K&G komend jaar niet welkom bij viering Leids Ontzet na schenden van afspraken

K&G Leiden is zeker een jaar niet meer welkom bij de viering van het Leids Ontzet op 3 oktober. De stichting 3 Oktoberviering heeft de samenwerking met K&G tijdelijk opgeschort omdat de band zich meerdere jaren niet aan afspraken over alcoholgebruik heeft gehouden en daarmee de veiligheid en de goede sfeer van de 3 Oktober-viering in gevaar bracht. Op de site van de stichting valt te lezen dat Jong K&G en K&G3 komend jaar nog wel welkom zijn.

Flora Band knalt in Birmingham, seizoen 2016 op uniek wijze afgesloten

Show-, Marching- en Concertband Flora Band uit Rijnsburg is het afgelopen weekend in Birmingham geweest. Daar waren de muzikanten deelnemer aan de Birmingham Tattoo 2016. De mannen van de Flora Band kunnen terug kijken op een mooi weekend.

Fasnacht & Basler Drumming

Onlangs nam "World of Drumming" ons mee naar de stad Basel, Zwitserland, de thuisbasis van één van de meest unieke optochten en stijl van drummen. Elk jaar rond februari en maart komen drummers uit de hele wereld naar de stad Basel om door de straten te marcheren en te spelen in Basler-style, veelal met picolo's. Terwijl de optochten er op het eerste gezicht vreemd en eigenaardig uitzien wordt er op een zeer complexe maar zeer traditionele manier muziek gespeeld.

Flora Band naar Birmingham

In het laatste weekend van november gaat Show-, Marching- en Concertband Flora Band Rijnsburg als deelnemer van de Birmingham Tattoo 2016 naar Birmingham, Engeland. Een prachtige taptoe en uiteraard ook een mooie reis voor de leden van Flora Band. Een interview met Arnold van der Oest, bandmanager van de Flora Band orkesten en trombonist bij de Flora Band

Waarom gaat de Flora Band naar Birmingham?

Eindejaars Play-Inn bij Excelsior Renkum

Het einde van het jaar is bijna in zicht en dat betekent dat onze jaarlijkse Play-Inn weer wordt georganiseerd, dit jaar zal deze op zondag 18 december plaats gaan vinden! De Play-Inn is bedoeld om met zo veel mogelijk muzikanten gezellig muziek te maken. Ook staat deze dag grotendeels in het teken van het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van oude contacten.

Muziek Play-inn zaterdag 26 november 2016 in Zwijndrecht

Voor het derde achtereenvolgend jaar organiseert de muziekvereniging Celebration weer een play-in voor liefhebbers die van muziek houden en gezellig met elkaar willen repeteren. Celebration heeft wederom de professionele dirigent en componist Rob Balfoort en de bekende slagwerkinstructeur Dennis Smits weten te contracteren. Beide heren zijn beslist geen onbekende in de drumfanfare wereld.

KNMO Congres: Wat kunnen we verwachten?

Het allereerste gezamenlijke KNMO Congres zal komende zaterdag weer honderden belangstellenden naar Eemnes trekken. De muziekorganisatie schotelt de deelnemers een uitgebreid programma voor met maar liefst 11 onderwerpen, verdeeld over 16 parallelsessies. Daarnaast zijn er een aantal plenaire bijeenkomsten en staat het congres natuurlijk ook in het teken van netwerken en onderling kennis delen. Korpsmuziek.nl zet voor de twijfelaars nog even op een rijtje wat ze kunnen verwachten.

Stichting Korpsmuziek lijft Taptoes.nl in

Tijdens de na-borrel van Taptoe Groningen hebben de bedenkers van Taptoes.nl, Hans Gradussen en Jan van Schaijk officieel het platform Taptoes.nl overgedragen aan Cor Vosseberg, voorzitter van Stichting Korpsmuziek Nederland. Gradussen: “Na 15 jaar wordt het tijd voor iets anders en willen we het stokje graag doorgeven aan een organisatie die net als wij het belang inzien van een goede agenda”. Taptoes.nl is in 2001 van start gegaan omdat er behoefte was aan een nationale Taptoe agenda.

Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden schittert tijdens Taptoe Groningen

Op zaterdag 12 november vond in Martiniplaza de jaarlijkse Taptoe Groningen plaats. Een muzikaal spektakel met diverse showbands van hoog niveau. Oranje was één van de deelnemers die naar de noordelijke provinciehoofdstad was afgereisd. Op 8 juni jl. werd Oranje winnaar van het Open Dutch Show Championship (ODSC) in Assen en voor die geweldige prestatie ontvingen zij een wildcard voor deelname aan taptoe Groningen.

Succesvol seizoen

Euroband behaald prachtig resultaat tijdens concours Schiedam

Op zaterdag 5 november heeft de Euroband uit Rotterdam een prachtig resultaat behaald tijdens concours Schiedam, zowel op het marcherende als het concerterende onderdeel. De dag begon met een heerlijke brunch in de Schalmei (het gebouw waarin de vereniging repeteert) die compleet verzorgd werd door de juniorenafdeling van de vereniging. Niet alleen om de senioren een hart onder de riem te steken, maar ook om te vieren dat het 55 jaar geleden is dat Euroband Rotterdam opgericht werd.