Verslagen

Duits feestje met een Nederlands tintje

Zaterdag 5 april reisde Excelsior af naar het Duitse Barsbüttel voor een taptoe ter ere van het 30 jarig jubileum van showband 2000 uit Barsbüttel. Na een busrit van ongeveer drie en halve uur waren we op plek van bestemming aangekomen.

Donateursconcert Kunst en Genoegen Leiden

Het laatste donateursconcert van K&G is al weer heel wat jaartjes geleden, hoog tijd dus om een avondje K&G mee te maken waar alle drie de onderdelen zich presenteren. Een werkgroep is sinds november 2013 bezig geweest om dit concert op 22 maart jl. op poten te zetten. Was het de afgelopen jaren steeds in het centrum van de stad in de Pieterskerk, dit jaar was er echter een stoet van mensen die zich bij de evenementenhal van het HolidayInn hotel Leiden moesten melden. Niet toevallig ook een van de sponsoren van de Leidse muziekvereniging.

K&G opent het eerste weekend van de Musikparade 2014

Donderdag 23 januari jl. vetrokken de muzikanten van de Show- & Marchingband van K&G richting Duitsland. De muzikanten stonden op "vlijmscherp". Ze wilden graag tijdens dit weekend knallen. Dat is zeker gelukt als je tijdens deze 4 optredens ongeveer 30.000 Duitse toeschouwers op de banken kan krijgen.

Wintertaptoe 2013 - Rijnhal Arnhem (verslag 2)

Alweer de tweede editie van deze taptoe de laatste taptoe voor 2013, voor mij het laatste verslag wat ik dit jaar zal maken. 2013 een mooi muzikaal jaar waarin ik voor Korpsmuziek mooie evenementen heb mogen en kunnen bezoeken om een verslag van te maken of mee te werken in het korpsmuziek team.

De Holland Winter taptoe in Arnhem (verslag)

Ik heb gelezen dat het de tweede keer is dat deze word gehouden, dus als liefhebber is nieuwsgierigheid troef, Arnhem heeft wat dit betreft wel een naam hoog te houden, want in het verleden werden hier onder meer vele NATO taptoes gehouden. Wat mij ook intrigeert is hoe men de naam Wintertaptoe vorm gaat geven, in deze context ben ik nog nooit een voorjaars, zomer of najaar taptoe tegengekomen en of ik wintertaptoe ga zien die een entreeprijs van € 35.- rechtvaardigt. Eenmaal binnen kan ik helaas niet anders constateren dat hier een taptoe wordt gehouden in een hal waar de h

Taptoe voor KiKa - Den Bosch (verslag)

Een ietwat verlaat verslag van de KiKa Taptoe van zaterdag 2 november. Het was een dag vol muziek. Na live-verslag te hebben gedaan van het KNFM Concours in Schiedam vervolgen wij de reis naar Den Bosch voor de KIKA Taptoe. Door de reis hebben wij het voorprogramma niet mee gemaakt en vielen wij met de neus in de boter bij de jeugd van Adest Musica. De show bevat bekende melodieën van tv-series als the “Love Boat” en “Ik hou van Holland” en “Mooi weer de Leeuw”.

Taptoe Leek 2013 (verslag)

Afgelopen zatedag 26 oktober was het weer zover, de laatste zaterdag van oktober, tijd voor Taptoe Leek! Al bij binnenkomst van de zaal waar de taptoe gehouden werd, klonk de muziek je tegemoet. Het waren de warme klanken van de Steelband PanMagic. Zeker met de herfst in volle gang bracht deze muziek mij even op een tropisch eiland waar ik in een hangmat bij het strand lag.

Showband Urk viert jubileum spectaculair met meer dan duizend toeschouwers

Zaterdag twaalf oktober vierde Showband Urk haar dertig-jarig-jubileum met een groots concert. Met een concertavond alias Toeteraved met meer dan duizend toeschouwers presenteerde de vereniging een divers en avondvullend programma. Alle onderdelen van de vereniging kwamen aan bod.

Derde editie van het Noordelijk taptoeoverleg

Op initiatief van de stichting Taptoe Groningen is er zo’n drie jaar geleden gestart met een taptoeoverleg voor de noordelijke taptoe organisaties die met regelmaat een taptoe organiseren. Het overleg is opgezet om van elkaar te leren en hoe men met eventuele problemen, waar iedere organisatie wel eens mee te maken krijgt, omgaat.

De allerlaatste Taptoe Leeuwarden

De bekendste taptoe van het hoge Noorden, Taptoe Leeuwarden, die door Stichting Taptoe Leeuwarden wordt georganiseerd viert zijn 40ste editie. En in het jaar dat ze de veertigste editie neerzetten in het WTC te Leeuwarden, sluiten ze het boek dat 40 keer taptoe Leeuwarden beschrijft af en begint men met het schrijven van een heel nieuw deel. Wat het nieuwe deel gaat beschrijven weet alleen het creatieve team in detail, maar dat het een hele nieuwe kijk heeft op het begrip van een muzikaal evenement als de taptoe is nu al wel duidelijk.

Inhoud syndiceren