Nieuws

Juryteam NK Jeugd wijkt af van Nationaal Reglement Show

Het juryteam voor de jubileum-editie van het NJF is bekend. In Vlissingen zullen de verrichtingen van de korpsen tijdens het Nederlands Kampioenschap worden beoordeeld door de juryleden: R. Balfoort, P. Doop, R. van Dijke, R. Overvliet en K. Vossenberg.

In afwijking tot het gestelde in het Nationaal Reglement Show 2015, artikel 06, 07 en 08 verleent de KNMO doelgroep SMP dispensatie aan de organisatie van het NK voor Jeugdkorpsen 2015 om de beoordeling uit te voeren met een juryteam bestaande uit 5 personen en de rubrieken en captions aan te passen.

Takostu organiseert JeugdFestival Stiens

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert Muziekvereniging Takostu uit Stiens voor de vierde keer het jeugdfestival Stiens. Na drie succesvolle edities zal ook in 2015 het kunstgrasveld voor het Stienser clubgebouw het toneel zijn van wedstrijden in de jeugd-, basis- en kidsklasse. De inschrijving is opengesteld en de uitnodigingen zijn naar eerdere deelnemers verstuurd. Voor jeugdbands en instructie is dit een uitgelezen kans ervaring op te doen. Alleen al om een wedstrijddag te beleven en te ervaren is voor jeugd belangrijk. Inschrijven dus!

VIOS MusicKidz geslaagd

De VIOS MusicKidz seizoen 2014-2015 is helaas weer voorbij. Zes coole meiden hebben van de juffen Marinda en Esther op de vrijdagavond 20 leuke lessen gehad waarin ze veel hebben geleerd over muziek en muziek maken. MusicKidz is al een aantal jaren hét succesvolle gratis opleidingsprogramma van VIOS waarin kinderen vanaf 6 jaar kennis maken met muziek, het notenschrift en (de werking van) mu-ziekinstrumenten.

Gezamenlijke studiedag voor opleidingsorkesten Wilsum, 't Harde en Hasselt

Als men lid wordt van een muziekvereniging, is het leren bespelen van een instrument het eerste waar men mee begint. Maar als je dit eenmaal een beetje onder de knie hebt, is het ook hard nodig om dit instrument te bespelen in groepsverband. Met andere woorden: "Hoe gebruik ik mijn instrument in een orkest?". Om hiermee te kunnen oefenen hebben veel muziekverenigingen een jeugd- of opleidingsorkest. Ook het Chr. fanfarekorps Irene uit Hasselt, heeft zo'n orkest.

Slagwerkers Jong Exempel starten actie voor nieuwe trommels

Ooit waren ze mooi wit: de trommels van Jong Exempel. Maar na jaren van intensief gebruik binnen en buiten, bij zonneschijn en regen zijn ze vergeeld. De vellen zijn op en de snarenmat zijn in slechte staat. Daarom is het tijd om de verouderde trommels van de 8 jonge slagwerkers te vervangen met een gloednieuwe snaretromlijn.

Jong Euroband gaat tweede lustrumjaar in

Jeugdorkest “Jong Euroband” uit Rotterdam gaat met 2015 een interessant en uitdagend jaar in. Er staan allerlei activiteiten en evenementen op het programma waar de jongens en meisjes met belangstelling naar uitkijken! Zo is het dit jaar 10 jaar geleden dat de Euroband is gestart met de jeugdafdeling. Bij dit tweede lustrum zal in oktober van dit jaar (de maand van de oprichting) uitgebreid worden stilgestaan. Zo zijn bijvoorbeeld al voorbereidingen gaande voor een gezellige muziekdag in de Schalmei op zaterdag 3 oktober.

Blazersbende en leerlingen in concert met ESKA Bemmel

Deze week blazersbende concerten voor de basisscholen de Borgwal en Pius X. En een kerstconcert met de leerlingen van ESKA. Na veel oefenen, thuis en op school, is het deze week zover. Dinsdag zullen de leerlingen van de Borgwal, in de aula van het OBC Junior college om 19:30uur, hun blazerbende concert geven in samenwerking met ESKA. Voor de leerlingen van de Pius X zal dit concert op woensdag worden gehouden in de Donatuskerk tevens om 19:30uur.

Lions Club Katwijk schenkt 2.500 euro aan jeugd DVS

De Lions Club Katwijk overhandigde afgelopen vrijdag een cheque van 2.500 euro aan de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS). De opbrengst van de Open Katwijks Koppel Kaart Kampioenschappen was dit jaar bestemd voor de jeugd van DVS. Claudia Durieux, voorzitter van de werkgroep Jeugd, ontving de cheque uit handen van Lions-president Gerard Herbrink.

Burgemeester en gemeentebestuur huldigen Europees kampioen Jong Jubal

De leden van Jong Jubal waren met een smoes naar het Stadhuis gelokt om zogenaamd een optrden te verzorgen voor de politieke delegaties uit partnersteden Varna en Recklinghausen. Wat de leden en instructeurs niet wisten is dat het eigenlijk ging om een huldiging vanwege de behaalde kampioenstitels op zowel het Nederlands als het Europees kampioenschap.

Succesvolle instrumentenparade DVS

'Het was een superdag in alle opzichten!' Janne-Marie Haasnoot en Johan van Iterson van de werkgroep Jeugd kijken tevreden terug op de eerste instrumentenparade van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) op 11 oktober jl. Met de komst van elf jongens was de dag een groot succes. 'Zeker omdat zij doelbewust hadden gekozen voor deelname.'

Inhoud syndiceren