Daan Cornelissen Nederlands Kampioen slagwerk

Op het Nederlands Kampioenschap voor solisten heeft de 16-jarige slagwerker van Drumfanfare TTH uit Hazerswoude de eerste prijs gepakt. Met een puntentotaal van 98 van de maximale 100 punten, behaalde hij tevens de hoogste score van de dag (dus over alle instrumentgroepen heen) en oogstte hij veel bewondering bij de jury en het publiek.

Voor elk wat wils bij taptoe Mijdrecht (verslag)

Op zaterdag 25 juni vond voor de 31ste keer de Taptoe Mijdrecht plaats. Met ook dit jaar een gevarieerd en zeer aantrekkelijk programma. Helaas bleef het deze middag niet geheel droog. Desondanks dat was het, met voor elk wat wils, weer aangenaam vertoeven op het Raadhuisplein.

NFPC met nieuwe show naar ODSC Assen

Het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum kwam zaterdagavond met een trots en tevreden gevoel weer terug uit Assen. Het Dokkumer Showkorps nam daar deel aan de Open Dutch Showcorps Championships. Ondanks de harde wind en regen behaalde het NFPC in de middenklasse 82.19 punten. Voor de eerste keer werd de nieuwste show “SE7EN” opgevoerd. De juryrapporten bevestigen dat het NFPC een prima start hebben gemaakt richting het WMC van 2017.

KTK en Jong KTK overheersen op nationaal kampioenschap

Het Kamper Trompetter Korps en het Jong Kamper Trompetter Korps overheersten gisteren op overtuigende wijze tijdens het Open Nederlands Kampioenschap voor showkorpsen in Assen. Het Kamper Trompetter Korps mag zich het komende jaar wederom Nederlands kampioen noemen. Het Jong Kamper Trompetter Korps won de jeugdklasse en is daarmee ODSC Jeugdkampioen 2016.

Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden vanuit middenklasse Overall ODSC winnaar

op zaterdag 18 juni heeft Oranje met volle overtuiging bewezen dat een middenklasser showorkest ook zeker overall ODSC Kampioen kan worden. Oranje deed dit en nam tevens de Wilcard voor Taptoe Groningen mee naar huis.

Succesvolle ODSC voor de Franeker Slotlanders in Assen

Na vele trainingsuren was het dan eindelijk SHOWDAY! De Showband van de Sternse Slotlanders reisde zaterdag af naar Assen om aldaar deel te nemen aan het ODSC (Open Dutch Showcorps Championships). Voordat er aan de reis begonnen werd was er nog een korte repetitie ingepland om nog 1 keer alles door te lopen. Het weer zat echter niet mee en iedereen kwam dan ook na deze repetitie zeiknat op het clubgebouw terug. Toen moest er nog hard gewerkt worden… De instrumenten weer droog maken en de vlaggen droog föhnen!

Open Dutch Show Championships 2016 (KM verslag)

Kampen pakt een dubbele winst in Assen. De Jeugd wint in de Jeugdklasse en het Kamper Trompetterkorps is Open Nederlands Kampioen Show!. Tijdens de Finals was het KTK de grote afwezige vanwege een 'ander optreden' en dus kon het gebeuren (misschien anders ook wel) dat Oranje IJsselmuiden vanuit de Middenklasse Overall ODSC kampioen 2016 is geworden, en dat is volgens grote kracht achter oa het ODSC Sjaak Goedvolk, voor het eerst in al die jaren ODSC Assen, een unicum!. Geen unicum is dat de KNMO geen afgevaardigde had gestuurd.

Showband IJmuider Harmonie door twee landsgrenzen heen

Showband IJmuider Harmonie heeft onlangs een geweldig mooi optreden neergezet in het pittoreske dorp Jeumont in België / Frankrijk. Tussen dit dorp loopt de landsgrens van de twee bovengenoemde landen. Om te vieren dat zij nu al 51 jaar een open grens hebben, vierden zij afgelopen weekend de “Parade sans Frontiere” De showband IJmuider Harmonie was een onderdeel hiervan.

Jubileum Taptoe Showband K.D.O. >> Fantastisch evenement <<

Of het weer nu parten speelde (zaterdag ochtend immers waren de weergoden K.D.O. nog niet gunstig gezind met regen !!) of dat er andere elementen mee speelden. Wellicht zullen we het nooit weten, maar een ding was afgelopen zaterdag wel duidelijk “iedereen“ en hiermee bedoelend deelnemers en showbands aan Taptoe Groessen hadden er gewoon “zin” in. Onder een stralend zonnetje was het al vroeg op de avond druk in Groessen. Zo druk zelfs dat een uur voor de Taptoe de finale al werd geoefend voor een bijna volle tribune !! Alles en iedereen was goed gehumeurd.

De van Limburg Stirum band op weg naar het ODSC

Zaterdag 18 juni zal de van Limburg Stirum band uit Wezep haar nieuwe show BluEmotion presenteren en laten beoordelen op het ODSC in Assen. Na een intensieve winterperiode vol repetities en een goede presentatie voor het thuis publiek is het nu tijd om de show te presenteren aan heel Nederland. De leden en technische staf zijn erg enthousiast over wat er aanstaande zaterdag op de grasmat van Achilles in Assen zal worden opgevoerd.