Evenementen

Muziekfestival Delfzijl 2015

Op zaterdag 26 en zondag 27 september wordt in het centrum van Delfzijl de lustrumeditie gehouden van het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in Noord-Nederland: het Muziekfestival Delfzijl. De Stichting Muziekfestival Delfzijl heeft de programmering rond. Het beloven twee indrukwekkende dagen te worden in Delfzijl, boordevol zeer divers blaas- en slagwerkmuziek

26e Taptoe Nieuwkuijk

Op zaterdag 5 september organiseert Showband Nieuwkuijk voor de 26e keer Taptoe Nieuwkuijk op het Sportpark R.K.V.V. Nieuwkuijk. Ook dit jaar is er weer een prachtig programma met korpsen uit het hele land.

Deelnemers zijn: Drumfanfare Peelland uit Deurne, Drum- en Showband Dice Musica uit Ter Aar, Damiate Band uit Haarlem, Jong Exempel uit Empel, Showkorps O&V uit Nuenen, Federatieband uit Den Haag en Showkorps Juliana uit 's-Gravendeel.

Kaartverkoop Taptoe Groningen reeds gestart

De kaartverkoop voor de 25ste Taptoe Groningen is reeds gestart. Door de vele verzoeken heeft het bestuur gemeend om de kaartverkoop wat eerder te laten starten dan de geplande 1 augustus. Via de webshop en de diverse voorverkoopadressen, die te vinden zijn op de site en op de facebookpagina, kunnen de kaarten besteld of afgehaald worden.

29 Augustus: grote streetparade in centrum Leek

Leekster streetparade compenseert gemis 29e Taptoe Leek. Vier topkorpsen uit de regio verzorgen op zaterdag 29 augustus een optreden in het centrum van Leek. Showband Marum, DOS Ulrum, Excelsior Groningen en drumfanfare Avanti uit Groningen zullen tussen 15.00 en 17.00 uur het winkelende publiek vermaken met hun muzikale kunnen. De organisatie van het evenement is in handen van de taptoecommissie Leek.

35e Taptoe Middelkoop Duiven

Liemers Harmonie Duiven houdt op zaterdag 29 augustus voor de 35ste maal Taptoe Middelkoop Duiven. Om 20.00 uur zal de Taptoe geopend worden door de organiserende vereniging, die ook haar nieuwste show met het thema ‘Back to the Eighties’ brengt. De show is een terugblik naar de tijd waarin Taptoe Middelkoop Duiven voor het eerst georganiseerd werd.

Voor de 65ste keer het grootste praalwagenevenement van Noord Nederland in Sint Nyk

Op de eerste donderdag van september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Allegorische Optocht plaats. Op 3 september 2015 zal het evenement alweer voor de 65ste keer van start gaan in het centrum van Sint Nicolaasga. Sint Nyk, zoals het dorp in de volksmond wordt genoemd, zal dan veranderen in een bruisende, kleurrijke wereld, waarin alle fantasie en creativiteit van de bewoners tot leven komt. Dit zal worden begeleid door de klanken van muziekkorpsen en showbands.

Honderden muzikanten op benefietfestival voor ernstig zieke Jolan

Op 29 augustus vindt in Zuidbroek een uniek muziekspektakel plaats. Honderden muzikanten van een aantal Noordelijke verenigingen zetten zich daar belangeloos in voor de driejarige ernstig zieke Jolan uit Noordbroek. Jolan lijdt aan Neuroblastoomkanker en heeft een behandeling nodig die alleen in de Verengde Staten gegeven wordt. Dit zal 60.000 euro gaan kosten. Om dit geld bijeen te krijgen is in april 2015 de Stichting Zorg voor Jolan opgericht. Buurman van Jolan, Gertjan Bruins, kwam op het idee een benefietmuziekfestival te organiseren.

Programma jubileum Taptoe Groningen compleet

Het programma voor de jubileum editie van de Taptoe Groningen is compleet. Als laatste korps is het jachthoornkorps Showband Urk uit Urk aan het programma toegevoegd. De programmacommissie was nog op zoek naar een specifieke instrumentale bezetting om tijdens het programma te variëren in de klankkleuren. Met het toevoegen van het jachthoornkorps showband Urk denkt de organisatie een mooi en gevarieerd programma te kunnen brengen.

Showband Marum tiende op Wereldkampioenschappen Denemarken

Showband Marum is afgelopen weekend in het Deense BrØndby tijdens het Wereldkampioenschap voor showkorpsen in de top-10 geëindigd. Na maandenlange voorbereiding en diverse sponsoracties, reisde de band donderdag af naar BrØndby, nabij Kopenhagen. De band plaatste zich tijdens het EK in Rastede in juli 2014 voor deze wereldkampioenschappen.

Showband Jong-Holland pakt 3e plaats in Leeuwarden, Junioren pakken 'Talent' award.

Afgelopen weekend heeft Jong-Holland met twee korpsen deelgenomen aan de wedstrijden van Drum Corps Nederland tijdens het PROUD event in Leeuwarden. In het stadion van SC Cambuur heeft Jong-Holland Junioren deelgenomen in de Junior Class en Showband Jong-Holland in de Premier Class.

Showband Jong-Holland Junioren heeft met 61.70 punten een geweldige 3e plaats behaald. De Color Guard heeft zelfs een 1e plaats behaald. Daarnaast heeft het corps de Talent Award gewonnen. Een extra prijs waaruit blijkt dat het talent van deze jonge , enthousiaste groep wordt gewaardeerd.

Inhoud syndiceren