Show- & Marchingband K&G op trainingskamp

Van woensdag 24 t/m zondag 28 mei gaan de leden van de Show- & Marchingband ter voorbereiding op het komende WMC op trainingskamp in het Limburgse Bocholtz. In de buurgemeente van Kerkrade wordt gebruikt gemaakt van de accommodatie van voetbalvereniging R.K.V.V. Sportclub ’25. Velden, kleedkamers en keuken staan ter beschikking en zelf neemt K&G enkele grote tenten van het K&G-kamp mee. Een grote tent zal als keuken dienen en de andere tenten als slaapgelegenheid.

ArminOnly, a Once in a lifetime Experience!

Wie kon zich ooit voorstellen dat een 'Show & Drumfanfare' in een mega productie zou staan van één van de meest bekende DJ’s ter wereld. En voor wie zich dat wel kon voorstellen, dat in een vier uur durend spektakel met wereldberoemde artiesten, 40.000 laaiend enthousiaste toeschouwers en dan zelfs nog een tweede avond, live uitgezonden op RTL4 en een wereldwijde stream met 5 miljoen viewers… dat een Show & Drumfanfare 5 maal volledig in het programma opgenomen zou worden. Niemand zal het ontgaan zijn, dit onvoorstelbare overkwam Advendo Sneek.

Breda eert John Philip Sousa en brengt 150 sousafonisten bij elkaar

Vandaag eerden in Breda zo’n 150 sousafonisten Marsenkoning en naamgever John Philip Sousa (1854-1932). Na een sousafonenduet van stadsbeiaardier Paul Maassen in de toren van de Grote Kerk paradeerden de muzikanten van het zware koper door de historische binnenstad van Breda. Daar lieten ze gezamenlijk twee van de beroemdste marsen van JP Sousa horen: The Liberty Bell en The Stars and Stripes Forever.

Mijn 25e Taptoe organiseer ik voor de 100e verjaardag van Rotterdam aan Zee

Sinds 1997 organiseer ik taptoes en regel ik show- en marchingbands voor parades, defilé’s en corso’s. In 1997 werd ik als het ware in het diepe gegooid toen ik werd gevraagd of ik Taptoe Ter Heijde en de grote taptoe in Monster wilde organiseren. Dit was de allereerste keer dat ik dat deed, maar ze waren geslaagd en heb ik taptoe Monster totaal drie keer mogen organiseren. Helaas is de organisatie daarna gestopt. En in Ter Heijde is het met 5 showkorpsen een jaarlijks terug kerende taptoe.

Oranje IJsselmuiden: Verslag 6 mei Taptoe Dronten

op 6 mei jl. stond de taptoe Dronten op de agenda. Deze taptoe wordt jaarlijks georganiseerd door ‘stichting 4 mei herdenking Dronten’ op het meerpaalplein. Ook dit jaar is het de organisatie weer gelukt om een mooi gevarieerd programma te maken met 4 muziekorkesten. Aanvang taptoe was 14.00 uur. Echter in het voorprogramma vlogen er al verschillende historische vliegtuigen van de luchtmacht over. Dit was een prachtig gezicht.

En dan is het eindelijk zover; Armin Only

Op 12 en 13 mei a.s. maakt Advendo onderdeel uit van de grootste dj show van Armin van Buuren ooit. In een uitverkochte Amsterdam Arena zal Advendo samen met Armin van Buuren en vele ander wereldsterren een 5-tal optredens in de show The Best of Armin Only verzorgen. In dit spektakel, waarin Armin van Buuren terugkijkt op zijn twintigjarige DJ carrière, zullen artiesten die de afgelopen 20 jaar met hem hebben samengewerkt acte de présence geven.

NFPC zoekt oud-leden en oude foto’s

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) & de RhythmGirls uit Dokkum bestaat dit jaar al weer 60 jaar. Dit jubileum kan niet onopgemerkt blijven en wordt groots gevierd op zaterdag 28 oktober 2017 met een reünie, in combinatie met de jaarlijkse uitvoering. Aansluitend is er een groot feest voor iedereen.

Help jij Korpsmuziek.nl aan een nieuwe website?

De huidige website van Korpsmuziek is al bijna tien jaar in de lucht maar de website voldoet niet meer aan de eisen en wensen van de redactie en de duizenden bezoekers per maand. Met het WMC in aantocht willen we een nieuwe site lanceren, die helemaal voldoet aan de technieken van nu.

De nieuwe site moet voorzien in een perfecte integratie van sociale media, een landelijke evenementenkalender, liveblogs en een platform voor verenigingen en organisaties waar ze gemakkelijk hun eigen nieuws en evenementen op Korpsmuziek.nl kunnen plaatsen.

Antje Monteiro laat zich dirigeren in Kattukse Maestro

Vier dirigenten in spe maken zich op voor de strijd om de titel Kattukse Maestro 2017. Zij gaan de uitdaging aan om Antje Monteiro en Big Band Plus van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk te dirigeren. Op 20 mei is de ontknoping en weten we wie er vandoor gaat met de felbegeerde titel. Locatie is het clubgebouw van DVS.

Opening seizoen 2017 Trompetterkorps Alkmaar

Na een geweldig jubileumjaar in 2016 met vele activiteiten pakt Trompetterkorps Alkmaar de ‘gewone’ draad weer op. Sinds januari is het TKA weer hard aan het repeteren om nieuwe muziekstukken in te studeren voor komend seizoen en er wordt gewerkt aan de straatexercitie. Vanaf 18 mei start namelijk ons ‘optreden’ seizoen weer in Loosdrecht, we zullen hier de muzikale begeleiding verzorgen tijdens de intocht van de avond4daagse. Vanaf dat moment zullen wij bijna wekelijks optreden door heel Nederland.