Groningen

Themabijeenkomst SMP; "Waar staan onze verenigingen over 5 jaar?"

Op zaterdag 9 april 2016 is er een themabijeenkomst voor Show, Mars en Percussie. Als inleidende sprekers hebben we voor deze dag Theo van Kruistum en Piet van Houten uitgenodigd, beide heren genieten bekendheid in de wereld van SMP. Tijdens deze ochtend zijn er een sessie Show en een sessie Mars & Percussie waar er gelegenheid is vragen te stellen aan de twee sprekers.

Thema van deze bijeenkomst: Waar staan onze verenigingen over 5 jaar?

Tijdens de sessies kunt u terecht met uw vragen en opmerkingen over

Jubileum 70 jaar Bevrijd Groningen

Afgelopen weekend was het 70 jaar geleden dat er een historische gebeurtenis plaatsvond. De intocht en slag om Groningen geleverd door de Gealieerden en de Canadezen in het bijzonder. In het kader van dit jubileum was er een groots weekend opgezet, waarbij herdenking, re-enactment en vrijheid voorop stonden. 

Opening Jubileum Taptoe Groningen door vier Groninger Brassbands

De organisatie van de Taptoe Groningen heeft het voornemen om de opening van haar jubileumtaptoe te laten verzorgen door vier Groninger Brassband. De brassbandwereld in de provincie Groningen heeft op landelijk niveau een hoog aanzien en tijdens de laatst gehouden Nederlandse Brassband Kampioenschappen wisten de Groninger deelnemers zich in hun divisies allemaal in de top 5 te plaatsen. Daarvan waren er zelfs twee eerste en twee tweede plaatsen aan de Groninger bands toebedeeld.

Ook Groningen en Drenthe moeten zich verenigen

Hoe kunnen Groningse en Drentse showkorpsen in de toekomst het beste gebruik maken van de mogelijkheden en de diensten van de nieuwe KNMO. Dat stond centraal tijdens een showkorpsenoverleg in het Groningse Zevenhuizen, waarbij vertegenwoordigers van zestien verenigingen uit Groningen en Drenthe geïnformeerd werden over de structuur van de nieuwe KNMO en daar vervolgens flink over konden discussiëren.

Taptoe Leeuwarden is 'Taptoe van het Jaar'

De bezoekers van korpsmuziek.nl hebben de 40e editie van Taptoe Leeuwarden verkozen tot 'Taptoe van het Jaar 2013'. Het showevenement, dat op 5 oktober plaatsvond in het WTC Expo te Leeuwarden, kreeg bijna een derde van de stemmen en bleef daarmee Taptoes in 's Hertogenbosch en Groningen voor. In totaal brachten in de hele maand januari ruim 5000 muzikanten, taptoebezoekers en muziekliefhebbers hun stem uit op een van de 100 taptoes die in 2013 plaatsvonden. Nog nooit werd er zoveel gestemd.

Oproep voor Show- & Marchingbands uit Groningen en Drenthe

Een aantal voorzitters en vertegenwoordigers van noordelijke showbands komen sinds een tweetal jaren eens per half jaar samen. De groep is in twee jaar van vier- naar twaalf verenigingen uitgegroeid. Het overleg is ooit in het leven geroepen om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Er wordt onder andere gesproken over optredens, ledenverwerving, opleidingen en alles wat verder ter tafel komt. Er wordt door steeds meer verenigingen interesse getoond om aan te sluiten, en dat kan. Elke vereniging is van harte welkom.

Vernieuwing voor jubilerende Drumfanfare Avanti Groningen, onderweg naar seizoen 2014

We zitten middenin het winterseizoen en dan is het op de taptoevelden stil, maar niks is minder waar in de repetitieruimtes van Drumfanfare Avanti. De vereniging werkt hard om het vernieuwde marsrepetoire voor komend seizoen in te studeren en wordt de taptoeshow 'TwiSTeD' gereviseerd en opgefrist voor de taptoevelden.

Drumfanfare Avanti Groningen opent haar deuren

Komende week opent drumfanfare Avanti Groningen haar deuren voor geinterreseerden met open repetities. Het slagwerk zal maandag 28 oktober vanaf 19:30 repeteren en op woensdag 30 oktober is er de gezamenlijke repetitie van slagwerk en blazers.

Uitreiking TvhJ 2011 in Groningen

Vrijdagmiddag 16 maart was de voltallige KM redactie aanwezig in Groningen om de beker en de titel Taptoe van het Jaar 2011 uit te reiken. Namens Korpsmuziek.nl heeft Burgemeester Rehwinkel van Groningen de beker overhandigd en hield hij vol trots een toespraak. Gelukkig kon hij een gaatje vinden in zijn drukke agenda omdat hij ook bij de 'WarChild' actie van Radio538 moest zijn, waarvoor dank!. Vóór hem hield Matthijs van Houten een toespraak namens KM, een toespraak met een duidelijk statement naar gemeentes en provincies in het algemeen.

Taptoe Groningen 2011

De zaal wordt donker, het gepraat op de tribune verstomt en de mensen van het rode kruis zoeken hun plek op. De laatste bezoekers komen binnen en schieten de tribunes op, de klokken van de Martinitoren klinken door de zaal, iedereen weet dat het een bandje is maar toch hoor je hier en daar een sssst! Het carillon galmt door de zaal en de rest van de verlichting gaat nu ook uit. De klok slaat acht en de voice-over klinkt door de zaal, de 21ste editie van Taptoe Groningen is begonnen!

Inhoud syndiceren