Na-seizoen MVB van start

De Show- and Marchingband MVB heeft een mooi voorseizoen achter de rug. We begonnen vroeg in het voorjaar met een lang weekend Musikparade in Braunschweig, Oberhausen en Oldenburg. Staande ovaties van het publiek waren een grote beloning.

Uniformpresentaties Sternse Slotlanders Franeker

Na een traject van meer dan twee jaar is het eindelijk zover: De Showband en Jeugdband van de Sternse Slotlanders uit Franeker hebben een nieuw uniform! Ze zijn dan ook allemaal erg trots op dit project met een eigen ontwerp, de financiering en de uiteindelijke realisatie. De Sternse leden en bestuur willen dit natuurlijk graag aan het publiek laten zien. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn!

Wanneer: Zaterdag 5 september 2015
Waar: Breedeplaats te Franeker
Hoe laat: 13.30 uur

 

Promotiemiddag DVS

Op zaterdag 5 september organiseert de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap sterk (DVS) een promotiemiddag in Katwijk aan Zee. Op deze dag houdt winkeliersvereniging Zeezijde ook haar jaarlijkse koopjesmarkt. Alle reden voor een bezoek aan het gezellige winkelhart in het centrum waar cultuur en ondernemen samen komen.

Voorbereidingen jubileumtaptoe Noordenveld Roden in volle gang

Muziekvereniging Noordenveld Roden bestaat dit jaar 90 jaar. De vereniging is opgericht in 1925 en bloeit als nooit te voren. Zo heeft Noordenveld verschillende afdelingen waaronder een harmonieorkest, Color guards en een succesvolle showband welke vele optredens verzorgt gedurende het jaar. Kortom een vereniging waar we trots op zijn. Om het jubileum groots te vieren worden er verschillende evenementen georganiseerd waaronder een groots jubileumtaptoe op 17 oktober 2015 in Roden.

Verslag Oranje optreden Cambrai Frankrijk

Voor ons Show en Drumfanfare Oranje dit seizoen een mooi optreden op de agenda. Een optocht in het Franse Cambrai, waar naar zeggen veel mensen op afkomen. Volgens de organisatie 100 – 150.000. Wauw dat is een mooi optreden als 1e van ons nog drukke muzikale naseizoen. Zo reizen wij zaterdag 15 augustus dan ook met een dosis enthousiasme en veel plezier af, op naar Cambrai! Een paar uur zitten voor een geweldig optreden, wat is onze hobby toch leuk.

Inbrekers stelen uniformen en instrumenten Showband Corio

In de nacht van 24 op 25 augustus 2015 is er ingebroken in het clubgebouw van Showband Corio in Hoensbroek. Hierbij zijn diverse voorwerpen ontvreemd waaronder muziekinstrumenten en uniformen.

1 Jupiter Sousafoon, chroom, zwarte hardcase, Sn: H02987
1 Vancore Bass drum, Alu afwerking, Remo Ambassador vellen
1 Vancore Snare drum, Alu afwerking, Remo Pinstripe vel
2 Uniformen (Zwart/rood colbert / Zwarte broek met brede witte bies)
1 Benzine Circel maaier Sn: 53SB675

Excelsior Renkum versterkt haar showinstructieteam

In het jaar 2014 was Excelsior Renkum een opvallende nieuwkomer op de taptoe-velden met de publieksvriendelijke show “A World of Music.” Tijdens het debuutseizoen heeft de vereniging zeer succesvol haar medewerking verleend aan diverse taptoes waaronder Kampen, Tiel, Bemmel, Barneveld en Renkum. De daaropvolgende winterperiode is er hard gewerkt om het showproduct bij te schaven en te verbeteren.

Drumfanfare EDG Ermelo maakt na een sabatical een doorstart

Drumfanfare EDG Ermelo gaat weer aan de slag per september 2015. Het korps heeft een sabatical van een jaar gehad om de zaken weer onder elkaar te zetten. Nieuwe ideeën, nieuwe dirigent en hopelijk straks ook weer veel nieuwe (oud) leden. Ook kijkend naar de huidige maatschappij en de agenda’s van (nieuwe) leden, wil de vereniging hier transparant en haalbaar in zijn. Een vereniging wat past in deze tijd.

"Muziek maken maakt slim maar is vooral ook leuk": Open Dag Advendo Korpsen Sneek

Op zaterdag 22 augustus a.s. houden de Advendo Korpsen Sneek hun jaarlijkse Open Dag. De dag waarop belangstellenden uit Sneek en omstreken een kijkje kunnen komen nemen in de keuken van muziek en dans. Vanaf 09.30 uur staan de deuren van het clubgebouw aan de Korte Vreugde in Sneek open voor belangstellenden van jong tot oud. We sluiten gezamenlijk af op het LSC terrein waar vanaf 15.30 uur demonstraties worden gegeven door o.a. de Advendo Music Kids, Jong Advendo en de Advendo senioren.

DVS wijzigt naam in Chr. Muziekvereniging

De Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk gaat vanaf nu verder onder de naam Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk. De naam sluit beter aan bij de huidige activiteiten van de vereniging.