Concerten Marinierskapel en Tamboers & Pijpers: 'Marinier van Michiel de Ruyter'

Samen met de Marinierskapel en Tamboers & Pijpers vertelt Frank Groothof het verhaal van de Zeeuwse boerenjongen Corneel die met een paar vrienden aanmonstert op 'De Zeven Provinciën', het vlaggenschip van de beroemde admiraal Michiel de Ruyter. Ze gaan als mariniers vechten tegen de Engelse vloot en winnen vele zeeslagen. Maar op een dag gaat het mis als ze door de Fransen worden verslagen. Corneel springt met een paar kameraden over boord en weet de Franse kust te bereiken.

Nacht van de Militaire Muziek, Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici

Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Geniet van een muziekfestival in een prachtige museale omgeving. Muzikanten van Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee presenteren 30 ensembles op 8 podia. Met vier eeuwen militaire muziek: Van tromsignaal tot latin percussie. Van regimentsmarsen tot pop. Van renaissance blazers tot big band.

BBM start Tamboer-Maître cursus

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen start in januari 2015 met een Tamboer-Maître cursus onder leiding van docent Jan Peeters. De lesstof omvat 5 onderwerpen en wordt in 26 uur praktisch onderricht, terwijl elk onderwerp kort theoretisch wordt ingeleid i.v.m. de thuisstudie. Op 18 april vindt het examen plaats.

Inhoud TM-cursus 2015 Kunstbalie-Tilburg
Organisatie: Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM)

Cursusdagen: 17+31 januari; 14+28 februari; 14+28 maart 2015.
Examen: 18 april 2015

Militaire muzieksignalen op NTR-podium

Militaire muziek had vroeger een belangrijke functie op het slagveld. Opdrachten werden door middel van signalen aan de strijders gegeven. In het tv-programma NTR-podium laten de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en Wachtmeester 1 Simon Bruul van de Fanfare Bereden Wapens een aantal signalen horen. Aan het woord komt tamboer-maitre sm. Ed Oosterom die hier veel van af weet. Het muziekprogramma staat in het teken van muziek en oorlog, een inspirerend thema voor componisten ais Ludwig van Beethoven.

Landelijke tambour-maître dagen 20 en 27 september (verslag)

In navolging op de geslaagde tambour-maître dag van 2013 organiseerde het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tambour-maitres van de Nederlandse krijgsmacht wederom dit jaar niet één maar twee speciale tambour-maître dagen.

Langverwachte nieuwe CD Marinierskapel verkrijgbaar

Bent u liefhebber van jazzmuziek, bigband, easy listening, blaasmuziek of een militair orkest? Dan is er goed nieuws: vanaf heden is dit alles samengebracht op een nieuwe CD met composities en bewerkingen van de Amerikaanse top arrangeur Sammy Nestico. Gespeeld door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine onder leiding van majoor Peter Kleine Schaars. Alle opgenomen werken zijn onder supervisie van de grootmeester speciaal op maat geïnstrumenteerd voor de Marinierskapel, waardoor de solisten en specialisten van alle secties optimaal in het zonnetje zijn gezet.

Arnhems Trompetterkorps en tamboer-maitre Tim de Wijs samen op weg naar een mooie toekomst

De vacature voor de functie van tamboer-maitre bestond al enige tijd en na een oproep van het ATK in de social media heeft Tim zijn belangstelling geuit voor betreffende functie. Na een prettig gesprek en een proefdirectie gaven beide partijen aan dat er sprake is van een goede klik.

‘Royal Tattoo’ Nationale Taptoe 2014, Ahoy Rotterdam

Beleef de kleurrijke show rond Nederlandse militaire muziek waarin, mars-, moderne en klassieke muziek elkaar afwisselen. De Nationale Taptoe biedt u een unieke muzikale show, Nederlandse en buitenlandse militaire muziek, Orkesten en groepen van topniveau, Entertainment, folklore en reflectie, een puur Nederlandse traditie em een pakkende show van begin tot einde.

Kay Wilder treedt op met Johan Willem Friso Kapel tijdens Axis Festival in Assen

De Nederlandse producer en DJ Kay Wilder treedt komende zaterdag tijdens het nieuwe Axis Festival in De Nieuwe Kolk te Assen op met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Kay Wilder, die in de showkorpsensector bekend is van de spectaculaire opening van Taptoe Leeuwarden in 2007, is door dirigent Tijmen Botma uitgenodigd om in het theater samen met het orkest twee stukken te spelen.

Drum Major King’s Guard Norway naar Nationale Tamboer-maître dagen 2014

Op zaterdag 27 september 2014 zal Rune Wiik, plaatsvervangend Inspecteur Militaire Muziek uit Noorwegen en tamboer-maître / commandant van “Band of the King’s Guard” tijdens de clinic exercitie en stoktekens behandelen die in gebruik zijn bij The Band of The King’s Guard Norway.

Nationale Tamboer-maitre dagen 2014