LEX AWARD voor Stichting Taptoe Delft

Tijdens een uitverkocht jubileum concert bij Perron-3 in Rosmalen kreeg stichting Taptoe Delft gisteren avond de eerste LEX Award uitgereikt door drumfanfare Exempel. Irma van der Kraaij van de stichting was blij verrast om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Met LEX Award gaat Exempel jaarlijks een organisatie bedanken die opvallend positief bijdraagt aan het verzorgen van een podium voor show- en marching bands.

"Rock Alive" nieuwe show thema Show- & Marchingband Victory

Show- & Marchingband Victory is de afgelopen periode gegroeid naar 46 spelende leden. Daarom is besloten om een nieuwe show te gaan brengen in 2017. Zij presenteren u: "Rock Alive", waarbij bekende nummers van o.a. Queen en Guns 'n Roses uitgevoerd zullen worden, afwisselend met swingende slagwerknummers. Victory heeft wederom een show met hoog entertainment gehalte waarbij oude tijden herleven.

Showband speelt " A Chuck Mangione Portrait"

De Showband is afgelopen zaterdag naar Leeuwarden afgereisd voor de CGN indoor Winds Contest. Hier hebben zij optreden met de gloednieuwe show " a Chuck Mangione portrait". Om 15:15 was het ouderwets showtime! voor de showband IJmuider Harmonie.

CGN contest Leeuwarden; Winds, Marching, Percussion en Colourguard

Jaarlijks reist het KM redactieteam af naar de CGN finales. De ontknoping van een zinderende competitie voor blazers, slagwerkers en colourguards. Dit jaar wordt deze finale op 25 maart gehouden in Eindhoven. Afgelopen weekend werd de laatste competitiedag gehouden in het Kalverdijkje in Leeuwarden, mooi dicht bij voor het KM team. En omdat de agenda voor 25 maart eigenlijk vrijgehouden was voor een weekendje weg hebben we gekozen om ons verslag te maken over de laatste competitiedag voor alle deelnemers.

Theatershow DrumSpirit HEXAHEDRON

Zaterdag 4 maart 2017, tekenden wij present in de Polyvalente Loods "Oltereeke" te Dadizele. Percussion Ensemble DrumSpirit uit Dadizele, bracht er haar theatershow "Hexahedron" wat staat voor veelvlak (kubus). HEX is tevens een digitaal kleurenpalet en een Hexahedron is ook een molecule die bestaat uit verschillende atomen. De cohesie van de atomen staat voor de samenwerking van de leden van DrumSpirit. Veelvlak zullen we terug vinden in de decor elementen en het kleurenpalet zal volop gebruikt worden door spectaculair lichtspel in de show.

Drumfanfare Michaël ‘leeft’ in Nijmegen

Jeugddrumfanfare De Stefaantjes en Drumfanfare Michaël geven zaterdag 18 maart om 19.30 uur samen een spetterend concert in de Titus Brandsmakerk aan de Stijn Buysstraat in Nijmegen. Het optreden staat in het teken van Disney met vrolijke en bekende (film)muziek in een sprookjesachtige omgeving. Iedereen is van harte welkom!

Marching Band Rotterdam aan Zee viert carnaval in Bonn

Afgelopen maandag, 27 februari, vertrok de Marching Band van Rotterdam aan Zee samen met de twirlsters van De Glazen Stad naar Duitsland. Na een lange busreis kwamen wij aan in Bonn, waar net zoals elk jaar een grote carnavalsoptocht was.

Oranje IJsselmuiden, actief in voorbereiding muzikaal seizoen 2017

In de winterperiode staan er geen taptoes of straatparades in de agenda van Oranje. Dat wil niet zeggen dat activiteiten volledig stil liggen, in tegendeel! In deze winterperiode word er frequent gerepeteerd: één keer per week is er een muzikale repetitie voor het gehele orkest o.l.v. dirigent Harry Hollander. De slagwerksectie heeft daarnaast nog een eigen repetitie o.l.v. slagwerkinstructeur Jurgen van der Meulen.

Instructie Team

Rijnmondband Schiedam brengt in 2017 nieuwe show: La Balle Rouge!

"Het hoge woord is er uit: de Rijnmondband uit Schiedam brengt in 2017 een nieuwe show!" Na het meest recente showproduct 'Soulmates' zal de Rijnmondband in 2017 wederom een nieuwe show uitbrengen. Deze nieuwe show vervangt het spektakel 'Break Out', waar het publiek vier jaar lang van heeft kunnen genieten.

Con Spirito lanceert "The band of Gold"

Afgelopen zondagmiddag heeft de jubilerende vereniging Con Spirito tijdens een druk bezochte presentatie haar “Band of Gold” gepresenteerd. De band bestaat uit oud leden van de vereniging die door de jaren heen vele successen heeft behaald in binnen en buitenland. Dit initiatief wordt breed gedragen door de ex leden die in grote getale aanwezig waren. De vereniging had destijds in haar glorie jaren meer dan 250 leden.