Nieuws

Adest Musica schittert in het Deense Aabenraa

In het weekend van vrijdag 5 t/m zondag 7 juli heeft Drum- en Showband Adest Musica het muzikale voorseizoen afgesloten. Het Sassenheimse top korps was uitgenodigd in het Deense Aabenraa om deel te nemen aan de Sonderjysk International Tattoo op het Brundlund Slot. Het optreden betekende de afsluiting van een reeks van fraaie mars en show optredens in de maanden april, mei en juni.

Denen maken kennis met Leidse 'achtbaan van emoties'

In de nacht van 2 op 3 juli vertrokken de leden van Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden naar het Deense Aabenraa om deel te nemen aan het Ringridersfest. Een jaarlijks terugkerend festijn dat draait om het eeuwenoude ringsteken met onder andere een traditionele grootse parade met ruim 400 paarden en de internationale Sønderjysk Tattoo bij het Brundlund Slot. AMIGO had de eer om Nederland te vertegenwoordigen samen met Adest Musica.

De Bazuin bij opening BARON 1898 in de Efteling

Het moest geheim blijven, maar nu kunnen we het met de buitenwereld delen. Chr. Showkorps De Bazuin uit Leerdam heeft op dinsdag 30 juni meegewerkt aan de opening van de allernieuwste attractie in De Efteling.

Sietze Bandringa gaat staf Pasveerkorpsen versterken

Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden is enorm blij met de laatste aanvulling op haar staf in de persoon van Sietze Bandringa. Sietze is natuurlijk geen onbekende in de showband wereld en wij zijn er trots op hem binnen onze geledingen te verwelkomen. Naast instructeur bij diverse showbands is Sietze componist / arrangeur en beleidsmedewerker cultuur voor de gemeente Leeuwarden. Ook is hij actief als jurylid voor oa de KNMO en werkt voor de LKCA aan beleid tbv amateurkunst, blaasmuziek en de showbandsector.

Showband DOS succesvol in Denemarken

Als afsluiting van het seizoen heeft Showband DOS afgelopen weekend deelgenomen aan de open Wereldkampioenschappen voor showbands, die werden gehouden in het Deense Brondby bij Kopenhagen. Zaterdag wist Showband DOS zich uit 42 bands met een 7e plaats te kwalificeren voor de finals op zondag. Zondag werd ondanks de warmte wederom een prachtige show neergezet, waarmee Showband DOS haar 7e plaats wist te behouden. Trots, moe en voldaan keerden ze zondag huiswaarts.

Toekomstplannen BEATRIX’ Hilversum

Naar buiten toe is het vergeleken met andere jaren erg stil geweest vanuit Beatrix’. Hier en daar werd wel opgetreden en er werd elk weekend trouw gerepeteerd. Maar de hamvraag voor u en ook onze eigen leden is natuurlijk, keert Beatrix’ terug en zo ja, hoe?

Bicycle Showband Crescendo naar International Military Tattoo Ystad in Zweden

Voor Bicycle Showband Crescendo is het al een aantal jaren geleden dat het in Scandinavië was te bewonderen. Na vorig jaar Hong Kong en Roemenië aan het lijstje van aangedane landen te kunnen toevoegen is het nu tijd voor Zweden!

FB Korpsen in Disneyland Parijs

Stel je een weekend voor vol plezier en vermaak … van de hand schudden van je favoriete Disney figuren, meelopen in de Disney Pre-Parade door de Mainstreet, een optreden verzorgen op het Royal Castle Stage en tot de zon ondergaat genieten van al het moois wat Disneyland Parijs te bieden heeft, en dan de dag er op touren langs de bezienswaardigheden van Parijs.

Sternse Slotlanders behalen 3e plaats op Open Europese Kampioenschappen show

Zaterdag 27 juni was het eindelijk zover een gezellig weekendje weg met zowel de Showband als de Jeugdband. De reis ging naar Rastede waar beide groepen deel zouden nemen aan de Open Europese Kampioenschappen Show. Bij aankomst in Duitsland bij ons verblijf voor dit weekend, een school, werden allereerst alle spullen uitgeladen en de bedjes opgemaakt. Hierna volgde voor beide groepen een inspeel/indraai moment. Om 12:50 uur was het dan zover, de Jeugdband mocht hun show Hitzone laten zien.

Showband Urk 2e op European Open Championships

Afgelopen weekend vond de 60e European Open Championships in Rastede, Duitsland plaats. Het Jachthoornkorps, welke twee weken geleden kampioen werd op het ODSC in Assen, moest het opnemen tegen topkorpsen uit de hele wereld. Met hun show “The Sound of Nature”, een verwijzing naar de warme klanken van de jachthoorns, wisten ze de jury te imponeren en werden beloond met een geweldige 2e plaats. De band “Municipal de Taubate” uit Brazilie mag zich een jaar lang European Open Champion noemen.

Inhoud syndiceren