Landelijke tambour-maître dagen 20 en 27 september (verslag)

In navolging op de geslaagde tambour-maître dag van 2013 organiseerde het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “The Netherlands Military Tattoo” en de tambour-maitres van de Nederlandse krijgsmacht wederom dit jaar niet één maar twee speciale tambour-maître dagen.

Nieuwe tambour-maître Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk

Gregorey Joosten wordt de nieuwe tambour- maître van Showkorps Wilhelmina. Zaterdag 8 januari jl. is dit bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Nadat Wim Kant had aangegeven na 28 jaar te willen stoppen, werd er binnen de vereniging een beroep gedaan op de leden. Gregorey: “Ik heb me meteen opgegeven via de mail. Natuurlijk hoop je dat je het wordt, maar je weet het nooit zeker.” Wim Kant is altijd een voorbeeld voor Gregorey geweest. “Een goede tambour- maître die het Showkorps leidde met veel passie en strakheid.”

Wim Kant - (oud) Maître Wilhelmina Sleeuwijk

Hoe wordt je tamboer-maître? Meestal ben je al wat jaartjes lid van een vereniging en door wat verschuivingen in het ledenbestand en vaak ook op aandringen van anderen vul je de vrijgekomen plaats in. Of je valt voor de lol een keer in en krijgt meteen de smaak te pakken. Bij Wim Kant, tamboer-maître van Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk, ging het echter heel anders. Hij was het al vanaf zijn zesde! “Het is gewoon zo gelopen. Vanaf mijn 6de jaar liep ik als een soort mascotte voor de tamboer-maître van de drumband.