Verslagen

CGN championships 2016, koninklijke scores voor een mooie sport

Het topsportcentum in Almere was zaterdag 19 maart niet alleen de plek waar de hoogste score tijdens een CGN kampioenschap ooit werd behaald, ook was het de plek waar het koning Willem Alexander behaagde een lintje uit te reiken.

Topkorpsen imponeren in Groningen

De organisatie van Taptoe Groningen heeft begin november flink uitgepakt tijdens de 25e jubileumeditie van de indoortaptoe. Een tot de nok toe gevulde MartiniPlaza kon genieten van een flink aantal topkorpsen. Absolute uitblinkers waren DVS Katwijk en K&G Leiden. Maar de hoofdrol ging deze avond naar de heren Albert Hindriks en Stoffer Hoving, die mede dankzij hun inspanningen voor Taptoe Groningen, werden geridderd door de Groningse burgervader Peter den Oudsten.

Internationale Taptoe België 2015 (verslag)

Voor de vierde maal werd deze internationale taptoe georganiseerd. Voor het eerst in de prachtige Sleuyter Arena te Oostende. (Regio Oostende heeft een zeer lange traditie inzake taptoes, sinds 1967 organiseert Showkorps WIK er haar vermaarde BANDSHOW Indoor Taptoe). Taptoe België gebruikt de langsrichting van het veld. Achteraan hangt een prachtig decor, inclusief poort waaruit de korpsen opmarcheren. Een internationale affiche, militaire orkesten worden afgewisseld met amateur muziekkorpsen. Zo zien wij het graag, reden te meer om dit event te bezoeken.

Jubileumviering, vluchtelingenopvang, beëindiging carrière, tattoo on stage tijdens Taptoe Noordenveld

Het was een bijzondere avond in Sporthal de Hullen in Roden, waar de 90-jarige muziekvereniging Noordenveld haar jubileum vierde met een geweldig muziek- en showspektakel met deelnemers uit, voornamelijk, de regio. De collega korpsen wilden natuurlijk graag aanwezig zijn op een feestje en de meesten van hen ruilden de jaarlijkse Taptoe Leek graag in om Roden bij deze jubileumviering, georganiseerd door Showband Noordenveld, te kunnen zijn.

Taptoe Oosterbeek 2015 (verslag)

Met ’t dondert en ’t bliksemt - een knipoog naar de taptoe van vorig jaar - kwamen de Deurdweilers het taptoeveld op. Als je een feestje wilt hebben ben je bij de muzikanten uit Angeren aan het juiste adres. Met veel enthousiasme werden veel bekende top-40 hits en Nederlandstalige meezingers gebracht. Op plein was een groot geel kruis gemaakt voor de parachutisten die zich gereed maakte voor een sprong boven het plein. Een aantal keren cirkelde een vliegtuig over waarna twee parachutisten de sprong maakte.

Taptoe op het Muziekfestival Delfzijl (verslag)

Op zaterdag 26 september en zondag 27 september was het weer tijd voor het Muziekfestival Delfzijl. Tijdens dit lustrumjaar is ervoor gekozen om de activiteiten over twee dagen te verspreiden om elk onderdeel en elke band voldoende ruimte en aandacht te geven. Zaterdag overdag was het voor een flink aantal concertkorpsen de gelegenheid om zich te laten zien en horen in het centrum van Delfzijl. Maar ik ben hier om het avond gedeelte van de zaterdag te verslaan. De taptoe met een mooie line-up en een spetterend einde.

Taptoe Amersfoort 2015 (verslag)

De eerste taptoe na de vakantie is voor Juliana direct de eigen taptoe: Taptoe Amersfoort. Op zaterdag 5 september waren 3 gastkorpsen uitgenodigd om samen met Juliana en onze jeugdshowband Bernhard een mooie muziekshow te verzorgen op het historische centrale plein in Amersfoort, De Hof.

Taptoe Duiven 2015 (verslag1)

29 augustus 1981, de eerste editie van taptoe duiven. Op een nog amateuristische wijze stond de organisatie aan de vooravond van een geweldige traditie aan de vooravond van de kermis en schuttersfeest. De korpsen kregen als bijdrage aan de taptoe zeggen en schrijven tweehonderd gulden. Nu 34 taptoes later staat er een muzikaal evenement waar je u tegen kunt zeggen. Als enige taptoe in de regio overgebleven maken ze er ieder jaar weer een feestje van.

Verslag Taptoe Borculo (deelnemersverslag)

Begin je eindelijk de routine van het taptoes lopen weer een beetje te pakken te krijgen, is het alweer de laatste voor de zomervakantie! Op zaterdag 27 juni reisden de Chr. Muziek- en Showband Juliana en jeugdshowband Bernhard af naar de Achterhoek, voor een middagtaptoe in Borculo.

Taptoe Dieren 2015 (verslag)

Zaterdag 13 juni was ik op uitnodiging van het bestuur van de Gelreband uit Dieren te gast op hun jubileumtaptoe ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan. Na een welkomstwoord door de voorzitter en een korte toespraak van de wethouder van de gemeente Rheden kon het programma beginnen op het hoofdveld van VV Dieren met een mooi avondzonnetje en een pracht locatie.

Inhoud syndiceren