Seizoensopening Euroband met premières

Zondag 19 april is het zover: de Euroband Seizoensopening. Tijdens deze informele middag zullen de afdelingen van Euroband Rotterdam hun nieuwe programma voor 2015 presenteren. Zo zal Popkoor Xing-Rotterdam haar repertoire met nieuwe nummers laten horen, beleeft Jong Euroband de première van zijn nieuwe show en zal de Show- & Marchingband het thema van de nieuwe alternatieve show bekend maken en voor het eerst voor publiek muzikaal ten gehore brengen.

Marinus Vuijk neemt afscheid als jurylid

Tijdens de laatst gehouden jurydag voor de juryleden MMC en CS stond op de agenda een opvallend agendapunt. Ik had op de agenda vermeld: “een mooi moment……..”. Het mooie moment was om Marinus Vuijk te bedanken voor alle werkzaamheden die hij in de afgelopen decennia heeft gedaan voor de sector SMP. Dagvoorzitter Rudy Böhmer nam het woord en bedankt Marinus uitvoerig en ging vooral in op de eerste jaren, toen beiden nog actief waren in militaire dienst. De eerste voorzichtige en verrassende schreden op weg naar het ontstaan van de “dru

Sebastianus presenteert nieuwe show

Aanstaande zondag 19 april vanaf 14.30 uur presenteert Sint Sebastianus voor het eerst de nieuwe show “The 4 Elements Experience” op het Julianaplein in Gendt. En er zijn prachtige vendeldemonstraties te zien zijn en de Stageband laat ook mooie muziekwerken horen. Er is hard gewerkt door de leden van Sint Sebastianus. Vanaf september is de drumfanfare begonnen met het instuderen van de muziek.

Een nieuwe naam voor het hoofdkorps van Sint Joris Hoogeloon

Na goed overleg en vele ideeën vanuit de leden is er gekozen voor een naam die zowel onze afkomst trouw blijft, maar ook past bij de weg die we de afgelopen tijd ingeslagen zijn en een internationaal tintje heeft. Vanaf nu zal het hoofdkorps verder gaan onder de naam St. Joris Showband. Binnenkort gaat ook de nieuwe website online.

 

Jos Lustberg 25 jaar bij Adest Musica

Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim bestaat inmiddels 63 jaar. Eind jaren ’80 groeide het korps naar de absolute top in de mars- en showsector van de (amateur) muziekverenigingen. Voor een groot deel te danken aan het gepassioneerde duo Rob Balfoort en Jos Lustberg die beiden verantwoordelijk zijn voor het muzikale programma. Laatstgenoemde vierde onlangs zijn 25-jarige jubileum bij Adest Musica. Op vrijdagavond 27 maart j.l. werd Lustberg, tijdens het wekelijkse repetitie moment van Adest Musica, in het zonnetje gezet.

Voorjaarsconcert Fanfarecorps Adorp en Drumfanfare Avanti een succes

Een mooie muzikale avond was het onlangs in Adorp. Dit omdat het jaarlijkse voorjaarsconcert van Adorp gehouden werd. Alleen dit jaar was het net even anders als normaal. Dit doordat er een samenwerking aangegaan met drumfanfare Avanti uit Groningen. Naar aanleiding van gesprekken tussen beide besturen en dirigent werd besloten om samen een concert te geven in Adorp. En na maanden van intensief repeteren was het dan zover om ons allen te presenteren aan het publiek.

12 april ; Try-out Da Capo Lisse “Flowering the World”

Dit jaar zal de show and marching band van Da Capo Lisse tijdens taptoes haar nieuwe galashow met het thema “Flowering the World” presenteren. Voordat het tijd is voor de officiële show première, mag een generale repetitie (try-out) geheel in uniform niet ontbreken. Deze staat daarom gepland op zondagmiddag 12 april om 14.45 op het terrein van de ijsbaan in Lisse. Toegang is gratis, iedereen is welkom.

Feestelijk en succesvol jaarconcert Forum Hadriani

Op 28 maart heeft muziekvereniging Forum Hadriani een groots concert gegeven te Voorburg. Tijdens dit concert kwamen alle onderdelen van de vereniging aan bod, met als afsluiting van de avond een optreden van de drumfanfare. In 2013 heeft het korps een nieuwe weg in geslagen door een duidelijke visie voor de toekomst neer te leggen. Zo zijn doelen van een nieuw instructieteam, een show en vernieuwend repertoire al verwezenlijkt. De muzikale vernieuwing was duidelijk waarneembaar tijdens dit concert.

Open repetitie van het Arnhems Trompetterkorps

Vrijdag 17 april is het weer zover, je kunt dan meedoen met het Arnhems Trompetterkorps en ervaren hoe leuk het is om bij ons muziek te maken. Je boft, want het is een gezamenlijke repetitie met Drum en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt uit Velp.
De gezamenlijke korpsen zullen onder andere de muziek van de themashow 'Say Cheese' laten horen waarvan de première op 5 mei zal plaatsvinden.

Advendo zet complete set percussion in de verkoop

Per vandaag is de gehele percussion-set van Advendo Sneek te koop gezet. Advendo kondigde gisteren aan twee primeurs te presenteren tijdens de showavonden. Of het een presentatie is van een nieuwe percussion-set wordt geheim gehouden.

De showavonden worden op 17 en 18 april gehouden