Eindejaars Play-inn bij Excelsior Renkum

Zondag 28 december 2014 is het weer zover! Een play-inn / open repetitie bij Excelsior Renkum. Een leuke kans om mee te spelen op een repetitie van Excelsior. Voorheen was het gebruikelijk dat de eerste maandag van het jaar hier voor werd gebruikt. Omdat de animo voor de play-inn de laatste jaren erg groot is geworden hebben we besloten het evenement naar een zondag te verplaatsen en een grote theater zaal af te huren. Inmiddels zitten we op meer dan 80 muzikanten.

Open repetitie Con Spirito Joure

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen? Kom dan op zaterdag 3 januari naar Joure! Con Spirito houdt deze middag van 13.00 uur tot 17.00 uur een open repetitie. Lijkt het jou leuk om ook deel uit te maken van een enthousiaste, gemotiveerde en bovenal gezellige groep? Iedereen is welkom om deze middag langs te komen! Wil je trommelen in onze drumline, meespelen in de pit, toeteren met onze brass of met de guard meedoen? Dit kan allemaal! Voor elke sectie staat een enthousiast en kundig persoon om het maximale uit iedereen te halen en zo de groep te laten groeien gedurende het seizoen.

KM in de ‘winterstand’

2014 was opnieuw een druk jaar met opnieuw hoogte- en dieptepunten in de sector. Zoals de jaarlijkse gewoonte zullen we geen terugblik op het jaar geven. Wat geweest is, is geweest. We kijken graag met jullie naar de toekomst en die lijkt er bij de meeste clubs goed uit te zien maar bij anderen is die zorgelijk. Ook de evenementen komen weer langzaam op de agenda. Ook daar is het voor velen weer een jaarlijks terugkerend feestje, maar bij anderen is de situatie minder rooskleurig.

Leiden en Alphen aan den Rijn gaven uniek kerstconcert

De Maranathakerk te Alphen aan den Rijn was zaterdagavond 13 december 2014 het decor voor het kerstconcert van het Alphense koor Singing Devotion & Stageband AMIGO uit Leiden. Het thema van de avond was AN AMERICAN CHRISTMAS dat zich vooral uitte in het repertoire van beide muziekgroepen. Het koor bracht onder andere The Royal line, O holy night, All I want for Christmas en als afsluiting het swingende Christmas on Broadway ten gehore.

Arnhems Trompetterkorps en Mr H.M. van der Zandt gaan samenwerken

Onder toeziend oog van de muzikanten is op donderdag 4 december de samenwerkingsovereenkomst tussen beide muziekverenigingen ondertekend. Om dit geheel een feestelijk tintje te geven werden twee taarten aangesneden met daarop de foto’s van beide muziekverenigingen.

KNMO doelgroep SMP erkent jubileumeditie NJF als NK voor jeugdkorpsen

Stichting Nationaal Jeugdfestival organiseert op zaterdag 6 juni 2015 wederom het NJF; het grootse muziekevenement voor jeugdkorpsen. Een bijzondere editie, namelijk de 20e.

De doelgroep S.M.P. van de K.N.M.O. heeft op haar najaarsvergadering van 20 september besloten om dit jubileum NJF aan te merken als NK voor jeugdkorpsen.

De deelnemende jeugdorkesten kunnen met elkaar strijden om de volgende titels:

Gezellige ATK’s Kerstmarkt op vrijdagavond 12 december

De pleinen rond muziekgebouw Quattro Musica zijn vrijdagavond 12 december het decor voor een gezellige Kerstmarkt. De markt wordt voor het eerst gehouden en telt maar liefst 20 kramen. Ondernemers uit Arnhem en omstreken zullen hun waren aanbieden zoals kerststukjes, kerstdecoratie, tweedehands kerstartikelen, maar ook kinderkleding, sieraden, schoenen, speelgoed en veel, veel meer. Ook aan de inwendige mens is gedacht en er is voldoende om van te genieten. Met een heerlijk bekertje Glühwein of koffie in je hand kan je de markt afstruinen op zoek naar de beste koopjes voor de Kerst.

Mutaties bij instructieteams K&G orkesten

Onlangs werden bij K&G Leiden nieuwe instructeurs bekend gemaakt. Bij Jong K&G is Rik Boelee na 31 jaar gestopt als instructeur koper-mars-show bij Jong K&G. Rik zal wel betrokken blijven als instructeur mars-show bij de Show & Marchingband K&G. Edwin Muijen voormalig lid S&MB en spelend lid bij K&G3 zal Rik opvolgen als instructeur mars-show. Dennis Hazenoot, afgestudeerd aan het conservatorium met de studies Compositie en Composing for Film, zal de instructie koper op zich nemen.

Drukke tijden Drumfanfare Forum Hadriani

Zaterdag 15 november haalde de drumfanfare van muziekvereniging Forum Hadriani in het Belgische Leuven Sinterklaas van het station.Omstreeks het middaguur marcheerde de drumfanfare door de winkelstraat naar het station van Leuven waar Sinterklaas en zijn Pieten met de trein aankwam. Dwars door de stad ging de optocht naar het schitterende stadhuis van Leuven. Daar verwelkomde de Schepen (burgemeester) de Sint en vertrok de stoet door de winkelstraat richting centrum.

Jubal drumline naar Boedapest

Een selectie van 13 Jubal drummers zal op woensdag 3 december voor 5 dagen afreizen naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Op uitnodiging van de piano virtuoos en componist Havasi krijgt de Jubal drumline een zeer belangrijke rol bij drie nummers in zijn prestigieuze `Symphonic Arena Show`.