Taptoe voor KiKa in Hoofddorp (verslag)

Het is zover, straks gaan we op weg om onze eerste taptoe van dit seizoen te gaan zien en horen. En die eerste geeft mij altijd het echte lentegevoel, alsof de lammetjes weer voor het eerst naar buiten gaan, of zoals het eerste corso hier in de regio. Het plezier van de koeien die weer na een lange herfst en winterperiode de wei weer in mogen, ik kan me voorstellen dat als je het hele winterseizoen geoefend hebt op je nieuwe repertoire en of show dat je dan staat te popelen om dit te laten zien en horen aan al die liefhebbers van de show en marchingbands.

Advendo Showavonden; Muziek, dans, show en wereld primeurs

Afgelopen vrijdag 17 april en zaterdag 18 april was de Sneker Sporthal gevuld met muzikanten, danseressen en fans uit het gehele land die de Advendo Korpsen een warm hart toe dragen. Op beide avonden stonden, een uur voor zaal opening, de eerste toeschouwers al in de rij om het beste plekje te bemachtigen. 900 toeschouwers, verdeeld over twee avonden, hebben kunnen genieten van een afwisselend programma uitgevoerd door enthousiaste amateur muzikanten en danseressen varierend in de leeftijd van 6 tot 50 jaar.

Jubileumconcert Marchingband ATM (verslag)

De zaal van de kerk De Ark ging om 19.30 uur open en het was om die tijd al een drukte van jewelste met vaders, moeders, vrienden, bekende, familieleden en ander geïnteresseerden uit de Amsterdamse en Nederlandse muziekwereld. Het concert begon exact om 20.00 uur met een welkomstwoord door de voorzitter waarna deze het woord gaf aan de presentator van de avond Marco Hilarius.

Succesvol studieweekend Show- and Marchingband Da Capo Lisse

Afgelopen weekend is de show- and marchingband Da Capo uit Lisse op studieweekend geweest in het Brabantse Oirschot. Na 3 succesvolle jaren de galashow “We are Family” te hebben gelopen zal Da Capo vanaf aankomend seizoen de taptoevelden betreden met “Flowering the World”. Na vele vergaderingen, brainstormavonden, zoekwerk enz enz is besloten dat Da Capo het dicht bij huis gaat zoeken. En wel in zijn eigen achtertuin. Lisse staat al jaren bekend om de zijn mooie bloembollenvelden en uiteraard de Keukenhof. In overleg met Dhr.

Taptoe Groningen 2014 (verslag)

Op muziek van de Put Kapel uit Sneek is de Martiniplaza bijna volgelopen voor Taptoe Groningen 2014. De organisatie is er in geslaagd een goed en variërend deelnemersveld samen te stellen. Na het klokkenspel van de Martinitoren kan het evenement van start gaan. Het regio-orkest bijt het spits af en brengt 'Fanfare to the first Sealord' als openingswerk. De avond wordt gepresenteerd door Grietina Nowee, wat zij op voortreffelijke wijze doet.

Dordrecht: "A season in review", Drum & Bugle Corps in het theater

Een nieuw nieuwe initiatief! "A season in review" in het theater, georganiseerd door Jubal Drum & Bugle Corps. Dat trok zo een maand na de Drum Corps Europe finals een zaal vol geïnteresseerden naar Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. Op het programma: Jubal & Friends, wat inhield dat naast Jong Jubal en Jubal ook Beatrix en Juliana acte de presence gaven.

Internationale Taptoe België, Lommel, 2014 (verslag)

Wat maakt een taptoe in België anders dan in Nederland, is het de sfeer, is het de Belgische biercultuur of is het plat water? Water hebben we hier in Nederland voldoende en bovendien is er de voorbijgaande weken voldoende gevallen en is er ook menig druppeltje gevallen boven de Nederlandse en Belgische taptoevelden. Zo had het Leidse Kunst en Genoegen groot geluk dat zij hun show zonder een spatje konden brengen alvorens de hemelpoorten zich groots opende boven Brugge.

Verjaardagsfeest 50jaar Trompeter-Showcorps "Leinegarde" (verslag)

In het weekend van 4 oktober vierde Trompeter Showkorps Leinegarde haar 50 jarig jubileum. En met wie kun je dat beter doen dan met vrienden, vrijwilligers en bevriende korpsen. Op vrijdagavond begon het al voor zo’n 600 genodigden met een waanzinnig jubileumconcert. Daarnaast werd een foto en uniform presentatie gedaan van de afgelopen 50 jaar. Het concert werd gegeven door de jeugd “(K)Leinegarde en natuurlijk Leinegarde zelf, erg goed georganiseerd. Het concert bevatte een samenstelling van 80 muziekstukken van de 50 jaar Leinegarde verdeeld over vier blokken.

40ste Taptoe Oosterbeek, 'een mooie jubileumtaptoe' (verslag)

Na een heerlijke nazomermiddag wordt Oosterbeek opgeschrikt door een stevige regenbui. Ook wordt het spannend als het begint te donderen en te bliksemen boven het taptoeterrein. Ondanks deze barre weersomstandigheden zijn er toch mensen die het weer trotseren om daar te zijn waar het gebeurd op zaterdagavond; de 40ste editie van Taptoe Oosterbeek.

Plaggenmarschtaptoe Hardenberg 2014 (verslag)

Op zaterdag 20 september 2014 hadden zich circa 2000 bezoekers rond De Markt in Hardenberg geschaard om getuige te zijn van de De Plaggenmarsch Tuinmeubelen Taptoe. Citaat uit hun wervingssite: “De Plaggenmarsch Tuinmeubelen Taptoe Hardenberg is de grote afsluiter van het zomerprogramma van Stad Hardenberg Promotie. Dit jaarlijks terugkerende evenement is een van de hoogtepunten van de zomer en mag met recht een publiekstrekker genoemd worden. De Taptoe Hardenberg markeert eigenlijk het einde van de zomer en daarmee het begin van de herfst”.