Evenementen

K&G Leiden naar Groningen en concertmiddag in de der Aa kerk

Show-and Marchingband K&G uit Leiden zal op zaterdag 7 november naast de reeds eerder gecontracteerde showbands uit het westen des land, de Chr. Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk en de drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim, ook deelnemen aan de jubileum editie van de Taptoe Groningen. Hiermee heeft de Groninger Taptoe reeds drie toporkesten op het programma staan waarvan de organisatie nu al overtuigd is dat het een groot muzikaal feest zal worden in Groningen.

Marchingband ATM viert haar 30 jarig jubileum met een concert

Op 21 februari 2015 viert Marchingband ATM haar 30 jarig jubileum met een jubileumconcert in de kerk “De Ark “ aan de Aakstraat 60 te Amsterdam Noord. De zaal is open om 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. Kaarten a € 2,50 per stuk zijn verkrijgbaar aan de zaal of via email te reserveren: concertkaarten [at] marchingband-atm [dot] nl

Opening Jubileum Taptoe Groningen door vier Groninger Brassbands

De organisatie van de Taptoe Groningen heeft het voornemen om de opening van haar jubileumtaptoe te laten verzorgen door vier Groninger Brassband. De brassbandwereld in de provincie Groningen heeft op landelijk niveau een hoog aanzien en tijdens de laatst gehouden Nederlandse Brassband Kampioenschappen wisten de Groninger deelnemers zich in hun divisies allemaal in de top 5 te plaatsen. Daarvan waren er zelfs twee eerste en twee tweede plaatsen aan de Groninger bands toebedeeld.

Feestband HOPP!? bij Adest in ’t Onderdak

De Stageband van Drum- en Showband Adest Musica en HOPP!? De Feestband van Nederland maken er zaterdag 28 februari a.s. een dolle boel van. 's Avonds gaan beide orkesten een unieke samenwerking aan, dat betekent veel muziek! Eigen nummers, maar ook gezamenlijke muzikale acts waarbij er dus meer gebeurt dan alleen maar muziek maken.

Exempel in Concert: 'Love Is All'

Op 28 februari 2015 geeft de Empelse vereniging Exempel met al haar orkesten een avondvullend programma in het Van Der Valk Hotel in Nuland. De Marchingband en Jong Exempel spelen voor het eerst hun shows in een concertzaal en samen met Stageband Next geven zij alvast een voorproefje op het nieuwe seizoen. Een avond vol schitterende muziek waarin de passie & energie van de club centraal staat.

Theatershow slagwerk KAMV en Amersfoortse Scholen in de Kunst: 'Percultural breekt los'

Met Percultural wil de slagwerkgroep KAMV andere kunstdisciplines ontmoeten om samen interessante en vernieuwende projecten te realiseren. Voor deze tweede editie heeft de slagwerkgroep contact gezocht met Scholen in de Kunst. Samen met regisseur Reinier Bavinck is een voorstelling ontwikkeld waar naast percussie een aandeel is voor een acteur en filmmaker, een theaterkoor, een zangeres en twee instrumentale solisten. In de voorstelling wordt een verhaal verteld zonder dat er gesproken wordt. Alle interactie, gedachten en gevoelens horen we in de muziek.

Kaartverkoop TAPTOEvoorKIKA 2015 gestart

Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp is zaterdagavond 25 april 2015 het toneel voor de 3e editie van TAPTOEvoorKIKA. De aanvang is exact om 19.30 uur en de hal is vanaf 18.30 uur open voor het publiek.

Vrienden van Oranje LIVE

Op 7 maart 2015 organiseert Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden een muziekevenement genaamd “De Vrienden van Oranje Live”. Tijdens dit evenement zal het A-orkest van Show- en Drumfanfare “Oranje” samen met de Kamper coverband ‘No Brakes’ een non-stop programma spelen. Het belooft een mooie muzikale avond te worden waarvoor wij iedereen van harte uitnodigen!

Waar?

Valentijnsconcert Flora Brass Rijnsburg

Op zaterdag 14 februari organiseert Flora Brass het inmiddels traditionele Valentijnsconcert. Samen met de band Casual Company en zangeres Gerlinde Vliegenthart zal Flora Brass op deze liefdesavond een variatie aan stukken ten gehore brengen, afgewisseld én samen met band en zangeres. U zult onder andere kunnen genieten van ‘Rolling in the Deep’, ‘Goodbye to Love’, ‘Gabriella’s Song’ en nog vele andere nummers om bij weg te zwijmelen. Daarnaast verzorgt Flora Brass nog een speciale surprise-act.

Taptoe Groningen evalueert en blikt vooruit

Het is zeer stil in de media voor wat betreft de taptoes maar veel korpsen en organisaties bereiden zich alvast voor op het komende taptoe seizoen. Zo ook de stichting Taptoe Groningen. Alhoewel we al druk bezig zijn om ons jubileumprogramma in te delen blikken we op zaterdag 24 januari nog even terug op de afgelopen Taptoe Groningen. Dan zal er met de vrijwilligers van de Taptoe Groningen organisatie een evaluatie plaatsvinden. De vrijwilligers kunnen dan hun opmerkingen en tips ter tafel leggen en kunnen we met zijn allen kijken wat er te verbeteren valt.

Inhoud syndiceren