Takostu

1e lustrum voor JeugdFestival, Takostu organiseert in 2016 vijfde editie

Op zaterdag 2 juli 2016 organiseert Muziekvereniging Takostu uit Stiens voor de vijfde keer het jeugdfestival Stiens. Na vier succesvolle edities zal ook in 2016 het kunstgrasveld voor het Stienser clubgebouw het toneel zijn van wedstrijden in de jeugd-, basis- en kidsklasse. De inschrijving is inmiddels opengesteld. Voor jeugdbands en instructie is dit een uitgelezen kans ervaring op te doen. Alleen al om een wedstrijddag te beleven en te ervaren is voor jeugd belangrijk.

Drie korpsen in Noorderlichtjesparade Hoogeveen

Show en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden, een veelzijdig muziekkorps. U kunt Oranje tegenkomen op taptoes, tijdens optochten, straatparades en evenementen in binnen- en buitenland. Deze optredens vinden meestal plaats in het zomerseizoen. Oranje heeft in 2015 al vele optredens gehad, maar wij gaan dit muzikale jaar 'in de spotlights' afsluiten. Op vrijdagavond 18 december zullen wij deelnemen aan de Noordelijke Lichtjesparade in Hoogeveen. Het beloofd een feestelijke (kerst) parade te worden.

Jeugdband Takostu wint eigen Jeugdfestival

Voor het eerst in de vier jaar dat muziekvereniging Takostu een Jeugdfestival organiseert, is de Takostu jeugd er in geslaagd om er met de hoofdprijs vandoor te gegaan. Deze editie waren er twee klasses waarin de jeugd tegen elkaar kon uitkomen. De Jeugdklasse voor ‘gevorderde’ jeugd, en een Kidsklasse voor de jongste groepen bij muziekverenigingen. Stiens is het eerste en enige festival met een Kidsklasse. In een spannende strijd won de jongste jeugd van het Kamper Trompetterkorps die Kidsklasse.

Jeugd Takostu super gemotiveerd voor eigen JeugdFestival

Met de goede presentatie tijdens de Efteling Taptoe nog in de hoofden zijn de leden van Jeugdband Takostu nóg gemotiveerder voor het jeugdfestival. In Kaatsheuvel, waar ook de Showband op het programma stond was zelfs een extra bus ingehuurd om ouders en supporters mee te nemen. De belangstelling om Takostu te zien optreden na al die oefenuren is groot. Een uniek moment voor de vereniging, een eigen supportersbus!. Ook de organisatie van Taptoe Kaatsheuvel was het opgevallen dat er extra veel belangstelling was voor de Stienser bands.

Takostu-avond in Stiens

Op zaterdagavond 21 maart 2015 organiseert de muziekvereniging Takostu Stiens weer een “Takostu avond” in De Hege Stins. Het programma start om 19.30 uur en de toegang is gratis, iedereen is van harte welkom.

Showband Takostu Stiens houdt open huis

Sinds 2007 maakt muziekvereniging Takostu met veel succes gebruik van het zogenaamde “kids” concept. Kinderen vanaf 7 jaar krijgen de kans om gratis kennis te maken met het maken van muziek. In de afgelopen zeven seizoenen hebben tientallen kinderen op deze wijze les gehad. Een groot aantal heeft hierna een plekje gevonden in de jeugdband van Takostu en de eerste lichting is inmiddels doorgestroomd naar de showband.

Paardenpoep en paraplu´s: Beauvais 2014

Het is zaterdag 28 juni 7:00 uur, op naar het Franse Beauvais aangezien de Rijnmondband Schiedam, Advendo Sneek, Takostu Stiens en KTK kampen daar diverse optredens zullen verzorgen tijden het jaarlijkse feest “fete jeanne hachette” Na iets meer dan 5 uur arriveren we bij het hotel in het grauwe en natte Beauvais. Wanneer we de parkeerplaats aflopen staat de bus van Advendo op de weg, Advendo zit dus naast ons. Gelukkig hebben we van hen een programma gekregen en hebben we dus een beetje houvast qua tijden/locaties.

Taptoe Huizen 2014 (verslag)

Het is een beetje laat, excuus bij deze! Nogal druk geweest maar de hele week spookt het al door mijn hoofd, ik moet iets schrijven over Taptoe Huizen! Voor het eerst in jaren werd er in Huizen weer een taptoe georganiseerd en al zij het met voorzichtige schreden, ik heb genoten van wat de organisatie had neergezet op Koningsdag.

Takostu avond ‘Under Construction’ trekt volle zaal

In het Friese Stiens werd afgelopen zaterdag de traditionele Takostu avond gehouden. Voor deze editie was gekozen voor het thema: ”Under Construction”. De reden van dit thema was dat er de afgelopen weken veel verschuiving heeft plaatsgevonden onder de leden en wel: Omhoog. Jeugd moet onderweg naar de showband eerst een paar andere groepen doorlopen. Vanaf de ‘Takids2’ naar de Takostu B-Jeugd, dan door naar de Jeugdband om uiteindelijk op het hoogste niveau mee te doen in de Showband.

Takostu Stiens organiseert in 2014 derde editie JeugdFestival

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert Muziekvereniging Takostu uit Stiens voor de derde keer een jeugdfestival. Na twee succesvolle edities zal ook in 2014 het kunstgrasveld voor het Stienser clubgebouw het toneel zijn van wedstrijden in de jeugd- en basisklasse. De inschrijving is inmiddels opengesteld en de uitnodigingen worden naar eerdere deelnemers verstuurd. Voor jeugdbands en instructie is dit een uitgelezen kans ervaring op te doen. Alleen al om een wedstrijddag te beleven en te ervaren is voor jeugd belangrijk. Inschrijven dus!

Inhoud syndiceren