Nieuws

Jeugdfestival Jong Euroband beloofd spektakel!

Het al eerder aangekondigde jeugdfestival van Jong Euroband op zaterdag 27 mei a.s. in Rotterdam beloofd een geweldig muzikaal feest te worden. Maar liefst 8 jeugd muziekkorpsen hebben zich aangemeld voor 13 optredens op de drie verschillende onderdelen.

Proefles Kidsclub ViJoS goed bezocht door enthousiaste kids

De proefles van Kidsclub ViJoS afgelopen zaterdag was een succes. De les van het nieuwe onderdeel van ViJoS werd goed bezocht door jonge en leergierige kids en hun ouders. Kidsclub ViJoS is voor jonge kinderen de ideale manier om spelenderwijs muziek te leren maken. Er werden tijdens de proefles van Kidsclub ViJoS ritmes gespeeld op effectinstrumenten. Daarnaast werd er gezongen, gedanst en zelfs de eerste theorielesjes kwamen voorbij. Dit alles om de enthousiaste kinderen meer te leren over muziek en vooral over muziek maken.

Drum- en Showband ViJoS start met Kidsclub

ViJoS start met een nieuw onderdeel: Kidsclub ViJoS. De Bussumse muziekvereniging is bekend van de Drumband, Showband en Smallband. De nieuwe Kidsclub is voor jonge kinderen de ideale manier om spelenderwijs muziek te leren maken. Kidsclub ViJoS gaat van start op zaterdag 20 mei en op 13 mei is er een proefles om kennis te maken.

Jeugd uit Urk in voorbereiding: Discipline, binding en plezier!

Afgelopen drie dagen zijn het Jeugd- en Kidskorps van Showband Urk op instructiekamp geweest in de buurt van Hellendoorn. De korpsen hebben hard gewerkt aan hun nieuwe show, die ze voor het eerst zullen laten zien tijdens het Jeugdfestival in Stiens. Naast het harde werk was er voldoende tijd voor leuke activiteiten als een bosspeurtocht, bonte avond en een heuse mudrun.

De avonturen van de vereniging zijn te volgen op hun Facebook pagina: www.facebook.com/showband.
 

Gendt: Onverklaarbaar ...

Er was eens...  in een idyllisch plaatsje, hier heel, heel dicht bij in ons eigen Nederland. Vlak bij de Duitse grens, daar waar het leven nog even gemoedelijk voortkabbelt als de meanderende Waal. Daar in de Gelderse heerlijkheid Gendt, waar al jaren een sprankelend showkorps genaamd "Jong Sebastianus" met veel plezier de sterren van de hemel speelt. Daar is het, waar er steeds meer onverklaarbare dingen worden waargenomen!

Jorrit Fredrix maakt de blitz op Gala middelbareschool in Brunssum

Afgelopen donderdag 20 april liet Jorrit Fredrix van Showband Corio op een uiterst originele manier zien dat het supercool is om lid te zijn van een showband. Jorrit had op die avond namelijk zijn gala ter gelegenheid van de afsluiting van zijn middelbare schoolcarrière in zalencomplex d’r Brikke Oave in Brunssum.

Groots muziekfestival bij Jong Euroband

Op zaterdag 27 mei a.s. zal het verenigingsgebouw van de Euroband in Rotterdam het decor zijn van een schitterend muzikaal spektakel. Maar liefst 8 jeugdmuziekkorpsen zullen dan in de grote zaal van de Schalmei hun kunnen tonen in een voor Rotterdam uniek muzikaal festijn.

De jeugdkorpsen nemen allemaal deel aan het samenwerkingsverband JKO, waarin ook Jong Euroband participeert. Een speciale werkgroep vanuit Jong Euroband zal het festival organiseren.

Jong Jubal viert 85-jarig jubileum met groots jubileumfeest

Jong Jubal bestaat in 2017 85 jaar, en dat wordt natuurlijk gevierd! Wij geven een jubileumfeest, en wat voor een! Want wat is leuker dan je jubileum vieren samen met Jong Beatrix, Johan Friso en Jong-Holland Junioren?

Music Kids Experience XXL 2017, Wat leuk is moet je vaker doen !

Op zaterdagmiddag 8 april a.s. (start om 13.30 uur) organiseert Advendo voor de tweede keer de gratis openbare workshop/clinic Music Kids Experience XXL in de Sneeker Sporthal aan de Van Giffenstraat in Sneek. Tijdens de vorige editie in 2016 hebben ruim 100 kinderen op super vette wijze kennis gemaakt met de wereld van muziek en dans.

JeugdFestival Stiens verlengt inschrijfperiode

In Stiens staat voor de zesde keer het JeugdFestival op de agenda. Op zaterdag 24 juni zullen tot nu toe 11 jeugdkorpsen zich presenteren aan het publiek en de jury. Omdat onlangs het JeugdFestival in Vlissingen (NJF) is gecanceled is de inschrijving voor Stiens verlengt tot uiterlijk 15 mei. Op het programma staan inmiddels “vaste” deelnemers die jaarlijks terug komen. Ook melden zich weer nieuwe gasten, en dat is goed om te zien. Iedereen is welkom in Stiens.

Inhoud syndiceren