Schrijf nu in voor het KNMO Congres 2016!

De inschrijving voor het KNMO Congres 2016 op 19 november te Eemnes is gestart. Het is belangrijk om in te schrijven zodat u op de nieuwe mailinglijst van de KNMO komt te staan en bij een volgend congres als eerste weet wat het programma is.

MBGF Tamboer-maître Opleiding

Dit seizoen gaan we aan de slag met de tamboer-maître opleiding nieuwe stijl. De opleiding wordt volgens een modulair systeem ingericht en bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Basis Exercitie;
2. Instructeur basisexercitie;
3. Stokhoudingen en stoktekens;
4. Takteren en dirigeren;
5. Protocol & Ceremonieel: Muziek tijdens feestdagen en herdenkingen

De docenten

Ed Oosterom
Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers en Marinierskapel der Koninklijke Marine

Van Taptoe naar Totaaltheater: Proud on Stage switcht na stoppen van Taptoe Leeuwarden naar theaterpodium

Taptoe Leeuwarden is verleden tijd. De laatste editie van deze Taptoe vond plaats in 2013. De voormalige organisatie van één van ’s lands grootste en bekendste burgertaptoes heeft nu de bakens verzet. Ze richten zich inmiddels op Proud on Stage: een totaaltheaterspektakel. Het podium van de Leeuwarder stadsschouwburg De Harmonie is het decor van dit nieuwe evenement en de eerste editie vindt al plaats op zaterdag 15 oktober.

The Company en Jong Jubal gekroond tot DCE-kampioenen 2016

The Company en Jong Jubal zijn de winnaars van de DCE European Championships 2016. Meer dan 2000 bezoekers werden zaterdag in Kerkrade getrakteerd op 21 fantastische korpsen met in totaal 33 showoptredens.

The Company ging al in de Prelims aan de leiding. Die voorsprong werd in de avond niet meer uit handen gegeven. 'Inspire Me' werd door de jury beloond met 89.85 punten. Dat was 0.9 punten meer dan de nummer twee, Jubal uit Dordrecht. Jubal wist met 'The Next Ten Minutes' vooral uit te blinken in de visuele captions, gezien de hoge ogen die het korps op deze onderdelen gooide.

Record aantal landen vertegenwoordigd op DCE Championships Kerkrade

Een record aantal landen is aanstaande zaterdag 24 september vertegenwoordigd op de DCE European Championships in Kerkrade. Zeven landen sturen hun beste showkorpsen naar het Parkstad Limburg Stadion om mee te dingen naar de Europese kampioenstitel. De organisatie verwacht zaterdag een nog niet eerder vertoond muziek- en showspektakel op de grasmat van Roda JC.

Zondag 16 oktober: Concert, Mars & Showwedstrijden 2016

Zondag 16 oktober 2016 dingen vijftien percussie-ensembles en showkorpsen mee, tijdens de Vlamo Concert-, Mars- & Showwedstrijden. Evenementenhal "De Schelp", Menenstraat 122, 8560 Wevelgem, wordt weer het episch centrum voor liefhebbers van percussie, dans en show. Op deze dag vinden er maar liefst drie verschillende wedstrijden plaats, onder één dak.

Het logo van de DCE Championships 2016

Als een klein plaatje was het logo al te vinden op sommige publicaties, maar ditmaal in het groot: het logo van de DCE Championships 2016! Uiteraard komt het beeldmerk weer uit de koker van DCE's vaste designer Peter Franken.

Tamboer-maîtredagen 2016, inschrijving nog open !

Berrie Schuuring -oud tamboer-maître van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en de Marinierskapel der Koninklijke Marine- verzorgt een workshop “Traditioneel Tamboer-maître”. Ook de tamboer-maîtres van de Nederlandse- en buitenlandse orkesten geven acte de préséance.

Eerste KNMO Congres moet verbinden

Met gepaste trots presenteert het Algemeen Bestuur van de KNMO het allereerste KNMO Congres. Er is de afgelopen jaren al meerdere keren over gesproken en nu is het zo ver dat het ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden en wel op zaterdag 19 november aanstaande in Eemnes/Hilversum.

Cursus tamboer-majoor, 1 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober 2016, organiseert Vlamo een nationale cursus voor tamboer-majoor in GC De Zandloper te Wemmel (B). Deze cursus wordt gegeven door Geert Vanmaeckelberghe en richt zich tot zowel de aspirant als de geoefende tamboer-majoor.
Er is aandacht voor:

• Verantwoordelijkheden
• Het functioneren en het geven van leiding door middel van mondelinge bevelen en bevelen met de mace.
• Loophouding, uitstraling en stokvaardigheid.
• Basis florishing.