Jong Beatrix

Jong Beatrix geeft sprookjesachtig optreden in Efteling

Afgelopen vrijdag heeft de Hilversumse mars- en showband Jong Beatrix twee optredens gegeven in de Efteling. Ondanks het regenachtige weer, was het toch een gezellige drukte in het park. Tijdens de parade werd het jongeren korps gretig bewonderd en op de film gezet. Onder de vleugels van de grote vogel van de attractie Vogelrok gaf Jong Beatrix ook nog een wervelende show.

Jong Beatrix vernieuwd: nieuw logo en uniform

Na weken van passen, meten en naaien traden de leden van Jong Beatrix zaterdag voor het eerst op in hun nieuwe uniform. De donkere kleuren van het oude uniform zijn verruild voor meer wit en lichtblauw en de witte pluimen op de shako’s zijn echte eye catchers. Mooi detail is het a-symmetrische gebruik van de kleuren en vormen. Zie je het korps van rechts, dan ziet het uniform er heel anders uit dan wanneer je het van links ziet.

Jong Beatrix' zet Hilversum op z'n kop

Hilversum - Twee teams, 15 straten, ruim 40 enthousiaste kinderen, 2 stadsbussen, VIP’s en heel veel instrumenten! Team Wit was een hit en team Blauw was helemaal wauw! Jong Beatrix heeft afgelopen zaterdag tijdens de Buitenspeeldag in Hilversum een muzikale road trip gemaakt en een bliksembezoek gebracht aan diverse Buitenspeeldagstraten. De teams gaven gezamenlijk een optreden op de Kerkbrink om vervolgens op te splitsen om zo veel mogelijk straten te bezoeken.

Jong Beatrix' met 'Hit the Road, JB' onderweg op Nationale Buitenspeeldag

Mars- en Showband Jong Beatrix maakt door Hilversum een road trip tijdens de Buitenspeeldag op 14 juni. Onder de titel Hit the Road, JB, gaan bijna 50 kinderen met 2 stadsbussen langs de afgesloten straten om daar de boel muzikaal op z’n kop te zetten. Na zo’n bliksem optreden kunnen de aanwezige kinderen ook zelf even een instrument bespelen of met de vlag oefenen, waarna de groep weer snel op weg gaat naar een volgende straat.

Eerste wedstrijd Jong Beatrix goed voor derde plek

De Hilversumse mars- & showband Jong Beatrix heeft afgelopen zaterdag de derde plaats behaald tijdens het contest in Roosendaal. ’s Morgens stonden de jongens en meiden nog op het trainingsveld om de laatste puntjes op de i te zetten. Daarna was er nog even tijd om thuis te ontspannen, zodat iedereen uitgerust en opgeladen aan de busreis kon beginnen. Omdat Roosendaal het eerste contest van dit seizoen is, was het spannend om te zien hoe de outfit van iedereen er uitzag.

Jong Beatrix bikkelt 3 dagen tijdens trainingskamp

Jong beatrix ging voor het 39e jaar op kamp. In een mooie groepsaccommodatie in Ter Aar studeerden de jongens en meiden 3 dagen lang de show It’s all in the game in. Het kamp startte donderdagavond al voor de kinderen. Bij aankomst op de kamplocatie regende het helaas, maar gelukkig werd het, nadat de spullen allemaal in de slaapkamers waren geïnstalleerd, droog en konden we het "luchthavenspel" spelen. Tegen die tijd was het al wel donker dus moesten de kinderen met behulp van zaklampsignalen zoveel mogelijk steden zien te vinden.

Jong Beatrix speelt op Veteranendag voor onze Koning

Eerst lijkt het vooral wat vreemd; een jeugdkorps op de Nederlandse Veteranendag op 28 juni in Den Haag. Kinderen van 8 tot 16 jaar tussen de volwassen, en soms zelfs hoogbejaarde, (ex-)militairen? Is dat wel een goede combinatie? Deze 10e editie van de Veteranendag - bijgewoond door Koning Willem-Alexander - staat echter vooral in het teken van educatie, waarbij veteranen onder het motto 'Back to School' scholen bezoeken en de kinderen daar vertellen over hun ervaringen als militair.

Jong Jubal pakt de DCE 2013 Junior Class titel

 

Einduitslag Junior Class DCE European Championships.

Na de wedstrijden in de Junior Class is het tijd om alle deelnemers naar het veld te halen zodat de scores bekend kunnen worden gemaakt.

Op het veld staat de toekomst van drumcorps in Europa. Een prachtig gezicht hoe al deze kids vol spanning staat te wachten op de punten. Allemaal een groot compliment voor jullie prestatie!

De einduitslag:

Jeugdtaptoe Sassenheim

Fotoreportage van de JeugdTaptoe, gehouden in Sassenheim op 19 mei 2012. Ingezonden door Marco van der Borg

43

Jeugdtaptoe Sassenheim

Het jubileum van Adest Musica, 60 Jaar wordt gedurende het jaar 2012 gevierd. De eerstvolgende jubileumactiviteit is de Jeugdtaptoe Sassenheim op zaterdagmiddag 19 mei in Park Rusthoff. Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim is een afdeling van Drum- en Showband Adest Musica. De band werd in 1968 opgericht met het doel om voor 8 tot 16-jarigen een `opstap` te vormen voor de Drum- en Showband om zo het `natuurlijke` verloop binnen de Drum- en Showband blijvend aan te vullen.

Inhoud syndiceren