KDO

Jubileum Taptoe Showband K.D.O. >> Fantastisch evenement <<

Of het weer nu parten speelde (zaterdag ochtend immers waren de weergoden K.D.O. nog niet gunstig gezind met regen !!) of dat er andere elementen mee speelden. Wellicht zullen we het nooit weten, maar een ding was afgelopen zaterdag wel duidelijk “iedereen“ en hiermee bedoelend deelnemers en showbands aan Taptoe Groessen hadden er gewoon “zin” in. Onder een stralend zonnetje was het al vroeg op de avond druk in Groessen. Zo druk zelfs dat een uur voor de Taptoe de finale al werd geoefend voor een bijna volle tribune !! Alles en iedereen was goed gehumeurd.

Showband K.D.O. Groessen 50 jaar oud, maar toch 50 jaar jong. Feest in Groessen met Jubileum Taptoe

Onder de noemer van “nog een paar nachtjes slapen, dan is het zover“ gaan aanstaande zaterdag 11 juni dan eindelijk de feestelijkheden beginnen rond het 50 jarig jubileum van Showband K.D.O. Wellicht is een 50 jarig jubileum in de muziek wereld nog relatief jong, (veel verenigingen naderen immers de 100 jaar) maar gezien de enorme hoeveelheid jeugdleden binnen Showband K.D.O. zou het zo maar kunnen dat veel van deze leden misschien ook wel de 75 jaar of meer gaan meemaken.

Nieuwe dirigenten bij Showband KDO Groessen en Jong KDO

Groot nieuws bij Showband KDO Groessen! Na een interim periode, die alle partijen erg goed is bevallen, kan de vereniging zich verheugen met nieuwe dirigenten voor de Showband en voor Jong KDO. Daarmee is afscheid genomen van Henry Meijer die de korpsen van KDO in 7 bevlogen jaren enorm heeft laten groeien.

Showband K.D.O. Groessen sluit seizoen af in waterfestijn

Zaterdag 4 oktober stond de laatste Taptoe van het seizoen op het programma voor de Groessenaren, en de reis was dit keer naar het Zeeuwse Oud – Vossemeer waar wij deze avond 2 shows zouden lopen. Onze bus chauffeuse Esmeralda slaagde er wonderwel in om, ondanks de nauwe straatjes in Vossemeer ons voor de deur van het dorpshuis af te zetten. Het was snel omkleden en om 18.45 vertrokken we voor een korte streetparade door Oud – Vossemeer. De andere deelnemers waaronder Jong Holland uit Zwijndrecht en OVM uit Oud – Vossemeer waren inmiddels al vertrokken.

Showband K.D.O. Groessen gaat in de nieuwe GALA show voor meer “COLORS”

Het lijkt op dit moment even betrekkelijk rustig te zijn rondom de K.D.O. korpsen uit Groessen. Echter niets is minder waar. In een korte terugblik en een vooruitblik zal blijken waarom. Als we even terug kijken naar 2013 dan is normaliter het muzikale seizoen medio oktober voorbij, maar naast de gebruikelijke feestweek van K.D.O. in oktober konden de korpsen ook muzikaal nog volop aan de bak in de laatste 2 maanden van het jaar. Zo waren er optredens tijdens het afscheid van de burgemeester en het welkom van de nieuwe burgemeester en Serious Request (Groessen).

Jong KDO stapt in de showwereld tijdens Jeugdtaptoe Groessen

Afgelopen 12 mei heeft jeugdtaptoe Groessen plaatsgevonden. Deze taptoe was speciaal in het leven geroepen om de presentatie van Showband “JONG KDO” feestelijk te ondersteunen. Waar men tegenwoordig regelmatig hoort hoe moeilijk een aantal muziekverenigingen en/of showbands het hebben (of er zelfs mee stoppen!!) willen ze hier in Groessen niets van weten, en is sinds de eerder genoemde datum “JONG KDO” een feit. Hiermee is Nederland een jeugd showband rijker geworden.

Taptoe Stiens 2011 (verslag)

De afgelopen jaren ben ik regelmatig bij Taptoe Stiens aanwezig geweest maar nog nooit was het de dag zelf zulk slecht weer…regen, wind en nog veel meer regen. ’s Middag was ik nog in Leeuwarden bij CityProms waar een gelegenheidsorkest, het ‘OnWings Festival Orkest’ onder leiding van Tijmen Botma de ‘Lord of the Rings symphony’ van de Nederlandse componist Johan van der Meij speelde. En ook toen regende het behoorlijk, van die vieze miezerregen, het regent niet hard maar je ben binnen de kortste keren doorweekt en met dat vooruitzicht had ik n

Zaterdag, Taptoe Stiens

Ook dit jaar, op de laatste zaterdag van juni, organiseert de Stichting Taptoe Stiens wederom een streetparade en een taptoe in Stiens. De taptoe in Stiens staat inmiddels landelijk bekend als een taptoe met een programma van hoog niveau en een ongedwongen sfeer. Ook vorig jaar was de taptoe weer een groot succes en kwamen bijna duizend toeschouwers op het spektakel af. Naast de Stienser Showband Takostu, uiteraard ieder jaar ook te gast op de Stienser taptoe, zal ook de jeugdband van Takostu weer vertegenwoordigd zijn.

Taptoe Drunen (deelnemers verslag)

Na een zeer drukke muziek week toch maar even de (pc) pen ter hand genomen om even te schrijven over taptoe Drunen van jl 30 april. De zonovergoten dag begon voor ons (Showband KDO Groessen) met de jaarlijkse aubade bij het gemeentehuis in Duiven gevolgd door een optreden tijdens de vrijmarkt in Groessen. Inmiddels was het al 12.30 uur en besloten werd om toch maar even de 2 show te draaien voor de taptoe van s’avonds in Drunen.

Showband KDO Groessen sluit een druk jaar af met een mooie kijk naar 2011

Toen half Oktober de Groessense gemeenschap en omstreken uitgefeest was van de jaarlijkse feestweek welke altijd door Showband KDO wordt georganiseerd, was het voor de vereniging weer snel vooruit kijken naar de toekomst. Als we dan kijken naar de toekomst dan zal 2011 een jubileum jaar worden waar de vereniging haar 45 jarig bestaan gaat vieren. Geen spectaculair jubileum zult u denken, en dat klopt natuurlijk ook, maar wel een jubileum die met name binnen de vereniging aandacht zal krijgen.

Inhoud syndiceren