Jong DVS

Junioren én Marchingband DVS naar Wereld Muziek Concours 2017

Voor het eerst in het bestaan van de Christelijke Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) nemen de Junioren en de Marchingband deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) Kerkrade. Het vierjaarlijkse prestigieuze WMC vindt plaats van 6 -30 juli 2017. De organisatie van het WMC Kerkrade heeft inmiddels aan DVS laten weten dat zowel de Junioren als de Marchingband zijn ingedeeld op zaterdag 29 juli 2017.

DVS organiseert Instrumentenparade

De Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) organiseert op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 12.30 uur de Instrumentenparade in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Door het volgen van workshops gaan kinderen op ontdekkingstocht door de wereld van muziek (leren) maken. De organisatie van de Instrumentenparade is in handen van de werkgroep Jeugd.

Junioren DVS Nederlands Jeugdkampioen show

De Junioren van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk uit Katwijk zijn op zaterdag 4 juni jl. na drie jaar opnieuw Nederlands Kampioen Jeugdkorpsen show geworden in Vlissingen. De ontlading bij leden, instructie en begeleiding was groot toen bleek dat de show ‘Teamwork’ door de jury was beloond met een eerste plaats. Met een score van 89.40 punten wisten de Junioren de concurrentie achter zich te laten. Bij de marswedstrijden eindigde het korps met 90.44 punten op een schitterende tweede plaats.

Junioren DVS naar NK Jeugdkorpsen

Op zaterdag 4 juni is Sportpark Irislaan in Vlissingen het toneel van het open Nederlands Kampioenschap Jeugdkorpsen. Onder de deelnemers de Junioren van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk. Zij strijden daar met acht andere jeugdorkesten om de prijzen bij de mars- en showwedstrijden.

Stuif es in bij DVS groot succes

Op zaterdag 30 januari organiseerde de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk ‘Stuif es in bij DVS’ in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg. Ondanks het slechte weer werd het open huis goed bezocht. De deelnemers volgden diverse workshops, maakten zelf een instrument, probeerden alle instrumenten uit en luisterden naar het leerlingenorkest en de Junioren. Negen jongens hebben zich na afloop ingeschreven voor drie gratis lessen Algemene Muzikale Vorming. De organiserende werkgroep Jeugd spreekt van een groot succes.

"Stuif es in" bij DVS Katwijk

Op zaterdag 30 januari organiseert de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk voor jongens vanaf 5 jaar 'Stuif es in bij DVS' in het clubgebouw van de vereniging aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. Kom binnenlopen tussen 10.00 en 12.30 uur en ga op ontdekkingstocht door de wereld van muziek (leren) maken. Doe mee met workshops en spelletjes, zoals het maken van je eigen muziekinstrument en muziekbingo.

Drie keer prijs voor Junioren DVS op NK Jeugdkorpsen

De Junioren van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) zijn op 6 juni bij het Nederlands Kampioenschap Jeugdkorpsen in Vlissingen drie keer in de prijzen gevallen. Zij wonnen de zilveren medaille bij de mars- en showwedstrijden en Jurgen Smit ontving de prijs voor beste tambour-maître. In het sterke deelnemersveld bleken de uiteindelijke verschillen minimaal. “Dit is een kroon op het harde werken van de afgelopen tijd”, vertelt voorzitter van de werkgroep Jeugd Claudia Durieux.

Junioren DVS naar NK jeugdkorpsen mars en show

Op zaterdag 6 juni nemen de Junioren van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) deel aan het open Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugdkorpsen in Vlissingen. Na een jaar van afwezigheid strijden zij met tien andere jeugdorkesten om de prijzen bij de mars- en showwedstrijden.

Succesvolle promotiedag DVS Katwijk

De Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) kan terugzien op een mooie en succesvolle promotiedag. Het centrum van Katwijk aan Zee stond op zaterdag 4 oktober bol van muziek met optredens van het leerlingenorkest, de Junioren, Marchingband en Big Band Plus. De dag werd afgesloten met een taptoe op het Andreasplein.

DVS Katwijk organiseert instrumentenparade

Op zaterdag 11 oktober organiseert de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) een instrumentenparade in het clubgebouw aan de Ambachtsweg 2. Een leuke manier om gratis en zonder verplichtingen kennis te maken met de vereniging, de verschillende instrumenten en de muziekopleidingen van DVS. De organisatie van de instrumentenparade is in handen van de werkgroep Jeugd.

Inhoud syndiceren