Airborne Taptoe Ede stopt op hoogtepunt

De organisatie van de Airborne Taptoe Ede heeft besloten met ingang van 2015 te stoppen met het evenement. De beslissing is volgens voorzitter Ed van Seters met pijn in het hart genomen. "De mensen waren heel enthousiast over de taptoe. We hadden nog nooit zoveel lovende kritieken. Het was een hartstikke mooie taptoe. Het is verschrikkelijk en doet ontzettend veel pijn."

Play-inn bij showband Corio Heerlen

Op zaterdag 8 november organiseert Showband Corio een play-inn voor jong en oud. Op deze dag zijn alle muzikanten en verenigingen uit de weide omtrek van harte welkom om samen met onze eigen instructeurs en enkele gastdocenten muziek te maken. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid om kennis te maken met Showband Corio en zo een kijkje in hun muzikale keuken te nemen.

Workshops zullen worden gegeven door:

René Henket trompettist bij André Rieu
Ruud Merx trombonist bij André Rieu

Dordrecht: "A season in review", Drum & Bugle Corps in het theater

Een nieuw nieuwe initiatief! "A season in review" in het theater, georganiseerd door Jubal Drum & Bugle Corps. Dat trok zo een maand na de Drum Corps Europe finals een zaal vol geïnteresseerden naar Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. Op het programma: Jubal & Friends, wat inhield dat naast Jong Jubal en Jubal ook Beatrix en Juliana acte de presence gaven.

Open repetitie Rijnmondband Schiedam

Op vrijdagavond 21 november houdt de Schiedamse Rijnmondband een open repetitie om liefhebbers de gelegenheid te geven om mee te repeteren met het orkest. Tijdens deze repetitie wordt onder leiding van de professionele instructeurs van de band een muziekstuk ingestudeerd dat aan het eind van de avond zal worden uitgevoerd. Om mee te kunnen spelen is minimaal Hafabra niveau B vereist.

De bezetting van de band bestaat uit trompetten, es-cornet, altsaxen, tenorsaxen, althoorns, baritons, schuiftrombones, sousafoons en snares.

Veluwe Taptoe 2014 (verslag)

Vrijdagavond 24 oktober 2014 vond de tweede editie van De Veluwe Taptoe plaats in de mooie Veuwehal in Barneveld. De organisatie had voor deze tweede editie een aantal mooie korpsen uitgenodigd voor deze taptoe, helaas moest Mallet-Percussionband Rhenen verstek laten gaan wegens een sterfgeval maar Jong Dap Apeldoorn heeft deze plek netjes opgevuld.

Showband Excelsior Renkum opende de taptoe met het openingsintrade Summon the Heroes wat onwennig door de akoestiek en daardoor ongelijk, gelukkig werd het gedurende het nummer beter.

Big Band Plus DVS viert eerste lustrum met Big Party Plus

Big Band Plus uit Katwijk viert haar eerste lustrum op 14 november in de grote zaal van Tripodia met ‘Big Party Plus…’. Een avondvullend programma voor jong en oud met een keur aan artiesten en muzikanten. Big Band Plus is de jongste telg binnen de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS). De organisatie van de avond is in handen van de Stichting Taptoe Katwijk.

Showband Marum groeit en onderzoekt deelname aan WK

Showband Marum gaat na een succesvol jaar kijken of het financieel mogelijk is om mee te doen aan het Wereldkampioenschap van de World Association of Marching Show Bands. Dit kampioenschap vindt van 1 tot en met 6 juli plaats in het Deense Kopenhagen. Afgelopen jaar plaatste de band zich voor dat WK met een mooie vierde plaats op het EK in het Duitse Rastede.

Exempel viert verjaardag met NEXT StageNight

Op 21 november is muziekvereniging Exempel jarig en daarom geven zij een feest! Iedereen is van van harte welkom om dit feest mee te vieren op zaterdag 22 november 2014 in Cultureel Centrum d’n As aan de Asmunt 3 te Empel. Met slingers en goede muziek wordt u getrakteerd op een concert van Exempel's Stageband Next en Stageband Amigo uit Leiden. Aanvang is 20.30 uur (zaal open vanaf 20.00 uur) en de entree is gratis!

Show- & Marchingband MVB, na lange tour opladen voor nieuw seizoen

De Show- & Marchingband MVB (MVB) heeft een druk naseizoen achter de rug. Een tour door Europa naar taptoes in Zaventem (B) en Oostende (B), Bloemencorse in Bad Ems (D) en een tour de la France. Daar werd Souchez aangedaan voor een herdenking van de eerste wereldoorlog en voor vier dagen afgereisd naar Ville-La-Grand voor de militaire taptoe aldaar.

"Aqua-Music", Doemiddag voor de jeugd en Muziekavond in Wezep

Een aantal weken geleden heeft u oa op Korpsmuziek.nl een vooraankondiging kunnen lezen voor Aqua Music. Dit is de laatste week voor het muziekspektakel. De gezamenlijke muziekverenigingen hopen op een grote opkomst en dat daarmee de belangstelling voor muziek zal toenemen.