PR

Taptoe Groningen bereidt zich voor op haar 24ste editie

Nog een dikke week te gaan en de start van de 24ste Taptoe Groningen zal een feit zijn. De organisatie werkt hard om alles in goede banen te leiden. Er is veel overleg met de Martiniplaza, de korpsen, de vrijwilligers en andere instanties om zo ons doel na te streven en wederom de bezoekers en deelnemers een geweldige avond te bieden. Ondanks dat de organisatie de afgelopen jaren reeds veel ervaring heeft vergaard beginnen de 'gezonde' spanningen en adrenaline, naarmate het dichterbij komt toch door het lichaam te gieren.

"Benefietmiddag voor het Vergeten Kind" `s-Hertogenbosch

Voor de vierde keer organiseert Charity 4 Children een benefietmiddag voor het goede doel. Deze keer staat “Het Vergeten Kind” centraal: Ruim 32.000 kinderen in Nederland leven in sobere opvangcentra.

Play-inn bij showband Corio Heerlen

Op zaterdag 8 november organiseert Showband Corio een play-inn voor jong en oud. Op deze dag zijn alle muzikanten en verenigingen uit de weide omtrek van harte welkom om samen met onze eigen instructeurs en enkele gastdocenten muziek te maken. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid om kennis te maken met Showband Corio en zo een kijkje in hun muzikale keuken te nemen.

Workshops zullen worden gegeven door:

René Henket trompettist bij André Rieu
Ruud Merx trombonist bij André Rieu

Open repetitie Rijnmondband Schiedam

Op vrijdagavond 21 november houdt de Schiedamse Rijnmondband een open repetitie om liefhebbers de gelegenheid te geven om mee te repeteren met het orkest. Tijdens deze repetitie wordt onder leiding van de professionele instructeurs van de band een muziekstuk ingestudeerd dat aan het eind van de avond zal worden uitgevoerd. Om mee te kunnen spelen is minimaal Hafabra niveau B vereist.

De bezetting van de band bestaat uit trompetten, es-cornet, altsaxen, tenorsaxen, althoorns, baritons, schuiftrombones, sousafoons en snares.

Big Band Plus DVS viert eerste lustrum met Big Party Plus

Big Band Plus uit Katwijk viert haar eerste lustrum op 14 november in de grote zaal van Tripodia met ‘Big Party Plus…’. Een avondvullend programma voor jong en oud met een keur aan artiesten en muzikanten. Big Band Plus is de jongste telg binnen de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS). De organisatie van de avond is in handen van de Stichting Taptoe Katwijk.

Exempel viert verjaardag met NEXT StageNight

Op 21 november is muziekvereniging Exempel jarig en daarom geven zij een feest! Iedereen is van van harte welkom om dit feest mee te vieren op zaterdag 22 november 2014 in Cultureel Centrum d’n As aan de Asmunt 3 te Empel. Met slingers en goede muziek wordt u getrakteerd op een concert van Exempel's Stageband Next en Stageband Amigo uit Leiden. Aanvang is 20.30 uur (zaal open vanaf 20.00 uur) en de entree is gratis!

"Aqua-Music", Doemiddag voor de jeugd en Muziekavond in Wezep

Een aantal weken geleden heeft u oa op Korpsmuziek.nl een vooraankondiging kunnen lezen voor Aqua Music. Dit is de laatste week voor het muziekspektakel. De gezamenlijke muziekverenigingen hopen op een grote opkomst en dat daarmee de belangstelling voor muziek zal toenemen.

Najaarsconcert Drumfanfare TTH Hazerswoude

Op zaterdag 1 november geeft Drumfanfare TTH haar tweejaarlijkse najaarsconcert in Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-dorp. In de afgelopen periode is er hard geoefend om ook dit jaar weer een spetterend programma neer te zetten. Het belooft weer een prachtige muzikale avond te worden met onder andere de première van de muziek van de nieuwe show met als thema ‘To the Stars and Beyond’.

Jubal & Friends, Drumcorps in concert, 'a season in review'

Op zaterdagavond 25 oktober organiseert Jubal samen met haar jeugdcorps Jong Jubal een bijzondere concertavond in de onlangs gerestaureerde schouwburg Kunstmin in Dordrecht. Het concert vindt exact een week vóór de officiële opening van de schouwburg plaats en maakt deel uit van het inspeelmaand-programma van het vernieuwde theater.

Taptoe leek voor de 28e keer

Ook dit jaar wordt de Indoor Taptoe leek weer georganiseerd in het Leekster Sportcentrum. De organisatie heeft weer een gevarieerd programma samengesteld binnen de beschikbare financiële middelen. Ieder jaar is het weer een uitdaging om een programma samen te stellen dat binnen het budget blijft. Ook wij hebben te maken met de gevolgen van de recessie zegt regisseur Arjan de Vries. Sponsoren haken af of hebben minder te besteden. We willen graag een mix van lokale bands en bands uit het land. Dat is gelukkig dit jaar ook weer gelukt.

Inhoud syndiceren