Arnhems Trompetterkorps en tamboer-maitre Tim de Wijs samen op weg naar een mooie toekomst

De vacature voor de functie van tamboer-maitre bestond al enige tijd en na een oproep van het ATK in de social media heeft Tim zijn belangstelling geuit voor betreffende functie. Na een prettig gesprek en een proefdirectie gaven beide partijen aan dat er sprake is van een goede klik.

‘Royal Tattoo’ Nationale Taptoe 2014, Ahoy Rotterdam

Beleef de kleurrijke show rond Nederlandse militaire muziek waarin, mars-, moderne en klassieke muziek elkaar afwisselen. De Nationale Taptoe biedt u een unieke muzikale show, Nederlandse en buitenlandse militaire muziek, Orkesten en groepen van topniveau, Entertainment, folklore en reflectie, een puur Nederlandse traditie em een pakkende show van begin tot einde.

Kay Wilder treedt op met Johan Willem Friso Kapel tijdens Axis Festival in Assen

De Nederlandse producer en DJ Kay Wilder treedt komende zaterdag tijdens het nieuwe Axis Festival in De Nieuwe Kolk te Assen op met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Kay Wilder, die in de showkorpsensector bekend is van de spectaculaire opening van Taptoe Leeuwarden in 2007, is door dirigent Tijmen Botma uitgenodigd om in het theater samen met het orkest twee stukken te spelen.

Drum Major King’s Guard Norway naar Nationale Tamboer-maître dagen 2014

Op zaterdag 27 september 2014 zal Rune Wiik, plaatsvervangend Inspecteur Militaire Muziek uit Noorwegen en tamboer-maître / commandant van “Band of the King’s Guard” tijdens de clinic exercitie en stoktekens behandelen die in gebruik zijn bij The Band of The King’s Guard Norway.

Nationale Tamboer-maitre dagen 2014

Agenda Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

Marinierskapel bij viering 350 jaar Royal Marines

De Royal Marines, het Britse Korps Mariniers, viert dit jaar haar 350-jarig bestaan en dit werd op muzikale wijze gevierd met een bijzondere editie van de Beating Retreat. Dit ceremoniële evenement in het centrum van Londen op de grote parade van de Horse Guards, wordt door de Royal Marines al sinds 1950 uitgevoerd ter gelegenheid van de verjaardag van de Captain General, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip.

Wesley Heijink

Wesley Heijink,
Drum en ShowFanfare M.r. H.M. v/d Zandt
Velp

Tamboer-maitres in Ahoy, De militaire tamboer-maitres nodigen uit

In navolging van de geslaagde tamboer-maîtredag 2013 met de Drum Majors van de Royal Marines en Royal Air Force organiseren het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tamboer-maitres van de Nederlandse krijgsmacht weer een aantal speciale tamboer-maître dagen.

Overzicht Maitres & Drummajors

Onder dit item wordt een overzicht bijgehouden van de Tamboer-Maîtres en Drum Majors. Dit betreft zowel bestaande, als (helaas) niet meer bestaande muziekkorpsen. Deze lijst is samengesteld ism bezoekers van deze website. Wij pretenderen niet dat deze lijst compleet, of 100% correct is daar dit niet geheel mogelijk is door ons niet bekende wijzigingen. Wij wensen dan ook graag op de hoogte gebracht te worden van de juiste, nieuwe of aanvullende informatie. Gebruikt u daarvoor svp het contactformulier.