2011

Chr. Fanfarekorps ‘Irene’ uit Hasselt Nederlands kampioen

Het Christelijke fanfarekorps ‘Irene’ is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen geworden op het NK in Nederweert. Het korps kwam uit in de hoogste divisie Hafabra. Naar aanleiding van het hoge puntentotaal in Enschede afgelopen oktober werd ‘Irene’ uitgenodigd om deel te nemen aan het NK.

Uitreiking TvhJ 2011 in Groningen

Vrijdagmiddag 16 maart was de voltallige KM redactie aanwezig in Groningen om de beker en de titel Taptoe van het Jaar 2011 uit te reiken. Namens Korpsmuziek.nl heeft Burgemeester Rehwinkel van Groningen de beker overhandigd en hield hij vol trots een toespraak. Gelukkig kon hij een gaatje vinden in zijn drukke agenda omdat hij ook bij de 'WarChild' actie van Radio538 moest zijn, waarvoor dank!. Vóór hem hield Matthijs van Houten een toespraak namens KM, een toespraak met een duidelijk statement naar gemeentes en provincies in het algemeen.

Twee Nederlands Kampioenschappen Mars/Concerterend in 2012

De afgelopen jaren hebben zowel de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen als de Verenigde Nederlandse Muziekbonden ieder hun eigen kampioenschap Mars georganiseerd. Dit werd meestal gerealiseerd in het voorjaar volgend op het lopende concoursseizoen. Dit late tijdstip van het kampioenschap heeft echter een aantal nadelen. Zo moeten verenigingen het ‘oude’ repertoire nog bijhouden, terwijl ze vaak al bezig zijn met de voorbereiding van het volgende concoursseizoen.

Jordy Kortekaas (inzending fotografie wedstrijd)

"Komt hij weer met z'n camera..", één van de meeste gehoorde zinnetjes. Gevolgd door: "Laat die foto ff zien dan!".  Bijna m'n hele leven al bezig geweest met foto's, altijd met camera's gespeeld. In 2007 m'n eerste spiegelreflex gekocht, te lui zijn voor cursussen e.d. dus alles zelf maar uitgevogeld.

Een van de weinige dingen die ik heb opgezocht, zijn een paar zinnetjes die je goed moet onthouden.

"Lukt het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het lukt."

27

K&G treedt op voor Serious Request!

Voor 3FM Serious Request 2011 heeft K&G in de maand november een veiling gehouden waar geboden kon worden op optredens van de K&G orkesten: Jong K&G, K&G3 (podiumorkest) en het visitekaartje van de vereniging de Show & Marchingband K&G. De veiling plus een schenking leverde in totaal 5.500 euro op dat maandagavond 19 december om 20.00 uur door de Show & Marchingband en Jong K&G aan de DJ’s in het Glazenhuis op de Beestenmarkt wordt aangeboden.

Hans Gillissen (inzending fotografie wedstrijd)

Mijn naam is Hans Gillissen en wil graag deze foto laten deelnemen aan de fotowedstrijd op Korpsmuziek.nl. Korps: Stedelijk Muziekvereniging Harlingen. Categorie „beste PR foto.”

1

Nationale Taptoe 2011

Openingsfanfare en trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee

Het Fanfarekorps der Genie speelt, met het Reunieorkest Artillerie, de BB&CF mars, Graf Waldersee en de mars Arnhem tijdens de Nationale Taptoe 2011 in Ahoy, Rotterdam.

Livgardets Dragonmusikkår på Nationale

FKKLBW - the Magician

Taptoe Leek 2011

SWJK Marum/ Opende

Drumfanfare V.I.O.S.

Showband DOS

 

Internationale Taptoe Brussel (2011)

Corio Collective

Wilhelmina Sleeuwijk

Taptoe Groningen 2011

Inhoud syndiceren