NFPC

North Frisian Percussion Corps vijfde op EK

Het eerste weekend van juli stond, zoals bijna elk jaar, weer volledig in het teken van de Europees Showcorps Kampioenschappen in Rastede, Duitsland. Het North Frisian Percussion Corps is er al jaren een veel geziene deelnemer en ook dit jaar reisden de leden weer af naar Rastede om mee te doen aan de kampioenschappen voor showbands uit heel Europa, maar met dit jaar zelfs een deelnemer uit China.

Chinezen winnen Open Europees Kampioenschap Show in Rastede

De Beijing University Marchingband uit China heeft afgelopen weekend het Open Europees Kampioenschap Show in het Duitse Rastede gewonnen. De Chinezen bleven met 92,44 punten Nederlandse korpsen als Beatrix Hilversum (91,38), Irene Ede (90,00), Showband Marum (87,63) en het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum (87,38). De wedstrijd tijdens de Rasteder Musiktage werd beoordeeld aan de hand van de WAMSB-variant van het One World System. Bijna 2.000 mensen genoten in de zon van een mooie strijd.

North Frisian Percussion Corps Kampioen Middenklasse ODSC

Zaterdag 14 juni j.l. vonden in Assen de jaarlijkse Open Dutch Showcorps Championships plaats. Het North Frisian Percussion Corps, vaste deelnemer van dit Nederlands Kampioenschap voor showkorpsen, werd met hun show 'A World of Games' Nederlands Kampioen in de middenklasse.  De leden van het NFPC wisten zowel muzikaal als visueel de jury te overtuigen van hun krachten en werden daarvoor beloond met 85,81 punten, welke de hoogste beoordeling was van de vijf showkorpsen in hun klasse.

NFPC Dokkum tijdens het ODSC2014

35

Amerikaanse juryleden enthousiast over North Frisian Percussion Corps

Ook in het winterseizoen staan de leden van het North Frisian Percussion Corps niet stil. Op zaterdag 1 maart namen zij deel aan de tweede Indoor Percussion Contest in Almere, waar zij maar liefst drie keer hun show mochten laten zien aan het publiek en de jury die speciaal voor deze wedstrijd overkwamen uit Amerika. In Amerika is het Indoor Percussion Circuit een groots georganiseerde serie wedstrijden die door het hele land plaats vinden, zo ook hier in Nederland.

Uitvoering NFPC en Rhythm Girls

Op zaterdag 9 november 2013 vond de jaarlijkse uitvoering, van het North Frisian Percussion Corps en de majorettes van de Rhythm girls, plaats. Dit keer in een compleet nieuw jasje, want in plaats van een speaker werd er gebruik gemaakt van een groot scherm waarop de verschillende acts werden gepresenteerd. Onder het thema ´This is what it feels like´, werd door middel van zowel de reguliere shows als shows die speciaal voor de uitvoering werden gemaakt, de passie van de leden voor show en muziek gepresenteerd.

Afsluiting seizoen NFPC en Rhythm Girls

Zaterdag 9 november staat voor het North Frisian Percussion Corps en de Rhythm Girls volledig in het teken van de jaarlijkse uitvoering. Tijdens de jaarlijkse uitvoering zullen alle groepen die actief zijn binnen de vereniging hun kunsten laten zien. Het NFPC zal onder andere hun show A World Of Games laten zien aan het publiek. Met deze show heeft de groep afgelopen seizoen veel succes gehad. Tijdens de Open Dutch Show Championship en het Wereld Muziek Concours behaalde het NFPC een tweede plaats met deze show.

North Frisian Percussion Corps Dokkum WMC2013

57

North Frisian Percussion Corps Dokkum Showwedstrijden First Division

Show, First Division, North Frisian Percussion Corps (NFPC) Dokkum, Nederland. De regerend first division showkampioen van het vorige WMC in de corpsstyle-class. Voor de tweede maal gaan we vanmiddag in the World of Games, hun thema.. Rood, zwart, wit en de guard met fluoriserende kleuren. Een mooi ensemble.

NFPC naar het Wereld Muziek Concours

Op zondag 14 juli 2013 neemt het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC). Het WMC wordt om de vier jaar gehouden in het Limburg Parkstad stadion te Kerkrade. Verdeeld over drie weekenden, nemen showkorpsen van over de hele wereld deel aan dit grootse muziekevenement met deelnemers van over de hele wereld.

Vier jaar geleden mocht het NFPC ook deelnemen aan het WMC. Het NFPC werd toen eerste in de First Division Corpstyle Class en liet showkorpsen uit, onder andere, Italië en Thailand achter zich.

Inhoud syndiceren