Agenda Marinierskapel der Koninklijke Marine en Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers

De Marinierskapel is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

Luchtmachtkapel met uniek War Child benefietconcert op Vliegbasis Leeuwarden

Een muzikale ontdekkingstocht met een centrale rol voor kinderen, met nummers variërend van Katy Perry tot aan Nickelback. Uniek benefietconcert CHILDREN OF THE WORLD ! De opbrengst komt volledig ten goede aan War Child!

Jubileum 70 jaar Bevrijd Groningen

Afgelopen weekend was het 70 jaar geleden dat er een historische gebeurtenis plaatsvond. De intocht en slag om Groningen geleverd door de Gealieerden en de Canadezen in het bijzonder. In het kader van dit jubileum was er een groots weekend opgezet, waarbij herdenking, re-enactment en vrijheid voorop stonden. 

Concerten Marinierskapel en Tamboers & Pijpers: 'Marinier van Michiel de Ruyter'

Samen met de Marinierskapel en Tamboers & Pijpers vertelt Frank Groothof het verhaal van de Zeeuwse boerenjongen Corneel die met een paar vrienden aanmonstert op 'De Zeven Provinciën', het vlaggenschip van de beroemde admiraal Michiel de Ruyter. Ze gaan als mariniers vechten tegen de Engelse vloot en winnen vele zeeslagen. Maar op een dag gaat het mis als ze door de Fransen worden verslagen. Corneel springt met een paar kameraden over boord en weet de Franse kust te bereiken.

Nacht van de Militaire Muziek, Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici

Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Geniet van een muziekfestival in een prachtige museale omgeving. Muzikanten van Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee presenteren 30 ensembles op 8 podia. Met vier eeuwen militaire muziek: Van tromsignaal tot latin percussie. Van regimentsmarsen tot pop. Van renaissance blazers tot big band.

BBM start Tamboer-Maître cursus

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen start in januari 2015 met een Tamboer-Maître cursus onder leiding van docent Jan Peeters. De lesstof omvat 5 onderwerpen en wordt in 26 uur praktisch onderricht, terwijl elk onderwerp kort theoretisch wordt ingeleid i.v.m. de thuisstudie. Op 18 april vindt het examen plaats.

Inhoud TM-cursus 2015 Kunstbalie-Tilburg
Organisatie: Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM)

Cursusdagen: 17+31 januari; 14+28 februari; 14+28 maart 2015.
Examen: 18 april 2015

Militaire muzieksignalen op NTR-podium

Militaire muziek had vroeger een belangrijke functie op het slagveld. Opdrachten werden door middel van signalen aan de strijders gegeven. In het tv-programma NTR-podium laten de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en Wachtmeester 1 Simon Bruul van de Fanfare Bereden Wapens een aantal signalen horen. Aan het woord komt tamboer-maitre sm. Ed Oosterom die hier veel van af weet. Het muziekprogramma staat in het teken van muziek en oorlog, een inspirerend thema voor componisten ais Ludwig van Beethoven.

Landelijke tambour-maître dagen 20 en 27 september (verslag)

In navolging op de geslaagde tambour-maître dag van 2013 organiseerde het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tambour-maitres van de Nederlandse krijgsmacht wederom dit jaar niet één maar twee speciale tambour-maître dagen.

Langverwachte nieuwe CD Marinierskapel verkrijgbaar

Bent u liefhebber van jazzmuziek, bigband, easy listening, blaasmuziek of een militair orkest? Dan is er goed nieuws: vanaf heden is dit alles samengebracht op een nieuwe CD met composities en bewerkingen van de Amerikaanse top arrangeur Sammy Nestico. Gespeeld door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine onder leiding van majoor Peter Kleine Schaars. Alle opgenomen werken zijn onder supervisie van de grootmeester speciaal op maat geïnstrumenteerd voor de Marinierskapel, waardoor de solisten en specialisten van alle secties optimaal in het zonnetje zijn gezet.

Arnhems Trompetterkorps en tamboer-maitre Tim de Wijs samen op weg naar een mooie toekomst

De vacature voor de functie van tamboer-maitre bestond al enige tijd en na een oproep van het ATK in de social media heeft Tim zijn belangstelling geuit voor betreffende functie. Na een prettig gesprek en een proefdirectie gaven beide partijen aan dat er sprake is van een goede klik.