PR

Inschrijving ZomerOrkest Nederland 2015 gestart

Het ZomerOrkest Nederland, kortweg ZON, neemt zijn muzikanten én publiek mee in een spetterende ervaring van blaasmuziek. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Het ZON speelt niet in de traditionele concertzalen maar zoekt je op in winkelcentra, op terrasjes en op pleintjes.

Kerst Concerten 2014

Op 22 december wordt in Hattemerbroek een 'winterwandeling' gehouden met veel muziek, lekkers en lichtjes onderweg. De bewoners in Hattemerbroek kunnen naast meelopen ook straten, hun huis of tuin voorzien van lichtjes of geweldige sfeer. Aan het einde van de winterwandeling staat er voor iedere deelnemer een lekker kopje snert klaar!

Gezellige ATK’s Kerstmarkt op vrijdagavond 12 december

De pleinen rond muziekgebouw Quattro Musica zijn vrijdagavond 12 december het decor voor een gezellige Kerstmarkt. De markt wordt voor het eerst gehouden en telt maar liefst 20 kramen. Ondernemers uit Arnhem en omstreken zullen hun waren aanbieden zoals kerststukjes, kerstdecoratie, tweedehands kerstartikelen, maar ook kinderkleding, sieraden, schoenen, speelgoed en veel, veel meer. Ook aan de inwendige mens is gedacht en er is voldoende om van te genieten. Met een heerlijk bekertje Glühwein of koffie in je hand kan je de markt afstruinen op zoek naar de beste koopjes voor de Kerst.

Amsterdam Brass organiseert play-in voor koperblazers en slagwerkers

Amsterdam Brass organiseert op zondag 11 januari een play-in voor koperblazers en slagwerkers uit de omgeving Amsterdam en daarbuiten. Amsterdam Brass, is een traditionele brassband bestaande uit 28 koperblazers en slagwerkers. De band mag worden gerekend tot een van de beste amateur orkesten uit Amsterdam en behaalde onlangs op de Nederlandse Brassband kampioenschappen in Utrecht een verdienstelijke 2de plaats.

ONSK 2015, Internationaal Slagwerkgeweld

Na het fantastische eerste editie in april 2014 heeft Stichting ONSK een primeur, de eerste inschrijvingen vanuit België zijn een feit. Het evenement heeft zich kunnen verrijken met zowel nieuwe Nederlandse, als Belgische deelnemers. Dit is volgens voorzitter Wibrand van Norel te danken aan de succesvolle editie van afgelopen jaar. Het ONSK vindt plaats op 11 april 2015 in het Schaffelaartheater te Barneveld.

Open Dutch Showcorps Championships opent zondag eigen site en inschrijving

Op zaterdag 13 juni 2015 zal de 17e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen plaats vinden. In het kader hiervan heeft de facilitaire organisatie ODSC Assen besloten een eigen site te ontwikkelen en deze zal as. zondag 23 november live gaan. De timing heeft te maken met het Nationaal Congres Show Mars en Slagwerkensembles wat as. zaterdag gehouden wordt. Ook de inschrijving voor het ODSC 2015 gaat dan open.

Uitvoering Showband DOMUKO Dokkum

Op vrijdagavond 21 november a.s. zal in Theater Sense, Hogedijken 18-2 te Dokkum de Showband DOMUKO haar jaarlijkse uitvoering geven, aanvang 20.00 uur. Deze uitvoering heeft als titel meegekregen “Showband DOMUKO Live on stage”.
DOMUKO zal deze avond vullen met alle facetten die zij in zich hebben. Van minirette tot senior lid, allen zullen hun beste beentje voor zetten.

Mambo Beach Band in Rijnsburg!

Op 20 december is het groot feest in Rijnsburg; de Mambo Beach Band komt deze kant op! Deze negenkoppige band staat bekend om hun wervelende, exotische manier van optreden. Deze band, bestaande uit blazers, zang en een ritmesecties, brengt op een frisse en eigentijdse manier golden oldies terug. ‘Sweet Caroline’ in peppie up-tempo, ‘Alle duiven op de dam’ in latin, met Mambo Beach Band is er voor elk wat wils.

Jubileumconcert Thalita 50 jaar

Op zaterdag 22 nov zal Thalita compleet met haar Showbrassband en Thalita Extra een Jubileumconcert geven. Dit gratis concert zal gehouden worden in het gebouw van het leger des Heils aan de Magnoliastraat 41 te Vlaardingen.

Showbrassband Thalita bestaat dit jaar 50 jaar. Samen met Thalita Extra, het zittende orkest van de vereniging, zijn dit jaar al een aantal activiteiten geweest zoals de presentatie van een geheel nieuw uniform. Ook was er een feestavond voor de leden.

Deelnemers 3e Taptoe Drogeham zijn bekend

De stichting Taptoe Drogeham is initiator en organisator van de jaarlijks terugkerende Taptoe Drogeham, welke wordt gehouden op zaterdag 6 juni 2015 op het fraaie sportpark ‘t Doltsje in Drogeham. De volgende korpsen zullen samen met de plaatselijke Brassband DACAPO hun opwachting maken bij deze taptoe:

Inhoud syndiceren