Jong DVS

Stuif es in bij DVS groot succes

Op zaterdag 30 januari organiseerde de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk ‘Stuif es in bij DVS’ in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg. Ondanks het slechte weer werd het open huis goed bezocht. De deelnemers volgden diverse workshops, maakten zelf een instrument, probeerden alle instrumenten uit en luisterden naar het leerlingenorkest en de Junioren. Negen jongens hebben zich na afloop ingeschreven voor drie gratis lessen Algemene Muzikale Vorming. De organiserende werkgroep Jeugd spreekt van een groot succes.

"Stuif es in" bij DVS Katwijk

Op zaterdag 30 januari organiseert de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk voor jongens vanaf 5 jaar 'Stuif es in bij DVS' in het clubgebouw van de vereniging aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. Kom binnenlopen tussen 10.00 en 12.30 uur en ga op ontdekkingstocht door de wereld van muziek (leren) maken. Doe mee met workshops en spelletjes, zoals het maken van je eigen muziekinstrument en muziekbingo.

Drie keer prijs voor Junioren DVS op NK Jeugdkorpsen

De Junioren van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) zijn op 6 juni bij het Nederlands Kampioenschap Jeugdkorpsen in Vlissingen drie keer in de prijzen gevallen. Zij wonnen de zilveren medaille bij de mars- en showwedstrijden en Jurgen Smit ontving de prijs voor beste tambour-maître. In het sterke deelnemersveld bleken de uiteindelijke verschillen minimaal. “Dit is een kroon op het harde werken van de afgelopen tijd”, vertelt voorzitter van de werkgroep Jeugd Claudia Durieux.

Junioren DVS naar NK jeugdkorpsen mars en show

Op zaterdag 6 juni nemen de Junioren van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) deel aan het open Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugdkorpsen in Vlissingen. Na een jaar van afwezigheid strijden zij met tien andere jeugdorkesten om de prijzen bij de mars- en showwedstrijden.

Succesvolle promotiedag DVS Katwijk

De Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) kan terugzien op een mooie en succesvolle promotiedag. Het centrum van Katwijk aan Zee stond op zaterdag 4 oktober bol van muziek met optredens van het leerlingenorkest, de Junioren, Marchingband en Big Band Plus. De dag werd afgesloten met een taptoe op het Andreasplein.

DVS Katwijk organiseert instrumentenparade

Op zaterdag 11 oktober organiseert de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) een instrumentenparade in het clubgebouw aan de Ambachtsweg 2. Een leuke manier om gratis en zonder verplichtingen kennis te maken met de vereniging, de verschillende instrumenten en de muziekopleidingen van DVS. De organisatie van de instrumentenparade is in handen van de werkgroep Jeugd.

Publiek geniet van muzikale traktatie jarig DVS

Op vrijdagavond 15 november gaf de Christelijke Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) een concert ter gelegenheid van haar 60-jarig jubileum. Junioren, Big Band Plus en Marchingband speelden in een volgepakt Tripodia voor een enthousiast publiek een gevarieerd en verrassend programma, vol energie en onverwachte muzikale momenten. Klokslag 20.00 uur heette de voorzitter van DVS, Marco van der Plas, het publiek welkom, waarna het concert begon met een optreden van de Junioren onder aanvoering van dirigent Dirkjan de Boer.

DVS pakt uit met promotiedag en jeugdtaptoe

Het centrum van Katwijk aan Zee staat op zaterdag 7 september bol van de mars- en showmuziek als DVS groots uitpakt met een promotiedag in het centrum van Katwijk aan Zee. De dag wordt afgesloten met een jeugdtaptoe op het Andreasplein. Alle reden voor een bezoek aan het gezellige winkelhart Zeezijde.

Junioren DVS winnen Groene Hart Bokaal

De Junioren van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk hebben in Ter Aar de Groene Hart Bokaal gewonnen. De Junioren streden op 29 juni jl. samen met zes andere Jeugdkorpsen om de prijzen tijdens het eerste Nationale Jeugd Showkorpsen Festival in Ter Aar. Het festival werd georganiseerd door de Drum- en Showband Dice Musica '83’ ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan.

Junioren DVS Nederlands Jeugdkampioen mars en show

De Junioren van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) zijn op zaterdag 1 juni Nederlands Jeugdkampioen mars en show geworden tijdens het Nationaal Jeugdfestival in Vlissingen. De jury beoordeelde de mars met een score van 89.46 punten en de show met 88.65 punten. Jurgen Smit mocht de prijs voor beste tamboer-maître in ontvangst nemen. Hiermee werden de Junioren voor de zevende keer op rij Jeugdkampioen mars en wonnen zij voor de vierde keer de titel op de show.

Inhoud syndiceren