Marching Band Rotterdam aan Zee met Carnaval in Bonn

Maandag 8 februari, 06.30 uur. De Marching Band van Rotterdam aan Zee vertrekt samen met de majorettes van De Glazen Stad richting Bonn in Duitsland. Hier wordt zoals elk jaar een carnavalsoptocht gehouden die door o.a. de Marching Band muzikaal begeleid zal worden. De busreis was zoals altijd weer heel gezellig en na aankomst konden we ons gelijk voorbereiden op de tocht. Gelukkig zat ook het weer mee. De weersvoorspellingen gaven niet veel goeds aan, maar gelukkig brak, tegen ieders verwachting in, de zon door en konden we de optocht toch lopen zonder doorweekt terug te komen.

Open dag en groots concert Irene op 5 maart

Showkorpsen Irene organiseren op 5 maart een Open Dag en een Concert voor de hele familie. Van 13:30 tot 17:00 uur kunt u in ons gebouw de Kei kennis maken met alle onderdelen van Irene: Leerlingen, Jeugdshowband, Showband en Irene3 . We laten zien hoe muziekles werkt, welke instrumenten er zijn en hoe Irene loopt tijdens het musiceren. Daarnaast is het Longfonds aanwezig met tips om uw longen gezond te houden en leuke blaasspellen voor jong en oud.

Adest Musica brengt exclusieve muziekavond

Afgelopen zaterdag brachten circa 500 muziekliefhebbers een bezoek aan het vernieuwde Van der Valk Hotel Sassenheim - Leiden. Drum- en Showband Adest Musica presenteerde een winteravondconcert. De schitterende opzet van de vernieuwde accommodatie in combinatie met sterk presterende muzikanten bleek een mooie formule. Een geslaagde avond, met een exclusief karakter, is wat volgde.

‘Aanhaakrepetitie’ ATK in Arnhem

Arnhem, gemaakt om er jong te blijven en oud te worden. Om je talenten te ontwikkelen en carrière te maken. Om tot jezelf te komen en uit te gaan. Je maakt het in Arnhem!

Nederlandse titel voor slagwerkers Deltaband

De tamboers en het slagwerk van de Deltaband uit Vlissingen zijn zaterdag in Waalwijk Nederlands kampioen geworden. In Sporthal De Slagen behaalde het muziekkorps, dat uitkomt in de hoogste divisie, maar liefst 94,06 punten. Dat was precies anderhalve punt meer dan nummer twee Wilhelmina uit Numansdorp.

Juliana Amersfoort naar Duitse Musikparade

De Christelijke muziek- en showband Juliana Amersfoort gaat van 28 tot en met 31 januari op tournee door Duitsland. In Dresden, Chemnitz, Rostock en Kiel zal voor duizenden mensen worden opgetreden. Bandmanager Jan de Vries: ‘Voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging nemen we deel aan de prestigieuze Musikparade. Dat is een enorme eer en uitdaging voor ons jonge orkest.’

Oud leden en expositiemateriaal gezocht van het van Renssenkorps Heerenveen

Van 20 februari t/m 11 juni is er in het HIP (Historisch Informatie Punt) op de eerste verdieping van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen een tentoonstelling over het voormalige J. H. C. van Renssenkorps. Het HIP is een samenwerking tussen: bibliotheek, museum Heerenveen , stichting werkgroep Oud- Heerenveen en de gemeente. De tentoonstellingen worden gemaakt door een aantal leden van de werkgroep Oud- Heerenveen. Drie keer per jaar is er een nieuwe tentoonstelling te zien. Die tentoonstelling heeft altijd iets te maken met de geschiedenis van Heerenveen.

Nieuw slagwerk voor Adest Musica

Op vrijdag 15 januari j.l. is de slagwerk sectie van Drum- en Showband Adest Musica voorzien van een compleet nieuwe slagwerk lijn. De Sassenheimse muziekvereniging is hiervoor een samenwerking aangegaan met MarchingShop.com uit Sliedrecht. Na een uitgebreide selectie procedure is de keuze gevallen op instrumentarium van het van oorsprong Nederlandse Majestic.

Vernieuwingen binnen Dagelijks Bestuur Flora Band Orkesten, ‘De Flora Band zit in ons bloed’.

Op zaterdag 2 januari werden, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Flora Band orkesten, de nieuwe leden van het Dagelijks Bestuur voorgesteld. Een nieuw vers trio bestuurders met nieuwe ideeën. Wat kan men verwachten? Een interview met Rémon Post, voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

Rijnmondband presenteert twee shows in 2016

In 2016 is de Rijnmondband voor het eerst sinds vele jaren te boeken met twee shows. Naast de Break-out show, waarmee de band vele mooie successen heeft behaald in binnen- en buitenland, zal de Rijnmondband op Koningsdag haar nieuwe eerste show presenteren aan het publiek, tijdens de taptoes in Veenendaal en in Beek.