NFPC

NFPC geeft spektakel in Dokkum

De lente is weer op volle toeren. Ook voor het North Frisian Percussion Corps en Rhythm Girls is het seizoen weer aangebroken van diverse optredens en wedstrijden. Zo ook op zaterdagmiddag 7 mei 2016 op de Bargemerk in Dokkum. Van 14.00 tot 16.00 uur laten de leden van het North Frisian Percussion Corps en Rhythm Girls u een waar spektakel zien.

Ben je jong, muzikaal en sportief, dan mag je deze middag niet missen! Jonge mensen vanaf +/- 6 jaar krijgen volop gelegenheid om kennis te maken met alle disciplines, welke door het Corps en Girls worden uitgevoerd.

NFPC 4e op Europees Kampioenschap

De muzikanten en colorguards van het North Frisian Percussion Corps, hebben afgelopen weekend hun successen doorgezet in het Duitse Rastede. Tijdens het Europees Kampioenschap op de Rasteder Musiktage wist de groep met hun nieuwe show 'Mystical Traveler' de vierde plaats te bemachtigen en mochten daarnaast twee keer goud in ontvangst nemen.

North Frisian Percussion Corps kampioen Marching A Class

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) heeft zaterdag 28 maart j.l. weer een nieuw succes op hun naam geschreven. Tijdens de finale wedstrijden in Eindhoven bleek de show ‘Mystical Traveler’ kampioenswaardig te zijn. Ondanks het vertrek om 04:00 uur in de ochtend vanuit Dokkum richting het zuiden, wisten de muzikanten van het NFPC tot twee keer toe een energieke en dynamische show te presenteren aan de jury.

North Frisian Percussion Corps weer winnaar

Zaterdag 14 maart vond de laatste reguliere contest van het Winterguard en Indoor Percussion Circuit van 2015 plaats in Franeker. Ook op deze wedstrijd bleek de indoorshow van het North Frisian Percussion Corps weer de beste te zijn en beloonde de jury de show opnieuw met een mooie eerste plaats behaald. In aanloop naar de Finals, de afsluitende wedstrijd, in Eindhoven op 28 maart aanstaande, zullen de muzikanten van het North Frisian Percussion Corps nog hard trainen om de show zo optimaal mogelijk uit de verf te laten komen.

NFPC en Unique leveren een topprestatie tijdens het WGI in Almere

Op zaterdag 28 februari 2015, namen het North Frisian Percussion Corps en Winterguard Unique uit Dokkum deel aan het WGI Europees Kampioenschap in Almere. De dag begon met een zeer vroeg vertrek naar Almere. Aangekomen in Almere mocht het NFPC als eerste hun show, ´Mystical Traveler´, laten zien aan de jury. Het NFPC deed mee in de klasse ‘Marching Independent A Class’. De jury bestond tijdens deze wedstrijd uit Amerikaanse juryleden. De jury gaf 75,55 punten voor de show en dat betekende een voorlopige 1e plaats.

North Frisian Percussion Corps treedt op met Jamai Loman

Vrijdag 5 september vond de opening plaats van de jaarlijkse Admiraliteitsdagen in Dokkum. Het driedaagse evenement staat in het teken van watersport, muziek en allerlei activiteiten in de noordelijkste stad van Nederland. Dit jaar werd het North Frisian Percussion Corps uitgenodigd om optredens tijdens de opening van het drukbezochte evenement te verzorgen. In aanloop naar de opening voer het korps met de colorguard in een praam, afgelopen dinsdag over de grachten van Dokkum om met de organisatie van de Admiraliteitsdagen de rol van het korps bij de opening door te spreken.

North Frisian Percussion Corps vijfde op EK

Het eerste weekend van juli stond, zoals bijna elk jaar, weer volledig in het teken van de Europees Showcorps Kampioenschappen in Rastede, Duitsland. Het North Frisian Percussion Corps is er al jaren een veel geziene deelnemer en ook dit jaar reisden de leden weer af naar Rastede om mee te doen aan de kampioenschappen voor showbands uit heel Europa, maar met dit jaar zelfs een deelnemer uit China.

Chinezen winnen Open Europees Kampioenschap Show in Rastede

De Beijing University Marchingband uit China heeft afgelopen weekend het Open Europees Kampioenschap Show in het Duitse Rastede gewonnen. De Chinezen bleven met 92,44 punten Nederlandse korpsen als Beatrix Hilversum (91,38), Irene Ede (90,00), Showband Marum (87,63) en het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum (87,38). De wedstrijd tijdens de Rasteder Musiktage werd beoordeeld aan de hand van de WAMSB-variant van het One World System. Bijna 2.000 mensen genoten in de zon van een mooie strijd.

North Frisian Percussion Corps Kampioen Middenklasse ODSC

Zaterdag 14 juni j.l. vonden in Assen de jaarlijkse Open Dutch Showcorps Championships plaats. Het North Frisian Percussion Corps, vaste deelnemer van dit Nederlands Kampioenschap voor showkorpsen, werd met hun show 'A World of Games' Nederlands Kampioen in de middenklasse.  De leden van het NFPC wisten zowel muzikaal als visueel de jury te overtuigen van hun krachten en werden daarvoor beloond met 85,81 punten, welke de hoogste beoordeling was van de vijf showkorpsen in hun klasse.

NFPC Dokkum tijdens het ODSC2014

35
Inhoud syndiceren