BBM start Tamboer-Maître cursus

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen start in januari 2015 met een Tamboer-Maître cursus onder leiding van docent Jan Peeters. De lesstof omvat 5 onderwerpen en wordt in 26 uur praktisch onderricht, terwijl elk onderwerp kort theoretisch wordt ingeleid i.v.m. de thuisstudie. Op 18 april vindt het examen plaats.

Inhoud TM-cursus 2015 Kunstbalie-Tilburg
Organisatie: Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM)

Cursusdagen: 17+31 januari; 14+28 februari; 14+28 maart 2015.
Examen: 18 april 2015

Landelijke tambour-maître dagen 20 en 27 september (verslag)

In navolging op de geslaagde tambour-maître dag van 2013 organiseerde het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tambour-maitres van de Nederlandse krijgsmacht wederom dit jaar niet één maar twee speciale tambour-maître dagen.

Arnhems Trompetterkorps en tamboer-maitre Tim de Wijs samen op weg naar een mooie toekomst

De vacature voor de functie van tamboer-maitre bestond al enige tijd en na een oproep van het ATK in de social media heeft Tim zijn belangstelling geuit voor betreffende functie. Na een prettig gesprek en een proefdirectie gaven beide partijen aan dat er sprake is van een goede klik.

Wesley Heijink

Wesley Heijink,
Drum en ShowFanfare M.r. H.M. v/d Zandt
Velp

Tamboer-maitres in Ahoy, De militaire tamboer-maitres nodigen uit

In navolging van de geslaagde tamboer-maîtredag 2013 met de Drum Majors van de Royal Marines en Royal Air Force organiseren het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tamboer-maitres van de Nederlandse krijgsmacht weer een aantal speciale tamboer-maître dagen.

Overzicht Maitres & Drummajors

Onder dit item wordt een overzicht bijgehouden van de Tamboer-Maîtres en Drum Majors. Dit betreft zowel bestaande, als (helaas) niet meer bestaande muziekkorpsen. Deze lijst is samengesteld ism bezoekers van deze website. Wij pretenderen niet dat deze lijst compleet, of 100% correct is daar dit niet geheel mogelijk is door ons niet bekende wijzigingen. Wij wensen dan ook graag op de hoogte gebracht te worden van de juiste, nieuwe of aanvullende informatie. Gebruikt u daarvoor svp het contactformulier.

Nieuwe campagne en website voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors

NBvTM is de afkorting voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors, een bond opgericht in september 2010, door en voor Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors. Via deze bond willen wij de Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors bij elkaar brengen en er voor zorgen dat zij veel mogelijk hetzelfde systeem gaan hanteren.

Menno Raams

Menno Raams, Jeugdshowkorps Wilhelmina Sleeuwijk

Drumfanfare Michaël uit Nijmegen zoekt nieuwe tambour-maître

Drumfanfare Michaël uit Nijmegen is op zoek naar een nieuwe tambour-maître die het korps kan gaan leiden! Drumfanfare Michaël staat garant voor een goed stuk muziek en een boel gezelligheid. We zijn een jonge drumfanfare van ongeveer 40 leden met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en komen uit in de eerste divisie van de KNFM. Iedere woensdagavond wordt er gerepeteerd in Roomsch Leven, aan de heyendaalseweg te Nijmegen. Hieronder volgt een functieprofiel waaraan de tambour-maître zou moeten voldoen. Heb je interesse of eventuele vragen?

1e tamboer-maître dag Stichting Nationale Taptoe

Deze week is het definitieve programma bekend gemaakt van de eerste tamboer-maître dag zoals deze door de Stichting Nationale Taptoe en de gezamenlijke tamboer-maitres van de Nederlandse krijgsmacht wordt georganiseerd.