Proud on Stage haalt Top Secret Drum Corps naar Leeuwarden

Het wereldberoemde Top Secret Drum Corps uit het Zwitserse Basel, komt op zaterdag 14 oktober naar de tweede editie van Proud on Stage. Dat is een totaaltheaterspektakel in Stadsschouwburg De Harmonie met show, muziek, dans en percussie van topniveau. Naast Top Secret, dat voor hun optredens de hele wereld over reist, zijn onder andere ook zangeres Elske DeWall, het Pasveerkorps en dansgroep Avant Garde Collective, winnaar van het popuaire tv-programma Battle on the Dancefloor, onderdeel van het programma.

Muziek als medicijn, AMIGO opent bijzonder festival

Op 14 april jl. heeft Show- & Marchingband AMIGO Leiden meegewerkt aan de openingsceremonie van het Muziek en het Brein festival. Een bijzonder festival georganiseerd door LUDWIG waarbij professor Erik Scherder de aftrap verrichte met een bijzonder vlammend en inspirerend betoog. Het festival welke de rol belicht die muziek kan spelen bij breingerelateerde aandoeningen vond plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De muzikanten van AMIGO brachten het nummer Can't Help Falling in Love in de uitvoering van Elvis én UB40.

Spetterende uitvoering Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk

Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk gaf onlangs een prachtige uitvoering in Sportcentrum Eekeburen. Het publiek werd daaronder meer vermaakt met shows van de Colorguardgroepen en met een swingend optreden van de Boom Boom Boys. De avond werd afgesloten door de muzikanten van het A-korps. Zij lieten de vernieuwde showmuziek van “A Journey Home” horen.

VIOS Mijdrecht verder vooruit

Nieuw seizoen nieuwe kansen. Dat liet muziekvereniging VIOS zondag maar weer eens zien en horen tijdens de Seizoenpresentatie 2017. Hier presenteerden DORST, de Show- & Marchingband, het Opleidingsorkest en TwirlPower de muziek en de shows waarmee het seizoen 2017 wordt ‘aangevallen’.

Opening

Als eerste marchingband een app in Nederland

Het is nog maar 3 weken geleden dat Exempel tijdens haar jubileum concert de nieuwste cd presenteerde en nu al is er weer nieuws van deze Empelse drumfanfare. De vereniging heeft als eerste marchingband in Nederland een echte app. Met informatie over de vereniging, de optredens, muziek en beeld materiaal en meer. Hiermee laat Exempel met 50 jaar een jonge en dynamische club te zijn. De app is gratis te downloaden in Google en Apple store.

Eerste lustrum voor Jubal’s showcase

Vijf jaar geleden startte Jubal met de Showcase: een avond waarop alle onderdelen van de showband zich presenteren aan familie, vrienden, sponsoren en andere geïnteresseerden. Dit jaar viert de Showcase dus het eerste lustrum, maar niet alleen dat.

60 jaar Jong Jubal

5e CD Band of Liberation met Emma Brown

Ter gelegenheid van het 17 jarige bestaan zal op 22 april a.s. The Band of Liberation en Featuring mezzosoprano Emma Brown haar 5e CD uitbrengen. Titel: ‘’DAYS OF GLORY’’. Om circa 20.15 uur zal de overhandiging van de CD plaatsvinden.

Geslaagde drumworkshop bij Excelsior Boskoop

Op 25 maart 2017 kwam de geboren en getogen Boskoper Olaf Fase even terug naar Boskoop voor een spetterende drumworkshop bij Harmonie Excelsior. Deze vereniging is geen onbekend terrein voor hem, aangezien hij bij deze vereniging heeft gespeeld voordat hij professioneel drummer werd. Maar liefst 42 enthousiaste drummers deden mee aan deze workshop. Hij begon de middag met een indrukwekkende drumsolo, waar alle toeschouwers bewonderend naar luisterden. Vervolgens startte hij zijn interactieve workshop.

CON SPIRITO bruist door passie en beleving

Na een flitsende “Lift Off”, een geweldige presentatie die druk bezocht werd op 26 februari j.l,. zet Con Spirito zeilen bij!! Tijdens deze presentatie werden diverse activiteiten gelanceerd waaronder de realisatie van de “Band of Gold”. De vereniging bruist als nooit tevoren! Allerlei initiatieven worden ontplooit om het 50 - jarige jubileum kracht en luister bij te zetten.

“Band of Gold

Nieuwe show Arnhem Band; Young, wild & free!

Na het afgelopen jaar waarin wij ons 75 jarig jubileum groots hebben gevierd met onze leden en achterban. Met onder andere een groots top2000 concert, is het weer tijd om te laten zien hoe goed wij zijn op het taptoe veld. Diverse brainstormsessies en hulp vanuit de industrie zijn wij tot een gloednieuwe show gekomen.