Verslagen

ArminOnly, a Once in a lifetime Experience!

Wie kon zich ooit voorstellen dat een 'Show & Drumfanfare' in een mega productie zou staan van één van de meest bekende DJ’s ter wereld. En voor wie zich dat wel kon voorstellen, dat in een vier uur durend spektakel met wereldberoemde artiesten, 40.000 laaiend enthousiaste toeschouwers en dan zelfs nog een tweede avond, live uitgezonden op RTL4 en een wereldwijde stream met 5 miljoen viewers… dat een Show & Drumfanfare 5 maal volledig in het programma opgenomen zou worden. Niemand zal het ontgaan zijn, dit onvoorstelbare overkwam Advendo Sneek.

Oranje IJsselmuiden: Verslag 6 mei Taptoe Dronten

op 6 mei jl. stond de taptoe Dronten op de agenda. Deze taptoe wordt jaarlijks georganiseerd door ‘stichting 4 mei herdenking Dronten’ op het meerpaalplein. Ook dit jaar is het de organisatie weer gelukt om een mooi gevarieerd programma te maken met 4 muziekorkesten. Aanvang taptoe was 14.00 uur. Echter in het voorprogramma vlogen er al verschillende historische vliegtuigen van de luchtmacht over. Dit was een prachtig gezicht.

VIOS Mijdrecht verder vooruit

Nieuw seizoen nieuwe kansen. Dat liet muziekvereniging VIOS zondag maar weer eens zien en horen tijdens de Seizoenpresentatie 2017. Hier presenteerden DORST, de Show- & Marchingband, het Opleidingsorkest en TwirlPower de muziek en de shows waarmee het seizoen 2017 wordt ‘aangevallen’.

Opening

Rotterdam aan Zee maakt indruk op WFM-festival

Afgelopen zaterdag en zondag werd het WFM-festival voor blaasorkesten gehouden, georganiseerd door de Westlandse Federatie van Muziekverenigingen. Op zaterdag was het de beurt aan de "volwassen" orkesten en op zondag konden de jeugdorkesten hun muzikale klanken laten horen. De Concert Band en het Leerlingenorkest van Harmonievereniging Rotterdam aan Zee uit Hoek van Holland waren op beide dagen vertegenwoordigd en maakten indruk op zowel de jury als de overige toeschouwers.

Zonnige reünie bij Showharmonie OBK Rhenen

Het zal u vast niet ontgaan zijn, dit jaar vieren we bij OBK ons 85-jarig jubileum. Geen officieel jubileum, maar wel een hele mijlpaal. Daarom heeft de jubileumcommissie van OBK dit jaar een aantal jubileumactiviteiten georganiseerd. Onlangs was onze reünie, wat was het leuk en gezellig!

Marching Band Rotterdam aan Zee succesvol in Frankrijk en België

Op vrijdag 19 augustus om kwart over 3 in de nacht verzamelden de leden van Marching Band Rotterdam aan Zee om een gezellig weekend in te gaan, waarbij de Hoekse muzikanten 5 optredens zouden verzorgen in vier plaatsen in Frankrijk en België. Dit begon met een flinke busreis naar het plaatsje Le Touquet-Paris-Plage in Frankrijk, waar diezelfde dag nog in een optocht en een taptoe opgetreden zou worden.

Voor elk wat wils bij taptoe Mijdrecht (verslag)

Op zaterdag 25 juni vond voor de 31ste keer de Taptoe Mijdrecht plaats. Met ook dit jaar een gevarieerd en zeer aantrekkelijk programma. Helaas bleef het deze middag niet geheel droog. Desondanks dat was het, met voor elk wat wils, weer aangenaam vertoeven op het Raadhuisplein.

KTK en Jong KTK overheersen op nationaal kampioenschap

Het Kamper Trompetter Korps en het Jong Kamper Trompetter Korps overheersten gisteren op overtuigende wijze tijdens het Open Nederlands Kampioenschap voor showkorpsen in Assen. Het Kamper Trompetter Korps mag zich het komende jaar wederom Nederlands kampioen noemen. Het Jong Kamper Trompetter Korps won de jeugdklasse en is daarmee ODSC Jeugdkampioen 2016.

Succesvolle ODSC voor de Franeker Slotlanders in Assen

Na vele trainingsuren was het dan eindelijk SHOWDAY! De Showband van de Sternse Slotlanders reisde zaterdag af naar Assen om aldaar deel te nemen aan het ODSC (Open Dutch Showcorps Championships). Voordat er aan de reis begonnen werd was er nog een korte repetitie ingepland om nog 1 keer alles door te lopen. Het weer zat echter niet mee en iedereen kwam dan ook na deze repetitie zeiknat op het clubgebouw terug. Toen moest er nog hard gewerkt worden… De instrumenten weer droog maken en de vlaggen droog föhnen!

Open Dutch Show Championships 2016 (KM verslag)

Kampen pakt een dubbele winst in Assen. De Jeugd wint in de Jeugdklasse en het Kamper Trompetterkorps is Open Nederlands Kampioen Show!. Tijdens de Finals was het KTK de grote afwezige vanwege een 'ander optreden' en dus kon het gebeuren (misschien anders ook wel) dat Oranje IJsselmuiden vanuit de Middenklasse Overall ODSC kampioen 2016 is geworden, en dat is volgens grote kracht achter oa het ODSC Sjaak Goedvolk, voor het eerst in al die jaren ODSC Assen, een unicum!. Geen unicum is dat de KNMO geen afgevaardigde had gestuurd.

Inhoud syndiceren