PR

Verjaardagsmars voor Muziekvereniging "Harmonie" Slikkerveer

Ter ere van haar 125 jarig jubileum organiseert muziekvereniging "Harmonie" Slikkerveer op 8 april een gezellige mars door Slikkerveer, het oudste en gezelligste wijkje van Ridderkerk. Met alle deelnemers wordt één groot korps gevormd (drumband & orkest) met muzikanten en verengingen uit de wijde omgeving (jong, oud, ervaren en onervaren) om een klein uurtje te marcheren over straat.

Taptoe Leiden start kaartverkoop

In het kader van het Samenwerkingsverband Muziekverenigingen Bollenstreek en met het oog op het komende Wereld Muziek Concours 2017 in Kerkrade (WMC) wordt in Leiden een taptoe van topniveau georganiseerd. Tijdens de taptoe, die aan de vooravond van het WMC gehouden wordt, zullen onder andere de volgende paradepaardjes uit de Bollenstreek optreden:

-Marchingband Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk
-Show- Marching- en Concertband Flora Band uit Rijnsburg
-Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim

VIOS Mijdrecht Seizoenpresentatie

Op zondagmiddag 9 april vindt in sporthal De Phoenix aan de Hoofdweg in Mijdrecht de VIOS Seizoenpresentatie plaats. De zaal gaat om 13:30 uur met de klanken van Dweilorkest DORST open en om 14:00 uur start het zeer aantrekkelijke programma.

Taptoe Groningen presenteert: ‘Een muzikale achtbaan en trompetterklanken’

De organisatie van de Taptoe Groningen heeft weer twee showkorpsen vast kunnen leggen voor zaterdag 11 november . Uit Leiden komt de Show- & Marchingband AMIGO. Amigo was reeds eerder te gast tijdens de Taptoe Groningen een heeft daar destijds een goede indruk achter gelaten. De show ‘Rollercoaster’ , met herkenbare thema’s uit de popgeschiedenis wordt door het publiek goed ontvangen. Het leuke is dat voor het ontstaan van deze show het publiek gevraagd is wat zij nou graag zouden willen horen.

Advendo Showavonden 2017; Een bijzonder [WMC] jaar is aangebroken

Over enkele weken, nl. op vrijdag 7 april en zaterdag 8 april a.s. houdt Advendo voor de achtiende keer haar jaarlijkse Showavonden in de Sneker Sporthal aan de van Giffenstraat in Sneek. Een zeer gewaardeerd top evenement waar alle Advendo groepen o.a. hun nieuwe programma voor 2017 en nog veel meer presenteren aan enthousiast publiek komend uit binnen- en buitenland.

"March meets Brass"; Twee muziekwerelden treffen elkaar

Op zaterdag 8 april organiseert de Stichting Taptoe Katwijk (STK) 'March meets Brass'. De Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk en Brass Band Schoonhoven delen op deze avond het podium, maar gaan ook een muzikale verbinding aan. Een uniek samenkomen van twee verschillende muziekwerelden die op hoog niveau actief zijn. Locatie is het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk.

Voorjaarsconcert Willem III Amersfoort met medewerking van Jos Jansen

Op zaterdag 8 april 2017 speelt concertorkest Willem III haar Voorjaarsconcert, met medewerking van de beroemde gastsolist Jos Jansen. Willem III is het derde onderdeel van de Chr. Muziek- en Showbands Juliana & Bernard uit Amersfoort.

Showband ''Oerterp'' organiseert Jubileumtaptoe 50 jaar

Dit jubileum willen wij als bloeiende muziekvereniging van 60 enthousiaste leden niet zomaar voorbij laten gaan. Trots zijn wij dat na maandenlange voorbereiding het is gelukt om dit doel te bereiken, dankzij grote inzet van eigen leden en sponsoren!

Zaterdag 13 mei 2017 wordt er op het Sportcomplex “de Griene Greide” in Ureterp een taptoe evenement gehouden met als aanwezige bands:
• Pasveerkorps - Leeuwarden
• Jong Advendo - Sneek
• Showband Concordia - Zevenhuizen

Zeister Taptoe keert terug op Slot Zeist

Stichting Muziekstad Zeist viert dit jaar haar eerste lustrum en viert dat met haar 5e evenement: de Bevrijdingstaptoe Zeist op vrijdag 5 mei 2017 op het voorplein van Slot Zeist. De toegang is gratis!. Stichting Muziekstad Zeist organiseert vanaf 2012 regelmatig muziekevenementen waarbij publiek gratis toegang heeft. De Stichting is gestart met het Veteranenconcert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Vervolgens vonden de Muziekshow Zeist op de eerste Koningsdag in 2014, het Bevrijdingsconcert 2015 en de Muziekparade 2016 plaats.

Showcorps Leinegarde en de ‘Utlopers’ naar Taptoe Groningen

Het Trompeter- Showcorps Leinegarde uit het Duitse Neustadt zal deelnemen aan de 27ste Taptoe Groningen. Het korps was al meerdere malen te gast in Groningen en door de jaren heen zijn er sterke vriendschappelijke banden opgebouwd. Natuurlijk gaat de kwaliteit van het orkest boven een vriendschappelijke band en op eerstgenoemde grond is er ook een beslissing genomen om de ‘Leinegarde’ met haar nieuwe show uit te nodigen.

Inhoud syndiceren