Afscheid Eddy Knoop tijdens reünie Tamboer-maître Opleiding SAMO / MBGF

Op zaterdag 2 april 2016 zal de heer Eddy Knoop voor de laatste keer het examen afnemen van "zijn" tamboer-maîtrecursus. Hij heeft zelf aangegeven dat dit de laatste keer zal zijn dat wij een beroep op hem kunnen doen en vindt het mooi geweest! Gezien het feit dat Eddy Knoop vanaf de jaren '70 met ongekende passie en bedrevenheid zo ongeveer alle tamboer-maîtres in Gelderland en Flevoland (en ver daarbuiten)heeft opgeleid willen wij als MBGF dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Programma Nationaal Congres Show Mars en Percussie 2015

Velen hebben er op gewacht en hier is dan het totale programma voor het Nationaal Congres SMP 2015. Er is weer veel aangelegen om een inhoudelijk goed programma neer te zetten. De doelgroep Show Mars en Percussie van de KNMO is dan ook trots om het programma te kunnen presenteren:

Het programma ziet er als volgt uit in tijd:

Congres SMP: "De geheimen van de winter ontrafeld, een must voor instructeurs"

Uw vereniging zit er midden in, het winterseizoen. Wellicht nog een Sinterklaasintocht of wat kerstensembles hier en daar en uiteraard het jaarlijkse concert. Vele verenigingen zijn al bezig met nieuw repertoire voor het komende jaar. Nieuw muziek voor de show, nieuw marsrepertoire en af en toe wat exercitierepetities en misschien zelfs wel een showrepetitie om de nieuwe show in te studeren of de oude bij te houden. Maar bent u ook bezig met het verhogen van de kwaliteit van uw spelende leden?

SPH: Geen Nederlandse korpsen naar nieuwjaarsparade Parijs

Uit veiligheidsoverwegingen heeft SPH Int. Music, Artists and Events intern besloten alle groepen terug te trekken m.b.t. de nieuwjaars parade in Parijs. De indrukwekkende parade over de Champs Elysees wordt op nieuwjaarsdag gehouden. Het zal u duidelijk zijn waarom wij deze beslissing moeten nemen.

Nationaal SMP Congres: Professionals helpen verenigingen in stevige sessie

Veel verenigingen zijn op sommige momenten op zoek naar expertise die op dat moment niet in de vereniging aanwezig is. Op zulke momenten ben je op zoek naar mensen in de directe omgeving van de verenigingen die je zouden kunnen helpen. Als die er niet zijn dan is er vanaf nu nog een mogelijkheid en dat is het inschakelen van de SESAM Academie.

Taptoe Duiven stopt na 35 jaar

Het bestuur van Liemers Harmonie Duiven heeft besloten om na 35 jaar te stoppen met de organisatie van Taptoe Duiven. Er waren verschillende oorzaken die er voor zorgden dat het bestuur van Liemers Harmonie Duiven deze moeilijke beslissing moest nemen. De kosten voor de organisatie namen toe, terwijl de inkomsten daalden. Dit beeld zien meer organisaties van taptoes in Nederland. Taptoe Duiven is dan ook niet de eerste taptoe die dit jaar ophoudt te bestaan.

Concertconcours voor Slagwerkgroepen in Drachten

Zaterdag 14 november organiseert de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân) een concertconcours voor slagwerkgroepen in Sportcentrum Drachten, Splitting 65 in Drachten. Het concours begint om 10.30 uur. Deelnemers aan het concours zijn:

3e divisie: Soli Deo Gloria, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Harmonie Weidum, Weidum, Slagwerkgroep Volharding, Huissen en Harmonie Eendracht Maakt Macht, Boekel.

2e divisie: Chr. Muziekvereniging “David”, Oosterwolde.

Beoordelingscriteria WMC Mars op het Nationaal Congres SMP 2015

Het Nationaal Congres Show Mars en Percussie komt er weer aan! Op zaterdag 21 november is het Van der Valk hotel De Witte Bergen te Eemnes/Hilversum tussen 10.30 uur en 17.00 uur weer het toneel van dit inmiddels gerenommeerde congres speciaal voor de sectoren Show, Mars en Percussie.

Show- & Marchingband AMIGO Leiden vervult wens door steun van Rabobank Wensenfonds

Een lang gekoesterde wens ging afgelopen oktober in vervulling. Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden kon dankzij de steun van het Rabobank Wensenfonds alle tamboers voorzien van gloednieuwe trommels.

Zaterdag: Zilveren jubileum Taptoe Groningen

Nog een paar dagen te gaan en dan is het zover. Het zilveren jubileum van de Taptoe Groningen vindt op 7 november plaats in de MartiniPlaza te Groningen. Als we op de Taptoe terug kijken is het allemaal snel gegaan. In 1990 gestart als Euro Muziek Parade ter gelegenheid van het 950- jarig bestaan van de stad Groningen. Toen nog als een meerdaagse festiviteit met deelnemers uit heel Europa. Later doorgezet als reguliere Taptoe op de Grote Markt met voorafgaande een street-parade door het centrum van Groningen.