Zonnig dagje Frankrijk voor Sint Joris

Zondag 17 mei stond er een dagje Frankrijk op de agenda voor Sint Joris Showband. Na een gezellige busrit naar Lambres les Douai stond het korps uiteindelijk een uurtje te vroeg opgesteld voor de optocht. Gelukkig scheen de warme Franse zon behoorlijk en was er een mooi parkje in de buurt, waardoor niemand het erg vond om nog even te wachten.

Van Limburg Stirum Band kijkt vooruit met nieuwe show, bluEmotion

Dinsdag 21 april 2015 werd in het clubgebouw van de van Limburg Stirum Korpsen de showpresentatie gehouden aan de leden van het seniorenkorps. Na maanden voorbereiding door de showcommissie, een commissie bestaande uit leden en technische staff, zaten de leden op het puntje van de stoel tijdens de presentatie van het nieuwe showproduct: “BluEmotion”.

Showband Jong-Holland met twee corps naar 1e wedstrijd DCN seizoen 2015

Zowel Jong-Holland als Jong-Holland Junioren zullen aanstaande zaterdag deelnemen aan 1e Contest van Drum Corps Nederland. Tijdens deze wedstrijd zullen beide corps in een sterk deelnemersveld hun show 2015 aan het publiek én jury laten zien en horen.

Eric Westerink nieuwe dirigent Jubal Zwolle

Woensdagavond 13 mei 2015 is Eric Westerink aan de leden van Jubal Zwolle geïntroduceerd als nieuwe dirigent. Dit gebeurde tijdens de repetitieavond van de Zwolse showband in het eigen clubgebouw. Eric is een bevlogen muzikant met hart voor mensen.

Gedreven en ervaren muzikant

Eric Westerink nieuwe dirigent March & Showband Rheden

Met trots kunnen we laten weten dat we in de persoon van Eric Westerink een nieuwe dirigent en muzikaal eindverantwoordelijke hebben aangetrokken. Na een intensieve en zorgvuldige selectieperiode, waarin oud-dirigent Maarten Pijnenborg betrokken was, is Eric de meest geschikte kandidaat gebleken. Na een proefrepetitie werd dit unaniem onderschreven door de muzikanten van March & Showband Rheden. Hiermee een geweldige stap richting de toekomst is gezet.

Volle Bevrijdingsdag voor OBK Rhenen

De dag begon op het Ereveld Grebbeberg met een herdenking met een Belgische delegatie die naar Nederland was gekomen om naast de herdenking deel te nemen aan het bevrijdingsdefilé in Wageningen. Na de herdenking vertrok het korps richting Wageningen waar zij deelnamen aan het bevrijdingsdefilé. Door het slechte weer werd het defilé een half uur uitgesteld. Bij de start van het defilé was het weer opgeklaard.

Succesvolle optredens drumfanfare Forum Hadriani

De drumfanfare van Forum Hadriani timmert enorm aan de weg, zo is in de afgelopen maanden het complete mars programma vernieuwd en is met succes de show “Forum sport” geperfectioneerd. Op koningsdag waren ze uitgenodigd door de Oranjevereniging Katwijk aan Zee om deel te nemen aan de Rabo taptoe in Katwijk aan zee.

Taptoe Veenendaal 27 april 2015 (verslag)

Een mooie zonnige koningsdag, een mooi sportveld en een goede publieke belangstelling zijn de ingrediënten voor de taptoe Veenendaal, vandaag met 2 showpremières en een mooi deelnemersveld. Voor dat de taptoe start presenteren alle deelnemers zich aan het publiek en marcheren een rondje over het veld. En opent de Scheepjeswol Harmonie de taptoe met een openingsfanfare.

Feestelijk en zonnige O-parade in Genk

Regen, regen en nog eens regen. Zo zag de O-parade in Genk er voor showband Noordenveld vorig jaar uit. De feestelijke optocht was toen letterlijk in het water gevallen. Om die teleurstelling van vorig jaar goed te maken, werd Noordenveld dit jaar op 1 mei (de dag van de arbeid) opnieuw uitgenodigd om deel te nemen aan de kleurrijke O-parade in Genk, België. Een groots evenement, waar jaarlijks zo’n 200.000 toeschouwers op af komen!

Muzikale themashow 'Say Cheese' van ATK & van der Zandt een hit

Het Arnhems Trompetterkorps en Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt hebben tijdens de bevrijdingstaptoe in Deventer met hun gezamenlijke show voor een waar spektakel gezorgd.