NFPC

NFPC zoekt oud-leden en oude foto’s

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) & de RhythmGirls uit Dokkum bestaat dit jaar al weer 60 jaar. Dit jubileum kan niet onopgemerkt blijven en wordt groots gevierd op zaterdag 28 oktober 2017 met een reünie, in combinatie met de jaarlijkse uitvoering. Aansluitend is er een groot feest voor iedereen.

NFPC verwelkomt Amerikaanse slagwerker

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) repeteerde afgelopen vrijdag onder leiding van de Amerikaanse slagwerker TJ Ghinder. TJ heeft grote successen op zijn naam in de Amerikaanse marching percussion wereld. Voor het winterseizoen is TJ overgekomen om diverse topkorpsen en slagwerkensembles les te geven, waaronder het NFPC uit Dokkum.

Tijdens de clinic is er gewerkt aan slagwerktechnieken en de huidige show waar het NFPC mee naar het Wereld Muziek Concours afreist, op zondag 9 juli 2017.
 

Nieuwe naam percussiongroep NFPC: "BoniBeatz"

Tijdens de kerstfair was ook het North Frisian Percussion Corps (NFPC) in de binnenstad van Dokkum te vinden. De leden verkochten heerlijke chocolade melk en marshmallows en daarnaast was er enveloppen verloting, waarbij in sommige een leuke prijs was verborgen.

“Roadtrip” van NFPC en de RhythmGirls groot succes

Afgelopen zaterdagavond stoomde de tribune van sporthal De Doelstien in Dokkum bomvol met publiek. Ze kwamen allen massaal kijken en genieten van de verrassende show “Lets go on a Roadtrip”. Een Shownight georganiseerd en uitgevoerd door het North Frisian Percussion Corps (NFPC), de jeugdleden en de RhythmGirls. Een mooie afsluiter van een sportief en succesvol seizoen.

NFPC en RhythmGirls sluiten seizoen af met “Roadtrip”

Zaterdagavond 05 november 2016 bent u van harte welkom op de Shownight in de Sporthal De Doelstien in Dokkum. Het North Frisian Percussion Corps (NFPC), de jeugdleden en de RhythmGirls sluiten het seizoen af met een verrassende show “Lets go on a Roadtrip”.

Tijdens deze jaarlijkse uitvoering zullen alle groepen die actief zijn binnen de vereniging hun kunsten laten zien. Het NFPC zal onder andere hun nieuwste “slagwerk rack” laten zien aan het publiek. Er is hard getraind en gerepeteerd om spectaculaire acts te laten zien.

North Frisian Percussion Corps: Trots op de Admiraliteitsdagen

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) is bijzonder trots op hun aandeel aan de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Vrijdagavond werd tijdens de Night of the Praams samen met het Admiraliteitsorkest onder leiding van Sjoek Nutma het nummer ‘They don’t care about us’ van Michael Jackson ten gehore gebracht. Samen met de leden van showband Domuko en de Guards werd het mooiste drijvende podium van Noord-Nederland betreden midden in de binnenstad tussen tientallen authentieke schepen en een uitzinnig publiek.

North Frisian Percussion Corps (NFPC) behaald zesde plaats in Rastede

Afgelopen vrijdag is het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum vol goede moed afgereisd naar Rastede in Duitsland om mee te doen aan het open Europees kampioenschap show. Aan deze wedstrijden deden showbands mee uit o.a. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Polen, Oostenrijk. Zaterdag waren de voorrondes. Om 18.00 uur was het NFPC de beurt om hun show Se7en te laten zien aan het publiek en te laten beoordelen door een internationaal juryteam.

NFPC met nieuwe show naar ODSC Assen

Het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum kwam zaterdagavond met een trots en tevreden gevoel weer terug uit Assen. Het Dokkumer Showkorps nam daar deel aan de Open Dutch Showcorps Championships. Ondanks de harde wind en regen behaalde het NFPC in de middenklasse 82.19 punten. Voor de eerste keer werd de nieuwste show “SE7EN” opgevoerd. De juryrapporten bevestigen dat het NFPC een prima start hebben gemaakt richting het WMC van 2017.

NFPC geeft spektakel in Dokkum

De lente is weer op volle toeren. Ook voor het North Frisian Percussion Corps en Rhythm Girls is het seizoen weer aangebroken van diverse optredens en wedstrijden. Zo ook op zaterdagmiddag 7 mei 2016 op de Bargemerk in Dokkum. Van 14.00 tot 16.00 uur laten de leden van het North Frisian Percussion Corps en Rhythm Girls u een waar spektakel zien.

Ben je jong, muzikaal en sportief, dan mag je deze middag niet missen! Jonge mensen vanaf +/- 6 jaar krijgen volop gelegenheid om kennis te maken met alle disciplines, welke door het Corps en Girls worden uitgevoerd.

NFPC 4e op Europees Kampioenschap

De muzikanten en colorguards van het North Frisian Percussion Corps, hebben afgelopen weekend hun successen doorgezet in het Duitse Rastede. Tijdens het Europees Kampioenschap op de Rasteder Musiktage wist de groep met hun nieuwe show 'Mystical Traveler' de vierde plaats te bemachtigen en mochten daarnaast twee keer goud in ontvangst nemen.

Inhoud syndiceren