Jubileumdag Sternse Slotlanders in Franeker

Het aftellen is begonnen voor de jubileumdag van Showband Sternse Slotlanders uit Franeker. Aanstaande zaterdag (10-10-2015) wordt na maanden van voorbereiding het 60-jarig bestaan van de vereniging gevierd met verschillende activiteiten in Sportcentrum “De Trije” in Franeker én het eigen clubgebouw Kleyenburg.

Reünie In Aethere Musica Eemnes

Drumband “In Aethere Musica” werd opgericht in 1965 in Eemnes door een aantal Marine mensen die in Eemnes gestationeerd waren. I.A.M. zoals de vereniging in de volksmond werd genoemd was jarenlang een graag geziene gast op taptoes en concoursen in binnen en buitenland. Vele Eemnessers zijn lid geweest en hebben nog mooie herinneringen aan deze club die helaas niet meer bestaat.

Nieuw "Traditional Collective Drum Corps" start met informatiebijeenkomst

Is een vereniging in oprichting die ten doel heeft om traditionele mars/ showmuziek uit te voeren op (pijper-) fluit, klein koper en dieptrom in de stijl van “Old Guard fife en drum corps” uit de V.S. De vereniging zal allereerst bestaan uit een selectiegroep van ervaren muzikanten uit de mars en showwereld die de traditie van de Baslertommel stijl (met daarin verweven de erfenis van slagwerk nestor Sjoerd Westra) levend wil houden en verder door wil blijven ontwikkelen.

Open avonden Showband Marum

Showband Marum nodigt iedereen uit voor de open avonden in oktober. De vereniging houdt open repetities waarbij iedereen van harte welkom is om te kijken, luisteren of mee te doen. De eerste belangstellenden hebben zich al gemeld. Dit is de perfecte gelegenheid om eens achter de schermen te kijken; wat gaat er aan al die optredens vooraf en hoe gaat een repetitie. Iedereen mag vrijblijvend een of meerdere avonden meespelen. Dus speel je een instrument, wil je dat leren, ben je gewoon nieuwsgierig naar de Showband of wil je een keer een avondje bij een andere band spelen; kom langs.

AMIGO Leiden groot vertegenwoordigd tijdens Leidens ontzet 2015

Dit jaar zal AMIGO Leiden een intensieve bijdrage leveren aan de 3 oktober feesten in Leiden. Tijdens het Leidens Ontzet zal AMIGO drie dagen optreden. Zo zullen op donderdagavond 1 oktober de Stageband én de Show- & Marchingband (SMB) aanwezig zijn tijdens de Pleintaptoe op de Garenmarkt.

Het doek valt voor Music of the Night

Drie seizoenen lang hebben vele toeschouwers in zowel binnen- als buitenland kunnen genieten van de show Music of the Night. De door Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden gebrachte muzikale vertolking van de musical Phantom of the Opera. Taptoe Hardenberg, welke op zaterdag 19 september plaatsvond, was het laatste showoptreden van Oranje in 2015. Het doek is nu definitief gevallen voor Music of the Night.

Gemeente Ede trekt stekker uit 'Oranjetaptoe'

De Oranjetaptoe, die ieder jaar op Koningsdag in het Openluchttheater in Ede werd gehouden, is van de baan. Omdat de gemeente Ede geen geld meer beschikbaar stelt, zien Showkorpsen Irene geen mogelijkheden meer de Oranjetaptoe te organiseren. In 2016 zou de Oranjetaptoe voor de dertigste keer worden gehouden. Zo ver komt het dus niet.

Kay & Glenn vieren hun eerste verjaardag

Het is al weer ruim een jaar geleden dat de eerste stappen van Kay & Glenn werden gezet. En dat moest uiteraard goed gevierd worden. De eerste verjaardag van Kay & Glenn ging dan ook niet ongemerkt voorbij. Kleurplaten, leuke activiteiten en als afsluiter een stukje taart.

Con Spirito slaat nieuwe weg in

Con Spirito doet al enkele jaren mee aan de Nederlandse en Europese Drum Corps competitie en ook namen zij regelmatig deel aan anderen evenementen zoals het ODSC en de Rasteder Musiktage. Echter, vanaf het najaar van 2015 gaat Con Spirito het over een geheel andere boeg gooien.

Instrumentenparade DVS groot succes

Het was gezellig druk afgelopen zaterdag bij de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS). Veel kinderen waren naar het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg gekomen voor deelname aan de Instrumentenparade. Onder begeleiding van vrijwilligers gingen zij op ontdekkingstocht door de wereld van muziek.