Nieuws

Jong Jubal viert 85-jarig jubileum met groots jubileumfeest

Jong Jubal bestaat in 2017 85 jaar, en dat wordt natuurlijk gevierd! Wij geven een jubileumfeest, en wat voor een! Want wat is leuker dan je jubileum vieren samen met Jong Beatrix, Johan Friso en Jong-Holland Junioren?

Music Kids Experience XXL 2017, Wat leuk is moet je vaker doen !

Op zaterdagmiddag 8 april a.s. (start om 13.30 uur) organiseert Advendo voor de tweede keer de gratis openbare workshop/clinic Music Kids Experience XXL in de Sneeker Sporthal aan de Van Giffenstraat in Sneek. Tijdens de vorige editie in 2016 hebben ruim 100 kinderen op super vette wijze kennis gemaakt met de wereld van muziek en dans.

JeugdFestival Stiens verlengt inschrijfperiode

In Stiens staat voor de zesde keer het JeugdFestival op de agenda. Op zaterdag 24 juni zullen tot nu toe 11 jeugdkorpsen zich presenteren aan het publiek en de jury. Omdat onlangs het JeugdFestival in Vlissingen (NJF) is gecanceled is de inschrijving voor Stiens verlengt tot uiterlijk 15 mei. Op het programma staan inmiddels “vaste” deelnemers die jaarlijks terug komen. Ook melden zich weer nieuwe gasten, en dat is goed om te zien. Iedereen is welkom in Stiens.

Groot succes voor het Jong KTK bij WGI Almere

Afgelopen zaterdag was het voor de slagwerkers van het Jong KTK zover: De WGI Regionals Indoor Percussion wedstrijden in Almere. Met hun show ‘Promise’ hebben de slagwerkers van het Jong Kamper Trompetter Korps afgelopen zaterdag een veelbelovend debuut gemaakt.

Showband Bernhard naar het Wereld Muziek festival voor jeugdkorpsen in Zürich

Het jaar 2017 wordt een enerverend jaar voor de muzikanten van de Christelijke Muziek- & Showband Bernhard uit Amersfoort. Dit jaar wordt er de nieuwe show “It’s all about time” ingestudeerd met het thema “Tijd” ofwel, alles draait om de tijd. De jeugdige muzikanten uit de keistad Amersfoort hebben de afgelopen tijd al hard gestudeerd op de muziek. Rob Balfoort heeft de muzikale arrangementen gemaakt. Het is muziek op maat, exact geschreven op de bezetting van Bernhard.

Jong St. Sebastianus viert carnaval in Keulen

Jong St. Sebastianus uit Gendt reist met de carnaval naar Keulen om deel te nemen in een optocht. Met het lied give me everything tonight zullen ze aankomende zondag live te zien zijn op Duitse zender WDR. Na het succes van vorig jaar, tijdens de carnavalsoptocht in Mönchengladbach, heeft Jong St. Sebastianus dit jaar een uitnodiging mogen ontvangen om de carnavalsoptocht van aanstaande zondag 26 februari in Keulen te mogen opvrolijken met muzikale klanken.

MusicKidz live show

Ze zijn er klaar voor. Jill, Joelle, Romy, Hugo, Lucas en Chris. Deze VIOS MusicKidz van seizoen 2016-2017 laten op 17 februari vanaf 19:00 uur van zich horen in clubgebouw De Notenkraker aan de Windmolen 77 in Mijdrecht.

Afgelopen vrijdag werden tijdens de laatste les voor het live optreden, nog even wat laatste puntjes op de i gezet. De opkomst, de optredens, het blaas- en slagwerk, alles werd nog even geoefend. En, we mogen stellen dat ze er klaar voor zijn. Dus dat wordt vrijdagavond vanaf 7 uur genieten bij VIOS.

Jong Kamper Trompetter Korps neemt deel aan Indoor Percussion

De absolute top van de Nederlandse Indoor Percussion groepen, een sfeervolle ambiance en bijzondere optredens. Dat zijn de ingrediënten van de WGI Regional wedstrijden in Almere. Het jong KTK zal op zaterdag 25 februari 2017 voor eerst te zien zijn binnen het Indoor Percussion circuit.

Jong Oranje Nederlands Kampioen Mars (4e div.)

Tijdens het Nederlands Kampioenschap mars georganiseerd door de KNMO, afgelopen zaterdag 21 januari, heeft Jong Oranje de titel op de mars gewonnen in de 4e divisie. Met een score van 89,17 punten lieten zij de concurrentie ver achter zich en mag zich dan ook Nederlands Kampioen op de mars van deze divisie noemen.

6e JeugdFestival Stiens op 24 juni 2017

Op zaterdag 24 juni 2017 organiseert Muziekvereniging Takostu uit Stiens voor de zesde keer het JeugdFestival Stiens. Na vijf achtereenvolgende edities zal ook in 2017 het kunstgrasveld voor het Stienser clubgebouw het toneel zijn van wedstrijden in de jeugd-, basis- én kidsklasse. De inschrijving is opengesteld en de eerste aanmeldingen zijn zelfs al binnen. Voor jeugdbands en instructie is dit een uitgelezen kans ervaring op te doen. Alleen al om een wedstrijddag te beleven en te ervaren is voor jeugd belangrijk. Inschrijven dus!

Inhoud syndiceren