Show en Drumfanfare Oranje treedt op bij taptoe voor KiKa

Show en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden komt zaterdag 1 oktober a.s. in actie voor KiKa. Op Urk wordt deelgenomen aan de ‘Taptoe voor KiKa’, waarbij de opbrengst van de avond ten goede komt aan de Stichting KiKa. Een goed initiatief, waaraan Oranje graag haar medewerking verleend.

Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours in 2017.
Terwijl de leden van Oranje nog genieten van een mooi taptoe naseizoen. Want zowel in oktober als in november komt Oranje

Flora Band naar Nationale Taptoe

Deze week staat compleet in het teken van dé Nationale Taptoe voor de Show, Marchingband & Concertband Flora Band. De van oorsprong militaire taptoe heeft in eerste plaats doel om de Nederlandse militaire orkesten en onderdelen van de Nederlandse Krijgsmacht aan een breder publiek te tonen. Voor de Flora Band is het dan ook een grote eer dat zij als enige burgerorkest zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze taptoe.

Frank Cummings en Nick Jesus: Nieuwe leiders van het European X ‘Open class’ ensemble

European X is erg trots te kunnen melden dat Frank Cummings onze Battery zal leiden dit seizoen en dat Nick Jesus ons front ensemble gaat coördineren. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het design van ons nieuw te vormen A class ensemble. Beide heren hebben veel ervaring als instructeur bij Worldclass ensembles binnen DCI, WGI en ook diverse schoolprogramma’s in de VS.

Drie dagen vol muziekkorpsen in Leiden tijdens Leidens Ontzet

Vele muziekliefhebbers weten de weg naar muziekstad Leiden inmiddels wel te vinden. Vooral tijdens het Leidens Ontzet zijn de klanken van vele Leidse korpsen, waaronder Show- & Marchingband AMIGO, van veraf te horen. Met de grote muziekcultuur die de stad Leiden rijk is, is het dan ook geen verrassing dat het muzikale aspect een grote rol speelt tijdens dit evenement. Op de klanken van deze bands presenteren zich tevens vele andere verenigingen uit de stad zich aan het eigen publiek.

Dit jaar zijn wederom drie dagen achter elkaar muziekkorpsen te zien:

Geslaagd wijnfeest Grevenmacher zet Sint Sebastianus internationaal op de kaart

Sint Sebastianus uit Gendt is in het weekend van 10 en 11 september uitgetrokken naar Grevenmacher in Luxemburg om daar het wijnfeest muzikaal op te leuken. De vereniging ging op zaterdag 10 september vroeg uit de veren om daarna een lange reis met de bus naar Grevenmacher af te leggen. Daar aangekomen was het de bedoeling om op de eerste dag de begroeting met de wijnkoningin te hebben. Na deze begroeting, en een kleine rondgang door het stadje, was het tijd voor een taptoe. Dit vond plaats op een plein naastgelegen aan het centrum van Grevenmacher.

Marchingband DVS maakt indruk in Zwitserland

De Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) heeft van 1 tot en met 3 september deelgenomen aan de twaalfde editie van The Avenches Tattoo in Zwitserland. Het festival van muziek, zang en dans werd gehouden in het amfitheater van Avenches. Tienduizenden bezoekers hebben genoten van een spectaculair en gevarieerd programma waaraan werd deelgenomen door 500 militaire en burgermuzikanten afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Schotland, Noord-Ierland, Griekenland, Malta, Nederland en Zwitserland.

Showband Irene Ede presenteert ‘Dreams’

Na 2 jaar ‘journey to the moon’, waarmee mooie resultaten zijn behaald, is Showband Irene klaar voor ‘the next level’. Met een geheel nieuw spectaculair showprogramma zal Showband Irene zich in 2017 presenteren aan het publiek en uiteraard op het WMC. Maar….net iets anders dan verwacht….

Benieuwd? Check out our new trailer. Don’t tell people your dreams, SHOW THEM!


 

Taptoe Delft schenkt gratis te bezoeken streetparade aan Delftenaren

Met nog maar enkele dagen te gaan, worden in de voorbereiding op Taptoe Delft de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Het wordt een spectaculair weekend dat naast drie shows ook een streetparade door het centrum van Delft bevat. Deze zal op zaterdagmiddag, tussen 12.00 – 14.00 uur voorafgaand aan de middagshow op zaterdag, plaatsvinden. De parade is gratis te bezoeken en is het geschenk van Stichting Taptoe Delft aan de bewoners van Delft en omstreken.

Zonnige reünie bij Showharmonie OBK Rhenen

Het zal u vast niet ontgaan zijn, dit jaar vieren we bij OBK ons 85-jarig jubileum. Geen officieel jubileum, maar wel een hele mijlpaal. Daarom heeft de jubileumcommissie van OBK dit jaar een aantal jubileumactiviteiten georganiseerd. Onlangs was onze reünie, wat was het leuk en gezellig!

North Frisian Percussion Corps: Trots op de Admiraliteitsdagen

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) is bijzonder trots op hun aandeel aan de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Vrijdagavond werd tijdens de Night of the Praams samen met het Admiraliteitsorkest onder leiding van Sjoek Nutma het nummer ‘They don’t care about us’ van Michael Jackson ten gehore gebracht. Samen met de leden van showband Domuko en de Guards werd het mooiste drijvende podium van Noord-Nederland betreden midden in de binnenstad tussen tientallen authentieke schepen en een uitzinnig publiek.