Record aantal landen vertegenwoordigd op DCE Championships Kerkrade

Een record aantal landen is aanstaande zaterdag 24 september vertegenwoordigd op de DCE European Championships in Kerkrade. Zeven landen sturen hun beste showkorpsen naar het Parkstad Limburg Stadion om mee te dingen naar de Europese kampioenstitel. De organisatie verwacht zaterdag een nog niet eerder vertoond muziek- en showspektakel op de grasmat van Roda JC.

Zondag 16 oktober: Concert, Mars & Showwedstrijden 2016

Zondag 16 oktober 2016 dingen vijftien percussie-ensembles en showkorpsen mee, tijdens de Vlamo Concert-, Mars- & Showwedstrijden. Evenementenhal "De Schelp", Menenstraat 122, 8560 Wevelgem, wordt weer het episch centrum voor liefhebbers van percussie, dans en show. Op deze dag vinden er maar liefst drie verschillende wedstrijden plaats, onder één dak.

Het logo van de DCE Championships 2016

Als een klein plaatje was het logo al te vinden op sommige publicaties, maar ditmaal in het groot: het logo van de DCE Championships 2016! Uiteraard komt het beeldmerk weer uit de koker van DCE's vaste designer Peter Franken.

Tamboer-maîtredagen 2016, inschrijving nog open !

Berrie Schuuring -oud tamboer-maître van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en de Marinierskapel der Koninklijke Marine- verzorgt een workshop “Traditioneel Tamboer-maître”. Ook de tamboer-maîtres van de Nederlandse- en buitenlandse orkesten geven acte de préséance.

Eerste KNMO Congres moet verbinden

Met gepaste trots presenteert het Algemeen Bestuur van de KNMO het allereerste KNMO Congres. Er is de afgelopen jaren al meerdere keren over gesproken en nu is het zo ver dat het ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden en wel op zaterdag 19 november aanstaande in Eemnes/Hilversum.

Cursus tamboer-majoor, 1 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober 2016, organiseert Vlamo een nationale cursus voor tamboer-majoor in GC De Zandloper te Wemmel (B). Deze cursus wordt gegeven door Geert Vanmaeckelberghe en richt zich tot zowel de aspirant als de geoefende tamboer-majoor.
Er is aandacht voor:

• Verantwoordelijkheden
• Het functioneren en het geven van leiding door middel van mondelinge bevelen en bevelen met de mace.
• Loophouding, uitstraling en stokvaardigheid.
• Basis florishing.

DCN blijft tot en met 2020 in Huizen

Drum Corps Nederland zet tot en met 2020 de show in Huizen voort. De organisatie tekende tijdens de laatste editie een overeenkomst voor vier jaar extra. Voetbalvereniging SV Huizen en Drum Corps Nederland werken al vele jaren goed samen, en 'contest Huizen' is inmiddels een begrip geworden. De geschiedenis van de contest gaat zelfs terug tot de jaren 80 van de vorige eeuw, toen voorganger Drum Corps Holland er al drum corps wedstrijden organiseerde.

Concert-, Mars-, & Showwedstrijden Wevelgem 2016 met 18 korpsen

Zondag 16 oktober 2016 (derde zondag van oktober) organiseert Vlamo, wedstrijden voor percussie-ensembles en showkorpsen. Evenementenhal "De Schelp" te Wevelgem zet zijn deuren wagenwijd open en inmiddels is het maximum aantal deelnemers bereikt en zijn de inschrijvingen afgesloten. De organisatie kan zich verheugen op 6 deelnemers in de concert percussie reeks en 6 deelnemers in de marching percussie-ensembles afdeling. Ook bij de showwedstrijden treden 6 units aan, waarvan twee in exhibition.

Jubal speelt zich naar toppositie van European Music Games ranglijst

Door de winst tijdens de DCN-show in Huizen heeft Jubal zich zaterdag op de nummer één positie geplaatst van de European Music Games ranking. Jubal is als eerste (ruim) door de 70 puntengrens heen. De Dordtenaren waren goed op dreef in Huizen en zetten een score van 74.15 punten neer. Hoewel de nummer twee, Juliana uit Middelburg, ook een flinke puntenwinst boekte ten opzichte van Roosendaal (69.80), werd het gat tussen de twee iets groter. De Starriders eindigden met hun show 'About Time' als derde met 65.20 punten.

Jubileumtaptoe; Juniorenkorps Showband Jong-Holland 80 jaar

Het juniorenkorps van Showband Jong-Holland uit Zwijndrecht bestaat dit jaar 80 jaar. Natuurlijk willen we dit mooie jubileum vieren met alle inwoners van Zwijndrecht en omstreken. De activiteiten starten op zaterdag 2 juli 2016 om 11 uur als de burgemeester van Zwijndrecht het defilé afneemt bij het gemeentehuis in Zwijndrecht tijdens de straatparade.