Drum Major King’s Guard Norway naar Nationale Tamboer-maître dagen 2014

Op zaterdag 27 september 2014 zal Rune Wiik, plaatsvervangend Inspecteur Militaire Muziek uit Noorwegen en tamboer-maître / commandant van “Band of the King’s Guard” tijdens de clinic exercitie en stoktekens behandelen die in gebruik zijn bij The Band of The King’s Guard Norway.

Nationale Tamboer-maitre dagen 2014

Agenda Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

Marinierskapel bij viering 350 jaar Royal Marines

De Royal Marines, het Britse Korps Mariniers, viert dit jaar haar 350-jarig bestaan en dit werd op muzikale wijze gevierd met een bijzondere editie van de Beating Retreat. Dit ceremoniële evenement in het centrum van Londen op de grote parade van de Horse Guards, wordt door de Royal Marines al sinds 1950 uitgevoerd ter gelegenheid van de verjaardag van de Captain General, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip.

Marinierskapel werkt mee aan het lied ‘Koning van Oranje’

Om de mooie en positieve elementen van Nederland te benadrukken en om weerklank te bieden aan negatieve geluiden in de samenleving heeft componist Ezra van Nassauw het initiatief genomen voor een nieuw lied. Een lied als cadeau aan het Oranjefonds om, in aanloop naar Koningsdag, te streven naar een sociaal Nederland; met elkaar en voor elkaar! Geheel passend bij de prachtige sociale initiatieven van het Oranjefonds als ‘NL Doet’ en ‘NL Geeft’.

Luchtmachtorkest geeft benefietconcert voor Hulphond Nederland

Woensdag 23 april geeft het orkest van de Koninklijke Luchtmacht in theater de Flint te Amersfoort een bijzonder benefietconcert voor Hulphond Nederland. Het orkest brengt haar unieke 100 jaar militaire luchtvaart show ten gehore. De kaartopbrengst komt volledig ten goede aan PTSS-honden. Deze speciaal opgeleide honden zijn bedoeld voor veteranen met het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Dit is een geestelijke stoornis die militairen op kunnen lopen als zij naar oorlogsgebieden worden uitgezonden.

100 jaar

Concert door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ in Assen

Op zondag 30 maart presenteert de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) o.l.v. dirigent Kapitein Harry van Bruggen voor het eerst na de reorganisatie haar kunnen aan het thuispubliek. Voor dit concert is Richard Visser (trompettist Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’) als solist uitgenodigd.

Naast de reguliere optredens als beëdigingen en herdenkingen treedt de RFGGJ ook voor het voetlicht in concertformatie. Met deze optredens wil defensie de band met haar relaties en bevolking verstevigen.

Agenda Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee

Het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

Marinierskapel zet Helderse componist in de schijnwerpers

Op dinsdagavond 11 februari a.s. speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine haar jaarlijkse goede-doelen-concert voor het Marine Sanatorium Fonds MSF in Schouwburg de Kampanje te Den Helder. Op het programma staat de Noord-Hollandse première van het grote 3-delige werk ‘The Fool’s Journey’ van componist Hans van der Heide. Deze in Den Helder geboren musicus (1958) studeerde trompet aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en Harmonie/Fanfare directie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Jaarconcert Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in de Nieuwe Kolk Assen

Op 25 en 26 januari 2014 presenteert de KMKJWF weer haar jaarconcert in de Nieuwe Kolk te Assen. Voor muziekliefhebbers iets om naar uit te kijken, zeker met de komst van de Noorse trompettist Ole Edvard Antonsen. Een veelzijdige muzikant met diverse album-top-10 noteringen in eigen land.

Het Luchtmachtorkest presenteert 'On the Air night' 2014

Na een verhuizingspauze presenteert het Luchtmachtorkest weer een legendarische On the Air Night. Een gevarieerd muziekfestival met 48 musici op meerdere podia. In het succesvolle verleden was de On the Air Night altijd uitverkocht en genoten honderden muziekliefhebbers van een zeer gevarieerde avond. De On the Air Night is op 31 januari in Veluvine Nunspeet.