ESKA Bemmel

Leerlingen ESKA slagen voor muziekexamen

Op 5 november jl. waren een vijftal leden met enkele ouders naar Twello afgereisd omdat daar de landelijke theorie-examens van de KNMO(Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) werden afgenomen. Na intensief les te hebben gehad, waren allen goed voorbereid op deze toets. Het was even spannend tot de uitslag kwam, maar allen zijn geslaagd met cijfers tussen 7 en 8,5! We feliciteren Duncan, Dyonne, Jadon, Nevin en Bodil van harte en zijn er trots op dat ze zulke goede scores hebben weten te behalen!

ESKA Bemmel in nieuw seizoen met nieuwe Maitre

Aan het begin van het vorige seizoen werd bekend dat ESKA op zoek moest naar een nieuwe tambour-maître omdat de huidige er mee ging stoppen. Er werd een vacature geplaatst in lokale kranten en social-media en er volgde een traject met de kandidaten. Met voorkeur van de leden en in overleg met de dirigent is door het bestuur besloten dat wij mogen feliciteren als nieuwe tambour-maître van ESKA Bemmel: Dennis Janssen

Blazersbende en leerlingen in concert met ESKA Bemmel

Deze week blazersbende concerten voor de basisscholen de Borgwal en Pius X. En een kerstconcert met de leerlingen van ESKA. Na veel oefenen, thuis en op school, is het deze week zover. Dinsdag zullen de leerlingen van de Borgwal, in de aula van het OBC Junior college om 19:30uur, hun blazerbende concert geven in samenwerking met ESKA. Voor de leerlingen van de Pius X zal dit concert op woensdag worden gehouden in de Donatuskerk tevens om 19:30uur.

Ruim 55 jaar Drumfanfare ESKA, Reunie naderd

Ruim 55 jaar Drumfanfare ESKA. Reden genoeg voor een reünie op 13 september in het EskaDome. In 1958 werd Drumband ESKA opgericht en in de jaren daaropvolgend is ESKA uitgegroeid tot een volwaardige showband met optredens in binnen- en buitenland.

De avond voorafgaand aan Aalbers-taptoe Bemmel zal in het teken staan van 55 jaar herinneringen. Deze avond zijn alle oud-leden, huidige leden en donateurs uitgenodigd om herinneringen op te halen, foto's te bekijken en gezellig bij te praten.

Aalbers Taptoe Bemmel 2014

De regen heeft plaats gemaakt voor mooie dagen oftewel het wordt weer tijd voor Aalbers-taptoe Bemmel. Op 14 september zal dit jaar de 41ste taptoe Bemmel plaatsvinden op het gazon bij kasteel de Kinkelenburg. Met om 13:00uur de start van de streetparade, vanaf 14:30uur het voorprogramma op het gazon en 15:00uur de start van de taptoe.

Samenspeelles ESKA groot succes

Maandag 2 juni vond de tweede samenspeelles plaats. Een druk bezochte avond in het EskaDome. Blazersbende concerten en reünie in aantocht. De leerlingen van ESKA hadden hun familie, vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd voor de tweede samenspeelles die onder leiding stond van docente Jetty Dokter. Er werd zelfs samen met de ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's enkele stukjes samengespeeld.

55 jaar ESKA herinneringen

Ruim 55 jaar Drumfanfare ESKA en ruim 40 jaar taptoe Bemmel. Reden genoeg voor een reünie op 13 september in het EskaDome. De avond voorafgaand aan Aalbers-taptoe Bemmel zal in het teken staan van 55 jaar herinneringen. In 1958 werd Drumband ESKA opgericht en in de jaren daaropvolgend is ESKA uitgegroeid tot een volwaardige showband met optredens in binnen- en buitenland.

Leerlingen ESKA blazen al aardig nootje mee

het nieuwe seizoen staat voor de deur, leerlingen werken hard aan muziekopleiding en de clubkas campagne gaat van start. De dagen worden weer langer en de zon heeft al aardig van zich doen laten spreken. Alles duidt op de start van een nieuw seizoen. Eska heeft in de winter niet stil gezeten om te vernieuwen. Nieuwe werken op de lessenaar en de show, die tijdens o.a. Aalbers-taptoe Bemmel is te zien, is flink aangepakt. In het weekend van 22 en 23 maart wordt er een studieweekend gehouden om hard te werken aan het nieuwe seizoen. Waar Eska in 2014 is te zien vind u op onze website.

BEMMEL: "Een dikke tien"..

Een dikke tien: dat cijfer was toegekend door Weeronline voor het weer op zondag 9 september. En een dikke tien wás het! Na jaren kou, regen, wind en nat gras in juni te hebben gehad tijdens Aalbers-Taptoe Bemmel, leken de weergoden op zondag 9 september alles goed te willen maken met het organiserende ESKA Bemmel.

Afscheid en huldiging Tamboer-maître ESKA Bemmel

Tijdens de 35e Taptoe Bemmel op 14 juni jl. (georganiseerd door ESKA Bemmel) nam tamboer-maître Gery Geurts na 30 jaar trouwe dienst afscheid. Dit houdt niet in dat hij geheel verdwijnt van het podium.

Voor zijn tomeloze inzet werd hij door burgemeester Harrie de Vries van de gemeente Lingewaard, gehuldigd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Inhoud syndiceren