Openrepetitie ATK in clubhuis Quattro Musica

Vrijdag 18 april is het zover: het ATK nodigt je uit om een openrepetitie bij te wonen. Altijd al muziek willen maken en heb je deze ambitie nog niet waargemaakt? Of ben je al vele jaren muzikant en wil je eens meespelen bij ATK? Dan is dit een mooie gelegenheid om vrijblijvend te komen kijken maar ook om even lekker mee te repeteren.

Marchingband ATM presenteert nieuwe website

Nadat Marchingband ATM gedwongen moest verhuizen gingen de geluiden op dat ook de website aan een nieuwe uitstraling toe was. Afgelopen zaterdag is onze nieuwe website online is gezet zijn we trots om aan een ieder onze nieuwe website te presenteren: www.marchingband-atm.nl

Oranje IJsselmuiden lanceert nieuwe website

Vanaf vandaag presenteert Show en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden hun vernieuwde website aan het grote publiek. Op maandag 14 april werd tijdens de ledenvergadering de website aan de leden gepresenteerd. Op www.oranje-ijsselmuiden.nl kan men vanaf nu kennismaken met de vernieuwde huisstijl van Oranje wat sinds vorig jaar doorgevoerd is.

Geslaagd jubileumconcert Drumfanfare Michaël

Op zaterdag 5 april vond het 50-jarig jubileumconcert van Drumfanfare Michaël uit Nijmegen plaats. Na maandenlange voorbereiding stond het concert op het punt van beginnen. Ruim 45 muzikanten zaten op het puntje van hun stoel om de gasten in de bijna uitverkochte Lindenberg een bijzondere avond te bezorgen.

Drukke agenda voor Show- & Marchingband AMIGO Leiden

Seizoen 2014 is voor Show- & Marchingband AMIGO Leiden erg druk te noemen. De ongekend goede prestatie tijdens het Wereld Muziek Concours in 2013 heeft AMIGO geen windeieren gelegd. Vanuit diverse organisaties is kort na deze ongekende prestatie contact opgenomen voor een deelname aan hun evenement. Een teken dat een goede prestatie gewaardeerd wordt door de vele organisaties.

Showband Noordenveld in Barsbüttel Duitsland

Zaterdag 5 april 2014 reisde de showband van muziekvereniging Noordenveld af naar Barsbüttel in Duitsland. De eerste keer dat de showband in Barsbüttel optrede was in 1998 en al meer dan vijftien jaar heeft de showband een vriendschapsband met Showband2000. Natuurlijk wilde de showband dan ook graag aanwezig zijn bij de jubileumtaptoe. Toen de showband aan het begin van de middag in het Duitse plaatsje nabij Hamburg aankwam, werden ze hartelijk ontvangen.

Geslaagde clinic bij Marijke voor liefhebbers van 'Korpsmuziek'

Afgelopen zaterdag 5 april organiseerde MSC voor de eerste keer een muziekclinic met als doel om geïnteresseerde muzikanten een middag bij elkaar te brengen. Muzikanten met enige ervaring in het bespelen van een instrument (welke past binnen een muziekkorps) konden zich aanmelden voor deze middag. Het gevolg hiervan was dat er allerlei muzikanten (ruim 50) met verschillende (muzikale) achtergronden zich afgelopen zaterdag in het BSD melden om aan de clinic mee te doen.

Show- & Marchingband AMIGO Leiden brengt ook dit jaar een primeur naar de taptoe

Op 26 april zal Show- & Marchingband AMIGO Leiden wederom een primeur beleven. Vorig jaar presenteerde AMIGO haar nieuwe show METROPOLIS en dit jaar komt zij met een geheel nieuwe op- en afmars. Waar voorheen standaard marsen uit het marsrepertoire werden gebruikt is nu gekozen voor twee stukken die passen rondom de themashow METROPOLIS. De opmars is van Guns&Roses en betreft een echte binnenkomer en brengt een groot contrast tijdens de start van de show. De afmars is een compilatie van enkele nummers uit de show met als rode draad een nummer van Sting.

Burgemeester Lamers beschermheer van de Rijnmondband

Afgelopen week ontving het bestuur van de Rijnmondband de bevestiging dat de burgemeester van Schiedam, de heer C.H.J. Lamers, het verzoek om beschermheer te worden van de vereniging heeft aanvaard.

De heer Lamers had er bij diverse gelegenheden al blijk van gegeven de Rijnmondband een warm hart toe te dragen. Zo was hij onder andere in juli 2013 aanwezig in Kerkrade, op de dag dat de band deelnam aan het Wereld Muziek Concours en was hij eregast tijdens de jubileumtaptoe van de Jeugd Rijnmondband, ter ere van het 65 jarig bestaan van deze jeugdband.

Nieuwe 'vriendschap' Leiden - Katwijk blijkt succesvol

Op zaterdag 29 maart jl. heeft Stageband AMIGO een prachtige nieuwe vriendschap gesloten met BigBand Plus uit Katwijk. Dit was de eerste keer dat deze orkesten een gezamenlijk concert gegeven hebben. Dit concert is onderdeel van de samenwerkingsconcerten welke in de regio worden gehouden. Het publiek heeft kunnen genieten van een breed repertoire welke de orkesten op hun lessenaar hebben staan, variërend van Pop, Rock, tot Klassiek en modern. Op 1 november zal BigBand Plus richting Leiden komen om haar sterke band nogmaals te onderstrepen.