Amerikaanse gastdocent bij Jubal Zwolle

Woensdag 24 september houdt Jubal Zwolle een speciale open repetitie. Deze repetitie staat onder leiding van de Amerikaanse componist Ayatey Shabazz. De open repetitie vindt plaats van 20:00 tot 22:00 uur in de Stilo sporthal (Van Wevelinkhovenstraat 107) en iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.

Showmuziek en dans

Sebastianus neemt eervol afscheid van 'Popclassics' in Amsterdam

Op zondag 14 september was Sint Sebastianus uit Gendt voor de laatste keer te zien met haar show ‘Sebastianus goes Popclassic’ op het Museumplein in Amsterdam. Na 3,5 jaar bekende pop klassiekers te hebben gespeeld voor veel publiek, snakt Sint Sebastianus naar meer. Ze zijn vanaf begin september van start met haar nieuwe show ‘The 4 Element Experience’.

Laatste stralende uitvoering van 'Weather in Motion'

Dinsdag 16 september heeft Drumfanfare Laurentius op Taptoe Roelofarendsveen voor de laatste maal de succesvolle en gouden WMC-show ‘Weather in Motion’ opgevoerd. Naast Drumfanfare Laurentius traden Da Capo Lisse en de organiserende Muziekvereniging Liefde voor Harmonie op.

25e Taptoe Nieuwkuijk (verslag)

Op een sfeervol ingericht taptoeterrein op het sportpark in Nieuwkuijk werd zaterdag 6 september voor de 25e keer Taptoe Nieuwkuijk georganiseerd. Omdat dit jaar een kleine markt werd gehouden naast de taptoe was er al vroeg in de middag een gezellige drukte. Voor de allerkleinste bezoekers was er een springkussen waar druk gebruik van werd gemaakt. Om half vier melden de eerste muziekkorpsen zich en om half vijf ging de street-parade van start, een vijftal korpsen marcheerde door de straten van Nieuwkuijk.

Tom Gasparrini: Leidt European X de weg naar WGI 2016

European X is bijzonder trots te kunnen melden dat niemand minder dan Tom Gasparrini vanaf dit jaar het ensemble gaat leiden.
Tom werkt sinds 2013 als Battery instructeur bij The Bluecoats waar hij mede verantwoordelijk is voor het enorme succes van deze sectie binnen DCI in de laatste jaren. Daarvoor was hij bij The Bluecoats een aantal jaren Centersnare. Dit nadat hij, ook als snarespeler, actief was bij meervoudig DCI Worldclass kampioen, The Cadets.

Uniek optreden van Rijnmondband met DJ

In het laatste weekend van september vinden al jaren de Brandersfeesten plaats in Schiedam. Een feestweekend waarin de stad van vrijdagavond tot zondagavond bol staat van de activiteiten en evenementen. Vanwege het feit dat dit jaar de 30ste editie van de Brandersfeesten is vindt er op zaterdag 27 september een grote jubileumshow plaats op het Land van Belofte in Schiedam.

Nieuwe show voor Wilhelmina Sleeuwijk

Frankrijk, Spanje, Engeland, Servië, Turkije, de leden van Wilhelmina waren overal in Europa te vinden deze vakantie. Stuk voor stuk geweldige vakantiebestemmingen, maar gelukkig zijn ze allemaal weer ingeruild voor het prachtige Sleeuwijk, want de korpsvakantie is achter de rug en het naseizoen in volle gang. Waar het voorseizoen nog eindigde met een flinke domper, het niet doorgaan van de Nijmeegse vierdaagse, kunnen we ons nu verheugen op de komende bomvolle maanden. Allereerst zal er gestart gaan worden met een nieuwe themashow, hierover later meer.

PU-Alumni van start

Percussion Unlimited introduceert: PU-Alumni. Een nieuw onderdeel van de vereniging waar oud-leden elkaar kunnen ontmoeten, nagenieten van vroeger en veel meer. Na een tussentijds ingelast 15-jarig jubileum is het idee ontstaan om meer met en voor oud-leden te organiseren. In die inmiddels gepasseerde periode heeft de indoorunit leden zien komen en gaan.

Experts lovend over nieuwe show van Showband Marum

Drie juryleden hebben laaiend enthousiast gereageerd op de nieuwe show ‘Lost & Found’ van Showband Marum. Ze deden dat op 12 september tijdens de eerste editie van de Show- en Muziekavond in Marum. De showband maakte niet alleen veel indruk op de experts, maar ook op de ongeveer 400 bezoekers tijdens de geslaagde avond, waarbij ook SWJK Marum/Opende, Excelsior Groningen, Concordia Zevenhuizen, Crescendo Opende en Bigband&Zo de handen van het publiek op elkaar kregen.

Presentatie nieuw uniform Showband Noordenveld

Twintig jaar geleden liep Showband Noordenveld vijftien kilometer achteruit om geld op te halen voor nieuwe uniformen. Er werd een bordeauxrood exemplaar uitgezocht, die de showband nu nog steeds draagt. Maar na twintig jaar zijn deze uniformen nodig aan vervanging toe. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om er voor te zorgen dat de showband tijdens de rodermarktparade 2014 in een nieuw uniform loopt. Er zijn sponsors aangeschreven en acties gedaan en de komende weken zullen de laatste financiële gaatjes gedicht worden.