Luchtmachtorkest geeft benefietconcert voor Hulphond Nederland

Woensdag 23 april geeft het orkest van de Koninklijke Luchtmacht in theater de Flint te Amersfoort een bijzonder benefietconcert voor Hulphond Nederland. Het orkest brengt haar unieke 100 jaar militaire luchtvaart show ten gehore. De kaartopbrengst komt volledig ten goede aan PTSS-honden. Deze speciaal opgeleide honden zijn bedoeld voor veteranen met het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Dit is een geestelijke stoornis die militairen op kunnen lopen als zij naar oorlogsgebieden worden uitgezonden.

100 jaar

Concert door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ in Assen

Op zondag 30 maart presenteert de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) o.l.v. dirigent Kapitein Harry van Bruggen voor het eerst na de reorganisatie haar kunnen aan het thuispubliek. Voor dit concert is Richard Visser (trompettist Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’) als solist uitgenodigd.

Naast de reguliere optredens als beëdigingen en herdenkingen treedt de RFGGJ ook voor het voetlicht in concertformatie. Met deze optredens wil defensie de band met haar relaties en bevolking verstevigen.

Nieuwe campagne en website voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors

NBvTM is de afkorting voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors, een bond opgericht in september 2010, door en voor Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors. Via deze bond willen wij de Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors bij elkaar brengen en er voor zorgen dat zij veel mogelijk hetzelfde systeem gaan hanteren.

Agenda Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee

Het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

Agenda Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

Overzicht Maitres & Drummajors

Onder dit item wordt een overzicht bijgehouden van de Tamboer-Maîtres en Drum Majors. Dit betreft zowel bestaande, als (helaas) niet meer bestaande muziekkorpsen. Deze lijst is samengesteld ism bezoekers van deze website. Wij pretenderen niet dat deze lijst compleet, of 100% correct is daar dit niet geheel mogelijk is door ons niet bekende wijzigingen. Wij wensen dan ook graag op de hoogte gebracht te worden van de juiste, nieuwe of aanvullende informatie. Gebruikt u daarvoor svp het contactformulier.

Menno Raams

Menno Raams, Jeugdshowkorps Wilhelmina Sleeuwijk

Marinierskapel zet Helderse componist in de schijnwerpers

Op dinsdagavond 11 februari a.s. speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine haar jaarlijkse goede-doelen-concert voor het Marine Sanatorium Fonds MSF in Schouwburg de Kampanje te Den Helder. Op het programma staat de Noord-Hollandse première van het grote 3-delige werk ‘The Fool’s Journey’ van componist Hans van der Heide. Deze in Den Helder geboren musicus (1958) studeerde trompet aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en Harmonie/Fanfare directie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Jaarconcert Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in de Nieuwe Kolk Assen

Op 25 en 26 januari 2014 presenteert de KMKJWF weer haar jaarconcert in de Nieuwe Kolk te Assen. Voor muziekliefhebbers iets om naar uit te kijken, zeker met de komst van de Noorse trompettist Ole Edvard Antonsen. Een veelzijdige muzikant met diverse album-top-10 noteringen in eigen land.

Het Luchtmachtorkest presenteert 'On the Air night' 2014

Na een verhuizingspauze presenteert het Luchtmachtorkest weer een legendarische On the Air Night. Een gevarieerd muziekfestival met 48 musici op meerdere podia. In het succesvolle verleden was de On the Air Night altijd uitverkocht en genoten honderden muziekliefhebbers van een zeer gevarieerde avond. De On the Air Night is op 31 januari in Veluvine Nunspeet.