Show- & Marchingband MVB, na lange tour opladen voor nieuw seizoen

De Show- & Marchingband MVB (MVB) heeft een druk naseizoen achter de rug. Een tour door Europa naar taptoes in Zaventem (B) en Oostende (B), Bloemencorse in Bad Ems (D) en een tour de la France. Daar werd Souchez aangedaan voor een herdenking van de eerste wereldoorlog en voor vier dagen afgereisd naar Ville-La-Grand voor de militaire taptoe aldaar.

"Aqua-Music", Doemiddag voor de jeugd en Muziekavond in Wezep

Een aantal weken geleden heeft u oa op Korpsmuziek.nl een vooraankondiging kunnen lezen voor Aqua Music. Dit is de laatste week voor het muziekspektakel. De gezamenlijke muziekverenigingen hopen op een grote opkomst en dat daarmee de belangstelling voor muziek zal toenemen.

Cadence Drumline & Drumspirit winnen Vlamo Showwedstrijden 2014

Cadence Drumline uit Kaulille werd zondag 19 oktober 2014 uitgeroepen tot "Vlamo Kampioen Show / Star Division". Het is duidelijk dat zij aan het werk gingen met de jurycommentaren die zij tijdens hun vorige deelname (2012) hadden ontvangen. Met negen slagwerkers serveerden zij een heus concept met als noemer "De Vier Seizoenen". Gewaardeerd door de jury met een score van 84,2 punten goed voor het predicaat ZILVER. Percussion Ensemble DrumSpirit uit Dadizele liet zich opmerken met hun "In Flanders Fields" concept.

Najaarsconcert Drumfanfare TTH Hazerswoude

Op zaterdag 1 november geeft Drumfanfare TTH haar tweejaarlijkse najaarsconcert in Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-dorp. In de afgelopen periode is er hard geoefend om ook dit jaar weer een spetterend programma neer te zetten. Het belooft weer een prachtige muzikale avond te worden met onder andere de première van de muziek van de nieuwe show met als thema ‘To the Stars and Beyond’.

Flora Band sluit seizoen af

Flora Band heeft afgelopen zaterdag het altijd drukke naseizoen afgesloten met een spectaculaire taptoe in het Belgische Oostende. Een prachtige ambiance, goede belichting en indrukwekkende shows van collega-korpsen als Jubal en het organiserend WIK Oostende zorgden ervoor dat het publiek optimaal kon genieten van deze taptoe. Flora Band zette zelf, als laatste voor de pauze, een fantastisch optreden neer en dat was duidelijk te merken aan de reactie van het massaal aanwezige publiek.

Pasveer houdt Open Dag en Play Inn

Het weekend van 25 en 26 oktober organiseren de Pasveerkorpsen hun jaarlijkse open dag. In het kader van Oktobermaand Kindermaand willen het korps de kleintjes in Leeuwarden en omstreken laten zien wat een fantastische hobby je bij Pasveer kunt krijgen.

Internationale Taptoe België, Lommel, 2014 (verslag)

Wat maakt een taptoe in België anders dan in Nederland, is het de sfeer, is het de Belgische biercultuur of is het plat water? Water hebben we hier in Nederland voldoende en bovendien is er de voorbijgaande weken voldoende gevallen en is er ook menig druppeltje gevallen boven de Nederlandse en Belgische taptoevelden. Zo had het Leidse Kunst en Genoegen groot geluk dat zij hun show zonder een spatje konden brengen alvorens de hemelpoorten zich groots opende boven Brugge.

Kamper Trompetter Korps lanceert nieuwe jeugdband

Tijdens de druk contactavond in de Reeve lanceerde het Kamper Trompetter Korps een compleet nieuwe jeugdband. Een derde showband is volgens het bestuur een logisch gevolg van de positieve groei en ontwikkeling van de vereniging. Onder de bekende naam ‘de KTK Music Kidz’ gaat deze opleiding nu door als zelfstandig optredende jeugdband en daarmee is Kampen een nieuwe jeugdband rijker.

Verjaardagsfeest 50jaar Trompeter-Showcorps "Leinegarde" (verslag)

In het weekend van 4 oktober vierde Trompeter Showkorps Leinegarde haar 50 jarig jubileum. En met wie kun je dat beter doen dan met vrienden, vrijwilligers en bevriende korpsen. Op vrijdagavond begon het al voor zo’n 600 genodigden met een waanzinnig jubileumconcert. Daarnaast werd een foto en uniform presentatie gedaan van de afgelopen 50 jaar. Het concert werd gegeven door de jeugd “(K)Leinegarde en natuurlijk Leinegarde zelf, erg goed georganiseerd. Het concert bevatte een samenstelling van 80 muziekstukken van de 50 jaar Leinegarde verdeeld over vier blokken.

Nationale Hulpverleners Parade Hoorn 2014

Afgelopen weekend vond voor de tweede keer de nationale hulpverlenersdag plaats in Hoorn. Dit tweejaarlijks evenement werd zondag druk bezocht. Voorafgaand aan dit evenement trok zaterdagmiddag een bonte stoet vol oude en nieuwe hulpverleningsvoertuigen door de historische binnenstad van Hoorn.

Ter ondersteuning aan dit evenement en als eerbetoon aan de hulpverleners verleende een aantal muziekverenigingen hun medewerking om de stoet muzikaal te begeleiden.