Taptoe voor KiKa in Hoofddorp (verslag)

Het is zover, straks gaan we op weg om onze eerste taptoe van dit seizoen te gaan zien en horen. En die eerste geeft mij altijd het echte lentegevoel, alsof de lammetjes weer voor het eerst naar buiten gaan, of zoals het eerste corso hier in de regio. Het plezier van de koeien die weer na een lange herfst en winterperiode de wei weer in mogen, ik kan me voorstellen dat als je het hele winterseizoen geoefend hebt op je nieuwe repertoire en of show dat je dan staat te popelen om dit te laten zien en horen aan al die liefhebbers van de show en marchingbands.

Show- & Marchingband AMIGO Leiden transformeert na trainingsweekend

In het weekend van 17 t/m 19 april heeft Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden haar repetitieweekend georganiseerd. Op een prachtige locatie -het Zwaluwnest in Ter Aar dat midden tussen de weilanden ligt- kon AMIGO grote stappen zetten met haar nieuwste show ROLLERCOASTER.

Laatste kaarten beschikbaar voor DinnerShow "SCHITTEREND" in Hoogeloon

In een sfeervolle tent aan de Hooge Poort in Hoogeloon kan op zaterdag 9 mei vanaf 18:00 uur worden genoten van een zeer afwisselend viergangen diner. Tussen de gangen door kan worden genoten van zang, dans, cabaret en natuurlijk St. Joris Showband. Een kaartje kost € 40,-, deze geeft recht op een viergangen diner, amuse, welkomstdrankje en een avond gevuld met entertainment.

Het thema van de avond zal een verassing blijven tot het moment van aanvang… Reserveren kan nog voor 25 APRIL per mail (schitterend [at] sintjoris [dot] org)

Advendo Showavonden; Muziek, dans, show en wereld primeurs

Afgelopen vrijdag 17 april en zaterdag 18 april was de Sneker Sporthal gevuld met muzikanten, danseressen en fans uit het gehele land die de Advendo Korpsen een warm hart toe dragen. Op beide avonden stonden, een uur voor zaal opening, de eerste toeschouwers al in de rij om het beste plekje te bemachtigen. 900 toeschouwers, verdeeld over twee avonden, hebben kunnen genieten van een afwisselend programma uitgevoerd door enthousiaste amateur muzikanten en danseressen varierend in de leeftijd van 6 tot 50 jaar.

Schitterende première ‘When Prince Becomes King’

Afgelopen zaterdag 18 april heeft Drumfanfare Laurentius op Taptoe Sassenheim voor de allereerste keer haar nieuwe show “When Prince Becomes King” gepresenteerd: het levensverhaal van een geboren Prins opgroeiend tot Koning, vertolkt in een spetterende show.

Seizoen Adest Musica van start in Sassenheim

Het seizoen van Drum- en Showband Adest Musica is afgelopen zaterdag van start gegaan tijdens Taptoe Sassenheim. Het sfeervolle taptoe terrein in Park Rusthoff met daarbij circa 1500 bezoekers zorgde voor een meer dan geslaagde avond. Voor de muzikanten van de Sassenheimse muziekvereniging betekent dit de start van een reeks van fraaie optredens.

March & Showband Rheden brengt Rosso

Marco Borsato zit 25 jaar in het vak en dat mag groots gevierd worden. Nadat Marco in 2006 als eerste artiest met zijn eigen creatie Symphonica in Rosso het Gelredome stadion keer op keer op zijn grondvesten liet trillen, is het na artiesten als o.a. Diana Ross, Nick & Simon, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Sting, Doe Maar en Anouk opnieuw Marco Borsato die dit prestigieuze muziekspektakel op zijn naam schrijft.

Seizoensopening Euroband met premières

Zondag 19 april is het zover: de Euroband Seizoensopening. Tijdens deze informele middag zullen de afdelingen van Euroband Rotterdam hun nieuwe programma voor 2015 presenteren. Zo zal Popkoor Xing-Rotterdam haar repertoire met nieuwe nummers laten horen, beleeft Jong Euroband de muzikale première van zijn nieuwe show en zal de Show- & Marchingband het thema van de nieuwe alternatieve show bekend maken en voor het eerst voor publiek muzikaal ten gehore brengen.

Marinus Vuijk neemt afscheid als jurylid

Tijdens de laatst gehouden jurydag voor de juryleden MMC en CS stond op de agenda een opvallend agendapunt. Ik had op de agenda vermeld: “een mooi moment……..”. Het mooie moment was om Marinus Vuijk te bedanken voor alle werkzaamheden die hij in de afgelopen decennia heeft gedaan voor de sector SMP. Dagvoorzitter Rudy Böhmer nam het woord en bedankt Marinus uitvoerig en ging vooral in op de eerste jaren, toen beiden nog actief waren in militaire dienst. De eerste voorzichtige en verrassende schreden op weg naar het ontstaan van de “dru

Sebastianus presenteert nieuwe show

Aanstaande zondag 19 april vanaf 14.30 uur presenteert Sint Sebastianus voor het eerst de nieuwe show “The 4 Elements Experience” op het Julianaplein in Gendt. En er zijn prachtige vendeldemonstraties te zien zijn en de Stageband laat ook mooie muziekwerken horen. Er is hard gewerkt door de leden van Sint Sebastianus. Vanaf september is de drumfanfare begonnen met het instuderen van de muziek.