PR

DVS pakt uit met promotiedag en mini taptoe in Katwijk

Op zaterdag 4 oktober organiseert de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap sterk (DVS) een promotiedag in Katwijk aan Zee en staat het centrum bol van de mars- en showmuziek. De dag wordt afgesloten met een mini taptoe op het Andreasplein. Alle reden voor een bezoek aan het gezellige winkelhart Zeezijde. Locatie is de Princestraat, hoek Andreasplein.”

Coming: Percussion Unlimited Music Camp

Bij het denken aan de maand september gaat menig drumcorps fan's hart sneller kloppen. Bij PU is oktober dit jaar de maand waarin de kriebels opkomen; dan komt het muzikale ensemble voor het eerst compleet bij elkaar en iedereen is welkom. In het begin van het seizoen is er met de huidige leden van PU een basis gelegd qua bezetting, en vanuit hier is de uitbreiding van het ensemble razendsnel gegaan. Zo staat er voor het eerst in de geschiedenis van Percussion Unlimited een pit met 5 mallet spelers!

Open middag bij Adest Musica

Lijkt muziek maken jou leuk? Dat komt goed uit, want op zaterdag 4 oktober a.s. kun jij kennis komen maken met Drum- en Showband Adest Musica. Kom op deze middag alles te weten over muziek maken en marcheren in een echt muziekkorps!

Contactavond Kamper Trompetter Korps

11 oktober a.s. is sporthal De Reeve weer het muzikale centrum van Kampen. De verschillende onderdelen van het Kamper Trompetter Korps presenteren zich dan weer voor haar familie, vrienden, vrijwilligers, sponsoren en supporters. Het belooft een historische avond te worden. In de eerste plaats omdat er afscheid wordt genomen van ‘Paradise’, de successhow van het Jong Kamper Trompetter Korps. Voor de laatste keer zullen de 40 muzikanten van de jeugd de show waarmee ze 3e zijn geworden op het NK presenteren.

Open repetitie Showband Irene in Ede

Het afgelopen jaar zijn ze bij Showband Irene uit Ede een nieuwe richting ingeslagen en dat begint zijn vruchten zeker af te werpen. Na een fantastisch resultaat op het concours in Rasstede met 90.00 punten met de huidige show, gaan ze aankomend seizoen samen met hun instructieteam en nieuwe dirigent Marcel van Raaij aan de slag met een compleet nieuw showproduct!
Ter voorbereiding aan het nieuwe seizoen organiseert Showband Irene een open repetitie om jou ook de kans te geven met deze fantastische band eens samen te musiceren .

Showband Takostu Stiens houdt open huis

Sinds 2007 maakt muziekvereniging Takostu met veel succes gebruik van het zogenaamde “kids” concept. Kinderen vanaf 7 jaar krijgen de kans om gratis kennis te maken met het maken van muziek. In de afgelopen zeven seizoenen hebben tientallen kinderen op deze wijze les gehad. Een groot aantal heeft hierna een plekje gevonden in de jeugdband van Takostu en de eerste lichting is inmiddels doorgestroomd naar de showband.

Play-Inn March & Showband Rheden "Wij gaan voor goud!"

De March & Showband Rheden gaat voor goud. Dit thema staat centraal in de lange termijn planning van de succesvolle verenging uit Rheden. Na het behalen van het Nederlands kampioenschap en een zilveren medaille op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in 2013, heeft de verenging een plan ontwikkeld dat deze successen verder gaat uitbouwen. Het instructieteam richt zich op het verder ontwikkelen van de muzikale- en show technische vaardigheden en het bestuur draagt zorg voor het faciliteren van de voorgenomen groei. Zo is er recent gestart met een flinke verbouwing van het clubgebouw.

DVS Katwijk organiseert instrumentenparade

Op zaterdag 11 oktober organiseert de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) een instrumentenparade in het clubgebouw aan de Ambachtsweg 2. Een leuke manier om gratis en zonder verplichtingen kennis te maken met de vereniging, de verschillende instrumenten en de muziekopleidingen van DVS. De organisatie van de instrumentenparade is in handen van de werkgroep Jeugd.

Live verslag van Drum Corps Europe Championships 2014 op Korpsmuziek.nl

De website Korpsmuziek.nl zal aanstaande zaterdag live verslag doen van de Drum Corps Europe Championships in Kerkrade. Vijf verslaggevers van Korpsmuziek.nl en het online magazine On the Front (OTF) reizen naar Limburg af om foto’s en verslagen te maken van alle optredens tijdens zowel de prelims als de finals.

20 september: Taptoe Pijnacker op het Raadhuisplein

Op zaterdag 20 september organiseert Drumfanfare Haaglanden vanaf 14.30 uur voor het tweede achtereenvolgende jaar een gevarieerde taptoe op het Raadhuisplein in Pijnacker. Toegang is gratis. De taptoe wordt voorafgegaan door een korte streetparade door “het oude dorp”. Om 14.30 uur staat vervolgens het jeugdkorps Jong Haaglanden klaar op het Raadhuisplein om de taptoe te openen met hun show “Hits4Kids”.

Inhoud syndiceren