Verslagen

Voor elk wat wils bij taptoe Mijdrecht (verslag)

Op zaterdag 25 juni vond voor de 31ste keer de Taptoe Mijdrecht plaats. Met ook dit jaar een gevarieerd en zeer aantrekkelijk programma. Helaas bleef het deze middag niet geheel droog. Desondanks dat was het, met voor elk wat wils, weer aangenaam vertoeven op het Raadhuisplein.

KTK en Jong KTK overheersen op nationaal kampioenschap

Het Kamper Trompetter Korps en het Jong Kamper Trompetter Korps overheersten gisteren op overtuigende wijze tijdens het Open Nederlands Kampioenschap voor showkorpsen in Assen. Het Kamper Trompetter Korps mag zich het komende jaar wederom Nederlands kampioen noemen. Het Jong Kamper Trompetter Korps won de jeugdklasse en is daarmee ODSC Jeugdkampioen 2016.

Succesvolle ODSC voor de Franeker Slotlanders in Assen

Na vele trainingsuren was het dan eindelijk SHOWDAY! De Showband van de Sternse Slotlanders reisde zaterdag af naar Assen om aldaar deel te nemen aan het ODSC (Open Dutch Showcorps Championships). Voordat er aan de reis begonnen werd was er nog een korte repetitie ingepland om nog 1 keer alles door te lopen. Het weer zat echter niet mee en iedereen kwam dan ook na deze repetitie zeiknat op het clubgebouw terug. Toen moest er nog hard gewerkt worden… De instrumenten weer droog maken en de vlaggen droog föhnen!

Open Dutch Show Championships 2016 (KM verslag)

Kampen pakt een dubbele winst in Assen. De Jeugd wint in de Jeugdklasse en het Kamper Trompetterkorps is Open Nederlands Kampioen Show!. Tijdens de Finals was het KTK de grote afwezige vanwege een 'ander optreden' en dus kon het gebeuren (misschien anders ook wel) dat Oranje IJsselmuiden vanuit de Middenklasse Overall ODSC kampioen 2016 is geworden, en dat is volgens grote kracht achter oa het ODSC Sjaak Goedvolk, voor het eerst in al die jaren ODSC Assen, een unicum!. Geen unicum is dat de KNMO geen afgevaardigde had gestuurd.

Showband IJmuider Harmonie door twee landsgrenzen heen

Showband IJmuider Harmonie heeft onlangs een geweldig mooi optreden neergezet in het pittoreske dorp Jeumont in België / Frankrijk. Tussen dit dorp loopt de landsgrens van de twee bovengenoemde landen. Om te vieren dat zij nu al 51 jaar een open grens hebben, vierden zij afgelopen weekend de “Parade sans Frontiere” De showband IJmuider Harmonie was een onderdeel hiervan.

Jubileum Taptoe Showband K.D.O. >> Fantastisch evenement <<

Of het weer nu parten speelde (zaterdag ochtend immers waren de weergoden K.D.O. nog niet gunstig gezind met regen !!) of dat er andere elementen mee speelden. Wellicht zullen we het nooit weten, maar een ding was afgelopen zaterdag wel duidelijk “iedereen“ en hiermee bedoelend deelnemers en showbands aan Taptoe Groessen hadden er gewoon “zin” in. Onder een stralend zonnetje was het al vroeg op de avond druk in Groessen. Zo druk zelfs dat een uur voor de Taptoe de finale al werd geoefend voor een bijna volle tribune !! Alles en iedereen was goed gehumeurd.

Taptoe Groessen 11 juni 2016 (verslag)

Het jubileumjaar van Showband KDO uit Groessen was een gelegenheid om in het kleine Liemerse dorp een Taptoe te organiseren. In een sfeervolle ambiance was de tribune en rondom het veld goed gevuld en een teken dat de showband leeft in het dorp. Irene 3 uit Ede trad op in het voorprogramma als opwarmer naar de taptoe.

CGN championships 2016, koninklijke scores voor een mooie sport

Het topsportcentum in Almere was zaterdag 19 maart niet alleen de plek waar de hoogste score tijdens een CGN kampioenschap ooit werd behaald, ook was het de plek waar het koning Willem Alexander behaagde een lintje uit te reiken.

Topkorpsen imponeren in Groningen

De organisatie van Taptoe Groningen heeft begin november flink uitgepakt tijdens de 25e jubileumeditie van de indoortaptoe. Een tot de nok toe gevulde MartiniPlaza kon genieten van een flink aantal topkorpsen. Absolute uitblinkers waren DVS Katwijk en K&G Leiden. Maar de hoofdrol ging deze avond naar de heren Albert Hindriks en Stoffer Hoving, die mede dankzij hun inspanningen voor Taptoe Groningen, werden geridderd door de Groningse burgervader Peter den Oudsten.

Internationale Taptoe België 2015 (verslag)

Voor de vierde maal werd deze internationale taptoe georganiseerd. Voor het eerst in de prachtige Sleuyter Arena te Oostende. (Regio Oostende heeft een zeer lange traditie inzake taptoes, sinds 1967 organiseert Showkorps WIK er haar vermaarde BANDSHOW Indoor Taptoe). Taptoe België gebruikt de langsrichting van het veld. Achteraan hangt een prachtig decor, inclusief poort waaruit de korpsen opmarcheren. Een internationale affiche, militaire orkesten worden afgewisseld met amateur muziekkorpsen. Zo zien wij het graag, reden te meer om dit event te bezoeken.

Inhoud syndiceren