Nacht van de Militaire Muziek, Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici

Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Geniet van een muziekfestival in een prachtige museale omgeving. Muzikanten van Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee presenteren 30 ensembles op 8 podia. Met vier eeuwen militaire muziek: Van tromsignaal tot latin percussie. Van regimentsmarsen tot pop. Van renaissance blazers tot big band.

Militaire muzieksignalen op NTR-podium

Militaire muziek had vroeger een belangrijke functie op het slagveld. Opdrachten werden door middel van signalen aan de strijders gegeven. In het tv-programma NTR-podium laten de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en Wachtmeester 1 Simon Bruul van de Fanfare Bereden Wapens een aantal signalen horen. Aan het woord komt tamboer-maitre sm. Ed Oosterom die hier veel van af weet. Het muziekprogramma staat in het teken van muziek en oorlog, een inspirerend thema voor componisten ais Ludwig van Beethoven.

‘Royal Tattoo’ Nationale Taptoe 2014, Ahoy Rotterdam

Beleef de kleurrijke show rond Nederlandse militaire muziek waarin, mars-, moderne en klassieke muziek elkaar afwisselen. De Nationale Taptoe biedt u een unieke muzikale show, Nederlandse en buitenlandse militaire muziek, Orkesten en groepen van topniveau, Entertainment, folklore en reflectie, een puur Nederlandse traditie em een pakkende show van begin tot einde.

Kay Wilder treedt op met Johan Willem Friso Kapel tijdens Axis Festival in Assen

De Nederlandse producer en DJ Kay Wilder treedt komende zaterdag tijdens het nieuwe Axis Festival in De Nieuwe Kolk te Assen op met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Kay Wilder, die in de showkorpsensector bekend is van de spectaculaire opening van Taptoe Leeuwarden in 2007, is door dirigent Tijmen Botma uitgenodigd om in het theater samen met het orkest twee stukken te spelen.

Marinierskapel werkt mee aan het lied ‘Koning van Oranje’

Om de mooie en positieve elementen van Nederland te benadrukken en om weerklank te bieden aan negatieve geluiden in de samenleving heeft componist Ezra van Nassauw het initiatief genomen voor een nieuw lied. Een lied als cadeau aan het Oranjefonds om, in aanloop naar Koningsdag, te streven naar een sociaal Nederland; met elkaar en voor elkaar! Geheel passend bij de prachtige sociale initiatieven van het Oranjefonds als ‘NL Doet’ en ‘NL Geeft’.

Luchtmachtorkest geeft benefietconcert voor Hulphond Nederland

Woensdag 23 april geeft het orkest van de Koninklijke Luchtmacht in theater de Flint te Amersfoort een bijzonder benefietconcert voor Hulphond Nederland. Het orkest brengt haar unieke 100 jaar militaire luchtvaart show ten gehore. De kaartopbrengst komt volledig ten goede aan PTSS-honden. Deze speciaal opgeleide honden zijn bedoeld voor veteranen met het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Dit is een geestelijke stoornis die militairen op kunnen lopen als zij naar oorlogsgebieden worden uitgezonden.

100 jaar

Concert door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ in Assen

Op zondag 30 maart presenteert de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) o.l.v. dirigent Kapitein Harry van Bruggen voor het eerst na de reorganisatie haar kunnen aan het thuispubliek. Voor dit concert is Richard Visser (trompettist Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’) als solist uitgenodigd.

Naast de reguliere optredens als beëdigingen en herdenkingen treedt de RFGGJ ook voor het voetlicht in concertformatie. Met deze optredens wil defensie de band met haar relaties en bevolking verstevigen.

Marinierskapel zet Helderse componist in de schijnwerpers

Op dinsdagavond 11 februari a.s. speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine haar jaarlijkse goede-doelen-concert voor het Marine Sanatorium Fonds MSF in Schouwburg de Kampanje te Den Helder. Op het programma staat de Noord-Hollandse première van het grote 3-delige werk ‘The Fool’s Journey’ van componist Hans van der Heide. Deze in Den Helder geboren musicus (1958) studeerde trompet aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en Harmonie/Fanfare directie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Jaarconcert Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in de Nieuwe Kolk Assen

Op 25 en 26 januari 2014 presenteert de KMKJWF weer haar jaarconcert in de Nieuwe Kolk te Assen. Voor muziekliefhebbers iets om naar uit te kijken, zeker met de komst van de Noorse trompettist Ole Edvard Antonsen. Een veelzijdige muzikant met diverse album-top-10 noteringen in eigen land.