PR

Showcorps Leinegarde en de ‘Utlopers’ naar Taptoe Groningen

Het Trompeter- Showcorps Leinegarde uit het Duitse Neustadt zal deelnemen aan de 27ste Taptoe Groningen. Het korps was al meerdere malen te gast in Groningen en door de jaren heen zijn er sterke vriendschappelijke banden opgebouwd. Natuurlijk gaat de kwaliteit van het orkest boven een vriendschappelijke band en op eerstgenoemde grond is er ook een beslissing genomen om de ‘Leinegarde’ met haar nieuwe show uit te nodigen.

Nacht van de Militaire Muziek 2017

Zaterdag 18 maart vindt in het NMM de derde ‘Nacht van de Militaire Muziek’ plaats. 200 militaire musici presenteren 34 concerten op de mooiste plekken in het museum. Speciale gasten dit jaar zijn: Vincent Bijlo, Laura Lunansky, Wicked Jazz Sounds, Johnny Rosenberg, Die Verdammte Spielerei, Jan van Duikeren en de strijkers van het Harlekijn Klein Symfonie Orkest van Herman van Veen.

Valentijnsactie De Broederband Kampen

Speciaal voor Valentijnsdag heeft muziekvereniging De Broederband een actie gelanceerd. Op 7 april a.s. geeft het orkest een groots concert in het teken van de Liefde, Broederband in Love. De Valentijnsactie is beschikbaar tot 15 februari 2017, kost €20 en bestaat uit twee toegangskaarten in geschenkverpakking, speciale plekken, een glaasje bubbels, pauzedrankje en wat lekkers. Dus wil jij je Valentijn op een originele manier verrassen, bestel dan snel het Valentijnsarrangement via reserveringen [at] debroederband [dot] nl.

Taptoe wordt Airborne Taptoe Oosterbeek

Taptoe Oosterbeek is een jaarlijkse traditie waarnaar velen uitkijken. Dit jaar tekent de organiserende Stichting Taptoe Oosterbeek alweer voor de 43e editie van het muziek- en showspektakel. Het evenement is in 1975 oorspronkelijk ontstaan om de plaatselijk amateurmuziek onder de aandacht te brengen, maar is inmiddels al vele jaren meer dan dat. Taptoe Oosterbeek vormt namelijk het muzikale slotstuk van de jaarlijkse Airborne Herdenkingen.

Flora Brass ‘Valentijnsconcert’, Interview met dirigent van Dijk

Een jaar geleden zat hij als aanstaande dirigent van de Flora Brass uit Rijnsburg nog in de zaal bij het Valentijnsconcert, nu is Joop van Dijk zelf de muzikaal leider van dit concert op zaterdag 11 februari. Een interview met deze echte brassband man, over zijn eerste Valentijnsconcert, dat Flora Brass samen met de band Casual Company organiseert.

Hoe is je eerste jaar geweest binnen deze Rijnsburgse vereniging?

Feestband HOPP!? en Adest Brass in ’t Onderdak

Adest Brass en HOPP!? De Feestband van Nederland maken er zaterdag 4 februari a.s. een dolle boel van. 's Avonds gaan beide orkesten een unieke samenwerking aan, dat betekent veel muziek! Eigen nummers, maar ook gezamenlijke muzikale acts waarbij er dus meer gebeurt dan alleen maar muziek maken.

Slagwerkworkshop 'Passion4Drums' bij Percussion Unlimited

Percussion Unlimited organiseert zondag 9 april opnieuw de slagwerkworkshop 'Passion4Drums'. Tijdens de clinic kun je gratis kennismaken met rudimental drumming: snare-, tenor-, bassdrum, melodisch-slagwerk en cymbals. Onder begeleiding van ervaren instructeurs dompelen wij je een middag onder in de wereld van rudimental drumming. Er wordt stil gestaan bij diverse basistechnieken, houding, dynamiek en andere belangrijke onderdelen van deze Amerikaanse stijl van slagwerk.

De Broederband in love!

Vrijdag 7 april 2017 organiseert muziekvereniging De Broederband haar jaarlijkse grote concert. Volgens goed gebruik belooft ook dit concert weer een ware happening te worden, waarbij de bezoeker een avond entertainment ondergaat. Het dagelijkse nieuws is vol ellende, oorlogen en geweld.

Wayne Bergeron European tour 2017

Wat in 2002 begon als een intiem trompet feestje is uitgegroeid tot een internationaal event waarbij de trompet altijd in het middelpunt staat. Tijdens deze 11de editie zal Wayne Bergeron uit Los Angeles als frontman optreden samen met de trumpetparty Bigband.

MNHU Slagwerkdag met thema “Kruisbestuiving”

Naast concert slagwerkgroepen kennen we sinds een aantal jaren ook indoor percussion units. In gesprek met een staflid van KAMV uit Amersfoort ontstond de gedachte die twee werelden bij elkaar te brengen, waarbij zij wellicht iets van elkaar kunnen opsteken.

Inhoud syndiceren