North Frisian Percussion Corps

North Frisian Percussion Corps naar 112GroningenDag

Een groep van maar liefst 40 muzikanten van het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum gaat zaterdag 28 mei naar Groningen. Het korps zal in en rond MartiniPlaza tussen 10.00 en 15.00 uur diverse optredens verzorgen tijdens de 112GroningenDag. Afgewisseld door de Politie Steelband, zal het NFPC deze dag in Groningen voor een feestelijke sfeer zorgen.

North Frisian Percussion Corps treedt op met Jamai Loman

Vrijdag 5 september vond de opening plaats van de jaarlijkse Admiraliteitsdagen in Dokkum. Het driedaagse evenement staat in het teken van watersport, muziek en allerlei activiteiten in de noordelijkste stad van Nederland. Dit jaar werd het North Frisian Percussion Corps uitgenodigd om optredens tijdens de opening van het drukbezochte evenement te verzorgen. In aanloop naar de opening voer het korps met de colorguard in een praam, afgelopen dinsdag over de grachten van Dokkum om met de organisatie van de Admiraliteitsdagen de rol van het korps bij de opening door te spreken.

Amerikaanse juryleden enthousiast over North Frisian Percussion Corps

Ook in het winterseizoen staan de leden van het North Frisian Percussion Corps niet stil. Op zaterdag 1 maart namen zij deel aan de tweede Indoor Percussion Contest in Almere, waar zij maar liefst drie keer hun show mochten laten zien aan het publiek en de jury die speciaal voor deze wedstrijd overkwamen uit Amerika. In Amerika is het Indoor Percussion Circuit een groots georganiseerde serie wedstrijden die door het hele land plaats vinden, zo ook hier in Nederland.

Laatste keer ‘B Classical’ North Frisian Percussion Corps

Zaterdag 10 november nodigen wij iedereen uit voor de jaarlijkse uitvoering van DruMa Oranje in Dokkum. De uitvoering begint om 19.30 uur in sporthal ‘De Doelstien’ te Dokkum en de toegang is GRATIS. Op deze avond laat het North Frisian Percussion Corps nog één keer hun show ‘B Classical’ zien.

Verslagen Rastede: North Frisian Percussion Corps

Vrijdag 29 juni was het dan eindelijk zover, om 18.30 vertrok het North Frisian Percussion Corps (NFPC) naar Rastede (D) om weer deel te nemen aan de Rasteder Musiktage. Een weekend waar alle leden ieder jaar erg naar uit kijken. Enkele leden en crewmembers waren eerder die dag al naar Rastede vertrokken om het Friese tentenkamp op te bouwen, zodat de rest bij aankomst direct hun slaapplek in orde kon maken en daarna naar het zogenaamde ‘vrijdagavond-feest’ op het festivalterrein kon bezoeken.

NFPC Trainingsweekend 2012

De tijd van de trainingsweekenden is weer aangebroken! Muzikanten en colorguards van showkorpsen werken zich een weekend lang in het zweet om, vaak op Koninginnedag, een succesvolle start van het nieuwe zomerseizoen te maken.. Zo ook het North Frisian Percussion Corps! In het weekend van 13, 14 en 15 april verbleven zij elders in Friesland om te werken aan het compleet vernieuwde showprogramma ´B Classical´.

Taptoe Drachten

292
Inhoud syndiceren