PR

Samenwerkingsconcert Stageband AMIGO met Stageband NEXT en The Essex Concert Band

Op zaterdag 22 oktober zijn de deuren van het Leonardo Da Vinci College aan de Noachstraat 2 te Leiden weer geopend voor een samenwerkingsconcert van Stageband AMIGO. Dit keer zullen zij de avond muzikaal vullen met collega-orkesten Stageband NEXT uit Empel en The Essex Concert Band uit Londen (GB).

Slagwerkgroep Crescendo presenteert "BEATING THE BORDER"

Slagwerkgroep Crescendo is een eigentijdse en energieke groep percussionisten uit Hengelo. Met drums, combo en zangeressen lieten ze vorig jaar met hun concerten "Stick together" horen popmuziek en swingende nummers aan te kunnen. Met "Beating the Border" worden dit najaar de grenzen weer verlegd met hip en trendy drumwerk.

Open repetitie bij het Trompetterkorps Alkmaar

Meespelen met het Trompetterkorps Alkmaar of gewoon aanwezig zijn bij hun repetitie? Dat kan! Vrijdag 14 oktober opent het Trompetterkorps Alkmaar haar deuren voor iedereen die het leuk vindt om te komen kijken én zelfs om een nootje mee te blazen of te trommelen.

Veluwe Taptoe in Barneveld

Zaterdag 22 oktober vindt de Veluwe Taptoe Indoor plaats in de Veluwehal aan de Nieuwe Markt in Barneveld. Deze muziekshow wordt inmiddels voor de vierde keer georganiseerd en is inmiddels een traditie. Het programma bestaat na de muzikale opening uit 7 zeer diverse muzikale showacts. Hiervoor heeft de organisatie diverse gerenommeerde muziekkorpsen gecontracteerd.

Slagwerkconcert Huissen

In het kader van haar 30 jarig jubileum organiseert de slagwerkgroep van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen op zaterdag 8 oktober a.s. een slagwerkconcert. Sinds begin dit jaar staat de slagwerkgroep onder leiding van Mike de Geest en waait er een frisse wind door de vereniging. Door de jaren heen heeft de groep leuke en bijzondere muzikale prestaties neergezet en haar bestaan zeker bewezen. Dit jaar zijn daar bijzondere optredens bij gekomen.

Open Dag Sternse Slotlanders Franeker

Showband Sternse Slotlanders zet op zaterdag 1 oktober 2016 de voordeur van het clubgebouw open voor de jaarlijkse Open Dag. Van 13:30 tot 16:00 uur kunnen geïnteresseerden van jong (vanaf 8 jaar) tot oud kennis maken met muziek en dans.  Vanzelfsprekend worden demonstraties gegeven en is er de mogelijkheid om mee te doen aan workshops. Durf het te proberen! Je bent van harte welkom. Het programma van de Open Dag wordt deze week via social media bekend gemaakt. Er is ook een vette prijs te winnen met een prijsvraag.

Taptoe voor KiKa, komende zaterdag op Urk

Aanstaande zaterdag 1 oktober is het zover. Urk is het toneel voor een editie van TAPTOEvoorKIKA. Het doel van deze taptoe is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Kika. Zij hebben veel geld nodig voor onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte uit te bannen.

Zondag 16 oktober: Concert, Mars & Showwedstrijden 2016

Zondag 16 oktober 2016 dingen vijftien percussie-ensembles en showkorpsen mee, tijdens de Vlamo Concert-, Mars- & Showwedstrijden. Evenementenhal "De Schelp", Menenstraat 122, 8560 Wevelgem, wordt weer het episch centrum voor liefhebbers van percussie, dans en show. Op deze dag vinden er maar liefst drie verschillende wedstrijden plaats, onder één dak.

Taptoe Sleeuwijk 2016

Zaterdag 17 september is het weer zover, Taptoe Sleeuwijk! Tijdens deze 26e editie zullen weer verschillende toporkesten het heilige gras van Sleeuwijk betreden om het publiek een spectaculaire muzikale avond te bezorgen. Hiervoor wordt het park aan de Notenlaan weer omgetoverd tot een waardig taptoeterrein, inclusief een grote zittribune. De taptoecommissie heeft de volgende orkesten weten te strikken:

– Drumfanfare Exemel uit Empel
– Drumfanfare Deltaband uit Vlissingen
– Showharmonie OBK uit Rhenen

Proud on Stage zet topkorpsen naast dansgroepen, popkoren en artiesten op theatervloer

Top-showkorpsen op een theatervloer in een programma met dansgroepen, popkoren en Nederlandse topartiesten. Proud on Stage claimt dat het Leeuwarder theater De Harmonie op zaterdag 15 oktober de primeur heeft van een nieuw en uniek theaterspektakel.

Inhoud syndiceren