PR

Lunchconcert Marnierskapel der Koninklijke Marine op 10 juli

donderdag 10 juli 2014 organiseert Stichting Taptoe ’s-Hertogenbosch een lunchconcert met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het concert vindt plaats op de Parade in de Bossche binnenstad en duurt van 12.30 tot 13.30 uur.

CD Presentatie: 'Als het erop aankomt!'

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is één van de zes militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest bestaat wanneer zij op volle sterkte staat aangetreden uit 58 musici en bestaat, in tegenstelling tot de overige militaire beroepsorkesten, niet uitsluitend uit professionele musici, maar ook reguliere “normale” marechausseefunctionarissen maken –voor zover de dienst het toelaat- deel uit van dit unieke gezelschap. Onder de musici bevinden zich ook een groot aantal reservisten.

Muzikale vertolking '1001 Nacht' naar Taptoe Groningen

Het showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk zal tijdens de 24ste editie van de Taptoe Groningen haar muzikale show '1001 Nacht' gaan uitvoeren. Het Noord- Brabantse showkorps vult voor de tweede keer in haar bestaan een programmaonderdeel tijdens de Taptoe Groningen. Bij het eerste bezoek aan Groningen boekte dit, voor het Groninger publiek, vrij onbekend orkest veel succes en mocht het dan ook als de grootste verrassing van de avond genoemd worden. Reden te meer om als organisatie dit showkorps te blijven volgen.

Muziekvereniging Laurentius organiseert Picknickconcert op zondag 13 juli

Muziekvereniging Laurentius heeft afgelopen jaar een spannend en enerverend jubileumjaar beleefd ter ere van haar 90 jarig jubileum. Dat wil niet zeggen dat er dit jaar niets gebeurt. Een aantal activiteiten in binnen- en buitenland hebben inmiddels plaatsgevonden. Natuurlijk willen we ook een evenement in ons eigen Voorschoten organiseren.

Afwisselend programma Taptoe Ter Aar

Zaterdag 28 juni organiseert Drum- & Showband “Dice Musica ‘83” de inmiddels traditioneel geworden Taptoe Ter Aar. De organisatie heeft een afwisselend programma samen weten te stellen.

Om 19.00 uur marcheren alle deelnemende muziekverenigingen een ronde door de straten van Ter Aar. Startend vanaf Sporthal de Vlinder komen alle deelnemers uit op het Lindenplein. Op dit taptoeterrein begint om 19.30 uur het voorprogramma met daarin de afsluiting van het muziekproject Kinderen Maken Muziek en een optreden van de jeugd van de Oranje Garde uit Klundert.

Tweede open repetitie PU 22 juni

Ben jij "The One" die Percussion unlimited beter wil leren kennen? Op de geslaagde eerste open repetitie heeft PU al kennis kunnen maken met een aantal nieuwe leden. Kon jij er niet bij zijn? Niet getreurd, want komende zondag, 22 juni, is er weer een kans! 

Van 10:00 tot 17:00 zal Percussion Unlimited een tweede open organiseren waar je mee kunt spelen om de muziek en de vereniging te leren kennen.

Taptoe Stiens met 'King Arthur' en 'Groene Jagers'

Komende zaterdag staat in Stiens de jaarlijkse Taptoe op de agenda. Traditiegetrouw wordt deze gehouden op het kaatsveld in het centrum van Stiens. De organsatie is in handen van de Stichting Taptoe Stiens en heeft voor deze editie een divers programma samen weten te stellen. Uit Noordenveld komt Showband Noordenveld met een muzikaal theater stuk 'King Arthur'. Het kaatsveld zal zo'n 15 minuten omgetoverd worden naar het thema 'King Arthur'. Een middeleeuws schouwspel van muziek over vriendschap, liefde en verraad.

Pleinconcerten drum- en showfanfare mr. H.M. v.d. Zandt

Drum- en showfanfare mr. H.M. v.d. Zandt geeft sinds een paar jaar in juni pleinconcerten in Velp. De fanfare wil de bewoners van Velp graag laten genieten van de muziek en ook dit jaar gaat drum- en showfanfare mr. H.M. v.d. Zandt twee pleinconcerten geven. Op donderdag 19 juni is er vanaf 19.30 uur een plein-concert bij het Enkplein aan de Enkweg.

Grunneger Fratsen, een muziekfestival voor en door Groningers

Zaterdag 21 juni vindt het festival Grunneger Fratsen plaats op de Drafbaan in het Stadspark van Groningen
Al enige tijd is er onvrede bij veel van de Groninger muziekkorpsen over het feit dat het moeilijk is om in eigen stad optreden en concerten te organiseren of verkrijgen. Ook is het al enige tijd geleden dat er een Gronings korps op taptoe Groningen zelf stond. Daarom heeft een groep Groninger Korpsen in samenwerking met de Federatie van Groninger Muziekkorpsen een initiatief gestart.

Taptoe Mijdrecht 2014

Op 21 juni vindt voor de 29ste keer de Taptoe Mijdrecht plaats. Ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma dat om 14:00 uur begint op het Raadhuisplein in Mijdrecht. De toegang is gratis. Omstreeks 13:15 uur vertrekken de deelnemende bands vanaf clubgebouw De Notenkraker van gastheer VIOS. De straatparade begint aan de Windmolen en voert via diverse straten naar het taptoeterrein in het dorpscentrum van Mijdrecht. Daar is dan om 13:30 uur het voorprogramma al begonnen met een optreden van dweilorkest DORST.

Inhoud syndiceren