NFPC

Amerikaanse juryleden enthousiast over North Frisian Percussion Corps

Ook in het winterseizoen staan de leden van het North Frisian Percussion Corps niet stil. Op zaterdag 1 maart namen zij deel aan de tweede Indoor Percussion Contest in Almere, waar zij maar liefst drie keer hun show mochten laten zien aan het publiek en de jury die speciaal voor deze wedstrijd overkwamen uit Amerika. In Amerika is het Indoor Percussion Circuit een groots georganiseerde serie wedstrijden die door het hele land plaats vinden, zo ook hier in Nederland.

Uitvoering NFPC en Rhythm Girls

Op zaterdag 9 november 2013 vond de jaarlijkse uitvoering, van het North Frisian Percussion Corps en de majorettes van de Rhythm girls, plaats. Dit keer in een compleet nieuw jasje, want in plaats van een speaker werd er gebruik gemaakt van een groot scherm waarop de verschillende acts werden gepresenteerd. Onder het thema ´This is what it feels like´, werd door middel van zowel de reguliere shows als shows die speciaal voor de uitvoering werden gemaakt, de passie van de leden voor show en muziek gepresenteerd.

Afsluiting seizoen NFPC en Rhythm Girls

Zaterdag 9 november staat voor het North Frisian Percussion Corps en de Rhythm Girls volledig in het teken van de jaarlijkse uitvoering. Tijdens de jaarlijkse uitvoering zullen alle groepen die actief zijn binnen de vereniging hun kunsten laten zien. Het NFPC zal onder andere hun show A World Of Games laten zien aan het publiek. Met deze show heeft de groep afgelopen seizoen veel succes gehad. Tijdens de Open Dutch Show Championship en het Wereld Muziek Concours behaalde het NFPC een tweede plaats met deze show.

North Frisian Percussion Corps Dokkum WMC2013

57

North Frisian Percussion Corps Dokkum Showwedstrijden First Division

Show, First Division, North Frisian Percussion Corps (NFPC) Dokkum, Nederland. De regerend first division showkampioen van het vorige WMC in de corpsstyle-class. Voor de tweede maal gaan we vanmiddag in the World of Games, hun thema.. Rood, zwart, wit en de guard met fluoriserende kleuren. Een mooi ensemble.

NFPC naar het Wereld Muziek Concours

Op zondag 14 juli 2013 neemt het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC). Het WMC wordt om de vier jaar gehouden in het Limburg Parkstad stadion te Kerkrade. Verdeeld over drie weekenden, nemen showkorpsen van over de hele wereld deel aan dit grootse muziekevenement met deelnemers van over de hele wereld.

Vier jaar geleden mocht het NFPC ook deelnemen aan het WMC. Het NFPC werd toen eerste in de First Division Corpstyle Class en liet showkorpsen uit, onder andere, Italië en Thailand achter zich.

ODSC 2013 NFPC Dokkum

NFPC Dokkum tijdens het ODSC 2013. Fotoreportage door Cees de Jong en Anton Romberg

41

Dirigent Dokkumer showband in lappenmand

Nét nieuwe instrumenten. Het North Frisian Percussion Corps had volop zin in het Wereld Muziek Concours. Zin is er  nog steeds, maar de voorbereiding heeft wel een flinke deuk opgelopen. Dirigent Roelf Postma (44) uit Grijpskerk is voorlopig uitgeschakeld. Dinsdag kwam hij uit het ziekenhuis in Groningen, nadat hij op 12 maart een herseninfarct kreeg. De komende weken zal hij moeten revalideren in Beatrixoord in Haren. 'De stokken flippen zomaar uit mijn handen.

Verslagen Rastede: North Frisian Percussion Corps

Vrijdag 29 juni was het dan eindelijk zover, om 18.30 vertrok het North Frisian Percussion Corps (NFPC) naar Rastede (D) om weer deel te nemen aan de Rasteder Musiktage. Een weekend waar alle leden ieder jaar erg naar uit kijken. Enkele leden en crewmembers waren eerder die dag al naar Rastede vertrokken om het Friese tentenkamp op te bouwen, zodat de rest bij aankomst direct hun slaapplek in orde kon maken en daarna naar het zogenaamde ‘vrijdagavond-feest’ op het festivalterrein kon bezoeken.

NFPC Trainingsweekend 2012

De tijd van de trainingsweekenden is weer aangebroken! Muzikanten en colorguards van showkorpsen werken zich een weekend lang in het zweet om, vaak op Koninginnedag, een succesvolle start van het nieuwe zomerseizoen te maken.. Zo ook het North Frisian Percussion Corps! In het weekend van 13, 14 en 15 april verbleven zij elders in Friesland om te werken aan het compleet vernieuwde showprogramma ´B Classical´.

Inhoud syndiceren