Ruim 55 jaar Drumfanfare ESKA, Reunie naderd

Ruim 55 jaar Drumfanfare ESKA. Reden genoeg voor een reünie op 13 september in het EskaDome. In 1958 werd Drumband ESKA opgericht en in de jaren daaropvolgend is ESKA uitgegroeid tot een volwaardige showband met optredens in binnen- en buitenland.

De avond voorafgaand aan Aalbers-taptoe Bemmel zal in het teken staan van 55 jaar herinneringen. Deze avond zijn alle oud-leden, huidige leden en donateurs uitgenodigd om herinneringen op te halen, foto's te bekijken en gezellig bij te praten.

DCE presenteert logo European Championships 2014

De DCE European Championships hebben ook dit jaar een eigen logo. Kunstenaar Peter Franken heeft weer een uniek beeldmerk gemaakt voor hét Europese drum corps evenement van het jaar. Het logo siert als vanouds de kampioensvlaggen en is natuurlijk ook weer als patch te bestellen.

Het basisidee is al enige jaren hetzelfde; maar Peter ‘Peer’ Franken is er ook dit jaar in geslaagd het embleem van de DCE European Championships in een fris jasje te gieten.

Eigen logo voor European Music Games

De European Music Games hebben een nieuw, gezamenlijk logo. Onder de European Music Games vallen alle Europese drum corps wedstrijden, die onder licentie van DCE gehouden worden. Peter Franken ontwierp het beeldmerk, dat de herkenbaarheid vergroot. Franken, die ook verantwoordelijk is voor het nieuwe DCE-logo en de jaarlogo's van de DCE Championships, heeft ook het logo van de European Music Games voor z'n rekening genomen. Het logo vervangt het 'DCE Certified'-logo dat enkele jaren is gebruik is geweest.

KNMO: Open brief aan gemeentebestuurders. Attendeer ook uw eigen gemeente hier op

De komende periode staan de gemeenten voor grote uitdagingen. Met name de transitie van het sociale domein vraagt veel aandacht. Uiteraard heeft iedereen begrip voor de druk die hiermee op de gemeentelijke dienstverlening komt te staan. Uitvoering geven aan een omvangrijk dossier waarbij de financiële impact nog onzeker is maakt dat behoedzaam omgegaan dient te worden met de beperkte middelen die er zijn.

Majic Cymbal Song

Geniet van deze prachtige video die alle mogelijkheden toont van de nieuwe Majic (by Majestic) bekkens. Deze unieke Majic Cymbal Song is geproduceerd door marching specialist Peter Vulperhorst en songwriter/producer Robert Dorn. De zangpartij is ingevuld door Pieter van der Zweep.

Nieuw driedaags Proud Event zet amateurkunst in de spotlight

Het nieuwe evenement Proud Event, dat op 3, 4 en 5 oktober plaatsvindt in het WTC Expo, zet amateurkunst drie dagen lang in de spotlights. Tijdens dit unieke festival is aandacht voor show, muziek, dans en zang. Op het programma staan een promsconcert, een showspektakel en een vernieuwend korenfestival. De organisatie is in handen van een zeer ervaren groep vrijwilligers die jarenlang de grootste en meest vernieuwende taptoe van Nederland heeft georganiseerd. Afgelopen jaar werd hun evenement door de deelnemers nog uitgeroepen tot het beste van Nederland.

Korpsmuziek publiceert alsnog Corso deelnemers ism Omroep MAX

Omroep MAX heeft op zaterdag 3 mei opnames gemaakt van het bloemencorso, route Sassenheim -- Lisse. De beelden waren niet op TV te zien. Stichting Korpsmuziek.nl heeft de beelden van Omroep MAX ontvangen om deze alsnog te kunnen publiceren.

Drum & Showband Adest Musica, Sassenheim
Muziekvereniging Da Capo, Lisse
Floraband Rijnsburg
Drum & Showfanfare DVS, Katwijk

Succesvolle editie Mars- en Showwedstrijden Hamont

Het afgelopen Pinksterweekend stond Hamont helemaal in het teken van mars- en show. In de straten van het centrum wapperden al weken op voorhand feestelijk de vlaggen. En het was inderdaad weer één groot muzikaal feest in het Noord-Limburgse stadje.

Open Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen 2014

Zaterdag 7 juni is Vlissingen weer de muziekstad nummer één van Nederland. Op het sportpark aan de Irislaan vindt in de middaguren weer het Open Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen plaats. De animo tot deelname was ook dit jaar weer2groot. Vanwege het maximaal aantal showcases is het middagprogramma helemaal vol. Met maar liefst 14 optredens is er voor elk wat wils en belooft ook de 2014 editie weer uit te groeien tot een grandioos muziek & showfestijn. Een evenement wat u als muziekliefhebber niet mag missen.

Pinksteraanbod Saxofoon Bootcamp Drenthe

De allereerste editie van de Bootcamp Saxofoon staat onder leiding van saxofoondocent, -solist en – dirigent Karl Veen, o.a. bekend van Het Saxofoonorkest Drachten. Van maandag 18 augustus t/m zaterdag 23 augustus ontvangt hij een groep van 10-15 gevorderde amateur-saxofonisten (21+) voor workshops en repetities.