Dindua

Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en Showband Marum slaan handen ineen in winterseizoen

Dit winterseizoen gaan de winterguardunits van Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en Showband Marum een unieke samenwerking aan. Zowel 2Xtreme als Intension willen hun leden in het Westerkwartier de kans bieden om met een grote en sterke groep het winterguard avontuur aan te gaan en deel te nemen aan de contesten van Colorguard Nederland (CGN). Om dit te bereiken hebben de besturen van beide verenigingen de stoute schoenen aangetrokken en zijn de krachten van beide verenigingen gebundeld.

Showkorps DINDUA Oldekerk actief van start

Na een succesvol eerste deel van het seizoen met als hoogtepunt de deelname aan het Wereld Muziek Concours, gaan na de zomervakantie alle onderdelen van Showkorps DINDUA Oldekerk weer van start.

DINDUA Oldekerk WMC2013

83

Speciale WMC-showpresentatie Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk

Op zondag 14 juli aanstaande staat Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk op het prestigieuze Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Muziekkorpsen en showbands vanuit de hele wereld zullen tijdens dit evenement te zien en te horen zijn. Met nog maar twee weken te gaan, wordt er intensief getraind om alles tot in de puntjes perfect te krijgen. Naast een mooi resultaat hoopt het showkorps ook vooral het aanwezige publiek te vermaken met 'We Will Rock You'.

ODSC 2013 DINDUA Oldekerk

DINDUA Oldekerk tijdens het ODSC 2013. Fotoreportage door Cees de Jong en Anton Romberg

29

Take One Leeuwarden, 27 april 2013

Fotoreportage van Jeanette van Houten.
Fotoreportage Gerard Drent.

Het verslag van Take One is via deze link te vinden.

117

KM Verslag: 'Take One', voorbeeld event voor Nederland

Take One laat zien dat 7 korpsen uit het Noorden een goede promotie kan zijn van wat Groningen, Friesland en Drenthe op showgebied te bieden hebben. Drenthe? Jammer genoeg vandaag geen Drentse deelnemers en eigenlijk ontbreekt ook NFPC Dokkum. Misschien over vier jaar een “dag evenement” van maken… aan het publiek te zien moet dat over vier jaar best georganiseerd kunnen worden. Het 1500 koppige publiek is massaal afgekomen op #TakeOne. De volgende tekst komt uit het 'Live' verslag dat gemaakt is vanuit het Cambuurstadion.

D-Kids succesvol afgesloten

Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk heeft met succes het initiatief D-Kids afgesloten. In oktober 2012 zijn twintig kinderen gestart met 20 gratis muzieklessen, waarbij op speelse wijze algemene muzikale vorming werd gegeven.
De eerste 10 lessen waren in groepsverband en voor de kerstvakantie hebben de kinderen voor familie en vrienden een miniconcert gegeven. Na de kerstvakantie werd in kleine groepjes lesgegeven, zodat aan het leren van o.a. het notenschrift aandacht besteed kon worden. Tijdens de jaarlijkse uitvoering in maart heeft D-Kids een leuk optreden gegeven.

Primeur WMC-shows noordelijke topkorpsen bij ‘Take One’

Zeven noordelijke topkorpsen laten op zaterdag 27 april hun nieuwe WMC-show voor het eerst zien aan het grote publiek. Bij het evenement, dat heel toepasselijk "Take One" heet, laten ze al vroeg in het optredenseizoen zien of ze later in het jaar kans maken op een topklassering bij het WMC. De korpsen gaan elkaar ook een handje helpen. Zo zullen instructieleden van de deelnemers samen met jurylid Robby Overvliet alle shows bekijken en elkaar voorzien van tips en feedback.

WMCellPhone naar D.I.N.D.U.A. Oldekerk, Gerard Venema

Vandaag werd de WMCellPhone opgenomen in Oldekerk, Gerard Venema, voorzitter van D.I.N.D.U.A., een korps dat als één van de weinigen in de sector (naar verwachting) met een groot aantal elektronische instrumenten het Parkstadstadion zal betreden. Hoe- en wat?, luister dan naar dit interview.

Inhoud syndiceren