"Supervet" optreden Rijnmondband met DJ Gus Tinto

Afgelopen weekend vonden in Schiedam de jaarlijkse Brandersfeesten plaats. Dit jaar voor de 30ste keer, dat moet dus iets speciaals worden. Om dit jubileum te vieren was er op zaterdagavond een jubileumshow met onder anderen Ben Saunders en Glennis Grace. Hoogtepunt van het programma was het optreden van de Rijnmondband met DJ Gus Tinto.

Advendo, Takostu & Irene op verjaardagsvisite

Zaterdagochtend 4 oktober a.s. vertrekken Drum- en Showfanfare Advendo, Showband Takostu en Showband Irene voor een tweetal optredens in Neustadt (Niedersachsen) De korpsen zijn door het jubilerende Trompeter-Showcorps Leinegarde uitgenodigd voor een gastoptreden in hun eigen jubileum avond.

DVS pakt uit met promotiedag en mini taptoe in Katwijk

Op zaterdag 4 oktober organiseert de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap sterk (DVS) een promotiedag in Katwijk aan Zee en staat het centrum bol van de mars- en showmuziek. De dag wordt afgesloten met een mini taptoe op het Andreasplein. Alle reden voor een bezoek aan het gezellige winkelhart Zeezijde. Locatie is de Princestraat, hoek Andreasplein.”

CGN Winds-divisie: Primeur voor showband Concordia Zevenhuizen

Tijdens de presentatie van het nieuwe showseizoen van Concordia Zevenhuizen werden de leden aangenaam verrast. Het instructieteam maakte bekend dat de showband mee gaat doen in de nieuwe Winds-divisie van CGN. De Dynam!x groepen van Concordia doen al vele seizoenen aan mee aan de CGN wedstrijden en acteren aan de top van de Nederlandse color guard groepen. Nu er een Winds-division is toegevoegd aan het programma van CGN is besloten dat de showband hier aan mee gaat doen.

Coming: Percussion Unlimited Music Camp

Bij het denken aan de maand september gaat menig drumcorps fan's hart sneller kloppen. Bij PU is oktober dit jaar de maand waarin de kriebels opkomen; dan komt het muzikale ensemble voor het eerst compleet bij elkaar en iedereen is welkom. In het begin van het seizoen is er met de huidige leden van PU een basis gelegd qua bezetting, en vanuit hier is de uitbreiding van het ensemble razendsnel gegaan. Zo staat er voor het eerst in de geschiedenis van Percussion Unlimited een pit met 5 mallet spelers!

24e Taptoe Sleeuwijk (verslag)

Na maanden van voorbereiding en dagen van opbouwen en inrichten van het taptoeterrein was het afgelopen zaterdag tijd voor de 24e editie van Taptoe Sleeuwijk. Het park aan de Notenlaan was door vele vrijwilligers weer omgetoverd tot een sfeervol taptoeterrein. De weergoden waren ons goedgezind en met een aangename temperatuur werd om half 8 het startsein gegeven. In het voorprogramma van deze editie speelde het Seniorenorkest, Da Capo. Na de presentatie van alle deelnemende korpsen en openingswoord van onze Loco Burgemeester bracht Showkorps Wilhelmina de openingsfanfare ten gehore.

Showband Marum brengt laatste show van het seizoen op Taptoe Alkmaar

Na een zeer geslaagde Show- en Muziekavond vorige week vrijdag in Marum, stond afgelopen zaterdag het laatste showoptreden van dit seizoen op het programma voor Showband Marum. De band reisde af naar Alkmaar, waar zij net als Jong Advendo Sneek, Takostu Stiens, METRO Scheveningen en het Kamper Trompetterkorps deelnamen aan Taptoe Alkmaar. Het Aalkmaarder Waagplein was ditmaal niet het decor van de kaasmarkt, maar van de jaarlijkse taptoe. En niet zomaar één: met het verlichte Waaggebouw en de gezelligheid van de omliggende kroegen is dit een absolute top-taptoelocatie!

Contactavond Kamper Trompetter Korps

11 oktober a.s. is sporthal De Reeve weer het muzikale centrum van Kampen. De verschillende onderdelen van het Kamper Trompetter Korps presenteren zich dan weer voor haar familie, vrienden, vrijwilligers, sponsoren en supporters. Het belooft een historische avond te worden. In de eerste plaats omdat er afscheid wordt genomen van ‘Paradise’, de successhow van het Jong Kamper Trompetter Korps. Voor de laatste keer zullen de 40 muzikanten van de jeugd de show waarmee ze 3e zijn geworden op het NK presenteren.

Open repetitie Showband Irene in Ede

Het afgelopen jaar zijn ze bij Showband Irene uit Ede een nieuwe richting ingeslagen en dat begint zijn vruchten zeker af te werpen. Na een fantastisch resultaat op het concours in Rasstede met 90.00 punten met de huidige show, gaan ze aankomend seizoen samen met hun instructieteam en nieuwe dirigent Marcel van Raaij aan de slag met een compleet nieuw showproduct!
Ter voorbereiding aan het nieuwe seizoen organiseert Showband Irene een open repetitie om jou ook de kans te geven met deze fantastische band eens samen te musiceren .

Showband Takostu Stiens houdt open huis

Sinds 2007 maakt muziekvereniging Takostu met veel succes gebruik van het zogenaamde “kids” concept. Kinderen vanaf 7 jaar krijgen de kans om gratis kennis te maken met het maken van muziek. In de afgelopen zeven seizoenen hebben tientallen kinderen op deze wijze les gehad. Een groot aantal heeft hierna een plekje gevonden in de jeugdband van Takostu en de eerste lichting is inmiddels doorgestroomd naar de showband.