Nationaal Congres: "De marswedstrijd heeft zijn langste tijd gehad"

“Ouderwets, niet meer van deze tijd, langste tijd gehad…” Het zijn uitspraken die we wel horen in het land. Men trekt deze conclusie omdat het aantal deelnemers aan deze concoursen afneemt. Ook worden er vraagtekens gezet bij marswedstrijden die binnen plaatsvinden, terwijl het WMC de marswedstrijden buiten organiseert. “Waarom doen we dit binnen want mars is toch per definitie voor buiten?” Waarom staan we stil tijdens de marswedstrijden?

Marching & Music Contest en Majoretteconcours Schiedam

Zaterdag 1 november a.s. is het weer zover, dan is Sport- en Evenementenhal Margriet in Schiedam weer gevuld met honderden enthousiaste muzikanten die deelnemen aan de 24ste editie van dit volgens de reglementen van de KNMO georganiseerde concours. Om 09.30 uur bijt het eerste korps, t.w. De Woudlopers uit Hoogwoud de spits af. In het dag vullende programma wisselen slagwerkkorpsen, blaaskorpsen en majorettegroepen elkaar af, hetgeen voor het publiek zeker aantrekkelijk is.

Show & Marching Music Sponsort Vlamo Concert-, Mars- en Showwedstrijden

Op zondag 19 oktober a.s. organiseert de Vlaamse Amateur Muziek Organisatie haar jaarlijkse mars- en showwedstrijden in Wevelgem. Nieuw aan deze editie is dat de wedstrijd voor concert slagwerk ensembles is toegevoegd. In totaal hebben zich maar liefst 22 muziekverenigingen ingeschreven voor dit evenement.

Nationaal Congres Show, Mars en Slagwerkensembles 2014

Sinds begin jaren negentig werd onder Unisono, en het laatst Kunstfactor het Nationaal Show Congres georganiseerd. Vanaf 2012 is dit overgenomen door de KNFM en is tevens uitgebreid met de onderdelen mars en slagwerkensembles. Dit gezamenlijk congres werd vorig jaar in Leeuwarden voor de tweede keer gehouden en nu staan we aan de vooravond van inmiddels het 3e nationaal congres voor onze sector. Is er iets veranderd, inhoudleijk eigenlijk niet, maar wel organisatorisch.

Nieuw beeldmerk Kamper Trompetter Korps

Krachtig, professioneel, vooruitstrevend en trots! Alles komt samen in één nieuw beeldmerk voor alle divisies van het Kamper Trompetter Korps. Het Kamper Trompetter Korps bouwt langzaam maar zeker aan haar toekomst. Bij deze ambities hoort ook een krachtig, kenmerkend beeldmerk waarmee de leden zich kunnen identificeren en waarmee het vertrouwen uitstraalt naar de toekomst. Het nieuwe beeldmerk is het nieuwe symbool voor het Kamper Trompetter Korps waarmee we nog duidelijker kunnen communiceren met verschillende partijen.

Zaterdag 11 oktober: KNMO / OMF Muziek Concours in Franeker

In samenwerking met de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) organiseert Showband Sternse Slotlanders uit Franeker op 11 oktober 2014 een Mars- en Showconcours. Dit indoor-evenement zal plaatsvinden in Sportcomplex “De Trije” te Franeker. Het concours zal aanvangen om 10:00 uur en om 16:30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Het wordt een evenement waar zowel voor de deelnemers als het publiek veel te beleven valt. Ook tijdens de pauzes is er een gevarieerd muzikaal programma!

Landelijke Hulpverlenersdag 2014

Aanstaande zondag vindt voor de tweede keer de nationale hulpverlenersdag plaats in Hoorn. Hulpverleners worden tijdens hun werk nog steeds geconfronteerd met agressie en geweld. Zo blijkt uit cijfers van Geweld Tegen Politie dat vorig jaar 5.220 incidenten zijn gemeld (waarbij het gaat om geweld variërend van spugen, ernstige belediging, (zware) mishandeling en poging tot moord en doodslag).

DCE zendt live webcast van EK uit, kijk mee !!

De DCE Championships zijn dit jaar opnieuw live te zien. Wie niet naar Kerkrade kan komen heeft de mogelijkheid om het evenement rechtstreeks vanaf een computer, tablet of smartphone te bekijken. De webcast wordt niet alleen uitgezonden op de site van DCE, maar ook op www.korpsmuziek.nl.

Nieuw binnen de competitie van Drum Corps Nederland: "Open Class"

Binnen de competitie van Drum Corps Nederland wordt een oude naam in een nieuw jasje gestoken: de Open Class. De klasse staat open voor groepen die niet over alle 'onderdelen' (hornline, drumline, guard) beschikken en toch volwaardig willen meedraaien binnen de competitie van DCN. Drum Corps Nederland biedt vanaf 2015 alle Nederlandse showbands de mogelijkheid om deel te nemen aan hun competitie. Met de pilot 'Open Class' kunnen korpsen die geen visuele groep hebben of geen blaasinstrumenten, worden beoordeeld op basis van het DCE jurysysteem.

Play-Inn March & Showband Rheden "Wij gaan voor goud!"

De March & Showband Rheden gaat voor goud. Dit thema staat centraal in de lange termijn planning van de succesvolle verenging uit Rheden. Na het behalen van het Nederlands kampioenschap en een zilveren medaille op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in 2013, heeft de verenging een plan ontwikkeld dat deze successen verder gaat uitbouwen. Het instructieteam richt zich op het verder ontwikkelen van de muzikale- en show technische vaardigheden en het bestuur draagt zorg voor het faciliteren van de voorgenomen groei. Zo is er recent gestart met een flinke verbouwing van het clubgebouw.