Jubal Drumline in "Havasi Symphonic Arena Show" in Boedapest

Na een succesvolle trip naar Litouwen met de Jubal drumline eind oktober, staat volgende week donderdag het volgende buitenlandse avontuur op de agenda voor de Jubal drumline. De Hongaarse piano virtuoos Havasi heeft Jubal teruggevraagd om opnieuw mee te spelen in zijn grootse "Havasi Symphonic Arena Show" in Boedapest. Dit jaar brengt Havasi in zijn show de beste acts van de laatste drie jaar. Daar mocht volgens Havasi de Jubal drumline niet bij ontbreken.

European X in 2016 naar WGI

Het is officieel! European X zal als eerste indoor percussion ensemble uit Nederland meedoen aan de officieuze wereldkampioenschappen die in april worden gehouden in Dayton/Ohio, USA. Vanaf de oprichting van ons ensemble in 2009 bestond al het verlangen om ooit deze reis te gaan ondernemen. WGI biedt immers het meest inspirerende podium in de wereld voor het spelletje dat we spelen. Dit seizoen zijn we er klaar voor en laten we deze grote wens in vervulling komen.
De groep van in totaal ongeveer 35 personen zal van 7 tot 18 april in de Verenigde Staten zijn.

Open Repetitie Show-en Marchingband Mercurius Assen

Show-en Marchingband Mercurius uit Assen houdt op dinsdag 1 december een open repetitie. Iedereen die een blaas- of slaginstrument kan of wil bespelen is van harte welkom op deze repetitie, vanaf 19.30 uur in sportpark de Hoogspanning, Hoogspanningsweg 6 in Assen. Mercurius is net begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen en kan nog zeker muzikanten gebruiken om de band te versterken.

Het Kamper Trompetter Korps presenteert haar nieuwe showproductie

Het designteam van het Kamper Trompetter Korps heeft in samenwerking met Corps Style Concepts de laatste maanden keihard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe showproductie van het KTK. Gisterenavond is in het eigen clubgebouw in Kampen onder grote belangstelling de showproductie gepresenteerd aan de leden en vrijwilligers van het korps.

Show- & Marchingband Kunst & Genoegen onderdeel van filmproductie

Op 29 november a.s. zullen de muzikanten van de SMB van K&G onderdeel zijn tijdens een opnamedag van de film “de Held”. Het boek van schrijfster Jessica Durlacher wordt verfilmd met diverse bekende Nederlandse actrices en acteurs, zoals o.a. Monic Hendrickx, Susan Visser, Daan Schuurmans en Thijs Boermans.

Uniformpresentatie tijdens “Pasveer on Stage”

Op zaterdag 28 november organiseert de Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden “Pasveer on Stage” in het prachtige Schaaf City Theater (zaal open 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur, toegang gratis). Een evenement waar iedereen die bij Pasveer betrokken is en die zich bij Pasveer betrokken voelt, van harte welkom is. Alle onderdelen van Stichting Pasveerkorpsen zullen  voorbij komen, van onze jongste (Pasveer XS) tot onze oudste leden (Pasveer XL).

Topkorpsen imponeren in Groningen

De organisatie van Taptoe Groningen heeft begin november flink uitgepakt tijdens de 25e jubileumeditie van de indoortaptoe. Een tot de nok toe gevulde MartiniPlaza kon genieten van een flink aantal topkorpsen. Absolute uitblinkers waren DVS Katwijk en K&G Leiden. Maar de hoofdrol ging deze avond naar de heren Albert Hindriks en Stoffer Hoving, die mede dankzij hun inspanningen voor Taptoe Groningen, werden geridderd door de Groningse burgervader Peter den Oudsten.

Bestuur AMIGO Leiden kiest voor 2.0 variant

Onlangs heeft het bestuur van AMIGO Leiden haar toekomstplannen gepresenteerd aan haar leden tijdens de najaarsledenvergadering. Niet zozeer de plannen voor de vereniging maar dit keer de indeling en werkwijze van het Bestuur. Reeds eerder in 2008 heeft AMIGO een bestuurlijke vernieuwing doorgemaakt. Naast de flinke verjonging die het bestuur de laatste jaren heeft doorgemaakt, was ook het aantal bestuursleden gestegen tot maar liefst 10!

DVS organiseert Christmas with Marchingband & Friends

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 december organiseert de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) Christmas with Marchingband & Friends. De kerstconcerten worden gegeven in het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg in Katwijk. In een sfeervol kerstdecor kan het publiek genieten van optredens van de Marchingband van DVS, een vierkoppig combo, zangers/zangeressen en backing vocals die zullen optreden in verschillende settings.

Tweede editie Big Party Plus groot succes

De tweede editie van Big Party Plus op zaterdag 14 november jl. in het clubgebouw van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) was, net als vorig jaar, een groot succes. Niets dan positieve reacties van het aanwezige publiek op het gecombineerde optreden van Big Band Plus en coverband Support Act. Voordat de avond begon werd één minuut stilte gehouden uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en hun nabestaanden.