Nieuws

Junioren DVS naar NK Jeugdkorpsen

Op zaterdag 4 juni is Sportpark Irislaan in Vlissingen het toneel van het open Nederlands Kampioenschap Jeugdkorpsen. Onder de deelnemers de Junioren van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk. Zij strijden daar met acht andere jeugdorkesten om de prijzen bij de mars- en showwedstrijden.

Try-out Jong K&G 'Op weg naar het NJF'

Op Zondag 29 mei vindt de Try-out van Jong K&G plaats. Tijdens deze generale repetitie voor het Nederlands Jeugd Festival (NJF), zal Jong K&G zijn Mars- en Showoptredens voor het NJF aan het publiek laten zien. Elke eerste zaterdag van juni strijden de beste jeugdorkesten om de titel 'Nederlands Kampioen' op de onderdelen Mars en Show. Jong K&G reist daarom op zaterdag 4 juni af naar Vlissingen om de mars titel te verdedigen en de titel op de show te winnen!

Jong Beatrix verdedigt titel in Hameln

In september reist junior drumcorps Jong Beatrix voor de 2e achtereenvolgende keer af naar het Duitse Hameln voor de Open Duitse Kampioenschappen. In de cadet class verdedigt de groep haar titel, die ze vorig jaar overtuigend binnen sleepte. Dit maal staan de kinderen met hun nieuwste show 'Inside Out' op het veld.

Music Kids Experience XXL een groot succes

Afgelopen zaterdagmiddag 16 april jl. vond in de Sneker Sporthal de Music Kids Experience XXL plaats. De eerste groot opgezette openbare workshop/clinic waar alle basisschool leerlingen en hun ouders uit Sneek en omstreken kennis konden maken met de wereld van muziek en colorguard.

Zestig St. Sebastianus kinderen in actie tijdens jaarlijkse voorspeelmiddag

Zestig kinderen die in opleiding zijn bij St. Sebastianus Kidz en Jong St Sebastianus Gendt mochten 3 april tijdens de voorspeelmiddag in clubhuis Providentia laten zien en horen wat ze tot nu toe geleerd hebben.

Music Kids Experience XXL in Sneek

Op zaterdagmiddag 16 april a.s. organiseert Advendo voor de eerste keer in haar bestaan een openbare workshop/clinic. Waar zouden wij zijn zonder de jeugd ? In het kader van ons 70 jarig bestaan willen wij alle basisschool leerlingen uit Sneek en omgeving uitnodigen om op 16 april a.s. om 13.30 uur naar de Sneker Sporthal te komen om aan bijzondere workshop met als titel “Music Kids Experience XXL” deel te nemen.

VIOS en de Proostdijschool maken muziek

Muziekvereniging VIOS en de Proostdijschool slaan de handen ineen om de kinderen van groep 4/5 muziekles te geven. In 10 lessen van 60 minuten leren de kinderen onder begeleiding van een professionele docent de beginselen van het bespelen van de trompet en de trombone. Door goed te oefenen en samen te spelen kunnen de kinderen aan het eind van dit project samen een echt concert geven.

BZTband XXL Muziekwedstrijd voor de hoogste groepen van de basisschool

In een speciale DWDD-uitzending riepen Joop van den Ende, Erik Scherder en Hare Majesteit Koningin Máxima alle basisscholen op om mee te doen aan de BZTband XXL Muziekwedstrijd. De wedstrijd is een initiatief van Méér Muziek in de Klas. Deze organisatie zet zich in voor structureel muziekonderwijs op alle Nederlandse basisscholen.

Stuif es in bij DVS groot succes

Op zaterdag 30 januari organiseerde de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk ‘Stuif es in bij DVS’ in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg. Ondanks het slechte weer werd het open huis goed bezocht. De deelnemers volgden diverse workshops, maakten zelf een instrument, probeerden alle instrumenten uit en luisterden naar het leerlingenorkest en de Junioren. Negen jongens hebben zich na afloop ingeschreven voor drie gratis lessen Algemene Muzikale Vorming. De organiserende werkgroep Jeugd spreekt van een groot succes.

"Stuif es in" bij DVS Katwijk

Op zaterdag 30 januari organiseert de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk voor jongens vanaf 5 jaar 'Stuif es in bij DVS' in het clubgebouw van de vereniging aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. Kom binnenlopen tussen 10.00 en 12.30 uur en ga op ontdekkingstocht door de wereld van muziek (leren) maken. Doe mee met workshops en spelletjes, zoals het maken van je eigen muziekinstrument en muziekbingo.

Inhoud syndiceren