Marinierskapel werkt mee aan het lied ‘Koning van Oranje’

Om de mooie en positieve elementen van Nederland te benadrukken en om weerklank te bieden aan negatieve geluiden in de samenleving heeft componist Ezra van Nassauw het initiatief genomen voor een nieuw lied. Een lied als cadeau aan het Oranjefonds om, in aanloop naar Koningsdag, te streven naar een sociaal Nederland; met elkaar en voor elkaar! Geheel passend bij de prachtige sociale initiatieven van het Oranjefonds als ‘NL Doet’ en ‘NL Geeft’.

Luchtmachtorkest geeft benefietconcert voor Hulphond Nederland

Woensdag 23 april geeft het orkest van de Koninklijke Luchtmacht in theater de Flint te Amersfoort een bijzonder benefietconcert voor Hulphond Nederland. Het orkest brengt haar unieke 100 jaar militaire luchtvaart show ten gehore. De kaartopbrengst komt volledig ten goede aan PTSS-honden. Deze speciaal opgeleide honden zijn bedoeld voor veteranen met het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Dit is een geestelijke stoornis die militairen op kunnen lopen als zij naar oorlogsgebieden worden uitgezonden.

100 jaar

Concert door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ in Assen

Op zondag 30 maart presenteert de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) o.l.v. dirigent Kapitein Harry van Bruggen voor het eerst na de reorganisatie haar kunnen aan het thuispubliek. Voor dit concert is Richard Visser (trompettist Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’) als solist uitgenodigd.

Naast de reguliere optredens als beëdigingen en herdenkingen treedt de RFGGJ ook voor het voetlicht in concertformatie. Met deze optredens wil defensie de band met haar relaties en bevolking verstevigen.

Marinierskapel zet Helderse componist in de schijnwerpers

Op dinsdagavond 11 februari a.s. speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine haar jaarlijkse goede-doelen-concert voor het Marine Sanatorium Fonds MSF in Schouwburg de Kampanje te Den Helder. Op het programma staat de Noord-Hollandse première van het grote 3-delige werk ‘The Fool’s Journey’ van componist Hans van der Heide. Deze in Den Helder geboren musicus (1958) studeerde trompet aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en Harmonie/Fanfare directie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Jaarconcert Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in de Nieuwe Kolk Assen

Op 25 en 26 januari 2014 presenteert de KMKJWF weer haar jaarconcert in de Nieuwe Kolk te Assen. Voor muziekliefhebbers iets om naar uit te kijken, zeker met de komst van de Noorse trompettist Ole Edvard Antonsen. Een veelzijdige muzikant met diverse album-top-10 noteringen in eigen land.

Het Luchtmachtorkest presenteert 'On the Air night' 2014

Na een verhuizingspauze presenteert het Luchtmachtorkest weer een legendarische On the Air Night. Een gevarieerd muziekfestival met 48 musici op meerdere podia. In het succesvolle verleden was de On the Air Night altijd uitverkocht en genoten honderden muziekliefhebbers van een zeer gevarieerde avond. De On the Air Night is op 31 januari in Veluvine Nunspeet.

Tijmen Botma, Dirigent militaire kapel krijgt prijs

De dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso heeft gisteren in Zwolle de Buma Brass Award 2013 gekregen. Majoor Tijmen Botma kreeg de prijs voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland.

Concert Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ op 27 november in Appingedam

Op woensdag 27 november 2013 geeft de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van majoor-dirigent Tijmen Botma een concert in Sportcentrum Eelwerd, Opwierderweg 65 te Appingedam. De aanvang van het concert is om 20.00 uur en de toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Het orkest brengt het gevarieerd avondvullend programma ‘Herfst Royale’ met medewerking van Edison Award-winnaar zanger/chansonnier Philippe Elan.

Programma

Koninklijke Militaire kapel 'Johan Willem Friso' in Brouwershaven

Muziekvereniging Apollo is er trots op om, in samenwerking met IMMS, het relatieconcert aan te kondigen door de Koninklijke Militaire kapel Johan Willem Friso (KMKJWF) uit Assen, onder leiding van dirigent Hans Leenders. Dit concert is op donderdag 7 november om 20.00 uur in de Grote of Sint Nicolaaskerk, in Brouwershaven. Het concert zou eigenlijk vorig jaar al plaatsvinden, maar door de bezuinigingen bij defensie kon het concert op het allerlaatste moment niet doorgaan. Gelukkig kon het concert voor dit jaar ingepland worden.

NPO met Baantjer op de Nationale Taptoe

Baantjer stal de show tijdens de optredens van het Nederlands Politie Orkest (NPO) op de Nationale Taptoe in het Rotterdamse Ahoy'. Voor ruim 20.000 toeschouwers voerde het NPO een show op met bekende politietunes, en met De Cock met C.O.C.K op mondharmonica.