Middelburg wint ook Premier Class in Leeuwarden

Juliana pakte bij de tweede DCN-contest in Leeuwarden de winst in de Premier Class. Daarmee werd - na de zege van Johan Friso in de Junior Class - het Zeeuwse feestje compleet. Advendo kreeg van een aparte Proud-jury de Entertainment Award.

Van Meijl verder als adviseur van Juliana Amersfoort

Bart van Meijl stopt na 10 jaar als dirigent van de Christelijke muziek- en showband Juliana Amersfoort. Hij blijft als adviseur aan de vereniging verbonden. Van Meijl: 'Ik ben met heel veel plezier dirigent geweest van Juliana, met als absoluut hoogtepunt het WMC van 2009 waar we 92,47 punten op de mars haalden. Ook gezien mijn drukke werkzaamheden voor de KNMO is het nu tijd voor een volgende stap, de vereniging is hier klaar voor'

DVS prominent te gast in Londen bij verjaardag 200 jaar Waterloo

De Marchingband van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk heeft Nederland het afgelopen weekend vertegenwoordigd in Londen bij de viering van de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo waarbij Napoleon Bonaparte definitief verslagen werd. Op uitnodiging van de New Waterloo Dispatch werden vijf concerten gegeven bij The Tower of London, in Jubilee Park (The London Eye), Waterloo Station en The Green Park, vlakbij Constitution Hill en Buckingham Palace.

Blue Devils zetten ook stadscentrum van Leeuwarden op z'n kop

Het Blue Devils International Corps zet donderdagavond en zaterdagmorgen als voorproefje op het grote Proud Event in het Cambuurstadion ook het centrum van Leeuwarden op stelten. De bijna 100 Amerikanen zijn al sinds dinsdagavond in Leeuwarden om zich voor te bereiden op hun optredens tijdens een maand durende tour door Europa.

Exempel knalt met laatste shows en maakt zich op voor Ahoy

“Laat dit weekend nog één keer zien wat we in huis hebben” was de boodschap die tambour-maître Hans van der Dussen meegaf aan de muzikanten van Exempel voorafgaand aan het optreden in Schijndel. In het weekend van 20 en 21 juni stond een dubbel optreden gepland, die tevens de laatste shows waren voor de zomervakantie voor THE BAND.

Nieuwe welpen bijten zich vast

Blue Devils International Corps onderweg naar Leeuwarden

Het Blue Devils International (BDI) Corps is maandagavond (Nederlandse tijd) begonnen aan hun reis naar Leeuwarden. In de loop van vandaag landen ze op het vliegveld van Frankfurt. Daarna zetten ze meteen koers naar Leeuwarden.

Taptoe Dieren 2015 (verslag)

Zaterdag 13 juni was ik op uitnodiging van het bestuur van de Gelreband uit Dieren te gast op hun jubileumtaptoe ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan. Na een welkomstwoord door de voorzitter en een korte toespraak van de wethouder van de gemeente Rheden kon het programma beginnen op het hoofdveld van VV Dieren met een mooi avondzonnetje en een pracht locatie.

Showband Marum organiseert openbare showpresentatie voor Denemarken

Het zijn drukke weken voor de leden van Showband Marum. Afgelopen zaterdag namen ze met succes deel aan de Open Dutch Showcorps Championchips (ODSC) in Assen en traden ze op in een vol stadion in ’s Hertogenbosch, nu bereiden ze zich verder voor op deelname aan de Wereldkampioenschappen in Denemarken.

Show- & Drumfanfare Duindorp Scheveningen schittert tijdens “100 jaar Duindorp”

Zaterdag 30 mei was het eindelijk zover. De Haagse wijk Duindorp bestond 100 jaar. Dit kon natuurlijk niet zonder te vieren voorbij gaan, dus werd er een Streetparade en Taptoe georganiseerd. De in 1949 opgerichte Show- & Drumfanfare Duindorp Scheveningen was natuurlijk aanwezig tijdens dit evenement.

Rotterdam aan Zee naar Engeland: Rotterdam over Zee

Na maanden van voorbereiden is het dan bijna zover. Harmonievereniging Rotterdam aan Zee waagt de overtocht en gaat op bezoek bij de Tendring Brass Band in Harwich! Al weken hebben zowel de Concert Band als de Marching Band op hun repertoire geoefend en op de achtergrond heeft een commissie (met de toepasselijke naam Rotterdam over Zee) de hele reis voorbereid. Nu de overtocht is geboekt en de overnachtingen zijn geregeld, staat niets een prachtig weekend in Harwich meer in de weg!