Evenementen

Rabo Oranje Taptoe 2014

In opdracht van de Oranjevereniging Katwijk, organiseert de stichting Taptoe Katwijk ter gelegenheid van Koningsdag op zaterdag 26 april de Rabo Oranje Taptoe 2014. Op de boulevard in Katwijk presenteren de deelnemende korpsen zich voorafgaand aan hun showoptreden aan het publiek. De Marchingband van DVS is te bewonderen in hun nieuwe uniformen die eerder deze week zijn gepresenteerd bij het gemeentehuis.

De Taptoe op het Andreasplein begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Taptoe Kampen hoort bij de stad!

Misschien is de Nieuwe Markt in Kampen wel te klein voor een taptoe anno 2014, desalniettemin mag Taptoe Kampen zeker tot één van de sfeervolste taptoes van Koningsdag gerekend worden. Voorafgaand aan de bekende taptoe Kampen zal de straatparade door de Oudestraat weer duizenden mensen op de been brengen en voor veel lokale orkesten vormt deze parade één van de hoogtepunten van het jaar.

Muziekshow Zeist tijdens eerste Koningsdag

Op de eerste Koningsdag, zaterdag 26 april, vind “Muziekshow Zeist 2014” plaats. De Show zal worden gehouden op het Marktplein in het centrum van Zeist en plaatsvinden tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk. De presentatie is in handen van speaker Jo Weerts.

De deelnemende korpsen zijn:
• Adest Musica Sassenheim
• Advendo Sneek
• Amigo Leiden
• Pasveerkorps Leeuwarden en
• Wilhelmina Sleeuwijk.

Haal nog eerder kaarten voor EK in huis

Op 1 mei gaat de voorverkoop voor de DCE European Championships weer van start. Geen zin om zolang te wachten? Neem dan een VIP Membership en verzeker u al vóór de officiële verkoopstart van goede plaatsbewijzen voor het EK.

Taptoe in Huizen op eerste Koningsdag

Herinnert u zich de Huizer Taptoe nog als feestelijke afsluiting van de jaarlijkse Koninginnedag? De laatste werd heel wat jaren geleden gehouden. Voor jong en oud altijd weer een feestje. Gemeenteraadslid Rob Bource heeft zich ingezet de Taptoe in Huizen in ere te herstellen. Samen met de Oranje Stichting Huizen en de steun van betrokken sponsors is dat op de eerste Koningsdag gelukt.

Uniek optreden van LA The Voices in programma Taptoe Delft 2014

Tijdens de 9e editie van Taptoe Delft zal de succesvolle formatie LA The Voices het programma op bijzondere wijze afsluiten. Zij doen dit onder begeleiding van alle deelnemende orkesten van Taptoe Delft. Stichting Taptoe Delft en Inventive Systems tekende dinsdag 25 maart in het bijzijn van de 4 zangers een overeenkomst waardoor het optreden van LA The Voices tijdens Taptoe Delft 2014 mogelijk wordt gemaakt.

KNMO Mars- en showconcours naar Friesland

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) organiseert Showband Sternse Slotlanders uit Franeker op 11 oktober 2014 een mars- en showconcours. Dit indoor-evenement zal plaatsvinden in het ruime en schitterende Sportcomplex 'De Trije' in Franeker.

Marijke’s muziek clinic in Sprang-Capelle

Zaterdagmiddag 5 april aanstaande organiseert Muziekvereniging Marijke uit Sprang-Capelle een clinic speciaal voor muzikanten die korpsmuziek een warm hart toedragen. Gedurende deze middag worden, met behulp van een professioneel instructieteam, onder leiding van dirigent Leon Wijkmans, onder andere bekend van Drumfanfare Exempel, muzikanten, zowel blazers als tamboers samengevoegd tot een gelegenheidsorkest.

Brovst Girl Guard’s viert verjaardag met groots Brovst Music Fest

Brovst Girl Guard’s viert in 2014 haar 50e verjaardag. Samen met de stad Brovst, gelegen in het noorden van Jutland in Denemarken. De verjaardag wordt groots en internationaal gevierd door het organiseren van een muziekfestival. Het geeft ruimschoots de gelegenheid om te presteren, te concurreren en - nog belangrijker – het ontmoeten van vrienden, gezellige feesten en genieten! Iedereen is welkom tijdens het Brovst Music Fest van 5- 7 september 2014.

Taptoe tijdens 55e Harlinger Visserijdagen

In Harlingen wordt hard gewerkt aan de tweede editie van de VisserijTaptoe Harlingen 2014. Deze taptoe die 1 keer in de 5 jaar wordt gehouden tijdens de Visserijdagen in Harlingen staat op 29 augustus tijdens de 55e Visserijdagen Harlingen. 5 Jaar geleden (2009), was de eerste editie van deze taptoe. Deze taptoe werd toen om veiligheidsredenen (onweer) tijdens de show van Advendo stilgelegd. Hierdoor kon Advendo de show niet afmaken. Tevens ging de finale om die reden niet door. Dit jaar komt Advendo nogmaals, waarbij ze hopelijk wel hun show wel af kunnen maken.

Inhoud syndiceren