Arnhems Trompetterkorps verder in nieuw concept: 'ATK Brass'

Met trots presenteren de muzikanten van het Arnhems Trompetterkorps de nieuwe formule waarmee zij zich zullen presenteren aan het publiek: ATK Brass. De huidige groep muzikanten wil dolgraag met elkaar muziek blijven maken en daardoor is het plan ontstaan om het over een andere boeg te gooien. Dat betekent loslaten van het vertrouwde marcheren en een show, maar nieuwe mogelijkheden aanboren in de vernieuwde samenstelling.

Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden maakt zich klaar voor Internationale taptoe in Glasgow

De planning is klaar, de vluchttijden zijn bekend en de koffers kunnen worden gepakt! De leden van Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden maken van 17 tot en met 22 januari een fantastische trip naar het Schotse Glasgow waar zij deelnemen aan de Internationale Taptoe. The Glasgow Tattoo is één van de bekendste taptoes in Europa. AMIGO is dan ook verheugd dat zij hieraan deel mag nemen.

K&G lanceert nieuwe website

Onlangs heeft K&G een nieuwe website gelanceerd waarop belangstellenden alle actuele informatie kunnen vinden over muziekvereniging K&G. De nieuwe website is tot stand gekomen door de enthousiaste inzet van enkele leden en een vrijwilliger van buiten de vereniging die enkele maanden geleden de koppen bij elkaar staken en tot de conclusie kwamen dat de oude website aan vervanging toe was.

DVS luidt nieuwe jaar in en maakt show thema WMC bekend: "Into the Light"

Op woensdag 4 januari hield de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) haar nieuwjaarsreceptie in het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar de hand te schudden en een gelukkig Nieuwjaar te wensen. In zijn toespraak blikte voorzitter a.i. Arie van Duijn kort terug op de bestuurlijke ontwikkelingen en succesvolle optredens van alle orkesten in het afgelopen jaar, maar keek hij vooral vooruit naar 2017.

Advendo springt zichzelf naar één van de grootste carnavalsparades van Italië

Het ‘jumpen’ van een kompleet muziekkorps op de muziek van Narcotic is afgelopen jaar ook bij organisatoren/impressarios in binnen- en buitenland niet onopgemerkt gebleven. Voor de leden en begeleiding van Advendo start het optredensseizoen 2017 met een meerdaagse reis naar Noord Italië. Woensdag 23 februari a.s. vertrekken de Sneker muzikanten voor zes dagen naar Italië om deel te nemen aan diverse carnavalparades in o.a. Modena, Verona en Pont Saint Martin.

2017; Een nieuw jaar met nieuwe kansen, uitdagingen en mogelijkheden

2016 is weer voorbij. Kort gezegd was het een jaar met vele hoogtepunten maar ook dieptepunten waarvan er sommigen diepe indruk hebben gemaakt. Is het niet op persoonlijk vlak of in het verenigingsleven, dan is het wel van de wereld om ons heen. De muziek en de warmte die wij als verenigingen en evenementen uitstralen is voor velen een positieve twist in de dagelijkse realiteit, iets om naar uit te kijken en om even los te komen van zorgen en beslommeringen. Muziek verbind, verblijd en vermaakt!

Maastrichtse Verkennersband officieel eigenaar van gebouw

Nadat de Maastrichtse Verkennersband (MVB) in 2005 te horen kreeg dat de eigenaar van het bandgebouw de huurovereenkomst beëindigde, brak er een periode van veel onzekerheid aan. Jarenlang juridisch getouwtrek, ontelbare gesprekken met de Gemeente Maastricht en de eigenaar woningcorporatie Servatius, meer dan 100 bezichtigingen en tal van afspraken die niet werden nagekomen; alles leek tegen te zitten.

1e Wereld Muziek Concours voor Showband Urk

2017 is een spannend jaar voor de leden van het Jachthoornkorps van Showband Urk. Ze gaan voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Met de show ‘The Sound of Nature’ hoopt het korps tijdens de showwedstrijden in de First Division hoge punten te scoren. De show is heeft zichzelf al meermaals bewezen tijdens het ODSC in Assen en de Rasteder Musik Tage in Duitsland. 

Nieuwe naam percussiongroep NFPC: "BoniBeatz"

Tijdens de kerstfair was ook het North Frisian Percussion Corps (NFPC) in de binnenstad van Dokkum te vinden. De leden verkochten heerlijke chocolade melk en marshmallows en daarnaast was er enveloppen verloting, waarbij in sommige een leuke prijs was verborgen.

Terugblik KNMO Congres: WMC, verbinden en pittige discussies

Een dag van verbindingen, spannende discussies en vooral ook ontzettend veel waardevolle informatie over onder andere het WMC, communicatie, softwareprogramma’s en auteursrechten en nog veel meer. Dat is het KNMO Congres van zaterdag 19 november samengevat in een notendop. Zo’n 200 afgevaardigden uit de show-, mars-, slagwerk- (SMP) en HaFaBra-sector kwamen naar Eemnes om zich de hele dag bij te laten praten.