Jong Floraband

Nieuwe show voor Flora Band én Jong Flora Band

Een spannend nieuw seizoen voor twee van de drie Flora Band orkesten uit Rijnsburg; zowel Jong Flora Band als Show-, Marching- en Concertband Flora Band zijn van start gegaan met hun nieuwe show. Bij Jong Flora Band zit de show er goed in. Zij hebben hun eerste optreden voor publiek er zelfs al opzitten. Met hun Disney-show, getiteld ‘A World of Disney’, nemen de jonge muzikanten het publiek mee op een heerlijke herkenbare tocht langs alle Disney klassiekers. Aladdin, The Lion King, Jungle Book, de mannen van Jong Flora Band spelen het allemaal.

Jong Flora Band Nederlands Kampioen Mars

Op zaterdag 7 juni zijn de jongens van de Jong Flora Band uit Rijnsburg afgereisd naar Vlissingen om daar traditiegetrouw deel te namen aan het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen. Zij deden mee op het onderdeel mars. Met ongeveer 70 enthousiaste, in het rood uitgedoste supporters, gewapend met een groot aantal spandoeken, vlaggen, borden en zelfs een reusachtige ui, was het voor in iedereen op het sportpark duidelijk dat Rijnsburg goed was vertegenwoordigd in het zonnige Vlissingen.

Voorjaarsconcert Flora Band orkesten Rijnsburg

Op 10 april openen de Flora Band orkesten traditiegetrouw het muzikale seizoen met het voorjaarsconcert. Elk jaar in april laten Jong Flora Band, Flora Band en Flora Brass aan het publiek uit Rijnsburg en omstreken horen wat ze het afgelopen winterseizoen hebben ingestudeerd voor het komende jaar. De avond wordt geopend door het leerlingenorkest van de Jong Flora Band. Zij zullen laten horen wat ze in hun lessen en tijdens hun repetities in het leerlingenorkest al hebben geleerd. Direct daarna zet Flora Brass het programma voort.

Circus op de Kazerne daverend succes!

Afgelopen zaterdag kleurde het clubhuis van de Jong Flora Band zwart, rood en goud; de kleuren van de band, de kleuren van het circus. De jonge muzikanten en tientallen vrijwilligers hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om een prachtig evenement neer te zetten. En met succes!

Vind jij de gouden wikkel? Jong Flora Band pakt uit met Circus op de Kazerne

Afgelopen zaterdag zijn de eerste uitnodigingen uitgedeeld tijdens de Flower Parade in Rijnsburg: een gouden kaart mét ijslepeltje. Het toegangsbewijs voor de grootse actie ‘Circus op de Kazerne’ die de Jong Flora Band zal organiseren op zaterdag 21 september a.s. Tijdens dit evenement wordt het clubhuis aan de Waardlaan omgetoverd tot een ware circusarena en zullen alle bezoekers worden vermaakt door verschillende artiesten, kunnen kinderen meedoen aan diverse activiteiten en zal de Jong Flora Band uiteraard de spetterende hoofdrol spelen.

Jong Flora Band onderdeel van Cultuurroute

Afgelopen donderdag en vrijdag hebben ruim 250 leerlingen van de groepen 7 uit Rijnsburg en Katwijk deelgenomen aan de Cultuurroute. Tijdens deze route kwamen de scholieren ook op bezoek bij de Jong Flora Band. Gerben Kralt, dirigent van het jeugdorkest, heeft ze op enthousiaste wijze alle kanten de muzikale hobby laten zien. Het waren geslaagde workshops!

Jong Flora Band 2e op Nederlands Kampioenschap Jeugdkorpsen

Afgelopen zaterdag, 1 juni, nam de Jong Flora Band deel aan de Nederlands Kampioenschappen voor Jeugdkorpsen in Vlissingen. Een spannende dag voor de jonge muzikanten. Een bus vol opgewonden en enthousiaste jeugdleden vertrok al vroeg richting Zeeland. Het Rijnsburgse jeugdkorps had zich voor het kampioenschap ingeschreven op het onderdeel 'mars'. Na een voorspoedige reis, werden de uniformen aangetrokken en kon het inspelen beginnen.

Jong Flora Band naar NK in Vlissingen

Aanstaande zaterdag 1 juni vertrekt de Jong Flora Band met de bus richting Vlissingen om daar mee te doen aan het Open Nederlands Kampioenschap. De jeugdband doet mee op het onderdeel mars. De ambitieuze heren hebben zich de afgelopen tijd onder begeleiding van een aantal enthousiaste instructeurs heel goed voorbereid.

Flora Band dubbel aanwezig tijdens Bloemencorso Rijnsburg

Het Bloemencorso van Rijnsburg is voor de leden van de Flora Band een echte thuiswedstrijd. Duizenden toeschouwers langs de route in het eigen dorp, waaronder vanzelfsprekend veel familie en vrienden. Leuk als ze jou eens in actie zien, want je hebt immers als muzikant altijd veel verhalen over al die optredens buiten het dorp. Neen, altijd mooi zo´n bloemencorso en (een paar uur later) de taptoe in het centrum van Rijnsburg.

Jong Flora Band tweede in Vlissingen

Na een wat mindere generale repetitie is het vaak goed presteren als het erop aankomt. Dat gold zeker voor de jongens van de Jong Flora Band uit Rijnsburg. Tijdens de derde editie van het Nederlands kampioenschap jeugdkorpsen van zaterdag 5 juni in Vlissingen werd die prestatie op het onderdeel marsen dan ook beloond met 83,78 punten; goed voor een tweede prijs. Bovendien ontving Jong Flora Band’s Maurice van der Plas de prijs voor beste tambour-maître.

Inhoud syndiceren