Jong K&G

Open Dag K&G University

Muziekeducatie voor kinderen krijgt met verschillende landelijke initiatieven weer de aandacht die het verdient. De Leidse muziekvereniging K&G speelt hier goed op in, zij zijn sinds deze maand gestart met een heuse K&G University én hebben geïnvesteerd in professionele groepslessen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Perfect Jong K&G marcheert naar goud

Met twee prachtige marsen wist het junioren orkest van Chr. Muziekvereniging Kunst & Genoegen uit Leiden de jury te overtuigen: "Jong K&G is het beste jeugdorkest op de mars". Een prestatie van groot formaat, gezien het zeer sterke deelnemersveld. 

Try-out Jong K&G 'Op weg naar het NJF'

Op Zondag 29 mei vindt de Try-out van Jong K&G plaats. Tijdens deze generale repetitie voor het Nederlands Jeugd Festival (NJF), zal Jong K&G zijn Mars- en Showoptredens voor het NJF aan het publiek laten zien. Elke eerste zaterdag van juni strijden de beste jeugdorkesten om de titel 'Nederlands Kampioen' op de onderdelen Mars en Show. Jong K&G reist daarom op zaterdag 4 juni af naar Vlissingen om de mars titel te verdedigen en de titel op de show te winnen!

Jong K&G wint de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie

Jong K&G uit Leiden heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie gewonnen. Zij eindigden met 86.75 op de eerste plaats. Met hun nieuwe ‘Europa’ Show namen zij de professionele jury leden en het publiek op zondagmiddag 28 september 2014 mee op een muzikale rondreis door Europa.

Jong K&G winnaar "Quando La Banda Passò" in San Felice sul Panaro (IT)

Vrijdag 4 juli jl. vertrok Jong K&G uit Leiden naar het Italiaanse San Felice. In San Felice vond het Italiaanse muziekconcours/festival “Quando La Banda Passò“ plaats. Na aankomst in deze Italiaanse plaats was het snel inkwartieren geblazen, want 's middags staat er een stevige showrepetitie op de agenda. Er moeten nog wat puntjes afgewerkt worden. Na de repetitie even ontspannen, dan wat eten, en daarna omkleden in uniform voor een optreden in het dorp. Na het optreden weer omkleden en dan…. voetbal kijken Nederland tegen Costa Rica.

Deelname Jong K&G Stichting Opkikker voor Jeroen

Afgelopen dinsdag 11 februari heeft Jong K&G een optreden verzorgd ten behoeve van Stichting Opkikker. De familie de Nobel werd door de Stichting Opkikker uit Almere volledig verrast met een dag vol bijzondere evenementen voor hun zoon Jeroen. Zo werden ze al om 09.00 uur thuis opgehaald, werd een bezoek gebracht aan de brandweer, deelgenomen aan een chocoladeworkshop, en een etentje bij een restaurant. Maar de absolute afsluiting van de dag was een verrassingsbezoek aan het clubgebouw van K&G.  

Jong K&G Leiden WMC2013

34

Jong K&G met nieuwe Vancore Marine Drums naar het WMC

“Jeugd heeft de toekomst!” Jong K&G Leiden verschijnt als eerste jeugdband weer op het Wereld Muziek Concours komend weekend. Direct de eerste dag, zaterdag 13 Juli a.s., mogen de jeugdleden van de regerend WMC wereldkampioen Show & Marchingband K&G Leiden als tweede deelnemer het veld op in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade.

Wethouder start media campagne K&G

Terwijl de voorbereidingen al maanden aan de gang zijn, is vrijdagavond 7 juni het startsein gegeven voor de media campagne bij de Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen (K&G) uit Leiden.
De komende weken zal in Leiden veel publiciteit worden gegeven aan de deelname van K&G tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade wat vanaf 13 juli a.s. van start zal gaan.

Inhoud syndiceren