Curator Seezo: ‘Geen doorstart in huidige vorm’

De curator van de failliete uniformenfabrikant Seezo ziet geen mogelijkheden voor een doorstart in de huidige vorm. “Mogelijk dat er een overname of doorstart komt op onderdelen”, zegt curator Alwin Dooijeweerd op de site van De Gelderlander. Het 110-jaar oude Seezo werd vorige week failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland.

Seezo Uniformen is failliet

Uniformenfabrikant Seezo is op 12 september door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. Dat valt te lezen op faillissementsdossier.nl. Meerdere Nederlandse showkorpsen hebben hun uniform door Seezo laten maken. Het is nog niet bekend of het faillissement ook gevolgen heeft voor die korpsen. Als curator is aangesteld mr. A.A. Dooijeweerd.

Amerikaanse gastdocent voor jouw band?

Vanaf 23 september tot ongeveer 1 oktober zal Ayatey Shabazz te gast zijn in Europa. Ayatey is eigenaar van, onze Amerikaanse partner, The Devmusic Company en komt naar Europa voor de DCE Championships. Ayatey heeft samen met Dirkjan van Groningen dit jaar het programma voor Jong Beatrix geschreven en wil kennis komen maken met de marching band en drumcorps scene in Europa. Shabazz studeerde aan de Universiteit van Southern Mississippi in Hattiesburg onder andere compositie bij Albert Gower, die hem adviseerde componist te worden.

Duizenden muzikanten bij Bundesschützenfest in Kerkrade

Op 19, 20 en 21 september 2014 is Kerkrade gastheer van het Bundesschützenfest 2014. Tijdens dit grootschalige schuttersevenement komen zo`n 300 schutterijen met circa 20.000 schutters uit het Duitse deelgebied Nordrhein Westfalen en Limburg naar Kerkrade om deel te nemen. Het is voor het eerst in de lange geschiedenis van het Bundesschützenfest dat dit evenement buiten Duitsland plaats zal vinden.

Veel lezers voor bijzonder nummer van On the Front

De achtste editie van het gratis online magazine On the Front, dat zich volledig richt op de showsector, trekt opnieuw duizenden lezers. In het magazine is veel aandacht voor het Drum Corps International (DCI) World Championship, de grootste wedstrijd voor drumcorps in de wereld. Maar de makers van het magazine hadden ook interviews met Top Secret Drumcorps, KNMO-voorzitter Cees Beerens, de voorzitter van Taptoe Delft, Andre Rieu-arrangeur Michèl Smeets, showschrijver Bart Tienpont en vertegenwoordigers van andere Nederlandse showbands.

Play-inn Celebration Zwijndrecht

Op zaterdag 4 oktober a.s. organiseert deze Zwijndrechtse drumfanfare een play-inn om liefhebbers van deze muziek de gelegenheid te geven mee te repeteren met dit orkest. Men heeft de professionele dirigent Rob Balfoort, bekend van o.a. D.V.S. Katwijk en Adest Musica Sassenheim en de bekende slagwerkinstructeur Dennis Smits ook bekend van D.V.S. Katwijk en de Rijnmondband uit Schiedam, weten te contracteren.

Gezamenlijk muziekverenigingen introduceren Aqua-Music

De gemeente Oldebroek kent een rijke muzikale historie. Er zijn veel actieve muziekverenigingen. De aandacht voor het verenigingsleven in het algemeen neemt af. Mede door het wegvallen van gemeentelijke subsidies ontstond het plan voor de muziekverenigingen in de kernen Wezep en Hattemerbroek, een samenwerking in het leven te roepen met als doel muziek, ritme en bewegen op de kaart te zetten. Dat wordt gedaan door de basisscholen een lesprogramma aan te bieden dat op 25 oktober afgesloten wordt met een spetterend muzikaal spektakel waar kinderen de hoofdrol vervullen.

Ruim 55 jaar Drumfanfare ESKA, Reunie naderd

Ruim 55 jaar Drumfanfare ESKA. Reden genoeg voor een reünie op 13 september in het EskaDome. In 1958 werd Drumband ESKA opgericht en in de jaren daaropvolgend is ESKA uitgegroeid tot een volwaardige showband met optredens in binnen- en buitenland.

De avond voorafgaand aan Aalbers-taptoe Bemmel zal in het teken staan van 55 jaar herinneringen. Deze avond zijn alle oud-leden, huidige leden en donateurs uitgenodigd om herinneringen op te halen, foto's te bekijken en gezellig bij te praten.

Het grootste praalwagenevenement van Noord Nederland voor de 64ste keer van start in Sint Nyk

Op de eerste donderdag van september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Allegorische Optocht plaats. Op 4 september 2014 zal deze optocht voor de 64ste keer van start gaan in het centrum van Sint Nicolaasga. Sint Nyk, zoals het dorp in de volksmond wordt genoemd, zal dan veranderen in een bruisende, kleurrijke wereld, waarin alle fantasie en creativiteit van de bewoners tot leven komt. Dit zal worden begeleid door de klanken van muziekkorpsen en showbands.

Kritische vragen aan staatsecretaris n.a.v. BTW tarief dirigenten

De Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Mona Keijzer (CDA) hebben kritische vragen gesteld aan de staatsecretaris van Financiën inzake het BTW tarief voor dirigenten werkzaam in de amateursector. Zowel de KNMO (namens de instrumentale amateurmuziek) als de VNK (namens de koren) en de BVO (namens de dirigenten) vragen al geruime tijd om duidelijkheid voor de bij hun aangesloten verenigingen en dirigenten.