Nieuws

van Limburg Stirum Korpsen gaan vol voor het tweede deel van het seizoen

De van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep hebben heerlijk genoten van de rust tijdens de zomervakantie. We hopen dat u dat ook heeft gedaan! Na een aantal repetities is de vLS Band alweer helemaal klaar voor het tweede deel van dit mooie muzikale jaar. En dat belooft met de start van de nieuwe show en mooie optredens een fantastische afsluiter van het seizoen te worden.

Showband Marum organiseert unieke show-en muziekavond

Op vrijdag 12 september vindt in Marum een bijzondere show-en muziekavond plaats. De plaatselijke showband verzorgt samen met diverse andere Noordelijke bands een avond vol muziek en show. De deelnemende verenigingen zijn Concordia Zevenhuizen, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, Con Spirito Joure, Excelsior Groningen, Bicycle Showband Crescendo Opende, Bigband & Zo Marum en Showband Marum.

A.T.K bereidt zich voor op Concours Schiedam

De vakanties zijn voorbij en het Arnhems Trompetterkorps gaat zich vanaf nu serieus voorbereiden op het concours dat op 1 november in Schiedam gehouden wordt. Voor het eerst in vele, vele jaren betreedt het korps de arena waarin het zich laat beoordelen op haar kunnen.

Leeuw Exempel krijgt mobiel

Lex de leeuw, mascotte van Drumfanfare Exempel, is helemaal verslaafd aan Whatsapp. Op zijn “Lex Mobiel” doet hij niets liever dan mooie foto’s maken van Exempel en deze versturen naar alle contacten in zijn vriendenlijst. Het PR team vond het dan ook leuk als hij voortaan zijn Lex Mobiel gebruikt om de vrienden en fans op de hoogte te houden van alle optredens en activiteiten waar Exempel actief is.

Fusie 'Band of The Life Guards' en 'Band of The Blues and Royals” aangekondigd

Exciting update, BREAKING NEWS!! Two Becomes One, zo wordt de fusie tussen de bekendste twee Engelse cavalerie korpsen “The Band of The Life Guards” en “The Band of The Blues and Royals” aangekondigd op hun social media kanalen. Na de fusie zal het korps verder gaan onder de naam: "The Band of The Household Cavalry" en wordt hiermee direct het grootste Engelse militaire korps met 60 muzikanten. Op 1 september zal deze historische fusie officieel plaatsvinden.

Taptoe Initiatief 2015 zoekt deelnemers

Gedurende het jaar 2013 en ook het jaar 2014 ervaren wij als MSC (voorheen Muziekvereniging Marijke) uit Sprang-Capelle een terugloop in het aantal taptoes en festivals waaraan wij als vereniging kunnen deelnemen. Ook voor het jaar 2015 zien wij (nog) geen verbetering in deze situatie.

De taptoes die worden georganiseerd richten zich met name op de “Top Korpsen” van Nederland. Absoluut begrijpelijk maar voor de verenigingen daarachter, zoals MSC, wordt het steeds moeilijker om de agenda te vullen met showoptredens.

European X start seizoen 2015: ‘The road to WGI 2016’

Op zondag 14 september begint European X met het nieuwe seizoen. Zoals gebruikelijk doen we dit met een aantal open repetities waarvan dus op 14 september, de dag na de DCN finals, de eerste start. Iedereen die graag wil ervaren hoe het is om te spelen in een Europees top indoorpercussion ensemble, is van harte welkom.

Open Dag Advendo Korpsen Sneek

Op zaterdag 23 augustus a.s. houden de Advendo Korpsen Sneek hun jaarlijkse Open Dag. De dag waarop de belangstellenden uit Sneek en omstreken een kijkje kunnen komen nemen in de keuken van muziek en dans. Vanaf 09.30 uur staan de deuren van het clubgebouw aan de Korte Vreugde in Sneek open voor belangstellenden van jong tot oud. We sluiten gezamenlijk af op het LSC terrein waar vanaf 15.30 uur demonstraties worden gegeven door o.a. de Advendo Musickids, Advanced, Jong Advendo en de Advendo senioren.

Blue Devils winnen DCI Finals met recordscore

De Blue Devils uit Concord, California, hebben zaterdagavond in het Lucas Oil Stadium de DCI Finals gewonnen met een fantastische en nog nooit behaalde score van 99.650 punten. Niemand kon tippen aan hun show Felliniesque. Achter de Blue Devils werden de Bluecoats en The Cadets tweede en derde. Opvallend, want de Bluecoats legden het tot vandaag af tegen de Cadets. De top-5 werd compleet gemaakt door Santa Clara Vanguard en Carolina Crown.

Internationaal corps Blue Devils zal vooral bestaan uit Amerikaanse muzikanten

Het internationale corps van de Blue Devils, dat volgend jaar naar Europa moet komen, zal voornamelijk bestaan uit Amerikaanse muzikanten. Dat zegt Dave Gibbs, de directeur van de Devils. Even draaide de geruchtenmachine op volle toeren en leek het erop dat de Blue Devils een corps wilde vormen van Europeanen. Dit ontkrachtte Dave Gibbs tijdens de Hall of Fame-ceremonie voorafgaand aan de DCI Finalswedstrijden.

Inhoud syndiceren