Evenementen

Taptoe Havelte met korpsen uit Assen, Renkum en Amersfoort

Tijdens Bevrijdingsdag Holtingerveld 5 mei gaat om 13.00 uur Taptoe Havelte van start. In opdracht van Stichting ROAAH selecteerde Buro Reprise uit Beilen drie gerenommeerde Nederlandse korpsen voor deelname aan deze editie. Uit Assen is dat de Mercurius Marching Showband die haar nieuwste show Vive La France ten gehore brengt, met Franse muziek zoals Une Belle Histoire en Champs-Elysées.

Van NATO Taptoe naar Taptoe Arnhem / Arnhem Tattoo

Oudere Arnhemmers weten nog wel dat na de oorlog tot 1969 in de zomer jaarlijks een week lang de NATO-Taptoe gehouden werd op het marktplein. Onder druk van de provobeweging viel in 1970 het doek voor dit muzikale evenement. De NATO-taptoe met zijn internationale muzikanten trok elk jaar tienduizenden bezoekers, leverde geld op voor de middenstand, werd live uitgezonden op televisie en regelmatig met koninklijk bezoek vereerd.

Jubileumconcert, 20 jaar Rijnmondband 3

Twintig jaar geleden werd de Rijnmondband 3, podiumorkest van de Rijnmondband Schiedam,opgericht. Het orkest is een graag geziene gast bij diverse gelegenheden en het repertoire bestaat o.a. uit popmuziek, musicalmuziek, marsmuziek en Nederlandse meezingers. Het jubileum wordt gevierd met een concert op zaterdag 30 april 2016. Behalve de Rijnmondband 3 treedt ook K&G 3, het podiumorkest van K&G Leiden, op. Beide orkesten staan garant voor een mooie muzikale avond.

Oranje Taptoe Assen mooi voor publiek

Op Koningsdag zal in Assen opnieuw de Oranje Taptoe worden gehouden. Na de succesvolle terugkomst van deze taptoe vorig jaar met een stampvol Koopmansplein, is het ook dit jaar de organisatie gelukt een prachtig programma in elkaar te draaien met een grote verscheidenheid. Echt een taptoe voor het publiek.

Voorverkoop Taptoe Rijnsburg gestart

Op 28 mei 2016 organiseren de Flora Band Orkesten taptoe Rijnsburg. Dankzij een samenwerkingsverband tussen de topkorpsen van de Nederlandse showwereld zijn hier een zeldzame verzameling aan shows te zijn, zelden zijn deze orkesten tegelijk te zien. Kunst en Genoegen uit Leiden, DVS uit Katwijk, Adest Musica uit Sassenheim en uiteraard Jong Flora Band en Flora Band uit Rijnsburg. Laatstgenoemde zal voor het eerst in eigen dorp hun nieuwe show ‘Britain’s Best’ gaan uitvoeren.

Taptoe Kampen op Koningsdag met KTK primeur "CARPE DIEM"

Het Kamper Trompetter Korps is in samenwerking met de Kamper Oranje Vereniging, op Koningsdag de trotse organisator van de 38e editie van Taptoe Kampen. Na een jaar weg te zijn geweest is er op koningsdag weer de populairste outdoor taptoe op de Nieuwe Markt in Kampen. Altijd weer weten vele duizenden mensen de weg te vinden naar dit prachtige evenement. Het programma in 2016 is er weer één die u niet mag missen! De komende weken zal er via onze social media kanalen bekend worden gemaakt welke gastkorpsen deze 38e editie op het programma staan.

Taptoe Huizen voor velen dé feestelijke afsluiting van Koningsdag

De Huizer Taptoe is voor velen de feestelijke afsluiting van Koningsdag. Veel mensen genieten van de gezellige sfeer en het aansprekende programma. Voor jong en oud echt een feestje. Gemeenteraadslid Rob Bource heeft zich voor de derde keer ingezet om de Taptoe in Huizen op Koningsdag mogelijk te maken. Samen met de Oranje Stichting Huizen en de steun van veel betrokken sponsors is dat opnieuw gelukt. De Stichting Combinatie van Korpsen heeft weer veel bijgedragen aan de totstandkoming van het afwisselende programma voor deze avond.

Minitaptoe Schiedam AFGELAST

Op Koningsdag zou de Rijnmondband een minitaptoe in Schiedam organiseren. Helaas is deze Taptoe vanwege de verwachte weersomstandigheden al vroegtijdig afgelast. Tijdens deze minitaptoe wilde de Rijnmondband haar nieuwe show Soulmates presenteren. Ook de Jeugd Rijnmondband zou haar show ten gehore brengen en was Showbrassband Thalita uit Vlaardingen uitgenodigd.

 

Jachthoorn- en Tamboerkorpsen op herhaling op Taptoe Delft

Dit jaar is door de programmacommissie van de Stichting Taptoe Delft het initiatief genomen om de Jachthoorn- en Tamboerkorpsen op bijzondere wijze een revival te geven.

 

10 Korpsen op TAPTOEvoorKIKA

Het is initiatiefnemer en organisator Jaap van Ingen weer gelukt om een locatie en showkorpsen vast te leggen voor de 4e editie van de TAPTOEvoorKIKA. Na eerdere succesvolle edities in Gorinchem, Den Bosch en Hoofddorp wordt op zaterdagavond 23 april de Jan Massinkhal in Nijmegen het decor van één van de grootste taptoes van Nederland. Maar liefst 10 muziekverenigingen nemen belangeloos deel om te zorgen dat de bezoekers een gedenkwaardige avond beleven. De taptoe wordt zoals gebruikelijk op een speciale manier geopend, waarbij Naomi een hoofdrol heeft.

Inhoud syndiceren