Jong Beatrix

Jong Beatrix heeft beste blazers en pitt van Europa

Tijdens het Europese Kampioenschap 2016 in Kerkrade heeft junior drum corps Jong Beatrix de 2e plaats behaald. Met de secties brass (blazers) en front ensemble (pitt) werden ze zelfs tot beste van Europa bekroond. De groep, bestaande uit 48 kinderen, zette haar show Inside Out het hele seizoen al vol overtuiging neer op de Nederlandse én Duitse velden. De kijker werd door de kinderen meegenomen naar de meest bijzondere plek van allemaal: het hoofd. Met afwisseling in muziek, dans en kleuren speelde Jong Beatrix in op de verschillende emoties die zich daar afspelen.

Jong Beatrix wint opnieuw goud in Duitsland

Jeugd drum corps Jong Beatrix heeft zaterdag in Hameln de Open Duitse Kampioenschappen gewonnen. Naast een super score sleepte de groep ook alle sectieprijzen in de wacht, zoals best guard, best music en best brass. Met deze overwinning voert Jong Beatrix nu de ranglijst van de Europese Junior Class aan. De kinderen zetten hun nieuwste show 'Inside Out' op het veld, waarin ze met dans en muziek vier emoties uitbeelden.

60-jarig jubileum Jong Beatrix in drie minuten

Vooruitlopend op de officiële viering heeft junior drum corps Jong Beatrix een film online gezet, waarin binnen drie minuten de 60 jaar geschiedenis van dit jonge zusje van Beatrix’ Drum & Bugle Corps voorbij komt. ‘Van Tamboer (en - Pijperkorps) naar Junior Drum Corps’ is de ondertitel van deze film die het tijdvak van 1956 tot 2016 omvat.

Jong Beatrix begeleidt laatste keer rolstoelvierdaagse

In het kader van 'beter een goede buur dan een verre vriend' begeleidt Jong Beatrix al jaren de bewoners van het Carolushuis op de laatste dag van de rolstoelvierdaagse. Zo ook afgelopen donderdagavond. En dit jaar was het een speciale avond, want helaas was dit de laatste keer.

Jong Beatrix verdedigt titel in Hameln

In september reist junior drumcorps Jong Beatrix voor de 2e achtereenvolgende keer af naar het Duitse Hameln voor de Open Duitse Kampioenschappen. In de cadet class verdedigt de groep haar titel, die ze vorig jaar overtuigend binnen sleepte. Dit maal staan de kinderen met hun nieuwste show 'Inside Out' op het veld.

Winter guard Jong Beatrix wint Europese titel

De winter guard van Jong Beatrix uit Hilversum is afgelopen weekend tot beste van Europa in haar classe gekroond. Met haar show 'Later' liet ze 8 andere groepen achter zich. De meisjes en jongen van Jong Beatrix laten tijdens hun show via ballet, performance en dansen met attributen een verhaal zien. In de show 'Later' beelden de kinderen uit wat ze later willen worden; voetballer, kunstenaar, zangeres, fotograaf, het gaat alle kanten op. Hierbij draait het allemaal om het volgen van je hart en het ontdekken van je eigen pad.

Jong Beatrix wint goud in Duitsland

Jeugd drum corps Jong Beatrix heeft afgelopen weekend in Hameln het Open Duitse Kampioenschap gewonnen. Naast een super score sleepte de groep ook alle sectieprijzen in de wacht, zoals best percussion, best front ensemble en best visual.

Al maanden waren de leden van deze Hilversumse vereniging druk bezig met de voorbereidingen voor deze onvergetelijke reis. Zo hielpen de kinderen als parcourwachter tijdens de City Run, hielden ze een grootscheepse autowasactie, verzamelden ze honderden statiegeldflessen en deden allerhande klusjes.

Jong Beatrix maakt roadtrip door Hilversumse straten

Voor de tweede keer maakte jeugd drum corps Jong Beatrix een roadtrip langs zoveel mogelijk Buitenspeeldagen in Hilversum. Extra uniek dit jaar, want grote zus Beatrix’ ging ook mee! Ruim 15 straten werden door 2 stadsbussen met zo’n 70 leden getrakteerd op een muzikaal bezoek. Op deze manier wil de club de kinderen in de straten een onvergetelijk moment geven en het plezier van muziek maken overbrengen.

Roadtrip Jong Beatrix tijdens 'Buitenspeeldag'

Junior drum corps Jong Beatrix maakt ook dit jaar weer een roadtrip tijdens de Buitenspeeldag op zaterdag 13 juni. Onder de titel Hit the Road, JB, gaan zo'n 50 kinderen met 2 stadsbussen langs de afgesloten straten om daar de boel muzikaal op z’n kop te zetten. Na zo’n bliksem optreden kunnen de aanwezige kinderen ook zelf even een instrument bespelen of met de vlag oefenen, waarna de groep weer snel op weg gaat naar een volgende straat. Op deze manier wil Jong Beatrix de kinderen in de straten een onvergetelijk moment geven en het plezier van muziek maken overbrengen.

Jong Beatrix geeft sprookjesachtig optreden in Efteling

Afgelopen vrijdag heeft de Hilversumse mars- en showband Jong Beatrix twee optredens gegeven in de Efteling. Ondanks het regenachtige weer, was het toch een gezellige drukte in het park. Tijdens de parade werd het jongeren korps gretig bewonderd en op de film gezet. Onder de vleugels van de grote vogel van de attractie Vogelrok gaf Jong Beatrix ook nog een wervelende show.

Inhoud syndiceren