Nieuwe website Advendo Korpsen Sneek

Op vrijdagavond 28 november a.s. wordt de vernieuwde website van de Advendo Korpsen gepresenteerd aan de leden, bestuur en vrijwilligers van de Advendo Korpsen Sneek. Met de introductie van smartphones, tablets en andere mobiele apparaten in combinatie met veranderd surfgedrag in het algemeen waren grondige aanpassingen aan de website van Advendo noodzakelijk.
Het resultaat van maanden hard werken is een nieuwe frisse modern vormgegeven website met verbeterde navigatie, adaptive design en nog veel meer in het oog springende aanpassingen.

Clinic “Honoring the past through creative writing techniques for the field drum” Pasic 2014

Het is precies 40 jaar geleden dat Sjoerd Westra zijn eerste Baseler trommel solo inspeelde op de plaat van Pasveer met op de achtergrond de Oldehove toren uit Leeuwarden. Het is ook precies 50 jaar geleden dat Sjoerd de instructie overnam van Jaap Pasveer.

Nationaal Congres SMS trekt weer veel bezoekers

Het Nationaal Congres Show Mars en Slagwerkensembles 2014 trekt veel belangstellenden. Er zijn al bijna 100 aanmeldingen ontvangen en gebaseerd op eerdere ervaringen wordt er op gerekend dat er nog wel flink wat last minute aanmeldingen zullen volgen. Namens de KNMO doelgroep Show Mars en Percussie leidt Paul Doop als dagvoorzitter dit congres, met tal van interessante sessies op niveau.

In de afgelopen weken zijn er diverse artikelen over het congres 2014 gepubliceerd. U kunt deze nog nalezen door op de links in het onderstaande programma te klikken. 

Open Dutch Showcorps Championships opent zondag eigen site en inschrijving

Op zaterdag 13 juni 2015 zal de 17e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen plaats vinden. In het kader hiervan heeft de facilitaire organisatie ODSC Assen besloten een eigen site te ontwikkelen en deze zal as. zondag 23 november live gaan. De timing heeft te maken met het Nationaal Congres Show Mars en Slagwerkensembles wat as. zaterdag gehouden wordt. Ook de inschrijving voor het ODSC 2015 gaat dan open.

Nieuw instructieteam Showband Noordenveld

Er is in 2014 veel veranderd binnen Showband Noordenveld. Zo heeft de band afgelopen september haar nieuwe uniform gepresenteerd. Het bordeaux rood blijft gehandhaafd maar wel in een geheel, door de band zelf ontworpen, nieuw jasje. Daarnaast heeft Showband Noordenveld vanaf november een nieuw instructieteam aangesteld die samen met de band gaat werken hun eigen stijl verder uit te bouwen.

Big Party Plus groot succes

Big Party Plus was één groot muzikaal feest. Voor het eerste lustrumoptreden van Big Band Plus had het orkest de samenwerking gezocht met de coverbands Support Act, Reloaded en Antje Monteiro. Locatie was Tripodia in Katwijk.

Play inn Showband Corio Heerlen groot succes

Op 8 november j.l. organiseerde Showband Corio Heerlen voor de eerste maal een play-in voor alle muzikanten in de regio en daarbuiten. Met maar liefst 19 inschrijvingen van 11 verschillende verenigingen en een groot aantal deelnemers uit de eigen gelederen was dit een zeer succesvolle dag.

vLS: Bedankt Eduard, vaarwel Wicked

Van taptoe Groningen wordt ook wel gezegd dat dit de mooiste taptoe is van het jaar. Een geweldige ambiance, veel publiek en topkorpsen op de vloer. Voor de vLS Band uit Wezep was het wel een heel bijzondere taptoe door het afscheid van Tambour-maître Eduard Veldkamp en het afscheid van Wicked.

DVS eigenaar van nieuw clubgebouw

Met het ondertekenen van diverse aktes door vertegenwoordigers van de Chr. Drum- en showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS), de gemeente Katwijk en het ID-college, heeft op woensdag 12 november de officiële overdracht plaatsgevonden van het pand en aan de Nieuwe Duijnweg 51 en de omliggende grond. Aan de jarenlange zoektocht van DVS naar nieuwe huisvesting is hiermee definitief een einde gekomen. “Een historisch moment in de geschiedenis van DVS”, aldus voorzitter Marco van der Plas.

Nieuwe Show 'The 4 Elements Experience' Sint Sebastianus Gendt

Beleven, voelen en horen! Dat is waar de nieuwe show van Sint Sebastianus om draait. “The 4 Elements Experience” neemt u mee om de elementen WATER, AARDE, LUCHT en VUUR te laten beleven. De muziek van de nieuwe show is door de muzikanten van Sint Sebastianus vanaf september al flink uitgewerkt. Vanaf januari wordt er gestart met showfiguratie.