Nieuws

Muzikidz Jubal Zwolle weer succesvol van start

Dinsdag 6 september 2016 is bij showband Jubal Zwolle de nieuwe Muzikidz-cursus begonnen. Voor deze muzieklessen voor kinderen hebben zich inmiddels al meer dan 20 kinderen aangemeld. Dit is, net als vorig jaar, een zeer hoog aantal.

Muziek- en danslessen voor de jeugd

Veel belangstelling promotiemiddag en jeugdtaptoe DVS

De Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) kan terugzien op een succesvolle promotiemiddag in het centrum van Katwijk aan Zee afgelopen zaterdag. Het afwisselende programma met optredens van het leerlingenorkest, de Junioren en Big Band Plus van DVS trok veel publiek. Vier jeugdkorpsen uit de regio sloten de dag af met een drukbezochte taptoe op het Andreasplein. De promotiemiddag viel samen met de koopjesmarkt van winkelhart Zeezijde.

Jong Beatrix wint opnieuw goud in Duitsland

Jeugd drum corps Jong Beatrix heeft zaterdag in Hameln de Open Duitse Kampioenschappen gewonnen. Naast een super score sleepte de groep ook alle sectieprijzen in de wacht, zoals best guard, best music en best brass. Met deze overwinning voert Jong Beatrix nu de ranglijst van de Europese Junior Class aan. De kinderen zetten hun nieuwste show 'Inside Out' op het veld, waarin ze met dans en muziek vier emoties uitbeelden.

60-jarig jubileum Jong Beatrix in drie minuten

Vooruitlopend op de officiële viering heeft junior drum corps Jong Beatrix een film online gezet, waarin binnen drie minuten de 60 jaar geschiedenis van dit jonge zusje van Beatrix’ Drum & Bugle Corps voorbij komt. ‘Van Tamboer (en - Pijperkorps) naar Junior Drum Corps’ is de ondertitel van deze film die het tijdvak van 1956 tot 2016 omvat.

Ook Meisjes welkom bij Jong Flora Band; ‘We willen alle kinderen hetzelfde bieden’

Al sinds de oprichting van de Jong Flora Band is het beeld hetzelfde: een gezellige groep jongens die samen op hoog niveau muziek maakt. Tot op heden was er binnen de vereniging geen plek voor meisjes van diezelfde leeftijd. Vanaf nu gaat dit echter veranderen. Een interview met bestuursvoorzitter Rémon Post en PR-manager Anna Kromhout.

Jong Oranje naar Partnerstad Meinerzhagen

Aankomende zaterdag 25 juni verzorgt Jong Oranje IJsselmuiden twee optredens in de partnerstad Meinerzhagen. Zij zijn op uitnodiging van Werkgroep Partnersteden gevraagd om daar de festiviteiten bij te wonen en muzikaal op te luisteren.

Jong Oranje is zeer vereerd met deze uitnodiging en gaat zaterdag al vroeg in de ochtend vertrekken richting Meinerzhagen.
Bij aankomst zal het orkest eerst een kort optreden verzorgen in het centrum van Meinerzhagen, dit in samenwerking met de plaatselijke Fanfarezug.

Jong Beatrix begeleidt laatste keer rolstoelvierdaagse

In het kader van 'beter een goede buur dan een verre vriend' begeleidt Jong Beatrix al jaren de bewoners van het Carolushuis op de laatste dag van de rolstoelvierdaagse. Zo ook afgelopen donderdagavond. En dit jaar was het een speciale avond, want helaas was dit de laatste keer.

Jubileumeditie JeugdFestival in Stiens trekt weer nieuwe deelnemers

In Stiens staat voor de vijfde keer het JeugdFestival op de agenda. Op zaterdag 2 juli zullen weer 10 jeugdkorpsen zich presenteren aan het publiek en de jury. Op het programma staan weer nieuwe deelnemers die we zullen verwelkomen in Stiens. Jong Noordenveld uit Roden bijvoorbeeld en de jeugd uit Gendt van St. Sebastianus zullen voor het eerst naar Fryslan afreizen. Sebastianus deed onlangs nog mee aan het NK voor JeugdKorpsen in Vlissingen. Ook Jong Pasveer heeft daar opgetreden en komt ook naar Stiens.

Perfect Jong K&G marcheert naar goud

Met twee prachtige marsen wist het junioren orkest van Chr. Muziekvereniging Kunst & Genoegen uit Leiden de jury te overtuigen: "Jong K&G is het beste jeugdorkest op de mars". Een prestatie van groot formaat, gezien het zeer sterke deelnemersveld. 

Katwijk en Leiden mogen Nederlandse Jeugdkampioenen 2016 onthalen

Vandaag werden voor de 21e keer de Nederlandse Jeugdkampioenschappen op de onderdelen Mars en Show gehouden in Vlissingen. Een goed gevulde tribune met een paar honderd fans kregen veel schitterende optredens te zien. Wie twitter heeft gevolgd zag de foto’s van het NJF voorbij komen. Terwijl het noorden van het land zucht met 25+ graden was weer in Vlissingen prima voor een concours, licht bewolkt en zo’n 19 graden. Naar mate de middag volgde, steeg ook de spanning bij muzikanten, fans en instructie-teams.

Inhoud syndiceren