Wesley Heijink

Wesley Heijink,
Drum en ShowFanfare M.r. H.M. v/d Zandt
Velp

Tamboer-maitres in Ahoy, De militaire tamboer-maitres nodigen uit

In navolging van de geslaagde tamboer-maîtredag 2013 met de Drum Majors van de Royal Marines en Royal Air Force organiseren het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tamboer-maitres van de Nederlandse krijgsmacht weer een aantal speciale tamboer-maître dagen.

Overzicht Maitres & Drummajors

Onder dit item wordt een overzicht bijgehouden van de Tamboer-Maîtres en Drum Majors. Dit betreft zowel bestaande, als (helaas) niet meer bestaande muziekkorpsen. Deze lijst is samengesteld ism bezoekers van deze website. Wij pretenderen niet dat deze lijst compleet, of 100% correct is daar dit niet geheel mogelijk is door ons niet bekende wijzigingen. Wij wensen dan ook graag op de hoogte gebracht te worden van de juiste, nieuwe of aanvullende informatie. Gebruikt u daarvoor svp het contactformulier.

Nieuwe campagne en website voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors

NBvTM is de afkorting voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors, een bond opgericht in september 2010, door en voor Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors. Via deze bond willen wij de Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors bij elkaar brengen en er voor zorgen dat zij veel mogelijk hetzelfde systeem gaan hanteren.

Menno Raams

Menno Raams, Jeugdshowkorps Wilhelmina Sleeuwijk

Drumfanfare Michaël uit Nijmegen zoekt nieuwe tambour-maître

Drumfanfare Michaël uit Nijmegen is op zoek naar een nieuwe tambour-maître die het korps kan gaan leiden! Drumfanfare Michaël staat garant voor een goed stuk muziek en een boel gezelligheid. We zijn een jonge drumfanfare van ongeveer 40 leden met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en komen uit in de eerste divisie van de KNFM. Iedere woensdagavond wordt er gerepeteerd in Roomsch Leven, aan de heyendaalseweg te Nijmegen. Hieronder volgt een functieprofiel waaraan de tambour-maître zou moeten voldoen. Heb je interesse of eventuele vragen?

1e tamboer-maître dag Stichting Nationale Taptoe

Deze week is het definitieve programma bekend gemaakt van de eerste tamboer-maître dag zoals deze door de Stichting Nationale Taptoe en de gezamenlijke tamboer-maitres van de Nederlandse krijgsmacht wordt georganiseerd.

Kwaliteit tijdens 3-Landen Kampioenschap voor tamboer-majoors (Kerkrade) 2013

Zaterdag 31 augustus 2013 organiseerde de Nederlandse Bond voor tamboer-majoors haar jaarlijks Kampioenschap voor tamboer-majoors In Kerkrade. Deelnemen kan in de Standaard divisie (mars) en in de Show divisie. Tijdens de Standaard wedstrijd etaleren de tamboer-maîtres het functioneren als leiding gevende van een muziekvereniging. Duidelijke bevelen, stokvaardigheid, voorbeeldfunctie en het uitstralen van zekerheid zijn kernwaarden tijdens deze wedstrijd. Verplichte bevelen zoals voorwaarts, counteren, markeerde pas, halt houden en muziekstop zijn verplicht uit te voeren.

BLAST muzikant Sanford Jones jureert tijdens het 3-landen kampioenschap tamboer-majoors te Kerkrade

De Nederlandse bond voor tamboer-majoors (www.nbvtm.nl) organiseert op zaterdag 31 augustus 2013 haar jaarlijks kampioenschap. Het evenement wil een bijdrage leveren aan de belangrijke functie die een tamboer-maître heeft, niet zomaar een koud kunstje meer een kunst op zich. Deelnemers wedijveren in een vriendschappelijke sfeer, leggen contacten en verruimen de blik. Drie juryleden zullen de diverse prestaties naar waarde schatten: Pim Janssen (NL), Geert Vanmaeckelberghe (BE) en Sanford Jones (USA).

René van Haaren

René van Haaren, maitre van Drumfanfare TTH Hazerswoude