PR

Open Dutch Showcorps Championships opent zondag eigen site en inschrijving

Op zaterdag 13 juni 2015 zal de 17e editie van de Open Dutch Showcorps Championships in Assen plaats vinden. In het kader hiervan heeft de facilitaire organisatie ODSC Assen besloten een eigen site te ontwikkelen en deze zal as. zondag 23 november live gaan. De timing heeft te maken met het Nationaal Congres Show Mars en Slagwerkensembles wat as. zaterdag gehouden wordt. Ook de inschrijving voor het ODSC 2015 gaat dan open.

Uitvoering Showband DOMUKO Dokkum

Op vrijdagavond 21 november a.s. zal in Theater Sense, Hogedijken 18-2 te Dokkum de Showband DOMUKO haar jaarlijkse uitvoering geven, aanvang 20.00 uur. Deze uitvoering heeft als titel meegekregen “Showband DOMUKO Live on stage”.
DOMUKO zal deze avond vullen met alle facetten die zij in zich hebben. Van minirette tot senior lid, allen zullen hun beste beentje voor zetten.

Mambo Beach Band in Rijnsburg!

Op 20 december is het groot feest in Rijnsburg; de Mambo Beach Band komt deze kant op! Deze negenkoppige band staat bekend om hun wervelende, exotische manier van optreden. Deze band, bestaande uit blazers, zang en een ritmesecties, brengt op een frisse en eigentijdse manier golden oldies terug. ‘Sweet Caroline’ in peppie up-tempo, ‘Alle duiven op de dam’ in latin, met Mambo Beach Band is er voor elk wat wils.

Jubileumconcert Thalita 50 jaar

Op zaterdag 22 nov zal Thalita compleet met haar Showbrassband en Thalita Extra een Jubileumconcert geven. Dit gratis concert zal gehouden worden in het gebouw van het leger des Heils aan de Magnoliastraat 41 te Vlaardingen.

Showbrassband Thalita bestaat dit jaar 50 jaar. Samen met Thalita Extra, het zittende orkest van de vereniging, zijn dit jaar al een aantal activiteiten geweest zoals de presentatie van een geheel nieuw uniform. Ook was er een feestavond voor de leden.

Deelnemers 3e Taptoe Drogeham zijn bekend

De stichting Taptoe Drogeham is initiator en organisator van de jaarlijks terugkerende Taptoe Drogeham, welke wordt gehouden op zaterdag 6 juni 2015 op het fraaie sportpark ‘t Doltsje in Drogeham. De volgende korpsen zullen samen met de plaatselijke Brassband DACAPO hun opwachting maken bij deze taptoe:

"Benefietmiddag voor het Vergeten Kind" `s-Hertogenbosch

Voor de vierde keer organiseert Charity 4 Children een benefietmiddag voor het goede doel. Deze keer staat “Het Vergeten Kind” centraal: Ruim 32.000 kinderen in Nederland leven in sobere opvangcentra.

Taptoe Groningen bereidt zich voor op haar 24ste editie

Nog een dikke week te gaan en de start van de 24ste Taptoe Groningen zal een feit zijn. De organisatie werkt hard om alles in goede banen te leiden. Er is veel overleg met de Martiniplaza, de korpsen, de vrijwilligers en andere instanties om zo ons doel na te streven en wederom de bezoekers en deelnemers een geweldige avond te bieden. Ondanks dat de organisatie de afgelopen jaren reeds veel ervaring heeft vergaard beginnen de 'gezonde' spanningen en adrenaline, naarmate het dichterbij komt toch door het lichaam te gieren.

Play-inn bij showband Corio Heerlen

Op zaterdag 8 november organiseert Showband Corio een play-inn voor jong en oud. Op deze dag zijn alle muzikanten en verenigingen uit de weide omtrek van harte welkom om samen met onze eigen instructeurs en enkele gastdocenten muziek te maken. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid om kennis te maken met Showband Corio en zo een kijkje in hun muzikale keuken te nemen.

Workshops zullen worden gegeven door:

René Henket trompettist bij André Rieu
Ruud Merx trombonist bij André Rieu

Open repetitie Rijnmondband Schiedam

Op vrijdagavond 21 november houdt de Schiedamse Rijnmondband een open repetitie om liefhebbers de gelegenheid te geven om mee te repeteren met het orkest. Tijdens deze repetitie wordt onder leiding van de professionele instructeurs van de band een muziekstuk ingestudeerd dat aan het eind van de avond zal worden uitgevoerd. Om mee te kunnen spelen is minimaal Hafabra niveau B vereist.

De bezetting van de band bestaat uit trompetten, es-cornet, altsaxen, tenorsaxen, althoorns, baritons, schuiftrombones, sousafoons en snares.

Big Band Plus DVS viert eerste lustrum met Big Party Plus

Big Band Plus uit Katwijk viert haar eerste lustrum op 14 november in de grote zaal van Tripodia met ‘Big Party Plus…’. Een avondvullend programma voor jong en oud met een keur aan artiesten en muzikanten. Big Band Plus is de jongste telg binnen de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS). De organisatie van de avond is in handen van de Stichting Taptoe Katwijk.

Inhoud syndiceren