Evenementen

Taptoe voor KiKa, komende zaterdag op Urk

Aanstaande zaterdag 1 oktober is het zover. Urk is het toneel voor een editie van TAPTOEvoorKIKA. Het doel van deze taptoe is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Kika. Zij hebben veel geld nodig voor onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte uit te bannen.

Taptoe Sleeuwijk 2016

Zaterdag 17 september is het weer zover, Taptoe Sleeuwijk! Tijdens deze 26e editie zullen weer verschillende toporkesten het heilige gras van Sleeuwijk betreden om het publiek een spectaculaire muzikale avond te bezorgen. Hiervoor wordt het park aan de Notenlaan weer omgetoverd tot een waardig taptoeterrein, inclusief een grote zittribune. De taptoecommissie heeft de volgende orkesten weten te strikken:

– Drumfanfare Exemel uit Empel
– Drumfanfare Deltaband uit Vlissingen
– Showharmonie OBK uit Rhenen

Proud on Stage zet topkorpsen naast dansgroepen, popkoren en artiesten op theatervloer

Top-showkorpsen op een theatervloer in een programma met dansgroepen, popkoren en Nederlandse topartiesten. Proud on Stage claimt dat het Leeuwarder theater De Harmonie op zaterdag 15 oktober de primeur heeft van een nieuw en uniek theaterspektakel.

Taptoe Hellevoetsluis belooft weer een muzikaal spektakel te worden

Op zaterdag 17 september 2016 zal de derde editie van TAPTOE HELLEVOETSLUIS plaatsvinden. Een avond vol muziek en show, verzorgd door maar liefst 7 prachtige muziekkorpsen! Taptoe Hellevoetsluis wordt georganiseerd door de 4 enthousiaste bestuursleden van Stichting Taptoe Hellevoetsluis. Zij zijn zelf ook muzikanten, en dat merk je tijdens deze taptoe. Voor de muzikanten wordt goed gezorgd door goede kleedkamers, een fijne kantine, en nog belangrijker er wordt zelfs een BBQ aangeboden om de honger te stillen. Waar vindt je dat nog meer bij de georganiseerde taptoes in Nederland?

29e Editie Taptoe Grootegast

Het heeft even op zich laten wachten, maar daar is ‘ie dan eindelijk: de Taptoein Grootegast! Normaal gesproken vond de Taptoe plaats als openingsevenement van de feestweek in mei, maar dit jaar heeft de organisatie het over een andere boeg gegooid. Op zaterdag 10 september is iedereen welkom aan de Gast 2 in Grootegast voor de Taptoe.

Zondag 11 september: Aalbers-Taptoe Bemmel

De taptoecommissie van ESKA Bemmel heeft een gevarieerd programma in elkaar gestoken, daarbij ondersteund door SCVK. Naast regionale korpsen als Michael Nijmegen, Mr. van der Zandtvereniging Velp, Alarmfase 3 en ESKA Bemmel zelf, zullen ook Irene Ede, jeugd Irene Ede en het Pasveerkorps Leeuwarden van de partij zijn. Het taptoeprogramma is gevarieerd en wordt voorafgegaan door een streetparade door het centrum van Bemmel.

Zesde editie Muziekfestival Delfzijl: verkoop tribunekaarten van start

Op zaterdag 24 en zondag 25 september as. vindt voor de zesde keer het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek van Noord Nederland plaats: het Muziekfestival Delfzijl. Twee dagen lang kan het publiek in het centrum van Delfzijl genieten van drie zeer diverse programmaonderdelen, waarin de vele facetten van blaas- en slagwerkmuziek aan bod komen. De Stichting Muziekfestival Delfzijl kan dit jaar wederom het gehele programma gratis aanbieden door de financiële ondersteuning van vele sponsors, fondsen en subsidiegevers.

Taptoe Heerenveen 2016

Inmiddels heeft “Taptoe Heerenveen” een vaste plaats veroverd op de evenementen kalender van Heerenveen! Een aansprekend evenement op een historische locatie, met een groot aantal vaste bezoekers. Op 10 september zal dan ook de twaalfde editie van taptoe Heerenveen plaatsvinden, omlijst door een daverende streetparade. Verschillende korpsen zullen zich die zaterdag aan het publiek presteren. De streetparade vindt plaats in het centrum, het winkelhart van Heerenveen!

Muziekparade Zeist 2016

Op zaterdag 10 september 2016 organiseert Stichting Muziekstad Zeist de Muziekparade tussen 13.00 – 17.00 uur in het centrum van Zeist. Stichting Muziekstad Zeist organiseert vanaf 2012 regelmatig muziekevenementen waarbij publiek gratis toegang heeft. De Stichting is gestart met het Veteranenconcert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Vervolgens vond op de eerste Koningsdag in 2014 een grote Muziekshow plaats en werd vorig jaar het Bevrijdingsconcert georganiseerd.

Taptoe Amersfoort in teken van Jeugd en Belgenjaar

De 90-jarige Muziek- en Showband Juliana organiseert op 3 september 2016 ‘Taptoe Amersfoort’, een muziekfestijn met mars- en showmuziek van hoog niveau. In het kader van het Amersfoortse Belgenjaar heeft Juliana op verzoek van de gemeente zelfs het Belgische Showkorps ‘Willen is Kunnen’ uit Oostende uitgenodigd én speelt de Fanfare van het Korps Nationale Reserve een arrangement van een lied, gevonden in het archief van het Belgische opvangkamp dat 100 jaar geleden in Amersfoort opgezet was.

Inhoud syndiceren