuinigd’.

Regiobijeenkomsten over lokale voorzieningen actieve cultuurparticipatie

Begin april vinden drie regiobijeenkomsten plaats over lokale voorzieningen voor actieve cultuurparticipatie voor alle betrokkenen bij gemeentelijk en provinciaal cultuurbeleid.

Vervolg op Raadsadvies en LKCA-onderlegger
De bijeenkomsten zijn een vervolg op het onlangs uitgebrachte advies van de Raad voor Cultuur Meedoen is de kunst en de daarbij behorende onderlegger Lokaal stelsel actieve cultuurparticipatie van het LKCA.

Netwerkdag Stichtingen Korpsmuziek en SCVK groot succes

De netwerkdag van de Stichting Combinatie van Korpsen (SCVK) en de Stichting Korpsmuziek op zaterdag 15 maart in Nijkerk was een groot succes. Ongeveer driehonderd vertegenwoordigers van korpsen, organisaties en bonden kregen een interessant programma voorgeschoteld met een aantal workshops, optredens en netwerkmomenten.

Drum Corps Nederland onder hoede van Drum Corps Europe

Drum Corps Nederland komt onder de hoede van Drum Corps Europe. In goed overleg tussen het bestuur van beide organisaties, heeft DCE besloten de eindverantwoordelijkheid van de Nederlandse wedstrijdorganisatie over te nemen. Voor de wedstrijden en korpsen heeft de organisatorische verandering geen gevolgen.

Stichting Combinatie Van Korpsen: Samenwerkend vermogen 2014

Naar aanleiding van de Meet&Greet op 15 maart 2014 zijn er veel vragen binnen gekomen over het online zetten van de presentatie die door de SCVK is gehouden. Via dit artikel wil de SCVK de inhoud van deze presentatie nogmaals onder uw aandacht brengen.

Nieuwe Winds-divisie bij WGI ook op discussietafel van CGN

Op 24 maart aanstaande zal Winter Guard International een nieuwe divisie introduceren, WGI Winds. Deze nieuwe divisie wordt op dezelfde filosofie gebouwd als waarop Winter Guard en Indoor Percussion is gebaseerd. Naar aanleiding van vragen vanuit WGI bekijkt Color Guard Nederland de mogelijkheden voor deze nieuwe competitievorm in Nederland. Natuurlijk samen met andere doelgroepen binnen de KNMO.

Italiaans festival zoekt Nederlandse deelnemer

De bekende Italiaanse wedstrijd ‘World Band Challenge’ zoekt een Nederlandse deelnemer die een paar dagen in Italië wil verblijven en mee wil doen aan het showfestival. De wedstrijd vindt begin juli plaats in San Felice sul Panaro, dat een paar jaar geleden werd getroffen door een grote aardbeving.