Slagwerkworkshop 'Passion4Drums' bij Percussion Unlimited

Percussion Unlimited organiseert zondag 9 april opnieuw de slagwerkworkshop 'Passion4Drums'. Tijdens de clinic kun je gratis kennismaken met rudimental drumming: snare-, tenor-, bassdrum, melodisch-slagwerk en cymbals. Onder begeleiding van ervaren instructeurs dompelen wij je een middag onder in de wereld van rudimental drumming. Er wordt stil gestaan bij diverse basistechnieken, houding, dynamiek en andere belangrijke onderdelen van deze Amerikaanse stijl van slagwerk.

WMC Try-Out Concours in Klundert

Deelnemers aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade kunnen op zaterdag 27 mei 2017 hun product door een vakkundige jury laten beoordelen op een speciaal daarvoor ingericht TRY-OUT concours in Klundert. Met de commentaren van de jury (die zoveel mogelijk volgens de WMC-regels zal werken) en uiteraard ook de waarnemingen van het eigen instructieteam hebben de korpsen de mogelijkheid om in de aanloop naar hun optreden in Kerkrade nog enkele weken te werken aan het finetunen van hun mars of show.

Primeur voor ‘Take One’; Alle noordelijke WMC ‘stadion’ deelnemers te zien op één middag

Nog nooit in de voorgaande edities is het gelukt om alle WMC deelnemers uit het Noorden op het programma te krijgen. Op de zaterdagmiddag van 29 april 2017 gaat het echt gebeuren. ALLE noordelijke korpsen laten hun nieuwste product aan elkaar- en aan het grote publiek zien. Het evenement, dat heel toepasselijk ‘Take One’ heet, is voor de showkorpsen de eerste grote testcase voor het WMC. De instructieleden van de korpsen gaan elkaar tijdens het evenement voorzien van tips en tricks. ‘Take One’ 2017 vindt plaats op het sportcomplex van SWZ Boso in Sneek.

Marching Music Contest “Free Style” Elburg krijgt vevolg met Pilot WMC parcours

De succesvolle MMC Pilot ‘Free Style’ die afgelopen zomer in Elburg door de Muziek Bond Gelderland Flevoland (MBGF) georganiseerd werd, krijgt op 17 juni 2017 een vervolg.

Cursus 'trompet signalen' door Egbert Stroeve (KMK-JWF)

Trompetsignalen is een reeks van twee sessies waarbij de deelnemers kennis maken met de traditie en techniek van trompetsignalen, in theorie en praktijk. Verschillende signalen passeren de revue. Signaal Taptoe is misschien wel de bekendste, vaak verward met de Last Post. Veel trompetsignalen komen voort uit militaire tradities. Sessieleider Egbert Stroeve heeft zich verdiept in de herkomst van deze tradities en vertelt er graag over.

Optreden Proud on Stage hoogtepunt voor recensent Leeuwarder Courant

Het optreden van popkoor Dekoor Close Harmony tijdens de eerste editie van Proud on Stage was voor LC-recensent Ale Nicolai een van zijn drie hoogtepunten van het afgelopen jaar. Dat was vrijdag te lezen in de Leeuwarder Courant. “Grote klasse”, zo vond Nicolai het optreden van Dekoor.

Alle recensenten van de Friese krant kregen de kans om een top-3 te maken van welke optredens 2016 voor hen een hoogtepunt waren. Nicolai recenseert vooral in de HaFaBra-sector en was daarom aanwezig bij de eerste editie van Proud on Stage in de Leeuwarder Harmonie.

ODSC verwacht groot aantal deelnemers; Inschrijving is open !

De 19e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen zal plaatsvinden op 10 juni 2017 op het bekende terrein van Achilles 1894. De eerste inschrijvingen voor 2017 zijn al binnen en er wordt alweer druk gewerkt aan de voorbereidingen. Het is niet geheel zeker of de "finals" ook zullen plaatsvinden. Reden is een mogelijk hoog aantal deelnemers vanwege het Wereld Muziek Concours dat in juli gehouden wordt. Het ODSC wordt door veel korpsen als springplank of laatste test gezien.

Nog een paar dagen te gaan… KNMO-Congres

Zaterdag 19 november is het dan zover: het KNMO Congres 2016. Inhoud voert de boventoon op dit landelijke congres.

KNMO-Congres: Samenwerkend vermogen 2.0

Synergie binnen de showbandsector behouden en uitbouwenSamenwerking binnen de showbandsector is anno 2016 belangrijker dan ooit. Het aantal toe-schouwers loopt bij veel evenementen terug, subsidies worden verder teruggeschroefd of geheel stop gezet, sponsoren investeren minder of geheel niet meer in de showbandsector en gemeenten staan niet te springen om een showevenement te bekostigen. Organisaties van taptoes, middag-shows en corso’s zijn daardoor terughoudender geworden.

KNMO Congres: Educatie en Effectiever repeteren

Veel showkorpsen zitten in hun maag met de showrepetities. Het duurt vaak lang om de show in te studeren. Leden zitten te wachten totdat ze door de instructie op de juiste plek zijn neergezet. Minuten later wordt uitgelegd in hoeveel tellen gelopen moet worden van en naar de verschillende figuren. Sommige korpsen hebben inmiddels alle leden de tekeningen gegeven van de show zodat een lid weet waar hij/zij moet staan. En toch duurt het dan nog steeds lang. Met de komst van software voor het schrijven van een choreografie voor showbands is er veel veranderd.