PR

29 Augustus: grote streetparade in centrum Leek

Leekster streetparade compenseert gemis 29e Taptoe Leek. Vier topkorpsen uit de regio verzorgen op zaterdag 29 augustus een optreden in het centrum van Leek. Showband Marum, DOS Ulrum, Excelsior Groningen en drumfanfare Avanti uit Groningen zullen tussen 15.00 en 17.00 uur het winkelende publiek vermaken met hun muzikale kunnen. De organisatie van het evenement is in handen van de taptoecommissie Leek.

35e Taptoe Middelkoop Duiven

Liemers Harmonie Duiven houdt op zaterdag 29 augustus voor de 35ste maal Taptoe Middelkoop Duiven. Om 20.00 uur zal de Taptoe geopend worden door de organiserende vereniging, die ook haar nieuwste show met het thema ‘Back to the Eighties’ brengt. De show is een terugblik naar de tijd waarin Taptoe Middelkoop Duiven voor het eerst georganiseerd werd.

Speel mee met de Rijnmondband

Op vrijdagavond 11 september houdt de Schiedamse Rijnmondband een openbare repetitie waarbij muzikanten die dat leuk vinden, kunnen aanschuiven en meespelen. Onder leiding van het professionele instructieteam van de band zal een aantal muziekstukken uit het repertoire doorgenomen en uitgevoerd worden.

De bezetting van het orkest bestaat uit trompetten, althoorns, altsaxofoons, tenorsaxofoons, baritons, trombones en sousafoons. Uiteraard is er ook een slagwerksectie, met snares, cymbals, base-drum en diverse bij-instrumenten.

Voor de 65ste keer het grootste praalwagenevenement van Noord Nederland in Sint Nyk

Op de eerste donderdag van september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Allegorische Optocht plaats. Op 3 september 2015 zal het evenement alweer voor de 65ste keer van start gaan in het centrum van Sint Nicolaasga. Sint Nyk, zoals het dorp in de volksmond wordt genoemd, zal dan veranderen in een bruisende, kleurrijke wereld, waarin alle fantasie en creativiteit van de bewoners tot leven komt. Dit zal worden begeleid door de klanken van muziekkorpsen en showbands.

Vacature Dirigent Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort

Voor de Chr. Muziek en Showband Juliana Amersfoort zijn wij op zoek naar een dirigent. Juliana Amersfoort is opgericht in 1926 en bestaat uit de Chr. Muziek- en Showband Bernhard, Chr. Muziek- en Showband Juliana en concertorkest Willem III. Het orkest bestaat uit 60 enthousiaste muzikanten vanaf 16 jaar. Juliana is een veelzijdig orkest dat vele optredens verzorgd op taptoevelden in binnen- en buitenland. De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland.

Programma jubileum Taptoe Groningen compleet

Het programma voor de jubileum editie van de Taptoe Groningen is compleet. Als laatste korps is het jachthoornkorps Showband Urk uit Urk aan het programma toegevoegd. De programmacommissie was nog op zoek naar een specifieke instrumentale bezetting om tijdens het programma te variëren in de klankkleuren. Met het toevoegen van het jachthoornkorps showband Urk denkt de organisatie een mooi en gevarieerd programma te kunnen brengen.

Kaartverkoop 35e Taptoe Middelkoop Duiven van start

Liemers Harmonie Duiven organiseert op zaterdag 29 augustus voor de 35ste maal Taptoe Middelkoop Duiven. Om 20.00 uur zal de Taptoe geopend worden door de organiserende vereniging, die ook haar nieuwste show met het thema ‘Back to the Eighties’ brengt. De show is een terugblik naar de tijd waarin Taptoe Middelkoop Duiven voor het eerst georganiseerd werd. Vervolgens betreden verschillende top-korpsen het taptoeterrein in het centrum van Duiven.

Leeuwarden barst vandaag tijdens Proud Event uit z’n voegen

Het Blue Devils International Corps en veertien andere drumcorps en showbands zullen Leeuwarden vandaag op z’n kop zetten. Vanaf 11.00 uur is er op het Zaailand een gratis slagwerkspektakel. Proud Event zelf begint om 15.15 uur in het Cambuurstadion. Kaarten zijn nog verkrijgbaar!

Blue Devils zetten ook stadscentrum van Leeuwarden op z'n kop

Het Blue Devils International Corps zet donderdagavond en zaterdagmorgen als voorproefje op het grote Proud Event in het Cambuurstadion ook het centrum van Leeuwarden op stelten. De bijna 100 Amerikanen zijn al sinds dinsdagavond in Leeuwarden om zich voor te bereiden op hun optredens tijdens een maand durende tour door Europa.

12 juli Bruisen@SterkselCity

Op zondag 12 juli organiseert muziekvereniging ‘De Heerlijkheid’ uit Sterksel het festival Bruisen@SterkselCity. De hele dag zal het groots bruisen in het kleine dorp. ’s Ochtends om 10.00 uur begint de dag met een Jubileummis opgeluisterd door zangeres Veerle Henkens, pianist Frits Mennen en het koperkwintet Itter Brass. Na deze mis zal op het kerkplein veel te beleven zijn met oude ambachten, braderie, een kinderplein met muziekworkshops.

Inhoud syndiceren