Jong Beatrix

Jong Beatrix speelt op Veteranendag voor onze Koning

Eerst lijkt het vooral wat vreemd; een jeugdkorps op de Nederlandse Veteranendag op 28 juni in Den Haag. Kinderen van 8 tot 16 jaar tussen de volwassen, en soms zelfs hoogbejaarde, (ex-)militairen? Is dat wel een goede combinatie? Deze 10e editie van de Veteranendag - bijgewoond door Koning Willem-Alexander - staat echter vooral in het teken van educatie, waarbij veteranen onder het motto 'Back to School' scholen bezoeken en de kinderen daar vertellen over hun ervaringen als militair.

Jong Jubal pakt de DCE 2013 Junior Class titel

 

Einduitslag Junior Class DCE European Championships.

Na de wedstrijden in de Junior Class is het tijd om alle deelnemers naar het veld te halen zodat de scores bekend kunnen worden gemaakt.

Op het veld staat de toekomst van drumcorps in Europa. Een prachtig gezicht hoe al deze kids vol spanning staat te wachten op de punten. Allemaal een groot compliment voor jullie prestatie!

De einduitslag:

Jeugdtaptoe Sassenheim

Fotoreportage van de JeugdTaptoe, gehouden in Sassenheim op 19 mei 2012. Ingezonden door Marco van der Borg

43

Jeugdtaptoe Sassenheim

Het jubileum van Adest Musica, 60 Jaar wordt gedurende het jaar 2012 gevierd. De eerstvolgende jubileumactiviteit is de Jeugdtaptoe Sassenheim op zaterdagmiddag 19 mei in Park Rusthoff. Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim is een afdeling van Drum- en Showband Adest Musica. De band werd in 1968 opgericht met het doel om voor 8 tot 16-jarigen een `opstap` te vormen voor de Drum- en Showband om zo het `natuurlijke` verloop binnen de Drum- en Showband blijvend aan te vullen.

Leden Jong Beatrix' op kleine 'toeters'

De leerlingen van Jong Beatrix zijn recent verrast met nieuwe toeters. De leerlingen groep van Jong Beatrix is ieder jaar een grote groep waarbij de gemiddelde leeftijd rond de acht jaar ligt. Doordat de kinderen zo klein zijn, zijn gewone trompetten eigenlijk net te groot. Ze kunnen de toeters niet goed vasthouden en staan erg naar beneden gericht met de kelken omdat deze toch wat zwaar zijn.

Om deze redenen heeft de Stichting Vrienden van Jong Beatrix besloten om de leerlingen te voorzien van prachtige kleine trompetjes, waar de kinderen goed op kunnen leren toeteren.

"Wildcard" voor Jong Beatrix'

Jong Beatrix is in de afgelopen jaren enorm ‘verjongd’. En heeft ondanks haar grotere groep jongere leden toch een aantal prachtige shows kunnen laten zien op de contestvelden van DCN en DCE. Om deze reden heeft Jong Beatrix afgelopen week een wildcard uitgereikt gekregen.

Jong beatrix mag dus ondanks haar 4e plaats op DCE Finals 2011 toch het veld betreden tijdens de Europese Kampioenschappen in 2012.

Muziekvereniging 'Beatrix gaat het Theater in

Muziekvereniging Beatrix uit Hilversum, welke dit jaar 65 jaar bestaat, keert na 19 jaar terug in het theater. Was 19 jaar geleden nog ’t Spant in Bussum het toneel voor een geweldige voorstelling, zal de vereniging het dit jaar groter opzoeken en zal Theater Gooiland in Hilversum de plek worden waar muziek, dans, vlaggen en andere attributen samen zullen komen tot 1 grote voorstelling. De muziekvoorstelling “Beatrix on Stage” zal een muzikale reis door de vereniging zijn en zal voor iedere muziekliefhebber een genot zijn om naar te kijken én te luisteren.

Muzikale speurtocht bij Beatrix'

Sinds oktober 2010 zijn een tiental kinderen enthousiast begonnen aan hun speurtocht door de muzikale wereld van Kids in the Band. Onder leiding van Sandra en Frans maken de kinderen een muzikale reis door de muziekwereld. Zo komen ze allerlei spannende nieuwe termen, geluiden en muziek instrumenten tegen.

TOB DCN-DAG IN DORDRECHT

Wat een geweldige dag voor beide korpsen van Vereniging Beatrix Korpsen. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Dordrecht zijn beide top shows gewaardeerd met de bronzen plak. Best Percussion en Best Auxilary geven goede hoop voor het EK. Overdag werd er natuurlijk eerst nog getraind. De laatste puntjes worden door beide verenigingen op de “i” gezet en er word hard gewerkt om goed voor de dag te kunnen komen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen van Drum Corps Nederland.

BEATRIX Opendag 16 oktober

Jong Beatrix en Beatrix' houden op zaterdag 16 Oktober 2010 de Newseason Opendag. Je bent van harte uitgenodigd om ons te bezoeken in ons clubgebouw in Hilversum.

Ben jij het enthousiaste lid die het aandurft 2011 tot een top jaar te maken? En kom jij al in 2011 met ons meedoen om zo helemaal voorbereid in 2012 mee te gaan met onze tour in Amerika? Kom dan zaterdag 16 oktober naar Hilversum en ervaar Beatrix.

Inhoud syndiceren