Nacht van de Militaire Muziek, Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici

Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Geniet van een muziekfestival in een prachtige museale omgeving. Muzikanten van Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee presenteren 30 ensembles op 8 podia. Met vier eeuwen militaire muziek: Van tromsignaal tot latin percussie. Van regimentsmarsen tot pop. Van renaissance blazers tot big band.

Militaire muzieksignalen op NTR-podium

Militaire muziek had vroeger een belangrijke functie op het slagveld. Opdrachten werden door middel van signalen aan de strijders gegeven. In het tv-programma NTR-podium laten de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en Wachtmeester 1 Simon Bruul van de Fanfare Bereden Wapens een aantal signalen horen. Aan het woord komt tamboer-maitre sm. Ed Oosterom die hier veel van af weet. Het muziekprogramma staat in het teken van muziek en oorlog, een inspirerend thema voor componisten ais Ludwig van Beethoven.

Langverwachte nieuwe CD Marinierskapel verkrijgbaar

Bent u liefhebber van jazzmuziek, bigband, easy listening, blaasmuziek of een militair orkest? Dan is er goed nieuws: vanaf heden is dit alles samengebracht op een nieuwe CD met composities en bewerkingen van de Amerikaanse top arrangeur Sammy Nestico. Gespeeld door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine onder leiding van majoor Peter Kleine Schaars. Alle opgenomen werken zijn onder supervisie van de grootmeester speciaal op maat geïnstrumenteerd voor de Marinierskapel, waardoor de solisten en specialisten van alle secties optimaal in het zonnetje zijn gezet.

‘Royal Tattoo’ Nationale Taptoe 2014, Ahoy Rotterdam

Beleef de kleurrijke show rond Nederlandse militaire muziek waarin, mars-, moderne en klassieke muziek elkaar afwisselen. De Nationale Taptoe biedt u een unieke muzikale show, Nederlandse en buitenlandse militaire muziek, Orkesten en groepen van topniveau, Entertainment, folklore en reflectie, een puur Nederlandse traditie em een pakkende show van begin tot einde.

Kay Wilder treedt op met Johan Willem Friso Kapel tijdens Axis Festival in Assen

De Nederlandse producer en DJ Kay Wilder treedt komende zaterdag tijdens het nieuwe Axis Festival in De Nieuwe Kolk te Assen op met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Kay Wilder, die in de showkorpsensector bekend is van de spectaculaire opening van Taptoe Leeuwarden in 2007, is door dirigent Tijmen Botma uitgenodigd om in het theater samen met het orkest twee stukken te spelen.

Drum Major King’s Guard Norway naar Nationale Tamboer-maître dagen 2014

Op zaterdag 27 september 2014 zal Rune Wiik, plaatsvervangend Inspecteur Militaire Muziek uit Noorwegen en tamboer-maître / commandant van “Band of the King’s Guard” tijdens de clinic exercitie en stoktekens behandelen die in gebruik zijn bij The Band of The King’s Guard Norway.

Nationale Tamboer-maitre dagen 2014

Agenda Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

Marinierskapel bij viering 350 jaar Royal Marines

De Royal Marines, het Britse Korps Mariniers, viert dit jaar haar 350-jarig bestaan en dit werd op muzikale wijze gevierd met een bijzondere editie van de Beating Retreat. Dit ceremoniële evenement in het centrum van Londen op de grote parade van de Horse Guards, wordt door de Royal Marines al sinds 1950 uitgevoerd ter gelegenheid van de verjaardag van de Captain General, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip.

Marinierskapel werkt mee aan het lied ‘Koning van Oranje’

Om de mooie en positieve elementen van Nederland te benadrukken en om weerklank te bieden aan negatieve geluiden in de samenleving heeft componist Ezra van Nassauw het initiatief genomen voor een nieuw lied. Een lied als cadeau aan het Oranjefonds om, in aanloop naar Koningsdag, te streven naar een sociaal Nederland; met elkaar en voor elkaar! Geheel passend bij de prachtige sociale initiatieven van het Oranjefonds als ‘NL Doet’ en ‘NL Geeft’.