Dutch Music Games 'Open Class' speciaal voor jeugdkorpsen

Zoals iedereen ondertussen wel weet gaat het NJF in Vlissingen voor jeugdkorpsen dit jaar niet door. Dit betreuren wij als Dutch Music Games (DMG) ten zeerste. Zoals iedereen zal begrijpen is de stelling heel duidelijk: wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst. Daarom hebben wij als DMG-bestuur de koppen bij elkaar gestoken en zijn we allemaal bezorgd hoe het in de toekomst met de korpsmuziek zal gaan voor de jeugd, maar ook de seniorkorpsen uiteraard.

China International Music Festival zoekt Europese deelnemers

We are going to organize the CHINA INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL in Chengdu, China in Sept 27 - Oct 5 (around 9 days). It is officially organized by the government. We wish to invite the bands (Pipe Band, Brass Band, Marching Band, Drum & Bugle Corps, Fife & Drum Corps, Wind Band, etc) to participate in it.

The program includes the Opening Ceremony, Marching Parade, Public Performance and other cultural activities.

Geen 22e Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen

De Stichting NJF, jaarlijks organisator van het NK voor Jeugdkorpsen, ziet geen mogelijkheden om in 2017 het Nederlands Kampioenschap voor jeugdkorpsen te organiseren. Vooralsnog blijft het bij 21 succesvolle edities.

Gerrit van Vugt stopt als technisch secretaris bij SCVK

Wegens omstandigheden heeft Gerrit van Vugt besloten om te stoppen als bestuurslid bij de Stichting Combinatie Van Korpsen. Gerrit heeft de afgelopen 7 jaar eerst het zakelijk secretariaat en later het technisch secretariaat met veel enthousiasme invulling gegeven.

Via deze weg wil het bestuur van de SCVK - Hans, Wim, Geoffrey en Martin – Gerrit hartelijk bedanken voor de inzet die hij heeft getoond bij het uitoefenen van zijn bestuursfunctie.

Primeur voor ‘Take One’; Alle noordelijke WMC ‘stadion’ deelnemers te zien op één middag

Nog nooit in de voorgaande edities is het gelukt om alle WMC deelnemers uit het Noorden op het programma te krijgen. Op de zaterdagmiddag van 29 april 2017 gaat het echt gebeuren. ALLE noordelijke korpsen laten hun nieuwste product aan elkaar- en aan het grote publiek zien. Het evenement, dat heel toepasselijk ‘Take One’ heet, is voor de showkorpsen de eerste grote testcase voor het WMC. De instructieleden van de korpsen gaan elkaar tijdens het evenement voorzien van tips en tricks. ‘Take One’ 2017 vindt plaats op het sportcomplex van SWZ Boso in Sneek.

Slagwerkworkshop 'Passion4Drums' bij Percussion Unlimited

Percussion Unlimited organiseert zondag 9 april opnieuw de slagwerkworkshop 'Passion4Drums'. Tijdens de clinic kun je gratis kennismaken met rudimental drumming: snare-, tenor-, bassdrum, melodisch-slagwerk en cymbals. Onder begeleiding van ervaren instructeurs dompelen wij je een middag onder in de wereld van rudimental drumming. Er wordt stil gestaan bij diverse basistechnieken, houding, dynamiek en andere belangrijke onderdelen van deze Amerikaanse stijl van slagwerk.

WMC Try-Out Concours in Klundert

Deelnemers aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade kunnen op zaterdag 27 mei 2017 hun product door een vakkundige jury laten beoordelen op een speciaal daarvoor ingericht TRY-OUT concours in Klundert. Met de commentaren van de jury (die zoveel mogelijk volgens de WMC-regels zal werken) en uiteraard ook de waarnemingen van het eigen instructieteam hebben de korpsen de mogelijkheid om in de aanloop naar hun optreden in Kerkrade nog enkele weken te werken aan het finetunen van hun mars of show.

Marching Music Contest “Free Style” Elburg krijgt vevolg met Pilot WMC parcours

De succesvolle MMC Pilot ‘Free Style’ die afgelopen zomer in Elburg door de Muziek Bond Gelderland Flevoland (MBGF) georganiseerd werd, krijgt op 17 juni 2017 een vervolg.

Cursus 'trompet signalen' door Egbert Stroeve (KMK-JWF)

Trompetsignalen is een reeks van twee sessies waarbij de deelnemers kennis maken met de traditie en techniek van trompetsignalen, in theorie en praktijk. Verschillende signalen passeren de revue. Signaal Taptoe is misschien wel de bekendste, vaak verward met de Last Post. Veel trompetsignalen komen voort uit militaire tradities. Sessieleider Egbert Stroeve heeft zich verdiept in de herkomst van deze tradities en vertelt er graag over.

Optreden Proud on Stage hoogtepunt voor recensent Leeuwarder Courant

Het optreden van popkoor Dekoor Close Harmony tijdens de eerste editie van Proud on Stage was voor LC-recensent Ale Nicolai een van zijn drie hoogtepunten van het afgelopen jaar. Dat was vrijdag te lezen in de Leeuwarder Courant. “Grote klasse”, zo vond Nicolai het optreden van Dekoor.

Alle recensenten van de Friese krant kregen de kans om een top-3 te maken van welke optredens 2016 voor hen een hoogtepunt waren. Nicolai recenseert vooral in de HaFaBra-sector en was daarom aanwezig bij de eerste editie van Proud on Stage in de Leeuwarder Harmonie.