Tamboer-maître Opleiding 2016 bij Muziekbond Gelderland Flevoland

Tijdens de tamboer-maître opleiding leren de kandidaten niet alleen de stoktekens onder de knie te krijgen maar wordt er ook aandacht besteedt aan de basisexercitie en de manier waarop een tamboer-maître leiding geeft aan zijn/haar orkest. Verder worden de basisvaardigheden van het takteren behandeld. Na het behalen van het diploma zijn cursisten in staat volledig zelfstandig als tamboer-maître op te treden én om zelfstandig de exercitie-instructie te verzorgen.

2e dag Nationale tamboermaitredagen 2015

Op zaterdag 26 september vond de tweede dag plaats van de tamboermaitredagen. In vergelijking met een week eerder waren er dit keer meer maîtres aanwezig op de van Ghentkazerne. Na een ontvangst en welkomstwoord van gastheer Ed Oosterom gingen de deelnemers direct aan de slag met de maîtres van de Royal Marines. Drummajor Chris Mace liet de aanwezige cursisten kennismaken met de drills van de Britse Mariniers.

1ste dag landelijke tamboermaitredagen 2015

Op zaterdag 19 september stond de eerste van twee tamboermaitredagen gepland. Dit keer op de Willem III kazerne te Apeldoorn. Na twee succesvolle edities was de verwachting ook dit jaar hoog. Marc Gouswaart, tamboer-maître van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee was deze dag gastheer. Na een ontvangst met koffie en thee en het voorstellen van de diverse cursusleiders gingen de deelnemers enthousiast aan de slag.

BBM start Tamboer-Maître cursus

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen start in januari 2015 met een Tamboer-Maître cursus onder leiding van docent Jan Peeters. De lesstof omvat 5 onderwerpen en wordt in 26 uur praktisch onderricht, terwijl elk onderwerp kort theoretisch wordt ingeleid i.v.m. de thuisstudie. Op 18 april vindt het examen plaats.

Inhoud TM-cursus 2015 Kunstbalie-Tilburg
Organisatie: Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM)

Cursusdagen: 17+31 januari; 14+28 februari; 14+28 maart 2015.
Examen: 18 april 2015

Landelijke tambour-maître dagen 20 en 27 september (verslag)

In navolging op de geslaagde tambour-maître dag van 2013 organiseerde het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tambour-maitres van de Nederlandse krijgsmacht wederom dit jaar niet één maar twee speciale tambour-maître dagen.

Arnhems Trompetterkorps en tamboer-maitre Tim de Wijs samen op weg naar een mooie toekomst

De vacature voor de functie van tamboer-maitre bestond al enige tijd en na een oproep van het ATK in de social media heeft Tim zijn belangstelling geuit voor betreffende functie. Na een prettig gesprek en een proefdirectie gaven beide partijen aan dat er sprake is van een goede klik.

Wesley Heijink

Wesley Heijink,
Drum en ShowFanfare M.r. H.M. v/d Zandt
Velp

Tamboer-maitres in Ahoy, De militaire tamboer-maitres nodigen uit

In navolging van de geslaagde tamboer-maîtredag 2013 met de Drum Majors van de Royal Marines en Royal Air Force organiseren het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tamboer-maitres van de Nederlandse krijgsmacht weer een aantal speciale tamboer-maître dagen.

Overzicht Maitres & Drummajors

Onder dit item wordt een overzicht bijgehouden van de Tamboer-Maîtres en Drum Majors. Dit betreft zowel bestaande, als (helaas) niet meer bestaande muziekkorpsen. Deze lijst is samengesteld ism bezoekers van deze website. Wij pretenderen niet dat deze lijst compleet, of 100% correct is daar dit niet geheel mogelijk is door ons niet bekende wijzigingen. Wij wensen dan ook graag op de hoogte gebracht te worden van de juiste, nieuwe of aanvullende informatie. Gebruikt u daarvoor svp het contactformulier.

Nieuwe campagne en website voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors

NBvTM is de afkorting voor de Nederlandse Bond voor Tamboer-Majoors, een bond opgericht in september 2010, door en voor Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors. Via deze bond willen wij de Tamboer-Majoors, Tambour-Maîtres en Drummajors bij elkaar brengen en er voor zorgen dat zij veel mogelijk hetzelfde systeem gaan hanteren.