Nieuws

Help jij Korpsmuziek.nl aan een nieuwe website?

De huidige website van Korpsmuziek is al bijna tien jaar in de lucht maar de website voldoet niet meer aan de eisen en wensen van de redactie en de duizenden bezoekers per maand. Met het WMC in aantocht willen we een nieuwe site lanceren, die helemaal voldoet aan de technieken van nu.

De nieuwe site moet voorzien in een perfecte integratie van sociale media, een landelijke evenementenkalender, liveblogs en een platform voor verenigingen en organisaties waar ze gemakkelijk hun eigen nieuws en evenementen op Korpsmuziek.nl kunnen plaatsen.

Opening seizoen Rijnmondband 2017

Op zaterdag 22 april was het zover: de opening van het nieuwe muzikale seizoen van de Rijnmondband. Alle afdelingen kwamen deze dag aan bod. Rijnmondband 3 opende de dag met een concert op het Stadserf waar zij verschillende stukken ten gehore brachten. Van Doe Maar tot Adele en van The Rolling Stones tot André Hazes. Het publiek kon swingen, zingen en dansen met dit heerlijke optreden van Rijnmondband 3. Tijdens het concert vertrokken de Jeugd Rijnmondband en Rijnmondband vanaf het clubgebouw aan de Lange Nieuwstraat, door het centrum richting het Stadserf.

ATK Brass beleeft op Koningsdag zijn première en laat Arnhem swingen!

Na 3 maanden van voorbereiding maakte ATK Brass zijn opwachting in het Arnhemse Stadhuis. Een prachtige première voor een groot publiek dat flink meedeed tijdens de uitvoering van I Want You Back van the Jackson 5 en All About That Bass van Meghan Trainor.

Sponsorloop 60-jarig Chr. Fanfarekorps Irene Hasselt

Op zaterdag 13 mei hoopt Chr. Fanfarekorps Irene uit Hasselt een muzikale sponsorloop van maar liefst 25 kilometer te volbrengen. Deze sponsorloop wordt georganiseerd in verband met het 60-jarig jubileum van de vereniging. De vereniging haalt geld op voor o.a. de organisatie van een aantal activiteiten in verband met het jubileum, nieuw instrumentarium en de groeiende jeugdopleiding. Een speciale commissie is al geruime tijd bezig met de organisatie van deze geweldige fysieke en muzikale uitdaging.

De Bazuin op de velden met de nieuwe show L’Or-igine

Chr. Showkorps De Bazuin uit Leerdam is vanaf Koningsdag 2017 op de taptoevelden te vinden met een gloednieuwe show. Het korps keert met deze show terug naar haar muzikale basis. Een aantal jaar heeft het korps een muzikaal uitstapje gemaakt met shows die de grenzen van de muzikale mogelijkheden van de kenmerkende jachthoorns opzocht.

Con Spirito trapt jubileum af met 'ReUnited in Gold'

Con Spirito bestaat dit jaar 50 jaar en dat gaan we vieren!. Zaterdag 6 mei trappen we af met een jubileumeditie van 'Con Charma'. We presenteren u een zeer afwisselend programma met de toepasselijke titel 'ReUnited in Gold'.

Proud on Stage haalt Top Secret Drum Corps naar Leeuwarden

Het wereldberoemde Top Secret Drum Corps uit het Zwitserse Basel, komt op zaterdag 14 oktober naar de tweede editie van Proud on Stage. Dat is een totaaltheaterspektakel in Stadsschouwburg De Harmonie met show, muziek, dans en percussie van topniveau. Naast Top Secret, dat voor hun optredens de hele wereld over reist, zijn onder andere ook zangeres Elske DeWall, het Pasveerkorps en dansgroep Avant Garde Collective, winnaar van het popuaire tv-programma Battle on the Dancefloor, onderdeel van het programma.

Muziek als medicijn, AMIGO opent bijzonder festival

Op 14 april jl. heeft Show- & Marchingband AMIGO Leiden meegewerkt aan de openingsceremonie van het Muziek en het Brein festival. Een bijzonder festival georganiseerd door LUDWIG waarbij professor Erik Scherder de aftrap verrichte met een bijzonder vlammend en inspirerend betoog. Het festival welke de rol belicht die muziek kan spelen bij breingerelateerde aandoeningen vond plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De muzikanten van AMIGO brachten het nummer Can't Help Falling in Love in de uitvoering van Elvis én UB40.

Spetterende uitvoering Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk

Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk gaf onlangs een prachtige uitvoering in Sportcentrum Eekeburen. Het publiek werd daaronder meer vermaakt met shows van de Colorguardgroepen en met een swingend optreden van de Boom Boom Boys. De avond werd afgesloten door de muzikanten van het A-korps. Zij lieten de vernieuwde showmuziek van “A Journey Home” horen.

Als eerste marchingband een app in Nederland

Het is nog maar 3 weken geleden dat Exempel tijdens haar jubileum concert de nieuwste cd presenteerde en nu al is er weer nieuws van deze Empelse drumfanfare. De vereniging heeft als eerste marchingband in Nederland een echte app. Met informatie over de vereniging, de optredens, muziek en beeld materiaal en meer. Hiermee laat Exempel met 50 jaar een jonge en dynamische club te zijn. De app is gratis te downloaden in Google en Apple store.

Inhoud syndiceren