Oranje Taptoe Assen na 5 jaar terug op Koningsdag

Afgelopen week is bekend geworden dat op Koningsdag na 5 jaar afwezigheid in Assen weer de Oranje Taptoe gehouden gaat worden. Tot 2010 was dit een jaarlijks terugkerende taptoe op Koninginnedag. Toen in 2011 de organisatie van Koninginnedag gegund werd aan een commercieel bedrijf, verdween deze prachtige taptoe van de agenda. De organisatie van Koningsdag is nu opnieuw door de gemeente Assen gegund en wel aan MKB Assen. Deze binnenstadsvereniging wil graag weer de taptoe terug op de agenda van Koningsdag.

M.E.T.R.O. viert 60-jarig bestaan met een jubileumconcert

Muziekvereniging M.E.T.R.O. Scheveningen vierde dit jaar haar 60-jarig bestaan. Bij een verjaardag horen feestelijke activiteiten, daarom sluiten we het jubileumjaar op zaterdag 31 januari 2015 af met een jubileumconcert in het nieuwe Zuiderstrandtheater in Scheveningen.

Percussion Unlimited presenteert: Immortal

Het jaar 2015 is een paar weken oud, tijd voor PU om de show van dit seizoen naar buiten te brengen. Percussion Unlimited presenteert met trots: Immortal

Immortal
Onsterfelijkheid, de meest gezochte, begeerde en tegelijkertijd gevreesde bovennatuurlijke kracht. Zij die het eeuwige leven hebben zullen de meeste macht hebben, maar daar waar er macht is, zal er geprobeerd worden om deze te veroveren.

Geslaagd nieuwjaarsconcert Showkorps D.I.N.D.U.A. - Oldekerk

Op 3 januari jl. heeft Showkorps D.I.N.D.U.A. haar nieuwjaarsconcert gegeven. In een goed gevuld Dorpshuis De Rotonde kon er, naast een toast op het nieuwe jaar, gegeken en geluisterd worden naar diverse optredens. De Music Kids gaven een leuk optreden met de jongste colorguards en zij speelden nog een speciaal ingestudeerd slagwerknummer.

Andy Filipiak: Boost voor het 2015 front ensemble van European X

Wij zijn erg trots en verheugd met de komst van wederom een top instructeur uit de Verenigde Staten. Andy Filipiak zal vanaf medio januari meespelen in en lesgeven aan het front ensemble van European X. Andy brengt flink wat ervaring mee hetgeen een boost betekent voor de cast van ons ensemble. Zo heeft hij zijn WGI carrière als marimbaspeler in 2012 afgesloten bij onze grote broer Rhythm X. Daarvoor was hij 3 jaar actief als marimba speler bij de Independent World unit Matrix, ook afkomstig uit Ohio.

Eduard Veldkamp zet puntjes op de "i" bij EVC Enschede

Voor het instuderen van de nieuwe show van EVC Enschede is mars- en showinstructeur Eduard Veldkamp aangetrokken. Eduard Veldkamp begon in 1994 op 9 jarige leeftijd bij de Van Limburg Stirum Band uit Wezep op trombone. In 1998 heeft hij een cursus tamboer-maître succesvol afgerond en begon hij als tamboer-maître voor het jeugdorkest van de Van Limburg Stirum Band.

Adest Musica gaat positief het nieuwe jaar in

Vrijdagavond 2 januari; de nieuwjaarsreceptie van Drum- en Showband Adest Musica wordt opnieuw druk bezocht. Naast de eigen achterban zijn tal van bestuurders van het Sassenheimse verenigingsleven en collega-muziekverenigingen aanwezig. Ook bezoeken een aantal sponsors - de Adest Ambassadeurs - de geanimeerde bijeenkomst. Traditioneel opvallend bij Adest Musica is de chique wijze waarop een ieder is gekleed. Naast de ontmoeting kent de receptie een officieel gedeelte.

MCC luidt het nieuwe jaar in

Afgelopen zaterdag 3 januari vond de Nieuwjaarsreceptie van Drum- & Showband MCC plaats. Tijdens de gezellig drukke bijeenkomst heeft voorzitter Erwin v.d. Berg de plannen voor het nieuwe jaar bekend gemaakt.

Muziekhuis Fidelis tekent voor nieuwe show EVC Enschede

Enschede 27 december 2014- De show “Marching Around the World” is de derde show van de show- en marchingband van EVC Enschede sinds haar oprichting in 2003. Deze voornamelijk marsmatige show werd in 2009 gearrangeerd door dirigent Ton Zwerink en de choreografie van de show werd ontworpen en ingestudeerd door René Keulers.

Mystique Arnhem verzorgd wederom een play Inn / Workshop

Na het succes van de workshop in 2013 organiseert Muziekvereniging Mystique Arnhem wederom een play Inn / Workshop en wel op zaterdag 7 februari 2015. Wij hebben René Leckie en Corné Pas bereid gevonden deze dag de instuctie op zich te nemen. Beide heren hebben hun sporen reeds verdiend in de showbandwereld en ruime ervaring in het leiden van een workshop. René Leckie zal voor de blazers een aantal mooie stukken op de lessenaar leggen en deze instuderen en u tips en trucs meegeven in de blaastechiek. Corné Pas zal met de slagwerkers dezelfde s