Open Dutch Showcorps Championships opent zondag eigen site en inschrijving

Op zaterdag 13 juni 2015 zal de 17e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen plaats vinden. In het kader hiervan heeft de facilitaire organisatie ODSC Assen besloten een eigen site te ontwikkelen en deze zal as. zondag 23 november live gaan. De timing heeft te maken met het Nationaal Congres Show Mars en Slagwerkensembles wat as. zaterdag gehouden wordt. Ook de inschrijving voor het ODSC 2015 gaat dan open.

Nieuw instructieteam Showband Noordenveld

Er is in 2014 veel veranderd binnen Showband Noordenveld. Zo heeft de band afgelopen september haar nieuwe uniform gepresenteerd. Het bordeaux rood blijft gehandhaafd maar wel in een geheel, door de band zelf ontworpen, nieuw jasje. Daarnaast heeft Showband Noordenveld vanaf november een nieuw instructieteam aangesteld die samen met de band gaat werken hun eigen stijl verder uit te bouwen.

Big Party Plus groot succes

Big Party Plus was één groot muzikaal feest. Voor het eerste lustrumoptreden van Big Band Plus had het orkest de samenwerking gezocht met de coverbands Support Act, Reloaded en Antje Monteiro. Locatie was Tripodia in Katwijk.

Play inn Showband Corio Heerlen groot succes

Op 8 november j.l. organiseerde Showband Corio Heerlen voor de eerste maal een play-in voor alle muzikanten in de regio en daarbuiten. Met maar liefst 19 inschrijvingen van 11 verschillende verenigingen en een groot aantal deelnemers uit de eigen gelederen was dit een zeer succesvolle dag.

vLS: Bedankt Eduard, vaarwel Wicked

Van taptoe Groningen wordt ook wel gezegd dat dit de mooiste taptoe is van het jaar. Een geweldige ambiance, veel publiek en topkorpsen op de vloer. Voor de vLS Band uit Wezep was het wel een heel bijzondere taptoe door het afscheid van Tambour-maître Eduard Veldkamp en het afscheid van Wicked.

DVS eigenaar van nieuw clubgebouw

Met het ondertekenen van diverse aktes door vertegenwoordigers van de Chr. Drum- en showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS), de gemeente Katwijk en het ID-college, heeft op woensdag 12 november de officiële overdracht plaatsgevonden van het pand en aan de Nieuwe Duijnweg 51 en de omliggende grond. Aan de jarenlange zoektocht van DVS naar nieuwe huisvesting is hiermee definitief een einde gekomen. “Een historisch moment in de geschiedenis van DVS”, aldus voorzitter Marco van der Plas.

Nieuwe Show 'The 4 Elements Experience' Sint Sebastianus Gendt

Beleven, voelen en horen! Dat is waar de nieuwe show van Sint Sebastianus om draait. “The 4 Elements Experience” neemt u mee om de elementen WATER, AARDE, LUCHT en VUUR te laten beleven. De muziek van de nieuwe show is door de muzikanten van Sint Sebastianus vanaf september al flink uitgewerkt. Vanaf januari wordt er gestart met showfiguratie.

Geslaagde play-inn March & Showband Rheden onder leiding van Rob Balfoort

Op zondag 2 november 2014 vond de play-inn van March & Showband Rheden plaats. Onder leiding van Rob Balfoort werd in eigen huis gewerkt aan muziekstukken van zijn hand. Met deze uitdagende werken zijn de muzikanten buiten hun ‘comfort-zone’ getreden en dat heeft veel mooie momenten opgeleverd. Onder bezielende leiding van Balfoort werden de leden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Dat laatste is precies wat de bedoeling is voor de komende jaren en daarmee is het dus een zeer leerzame en geslaagde dag geworden.

Taptoe Groningen 2014 (verslag)

Op muziek van de Put Kapel uit Sneek is de Martiniplaza bijna volgelopen voor Taptoe Groningen 2014. De organisatie is er in geslaagd een goed en variërend deelnemersveld samen te stellen. Na het klokkenspel van de Martinitoren kan het evenement van start gaan. Het regio-orkest bijt het spits af en brengt 'Fanfare to the first Sealord' als openingswerk. De avond wordt gepresenteerd door Grietina Nowee, wat zij op voortreffelijke wijze doet.

Laurentius kampioen op Concours Schiedam

Op zaterdag 1 november nam Drumfanfare Laurentius deel aan de marswedstrijden op Concours Schiedam. Met maar liefst 91,11 punten behaalde de Drumfanfare hier een eerste prijs met lof voor hun marsoptreden. Daarbij behaalde Laurentius de hoogste score van de dag en mogen zij zich kampioen van Concours Schiedam noemen.