Takostu

Takostu avond ‘Under Construction’ trekt volle zaal

In het Friese Stiens werd afgelopen zaterdag de traditionele Takostu avond gehouden. Voor deze editie was gekozen voor het thema: ”Under Construction”. De reden van dit thema was dat er de afgelopen weken veel verschuiving heeft plaatsgevonden onder de leden en wel: Omhoog. Jeugd moet onderweg naar de showband eerst een paar andere groepen doorlopen. Vanaf de ‘Takids2’ naar de Takostu B-Jeugd, dan door naar de Jeugdband om uiteindelijk op het hoogste niveau mee te doen in de Showband.

Takostu Stiens organiseert in 2014 derde editie JeugdFestival

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert Muziekvereniging Takostu uit Stiens voor de derde keer een jeugdfestival. Na twee succesvolle edities zal ook in 2014 het kunstgrasveld voor het Stienser clubgebouw het toneel zijn van wedstrijden in de jeugd- en basisklasse. De inschrijving is inmiddels opengesteld en de uitnodigingen worden naar eerdere deelnemers verstuurd. Voor jeugdbands en instructie is dit een uitgelezen kans ervaring op te doen. Alleen al om een wedstrijddag te beleven en te ervaren is voor jeugd belangrijk. Inschrijven dus!

27ste Indoor Taptoe Leek

Op zaterdag 26 oktober wordt in Sportcentrum Leek de 27ste Indoor Taptoe Leek gehouden. De taptoe is inmiddels een begrip is geworden in het Westerkwartier en ver daar buiten. De organisatie is er weer in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen.

De deelnemers dit jaar zijn:

Zaterdag: Openmiddag Takostu Stiens

Op zaterdag 14 september zet muziekvereniging Takostu Stiens de deuren van het clubgebouw open voor een openmiddag. Tijdens deze middag zullen alle leden van Takostu verschillende optredens verzorgen. Zo zal de jeugdband haar show laten zien, de showband geeft een optreden, maar ook de jongste Takids2 en de B-kids van de vereniging gaan hun muzikale kunsten vertonen! Iedereen kan tijdens de openmiddag kennis maken met de verschillende instrumenten en deze uiteraard ook zelf uitproberen.

Showband Takostu Stiens Show WMC

412

Zaterdag 29 juni: 15e editie van Taptoe Stiens

Op zaterdag 29 juni 2013 om 20.00 uur zal de vijftiende editie van de Taptoe Stiens plaats vinden. Met het Wereld Muziek Concours in Kerkrade voor de deur, heeft de Stichting Taptoe Stiens weer de top van de Nederlandse showorkesten naar Stiens weten te halen!

Taptoe Empel 2013 (verslag)

Mijn eerste taptoe van dit jaar, Taptoe Empel! Een mooie zondag met eindelijk prachtig weer, en waar deze dan beter door te brengen dan in het Brabantse land. De taptoe is traditioneel een onderdeel van de Empelse muziekfeesten en georganiseerd op het oefenterrein van Drumfanfare Exempel. Een mooi welkom bij entree en een feesttent die duidelijk tijdens de Muziekfeesten het thuis van veel Empelse bewoners was. Het taptoeterrein aangekleed met vaandels en banieren, geen twijfel dat er die middag een taptoe plaats zou vinden.

Take One Leeuwarden, 27 april 2013

Fotoreportage van Jeanette van Houten.
Fotoreportage Gerard Drent.

Het verslag van Take One is via deze link te vinden.

117

Muziekvereniging Takostu op het podium met thema Rusland

Op zaterdagavond 9 maart 2013 organiseert de muziekvereniging Takostu voor de vierde keer een uitvoering in De Hege Stins. Het programma start om 19.30 uur en de toegang is gratis. Dit jaar staat de avond in het teken van…. Rusland!

Fotoreportage Jeugdfestival Stiens 2012

Fotoreportage van Gerard Drent van het Jeugdfestival Stiens 2012. Meer foto's zijn te vinden en te bestellen op deze website

101
Inhoud syndiceren