AMDG Kampen

AMDG Kampen WMC2013

12

A.M.D.G. Kampen

ADMG ziet er prachtig uit, hun felle rode uniformen komen mooi uit op het groene gras. Dan de start, een duidelijke hoge aanmarcheerpas, die echter niet overal gelijk is. De Engelse counters zien er verzorgt uit, op de tweede rij loopt er alleen iemand steeds uit de maat/op het verkeerde been. Dit valt heel erg op en nu ik het weet gaaat mijn oog er steeds naartoe. Na de bocht na de Amerikaanse counter heeft hij/zij echte de cadans weer gevonden. ADMG lijkt wel haast te hebben, de maitre stapt stevig door en daardoor is er af en toe iets minder contact.

A.M.D.G. naar het WMC

Na het succesvolle KoninginneNachtConcert is A.M.D.G. niet stil gaan zitten. Op zaterdag 13 juli zullen zij deelnemen aan de marswedstrijden tijdens het prestigieuze WMC. Voor A.M.D.G. is het de vierde keer in de 90-jarige geschiedenis dat het korps zal afreizen naar Kerkrade. In 1997, 2001 en in 2005 keerden de Kampenaren terug met een gouden medaille.

WMCellPhone schuift binnen de regio, nu in Kampen

Vandaag nam Johnny Middelbos uit Kampen de WMCellPhone op. Johnny is bestuurs- en spelend lid bij AMDG Kampen. Ze gaan naar het WMC om deel te nemen aan de marswedstrijden met als doel 85+ punten. AMDG bestaat dit jaar 90 jaar en zal gevierd worden met meerdere muziekverenigingen uit Kampen en omgeving.

Verslagen Rastede: North Frisian Percussion Corps

Vrijdag 29 juni was het dan eindelijk zover, om 18.30 vertrok het North Frisian Percussion Corps (NFPC) naar Rastede (D) om weer deel te nemen aan de Rasteder Musiktage. Een weekend waar alle leden ieder jaar erg naar uit kijken. Enkele leden en crewmembers waren eerder die dag al naar Rastede vertrokken om het Friese tentenkamp op te bouwen, zodat de rest bij aankomst direct hun slaapplek in orde kon maken en daarna naar het zogenaamde ‘vrijdagavond-feest’ op het festivalterrein kon bezoeken.

AMDG behaalt 2e plaats in Rastede

Afgelopen weekend werd in Rastede, Duitsland, het “European Open Championship” gehouden voor concert-, mars- en showbands. Muziekvereniging AMDG uit Kampen heeft zaterdag deelgenomen aan het mars concours. Er was concurrentie van korpsen uit Nederland, zoals EDG Ermelo en Showband Marum, maar ook buitenlandse korpsen namen deel, waaronder orkesten uit Thailand, Polen, Denemarken en Duitsland zelf. Rond 14.00 uur was het de beurt aan AMDG, om als 5e korps, het uitgezette parcours te lopen.

AMDG maakt zich op voor Europees mars concours in Duitsland

Aanstaande vrijdag begint het driedaagse “European Open Championship” voor concert-, mars- en showbands. Het kampioenschap wordt gehouden in Rastede, Duitsland. Muziekvereniging AMDG doet zaterdag mee aan het mars concours, dat onderdeel is van deze muziekdagen. Er moet een uitgezet parcours gelopen worden, enigszins vergelijkbaar met het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dit marsoptreden wordt beoordeeld op het marslopen, dus of de rijen recht zijn en de bochten scherp, en ook worden er punten gegeven voor de muzikaliteit.

Geslaagde open middag bij AMDG Kampen

Het was een geslaagde open middag, afgelopen zaterdag, bij AMDG! Kinderen hebben zelf muziekinstrumenten uitgeprobeerd, uniformen gepast en er waren concertjes van verschillende onderdelen. Het was zeker voor herhaling vatbaar!

4

Muziekvereniging A.M.D.G. houdt open huis

Op zaterdagmiddag 28 mei zet muziekvereniging A.M.D.G. haar deuren open voor belangstellenden. Met name voor de jeugd is er die middag van alles te doen en te beleven.

Wat is er te doen?
Je kunt die middag in een echt A.M.D.G.-uniform op de foto, je kan leren marcheren in een korps, je mag instrumenten uitproberen en er is een workshop instrument maken.

Koninginnedag 2011 voor AMDG

De feesten rondom Koninginnedag begonnen voor AMDG met de lampionnenoptocht in Kampen. En omdat we als laatste in de stoet liepen, konden we de wagens dit jaar goed bezichtigen. Toen het echt donker was, gingen wij aan de route beginnen. Het was de primeur met Pieter als tambour-maître en meteen een flink optreden! We hebben de 20 marsen wel gehaald die avond.

Inhoud syndiceren