PR

Ruim 400 muzikanten tijdens Taptoe Rijnsburg

Op zaterdag 28 mei vindt op sportpark Middelmors taptoe Rijnsburg plaats. Een wervelend evenement, dat u niet mag missen! Waar elders in Nederland vindt u zoveel topkorpsen bij elkaar: Kunst en Genoegen uit Leiden, DVS en Jong DVS uit Katwijk, Adest Musica uit Sassenheim en uiteraard de Show- Marching en Concertband Flora Band en Jong Flora Band uit Rijnsburg, allemaal bij elkaar op één taptoe.

Veelzijdigheid tijdens Taptoe Klundert 2016

U heeft er misschien al van gehoord of gelezen, aanstaande zaterdag 21 mei is de avond voor Taptoe Klundert. Op het evenementenveld aan de Vestkant zullen vijf muziekverenigingen totaal acht shows presenteren. Op het programma staan het Jeugdkorps Oranje Garde, K.D.O. uit Groessen, Jong Bazuin uit Leerdam, Slagwerkkorps Oranje Garde, Rijnmondband uit Schiedam met de show's Break Out en Soulmates, Jong K.D.O. en The Band of Liberation & Pipes uit Leiden met mezzosopraan Miss Emma Brown.

‘Soul Mates’ naar Taptoe Groningen

De programmacommissie van de Taptoe Groningen kan weer een gerenomeerd korps bijschrijven. De Rijnmondband uit Schiedam zal met haar nieuwe ‘Soul Mates’ show op zaterdag 12 november naar Groningen komen om daar het publiek te laten genieten van de schitterende MoTown muziek en bijbehorende choreografie. De Rijnmondband heeft al meerdere malen een succesvol optreden voltooid tijdens een van de edities van de succesvolle Taptoe en is dan ook zeer geliefd bij de vaste bezoeker.

Taptoe Tiel, 4 juni 2016 grootse editie

Dit jaar al voor de 22e keer wordt in Tiel de jaarlijkse Taptoe gehouden. Van oudsher het signaal wat geblazen werd wanneer de Tap "Toe "moest. Iets wat tegenwoordig gelukkig steeds later gebeurt. Tegenwoordig een complete avond uit met veel Muziek, Show lichteffecten en een hoop gezelligheid. Op het evenementen terrein is een 55 meter grote tent geplaatst, een mooie luxe tribune met fatoenlijke stoelen en het licht wordt verzorgd vanuit een ruim 45 meter grote steigerwand, waar door middel van rook en lichteffecten de prachtigste dingen worden gedaan.

NFPC geeft spektakel in Dokkum

De lente is weer op volle toeren. Ook voor het North Frisian Percussion Corps en Rhythm Girls is het seizoen weer aangebroken van diverse optredens en wedstrijden. Zo ook op zaterdagmiddag 7 mei 2016 op de Bargemerk in Dokkum. Van 14.00 tot 16.00 uur laten de leden van het North Frisian Percussion Corps en Rhythm Girls u een waar spektakel zien.

Ben je jong, muzikaal en sportief, dan mag je deze middag niet missen! Jonge mensen vanaf +/- 6 jaar krijgen volop gelegenheid om kennis te maken met alle disciplines, welke door het Corps en Girls worden uitgevoerd.

Taptoe Havelte met korpsen uit Assen, Renkum en Amersfoort

Tijdens Bevrijdingsdag Holtingerveld 5 mei gaat om 13.00 uur Taptoe Havelte van start. In opdracht van Stichting ROAAH selecteerde Buro Reprise uit Beilen drie gerenommeerde Nederlandse korpsen voor deelname aan deze editie. Uit Assen is dat de Mercurius Marching Showband die haar nieuwste show Vive La France ten gehore brengt, met Franse muziek zoals Une Belle Histoire en Champs-Elysées.

Van NATO Taptoe naar Taptoe Arnhem / Arnhem Tattoo

Oudere Arnhemmers weten nog wel dat na de oorlog tot 1969 in de zomer jaarlijks een week lang de NATO-Taptoe gehouden werd op het marktplein. Onder druk van de provobeweging viel in 1970 het doek voor dit muzikale evenement. De NATO-taptoe met zijn internationale muzikanten trok elk jaar tienduizenden bezoekers, leverde geld op voor de middenstand, werd live uitgezonden op televisie en regelmatig met koninklijk bezoek vereerd.

Jubileumconcert, 20 jaar Rijnmondband 3

Twintig jaar geleden werd de Rijnmondband 3, podiumorkest van de Rijnmondband Schiedam,opgericht. Het orkest is een graag geziene gast bij diverse gelegenheden en het repertoire bestaat o.a. uit popmuziek, musicalmuziek, marsmuziek en Nederlandse meezingers. Het jubileum wordt gevierd met een concert op zaterdag 30 april 2016. Behalve de Rijnmondband 3 treedt ook K&G 3, het podiumorkest van K&G Leiden, op. Beide orkesten staan garant voor een mooie muzikale avond.

Oranje Taptoe Assen mooi voor publiek

Op Koningsdag zal in Assen opnieuw de Oranje Taptoe worden gehouden. Na de succesvolle terugkomst van deze taptoe vorig jaar met een stampvol Koopmansplein, is het ook dit jaar de organisatie gelukt een prachtig programma in elkaar te draaien met een grote verscheidenheid. Echt een taptoe voor het publiek.

Voorverkoop Taptoe Rijnsburg gestart

Op 28 mei 2016 organiseren de Flora Band Orkesten taptoe Rijnsburg. Dankzij een samenwerkingsverband tussen de topkorpsen van de Nederlandse showwereld zijn hier een zeldzame verzameling aan shows te zijn, zelden zijn deze orkesten tegelijk te zien. Kunst en Genoegen uit Leiden, DVS uit Katwijk, Adest Musica uit Sassenheim en uiteraard Jong Flora Band en Flora Band uit Rijnsburg. Laatstgenoemde zal voor het eerst in eigen dorp hun nieuwe show ‘Britain’s Best’ gaan uitvoeren.

Inhoud syndiceren