CD-presentatie: Saluut! Een groet aan de Veteranen

Een concert maken met liedjes, gebaseerd op verhalen van veteranen, bleek een schot in de roos. Dat is wat Renee van Bavel met de Fanfare ‘Bereden Wapens’ deed. Een concert, niet alleen voor veteranen maar ook voor buurtgenoten, plaatsgenoten en familie. Zodat ook zij hun verhalen horen. Op 28 mei komt de CD Saluut! Een groet aan de Veteranen uit. Zo worden hun verhalen ook buiten de concertzaal gehoord.

Agenda Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

Fanfare Korps Nationale Reserve in Theater De Flint

Op 12 maart a.s. zal de Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) haar jaarlijkse Korpsconcert geven in Theater De Flint. Deze in de Amersfoortse Bernhardkazerne ‘gelegerde’ militaire fanfare is een van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht en staat onder leiding van Chef-dirigent kapitein Harrie Wijenberg.

Tamboer-maître Opleiding 2016 bij Muziekbond Gelderland Flevoland

Tijdens de tamboer-maître opleiding leren de kandidaten niet alleen de stoktekens onder de knie te krijgen maar wordt er ook aandacht besteedt aan de basisexercitie en de manier waarop een tamboer-maître leiding geeft aan zijn/haar orkest. Verder worden de basisvaardigheden van het takteren behandeld. Na het behalen van het diploma zijn cursisten in staat volledig zelfstandig als tamboer-maître op te treden én om zelfstandig de exercitie-instructie te verzorgen.

2e dag Nationale tamboermaitredagen 2015

Op zaterdag 26 september vond de tweede dag plaats van de tamboermaitredagen. In vergelijking met een week eerder waren er dit keer meer maîtres aanwezig op de van Ghentkazerne. Na een ontvangst en welkomstwoord van gastheer Ed Oosterom gingen de deelnemers direct aan de slag met de maîtres van de Royal Marines. Drummajor Chris Mace liet de aanwezige cursisten kennismaken met de drills van de Britse Mariniers.

1ste dag landelijke tamboermaitredagen 2015

Op zaterdag 19 september stond de eerste van twee tamboermaitredagen gepland. Dit keer op de Willem III kazerne te Apeldoorn. Na twee succesvolle edities was de verwachting ook dit jaar hoog. Marc Gouswaart, tamboer-maître van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee was deze dag gastheer. Na een ontvangst met koffie en thee en het voorstellen van de diverse cursusleiders gingen de deelnemers enthousiast aan de slag.

Luchtmachtkapel met uniek War Child benefietconcert op Vliegbasis Leeuwarden

Een muzikale ontdekkingstocht met een centrale rol voor kinderen, met nummers variërend van Katy Perry tot aan Nickelback. Uniek benefietconcert CHILDREN OF THE WORLD ! De opbrengst komt volledig ten goede aan War Child!

Jubileum 70 jaar Bevrijd Groningen

Afgelopen weekend was het 70 jaar geleden dat er een historische gebeurtenis plaatsvond. De intocht en slag om Groningen geleverd door de Gealieerden en de Canadezen in het bijzonder. In het kader van dit jubileum was er een groots weekend opgezet, waarbij herdenking, re-enactment en vrijheid voorop stonden. 

Concerten Marinierskapel en Tamboers & Pijpers: 'Marinier van Michiel de Ruyter'

Samen met de Marinierskapel en Tamboers & Pijpers vertelt Frank Groothof het verhaal van de Zeeuwse boerenjongen Corneel die met een paar vrienden aanmonstert op 'De Zeven Provinciën', het vlaggenschip van de beroemde admiraal Michiel de Ruyter. Ze gaan als mariniers vechten tegen de Engelse vloot en winnen vele zeeslagen. Maar op een dag gaat het mis als ze door de Fransen worden verslagen. Corneel springt met een paar kameraden over boord en weet de Franse kust te bereiken.

Nacht van de Militaire Muziek, Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici

Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Geniet van een muziekfestival in een prachtige museale omgeving. Muzikanten van Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee presenteren 30 ensembles op 8 podia. Met vier eeuwen militaire muziek: Van tromsignaal tot latin percussie. Van regimentsmarsen tot pop. Van renaissance blazers tot big band.