Nieuws

Nieuwe dirigent Jeugdband Adest Musica

De zomerperiode is inmiddels achter de rug, een nieuw schooljaar is vanstart. De muzikanten van Jeugdband Adest Musica sloten de vakantie af met een werkweekend in Ter Aar. Hierin maakte de muzikanten van de jeugdafdeling kennis met hun nieuwe dirigent, Matthijs Kruik. Hij volgt hiermee de voormalig muzikaal leider van de Jeugdband, Pascal Bakker, op.

Het Jong Kamper Trompetter Korps presenteert haar nieuwe show ‘City Of Stars’

Na het succes van de huidige show Paradise’’ is het designteam erin geslaagd de ervaringen van deze productie door te vertalen naar een spetterende nieuwe productie die als titel meekrijgt de: ‘City Of Stars’. In de ‘City of Stars’ nemen de jeugdige muzikanten het publiek mee naar de grootste steden van de wereld. Daar bruist het, daar gebeurd het, daar zijn de sterren! Artiesten die stadions vol krijgen, miljoenen views op Youtube hebben en honderdduizenden fans in beroering brengen. In de “CITY OF STARS” gebeurd het!

K&G lanceert nieuwe en unieke jeugd-huisstijl: "Jij bent K&G!"

Hierbij nodigt christelijke muziekvereniging Kunst & Genoegen uit Leiden u uit voor de lancering van de jeugdvisie "Jij bent K&G!". Een uniek plan waarmee K&G, voor de jongste Leidenaren, nog meer ‘met twee benen’ in Leiden gaat staan.Hiermee gaat K&G zijn jeugdpromotie en ledenwerfcampagne naar een hoger plan tillen en probeert zo elk kind in Leiden en omgeving in aanraking te laten komen met blaasmuziek én K&G. Want niet alleen “Wij zijn K&G” maar “Jij bent K&G!”.

Jong Euroband en Brassband SKVR weer bij Nationale Taptoe

Nadat zij in 2013 al te gast waren in het voorprogramma en het randgebeuren rondom de Nationale Taptoe, heeft het jeugdkorps “Jong Euroband” en de Brassbandschool van de SKVR voor dit jaar zelfs de eervolle uitnodiging ontvangen zich te presenteren in het hoofdprogramma van de Nationale Taptoe in Ahoy! Vanwege hun geslaagde samenwerking en succesvolle presentaties van vorig jaar in en rondom de Nationale Taptoe, zullen de beide Rotterdamse groepen wederom een gezamenlijke bijdrage gaan leveren aan de grootste taptoe die ons land kent.

Jong K&G winnaar "Quando La Banda Passò" in San Felice sul Panaro (IT)

Vrijdag 4 juli jl. vertrok Jong K&G uit Leiden naar het Italiaanse San Felice. In San Felice vond het Italiaanse muziekconcours/festival “Quando La Banda Passò“ plaats. Na aankomst in deze Italiaanse plaats was het snel inkwartieren geblazen, want 's middags staat er een stevige showrepetitie op de agenda. Er moeten nog wat puntjes afgewerkt worden. Na de repetitie even ontspannen, dan wat eten, en daarna omkleden in uniform voor een optreden in het dorp. Na het optreden weer omkleden en dan…. voetbal kijken Nederland tegen Costa Rica.

Jong Beatrix vernieuwd: nieuw logo en uniform

Na weken van passen, meten en naaien traden de leden van Jong Beatrix zaterdag voor het eerst op in hun nieuwe uniform. De donkere kleuren van het oude uniform zijn verruild voor meer wit en lichtblauw en de witte pluimen op de shako’s zijn echte eye catchers. Mooi detail is het a-symmetrische gebruik van de kleuren en vormen. Zie je het korps van rechts, dan ziet het uniform er heel anders uit dan wanneer je het van links ziet.

1e prijs voor Sternse Kids tijdens JeugdFestival Stiens in 'nieuwe' Kids-klasse

Zaterdag 21 juni nam de jongste groep van de Sternse Slotlanders, de Sternse Kids, deel aan het Jeugdfestival in Stiens. Dit jaar was er voor het eerst op dit festival een Kids klasse waarin ook de Sternse Kids deelnamen. Omdat we ons om 10 uur moesten melden bij de organisatie was er nog tijd om ter plaatse even een oefenrondje te doen. Zoals het hoort bij een generale werden er nog een aantal foutjes gemaakt. Om kwart voor 12 was het dan zover showtime!! De Sternse Kids stonden klaar om te beginnen maar toen moesten ze nog even wachten, de jury was er nog niet klaar voor.

Zaterdag: JeugdFestival Stiens

Op 21 juni wordt in Stiens het derde JeugdFestival gehouden. De organisatie heeft het afgelopen weekend het juryteam bevestigd gekregen door de OMF, de Friese muziekbond. Het juryteam voor het derde JeugdFestival Stiens: Sietze Bandringa, René van Dijke en Robby Overvliet. De jeugd kan hiermee een prima beoordeling verwachten van een sterk en ervaren juryteam. De organisatie is trots dit ervaren team te mogen presenteren in Stiens.

Jong Beatrix' zet Hilversum op z'n kop

Hilversum - Twee teams, 15 straten, ruim 40 enthousiaste kinderen, 2 stadsbussen, VIP’s en heel veel instrumenten! Team Wit was een hit en team Blauw was helemaal wauw! Jong Beatrix heeft afgelopen zaterdag tijdens de Buitenspeeldag in Hilversum een muzikale road trip gemaakt en een bliksembezoek gebracht aan diverse Buitenspeeldagstraten. De teams gaven gezamenlijk een optreden op de Kerkbrink om vervolgens op te splitsen om zo veel mogelijk straten te bezoeken.

Knappe prestatie Jeugdband Sternse Slotlanders bij het NJF

Zaterdag 7 juni reisde de Jeugdband van de Sternse Slotlanders af naar het mooie Vlissingen voor deelname aan het Nationale Jeugdfestival. De laatste keer dat de show door een jury werd beoordeeld (in Schiedam) werden er 79,78 punten gehaald. De doelstelling van de instructie was dan ook om de 80 punten te passeren in Vlissingen. Ondanks een paar kleine files waren we mooi op tijd ter plaatse zodat er nog genoeg tijd was voor het korps om even in te spelen. Ondertussen werden de dames van de colorguard in de make up gezet.

Inhoud syndiceren