PR

Taptoe Initiatief 2015 zoekt deelnemers

Gedurende het jaar 2013 en ook het jaar 2014 ervaren wij als MSC (voorheen Muziekvereniging Marijke) uit Sprang-Capelle een terugloop in het aantal taptoes en festivals waaraan wij als vereniging kunnen deelnemen. Ook voor het jaar 2015 zien wij (nog) geen verbetering in deze situatie.

De taptoes die worden georganiseerd richten zich met name op de “Top Korpsen” van Nederland. Absoluut begrijpelijk maar voor de verenigingen daarachter, zoals MSC, wordt het steeds moeilijker om de agenda te vullen met showoptredens.

European X start seizoen 2015: ‘The road to WGI 2016’

Op zondag 14 september begint European X met het nieuwe seizoen. Zoals gebruikelijk doen we dit met een aantal open repetities waarvan dus op 14 september, de dag na de DCN finals, de eerste start. Iedereen die graag wil ervaren hoe het is om te spelen in een Europees top indoorpercussion ensemble, is van harte welkom.

Open Dag Advendo Korpsen Sneek

Op zaterdag 23 augustus a.s. houden de Advendo Korpsen Sneek hun jaarlijkse Open Dag. De dag waarop de belangstellenden uit Sneek en omstreken een kijkje kunnen komen nemen in de keuken van muziek en dans. Vanaf 09.30 uur staan de deuren van het clubgebouw aan de Korte Vreugde in Sneek open voor belangstellenden van jong tot oud. We sluiten gezamenlijk af op het LSC terrein waar vanaf 15.30 uur demonstraties worden gegeven door o.a. de Advendo Musickids, Advanced, Jong Advendo en de Advendo senioren.

Programma Aalbers-Taptoe Bemmel 2014 definitief

Op zondagmiddag 14 september staat het centrum van Bemmel in het teken van de jaarlijke Streetparade en Aalbers-Taptoe Bemmel. ESKA Bemmel organiseert dit jaar voor de 41e keer een taptoe en heeft daarvoor een gevarieerd programma weten samen te stellen door showkorpsen met diverse stijlen en uitstraling vast te leggen.

De Show “Rhapsody in Green” naar de 24e editie van Taptoe Groningen

De muziekcommissie van Taptoe Groningen heeft als zesde, en tevens laatste, deelnemer de Marchingband DVS-Katwijk aan het programma toegevoegd. DVS behoort tot de absolute top in de amateurmuziek-wereld. Onder leiding van zijn huidige dirigent, Rob Balfoort, is DVS in de loop der jaren gegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk.

Lunchconcert Marnierskapel der Koninklijke Marine op 10 juli

donderdag 10 juli 2014 organiseert Stichting Taptoe ’s-Hertogenbosch een lunchconcert met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het concert vindt plaats op de Parade in de Bossche binnenstad en duurt van 12.30 tot 13.30 uur.

CD Presentatie: 'Als het erop aankomt!'

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is één van de zes militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest bestaat wanneer zij op volle sterkte staat aangetreden uit 58 musici en bestaat, in tegenstelling tot de overige militaire beroepsorkesten, niet uitsluitend uit professionele musici, maar ook reguliere “normale” marechausseefunctionarissen maken –voor zover de dienst het toelaat- deel uit van dit unieke gezelschap. Onder de musici bevinden zich ook een groot aantal reservisten.

Muzikale vertolking '1001 Nacht' naar Taptoe Groningen

Het showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk zal tijdens de 24ste editie van de Taptoe Groningen haar muzikale show '1001 Nacht' gaan uitvoeren. Het Noord- Brabantse showkorps vult voor de tweede keer in haar bestaan een programmaonderdeel tijdens de Taptoe Groningen. Bij het eerste bezoek aan Groningen boekte dit, voor het Groninger publiek, vrij onbekend orkest veel succes en mocht het dan ook als de grootste verrassing van de avond genoemd worden. Reden te meer om als organisatie dit showkorps te blijven volgen.

Muziekvereniging Laurentius organiseert Picknickconcert op zondag 13 juli

Muziekvereniging Laurentius heeft afgelopen jaar een spannend en enerverend jubileumjaar beleefd ter ere van haar 90 jarig jubileum. Dat wil niet zeggen dat er dit jaar niets gebeurt. Een aantal activiteiten in binnen- en buitenland hebben inmiddels plaatsgevonden. Natuurlijk willen we ook een evenement in ons eigen Voorschoten organiseren.

Afwisselend programma Taptoe Ter Aar

Zaterdag 28 juni organiseert Drum- & Showband “Dice Musica ‘83” de inmiddels traditioneel geworden Taptoe Ter Aar. De organisatie heeft een afwisselend programma samen weten te stellen.

Om 19.00 uur marcheren alle deelnemende muziekverenigingen een ronde door de straten van Ter Aar. Startend vanaf Sporthal de Vlinder komen alle deelnemers uit op het Lindenplein. Op dit taptoeterrein begint om 19.30 uur het voorprogramma met daarin de afsluiting van het muziekproject Kinderen Maken Muziek en een optreden van de jeugd van de Oranje Garde uit Klundert.

Inhoud syndiceren