PR

Streetparade en aansluitend extra taptoevoorstelling Taptoe Delft

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 september a.s. is er de negende editie van Taptoe Delft. Traditiegetrouw organiseert Stichting Taptoe Delft op de zaterdagmiddag van het taptoeweekend een grootse streetparade. De streetparade is gratis toegankelijk. Aan deze parade doen in ieder geval bijna alle orkesten van de taptoeshow mee. Verder zijn er nog 10 andere muziekkorpsen uitgenodigd om mee te lopen. Dit zijn showkorpsen, show- en marchingbands en drumfanfares.

Visserijdagentaptoe: Variatie in stijlen uitgangspunt in Harlingen op vrijdagavond

De toeschouwers van de grote Visserijdagentaptoe worden op vrijdag 29 augustus op een uniek spektakel gepresenteerd. Niet alleen is er bij de samenstelling gekeken naar een variatie in stijlen, maar bovendien zijn er diverse primeurs te beleven door de wijze waarop de muziekstukken voor het voetlicht worden gebracht. En dat alles voor niets, want dankzij de steun van vele sponsors en vrijwilligers is de Visserijdagentaptoe op het terrein van K.V. Eendracht gratis toegankelijk.

34e editie van Taptoe Middelkoop Duiven

Voor Liemers Harmonie Duiven staat inmiddels de 34e editie van Taptoe Middelkoop Duiven voor de deur. Deze taptoe staat als opmaat voor het schuttersfeest en de kermis van schutterij Onderling Genoegen. Met grote trots presenteert Taptoe Middelkoop Duiven dit jaar haar eigen logo, een eigen website (www.taptoeduiven.nl), een eigen Facebookpagina en een Twitter account @taptoeduiven.

Vierde editie Muziekfestival Delfzijl op 27 en 28 september

Op zaterdag 27 september en zondag 28 september as. vindt de vierde editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl is het grootste openluchtfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland en belooft ook dit jaar weer indrukwekkend te worden. Twee dagen lang kan het publiek genieten van een grote verscheidenheid aan amateur blaas- en slagwerkmuziek, met zowel een regionale en een landelijke uitstraling. Het laat een groot publiek horen en zien wat amateur muziek, in al haar facetten, inhoudt.

Showband Marum organiseert unieke show-en muziekavond

Op vrijdag 12 september vindt in Marum een bijzondere show-en muziekavond plaats. De plaatselijke showband verzorgt samen met diverse andere Noordelijke bands een avond vol muziek en show. De deelnemende verenigingen zijn Concordia Zevenhuizen, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, Con Spirito Joure, Excelsior Groningen, Bicycle Showband Crescendo Opende, Bigband & Zo Marum en Showband Marum.

Open dag Kamper Trompetter Korps

Op zaterdagmiddag 6 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Open Dag van het Kamper Trompetter Korps. Dit keer wijkt de vereniging uit naar het VIA College, Flevoweg 68 in Kampen. Een mooie locatie waar het publiek naast veel informatie kan genieten van verschillende shows. Speciaal voor de jeugd zijn er natuurlijk de KTK Music Kidz en het Jong Kamper Trompetter Korps en een flink aantal activiteiten om er een knallende middag van te maken.

Taptoe Initiatief 2015 zoekt deelnemers

Gedurende het jaar 2013 en ook het jaar 2014 ervaren wij als MSC (voorheen Muziekvereniging Marijke) uit Sprang-Capelle een terugloop in het aantal taptoes en festivals waaraan wij als vereniging kunnen deelnemen. Ook voor het jaar 2015 zien wij (nog) geen verbetering in deze situatie.

De taptoes die worden georganiseerd richten zich met name op de “Top Korpsen” van Nederland. Absoluut begrijpelijk maar voor de verenigingen daarachter, zoals MSC, wordt het steeds moeilijker om de agenda te vullen met showoptredens.

European X start seizoen 2015: ‘The road to WGI 2016’

Op zondag 14 september begint European X met het nieuwe seizoen. Zoals gebruikelijk doen we dit met een aantal open repetities waarvan dus op 14 september, de dag na de DCN finals, de eerste start. Iedereen die graag wil ervaren hoe het is om te spelen in een Europees top indoorpercussion ensemble, is van harte welkom.

Open Dag Advendo Korpsen Sneek

Op zaterdag 23 augustus a.s. houden de Advendo Korpsen Sneek hun jaarlijkse Open Dag. De dag waarop de belangstellenden uit Sneek en omstreken een kijkje kunnen komen nemen in de keuken van muziek en dans. Vanaf 09.30 uur staan de deuren van het clubgebouw aan de Korte Vreugde in Sneek open voor belangstellenden van jong tot oud. We sluiten gezamenlijk af op het LSC terrein waar vanaf 15.30 uur demonstraties worden gegeven door o.a. de Advendo Musickids, Advanced, Jong Advendo en de Advendo senioren.

Programma Aalbers-Taptoe Bemmel 2014 definitief

Op zondagmiddag 14 september staat het centrum van Bemmel in het teken van de jaarlijke Streetparade en Aalbers-Taptoe Bemmel. ESKA Bemmel organiseert dit jaar voor de 41e keer een taptoe en heeft daarvoor een gevarieerd programma weten samen te stellen door showkorpsen met diverse stijlen en uitstraling vast te leggen.

Inhoud syndiceren