Adest Musica start met een nieuw orkest

Maandag 3 oktober jl. is het nieuwste orkest van Adest Musica officieel van start gegaan. Het nieuwe orkest is een zittend orkest welke in de stijl en bezetting van Adest Musica herkenbaar zal zijn voor iedere liefhebber. Zowel oud-leden van Adest Musica, externe leden als leden die op dit moment nog bij de Drum- en Showband spelen hebben plaats genomen in dit orkest.

Twee 1e prijzen voor March & Showband Rheden in Enschede

Op zaterdag 8 oktober heeft March & Showband Rheden deelgenomen aan het KNMO Concours in Enschede. Het korps is uitgekomen in de 1e divisie, het hoogste niveau in de amateurmuziek. Concerterend werd 'State of the Art' en marcherend 'Strijland mars'. Door drietal juryleden werden de uitvoering beoordeeld. Concerterend behaalde March & Showband Rheden met 90, 88 en 83 een gemiddelde van 87 punten. Marcherend werd met 88, 86 en 82 een gemiddelde van 85,33 punten. Samen goed voor twee 1e prijzen.

Mooi resultaat voor St. Sebastianus tijdens showconcours Enschede

Tijdens het showconcours in Enschede, op zaterdag 8 oktober, zette de Show- en Marchingband van St. Sebastianus Gendt een zeer mooi resultaat neer. Op de zaterdagochtend vertrok een volle bus met muzikanten en supporters vanuit Gendt naar Enschede. Bij aankomst werd de kleedkamer gewezen en maakten de muzikanten zich gereed om het instrumentarium in te spelen. Vrij direct daarna was de Show- en Marchingband al klaar voor hun optreden.

Herkenning en vernieuwing op de contactavond van het KTK

Daar staan ze dan samen: de jubilarissen die voor 12,5 en 25 jaar trouw lidmaatschap een zilveren en gouden speld krijgen; vlak daarachter de KTK Music Kidz. De jongste muzikanten van de vereniging staan netjes in de houding achter hun tambour-maître, naast het Jong Kamper Trompetterkorps en het KTK. Maar ook het vervoersteam en de begeleiding staan even letterlijk in de spotlights. Traditiegetrouw laten alle onderdelen van het Kamper Trompetter Korps op de contactavond in sporthal De Reeve zien wat ze in huis hebben.

Rotterdam aan Zee maakt indruk op WFM-festival

Afgelopen zaterdag en zondag werd het WFM-festival voor blaasorkesten gehouden, georganiseerd door de Westlandse Federatie van Muziekverenigingen. Op zaterdag was het de beurt aan de "volwassen" orkesten en op zondag konden de jeugdorkesten hun muzikale klanken laten horen. De Concert Band en het Leerlingenorkest van Harmonievereniging Rotterdam aan Zee uit Hoek van Holland waren op beide dagen vertegenwoordigd en maakten indruk op zowel de jury als de overige toeschouwers.

Open repetitie bij het Trompetterkorps Alkmaar

Meespelen met het Trompetterkorps Alkmaar of gewoon aanwezig zijn bij hun repetitie? Dat kan! Vrijdag 14 oktober opent het Trompetterkorps Alkmaar haar deuren voor iedereen die het leuk vindt om te komen kijken én zelfs om een nootje mee te blazen of te trommelen.

Jong Flora Band en Flora Band blinken uit op Nationale Taptoe

Afgelopen weekend, van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober nam de Show-, Marching- en Concertband Flora Band Rijnsburg mee aan de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam. Met ruim 25 duizend bezoekers, verspreid over de 5 voorstellingen, mag de organisatie van de Nationale taptoe wederom terugkijken op een geslaagde editie.

Show en Drumfanfare Oranje treedt op bij taptoe voor KiKa

Show en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden komt zaterdag 1 oktober a.s. in actie voor KiKa. Op Urk wordt deelgenomen aan de ‘Taptoe voor KiKa’, waarbij de opbrengst van de avond ten goede komt aan de Stichting KiKa. Een goed initiatief, waaraan Oranje graag haar medewerking verleend.

Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours in 2017.
Terwijl de leden van Oranje nog genieten van een mooi taptoe naseizoen. Want zowel in oktober als in november komt Oranje

Flora Band naar Nationale Taptoe

Deze week staat compleet in het teken van dé Nationale Taptoe voor de Show, Marchingband & Concertband Flora Band. De van oorsprong militaire taptoe heeft in eerste plaats doel om de Nederlandse militaire orkesten en onderdelen van de Nederlandse Krijgsmacht aan een breder publiek te tonen. Voor de Flora Band is het dan ook een grote eer dat zij als enige burgerorkest zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze taptoe.

Frank Cummings en Nick Jesus: Nieuwe leiders van het European X ‘Open class’ ensemble

European X is erg trots te kunnen melden dat Frank Cummings onze Battery zal leiden dit seizoen en dat Nick Jesus ons front ensemble gaat coördineren. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het design van ons nieuw te vormen A class ensemble. Beide heren hebben veel ervaring als instructeur bij Worldclass ensembles binnen DCI, WGI en ook diverse schoolprogramma’s in de VS.