Drum Major King’s Guard Norway naar Nationale Tamboer-maître dagen 2014

Op zaterdag 27 september 2014 zal Rune Wiik, plaatsvervangend Inspecteur Militaire Muziek uit Noorwegen en tamboer-maître / commandant van “Band of the King’s Guard” tijdens de clinic exercitie en stoktekens behandelen die in gebruik zijn bij The Band of The King’s Guard Norway.

Nationale Tamboer-maitre dagen 2014

Agenda Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

Marinierskapel bij viering 350 jaar Royal Marines

De Royal Marines, het Britse Korps Mariniers, viert dit jaar haar 350-jarig bestaan en dit werd op muzikale wijze gevierd met een bijzondere editie van de Beating Retreat. Dit ceremoniële evenement in het centrum van Londen op de grote parade van de Horse Guards, wordt door de Royal Marines al sinds 1950 uitgevoerd ter gelegenheid van de verjaardag van de Captain General, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip.

Wesley Heijink

Wesley Heijink,
Drum en ShowFanfare M.r. H.M. v/d Zandt
Velp

Tamboer-maitres in Ahoy, De militaire tamboer-maitres nodigen uit

In navolging van de geslaagde tamboer-maîtredag 2013 met de Drum Majors van de Royal Marines en Royal Air Force organiseren het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tamboer-maitres van de Nederlandse krijgsmacht weer een aantal speciale tamboer-maître dagen.

Overzicht Maitres & Drummajors

Onder dit item wordt een overzicht bijgehouden van de Tamboer-Maîtres en Drum Majors. Dit betreft zowel bestaande, als (helaas) niet meer bestaande muziekkorpsen. Deze lijst is samengesteld ism bezoekers van deze website. Wij pretenderen niet dat deze lijst compleet, of 100% correct is daar dit niet geheel mogelijk is door ons niet bekende wijzigingen. Wij wensen dan ook graag op de hoogte gebracht te worden van de juiste, nieuwe of aanvullende informatie. Gebruikt u daarvoor svp het contactformulier.

Marinierskapel werkt mee aan het lied ‘Koning van Oranje’

Om de mooie en positieve elementen van Nederland te benadrukken en om weerklank te bieden aan negatieve geluiden in de samenleving heeft componist Ezra van Nassauw het initiatief genomen voor een nieuw lied. Een lied als cadeau aan het Oranjefonds om, in aanloop naar Koningsdag, te streven naar een sociaal Nederland; met elkaar en voor elkaar! Geheel passend bij de prachtige sociale initiatieven van het Oranjefonds als ‘NL Doet’ en ‘NL Geeft’.

Luchtmachtorkest geeft benefietconcert voor Hulphond Nederland

Woensdag 23 april geeft het orkest van de Koninklijke Luchtmacht in theater de Flint te Amersfoort een bijzonder benefietconcert voor Hulphond Nederland. Het orkest brengt haar unieke 100 jaar militaire luchtvaart show ten gehore. De kaartopbrengst komt volledig ten goede aan PTSS-honden. Deze speciaal opgeleide honden zijn bedoeld voor veteranen met het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Dit is een geestelijke stoornis die militairen op kunnen lopen als zij naar oorlogsgebieden worden uitgezonden.

100 jaar

Concert door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ in Assen

Op zondag 30 maart presenteert de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) o.l.v. dirigent Kapitein Harry van Bruggen voor het eerst na de reorganisatie haar kunnen aan het thuispubliek. Voor dit concert is Richard Visser (trompettist Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’) als solist uitgenodigd.

Naast de reguliere optredens als beëdigingen en herdenkingen treedt de RFGGJ ook voor het voetlicht in concertformatie. Met deze optredens wil defensie de band met haar relaties en bevolking verstevigen.

Nieuwe campagne en website voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors

NBvTM is de afkorting voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors, een bond opgericht in september 2010, door en voor Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors. Via deze bond willen wij de Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors bij elkaar brengen en er voor zorgen dat zij veel mogelijk hetzelfde systeem gaan hanteren.