uitleg

KNFM: Het hoe en waarom over het Nederlands Kampioenschap Mars / Concert 2013 te Klundert

Voor een aantal lezers onder u wellicht een onbekend fenomeen, maar ver voordat er ooit showwedstrijden werden gehouden, waren er overal in Nederland al marsconcoursen. In diverse vormen en locaties, denk b.v. terug aan de Drum Gold Cup in Medenblik, of de Piet Hein Marsparade in Hoorn. Maar overal was de basis, een jury die een beoordeling deed op basis van een lopend nummer en een stilstaand nummer. Genoemde evenementen zijn er niet meer, maar de basis nog wel, en de concoursen ook, echter alleen nu vaak binnen denk aan Enschede en Schiedam.

Wat is: Alumni Drum & Bugle Corps

De term alumni is afkomstig uit het latijn en betekent afgestudeerde. Steeds meer korpsen maken van de term alumni gebruik om hun oud leden een plaats te geven binnen de verenigingen van nu en ieder gaat hier op een eigen manier mee om.

Corpsstyle versus Showbandstyle

Slaapt u nog wel goed? Gieren de zenuwen al door je keel? Nog maar twee nachtjes slapen en het WMC barst los in alle hevigheid. Al meteen verschijnen een aantal matadoren de nu nog groene grasmat van het Parkstad Stadion te Kirchroa. Ik noem maar een aantal namen: Beatrix Hilversum, Floraband Rijnsburg, Jubal Dordrecht, Crescendo Opende en Surasakmontree Schools Brassband (Bangkok). Stuk voor stuk korpsen die vier jaar geleden een topklassering behaalden.

Inhoud syndiceren