DCN blijft tot en met 2020 in Huizen

Drum Corps Nederland zet tot en met 2020 de show in Huizen voort. De organisatie tekende tijdens de laatste editie een overeenkomst voor vier jaar extra. Voetbalvereniging SV Huizen en Drum Corps Nederland werken al vele jaren goed samen, en 'contest Huizen' is inmiddels een begrip geworden. De geschiedenis van de contest gaat zelfs terug tot de jaren 80 van de vorige eeuw, toen voorganger Drum Corps Holland er al drum corps wedstrijden organiseerde.

Concert-, Mars-, & Showwedstrijden Wevelgem 2016 met 18 korpsen

Zondag 16 oktober 2016 (derde zondag van oktober) organiseert Vlamo, wedstrijden voor percussie-ensembles en showkorpsen. Evenementenhal "De Schelp" te Wevelgem zet zijn deuren wagenwijd open en inmiddels is het maximum aantal deelnemers bereikt en zijn de inschrijvingen afgesloten. De organisatie kan zich verheugen op 6 deelnemers in de concert percussie reeks en 6 deelnemers in de marching percussie-ensembles afdeling. Ook bij de showwedstrijden treden 6 units aan, waarvan twee in exhibition.

Jubal speelt zich naar toppositie van European Music Games ranglijst

Door de winst tijdens de DCN-show in Huizen heeft Jubal zich zaterdag op de nummer één positie geplaatst van de European Music Games ranking. Jubal is als eerste (ruim) door de 70 puntengrens heen. De Dordtenaren waren goed op dreef in Huizen en zetten een score van 74.15 punten neer. Hoewel de nummer twee, Juliana uit Middelburg, ook een flinke puntenwinst boekte ten opzichte van Roosendaal (69.80), werd het gat tussen de twee iets groter. De Starriders eindigden met hun show 'About Time' als derde met 65.20 punten.

Jubileumtaptoe; Juniorenkorps Showband Jong-Holland 80 jaar

Het juniorenkorps van Showband Jong-Holland uit Zwijndrecht bestaat dit jaar 80 jaar. Natuurlijk willen we dit mooie jubileum vieren met alle inwoners van Zwijndrecht en omstreken. De activiteiten starten op zaterdag 2 juli 2016 om 11 uur als de burgemeester van Zwijndrecht het defilé afneemt bij het gemeentehuis in Zwijndrecht tijdens de straatparade.

SMP Concours met nieuw reglement in Enschede

Op zaterdag 8 oktober 2016 organiseert de BMO in samenwerking met Drum en Marchingband Enschede een SMP concours in de Diekmanhal in Enschede. Er zijn nog enkele plekken vrij, u kunt uw vereniging dus nog opgeven voor deelname aan dit concours. Tot nu toe hebben zich nog maar twee verenigingen opgegeven voor de showklasse. Normaal zou dit onderdeel dan niet doorgaan maar omdat Schiedam voor showkorpsen helemaal vol zit is besloten dit onderdeel wel door te laten gaan. Dus wilt u, in het jaar voorafgaand aan het WMC, kijken waar u met uw showkorps staat, schrijf u dan vooral in.

Taptoe Ede in het Openluchttheater uitgesteld naar 24 september

Taptoe Ede op zaterdag 18 juni kan geen doorgang vinden. De toestand van de nieuwe grasmat in het Openluchttheater Ede maakt het onmogelijk om muziekkorpsen hun show te laten uitvoeren.

Het organisatiecomité van Showkorpsen IRENE en de voorzitter van het Openluchttheater zijn gisteren samen tot deze teleurstellende conclusie gekomen. De nieuwe grasmat is doordrenkt door de vele regenval van afgelopen dagen. De drainage van het theater is nog niet op orde, waardoor de afvoer van het overtollige water niet volgens plan verloopt.

Mars der Muzikanten 2016

Op zondag 12 juni is er op de Grote Markt te Haarlem weer een Mars der Muzikanten, de 59ste jaargang. Na vele succesvolle edities, is er dit jaar weer een MdM met een diversiteit aan korpsen. Naast de optredens van de bekende Haarlemse showbands Blij met Muziek, Jong Damiate Haarlem en Damiate Band Haarlem zullen als gasten Amigo Leiden en Vios Mijdrecht optreden.

2016 editie:

Mars- en Showwedstrijden Muziekfederatie Limburg Zuid West in Mheer

Koninklijke Harmonie St. Cecilia organiseert op zondag 10 juli 2016 de 41e Mars- en Showwedstrijden onder auspiciën van de Muziekfederatie Limburg Zuid West. Deze worden gehouden op het sportcomplex van voetbalvereniging BMR aan De Gelimment 51 te Mheer. Voor leden van de deelnemende verenigingen en bezoekers zijn parkeergelegenheden voorzien aan de Burgemeester Beckersweg tegenover het voormalige Rabobankkantoor. Parkeren en toegang feestterrein zijn gratis.

Proud trekt stekker uit Taptoe Leeuwarden en richt zich nu op toptalent in amateurkunst

De nieuwe stichting PROUD wil toptalent in de amateurkunst een podium voor het grote publiek gaan bieden. De nieuwe organisatie is begin mei formeel van start gegaan, nadat vorig jaar al het eerste Proud Event werd georganiseerd. Proud is voortgekomen uit de inmiddels opgeheven stichting Taptoe Leeuwarden, die 40 jaar lang één van de meest succesvolle taptoes van Nederland heeft georganiseerd. Inmiddels is men gestart met de voorbereidingen op een nieuw evenement in theater De Harmonie.

Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen 2016

Nog maar enkele dagen te gaan en aanstaande zaterdag 4 juni is Vlissingen weer de muziekstad nummer één van Nederland. Op het sportpark aan de Irislaan vindt in de middaguren weer het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen plaats.