PR

Taptoe Huizen 2017 op Koningsdag

De Huizer Taptoe is de feestelijke afsluiting van Koningsdag. Veel mensen genieten ieder jaar van de gezellige sfeer en het aansprekende programma. Voor jong en oud echt een feestje.

Bevrijdingstaptoe Zeist keert terug op Slot Zeist

Stichting Muziekstad Zeist viert dit jaar haar eerste lustrum en viert dat met haar 5e evenement: de Bevrijdingstaptoe Zeist op vrijdag 5 mei 2017 op het voorplein van Slot Zeist. De toegang is gratis! De Stichting wilde met de viering van haar 5-jarig bestaan en de organisatie van het 5e evenement een kwalitatief hoogstaand programma op een bijzondere locatie. Daarin is het bestuur geslaagd. Op de komende Bevrijdingsdag keert de Taptoe Zeist na bijna 25 jaar eenmalig terug op de historische locatie Slot Zeist. Hier vonden tussen 1984 en 1993 tien eerdere succesvolle taptoes plaats.

Opening seizoen Rijnmondband

Op zaterdagmiddag 22 april (vanaf 13:00 uur) openen alle onderdelen van de Rijnmondband het seizoen 2017 in het centrum van Schiedam. Op het Stadserf wordt het Schiedamse publiek onder andere getrakteerd op de première van de WMC (Wereld Muziek Concours) Show ‘La Balle Rouge’.

Centrum Hengelo opnieuw het decor voor de KoningsTaptoe

Vanaf 26 april 2017 19:30u. is de markt in het centrum van Hengelo voor de vierde keer opnieuw het decor voor de KoningsTaptoe. Zes bijzondere orkesten van een hoge kwaliteit zullen hun shows ten gehore brengen. Het muzikale evenement wordt afgesloten met een gezamenlijke finale.

Frans Marcus Memorial Taptoe Bergen op Zoom

Met nog maar enkele weken te gaan, worden in de voorbereiding op de 2017 Editie van De Frans Marcus Memorial Taptoe Bergen op Zoom de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Zaterdag 27 mei wordt een zeer spectaculaire internationale editie. Met dank aan onze sponsoren is er in de opmaat het avondprogramma in de middag, tussen 14.30 – 17.00 uur weer een Streetparade door het centrum met medewerking van (3 korpsen vermelden).

Oranje Taptoe Assen knipoogt naar ODSC en WMC

Op Koningsdag wordt voor de 15e keer de Oranje Taptoe in Assen georganiseerd. Ook dit jaar heeft de organisatie een prachtig programma weten samen te stellen, waardoor het publiek bijna 3 uur kan genieten van een prachtig muziekspektakel.

Wat betreft de deelnemende showbands zijn het allemaal toekomstige deelnemers van het ODSC (10 juni in Assen) en/of WMC. Het gaat hierbij om de volgende showbands:
-Mercurius Marching & Showband Assen (ODSC)
-Showband Noordenveld Roden (ODSC en WMC)

Presentatie orkesten Oranje IJsselmuiden

Op zaterdag 22 april a.s. wordt er op sportpark ‘den Uithoek’ aan de bergweg te IJsselmuiden het officiële sein gegeven voor de start van het muzikale seizoen. De orkesten van Oranje gaan zich deze middag aan het publiek presenteren. Vanaf 16.45 uur is de tribune toegankelijk en om 17 uur start de presentatie. De toegang is gratis.

Jong Oranje

Showband KDO presenteert ‘Music for a new generation’

Op zondag 9 april organiseert Showband KDO en middag met shows, demonstraties en workshops. Muziekverenigingen hebben een truttig en oubollig imago. Dat gaat echter niet op voor Showband KDO in Groessen. KDO is veruit de meest moderne en swingende muziekvereniging uit de Liemers. KDO is ook niet zomaar een muziekvereniging maar een showband. Het is ook geen ‘grijze’ vereniging. Integendeel: zo’n tweederde van de leden is jonger dan 25 jaar. En toch heeft ook KDO te kampen met het vooroordeel dat spelen in een muziekvereniging saai is.

VIOS Seizoenpresentatie

Aanstaande zondagmiddag 9 april vindt in sporthal De Phoenix aan de Hoofdweg in Mijdrecht de VIOS Seizoenpresentatie plaats. De zaal gaat om 13:30 uur open terwijl DORST de entree en zaal met vrolijke muziek aandweilen. Om 14:00 uur start het zeer aantrekkelijke programma.

Start kaartverkoop Taptoe ’s Hertogenbosch 2017

Het was het wachten gedurende afgelopen twee jaar meer dan waard: de organisatie heeft voor de lustrumeditie van Taptoe ’s Hertogenbosch 2017 een fantastisch aantal korpsen weten te contracteren! Voor de vijfde keer is ’s Hertogenbosch het nationale middelpunt voor showkorpsen en muzekverenigingen op zaterdag 17 juni a.s.

Inhoud syndiceren