Het muziektheater van Taptoe Delft

In mijn wereld, en vaak ook van een hoop mensen die korpsmuziek.nl bezoeken, zijn er van die taptoes waar je vroeger heen ging met je ouders en die je nog steeds bezoekt (mochten ze nog georganiseerd worden). Die taptoes zijn vaak een onderdeel van een feestweek of een nationale feestdag en een mooi voorbeeld is de taptoe in Rijnsburg die gelukkig dit jaar weer plaatsvond. Deze taptoes zijn vaak kleinschalig en onbekend bij het grotere publiek, maar ze ademen sfeer, gezelligheid en sentiment. Er komen grote namen, maar ook de kleinere muziekverenigingen maken hun opwachting.

Taptoe Vries 2014 (verslag) 100 jaar Harmonie Vries

De taptoe in Vries (Drenthe) is een tweejaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar was er wat extra’s te vieren omdat de thuisvereniging Harmonie Vries in 2014 haar 100-jarig bestaan viert. Voorafgaand aan het programma werd er een opening gespeeld in de vorm van een klein showtje door de Harmonie Vries en het openingswoord namens zowel de taptoeorganisatie als door de burgermeester van de gemeente Tynaarlo. Na deze begeleide woorden en het eerste showoptreden ooit van de thuisclub was het dan tijd om het showprogramma echt te laten starten.

Visserijdagen Taptoe Harlingen 2014 (verslag)

Eens in de vijf jaar wordt er in Harlingen een taptoe georganiseerd tijdens de visserijdagen. En als je dan ‘raar’ weer treft zoals vijf jaar geleden dan doet dat zeer. Toen werd de Taptoe tijdens het optreden van Advendo Sneek afgeblazen vanwege een fikse onweersbui, harde wind en regen. Het weer zat deze keer gelukkig mee en dus wisten zeker 3000 mensen (eigen schatting) een plek te bemachtigen, want bemachtigen was nodig. Het was druk, goed druk, mooi druk, lekker druk.

Taptoe Rabenhaupt 2014, Gronings Ontzet (verslag)

Het is al jaren een traditie en een van de vele festiviteiten tijdens de viering van het Gronings Ontzet. Ik heb het natuurlijk over de Rabenhaupt Taptoe, eerder bekend als taptoe Bommen Berend maar sinds twee jaar draagt van Baron Carl von Rabenhaupt. Nadat ladyspeaker Grietina Nowee het openingswoord had gegeven was het dan tijd om de korpsen het veld te laten betreden.

Taptoe Duiven 2014 (verslag)

Voor de vierendertigste keer organiseerde de Liemers Harmonie Duiven haar taptoe. Ook dit jaar moest wederom uitgeweken worden naar de parkeerplaats voor de sporthal in het centrum van Duiven, maar dit deed geen afbreuk aan de sfeer en muzikaliteit. Het is een traditie geworden dat de Liemers Harmonie muzikaal de opening verzorgt (incl. saluutschoten) en ook dit jaar werd hier niet van afgeweken.

Beatrix' Rasteder Musiktage 2014

Het weekendje weg naar Rastede voor deelname aan de Rasteder Musiktage stond ook dit jaar weer op de agenda. Op vrijdag vertrok de hele stoet van bus, Iveco en truck naar Rastede. Een rit van ongeveer 4 uur waarbij het één en al gezelligheid was met een drankje, allerlei hapjes, kaartspelletjes en geklets.

Juliana Amersfoort - Schloss Marienburg Tattoo (verslag)

Voor de zomervakantie wacht nog 1 optreden. Als de verwachtingen uitkomen wordt dit het hoogtepunt van het seizoen: 2 uitverkochte shows op de piepkleine binnenplaats van een groot kasteel, Schloss Marienburg. Dit kasteel staat in de buurt van Hannover in Duitsland.

North Frisian Percussion Corps vijfde op EK

Het eerste weekend van juli stond, zoals bijna elk jaar, weer volledig in het teken van de Europees Showcorps Kampioenschappen in Rastede, Duitsland. Het North Frisian Percussion Corps is er al jaren een veel geziene deelnemer en ook dit jaar reisden de leden weer af naar Rastede om mee te doen aan de kampioenschappen voor showbands uit heel Europa, maar met dit jaar zelfs een deelnemer uit China.

Paardenpoep en paraplu´s: Beauvais 2014

Het is zaterdag 28 juni 7:00 uur, op naar het Franse Beauvais aangezien de Rijnmondband Schiedam, Advendo Sneek, Takostu Stiens en KTK kampen daar diverse optredens zullen verzorgen tijden het jaarlijkse feest “fete jeanne hachette” Na iets meer dan 5 uur arriveren we bij het hotel in het grauwe en natte Beauvais. Wanneer we de parkeerplaats aflopen staat de bus van Advendo op de weg, Advendo zit dus naast ons. Gelukkig hebben we van hen een programma gekregen en hebben we dus een beetje houvast qua tijden/locaties.

Down The Rabbit Hole met Drumfanfare Michaël en De Staat

Afgelopen vrijdag hebben drumfanfare Michaël (DFM) en Nijmeegse rockband De Staat het festival Down The Rabbit Hole geopend. Nadat zanger Torre Florim met het idee kwam om samen met een fanfare uit Nijmegen het festival te openen ging het balletje al snel rollen. “Het nummer ‘Input Source Select’ is zeer geschikt voor een samenwerking met een fanfare, mede door de hoeveelheid slagwerk”, aldus Torre.