Nieuws

Show- & Marchingband MVB, na lange tour opladen voor nieuw seizoen

De Show- & Marchingband MVB (MVB) heeft een druk naseizoen achter de rug. Een tour door Europa naar taptoes in Zaventem (B) en Oostende (B), Bloemencorse in Bad Ems (D) en een tour de la France. Daar werd Souchez aangedaan voor een herdenking van de eerste wereldoorlog en voor vier dagen afgereisd naar Ville-La-Grand voor de militaire taptoe aldaar.

"Aqua-Music", Doemiddag voor de jeugd en Muziekavond in Wezep

Een aantal weken geleden heeft u oa op Korpsmuziek.nl een vooraankondiging kunnen lezen voor Aqua Music. Dit is de laatste week voor het muziekspektakel. De gezamenlijke muziekverenigingen hopen op een grote opkomst en dat daarmee de belangstelling voor muziek zal toenemen.

Cadence Drumline & Drumspirit winnen Vlamo Showwedstrijden 2014

Cadence Drumline uit Kaulille werd zondag 19 oktober 2014 uitgeroepen tot "Vlamo Kampioen Show / Star Division". Het is duidelijk dat zij aan het werk gingen met de jurycommentaren die zij tijdens hun vorige deelname (2012) hadden ontvangen. Met negen slagwerkers serveerden zij een heus concept met als noemer "De Vier Seizoenen". Gewaardeerd door de jury met een score van 84,2 punten goed voor het predicaat ZILVER. Percussion Ensemble DrumSpirit uit Dadizele liet zich opmerken met hun "In Flanders Fields" concept.

Najaarsconcert Drumfanfare TTH Hazerswoude

Op zaterdag 1 november geeft Drumfanfare TTH haar tweejaarlijkse najaarsconcert in Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-dorp. In de afgelopen periode is er hard geoefend om ook dit jaar weer een spetterend programma neer te zetten. Het belooft weer een prachtige muzikale avond te worden met onder andere de première van de muziek van de nieuwe show met als thema ‘To the Stars and Beyond’.

Flora Band sluit seizoen af

Flora Band heeft afgelopen zaterdag het altijd drukke naseizoen afgesloten met een spectaculaire taptoe in het Belgische Oostende. Een prachtige ambiance, goede belichting en indrukwekkende shows van collega-korpsen als Jubal en het organiserend WIK Oostende zorgden ervoor dat het publiek optimaal kon genieten van deze taptoe. Flora Band zette zelf, als laatste voor de pauze, een fantastisch optreden neer en dat was duidelijk te merken aan de reactie van het massaal aanwezige publiek.

Pasveer houdt Open Dag en Play Inn

Het weekend van 25 en 26 oktober organiseren de Pasveerkorpsen hun jaarlijkse open dag. In het kader van Oktobermaand Kindermaand willen het korps de kleintjes in Leeuwarden en omstreken laten zien wat een fantastische hobby je bij Pasveer kunt krijgen.

Kamper Trompetter Korps lanceert nieuwe jeugdband

Tijdens de druk contactavond in de Reeve lanceerde het Kamper Trompetter Korps een compleet nieuwe jeugdband. Een derde showband is volgens het bestuur een logisch gevolg van de positieve groei en ontwikkeling van de vereniging. Onder de bekende naam ‘de KTK Music Kidz’ gaat deze opleiding nu door als zelfstandig optredende jeugdband en daarmee is Kampen een nieuwe jeugdband rijker.

Nationale Hulpverleners Parade Hoorn 2014

Afgelopen weekend vond voor de tweede keer de nationale hulpverlenersdag plaats in Hoorn. Dit tweejaarlijks evenement werd zondag druk bezocht. Voorafgaand aan dit evenement trok zaterdagmiddag een bonte stoet vol oude en nieuwe hulpverleningsvoertuigen door de historische binnenstad van Hoorn.

Ter ondersteuning aan dit evenement en als eerbetoon aan de hulpverleners verleende een aantal muziekverenigingen hun medewerking om de stoet muzikaal te begeleiden.

Showband K.D.O. Groessen sluit seizoen af in waterfestijn

Zaterdag 4 oktober stond de laatste Taptoe van het seizoen op het programma voor de Groessenaren, en de reis was dit keer naar het Zeeuwse Oud – Vossemeer waar wij deze avond 2 shows zouden lopen. Onze bus chauffeuse Esmeralda slaagde er wonderwel in om, ondanks de nauwe straatjes in Vossemeer ons voor de deur van het dorpshuis af te zetten. Het was snel omkleden en om 18.45 vertrokken we voor een korte streetparade door Oud – Vossemeer. De andere deelnemers waaronder Jong Holland uit Zwijndrecht en OVM uit Oud – Vossemeer waren inmiddels al vertrokken.

Show- & Marchingband AMIGO Leiden gebruikt feedback uit Korpsmuziek.nl enquête voor nieuwe show

Show- & Marchingband AMIGO Leiden is gestart met het ontwikkelen van haar nieuwe show. Afgelopen zomer heeft AMIGO, met de hulp van de redactie van korpsmuziek.nl, aan u gevraagd wat u graag in de nieuwe show terug zou willen zien en horen. Via de redactie van korpsmuziek.nl is geprobeerd om een breed publiek te bereiken die, middels een korte vragenlijst, haar mening kon geven over wat zij AMIGO graag wilde zien doen tijdens haar show op de taptoevelden.

Inhoud syndiceren