Specials

Fasnacht & Basler Drumming

Onlangs nam "World of Drumming" ons mee naar de stad Basel, Zwitserland, de thuisbasis van één van de meest unieke optochten en stijl van drummen. Elk jaar rond februari en maart komen drummers uit de hele wereld naar de stad Basel om door de straten te marcheren en te spelen in Basler-style, veelal met picolo's. Terwijl de optochten er op het eerste gezicht vreemd en eigenaardig uitzien wordt er op een zeer complexe maar zeer traditionele manier muziek gespeeld.

Taptoe Leeuwarden achter de schermen

Al vrij vroeg vertrek ik naar het hoge noorden, om zoveel mogelijk te kunnen zien van dit evenement. Wanneer er een korte file staat voor een bruggetje, waar een prachtig bootje onderdoor wil, weet ik dat ik in de buurt komen. Het inmiddels vertrouwde Fryslân wacht. Vandaag voor Korpsmuziek, samen met Edwin Gravekamp. Edwin die ik wel, en eigenlijk ook niet ken. Via de moderne digitale wereld ken ik hem van Twitter, Facebook, en natuurlijk van zijn KM verslagen. Maar vandaag dus een live ontmoeting.

HeisaTV brengt eerste WMC dagen in beeld en online

De afgelopen dagen heeft HeisaTV een aantal films online geplaatst van de eerste WMC dagen en weekenden. Vanuit diverse posities is er in het stadion gefilmd. Voor het thuis publiek kan hiermee toch even wat sfeer gesnoven worden en kunnen muzikanten de prestaties bekijken. Hieronder zijn de diverse films te bekijken.

Show- & Marchingband AMIGO “Op weg naar het WMC 2013”

Nog een kleine week en dan beginnen de show- en marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours (WMC) 2013 in het Roda Stadion te Kerkrade. Veel muziekverenigingen uit binnen- en buitenland hebben soms al vier jaar naar deze datum toegeleefd. In de aanloop hier naartoe is een ieder druk bezig geweest met de voorbereidingen en zo ook de Show- & Marchingband AMIGO. Zij gaan dit jaar voor het eerst naar het WMC afreizen om deel te nemen aan het Marsonderdeel, naar aanleiding hiervan een gesprek met bandmanager Marvin Erades.

Nooit meer in de maat bij Van Renssen

Meer dan 38 jaar is Piet Giliams slagwerker bij Marchingband Van Renssen in Heerenveen. Eind april houdt het korps er definitief mee op. Omdat zijn vrienden erbij zaten, nam de nu 52-jarige Piet Giliams uit Heerenveen ook eens een kijkje bij de showband, dat toen nog het JHC Van Renssen korps heette. Hij was meteen verkocht. Hij begon op de snaredrum en oefende zich thuis een slag in de rondte. Hierna ging hij over op de pauken, waarmee hij ook zijn eerste straatoptreden verzorgde in de Greiden in Heerenveen.

Euroband zoekt enthousiaste, ervaren dirigent

De Show- & Marchingband van Euroband uit Rotterdam zoekt een enthousiaste, ervaren dirigent, met wie verder wordt vernieuwd en verbeterd. Ben jij goed bekend met de Show- & Marchingbandwereld? Heb je ervaring met het dirigeren van muziekkorpsen? Wil jij met ons samenwerken aan een hoger niveau? Dan nodigen we jou uit om te solliciteren op deze vacature!

Stuur je CV en motivatie voor 1 maart 2013 naar vacature [at] euroband [dot] nl
Voor vragen mail naar vacature [at] euroband [dot] nl of bel Joost Olsthoorn, SMB commissie, 06-4323 0684

www.euroband.nl

 

Workshop EnVision: een visuele eye-opener

Zondag 7 oktober organiseerde Art Development de workshop EnVision Performance software voor gebruikers, beginnende gebruikers en geïnteresseerden. Uit diverse windrichtingen uit Nederland kwamen de belangstellenden naar Huizen, waar in het clubhuis van The Pride de workshop werd gegeven. De deelnemers hadden diverse achtergronden, niet alleen drum corps, maar ook corps style en de traditionele showband-wereld was vertegenwoordigd.

Wat is: Alumni Drum & Bugle Corps

De term alumni is afkomstig uit het latijn en betekent afgestudeerde. Steeds meer korpsen maken van de term alumni gebruik om hun oud leden een plaats te geven binnen de verenigingen van nu en ieder gaat hier op een eigen manier mee om.

Rustige wintertijden? Nou niet echt….

Buiten de drukte van de Winterguard 2Xtreme en het instuderen van nieuwe muziek door de muzikanten is het meestal een rustige tijd van het jaar voor de showband. Echter niet voor de mensen van de zogenoemde ‘bak’ ploeg, die zijn namelijk al de hele winter druk bezig met klussen aan onze eigen truck.

Jan de Wreede; veertig jaar passie voor Advendo

Interne muziekopleiding, instructeur Advendo, instructeur Jong Advendo en zijn meest recente project T-Brass; maarliefst veertig jaar heeft hij zich ingezet voor deze club. Shows schrijven, muziek componeren en arrangeren, leiding geven en aansturen daar waar nodig is en nog veel meer dingen die ik niet eens allemaal uit mijn hoofd kan opnoemen. Uiteraard gaat het over Jan de Wreede. Hij neemt na een lange tijd afscheid als instructeur van Jong Advendo en zal zich vanaf heden bezig houden met T-brass.

Inhoud syndiceren