ODSC tot 2020 Open Nederlands Kampioenschap Show; “K.N.M.O. versterkt samenwerking met FO ODSC”

Vrijdag 29 januari 2016 was belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het ODSC. In een gezamenlijke bijeenkomst van het K.N.M.O. en de Facilitaire Organisatie ODSC werd Open Nederlands Kampioenschap Show tot 2020 toegewezen aan het ODSC. Door de FO ODSC wordt dit gezien als een belangrijke erkenning van al het vrijwilligerswerk van de afgelopen 17 jaar.

Internationale slagwerkcompetitie; Iets voor jou ?

Op 8 Mei a.s. wordt er een internationale wedstrijd/competitie gehouden voor jonge slagwerkers 18 jaar en jonger voor gestemd slagwerk in the Unitd Kingdom. De competitie "Southern Percussion Young Tuned Percussionist of The Year" wordt gehouden i.s.m. Mike Balter Mallets op de Purcell School for Young Musicians in London.

"New Trombone Collective" geeft Masterclass Trombone

Leden van het New Trombone Collective zullen op zaterdag 27 februari een Trombone masterclass, demonstraties, workshops en een lunchconcert verzorgen. Als extra dimensie zal het Jong Trombone Collectief een optreden verzorgen tijdens de eindpresentatie. Dit alles is in samenwerking met het Muzisch Centrum te Emmeloord. Een must voor iedere trombonist!! De dag duurt van 9.30 - 16.30 uur. Locatie = Muzisch Centrum Emmeloord (Harmen Visserplein 2). De kosten bedragen € 10,00 per persoon.

Synergia March afgelopen week aan showkorpsen verstuurd

Afgelopen week is de partiture van de nieuwe Synergia Mars aan 104 showkorpsen verstuurd. In het najaar van 2015 heeft de Stichting Combinatie Van Korpsen aan 104 showkorpsen binnen haar samenwerkingsverband de vraag gesteld of zij voor het seizoen 2016 een nieuwe, door Rob Balfoort gecomponeerde, mars willen instuderen. ALLE 104 showkorpsen reageerden positief op dit initiatief|!

Vestingstadje Elburg decor voor Marching & Music Contest 18 juni 2016

Marswedstrijden aantrekkelijker maken voor publiek en deelnemers is ook de uitdaging voor de doelgroep SMP van de Muziek Bond Gelderland Flevoland (MBGF). De Pilot Marching Music Contest “Free Style” dat op zaterdag 18 juni in Elburg gehouden wordt is voor vele muziekverenigingen wellicht een mooie gelegenheid om het niveau van het korps eens te peilen. Lekker ongedwongen showen wat je wilt showen….zonder verplichte exercitiefiguren en zonder verplicht repertoire. Dat alles op een voetbalveld met kunstgras en in een afmeting die je zelf kunt bepalen.

Reünie Tamboer-maître Opleiding SAMO Gelderland Flevoland

Op zaterdag 2 april 2016 zal de heer Eddy Knoop voor de laatste keer het examen afnemen van “zijn” tamboer-maître cursus. Hij heeft zelf aangegeven dat het de laatste keer is dat we een beroep op hem kunnen doen, hij vindt het mooi geweest! De jongere generatie is aan de beurt.

"Slagwerkfabriek" Majestic in NPO uitzending Klokhuis

Majestic laat u, samen met Maurice van Klokhuis TV, zien hoe zij ambachtelijk een trommel bouwen. Dit wordt een spannende en leuke uitzending! Maurice daagt Peter Vulperhorst uit om een “drumbattle” te spelen …dat wordt zweten! Oef.. Die Maurice kan wel een nootje spelen! Klokhuis uitzending om 18:23 uur op NPO3.

Uitzending terug kijken ?: Klik hier !

 

Kennismarkt bij Muziekbond Gelderland Flevoland in Nunspeet

Op zaterdag 20 februari organiseert de Muziekbond Gelderland Flevoland een kennismarkt in Theater De Veluvine in Nunspeet. Van 12.30 uur tot 15.30 uur worden een groot aantal belangrijke en interessante onderwerpen aangesneden in de vorm van clinics en workshops.

Op de agenda:

18e Open Dutch Showcorps Championships verplaatst naar 18 juni 2016, Inschrijving is open

De 18e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen zal niet plaatsvinden op 11 juni 2016, maar op 18 juni 2016. De facilitaire organisatie ODSC Assen heeft hiertoe moeten besluiten vanwege de beschikbaarheid van het wedstrijdterrein.

Zeven landen vertegenwoordigd op DCE Championships 2016

Drum Corps Europe heeft de deelnemerslijst van de DCE European Championships gepubliceerd. Een record aantal van maar liefst zeven landen wordt komend jaar vertegenwoordigd in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Aan de DCE European Championships 2016 doen 22 korpsen mee uit Engeland, Nederland, Duitsland, Italië, Ierland, Frankrijk en België, waarvan 16 in de Premier Class en 6 in de Junior Class. 22 korpsen is het maximale aantal dat toegelaten kan worden op het Europees kampioenschap.