Inschrijven voor Vlamo Showwedstrijden 2015 te Lommel (B)

Vlamo (de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie) organiseert op zondag 18 oktober 2015 haar jaarlijkse wedstrijden voor showkorpsen. Evenementenhal "De Soeverein" te Lommel (B) geeft zowel deelnemers als publiek optimale faciliteiten. Deze wedstrijden kennen ieder jaar een goede publieke belangstelling en verlopen in een vriendschappelijke sfeer met wedstrijdkarakter. Deelnemers laten hun productie toetsen door een internationale jury en verkrijgen tips en suggesties waarmee ze aan de slag kunnen met het oog op kwaliteitsverbetering.

Nieuw slagwerkinstrumentarium KTSM Tiel

Voorafgaand aan het Koningsdag optreden heeft muziekvereniging K.T.S.M. ten overstaan van vele belangstellenden een nieuw slagwerkinstrumentarium voor haar tamboergroep gepresenteerd. Het huidige trommels waren broodnodig aan vervanging toe. In de voorbereidingen moesten er een paar belangrijke vragen beantwoord worden: welke fabrikant gaat het worden, hoe moeten ze eruit zien. Uiteindelijk is, na een degelijke selectieprocedure, de samenwerking aangegaan met Vancore Percussion Instruments uit Joure in Friesland. Dat betekent voor K.T.S.M. dat de trommels een oer Hollands product zijn.

70-jarig bevrijding bezorgd Drachten een BevrijdingsTaptoe

In het kader van 70-jarig bevrijding 2015 wordt er op zaterdag 2 mei 2015 weer een TAPTOE in Drachten georganiseerd. De organisatie is in handen van het Oranje Comité Drachten en het was hun insteek om van deze taptoe een groot evenement te maken. Trots is het Oranje Comité Drachten dat het hun gelukt is de volgende deelnemers te kunnen contracteren.

-Drum- en Showfanfare Advendo – Sneek
-Show- and Marchingband K&G – Leiden
-Drum- en Bugle Corps Jubal – Dordrecht
-Floraband – Rijnsburg

Organisatie Open Dutch Showcorps Championships Assen maakt deelnemerslijst bekend

De organisatie in Assen is in volle gang om van de 17e Open Dutch Showcorps Championships - Open Nederlands kampioenschappen Show - weer een imponerend schouwspel te maken van klank, kleur en emotie. In alle divisies hebben zich korpsen aangemeld voor dit topconcours en Assen kan zich opmaken voor de komst van in ieder geval 20 deelnemers: 

Jeugdklasse:
SWJK - Marum / Opende
Jong DAP Apeldoorn
Jong VLS-band Wezep
Jeugdband Hosanna Harlingen

Basisklasse:
Showband Hollandia Bolsward

Vrienden van Flora Band Live! 2015

Op zaterdag 30 mei 2015 organiseert Show-, Marching- en Concertband Flora Band voor de tweede keer ‘Vrienden van Flora Band Live!’. Dit evenement, in samenwerking met coverband ‘Allstars’, is in de wijde omgeving uniek in haar soort. Voor een avondje ouderwetse gezelligheid in een muzikaal, hip jasje, zit je hier goed!

Taptoe opnieuw afsluiter van Koningsdag in Huizen

De Huizer Taptoe was vorig jaar een succesvolle afsluiting van de eerste Koningsdag. Wat een opkomst, gezellige sfeer en aansprekend programma. Voor jong en oud een feestje. Gemeenteraadslid Rob Bource heeft zich dan ook opnieuw ingezet om de Taptoe in Huizen op Koningsdag opnieuw mogelijk te maken. Samen met de Oranje Stichting Huizen en de steun van veel

Inspiratiebijeenkomsten raamleerplannen bij LKCA

Het LKCA organiseert vijf gratis inspiratiebijeenkomsten (23 april, 21 mei, 26 mei, 4 juni en 9 juni) over de vernieuwde raamleerplannen voor blaasinstrumenten en slagwerk. De nieuwe exameneisen worden toegelicht, zodat u uw leerlingen goed kunt voorbereiden op het examen nieuwe stijl.

Pilot beoordeling outdoor marsoptreden tijdens MMC concours in Klundert

Naar aanleiding van de vraag uit het werkveld tijdens het nationaal SMP-congres 2014 heeft de KNMO doelgroep SMP besloten dit jaar als pilot de gelegenheid tot deelname aan een beoordeeld buitenoptreden te bieden. Dit outdoor onderdeel wordt gekoppeld aan het concours te Klundert op 17 oktober.

Korpsen hebben, voor wat betreft het marcherende gedeelte, de keuze uit:
- deelname aan de indoor Marching & Music Contest in Sporthal de “Niervaert”;
- deelname aan de outdoor Marching & Music Contest in een stratenparcours te Klundert;

Europese samenwerking om meer mensen bij muziekactiviteit te betrekken

Europese organisaties waaronder Drum Corps Europe gaan met Drum Corps International samenwerken om de muziekactiviteit in Europa meer onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt onder meer met SoundSport.

Na het 'pilot'-evenement van SoundSport vorige week zaterdag in Bristol spraken vertegenwoordigers van Drum Corps International, Drum Corps Europe, Drum Corps United Kingdom en Irish Marching Bands Association over de mogelijkheden om meer mensen bij de hobby te betrekken.

Proud event haalt Blue Devils International (BDI) naar Leeuwarden

Het Blue Devils International Corps (BDI) treedt op 27 juni op in het Cambuurstadion in Leeuwarden. Het corps is exclusief voor Nederland naar Leeuwarden gehaald door het nieuwe evenementenconcept Proud, dat de Blue Devils bijna een week onderdak geeft in de Friese hoofdstad. Proud trekt samen op met Drum Corps Nederland. De tweede DCN-contest, die normaal gesproken in Huizen plaatsvindt, wordt naar Leeuwarden verplaatst zodat ook een deel van de Europese drumcorpstop bij het evenement aanwezig zal zijn.