PR

Tien jaar QueensParade in “Belevend” Beek

Op zaterdag 26 april 2014 wordt in het centrum van Beek voor de 10de maal de Queensparade georganiseerd. Dit jaar voor het eerst ter ere van de verjaardag van onze Koning met een feest voor jong en oud. Er worden verschillende evenementen georganiseerd met als afsluiting een Taptoe op de markt van Beek.

Taptoe Kampen hoort bij de stad!

Misschien is de Nieuwe Markt in Kampen wel te klein voor een taptoe anno 2014, desalniettemin mag Taptoe Kampen zeker tot één van de sfeervolste taptoes van Koningsdag gerekend worden. Voorafgaand aan de bekende taptoe Kampen zal de straatparade door de Oudestraat weer duizenden mensen op de been brengen en voor veel lokale orkesten vormt deze parade één van de hoogtepunten van het jaar.

Muziekshow Zeist tijdens eerste Koningsdag

Op de eerste Koningsdag, zaterdag 26 april, vind “Muziekshow Zeist 2014” plaats. De Show zal worden gehouden op het Marktplein in het centrum van Zeist en plaatsvinden tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk. De presentatie is in handen van speaker Jo Weerts.

De deelnemende korpsen zijn:
• Adest Musica Sassenheim
• Advendo Sneek
• Amigo Leiden
• Pasveerkorps Leeuwarden en
• Wilhelmina Sleeuwijk.

Openrepetitie ATK in clubhuis Quattro Musica

Vrijdag 18 april is het zover: het ATK nodigt je uit om een openrepetitie bij te wonen. Altijd al muziek willen maken en heb je deze ambitie nog niet waargemaakt? Of ben je al vele jaren muzikant en wil je eens meespelen bij ATK? Dan is dit een mooie gelegenheid om vrijblijvend te komen kijken maar ook om even lekker mee te repeteren.

Taptoe in Huizen op eerste Koningsdag

Herinnert u zich de Huizer Taptoe nog als feestelijke afsluiting van de jaarlijkse Koninginnedag? De laatste werd heel wat jaren geleden gehouden. Voor jong en oud altijd weer een feestje. Gemeenteraadslid Rob Bource heeft zich ingezet de Taptoe in Huizen in ere te herstellen. Samen met de Oranje Stichting Huizen en de steun van betrokken sponsors is dat op de eerste Koningsdag gelukt.

Voorjaarsconcert Flora Band orkesten Rijnsburg

Op 10 april openen de Flora Band orkesten traditiegetrouw het muzikale seizoen met het voorjaarsconcert. Elk jaar in april laten Jong Flora Band, Flora Band en Flora Brass aan het publiek uit Rijnsburg en omstreken horen wat ze het afgelopen winterseizoen hebben ingestudeerd voor het komende jaar. De avond wordt geopend door het leerlingenorkest van de Jong Flora Band. Zij zullen laten horen wat ze in hun lessen en tijdens hun repetities in het leerlingenorkest al hebben geleerd. Direct daarna zet Flora Brass het programma voort.

Glasstad Taptoe Leerdam 2014

Op zaterdagavond 24 mei vindt alweer de 8e editie plaats van de Glasstad Taptoe Leerdam. Plaats van handeling is het Leerdam Sportcomplex aan de Q.de Palmelaan. De aanvang is 20.00 uur precies. De kassa gaat open om 19.00 uur. De organisatie is er weer in geslaagd om een mooi, afwisselend muzikaal programma voor te schotelen. Dit keer is gekozen voor een mix van Jeugd- en Seniorenkorpsen. Want de jeugd heeft de toekomst. De deelnemende korpsen die u kunt verwachten zijn:

Drumfanfare Michaël: 'Night & Bite of the Proms'

Het jaar 2014 staat voor Drumfanfare Michaël uit Nijmegen in het teken van haar 50-jarig jubileum. Dit feestelijke jaar zal tot zijn hoogtepunt komen tijdens het jubileumconcert “Drumfanfare Michaël presents: Michaël’s Night of the Proms” op zaterdag 5 april. Tijdens deze avond wordt u meegesleept naar de echte Engelse Night of the Proms waar typische Top-2000 hits zoals “Bohemian Rhapsody” van Queen worden afgewisseld met klassieke stukken zoals de Triomphmars uit Aïda.

Showavonden Advendo Korpsen, de aftrap van het 2014 seizoen

Over enkele weken, op vrijdag 18 april en zaterdag 19 april a.s. organiseert Advendo voor de vijftiende keer haar jaarlijkse Showavonden in de Sneker Sporthal aan de van Giffenstraat in Sneek. Op deze avonden zullen alle groepen hun nieuwe programma voor 2014 presenteren.

Flora Brass maakt 'Kom in de Kas' muzikaal

Een bijzondere samenwerking tussen de kwekers en de muzikanten van Rijnsburg; dit jaar zal Kom in de Kas! opgeluisterd worden door Flora Brass. Kom in de Kas! is een unieke kans, die het publiek de gelegenheid geeft om eenmaal per jaar bij de kwekers een kijkje achter de schermen te geven. Deze dag is extra interessant door interactieve aspect van dit evenement; kopen op de klok, het groeiproces van de plantjes aanschouwen of een nieuwe barbecue bewonderen tijdens de BBQ-show.

Inhoud syndiceren