PR

20 september: Taptoe Pijnacker op het Raadhuisplein

Op zaterdag 20 september organiseert Drumfanfare Haaglanden vanaf 14.30 uur voor het tweede achtereenvolgende jaar een gevarieerde taptoe op het Raadhuisplein in Pijnacker. Toegang is gratis. De taptoe wordt voorafgegaan door een korte streetparade door “het oude dorp”. Om 14.30 uur staat vervolgens het jeugdkorps Jong Haaglanden klaar op het Raadhuisplein om de taptoe te openen met hun show “Hits4Kids”.

Beleef de 40e editie van Taptoe Oosterbeek op zaterdag 20 september 2014

Tijdens de taptoeavond verwelkomen we vele toeschouwers uit binnen- en buitenland. Onder hen nog steeds ‘Slag om Arnhem’-veteranen en familie. Daarnaast ontvangen wij geïnteresseerde bezoekers uit Engeland, Polen, Canada, Verenigde Staten, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, België en Tsjechië. Jong en oud(er) komen samen op het Raadhuisplein om te genieten van het showspektakel dat plaats vindt in het hart van Oosterbeek. Aansluitend aan het hoofdprogramma volgt de traditionele finale. Deze finale staat in het teken van de Airborne Herdenkingen.

Zaterdag: Taptoe op het Waagplein in Alkmaar

Op zaterdag 20 september worden in de historische binnenstad van Alkmaar optredens verzorgd door de een diversiteit aan showkorpsen uit ons land. De Taptoe in Alkmaar onderscheidt zich op gebied van lichteffecten, een gevarrieerd programma en het decor van het prachtige historische Alkmaarse Waagplein.

Het programma ziet er als volgt uit:
- 15.00 uur Streetparade door Jong Advendo door binnenstad Alkmaar
- 16.00 uur Middagshow door Jong Advendo op Waagplein in Alkmaar
- 19.15 uur Voorprogramma avondshow met blaasensemble van Artiance

Play-Inn Advendo Korpsen Sneek

Op zondag 26 oktober a.s. organiseert Advendo een zogenaamde Play-Inn in het verenigingsgebouw aan de Korte Vreugde 22 in Sneek. Op deze dag willen wij geïnteresseerde muzikanten uit geheel Nederland de gelegenheid bieden mee te repeteren met het vlaggenschip van Advendo.

Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven zijn de dingen moeilijk
Lucius Annaeus Seneca (circa 5 v.C. - 65 n.C.)

Duizenden muzikanten bij Bundesschützenfest in Kerkrade

Op 19, 20 en 21 september 2014 is Kerkrade gastheer van het Bundesschützenfest 2014. Tijdens dit grootschalige schuttersevenement komen zo`n 300 schutterijen met circa 20.000 schutters uit het Duitse deelgebied Nordrhein Westfalen en Limburg naar Kerkrade om deel te nemen. Het is voor het eerst in de lange geschiedenis van het Bundesschützenfest dat dit evenement buiten Duitsland plaats zal vinden.

Taptoe Deurne, ”Deurne at the Royal Park"

Zaterdag, 13 september vindt één van Deurnes grootste muzikale evenementen plaats “Taptoe Deurne”. De organisatie van Taptoe Deurne is wederom in handen van DrumFanfare Peelland. Het thema ”Deurne at the Royal Park” is geheel in stijl van DrumFanfare Peelland. Ditmaal is er niet gekozen voor Engelse marsen maar voor populaire muziek afkomstig van het Engelse continent. Bekende nummers van onder andere The Beatles, The Rolling Stones, Status Quo, Queen en een James Bond thema zullen wij tijdens de show voor u ten gehore brengen.

Showband Marum organiseert unieke show-en muziekavond

Op vrijdag 12 september vindt in Marum een bijzondere show-en muziekavond plaats. De plaatselijke showband verzorgt samen met diverse andere Noordelijke bands een avond vol muziek en show. De deelnemende verenigingen zijn Concordia Zevenhuizen, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, Con Spirito Joure, Excelsior Groningen, Bicycle Showband Crescendo Opende, Bigband & Zo Marum en Showband Marum.

Excelsior Renkum presenteert: Taptoe Renkum

Op 27 september 2014 organiseert Excelsior Renkum haar eigen taptoe in ‘De Rijnkom’ te Renkum. Dit ter gelegenheid van het 80 jaar bestaan van haar muziekvereniging. Het jubileumjaar wil Excelsior Renkum graag groots met u vieren!

Bicycle Showband Crescendo presenteert nieuwe website

Al een aantal jaren leeft er bij de vrijwilligers en leden van Crescendo het idee om de website te vernieuwen. Na jaren trouwe dienst van de 'oude' website is er in samenwerking met de nieuwe sponsor Heibel uit Buitenpost de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe website! Samen met het mediateam van Crescendo heeft Stichting PromoCrescendo gezorgd voor de invulling van de website. De combinatie van een goede samenwerking met Heibel en de (technische) kennis van dit jonge bedrijf heeft dit geresulteerd in een professionele website met internationale uitstraling!

24ste Taptoe Sleeuwijk

Waar een klein dorp groot in kan zijn? Het organiseren van een taptoe natuurlijk. Met een top 10 notering vorig jaar voegt Taptoe Sleeuwijk zich nu bij de top van Nederland. Het park aan de Notenlaan wordt daarom ook dit jaar weer omgetoverd tot een prachtig taptoeterrein. Geen uitgestrekt voetbalveld, maar een intieme sfeer in het hartje van Sleeuwijk. Alle grote namen uit de amateurtop van Nederland hebben het heilige gras van Sleeuwijk al eens betreden.

Inhoud syndiceren