Percussion Unlimited wint Premier Class IMG Middelburg

Percussion Unlimited heeft zaterdag de Premier Class gewonnen van de Indoor Music Games in Middelburg. In de SoundSport-klasse ging Beatrix er met een gouden medaille vandoor. Het was de allereerste keer dat er een evenement van de Inoor Music Games in Nederland werd gehouden, een samenwerking met de Juliana Korpsen Middelburg. Vijf deelnemers waren in Middelburg van de partij, waarvan drie in de IMG Premier Class. Showband Calypso uit Zwevegem en Harpe Davids Indoor Percussion uit Zoetermeer bleken aan elkaar gewaagd. Calypso scoorde net iets meer en werd met 67.85 punten tweede.

Twee ‘nieuwe deelnemers’ Taptoe Groningen

De Show- and Marchingband van de Iserlohner Stadtmusikanten uit het Duitse Iserlohn zal op zaterdag 12 november hun show presenteren tijdens de Taptoe Groningen. Het Duitse orkest maakt de laatste jaren veel furore tijdens de Musikparades in Duitsland en is voor de Taptoe Groningen een nieuwe deelnemer. Nog nooit waren zij in Groningen tijdens de Taptoe te gast maar gaven aan graag de lange reis te ondernemen. Hiermee is de organisatie er weer in geslaagd een buitenlandse deelnemer te contacteren. Daarnaast is er van eigen bodem ook een nieuweling aan te kondigen.

Nu inschrijven voor Vlamo Showwedstrijden 2016

Zondag 16 oktober 2016 organiseert Vlamo haar jaarlijkse wedstrijden voor showkorpsen. Evenementenhal "De Schelp" in Wevelgem is de place to be. Deelnemers laten hun uitvoering beoordelen door een deskundige jury, die ze becommentarieert met tips. Hiermee gaan de deelnemende groepen aan het werk tijdens het volgende werkjaar in hun streven naar kwaliteitsverbetering. Er zijn drie verschillende wedstrijden onder één dak (percussie ensembles marching, concert en showkorpsen), ook dit jaar is het totaal aantal deelnemers beperkt tot maximaal 18 verenigingen.

240 scholen willen meer muziek in de klas, nog 35 kunnen zich aanmelden

240 scholen willen al vanaf volgend schooljaar starten met meer en beter muziekonderwijs in de klas. Dat is de voorlopige tussenstand – scholen kunnen tot 1 april subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie om leraren te trainen in het geven van muziekonderwijs. Met de subsidie voor dit jaar kunnen circa 275 scholen meedoen. Ook in de komende twee schooljaren (2016-2017 en 2017-2018) kunnen scholen aansluiten.

Succesvolle 1e OMF themadag voor ruim 50 geïnteresseerden

Op 19 maart organiseerde de OMF, de Organisatie voor Muziekverenigingen in Fryslan, een thema dag. In het Friese Stiens stonden bij Muziekvereniging Takostu de deuren open voor korps-afgevaardigden uit de noordelijke provincies. Een 50-tal geïnteresseerden kwamen af op de vooraf bekend gemaakte onderwerpen; Jeugdbeleid, behoud en werving, verandermanagement en crowdfunding.

TkKM ontvangt nieuwe Majestic Prophonic 'colinial style' marching drums

Op 16 maart 2016 ontving het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee haar nieuwe Majestic Prophonic 'colinial style' marching drums. Deze custom made 15x15 inch snare drums en 28x14 inch lichtgewicht basdrum zijn speciaal door Majestic ontworpen en ontwikkeld voor het Trompetterkorps.

14 optredens tijdens NK voor Jeugdkorpsen 2016

Zaterdag 4 juni is Vlissingen weer de muziekstad nummer één van Nederland. Op het sportpark aan de Irislaan vindt in de middaguren weer het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen plaats. De animo tot deelname was ook dit jaar weer groot. Met maar liefst 14 optredens is er voor elk wat wils en belooft ook de 2016 editie weer uit te groeien tot een grandioos muziek & showfestijn. Een evenement wat u als muziekliefhebber niet mag missen.

Themabijeenkomst SMP; "Waar staan onze verenigingen over 5 jaar?"

Op zaterdag 9 april 2016 is er een themabijeenkomst voor Show, Mars en Percussie. Als inleidende sprekers hebben we voor deze dag Theo van Kruistum en Piet van Houten uitgenodigd, beide heren genieten bekendheid in de wereld van SMP. Tijdens deze ochtend zijn er een sessie Show en een sessie Mars & Percussie waar er gelegenheid is vragen te stellen aan de twee sprekers.

Thema van deze bijeenkomst: Waar staan onze verenigingen over 5 jaar?

Tijdens de sessies kunt u terecht met uw vragen en opmerkingen over

Taptoe Delft verwelkomt The Monumental de Mexico Marching Band

Kleurrijke Charro kostuums, onmiskenbare sombrero's en zelfs karakteristieke lasso-zwaaiers in combinatie met folkloristische dans en Mariachi muziek. Ingrediënten die samenkomen in een spectaculair optreden van 120 Mexicaanse gasten die Taptoe Delft dit jaar verwelkomt. 

Optreden voor miljoenenpubliek?

Dit jaar vindt de 100e Vierdaagse plaats! Tijd dus voor een feestje! De Stichting De 4daagse Nijmegen en de Muziekbond Gelderland Flevoland zoeken orkesten voor de grote intocht op vrijdag 22 juli 2016. De 40.000 wandelaars uit gemiddeld 40 landen kijken er de hele week naar uit! De intocht van 12.00-18.00 uur -met deelname van onder meer Nederlandse en buitenlandse militaire orkesten- wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden.